|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmaitości, czyli wszystko o czym chciałybyśmy porozmawiać ;) - wątek plotkowy
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;60039991]U nas jest mokry piasek, więc i wielkie mokre plamy na kolanach. Ale dzisiaj krótko byliśmy, tylko 2h, bo tak wiało znowu.. A i tak jako ostatni wychodziliśmy z piaskownicy (o 18).[/QUOTE]
U nas też ostro wieje. Ale poza tym jest ciepło i słonecznie.
![]() |
#152 |
Konto usunięte
|
Dot.: Rozmaitości, czyli wszystko o czym chciałybyśmy porozmawiać ;) - wątek plotkowy
Rano było jeszcze w miarę, ale po południu juz okropnie. Oby jutro było cieplej, bo jedziemy do Parku Śląskiego na imprezę+koncerty.
---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Ja pierniczę, jacyś moi sąsiedzi wyją na cały głos Nie płacz, kiedy odjadę.. Jak oni puszczają tv, to ja spokojnie mogłabym mieć włączoną tylko wizję i ich dźwięk. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;60040116]Rano było jeszcze w miarę, ale po południu juz okropnie. Oby jutro było cieplej, bo jedziemy do Parku Śląskiego na imprezę+koncerty.
---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- [/QUOTE] Jaka jutro jest impreza w parku śląskim? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Konto usunięte
|
Impreza związana z realizacją funduszy europejskich, koncerty min Beltaine i Indios Bravos.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja generuje tony prania. Zaraz się czymś wybrudzi, upaprze, przewróci na dworze. Ale ja akurat lubię pranie i prasowanie. U nas wiał dzisiaj bardzo silny zimny wiatr. Nic przyjemnego.
![]() |
![]() |
#156 |
Konto usunięte
|
Mnie to w sumie nie rusza, oprócz sytuacji, gdy się czymś poleje, a jest chłodno. A tak to na dwór i tak ma zawsze ubrania "na dwór", a jak z ciucha plama nie schodzi, to się staje domowym i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
Synkowi nie rozdzielam ubrań na domowe, na dwór i wyjściowe.
Sobie tak. ![]()
![]() |
#158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#159 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
Perse, podrzuć ciekawy tytuł do czytania, skończyłam wczoraj dobry reportaż i nie mam niczego w zanadrzu.
![]()
![]() |
#161 | |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, ale się w grę wciągnęłam
![]() http://www.ultraqwirkle.com/game.php qwirkle, jest też w wersji namacalnej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
http://strefaksiazki.blogspot.com/20...owa-piesn.html "Bojowa pieść tygrysicy. Chińskie matki są lepsze". No i - rewelacyjny, cudowny, z ogromnym poczuciem humoru i bardzo realistyczny Marcin Bruczkowski z książkami o życiu w Japonii ![]() ![]() Autor opisuje Japonię z pozycji osoby, która tam żyje, nie zwiedza. Polecam gorąco.Tu strona, tam też lista książek: http://www.marcin.bruczkowski.com |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Konto usunięte
|
Wika jeśli lubisz reportaże, to bierz w ciemno wyd. Czarne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
BAN stały
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;60041251]W tym roku 37
![]() Nieznaczaca różnica ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;60041356]Dziewczyny, ale się w grę wciągnęłam
![]() http://www.ultraqwirkle.com/game.php qwirkle, jest też w wersji namacalnej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Ja teraz czytam książkę tyleż ciekawą i wciągającą, co... koszmarną. Z racji tematu o podejściu do dzieci: http://strefaksiazki.blogspot.com/20...owa-piesn.html "Bojowa pieść tygrysicy. Chińskie matki są lepsze". No i - rewelacyjny, cudowny, z ogromnym poczuciem humoru i bardzo realistyczny Marcin Bruczkowski z książkami o życiu w Japonii ![]() ![]() Autor opisuje Japonię z pozycji osoby, która tam żyje, nie zwiedza. Polecam gorąco.Tu strona, tam też lista książek: http://www.marcin.bruczkowski.com[/QUOTE] O Japonii świetnie pisze Joanna Bator również ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | ||
ja.
|
Cytat:
Cytat:
Mój ma ubrania domowe, podworkowe, i wyjściowe😛 dwie kurtki, dwie pary butów. Do przedszkola nie założę butów, w których chodził po oborze😛 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;60041711]Wika jeśli lubisz reportaże, to bierz w ciemno wyd. Czarne
![]() A co masz jeszcze w kolejce? Właśnie niekoniecznie reportaż, (teraz czytałam z Czarnego "Żeby nie było śladów" Łazarewicza), ale będę mieć na uwadze propozycje Szaji, Joannę Bator bardzo lubię. Rojka lubię muzycznie, ale każdy wywiad z nim to nudy.
![]() |
#167 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;60040476] i Indios Bravos.[/QUOTE]
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;60041711] Ostatnio triumfy świeci ich Pani Stefa.[/QUOTE]czytałaś? wg mnie szału ni ma :/ jak chcesz to Ci podeślę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
Mi coś poradź.
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;60041356]Dziewczyny, ale się w grę wciągnęłam
![]() http://www.ultraqwirkle.com/game.php qwirkle, jest też w wersji namacalnej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Ja teraz czytam książkę tyleż ciekawą i wciągającą, co... koszmarną. Z racji tematu o podejściu do dzieci: http://strefaksiazki.blogspot.com/20...owa-piesn.html "Bojowa pieść tygrysicy. Chińskie matki są lepsze". No i - rewelacyjny, cudowny, z ogromnym poczuciem humoru i bardzo realistyczny Marcin Bruczkowski z książkami o życiu w Japonii ![]() ![]() Autor opisuje Japonię z pozycji osoby, która tam żyje, nie zwiedza. Polecam gorąco.Tu strona, tam też lista książek: http://www.marcin.bruczkowski.com[/QUOTE] Mam "Bojową pieśń tygrysicy", czytałam kilka razy, ciśnienie mi podnosiła za każdym razem.
![]() ![]() Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2016-05-07 o 22:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#171 |
Konto usunięte
|
W kolejce mam min J. C. Oates Przekleci, Aleksijewicz Wojna nie ma w sobie.., Świnia w Prowansji właśnie z Czarnego, Walc pożegnalny Kundery (którego kocham) i kilka Murakamich (to moja guilty pleasure:P) i wiele wiele innych
![]() Pani nie, nie czytałam, tylko jestem dość na bieżąco z ofertą Czarnego. Książki z ich logo stanowią sporą część mojej biblioteczki, z powodu studiów, ale nie tylko. Jeszcze oczywiście na bieżąco mam kilka książek o dzieciach i Starowicza coś o ratowaniu związku, u mnie zawsze na czasie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
Obojętnie, ale raczej nie reportaż i nie typowe czytadło.
Miałam na liście poleconą trylogię, ale właśnie czytam, że czytadło, a na to mi szkoda czasu i pieniędzy.
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;60043291]Pani nie, nie czytałam[/QUOTE]napaliłam się jak szczerbaty na suchary i taki mam niedosyt do dziś
![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- toś nakierowała ![]() w ciągu ostatniego roku jedyną książką, którą połknęłam w ciągu kilu godzin była 1945 Wojna i Pokój Grzybałowskiej. no i łyknęłam: Olczakową-Ronikier. Resztę drobię ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co Olczakowej? Bo niedawno zastanawiałam się nad powojennym Krakowem, a teraz widzę, że ma biografię Korczaka i tu bym była ciekawa. Też nienawidzę drobić, przedostatnią książkę drobiłam ok. 2-3 tygodni, straszne.
![]() |
![]() |
#175 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie raczej się nie zdarza bym coś tak długo męczyła ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |||
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;60036521]Mnie ciekawi, czy któraś w wątku jest starsza ode mnie
![]() Zgłaszam się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Od ponad roku używam odplamiacza jelp ze szczoteczka- jeśli zostawi się polaną plamę na ok. 30 minut, to ładnie schodzą. Błagam, ja mam sporo więcej ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez 95b84f0cb57718c1b68287b1ccb1b977c909159a_5f790273693ad Czas edycji: 2016-05-08 o 00:18 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
Zakorzenienie
|
[1=95b84f0cb57718c1b68287b 1ccb1b977c909159a_5f79027 3693ad;60045366]Zgłaszam się
![]() A jeśli na metce 30 lub 40 st., to ryzykujesz straty ? ![]() Do ubrań dziecka użyłam kilka razy- razem z naszymi rzeczami, a po wyschnięciu powtórne pranie w proszku córki, bo vanish jest bardzo drażniący (u mnie wywołuje podrażnienie skóry, jakby powierzchowne oparzenie w postaci piekących białych plam uszkodzonego naskórka). Od ponad roku używam odplamiacza jelp ze szczoteczka- jeśli zostawi się polaną plamę na ok. 30 minut, to ładnie schodzą. Błagam, ja mam sporo więcej ![]() O jaką trylogię chodzi? ![]() "Stulecie winnych". Moje dziecko nie ma problemów skórnych, my z mężem też. ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
![]() Ustaliłam, że biegówka rodziców jest typu tuptupa, czyli bez sensu, bo nawet jak będzie wzrostem to gabarytowo jest za ciężka. Więc sprzedaję tuptupa, (ani razu nie użyty, fabrycznie nowy, może ktoś chce taniej?) i kupuję puky. Szkoda mi sezonu tracić.
![]() |
![]() |
#178 |
Konto usunięte
|
Pani jesień, no mnie też właśnie ciśnienie podnosi ta pieśń tygrysicy. I jednocześnie od razu mam ochotę lecieć do córek i przepraszać za każdy ochrzan, który ode mnie usłyszały kiedykolwiek
![]() Wiele książek połykam tchem, jeśli mam się męczyć, odpuszczam. Książka jest przyjemnością, a nie karą. Jedny,m tchem na pewno - trylogia Grzesiuka. Kto nie czytał, niech nadrabia ![]() W kolejce czekają na czytniku - Noce i dnie (nie czytałam :d ), chyba cały Adrian Mole (mam papierowe wersje, czytałam kilka razy), Bruczkowski "Singapur, czwarta rano", Donna Tartt "Tajemna historia" - rewelacja. Jeszcze "Księgarz z Kabulu" A. Seirstad, "Kolekcja" Gilberto Gioia (główną postacią jest Coco Chanel), cały Zafon (nie czytałam niczego jeszcze). I bardzo kuszą mnie "Genialni. Lwowska szkoła matematyki" - czytałyście to? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;60049706]Pani jesień, no mnie też właśnie ciśnienie podnosi ta pieśń tygrysicy. I jednocześnie od razu mam ochotę lecieć do córek i przepraszać za każdy ochrzan, który ode mnie usłyszały kiedykolwiek
![]() Wiele książek połykam tchem, jeśli mam się męczyć, odpuszczam. Książka jest przyjemnością, a nie karą. Jedny,m tchem na pewno - trylogia Grzesiuka. Kto nie czytał, niech nadrabia ![]() W kolejce czekają na czytniku - Noce i dnie (nie czytałam :d ), chyba cały Adrian Mole (mam papierowe wersje, czytałam kilka razy), Bruczkowski "Singapur, czwarta rano", Donna Tartt "Tajemna historia" - rewelacja. Jeszcze "Księgarz z Kabulu" A. Seirstad, "Kolekcja" Gilberto Gioia (główną postacią jest Coco Chanel), cały Zafon (nie czytałam niczego jeszcze). I bardzo kuszą mnie "Genialni. Lwowska szkoła matematyki" - czytałyście to?[/QUOTE] Zafon mi w ogóle nie podszedł, Mole to nie moje klimaty, "Noce i dnie" - naprawdę? (Uwielbiam klasykę, ale ta pozycja, lalka i nad Niemnem to moja zmora. Kocham za chłopów, emancypantki i wiele inych). Ale zerknę na inne z wymienionych przez Ciebie. Pytanie do Pani_jesień. Ubranka synka mają w większości na metkach temperaturę 30 stopni. Mamy jeszcze starą pralkę i ona ma podstawową temperaturę 40 stopni. Niby niewiele więcej, a widzę jak ubranka się spierają szybko. Wrzucasz wszystko jak leci do 60 stopni, czy patrzysz na zalecaną temperaturę?
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
Berry, Wika, nie boję się i piorę ubrania w 60 stopniach, nawet jeśli na metce jest 30 czy 40 st.
Zgodnie z zaleceniami piorę tylko naprawdę mega delikatne rzeczy. Nie niszczą mi się ubrania, niektóre mam już ładnych parę lat i nadal są w bardzo dobrym stanie. Ubranka dla synka też mi się raczej nie spierają, chyba że jakaś tanioszka np. z Pepco ![]() Ja trochę sceptycznie podchodzę do tych zaleceń na metkach, ostatnio na jednym z ręczników znalazłam info o praniu w 40 stopniach ![]() ![]() Wika, my też niedługo kupujemy biegówkę, ale kompletnie nie wiem jaką ![]() Ludzie zachwalają Puky, on jest w czymś lepszy od innych, tańszych rowerków? ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;60049706]Pani jesień, no mnie też właśnie ciśnienie podnosi ta pieśń tygrysicy. I jednocześnie od razu mam ochotę lecieć do córek i przepraszać za każdy ochrzan, który ode mnie usłyszały kiedykolwiek ![]() Wiele książek połykam tchem, jeśli mam się męczyć, odpuszczam. Książka jest przyjemnością, a nie karą. Jedny,m tchem na pewno - trylogia Grzesiuka. Kto nie czytał, niech nadrabia ![]() W kolejce czekają na czytniku - Noce i dnie (nie czytałam :d ), chyba cały Adrian Mole (mam papierowe wersje, czytałam kilka razy), Bruczkowski "Singapur, czwarta rano", Donna Tartt "Tajemna historia" - rewelacja. Jeszcze "Księgarz z Kabulu" A. Seirstad, "Kolekcja" Gilberto Gioia (główną postacią jest Coco Chanel), cały Zafon (nie czytałam niczego jeszcze). I bardzo kuszą mnie "Genialni. Lwowska szkoła matematyki" - czytałyście to?[/QUOTE] Grzesiuka pożyczyła mi dawno, dawno temu ![]() Co do "Tygrysicy" - niektórzy twierdzą, że miała super metody wychowawcze, spotkałam się z takimi opiniami ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2016-05-08 o 09:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.