|
|
#2371 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) III
Cytat:
Każdemu zdarzają się gorsze i lepsze dni, to przecież nic dziwnego ![]() Napewno Ci przejdzie. Co do sprawdzianów, to mnie również czeka ich do Świąt jeszcze conajmniej pare. A co do choróbska, to myśle, że powinnaś chociaż jeden dzień spędzić w łózku, z gorącym kakaem i wodą z cytryną i np. zapobiegawczo z gripexem, polopiryną, czosnkiem... Poleżysz, wygrzejesz się, odpoczniesz troche i napewno pomoże
|
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
zostaje dzisiaj w domu. najbardziej boje sie nasilenia kataru, ale to jest chyba nieuniknione..
wczoraj przeprowadzilam z tz kolejna powazna rozmowe. widze, ze jest mu ze mna ciezko. przez moje ed nie jest chyba ze mna do konca szczesliwy.. chcilby mi pomoc, ale przeciez nie jest w stanie tego dokonac.. jest zle. boje sie, ze nasz zwiazek rozpadnie sie.. przy nim probuje udawac szczesliwa. razem gotujemy bez patrzenia na kalorie, pozniej to jemy.. a ja mam ogromne wyrzuty sumienia. ukrywam sie, ale czuje, ze to powoduje pogorszenie sie mojego zdrowia psychicznego.. |
|
|
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
witam ponownie
przyszlam ze szkoly a moja mama, która ma dzisiaj wolne śpi ![]() miałysmy isć na zakupy, bo jutro tata przyjeżdża a w lodówce pustki ale nie bedę jej na razie budzić ![]() dzięki "temu czemuś" co ma mój kumpel z klasy, a czemu niże może sie oprzeć pani od plastyki ) wyszliśmy dwie godziny wcześniej zamiast jednej a sprawdzianu z chemii nie było
|
|
|
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, wiecie moze ile kosztuje wizyta u psychiatry? czy jest mozlowsc darmowych spotkan?
|
|
|
|
#2375 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przyslij mi swojego kumpla moze tez bede konczyla prace wczesniej...a ja dzis standardowo w stresiku Na szczescie/nieszczescie mam dzis wyjscie z ludzmi z pracy i wychodzimy z pracy o 3 co mi pasuje bo w tym tygodniu koncze o 5.30. Posiedze do 6 i spadam do domu. Wkurza mnie,ze wybrano jedna z drozszych restauracji bo nie za bardzo stoje juz z kasa przed swietami a nie bede przy wodzie mineralnej siedziala.. No nic,pare godzin i kolejny dzien za nami Swieta zblizaja sie wieeelkimi krokami![]() milego popoludnia
|
|
#2376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie ! Ani się obejrzymy, a będzie Wigilia, Święta, Sylwester i ... znów szara rzeczywistość ![]() A u mnie na ulicy już widac pierwsze ubrane na dworzu choinki ![]() Cytat:
Edit! Agolku, udanego wypadu Skorzystaj z okazji odprężenia się Napewno będzie miło
|
|
|
#2377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ludzi tych nie lubie wiec napewno nie bedzie milo.. zdam relacje wieczorem. buzia
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2378 | |
|
Zakorzenienie
|
ależ udał sie, tylko że ja też żartowałam
![]() ale nie martw się wczoraj mama się na mnie zezłościła bo właśnie nie skumała do końca mojego żartu ehh moje spaczone poczucie humoru ![]() ![]() .Cytat:
co za pogoda... czy któraś z was też ma niskie ciśnienie i zasypia kiedy jest szaro i buro? Bo ja w takie dni ledwie powłóczę nogami... |
|
|
|
|
#2379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bolało ![]() Czekamy, czekamy ![]() A tak wracając do tematu religii, to ja musze przyznac, że mam dość ciekawe lekcje. Nie wkuwanie jakichś tam suchych regułek, pacierza itp. a rozmowy, żarty itd. Ale prawde mówiąc, to moim zdaniem jeśli ktoś jest religijny, to poprostu jest i nie trzeba tego w jakiś sposób okazywać np. w szkole, podczas leckji itd. są rzeczy, które powinno się wiedzieć poprostu i tyle.
|
|
|
#2380 | |||||||||||||||||
|
Zadomowienie
|
późne dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie sytuacja opanowana na szczęście ![]() Cytat:
Było miło i tradycyjnie Widocznie teraz to sie inaczej organizuje...Ale wiesz, w sumie na Wigilie klasowa nie chodzi sie jesc. Ja by poszla zeby pobyc z klasa i nic nie zjadla najwyzej ![]() O, no prosze. A cos ciekawego chcoiaz bylo? Ja zawsze sie nastawialam na nie wiadomo co na takich tematach, a pozniej okazywalo sie,ze same banaly i to nieraz juz zdezaktualizowane... Cytat:
Cytat:
![]() Ja jakos ciagle nie moge sie do niego przekonac... Zreszta wszyscy bliżsi mi ludzie mowia do mnie "jowisz" od niepmietnych czasow:P btw. Mi kiedys babka wpisujac w bilet miesieczny pomylila imie i wpisala...Jadwiga Cytat:
Mam nadzieje, ze czas do przeprowadzki szybko minie i bedziesz bardziej zadowolona ![]() Cytat:
![]() zakupy, zakupy...a co kupilas ciekawego? ![]() Cytat:
btw. tez kiedys na solare chodzilam bom straszny bladzioch i trudno sie opalam. Uwielbialam to cieplo, to mnie relaksowalo bardzo... No,ale lekko przegielam i wygladalam w koncu tak ze nie moglam na siebie patrzec :P Chyba jednak bladosc mi bardziej pasuje. Albo taki lekki rumieniec tylko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
biedaczysko... Dobrze, ze nic poważniejszego się nie stało... Trzymam kciuki zeby Cie "gnaty" nie bolaly za dlugo ![]() Cytat:
Gratuluje TZa![]() Tez nie znosze kataru, mi pomagal Acatar w tabletkach Zycze Ci,zeby glowizna przestala bolec, najlepiej sie poloz i odpocznij ![]() Cytat:
Dobrze,ze powaznie porozmawialiscie. Hmm mysle, ze on by docenil Twoja szczerosc, moze nie warto na sile udawac szczesliwej? Grunt zeby wiedzial, ze nie jestes nieszczesliwa przez NIEGO. Że jest dla Ciebie oparciem (bo chyba jest?) To mu da sile, by sie nie poddawac i po prostu przy Tobie byc...Cytat:
![]() Cytat:
W kazdym razie dobrze, ze dzieki temu skonczysz wczesniej ech, a ja dzis padam... Wczoraj do 1 czytalam, a pobudka o 5:30 blah... jeszcze ta zrypana pogoda :/zaraz sobie chyba utne krotka drzemke Nie lubie spac w dzien,, bo po przebudzeniu jestem wkurzona na wszystko no, ale inaczej zaraz padne na klawiature:PMilego popoludnia ![]() emotki pousuwane...
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
Ja może tylko wyrażę swoją opinię w kwestii religii.
![]() Otóż jakie nauczanie religii w Polsce jest, każdy widzi, z tym że nie jest to przedmiot obowiązkowy. Jeśli się już chodzi, fajnie, ale jak na każdym innym trzeba mieć pewne postawy, żeby przejść, takie są prawa natury. Na tym przedmiocie nie ocenia się wiary, tylko wiedzę na temat religii - szkoda, że tylko jednej. Przykład: nie musisz wierzyć, że Jezus był niepokalanie poczęty; nikt tego nie sprawdzi. Musisz wiedzieć, że był wg religii katolickiej. Nie bawiłabym się w Antygonę. Nie dałaś zwolnienia Mango = jesteś na religii normalnym uczniem i obowiązuje Cię znajomość głównych prawd wiary katolicyzmu. Nieważne, czy w to wierzysz czy nie, i czy to nudne czy na odwrót. Powodzenia ![]() --- A co do religii u mnie w szkole - na początku roku była historia filozofii i... coś fantastycznego. Teraz mamy teologię, dość szczegółowo (ksiądz pasjonat), potworna nuda.
|
|
#2382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2383 | |
|
Zakorzenienie
|
Jabłuszko
![]() Cytat:
" taki stereotyp no i tacy dziwni ludzie. Jesli ktoś głosno mówi, że nie wierzy, to zaraz patrzą na niego jak na sataniste... właśnie to wkurza mnie w takich nie zaduzych miastach.. małomiasteczkowość i dziwny staroświecki pogląd ludzi na życie. Osobiście nie mam nic przeciwko religii, zakładając, że mówimy na niej o rzeczach dośc praktycznych. No i jestem wierząca, więc ogólnie mi nie przeszkadza.
|
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
moi rodzice sa wierzacy. ja niebardzo. wierze raczej w boga a nie w kosciol. na lekcje religii chodze, bo nie dostane zwolnienia od rodzicow. stwierdzili, ze skoro mnie ochrzcili, to sa zobawiazani do tego, zeby chociaz probowac zaszczepic we mnie troche religijnosci.. na szczescie lekcje religii w mojej szkole opieraja sie na ogladaniu filmow, niekoniecznie zwiazanych z kosciolem. uczenie sie modlitw na pamiec i prowadzenie zeszytu jest juz za mna.
|
|
|
|
#2385 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
lekarz powiedzial ze bardzo oslabiony jest a wyglada na okaz zdrowia...![]() Cytat:
Cytat:
jezeli by przyjac ze nie wierze w Boga, ale chce sie nauczyc czegos o religii katolickiej, dlaczego niby mam odmawiac pacierz!? ![]() EDIT: dodam jeszcze, ze kiedys dawno temu, jeszcze w podstawowce chodzilam na religie i ksiadz sprawdzal co jakis czas zeszyty. wzial moj i jakos tak mu sie otworzylo na koniec, a tam kilka bazgrołków i 3 gwiazdki. Ksiądz uznal ze to gwiazdy Dawida i dostalam uwagę. pomijam fakt, ze gwiazda dawida ma 6 ramion, a te mialy 5. ale nawet gdyby to byly zydowskie gwiazdy - czy jako zydówka nie mialabym prawa chodzic z innymi dziecmi na religie, zeby chociazby poszerzac swoj swiatopogląd? dlatego niestety nie uwazam zeby lekcje religii byly do czegokolwiek potrzebne, jezeli wygladaja tak jak wygladaly u mnie.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2386 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
toż to barbarzyństwo jakieś
![]() przykre chociaż chyba wolę śnieg od takiej pogody jak dziś czyli ani na chwilę nie zrobiło się widno na dworze tylko mgła, deszcz i szaruga ![]() Cytat:
ale współczuję ze musisz się fizyki uczyć, dla mnie to była czarna magia ![]() Cytat:
![]() mam nadzieję że Ci pomogą a nie zaszkodzą ![]() Cytat:
Cytat:
zdrówka Tobie i TŻ-owi życzę Cytat:
dobrze ze nic się poważnego nie stało Cytat:
![]() Cytat:
![]() mimo to mam nadzieję że bawisz sie dobrze dziś sporo (jak na mnie ) czasu spędziłam na uczelni, zjadłam obiad i zastanawiam się nad drzemką oczywiście już mi sie nie chce spać tak bardzo jak an wykładach ale to jest specyficzna sytuacja
|
|||||||
|
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochane, dzisiaj mam dziwny dzien. W szkole czułam się jakbym była po 2 piwach, później jakaś senna. Kumpela zauważyła, ze coś ze mną nie tak ![]() Po szkole od razu poleciałam później na miasto [roznosi mnie dzisiaj ] i wywołalam zdjęcia Zielona świeczka z podstawką - naprawde śliczne. Zaniosłam to do zapakowania i.. :eeeek: Jak kwiaciarka mi to pieknie zapakowała! I tylko za 4 zł! No ja myslałam, że tam upadne. Zamurowało mnie. Już wiem gdzie będe latała na pakowanie prezentów ^^Kupiłam tez juz prezent dla bratanka - gre komputerową.. No cooo ^^ Dziecko zapatrzone w komputer to pogra trochę :p Scooby Doo ![]() Teraz czeka na mnie historia, polski, włoski i WOS. Ja nie chcę Co do religii - zmieniłam podejście do wiary, dlatego tez zrezygnowałam z tych zajęć. Mój światopogląd się zmienił i tak wyszło Mama niezbyt była zadowolona, w domu było małe piekiełko, ale.. chyba zrozumiała W Boga nadal wierzę <3 i jest mi z tym dobrze. Szkoda tylko, że ksiądz stwierdził, że skoro nie chodze na religię to jestem w jakiejś sekscie i jem koty ![]() Agolku - jesli nie musisz iśc to nie idź ;* Chorujące - zdrowieć! Miłego wieczoru ;*
|
|
#2388 |
|
Zakorzenienie
|
mi potrzebny jest jednak psychiatra, psycholog nie przepisze mi zadnych lekow..
mam problem, bo musze kupic rodzinie, tz i kolezance z klasy prezenty.. nie wie, kiedy zdolam sie zorganizowac.. losowalismmy w klasie kto komu kupi prezent swiateczny ( i w jakim kolorze ). bedziemy je sobie dawac w czasie klasowej wigilii. macie moze pomysly na cos w kolorze razaco zielonym? do 10 zl
|
|
|
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, tam miało byc psychiatry
|
#2390 | |||||
|
Zakorzenienie
|
No właśnie na tej lekcji nic nowego mi nie zakomunikowano ;] a dziś była pogadanka o anie i bulimi .. czekałam żeby się szybko skonczyło ..
zwłaszcza jak koleżanki zaczęły opowiadać co to 'one słyszały, czytały i oglądały.. ' i jak doskonale wiedzą o tych zagadnieniach wszystko n/c![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ja byłam dziś po szkole u lekarki z moim nieszczesnym gardłem i kazała mi posiedzieć w domu + brac leki ;] |
|||||
|
|
|
#2391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli jutro masz wolne ? ![]() Kuruj się, kuruj A mnie głowa boli, nadal...i do tego jak wstaje/ stoje to kręci mi się w głowie i robi mi się ciemno przed oczami... A jeszcze mnie koleżanka nastraszyła, że jakaś tam dziewczyna tez spadła ze schodów i uderzyła w nie głową i niby czuła się cały dzień dobrze, a wieczorem zmarła... bNie ma to jak miła, pocieszająca koleżanka co nie...
|
|
|
#2392 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra, w małych miasteczkach kiepsko mają... Ale nie przesadzałabym. Może starsze babcie typu całuję-po-rękach-księdza-proboszcza miewają wąty, ale nie generalizujmy - nawet w starszym pokoleniu nie wszyscy tacy są. Młodzi ludzie nawet w małych miejscowościach mają już całkiem inną mentalność, są tolerancyjni i otwarci. Tymczasem w dużych miastach, o stolycy nie wspominając, często jest odwrotnie. W pewnych kręgach katolicyzm jest już niemodny. Islam? Hinduizm? Ateizm przede wszystkim? Proszę bardzo. Nie mówię, że wszędzie i zawsze, ale często na katolików właśnie dziwnie patrzą. Że pewnie zacofane katole, Rydzyk, dewocja, seks pod kocem po ciemku i te sprawy. Więc to działa w obie strony. Cytat:
A co do rodziców - mam niestety podobną sytuację (głównie mama). Ale gdybym stwierdziła, że religia jest nie dla mnie, nie chodziłabym. Jestem taką osobą, która nic wbrew sobie nie robi i żadne ustępstwa typu 'co mama powie' nie wchodzą w grę. Cytat:
![]() Ja np. marzę o religii połączonej z etyką i religioznawstwem oraz podstawami filozofii - bez indoktrynacji i narzucania czegokolwiek. No, może moje dzieci doczekają. ![]() A co do modlitwy - zawsze można odmówić udziału. Ale do tego potrzeba pewnej odwagi cywilnej.
|
|
#2393 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane Gaduły
![]() ![]() Wróciłam od fryzjera... i zrobiłam sobie grzywkę Do tej pory nie wierze, że się zdecydowałam![]() Miłego wieczorku |
|
|
|
#2394 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem padnięta dziś już
.Rano zjadłam sobie jak zwykle śniadanko,napiłam się herbatki i wszystko było git,a w autobusie zrobiło mi się tak niedobrze! naprawdę byłam trupio blada,w dodatku to była już połowa drogi,więc nie żadnej opcji,aby wrócić do domu[uroki szkoły oddalonej o ponad 1h] na dodatek mojego szczęścia zgadnijcie jaką miałam pierwszą lekcje? oczywiście matematykę,alleluja! pani pytała całą godzinę na szczęście miałam np i chociaż dziś nie przyjmowała,to w ramach wyjątku i mojego 'wyglądu' przyjęła i dała mi na godzine spokój,zaraz potem dzwoniłam do mamy,żeby po mnie przyjechała,ale niestety miała ważny dzień w pracy i kicha,tak więc męczyłam się przez kolejne 4h,a później ustąpiło pewnie zjadłam coś niedobrego,bo już wczoraj było mi niedobrze,na dodatek te kołatania serca eh dobrze wiem,że to może być przez okres dojrzewania,albo ukazują się 'skutki' mojego przeszłego ED .No mniejsza już z tym,musiałam się wyżalić ![]() Po szkole poszłam do reala na dział kosmetyków i zakupiłam 2odżywki do włosów jedna z gliss kur,druga z panten pro v,następnie spray do prostowania,taki sobie zwyczajny i lakier do włosów garniera,ale byłam zadowolona chociaż jak pani przy kasie powiedziała,że płacę 80zł to zrobiłam minę podobną do tej-> .No i napisałam kartkówkę z angielskiego na 5,max
|
#2395 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i tak zdrowiej szybko Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dobrze ze nie zemdlałaś gdzieś tam w tym autobusie ...... mnie się raz zdarzyło, to było dość... nieprzyjemne ![]() dobrze że już lepiej się czujesz gratuluję ocenki ![]() zbieram się od 3 godzin do nauki ale chyba mi to już nie wyjdzie dziś |
||||
|
|
|
#2396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 80 zł szalejesz taki mały prezent od siebie dla siebie na Święta ? ![]() Gratuluje tej kartkówki
|
|
|
#2397 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś już ciemno i nic nie będzie widać Jutro z rana idę na basen, więc po pewnie będzie to wyglądać... nieciekawie, zwłaszcza, że ostatnio grzywkę miałam w ... trzeciej klasie podstawówki i nie wiem czy dam radę ją ujarzmić![]() Ale coś wykombinuje![]() Sama nie wiem Tak dziwnie się czuję Muszę się przyzwyczaić, bo to takie radykalne cięcie![]() Lolciu szalejesz z tymi zakupami kosmetycznymi ![]() ![]() Pewnie coś Ci rano zaszkodziło Dobrze, że już się lepiej czujesz I gratuluje 5 |
|
|
|
#2398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wlasnie o to mi chodzi.. dlaczego ktos ma odmawiac? nie chodzi o odwage cywilna... chodzi o niesmak tego, ze ktos musi powiedziec, "ja nie bede sie modlil, ale chetnie zostane na lekcji". przeciez czlowiek idzie do szkoly zeby sie uczyc ( ), a nie po to zeby sie modlic. (chyba ze nie chodzi do swieckiej szkoly..)
|
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
Ewuś no mnie też rozwaliła tym tekstem...
![]() No nic dziewczynki ja chyba pójde się połozyć... Jutro podobno nie idę znów do szkoły Za to jeśli nie przejdzie mi ból głowy, jade jutro do lekarza... oby nie, bo pewnie będe musiała się na dodatek zwazyć...Same problemy ![]() Ehh.. do jutra Dziewczyny. Dobranoc.
|
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
esh... jestem po naprawde mega obżarstwie
(głód psychiczny czy jakoś tak) i jest mi źle ![]() a jutro wieczorem tata przyjeżdża ![]() czemu ja tak muszę zawalać? przepraszam że marudze ![]() dobranoc
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
) wyszliśmy dwie godziny wcześniej zamiast jednej

Przyslij mi swojego kumpla moze tez bede konczyla prace wczesniej...
Na szczescie/nieszczescie mam dzis wyjscie z ludzmi z pracy i wychodzimy z pracy o 3 co mi pasuje bo w tym tygodniu koncze o 5.30.
, ale widzę, że nie wyszedł