Wymarzony pierścionek - cz. IV - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-11, 12:26   #2791
vadi
*sportaddict*

Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. IV

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
ja też tak chcę. Teraz mam chyba około 70 i nie wydaje mi sie że mam wielki brzuch, ale 57- to brzmi bosko
ale ja w ogole jestem mala
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 12:27   #2792
nema_
Gość

57cm w talii? Łał Vadi, brawo
Przez bardzo krótki okres czasu kręciłam hula-hopem, ale naprawdę czułam się szczuplejsza i bardzo polecam. Koszt hh to jakies kilka zł i chyba sobie znów sprawię
Stary 2007-12-11, 12:29   #2793
ANITKA79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
dziewczyny

Madźka - pędem do lekarza!! A za antybiotyki, których kiedys nie wzięłaś do końca, a teraz bierzesz na wlasną rękę nalezy Ci sie antybiotyki bierze sie zawsze w calej dawce, tylko takie dzialaja! wiec ani Ci nie pomogly w pełni wtedy, ani nie pomoga teraz

Czesssc

Pisalam Magdzie juz wczoraj, ze jak nie moze do gina to niech idzie do ogolnego. Bo z takimi sprawami nie ma zartowOgolny lekarz, tez moze dac antybiotyki, a potem juz po okresie moze isc do ginaAle ona NAS NIE SLUCHA i sobie szkodziJa tez tak raz zwlekalam i niczym dobrym sie to nie skonczylo Tyle ze teraz juz jestem madrzejsza i z takimi sprawami nie czekam do ostatniej chwili

Witaj Capturkui wraacaj do NAS

Dorinko: Masz racje jezeli dwoje ludzi wezmie slub koscielny, tylko po to zeby nie wiem pokazac sie przed rodzina, na tzw.pokaz, to uwazam ze to nie ma sensu. Ja wiem jedno: Dla mnie slub koscielny jest bardzo wazny/ale to jest zwiazne z moja wiara/ i chce zeby Bog polaczyl Nas, to znaczy przed nim przysiadz milosc tej drugiej osobie, zeby byl z Nami w tym wyjatkowym dniu Ale zeby malzenstwo przetrwalo, to nie wystarczy tylko zlozyc przysiegi w kosciele i spoczac na laurach. I ze Bog wszystko zalatwi. On moze byc drogowskazem poprzez np.wspolna modlitwe. Po slubie trzeba takze kazdego dnia pielegnowac ta milosc we dwoje jak piekny kwiat Poprzez czyny, gesty, uczucia itp.. tak zeby caly czas wzrastala i dawala nam sile" Ze razem mozemy wszystko i pokonamy wszelkie przeszkody"
ANITKA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 12:29   #2794
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Ja swojego czasu miałam 58 (przy wzroście 174cm i biuście 75D i tyłku 93cm) i wyglądałam jak przysłowiowa osa, coś okropnego moim zdaniem (mówię o sobie wówczas) - wyglądałam, jakbym sie miała w tym brzuchu połamać Teraz mam 62cm, ale to dlatego, że brzuch mocno trenowany, więc mięśni wzmocnione, a moim skromnym zdaniem wygląda dużo lepiej
też mam tyle i lubie swój brzuch
tylko te uda i boczki - czyli to samo co Ty, Dorinko
Stary 2007-12-11, 12:37   #2795
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
też mam tyle i lubie swój brzuch
tylko te uda i boczki - czyli to samo co Ty, Dorinko
Tyle też, tzn 57 czy 62?

P.S.
Ja też lubię brzuch, a co więcej - zaczynam lubić tyłeczek i... uda, które sa coraz fajniejsze
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 12:40   #2796
dorinka30
Zakorzenienie

CAPERUCITAROJA gdyby była u mnie taka sytuacja wzięłabym to pod uwagę ze wzgl. na Tża, skoro to jedyna opcja na wyjazd i odpoczynek we dwoje....ale czy to oznaczałoby że Twoja mama, rodzice będą sami ? Bo wtedy to jest dylemat, jeśli rodzina jest liczna ja może postąpiłabym egoistycznie, czasem warto zrobić coś dla siebie, Tża

Vadi ostatnie pyytanie, hula-hop zwykłe ze sklepu zabawkowego czy sportowego, ponoć duża różnica w opanowaniu,,,,,ze sportowego kręci się samo ?
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 12:45   #2797
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caperucitaroja Pokaż wiadomość
Juhu!Dzieki Haniu!
A ja juz za tydzien bede w domu rodzinnym,w moim ukochanym Gdansku, bo juz pol roku nie bylam. No i Swieta! jade wczesniej mamie pomoc i nauczyc sie nowych pysznosci.
Na razie jestem na etapie pierogow, produkuje w zastraszajacym tempie, i barszczu na zakwasie. Zawsze bylo mi malo uszek i barszczu w Wigilie, to sobie sama robie teraz kiedy chce. Pycha!
Wczoraj tylko Tz mnie zaskoczyl mowiac, ze moze nie pojechalabym jednak na Swieta, bo nas znajomy do Hiszpanii zaprosil. Wynajal tam domek na Swieta i Sylwestra. Tz widze, ze chetnie by pojechal, bo ciagle pracuje jak szalony, to by mial jednoczesnie takie mini wakacje, ale ja nie moge zrobic tego mojej mamie, bo jest bardzo zasadnicza i tak mnie wychowala. Nie zmienia sie planow dla wlasnego widzimisie. Co o tym myslicie?
Z drugiej strony, szkoda mi Tzta, bo latem nigdzie nie byl, poza tym w koncu niedlugo on bedzie tez moja rodzina. A sam nie chce jechac, co znajomi razem a on jak palec.
Juz produkujesz pierogi???? nieżle. Ja mam zamiar dzis wyprodukować pierniczki

Swięta sa co roku a do Hiszpani na swięta i sylwestra nie zawsze mozna pojechac. Ja próbowalbym rozmawiac z mama i wytłumaczyc powód ewentualnej zmiany decyzji .

EDIT. Wiecie ze ja w zyciu się nie mierzyłam...i nie mam zamiaru....zreszta do wagi tez mam wstręt.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-12-11, 12:49   #2798
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Tyle też, tzn 57 czy 62?

P.S.
Ja też lubię brzuch, a co więcej - zaczynam lubić tyłeczek i... uda, które sa coraz fajniejsze
62

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Vadi ostatnie pyytanie, hula-hop zwykłe ze sklepu zabawkowego czy sportowego, ponoć duża różnica w opanowaniu,,,,,ze sportowego kręci się samo ?
hehhe najzwyklejsze, tylko kup sobie takie o duzej srednicy, latwiej je krecic
Stary 2007-12-11, 12:51   #2799
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
hehhe najzwyklejsze, tylko kup sobie takie o duzej srednicy, latwiej je krecic
Tak, w sklepie spotyowym sprzedają takie same jak w zabawkowym Też za 6,5zł
Stary 2007-12-11, 13:03   #2800
dorinka30
Zakorzenienie

No chyba nie do końca z tym hula-hop tak jest.... Bo są takie profesjonalne, i prócz średnicy róznią się ciężarem

Właśnie Tż dzwonił, co z tym hula-hop bo stwierdził, że tez w to wchodzi, jutro jedziemy szukać sprzętu. Kochany facet
Stary 2007-12-11, 13:05   #2801
caperucitaroja
Rozeznanie

Haniu kochana! Ja pierogi produkuje od dwoch miesiecy, bo sie najesc nie moge. Piernikow jeszcze w zyciu nie robilam. Nawet nie wiem czy sa trudne do opamowania, dlatego chcialam sie podszkolic u mamy.
Moi rodzice beda z moja siostra sami, gdybym nie przyjechala. A z tym wyjazdem to jest taki myk, ze po pierwsze ja tych znajomych za bardzo nie lubie, bo sa zdeczko dziwni, a poza tym Niemcy, wiec musialabym sie dostosowac, a owym jezykem nie wladam jeszcze zbyt biegle. Ale ta Hiszpania i zadowolony Tz kusi. Aaa i oni biora syna 12-sto letniego. Potem by sie okazalo, ze wcale nie jest tak kolorowo, albo wszyscy byli by zadowoleni oprocz mnie.Jak sie znam to najbardziej mozliwa wersja wydarzen.
caperucitaroja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-11, 13:06   #2802
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
No chyba nie do końca z tym hula-hop tak jest.... Bo są takie profesjonalne, i prócz średnicy róznią się ciężarem

Właśnie Tż dzwonił, co z tym hula-hop bo stwierdził, że tez w to wchodzi, jutro jedziemy szukać sprzętu. Kochany facet
U mnie takich profesjonalnych nie było nigdzie, dlatego moje śliczne niebieskie hula była napełnione wodą I ciężar swój miało
Stary 2007-12-11, 13:08   #2803
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie takich profesjonalnych nie było nigdzie, dlatego moje śliczne niebieskie hula była napełnione wodą I ciężar swój miało
Muszę się zorientowac, a co powiecie na takie ?

http://www.allegro.pl/item279909789_...uper_cena.html
Stary 2007-12-11, 13:16   #2804
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

dobrze, że w końcu wątek trochę odżył

co do ślubu - to ja chcę wziąć ślub kościelny. jednak TŻ jest niewierzący.. jeszcze zobaczymy, jak to będzie

twin-maid, a jaka to parafia? tzn która?

dorinko, dziś ta wigilia przedszkolna? to ja mam prośbę byś mi później opowiedziała, bo ja mam zorganizować wigilię dla rodziców w środę

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 13:18   #2805
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę się zorientowac, a co powiecie na takie ?

http://www.allegro.pl/item279909789_...uper_cena.html
Dorinko, ja po takim zwykłym miałam cały czerwony brzuch, a zdarzały sisę i siniaki na kościach biodrowych, więc tego bym na pewno nie zaryzykowała

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-12-11, 13:22   #2806
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość

dorinko, dziś ta wigilia przedszkolna? to ja mam prośbę byś mi później opowiedziała, bo ja mam zorganizować wigilię dla rodziców w środę
Et-ko dzisiaj, za godzinę wychodzę Nie ma sprawy, opisze Ci co i jak

Cytat:
Dorinko, ja po takim zwykłym miałam cały czerwony brzuch, a zdarzały sisę i siniaki na kościach biodrowych, więc tego bym na pewno nie zaryzykowała
No własnie HIHI też się tego obawiałam, na początek spróbuję normalnym
Stary 2007-12-11, 13:24   #2807
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie HIHI też się tego obawiałam, na początek spróbuję normalnym
No, chyba, że lubisz ekstremalne doznania To wtedy proszę bardzo
Stary 2007-12-11, 13:27   #2808
caperucitaroja
Rozeznanie

To Wy po golym brzuchu tym hula-hopemCzy to norma? Strach kupic dziada. A ile dziennie trzeba krecic, zeby byly efekty? Na skakance nie moge, bo dwa razy probowalam i dwa razy sasiad z dolu przylecial. A skakalam cichutko jak myszka
Stary 2007-12-11, 13:32   #2809
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
To Wy po golym brzuchu tym hula-hopemCzy to norma? Strach kupic dziada. A ile dziennie trzeba krecic, zeby byly efekty? Na skakance nie moge, bo dwa razy probowalam i dwa razy sasiad z dolu przylecial. A skakalam cichutko jak myszka
No po gołym Ja kręciłam po 20 minut w jedną stronę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-11, 13:33   #2810
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu kochana! Ja pierogi produkuje od dwoch miesiecy, bo sie najesc nie moge. Piernikow jeszcze w zyciu nie robilam. Nawet nie wiem czy sa trudne do opamowania, dlatego chcialam sie podszkolic u mamy.
Moi rodzice beda z moja siostra sami, gdybym nie przyjechala. A z tym wyjazdem to jest taki myk, ze po pierwsze ja tych znajomych za bardzo nie lubie, bo sa zdeczko dziwni, a poza tym Niemcy, wiec musialabym sie dostosowac, a owym jezykem nie wladam jeszcze zbyt biegle. Ale ta Hiszpania i zadowolony Tz kusi. Aaa i oni biora syna 12-sto letniego. Potem by sie okazalo, ze wcale nie jest tak kolorowo, albo wszyscy byli by zadowoleni oprocz mnie.Jak sie znam to najbardziej mozliwa wersja wydarzen.
Ja własnie pierników tez nigdy nie piekłam. Naszła mnie na to ochota bo tesciowa wczoraj piekła i pieknie pachniały w całym domu. Robi się bardzo prosto. Miksuje składniki, odstawia ciasto na godzinę, a później po prostu wałkuje i wycina rózne kształty.

Co do tego wyjazdu...cóz musisz przedyskutowac z TZ wszystkie za i przeciw.
Stary 2007-12-11, 13:34   #2811
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Ja własnie pierników tez nigdy nie piekłam. Naszła mnie na to ochota bo tesciowa wczoraj piekła i pieknie pachniały w całym domu. Robi się bardzo prosto. Miksuje składniki, odstawia ciasto na godzinę, a później po prostu wałkuje i wycina rózne kształty.
Haniuuuuuu a daj składniki?
Stary 2007-12-11, 13:39   #2812
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Haniuuuuuu a daj składniki?
Obiecuje jutro podac bo dokładnych proporsji nie pamiętam, a przepis mam w domu
Stary 2007-12-11, 13:44   #2813
ANITKA79
Zadomowienie

Cytat:
Kapturtku
No ja tez bym sie balatakim co dorinka pokazala.. Ale wiesz mialam zwykle, takie ze sklepu zabawkowegoi to rodzice mi kupili w wieku 8 lat i teraz niedawno sie zlamalo he he.. I kiedys nim krecilam jakies kilka mcy temu i naprawde daje niezly wycisk wcale nie potrzeba tych pierdulek Mysle ze wazna jest systematycznoscTak jak z tym skakaniem na skakance

Cytat:
Ja własnie pierników tez nigdy nie piekłam. Robi się bardzo prosto. Miksuje składniki, odstawia ciasto na godzinę, a później po prostu wałkuje i wycina rózne kształty.
Haniu
Ja tez pierniczkow nie pieklam nigdy..I bardzo prosze podaj przepis skoro taki szybki i latwy
Ps. Ja robie na swieta sernik z brzoskwiniami: Zawsze wychodzi
Stary 2007-12-11, 13:45   #2814
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Obiecuje jutro podac bo dokładnych proporsji nie pamiętam, a przepis mam w domu
Byłabym bardzo wdzięczna, bo Męża w weekend wzięło i wpadł na pomysł pieczenia pierniczków, tylko przepisu nie mam porządnego A do pierników trzeba miec dobry przepis
Stary 2007-12-11, 13:51   #2815
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANITKA79 Pokaż wiadomość
Haniu
Ja tez pierniczkow nie pieklam nigdy..I bardzo prosze podaj przepis skoro taki szybki i latwy
Ps. Ja robie na swieta sernik z brzoskwiniami: Zawsze wychodzi
Ja tez zawsze na swięta robię sernik z brzoskwiniami i rogaliki z makiem.

Cytat:
Byłabym bardzo wdzięczna, bo Męża w weekend wzięło i wpadł na pomysł pieczenia pierniczków, tylko przepisu nie mam porządnego A do pierników trzeba miec dobry przepis
Podam tym bardziej ze to już ostatni dzwonek na pieczenie bo one musza sobie polezec w pudełeczku metelowym. Wczoraj mój mąz złapał jednego i chca się w niego wgryźć prawie zęba złamał

EDIT.
Mam mam mąz napisał na gg

75 g margaryny ( np: Kasia )

250 g miodu

125 g cukru

1 opak. przyprawy do pierników

500 g mąki

2 łyzeczki. proszku do pieczenia

1 jajco

w rondlu roztopic margarynę miód i cukier.

Przestudzoną mase wlac do miski

Mąke z proszkiem do pieczenia oraz przyprawę do pierników dodac wraz z jajcem do masy miodowej.
Zagniecone ciasto pozostawic pod przykryciem na 1-2 godz.
Z rozwałkowanego na grubosc ok. o,5 cm ciasta wycinac pierniczki
piec w rozgrzanym do 200 C piekarniku przez 15-20 minut

Pierniczki odstawic na 2-3 tyg w suche i chłodne miejsce

Tyle

smacznego
Stary 2007-12-11, 13:51   #2816
ANITKA79
Zadomowienie

Dobra dziewczyny ja zmykam do domciu i po drodze jakies zakupy zrobic i rachunki poplacicAle pogoda brzydka, no ale co tam: wazne ze w sercu wiosna

A za przepis tez bede wdzieczna Haniu

Milego wizazowaniaPa pa
Stary 2007-12-11, 13:51   #2817
caperucitaroja
Rozeznanie

Moja mama cos tam z tym piernikiem czaruje i tylko nie wiem czy ciasto surowe musi sie odlezec, czy juz upieczone, zeby skruszalo. Cus tam z tym piernikiem jest.
Ale,ale, musze Was pochwalic za przepisy, ktore udalo mi sie tuz przed trachnieciem kompa sciagnac z mazatkowego. Hihi kurczak w pomidorach, ze paluchy lizac. Dwa razy robilam dzien, po dniu. I Hani kurczak po sycylijsku i tagiatele w sosie szpinakowo-smietanowo-serowym. Lo matko, jakie dobre!

Hihi, a nie lepiej w jakiejs cienkiej bluzeczce krecic?

Anitko, no wlasnie tak mysle ja Ty. ja sie szybko zrazam i jak cos spawia mi bol, to szybko sie zniechecam.

Edytowane przez caperucitaroja
Czas edycji: 2007-12-11 o 13:55 Powód: hula gula
Stary 2007-12-11, 13:57   #2818
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Hihi kurczak w pomidorach, ze paluchy lizac. Dwa razy robilam dzien, po dniu.

Hihi, a nie lepiej w jakiejs cienkiej bluzeczce krecic?
Cieszę się, że smakowało Jak Teściów zapraszamy na obiadek to właśnie to robimy Bo im też bardzo smakuje

A ja lubię na goły brzuch kręcić
Stary 2007-12-11, 14:02   #2819
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
I Hani kurczak po sycylijsku i tagiatele w sosie szpinakowo-smietanowo-serowym. Lo matko, jakie dobre!
.
Cieszę się bardzo że smakowało
Stary 2007-12-11, 14:06   #2820
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszę się bardzo że smakowało
Dziękuję za przepis Ciekawe co z tego naszego pieczenia wyjdzie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości