|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
mi zlecił bardzo wcześnie i robilam glukoze w 21 tc
|
|
|
|
#3632 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie ostatnio dość często występuje to zjawisko, ale chyba nie częściej niż raz na godzinę (muszę poobserwować bardziej), niewygodna pozycja temu sprzyja. Cytat:
Planuję zrobić w ukończonym 25 tc. |
||
|
|
|
#3633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba słyszał jak prosiłam ostatnio męża, żeby zabronił mi się objadania bo potem cierpię ![]() Cytat:
u mnie częściej twardnieje brzuch w domu, jak jestem gdzieś w ruchu to w ogóle tych skurczów nie mam.
|
|
|
#3634 |
|
Zadomowienie
|
27 tydzień - juz bliżej niż dalej . Miłego wieczoru
![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Z tym twardnieniem brzucha to ponoć początek skurczow macicy która musi trenować. Tez juz mnie złapało kilka razy - najcześciej gdy byłam w ruchu. Przechodzi po chwili, najlepiej sie wtedy położyć lub usiąść |
|
|
|
#3635 |
|
Zadomowienie
|
Ja robiłam glukoze w piątek to był 26t6d . Jutro chyba odbieram wyniki i juz szczerze mówiąc siedzę troszkę zmartwiona ;(
|
|
|
|
#3636 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Ale wiadomo, czasami w jednym sklepie dwie rzeczy jednego rozmiaru są innych wielkości.... Zastanawiam się nad rozmiarem 56 ze Smyka, kupowała któraś ??? Może jednak lepiej będzie się wstrzymać jak będę jechała do endokrynologa i wtedy tam zajrzę i obadam sama organoleptycznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Te leżaczki są super, gdybym nie miała to bym go pewnie kupiła :P Cytat:
wszystko będzie dobrze Cytat:
![]() Cytat:
Własnie kurczę wczoraj nie zdążyłam odebrać moich badań morfologii, moczu, glukozy i toxo ![]() Jutro rano muszę iść i zobaczyć co tam wyszło. Mam nadzieję, że wszystko jest dobrze .... ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Pamiętam, że któraś jakiś czas temu pisała o skarpetkach złuszczających z dobrym składem Prosiłabym o nazwę
|
|
#3638 |
|
Zadomowienie
|
WItam dziewczyny !!
Marzę o dniu kiedy będę się nudzić cały dzień i w końcu odpocznę i się wyśpie ... Dziś niby wolne a znów jakoś ten dzień tak szybko przeleciał. Do tego najdałam się jak głupia i teraz wlazłam do wyrka ![]() Nawet nie chce mi się wymieniać co zjadłam bo jest tego ogrom ![]() Spanie mnie męczy więc pewnie za chwilę padnę... Pierniczku wszystkiego naj !!
|
#3639 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze nie mam jutro odbieram ale ostatnio jak robiłam w chyba?? 10 tygodniu, bo juz nie pamiętam dokładnie ale coś koło tego , to ten pierwszy wynik na czczo miałam na granicy ;( i boje sie że teraz będzie już wynik wysoki
Edytowane przez Aniol1985 Czas edycji: 2016-05-08 o 21:04 |
|
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Jutro mam wizytę i właśnie dzwoniła do mnie koleżanka, że na jutro do mojego doktora jest zapisane 33 pacjentki
Idę jutro wcześniej i namówię doktora to indywidualnego pierwszego inauguracyjnego przyjęcia jutro ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
|
|
#3641 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wyniki
|
|
#3642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie denerwuj się na zapasznaczy, że musimy być stale poza domem w ruchu ![]() ![]() Cytat:
![]() U nas niby ciepło ale taki zimny wiatr, u Was też? Denerwuje mnie taka pogoda... niby maj a tak zimno .
|
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I w Słubicach i w Bydgoszczy od kilku dni jest cieplutko
|
|
#3644 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) stron temu wstawiłam zdjęcie porównując smyka do Tesco. Ze smyka są ciut mniejsze, ale moim zdaniem adekwatne do rozmiaru 56 nie mam natomiast porównania z innymi firmami. Ja dzisiaj staram się odpoczywać bo jutro rano chcemy na zakupy... Trzymajcie kciuki żebym dała radę cały fashion house przed nami i jeszcze wózki chcemy pooglądać...
|
|
#3645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro nam napiszesz jakie będą wyniki, jak będą prawidłowe to się będziemy cieszyć razem z Tobą, jak będą nieprawidłowe będziemy Cię wspierać w leczeniu
|
|
#3647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) . Wy zawsze człowieka zrozmiecie mój men się śmieje, że to forum to koło adoracji wzajemnej i chyba coś w tym jest , jesteście SUPERRR
|
|
|
|
|
#3648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogole przekonana bylam ze wizyta 10go, a tu patrze w karte ciazy ze jednak 9go :P W ogole dopiero dzis udalo mi sie zrobic te polecane przez Piernika gofry! Zrobilam ze smietana i truskawkami, pyszota, nawet Tz powiedzial ze lepsze niz nad morzem!
|
|
#3649 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powodzenia jutro dziewczyny na wizytach
|
|
|
|
|
#3650 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki, Dziewczyny. Trochę mnie zainspirowałyście i w liście życzeń znalazły się: leżaczek Tiny Love, mata edukacyjna FP Przyjaciele z tropikalnego lasu lub tańsza opcja Canpol Piraci (obie mi się podobają i mają dobre opinie) oraz chusta tkana Little Frog 100% bawełna. Jeśli dostanę cokolwiek z tych rzeczy, to będę bardzo zadowolona
Sterylizatora nie kupuję, misia-szumisia też (będę ściągać aplikację w telefonie). Byłam w weekend u znajomych i oni mają coś takiego: http://www.bajkowachatka.pl/images/p...EBA-8171-1.jpg Ogólnie mega wygodne, ale wanienka taka mała...Stwierdziliśmy, że sobie to kupimy dla przewijaka i półeczek, ale rozmyśliłam się dziś. Jak Wy zamierzacie rozwiązać sprawę z przewijakiem? Ogólnie taka komoda kąpielowo-przewijakowa jest super, ale fajne zaczynają się od 0k.600zł, a uważam, że to za dużo. Zastanawiam się, czy nie kupić samego przewijaka na stelażu z półkami. Moja siostra miała przewijak kładziony na łóżeczko i też było ok, tylko nie ma się pod ręką pieluch itp. Mam już totalny mętlik w głowie ![]() Od teściowej dostałam piękną kompozycję w donicy na komodę. Cyknę jutro zdjęcia, to Wam pokażę. Od dawna mi się podobała, a w sobotę dała mi z okazji imienin W sobotę miałam też studniówkę.W ogóle okazało się, że wynajęcie położnej to koszt nie 800zł, a 1500... Mimo wszystko podjęliśmy decyzję, że opłacimy prywatną położną, choć wielka szkoda, że zostaje tylko 2 h po porodzie i więcej nie zagląda.Jutro Was nadgonię. Podziwiałam trochę ciuszki-wszystkie śliczne, ale mnie najbardziej podobają się z motywami marynistycznymi W Cocodrillo są już jakieś promocje, kupiłam dla córki koleżanki body za 20 i czapkę za 10 (przecenione z 40 i 20), pani powiedziała, że ok. czerwca-lipca będzie duża wyprzedaż. Ciuchy mają świetne, więc już zacieram ręce.Dobranoc! Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-05-09 o 01:58 |
|
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Takiprzewijak miała Przyjaciolka. Stał w dużej łazience i było ok. Druga miala przewijak na kółkach, bez wanienki.bardzo poleca, bo zabierala do łazienki na kąpiel i z głowy. U nas przwijak łazience nie wejdzie, nie ma szans. W sypialni to kolejny mebel, nie wiem czy niezbędny bo zabierze nam miejsce. Raczej kupimy przewijak na łóżeczko. Nie planujemy nowej komody dla Bobo, oddam mu swoją. Aona jest za wysoka, żeby na niej był przwijak.
|
|
|
|
#3652 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() brzmi poważnie.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() podwójne, bo za wizytę i żeby udało się wejść przed dzikim tłumem.. Cytat:
Cytat:
baardzo się cieszę,że Wam smakowały..jak Piernik poleca to nie ma lipy ![]() Cytat:
wszystkiego naj z okazji imienin..spełnienia marzeń.spokoju..radości z ciąży i za100dniówkę.. jakiś prezent sobie zrobiłaś z okazji tych świat?hej w poniedziałek mamuśki |
||||||||
|
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wstałam z TŻtem, ogarnie śniadanie i siebie i mogę iść wysiadywać jajo do poczekalni Zauważyłam, że większość mam około 6kg na plus. Dzisiaj dołączyłam do tego zacnego grona Ale ostatnio włączyło mi się myślenie, że w ciąży nie można się wagą przejmować póki jest w miarę dobra Od razu mi się lepiej żyje ![]() Powodzenia na dzisiejszych wizytach!
|
#3654 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wizyta niestety dopiero na 18.30, wiec caly dzien czekania :P Cytat:
Ale szczerze mowiac ja nie wiem gdzie mi to weszlo, nawet Tz mi wczoraj powiedzial ze slicznie w ciazy wygladam, ze na twarzy sie nie zmienilam. Moze mam duzo wod? ;D
|
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3656 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
co do leżaczka to każda moja znajoma, która go miała to poleca... myślę, że kupno używanego to dobre rozwiązanie później jak będziesz chciała sprzedać to wiele nie stracisz.Bawcie się dobrze ![]() Cytat:
poszukaj sobie na wizażu wątku słodkich mam, nasze dziewczyny również na pewno służą radą... będzie dobrze, głowa do góry!![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
daj znać po wizycie ![]() Witam się po 2 dniach nieobecności Byliśmy na działce, w pierwszy dzień wylegiwałam się na Słoneczku, zrobiliśmy grilla, wieczorem obejrzeliśmy film. Wczoraj nie było już niestety ładnej pogody, ale wpadli znajomi i posiedzieliśmy jeszcze trochę, a po południu zebraliśmy się do domu. Niby nic takiego nie robiłam (ale jednak więcej niż w domu...), a wieczorem rozbolał mnie brzuch (jak na okres) i co chwila twardnienia wzięłam nospę, magnez i położyłam się do łóżka... Dzisiaj mąż musiał iść do pracy i kazał leżeć cały dzień i nic nie robić... jakby się sytuacja z wczoraj powtórzyła to czeka mnie ip dobrze, że w czwartek mam wizytę u mojego lekarza...Tak się zastanawiałam- bo na początku w szpitalu podawali mi nospę 3x1 i wtedy mi w ogóle brzuch nie twardniał. Po 2 dniach mi ją odstawili i zaczęły się twardnienia. Może powinnam tę nospę brać jakoś regularnie? Wolałabym nie, ale z drugiej strony też nie chcę, żeby mi się brzuszek napinał... muszę o to koniecznie zapytać lekarza.
|
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo kobiet ją bierze nawet całą ciąże
|
|
#3658 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3659 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Dziewczyny
Jeśli chodzi o przewijak to myśmy się zdecydowali na taki z Ikei co się później w biurko zamienia. Tylko nie będziemy do niego brać szuflad, a wykorzystamy pudełka i kartony. Do tego zwykła komoda malm i jest komplet Trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!
|
#3660 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
ja tez mam dzis wizyte i bedzie badanie cukru. Spedze tam kilka godzin a pogoda taka ladna i i z pracy musze sie wczesniej urwac bo badanie o 14...u nas skonczyl sie dlugi Weekend majowy. Byla tak ladnie i cieplo. Zauwazylam ze 2-3 h spaceru i padam z sil i z oddechem coraz gorzej. Mam pytanie czy w Polsce tez was zasypuja darmowymi probkami dla ciezarnych i dla dziecka? Chodze na kurs przygotowawczy i na kazdym spotkaniu porzadna Paka z materialami informacyjnymi, jakies olejki, kremy, odzywki, pampersy. W sobote byla jeszcze u mnie polozna i mi dala 3 wypchane kosmetyczki roznymi produktami, pieluszki, pojemnik na mleko z avent , kremiki, balsamiki etc. Sporo tego. Jak jeszcze przez 3 miesiace tyle dostane to nie bede nic musiala kupowac
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.

:confused :

od razu nospa, prysznic i TŻ mnie polewał ciepłą wodą - próbował mnie rozśmieszać że niby ćwiczy przed porodem 

<3
Idę jutro wcześniej i namówię doktora to indywidualnego pierwszego inauguracyjnego przyjęcia jutro
za wyniki

) . Wy zawsze człowieka zrozmiecie mój men się śmieje, że to forum to koło adoracji wzajemnej 

Ale ostatnio włączyło mi się myślenie, że w ciąży nie można się wagą przejmować póki jest w miarę dobra
ojej współczuję bardzo