Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-08, 20:09   #3631
pati0090
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez likap Pokaż wiadomość
Dziewczyny w którym tygodniu robiłyście badanie na poziom glukozy?
Mnie 2 dni temu w nocy złapał taki skurcz, pierwszy raz poczułam jak brzuch zrobił się napięty i twardy i to podczas snu poczułam nagle mocne ruchy dziecka. Ale wziełam nospe i przeszło szybko.
mi zlecił bardzo wcześnie i robilam glukoze w 21 tc

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 20:21   #3632
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Jak najbardziej przy zmianie pozycji, niewygodnej pozycji, pełnym pęcherzu może się spiąć brzuch. Mi się np. nigdy nie spiął gdy leżałam na boku, a na wznak to dość często, ale nadal w normie. Mój też nie jest jak deska sztywny, ale czuć pod ręką, że jest twardy i tak dziwnie ciągnie i jest to dość nieprzyjemne, ale nie bolesne.

U mnie ostatnio dość często występuje to zjawisko, ale chyba nie częściej niż raz na godzinę (muszę poobserwować bardziej), niewygodna pozycja temu sprzyja.

Cytat:
Mnie 2 dni temu w nocy złapał taki skurcz, pierwszy raz poczułam jak brzuch zrobił się napięty i twardy i to podczas snu poczułam nagle mocne ruchy dziecka. Ale wziełam nospe i przeszło szybko.

Planuję zrobić w ukończonym 25 tc.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 20:27   #3633
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

to ja poświętuję tańcem brokuła
Tija a powiedz jak rozpoznać twardnienie brzucha? bo rozumiem,że na tym etapie zbyt częste jest niepokojące? czy napinanie a twardnienie to to samo?

kto go tego rygoru nauczył:confused :
i dlaczego syn wyszedł z założenia,że ciasto będziesz jadła Ty?
nie mam pojęcia skąd

Chyba słyszał jak prosiłam ostatnio męża, żeby zabronił mi się objadania bo potem cierpię

Cytat:
natalia nieźle syn Cię pilnuje

Twardnienie i napinanie to to samo, są to wszystko skurcze Braxtona-Hiksa. Czuje się, że cała macica robi się twarda na kilka kilkanaście sekund i puszcza. Normą jest jedno takie napięcie/stwardnienie na godzinę.

u mnie częściej twardnieje brzuch w domu, jak jestem gdzieś w ruchu to w ogóle tych skurczów nie mam.

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 20:32   #3634
emenyx
Zadomowienie

27 tydzień - juz bliżej niż dalej . Miłego wieczoru

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Z tym twardnieniem brzucha to ponoć początek skurczow macicy która musi trenować. Tez juz mnie złapało kilka razy - najcześciej gdy byłam w ruchu. Przechodzi po chwili, najlepiej sie wtedy położyć lub usiąść
emenyx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 20:37   #3635
Aniol1985
Zadomowienie

Ja robiłam glukoze w piątek to był 26t6d . Jutro chyba odbieram wyniki i juz szczerze mówiąc siedzę troszkę zmartwiona ;(
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 20:39   #3636
iweczka
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Mnie też. Wyszło na to ze 5-10-15 ma malutkie rzeczy
Juk kupowałam dzieciom w rodzinie to spokojnie wg rozmiaru/wieku pasowały. A tutaj miniaturowe body. Dres miał byc bardziej na wrzesien, jak Bobo będzie starsze a odpowiada rozmiarowi 56.
Ja córce kupowałam troche rzeczy w 5.10.15 z reguły rozmiary były OK
Ale wiadomo, czasami w jednym sklepie dwie rzeczy jednego rozmiaru są innych wielkości....

Zastanawiam się nad rozmiarem 56 ze Smyka, kupowała któraś ???
Może jednak lepiej będzie się wstrzymać jak będę jechała do endokrynologa i wtedy tam zajrzę i obadam sama organoleptycznie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Witam Was po powrocie do domu !!
Padnięta leże już w wyrku
Byliśmy z mężem na wycieczce po szkoleniu. Później byli znajomi na grillu i w końcu trafiłam do łóżka i jestem teraz mega szczęśliwa.
Pochwalę się, że wszyscy na szkoleniu mówili, że na bank będę miała syna bo tak mi ładnie w ciąży także chyba faktycznie nie jest tak źle

Mi wczoraj Pani w spożywczym powiedziała, że ładnie mi w ciąży

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Czesc niedzielnie

Wiekszosc mieszkania po remoncie ogarnieta, teraz czuje taki blogi spokoj

A i od piatku jestesmy posiadaczami pieknego lezaczka Tiny Love w kolorze czerwonym
Super że remont idzie do przodu
Te leżaczki są super, gdybym nie miała to bym go pewnie kupiła :P

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przepraszam, ze mało odzywam się, ale walczę z cukrami i póki co przegrywam. Jak patrze na glukometr to łzy mi nawet lecą a ja myślałam, że taka silna byłam.
O magnumach czy innych slodkosciach nawet nie myślę i nie jest mi bez z nich źle... Ale jak zjem kromke chleba ciemnego na śniadanie z serem i plaster pomidora i zobaczę na glukometrze 150 a po godzinie 160 to odechciewa mi się wszystkiego...
Dziś 28 tydzień 1 dzien, do porodu 10 tygodni, boję się czy ta cukrzyca nie została zbyt późno wykryta i czy nie zaszkodzi Kruszynce :-( a jak wejdę na stronki w necie i od razu o śmierci okoloporodowej i tych innych powiklaniach to serce pęka :-(
Badania robiłaś w terminie, więc nie martw się. A głupot z neta nie czytaj
wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
dziewczyny dzisiaj myślałam że się przekręcę
W południe dopadła mnie kolka nerkowa
bolało tak strasznie od razu nospa, prysznic i TŻ mnie polewał ciepłą wodą - próbował mnie rozśmieszać że niby ćwiczy przed porodem
na szczęście ból już przeszedł, teraz tylko czuję jak mnie ten kamień uwiera, piję wodę więc może szybko wyjdzie ale takiego bólu to naprawdę dawno nie czułam
Ojjj współczuje kolski

Cytat:
Ja robiłam w 25.

Własnie kurczę wczoraj nie zdążyłam odebrać moich badań morfologii, moczu, glukozy i toxo
Jutro rano muszę iść i zobaczyć co tam wyszło. Mam nadzieję, że wszystko jest dobrze ....

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Niesamowicie duże te różnice w bodziakach! aż strach kupować przez internet ...

Melduję się po spacerku nad morzem się naoglądałam wózków spacerujących samych młodych rodziców teraz widzę
Ja wszędzie widzę kobiety w ciąży
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 20:52   #3637
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość

u mnie częściej twardnieje brzuch w domu, jak jestem gdzieś w ruchu to w ogóle tych skurczów nie mam.
Też tak mam właśnie

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Ja robiłam glukoze w piątek to był 26t6d . Jutro chyba odbieram wyniki i juz szczerze mówiąc siedzę troszkę zmartwiona ;(
Jakie masz wyniki?

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Pamiętam, że któraś jakiś czas temu pisała o skarpetkach złuszczających z dobrym składem Prosiłabym o nazwę
Stary 2016-05-08, 20:59   #3638
Orange_tree1
Zadomowienie

WItam dziewczyny !!

Marzę o dniu kiedy będę się nudzić cały dzień i w końcu odpocznę i się wyśpie ...
Dziś niby wolne a znów jakoś ten dzień tak szybko przeleciał. Do tego najdałam się jak głupia i teraz wlazłam do wyrka

Nawet nie chce mi się wymieniać co zjadłam bo jest tego ogrom

Spanie mnie męczy więc pewnie za chwilę padnę...

Pierniczku wszystkiego naj !!
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 21:03   #3639
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Też tak mam właśnie

Jakie masz wyniki?

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Pamiętam, że któraś jakiś czas temu pisała o skarpetkach złuszczających z dobrym składem Prosiłabym o nazwę
Jeszcze nie mam jutro odbieram ale ostatnio jak robiłam w chyba?? 10 tygodniu, bo juz nie pamiętam dokładnie ale coś koło tego , to ten pierwszy wynik na czczo miałam na granicy ;( i boje sie że teraz będzie już wynik wysoki

Edytowane przez Aniol1985
Czas edycji: 2016-05-08 o 21:04
Stary 2016-05-08, 21:05   #3640
tija93
Zakorzenienie

Jutro mam wizytę i właśnie dzwoniła do mnie koleżanka, że na jutro do mojego doktora jest zapisane 33 pacjentki Idę jutro wcześniej i namówię doktora to indywidualnego pierwszego inauguracyjnego przyjęcia jutro

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Jeszcze nie mam jutro odbieram ale ostatnio jak robiłam w chyba?? bo juz nie pamiętam ale coś koło 10 t to ten pierwszy wynik na czczo miałam na granicy ;( i boje sie że teraz będzie już wynik wysoki
Spokojnie poczekaj do jutra. Stresowanie się teraz wyniku nie zmieni
Stary 2016-05-08, 21:05   #3641
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze nie mam jutro odbieram ale ostatnio jak robiłam w chyba?? 10 tygodniu, bo juz nie pamiętam dokładnie ale coś koło tego , to ten pierwszy wynik na czczo miałam na granicy ;( i boje sie że teraz będzie już wynik wysoki

za wyniki
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 21:13   #3642
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
nie denerwuj się na zapas
Cytat:
Też tak mam właśnie

znaczy, że musimy być stale poza domem w ruchu

Cytat:
Jutro mam wizytę i właśnie dzwoniła do mnie koleżanka, że na jutro do mojego doktora jest zapisane 33 pacjentki Idę jutro wcześniej i namówię doktora to indywidualnego pierwszego inauguracyjnego przyjęcia jutro

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

to rzeczywiście lepiej namówić lekarza na wcześniejszą wizytę

U nas niby ciepło ale taki zimny wiatr, u Was też? Denerwuje mnie taka pogoda... niby maj a tak zimno .

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 21:16   #3643
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
nie denerwuj się na zapas

znaczy, że musimy być stale poza domem w ruchu

to rzeczywiście lepiej namówić lekarza na wcześniejszą wizytę

U nas niby ciepło ale taki zimny wiatr, u Was też? Denerwuje mnie taka pogoda... niby maj a tak zimno .
Tak, chyba tak

I w Słubicach i w Bydgoszczy od kilku dni jest cieplutko
Stary 2016-05-08, 21:21   #3644
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Hej

Ja córce kupowałam troche rzeczy w 5.10.15 z reguły rozmiary były OK
Ale wiadomo, czasami w jednym sklepie dwie rzeczy jednego rozmiaru są innych wielkości....

Zastanawiam się nad rozmiarem 56 ze Smyka, kupowała któraś ???
Może jednak lepiej będzie się wstrzymać jak będę jechała do endokrynologa i wtedy tam zajrzę i obadam sama organoleptycznie
Ja kupowałam, nawet kilka (kilkanaście? ) stron temu wstawiłam zdjęcie porównując smyka do Tesco. Ze smyka są ciut mniejsze, ale moim zdaniem adekwatne do rozmiaru 56 nie mam natomiast porównania z innymi firmami.

Ja dzisiaj staram się odpoczywać bo jutro rano chcemy na zakupy... Trzymajcie kciuki żebym dała radę cały fashion house przed nami i jeszcze wózki chcemy pooglądać...
Stary 2016-05-08, 21:57   #3645
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:

Wiem, wiem , ale jdnak człowiek sie podświadomie stresuje nawet jak wie , że nie może nic zmienić .
Stary 2016-05-08, 22:00   #3646
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, wiem , ale jdnak człowiek sie podświadomie stresuje nawet jak wie , że nie może nic zmienić .
Wiem Jutro nam napiszesz jakie będą wyniki, jak będą prawidłowe to się będziemy cieszyć razem z Tobą, jak będą nieprawidłowe będziemy Cię wspierać w leczeniu
Stary 2016-05-08, 22:09   #3647
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Wiem Jutro nam napiszesz jakie będą wyniki, jak będą prawidłowe to się będziemy cieszyć razem z Tobą, jak będą nieprawidłowe będziemy Cię wspierać w leczeniu
Dziękuje , ogólnie dziekuję wszystkim Wam Dziewczyny ( chciałam zacytowac wszystkie kciuki ale wielocytowanie u mnie nie działa ) . Wy zawsze człowieka zrozmiecie mój men się śmieje, że to forum to koło adoracji wzajemnej i chyba coś w tym jest , jesteście SUPERRR
Stary 2016-05-08, 22:16   #3648
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Jutro mam wizytę i właśnie dzwoniła do mnie koleżanka, że na jutro do mojego doktora jest zapisane 33 pacjentki Idę jutro wcześniej i namówię doktora to indywidualnego pierwszego
I ja mam jutro wizyte
W ogole przekonana bylam ze wizyta 10go, a tu patrze w karte ciazy ze jednak 9go :P

W ogole dopiero dzis udalo mi sie zrobic te polecane przez Piernika gofry!
Zrobilam ze smietana i truskawkami, pyszota, nawet Tz powiedzial ze lepsze niz nad morzem!

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 23:12   #3649
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
I ja mam jutro wizyte
W ogole przekonana bylam ze wizyta 10go, a tu patrze w karte ciazy ze jednak 9go :P

Zrobilam ze smietana i truskawkami, pyszota, nawet Tz powiedzial ze lepsze niz nad morzem!

Powodzenia jutro dziewczyny na wizytach
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 01:54   #3650
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Dzięki, Dziewczyny. Trochę mnie zainspirowałyście i w liście życzeń znalazły się: leżaczek Tiny Love, mata edukacyjna FP Przyjaciele z tropikalnego lasu lub tańsza opcja Canpol Piraci (obie mi się podobają i mają dobre opinie) oraz chusta tkana Little Frog 100% bawełna. Jeśli dostanę cokolwiek z tych rzeczy, to będę bardzo zadowolona
Sterylizatora nie kupuję, misia-szumisia też (będę ściągać aplikację w telefonie).

Byłam w weekend u znajomych i oni mają coś takiego: http://www.bajkowachatka.pl/images/p...EBA-8171-1.jpg

Ogólnie mega wygodne, ale wanienka taka mała...Stwierdziliśmy, że sobie to kupimy dla przewijaka i półeczek, ale rozmyśliłam się dziś. Jak Wy zamierzacie rozwiązać sprawę z przewijakiem? Ogólnie taka komoda kąpielowo-przewijakowa jest super, ale fajne zaczynają się od 0k.600zł, a uważam, że to za dużo. Zastanawiam się, czy nie kupić samego przewijaka na stelażu z półkami. Moja siostra miała przewijak kładziony na łóżeczko i też było ok, tylko nie ma się pod ręką pieluch itp. Mam już totalny mętlik w głowie

Od teściowej dostałam piękną kompozycję w donicy na komodę. Cyknę jutro zdjęcia, to Wam pokażę. Od dawna mi się podobała, a w sobotę dała mi z okazji imienin W sobotę miałam też studniówkę.

W ogóle okazało się, że wynajęcie położnej to koszt nie 800zł, a 1500... Mimo wszystko podjęliśmy decyzję, że opłacimy prywatną położną, choć wielka szkoda, że zostaje tylko 2 h po porodzie i więcej nie zagląda.

Jutro Was nadgonię. Podziwiałam trochę ciuszki-wszystkie śliczne, ale mnie najbardziej podobają się z motywami marynistycznymi W Cocodrillo są już jakieś promocje, kupiłam dla córki koleżanki body za 20 i czapkę za 10 (przecenione z 40 i 20), pani powiedziała, że ok. czerwca-lipca będzie duża wyprzedaż. Ciuchy mają świetne, więc już zacieram ręce.

Dobranoc!

Edytowane przez znowuzapomnialamhasla
Czas edycji: 2016-05-09 o 01:58
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 06:25   #3651
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Takiprzewijak miała Przyjaciolka. Stał w dużej łazience i było ok. Druga miala przewijak na kółkach, bez wanienki.bardzo poleca, bo zabierala do łazienki na kąpiel i z głowy. U nas przwijak łazience nie wejdzie, nie ma szans. W sypialni to kolejny mebel, nie wiem czy niezbędny bo zabierze nam miejsce. Raczej kupimy przewijak na łóżeczko. Nie planujemy nowej komody dla Bobo, oddam mu swoją. Aona jest za wysoka, żeby na niej był przwijak.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 06:41   #3652
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam pojęcia skąd

Chyba słyszał jak prosiłam ostatnio męża, żeby zabronił mi się objadania bo potem cierpię
ojj ci faceci..zawsze usłyszą nie to co trzeba..

Cytat:
Napisane przez emenyx Pokaż wiadomość
27 tydzień - juz bliżej niż dalej . Miłego wieczoru

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

brzmi poważnie..

Cytat:
trzymam kciuki..daj znać co wyszło..

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

Własnie kurczę wczoraj nie zdążyłam odebrać moich badań morfologii, moczu, glukozy i toxo
Jutro rano muszę iść i zobaczyć co tam wyszło. Mam nadzieję, że wszystko jest dobrze ....

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

musi być dobrze..też trzymam kciuki..

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość

Pierniczku wszystkiego naj !!

Cytat:

podwójne, bo za wizytę i żeby udało się wejść przed dzikim tłumem..

Cytat:
Ja dzisiaj staram się odpoczywać bo jutro rano chcemy na zakupy... Trzymajcie kciuki żebym dała radę cały fashion house przed nami i jeszcze wózki chcemy pooglądać...
super dzień Cię czeka..a my czekamy na fotorelacje..

Cytat:
I ja mam jutro wizyte

trzymam kciuki za wizytę
baardzo się cieszę,że Wam smakowały..jak Piernik poleca to nie ma lipy

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Jak Wy zamierzacie rozwiązać sprawę z przewijakiem?

Od teściowej dostałam piękną kompozycję w donicy na komodę. Cyknę jutro zdjęcia, to Wam pokażę. Od dawna mi się podobała, a w sobotę dała mi z okazji imienin W sobotę miałam też studniówkę.

W ogóle okazało się, że wynajęcie położnej to koszt nie 800zł, a 1500... Mimo wszystko podjęliśmy decyzję, że opłacimy prywatną położną, choć wielka szkoda, że zostaje tylko 2 h po porodzie i więcej nie zagląda.
ja jeszcze nie wiem..miałam wziąć wolnostojący z ikea na pierwsze pół roku, ale kurcze nie wiem czy nie zrezygnuję .. z tym przewijakiem to mam dylemat..
wszystkiego naj z okazji imienin..spełnienia marzeń.spokoju..radości z ciąży
i za100dniówkę.. jakiś prezent sobie zrobiłaś z okazji tych świat?

hej w poniedziałek mamuśki
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 07:53   #3653
tija93
Zakorzenienie

Hej

Wstałam z TŻtem, ogarnie śniadanie i siebie i mogę iść wysiadywać jajo do poczekalni

Zauważyłam, że większość mam około 6kg na plus. Dzisiaj dołączyłam do tego zacnego grona Ale ostatnio włączyło mi się myślenie, że w ciąży nie można się wagą przejmować póki jest w miarę dobra Od razu mi się lepiej żyje

Powodzenia na dzisiejszych wizytach!
Stary 2016-05-09, 08:06   #3654
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za wizytę
baardzo się cieszę,że Wam smakowały..jak Piernik poleca to nie ma lipy

hej w poniedziałek mamuśki
No raczej ze nie ma lipy
Wizyta niestety dopiero na 18.30, wiec caly dzien czekania :P

Cytat:
Hej

Wstałam z TŻtem, ogarnie śniadanie i siebie i mogę iść wysiadywać jajo do poczekalni

Zauważyłam, że większość mam około 6kg na plus. Dzisiaj dołączyłam do tego zacnego grona Ale ostatnio włączyło mi się myślenie, że w ciąży nie można się wagą przejmować póki jest w miarę dobra Od razu mi się lepiej żyje

6 ja bym sie nie przejmowala, u mnie juz 10+
Ale szczerze mowiac ja nie wiem gdzie mi to weszlo, nawet Tz mi wczoraj powiedzial ze slicznie w ciazy wygladam, ze na twarzy sie nie zmienilam. Moze mam duzo wod? ;D

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-05-09, 08:10   #3655
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

6 ja bym sie nie przejmowala, u mnie juz 10+
Ale szczerze mowiac ja nie wiem gdzie mi to weszlo, nawet Tz mi wczoraj powiedzial ze slicznie w ciazy wygladam, ze na twarzy sie nie zmienilam. Moze mam duzo wod? ;D
W cycki poszło!
Stary 2016-05-09, 08:21   #3656
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Mam zdjęcia.
Body od lewej: 5-10-15 (56), c&a (56), h&m (56), c&a (68)
Dwie bluzki z 5-10-15 na 56 i 62
Czapeczki z c&a (ta większa) i 5-10-15 na 56
Spodnie: lidl 50-56, 5-10-15 (62), lidl (62-68)
Pajac bordowy na 56 i marynarski na 62
fajne ubranka

Cytat:
ojej współczuję bardzo

My dziś zarezerwowaliśmy pokój nad morzem taak się cieszę jak głupia krótko bo krótko bo tylko 4 dni ale po pierwsze nas nie stać na dłużej a po drugie nie chcemy wykorzystywać teściowej za mocno bo teraz jej kolej na opiekowanie się "wnukami" (tymi sierściastymi). Moi rodzice mieli dyżur w zeszłym roku

ale ważne że rocznicę ślubu spędzimy pięknie i romantycznie TŻ już obiecał że zniesie milion zdjęć na plaży i nie będzie marudził
super! dobre nawet 4 dni, zawsze to troszkę inny klimat no i wypoczynek

Cytat:
Hej , witam się niedzielnie w 7 miesącu i co za tym idzie III trymestrze, ale leci - troszkę mam stracha że się nie wyrobimy z ogarnieciem chatki i zakupami zanim urodze , wiecie takie czarne wizje ;( . Ktoś wystawił w moim mieście na gr sprzedażowej ten leżaczek z tiny love i sie zastanawiam czy brać za 180 zł ? Ogólnie mam obawy bo ten lezaczek jest dosyc mały tylko 70 cm długości i na zbyt długo to on nie będzie pewnie na jakieś 7 mieś max, później dzieć bedzie za długi. Tak jak patrze po koleżankach to w tym okresie ich dzieciaki głównie jadły i spały więc nie wiem czy ten leżaczek to dobra inwestycja a szczypie się z każdym groszem bo mamy sporo innych wydatków jeszcze teraz...
Gratuluję wkroczenia w III trymestr co do leżaczka to każda moja znajoma, która go miała to poleca... myślę, że kupno używanego to dobre rozwiązanie później jak będziesz chciała sprzedać to wiele nie stracisz.

Cytat:
Dzień dobry, pozdrowienia znad morza
Bawcie się dobrze

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przepraszam, ze mało odzywam się, ale walczę z cukrami i póki co przegrywam. Jak patrze na glukometr to łzy mi nawet lecą a ja myślałam, że taka silna byłam.
O magnumach czy innych slodkosciach nawet nie myślę i nie jest mi bez z nich źle... Ale jak zjem kromke chleba ciemnego na śniadanie z serem i plaster pomidora i zobaczę na glukometrze 150 a po godzinie 160 to odechciewa mi się wszystkiego...
Dziś 28 tydzień 1 dzien, do porodu 10 tygodni, boję się czy ta cukrzyca nie została zbyt późno wykryta i czy nie zaszkodzi Kruszynce :-( a jak wejdę na stronki w necie i od razu o śmierci okoloporodowej i tych innych powiklaniach to serce pęka :-(
Kochana nie czytaj Internetów, bo tylko się niepotrzebnie denerwujesz poszukaj sobie na wizażu wątku słodkich mam, nasze dziewczyny również na pewno służą radą... będzie dobrze, głowa do góry!

Cytat:
Do Gdańska Lubimy tak troszkę pozwiedzać a troszkę na łonie natury więc będzie akurat

dziewczyny dzisiaj myślałam że się przekręcę
W południe dopadła mnie kolka nerkowa
bolało tak strasznie od razu nospa, prysznic i TŻ mnie polewał ciepłą wodą - próbował mnie rozśmieszać że niby ćwiczy przed porodem
na szczęście ból już przeszedł, teraz tylko czuję jak mnie ten kamień uwiera, piję wodę więc może szybko wyjdzie ale takiego bólu to naprawdę dawno nie czułam
o rany współczuję tej kolki... może warto powiedzieć o tym lekarzowi?

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Hej.
Wróciłam z wesela, było bardzo fajnie. Nie znaliśmy zbyt wiele osób, ale było dużo "młodzieży" i wszyscy bardzo mili, łatwo było złapać kontakt, więc dobrze się bawiliśmy. Potańczyliśmy, zjadłam dużo pysznych rzeczy i nawet do 2:30 tam wytrwałam.

Tylko później miałam ciężką noc, bo mimo zmęczenia nie mogłam zasnąć do godz. 5. ;/ Zawsze miałam problemy z zasypianiem, zwłaszcza w obcych miejscach, a w ciąży mi się to pogłębiło. Na dodatek miałam problemy kibelkowe, musiałam biegać, a w perspektywie miałam to, że do naszego pokoju przyjdzie spać inna para, która była z nami zakwaterowana, no i moje problemy staną się krępujące. Jeszcze miałam stresa, że mam wracać autem i jak pojadę taka niewyspana. W końcu zasnęłam jak oni już przyszli i obudziłam się znowu o 7:30 i już nie zasnęłam. Także masakra, ale do domu nas bezpiecznie dowiozłam. Teraz jeszcze byliśmy u moich rodziców (mama dała wnukowi w prezencie jeszcze jedne spodenki z Lidla 50/56 i skarpetki ), wytrwam za niedługo kościół i prześpię chyba z 15 godzin. ;P
ojej współczuję przeżyć po imprezie;/ a tylko Tobie coś było czy tż też się skarżył na dolegliwości? może coś Ci zaszkodziło

Cytat:
Hej

Prawidłowe podejście do wagi daj znać po wizycie

Witam się po 2 dniach nieobecności
Byliśmy na działce, w pierwszy dzień wylegiwałam się na Słoneczku, zrobiliśmy grilla, wieczorem obejrzeliśmy film. Wczoraj nie było już niestety ładnej pogody, ale wpadli znajomi i posiedzieliśmy jeszcze trochę, a po południu zebraliśmy się do domu. Niby nic takiego nie robiłam (ale jednak więcej niż w domu...), a wieczorem rozbolał mnie brzuch (jak na okres) i co chwila twardnienia wzięłam nospę, magnez i położyłam się do łóżka...
Dzisiaj mąż musiał iść do pracy i kazał leżeć cały dzień i nic nie robić... jakby się sytuacja z wczoraj powtórzyła to czeka mnie ip dobrze, że w czwartek mam wizytę u mojego lekarza...

Tak się zastanawiałam- bo na początku w szpitalu podawali mi nospę 3x1 i wtedy mi w ogóle brzuch nie twardniał. Po 2 dniach mi ją odstawili i zaczęły się twardnienia. Może powinnam tę nospę brać jakoś regularnie? Wolałabym nie, ale z drugiej strony też nie chcę, żeby mi się brzuszek napinał... muszę o to koniecznie zapytać lekarza.
Stary 2016-05-09, 08:24   #3657
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Witam się po 2 dniach nieobecności
Byliśmy na działce, w pierwszy dzień wylegiwałam się na Słoneczku, zrobiliśmy grilla, wieczorem obejrzeliśmy film. Wczoraj nie było już niestety ładnej pogody, ale wpadli znajomi i posiedzieliśmy jeszcze trochę, a po południu zebraliśmy się do domu. Niby nic takiego nie robiłam (ale jednak więcej niż w domu...), a wieczorem rozbolał mnie brzuch (jak na okres) i co chwila twardnienia wzięłam nospę, magnez i położyłam się do łóżka...
Dzisiaj mąż musiał iść do pracy i kazał leżeć cały dzień i nic nie robić... jakby się sytuacja z wczoraj powtórzyła to czeka mnie ip dobrze, że w czwartek mam wizytę u mojego lekarza...

Tak się zastanawiałam- bo na początku w szpitalu podawali mi nospę 3x1 i wtedy mi w ogóle brzuch nie twardniał. Po 2 dniach mi ją odstawili i zaczęły się twardnienia. Może powinnam tę nospę brać jakoś regularnie? Wolałabym nie, ale z drugiej strony też nie chcę, żeby mi się brzuszek napinał... muszę o to koniecznie zapytać lekarza.
Współczuję twardnienia Może faktycznie skonsultuj się ze swoim lekarzem o nospe. Zwłaszcza jak Ci pomagała Dużo kobiet ją bierze nawet całą ciąże
Stary 2016-05-09, 08:31   #3658
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
W cycki poszło!
O! I to jest dobra idpowiedz

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-05-09, 08:34   #3659
scoiatael86
Rozeznanie

Dzień dobry Dziewczyny

Jeśli chodzi o przewijak to myśmy się zdecydowali na taki z Ikei co się później w biurko zamienia. Tylko nie będziemy do niego brać szuflad, a wykorzystamy pudełka i kartony. Do tego zwykła komoda malm i jest komplet

Trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!
Stary 2016-05-09, 08:50   #3660
emenyx
Zadomowienie

Dzien dobry ja tez mam dzis wizyte i bedzie badanie cukru. Spedze tam kilka godzin a pogoda taka ladna i i z pracy musze sie wczesniej urwac bo badanie o 14...

u nas skonczyl sie dlugi Weekend majowy. Byla tak ladnie i cieplo.
Zauwazylam ze 2-3 h spaceru i padam z sil i z oddechem coraz gorzej.

Mam pytanie czy w Polsce tez was zasypuja darmowymi probkami dla ciezarnych i dla dziecka? Chodze na kurs przygotowawczy i na kazdym spotkaniu porzadna Paka z materialami informacyjnymi, jakies olejki, kremy, odzywki, pampersy.
W sobote byla jeszcze u mnie polozna i mi dala 3 wypchane kosmetyczki roznymi produktami, pieluszki, pojemnik na mleko z avent , kremiki, balsamiki etc. Sporo tego. Jak jeszcze przez 3 miesiace tyle dostane to nie bede nic musiala kupowac
emenyx jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości