![]() |
#121 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmaitości, czyli wszystko o czym chciałybyśmy porozmawiać ;) - wątek plotkowy
I też fajny? Porównywalny z cedrowym?
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;59998881]to trzeba wybrać nieśmiertelne ![]() Koleus, czyli pokrzywka brazylijska. Skrzydłokwiat. Żyworódka - w ogóle kwiat cudo: http://www.kuzdrowiu.pl/?pid=main_tresc.pl.76 TO sukulent, więc podlewasz raz na 2 tygodnie. Ususzyłam kaktusy. Nie lubię z wzajemnością.[/QUOTE] Ja już nawet do mieszkania nie szukam, tylko na te 2-3 miesiące na balkon. Bo drzwko szczęścia to też sukulent ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=95b84f0cb57718c1b68287b 1ccb1b977c909159a_5f79027 3693ad;60017621]W poprzednim mieszkaniu na osiedlu, nie nad ulicą, miałam balkon-loggię z mnóstwem roślin, a nawet pnączami, ale to było w epoce przed dzieckiem ![]() Teraz mieszkam w śródmieściu i mam tylko przechadzające się gołębie, które czasem robią hałas o świcie ![]() Na szczęście za oknami z obu stron- widok na liściaste drzewa ![]() ![]() Teraz mimo dużego mieszkania mam mało parapetów (bo w 2 pokojach okna balkonowe- drzwi + duża szyba od podłogi), tylko w malutkim książkowo/gościnnym i kuchni, więc mam kilka storczyków i 3 inne, m. in. amarylisa teoretycznie świątecznego, który oszalał ![]() Moim marzeniem ![]() ![]() berry, widzę, że Ty jednak masz rękę do kwiatów, tylko aktualnie brak warunków ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmaitości, czyli wszystko o czym chciałybyśmy porozmawiać ;) - wątek plotkowy
Cytat:
Prasuję tylko to, co naprawdę muszę do pracy. Reszta strzepana i olana.
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was używa szczoteczki do mycia twarzy?
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Ja nie, chociaż bym chciała, bo podobno fajna sprawa. Ale mi wiecznie coś wyskakuje
![]()
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
OK, to jeszcze zapytam, czy któraś używała pudru myjącego Make Me Bio?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wika, Igi uczył się jeździć na hulajnodze w mieszkaniu czy od razu na dworze?
![]() ![]() Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2016-05-07 o 12:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
wszystkie są ekstra. szczerze, to tylko w zapachu widzę różnicę. ale moje włosy są wdzięczne za te kosmetyki
![]() tak samo mam. nienawidzę wręcz prasować, a prasuję... (z chłopem na zmianę) moja ciotka wywiesza idealnie pranie. ma do tego celu wieszaki z pralni - drucikowe, żeby się nic nie wypychało. ale manualnej ![]()
![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiedz, jest zauważalna różnica przy myciu twarzy rękami i szczoteczką?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Prasuję prawie wszystko dziecku, oprócz pościeli i piżam i legginsów, jeśli prosto z suszarki. Sobie- ubranie do pracy, wyjście; mężowi- czasem koszulę na wyjście, on chodzi do pracy w tshirtach, bo i tak się przebiera w inne, którego część przynosi do prania do domu , więc pierzemy na okrągło ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;60021541]Ja mam niby 60m2, ale to są 2 pokoje, wcale nie wielkie, długi wąski przedpokój, łazienka mała i duża kuchnia. W naszym pokoju masę miejsca zajmuje łoże ![]() ![]() tak samo Prasuję większość. Mimo strzepywania i równego rozwieszenia i tak wszystko jak psu z gardła ![]() To chyba też mieszkacie w kamienicy? A rolę pokoju dziennego albo takiego, gdzie siadają goście ![]() Też, staram się maksymalnie odwirować, ale niektóre sukienki córki max. 800/min. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Myślałam o takiej suszarce, ale metki sukienek córki z zakazem suszenia w niej spowodowały, że przestałam ![]() Cytat:
Boję się takiego mechanicznego czyszczenia przy mojej wrażliwej/ alergicznej/ mieszanej/ z odrobiną trądziku różowatego ![]() Tylko płyn micelarny bioderma sensibio, krem iwostin rosacin na dzień (trochę jak bb, tylko rozjaśnia ![]() Edytowane przez 95b84f0cb57718c1b68287b1ccb1b977c909159a_5f790273693ad Czas edycji: 2016-05-07 o 14:18 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Konto usunięte
|
Ja nie prasuję nic. Jedynie firankę do pokoju Artka i ubrania na jakieś wielkie okazje. Ale tak - TŻ nie nosi koszul (jeszcze do niedawna chodził do pracy w glanach
![]() Szczoteczkę mam taką najprostszą z Rossmanna, używam jej zamiennie z peelingiem. Kupiłam dzisiaj nowe foremki do ciastek - w Katowicach na rynku było stoisko z czeskim foremkami i mam: dinozaura, krokodyla, żółwika, sowę i jeżyka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolę poczytać książkę. ![]() W domu, ale tutaj znowu zadziałała niania, poprosiła siostrę, żeby nagrała siostrzeńców jak wchodzą na hulajnogę, jak się odpychają, jak powoli jadą. Igi obejrzał ok. 10 razy i powtórzył. Dzisiaj już ładnie śmigał na dworze, tylko jeszcze musimy opanować skręcanie. Na razie ćwiczymy na skateparku i ogromnym placu z równą powierzchnią. Sama mówiłam mężowi, że trzeba go zabrać gdzieś gdzie dzieci jeżdżą, ale stwierdził, że to chyba tak nie działa, a tu masz, nawet nie na żywo widział, tylko w komórce. ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- A masz problem z zaskórnikami?
najważniejsze w życiu jest być zdrowym, mieć zdrowego małżonka, zdrowe dziecko, zdrowych rodziców, zdrowe rodzeństwo. wszystko inne jest kwestią chęci i siły, niekiedy szczęścia... Edytowane przez wika82 Czas edycji: 2016-05-07 o 14:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;60027136]Ja nie prasuję nic. Jedynie firankę do pokoju Artka i ubrania na jakieś wielkie okazje. Ale tak - TŻ nie nosi koszul (jeszcze do niedawna chodził do pracy w glanach
![]() Szczoteczkę mam taką najprostszą z Rossmanna, używam jej zamiennie z peelingiem. Kupiłam dzisiaj nowe foremki do ciastek - w Katowicach na rynku było stoisko z czeskim foremkami i mam: dinozaura, krokodyla, żółwika, sowę i jeżyka ![]() Mój chodzi w nieuprasowanych, bo i tak zakłada na wierzch uprasowane służbowe ubranie , to mało widać, tylko przód tshirta ![]() Metalowe? Dobry pomysł, mam trochę foremek, ale nie używam ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Moje "służbowe" sukienki, żakiety, etc. oddaję do pralni, bo i tak czyści się je chemicznie. Topy pod spód mam dopasowane z dodatkiem elastycznych materiałów, więc nie trzeba prasować. Koszul nie noszę, bo nie prasuję.
W weekendy wystarczają mi strzepnięte ubrania. Mężowi się nie chce prasować i nie musi do pracy. Gdyby dziecko miało problemy skórne, to nie ma zmiłuj, prasowalibyśmy na zmianę. ![]()
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
[1=95b84f0cb57718c1b68287b 1ccb1b977c909159a_5f79027 3693ad;60026866]To proste- trzeba im dać spokój/lekko zaniedbać czyli przesuszyć a potem przestawić w inne miejsce (zmienić na takie trochę bardziej/ mniej doświetlone) do i więcej podlewać, dożywić- od razu kwitną
![]() Myślałam o takiej suszarce, ale metki sukienek córki z zakazem suszenia w niej spowodowały, że przestałam ![]() O, na taką bym się skusiła, bo mam soniczną philipsa do zębów, dobra rzecz. Boję się takiego mechanicznego czyszczenia przy mojej wrażliwej/ alergicznej/ mieszanej/ z odrobiną trądziku różowatego ![]() Tylko płyn micelarny bioderma sensibio, krem iwostin rosacin na dzień (trochę jak bb, tylko rozjaśnia ![]() Aha, do tego momentu nie ma problemu ![]() Ja tam nie suszę wszystkiego, no i bardziej przydaje mi się zimą, nie cierpię widoku rozłożonej suszarki z ubraniami, zawsze rozstawiam na noc, rano jak najszybciej składam. Ale ponoć silikonowe soniczne działają bardzo delikatnie ![]() ![]() Kremy z YR w ogóle mi nie służą, wypróbowałam na próbkach i nie ![]() ![]() berry, a co używasz pod oczy? Bo Ty wiekowo jesteś zbliżona do mnie ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;60027136]Szczoteczkę mam taką najprostszą z Rossmanna, używam jej zamiennie z peelingiem. [/QUOTE] I ta szczoteczka działa jak peeling? Tak, na nosie i brodzie ![]()
![]() |
![]() |
#135 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;60027136] siedzi przy komputerze, nie ma kontaktu z klientem[/QUOTE]mój też ![]() a koszul ma kilkadziesiąt, bo lubi ![]() fajny pomysł z foremkami ![]() ![]() Cytat:
lubię ciepłe miesiące i suszenie z dala od oczu (czyt. na balkonie).
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Generalnie też mi nie służą (a bardzo mi pasowały przed ciążą), a właściwie to służą mi wybiórczo ![]() ![]() http://www.yves-rocher.pl/krem_nawil...aczerwienienia ale głównie kupuję teraz ich koncentraty, nawilżający http://www.yves-rocher.pl/koncentrat_nawilzajacy i elixir 7.9 http://www.yves-rocher.pl/rozswietla...naki_zmeczenia Pod oczy dość często vichy liftactiv, czasem serum vegetal YR http://www.yves-rocher.pl/wypelniacz...zu_i_ust_2_w_1 do nawilżenia jeszcze uriage https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...gant-yeux.html Wszystkie apteczne kupuję w promocjach w sperpharm, a YR z kodami mailowymi/ z wątku na plotkowym ![]() Edytowane przez 95b84f0cb57718c1b68287b1ccb1b977c909159a_5f790273693ad Czas edycji: 2016-05-07 o 18:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
BAN stały
|
Licytacja???
---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- 36:-D:-D kto da więcej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Konto usunięte
|
Pani, nie no wiadomo, każdy lubi inaczej.
U nas dzisiaj dinozaurowa kolacja zjedzona przyzwoicie ![]() Miramej, wracając do rozmowy nt prania z innego wątku.. Tak naprawdę ja dopiero teraz mam super brudne pranie z piaskownicy. Dotychczas Artek grzecznie sobie kucał i się bawił, obecnie muszę mu przypominać, że w piaskownicy się nie leży.. Tak, że teraz wiem, o czym mówisz, teraz to faktycznie nie widzi mi się łączenie bielizny i spodni z piasku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;60037986]Pani, nie no wiadomo, każdy lubi inaczej.
U nas dzisiaj dinozaurowa kolacja zjedzona przyzwoicie ![]() Miramej, wracając do rozmowy nt prania z innego wątku.. Tak naprawdę ja dopiero teraz mam super brudne pranie z piaskownicy. Dotychczas Artek grzecznie sobie kucał i się bawił, obecnie muszę mu przypominać, że w piaskownicy się nie leży.. Tak, że teraz wiem, o czym mówisz, teraz to faktycznie nie widzi mi się łączenie bielizny i spodni z piasku.[/QUOTE] Ja łączę wszystko. Dzielę ubrania tylko na jasne i ciemne ![]() Ale fakt, że moje dziecko nie brudzi się jakoś tragicznie. Piorę w 60 stopniach, zwykle z dodatkowym płukaniem i nie widzę, żeby majtki mi się brudziły od spodni z piaskownicy ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2016-05-07 o 20:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam też krem pod oczy z serii Riche, uczulił mnie (a wcale nie dostaję uczulenia często). Żeli pod uczy nie kupuję już, są dla mnie za lekkie. Ja mam teraz krem pod oczy z avokado Kiehl's, to jest mój najlepszy krem, jaki miałam, ale chciałabym coś lżejszego na dzień. BTW, teraz w Douglas online jest -20% na polskie marki. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;60036521]Mnie ciekawi, czy któraś w wątku jest starsza ode mnie ![]() Na pewno ja ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
ja
![]() tak samo ![]()
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;60037986]Pani, nie no wiadomo, każdy lubi inaczej.
U nas dzisiaj dinozaurowa kolacja zjedzona przyzwoicie ![]() Miramej, wracając do rozmowy nt prania z innego wątku.. Tak naprawdę ja dopiero teraz mam super brudne pranie z piaskownicy. Dotychczas Artek grzecznie sobie kucał i się bawił, obecnie muszę mu przypominać, że w piaskownicy się nie leży.. Tak, że teraz wiem, o czym mówisz, teraz to faktycznie nie widzi mi się łączenie bielizny i spodni z piasku.[/QUOTE] Mój od piasku nie ma jakichś brudnych ubrań i nie mam nic przeciwko lezeniu jak ma na to ochotę. Brudne ubrania u nas są od jedzenia i zabaw w trawie, a już najbardziej jak sobie postanowi pozjeżdżać na pupie ze skarpy przy placu zabaw, (trawa i ziemia). Plamy traktuję mydelkiem beckermanna, czasem dolewam vanisha, piorę w 40 stopniach i dzielę tylko na jasne i ciemne. Z reguły rzeczy dziecka idą osobno, ale nie zawsze i wtedy nie oddzielam bielizny.
najważniejsze w życiu jest być zdrowym, mieć zdrowego małżonka, zdrowe dziecko, zdrowych rodziców, zdrowe rodzeństwo. wszystko inne jest kwestią chęci i siły, niekiedy szczęścia... Edytowane przez wika82 Czas edycji: 2016-05-07 o 20:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas dziś chyba ze 4 godziny w piaskownicy, ale spodnie są w dobrym stanie, nie idą jeszcze do prania ![]()
![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moi rodzice przywiozą na dniach mniejszą od tej co mamy, jeśli będzie dobra na wzrost i gabarytowo to hulajnoga pewnie poczeka na lepsze czasy, całe szczęście, że można ją podnieść do 68 cm.
![]() |
![]() |
#149 |
Konto usunięte
|
U nas jest mokry piasek, więc i wielkie mokre plamy na kolanach. Ale dzisiaj krótko byliśmy, tylko 2h, bo tak wiało znowu.. A i tak jako ostatni wychodziliśmy z piaskownicy (o 18).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;60039991]U nas jest mokry piasek, więc i wielkie mokre plamy na kolanach. Ale dzisiaj krótko byliśmy, tylko 2h, bo tak wiało znowu.. A i tak jako ostatni wychodziliśmy z piaskownicy (o 18).[/QUOTE]
U nas dzisiaj cieplutko, w cieniu 24 stopnie. Po 19:00 na placu zabaw tłumy.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.