|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
To teraz kciuki za wyniki. ![]() Cytat:
Fajnie, że skorzystałaś z pięknej pogody.Cytat:
![]() Ciekawe jaka będzie ta edukacja przedporodowa u położnej. Cytat:
Ale wzięliśmy i z imionami, i z datą. Ja do dat mam bardzo dobrą pamięć, pamiętam wszystko związane z naszym związkiem, tak samo jak daty przeprowadzek, rozpoczęcia szkół, i innych dziwnych rzeczy. Za to mój mąż już nie bardzo rok ślubu pamięta. ![]() Też mi wydaje, że stoję w miejscu z zakupami, trochę mnie stresuje to. Ale to chyba tylko takie wrażenie, coś tam co jakiś czas zamawiam, a większe rzeczy obserwuję poszukując okazji, no i czasu nie jest aż tak mało, a zawsze coś można będzie dokupić, więc staram się wyluzować. ![]() Cytat:
Napisz potem jak szkoła rodzenia. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie.
CEka nas wizyta w sklepie (muszę pomacać), zakup przez internet ale rozważamy opcje odbioru w Płocku. A w Płocku bedziemy na początku czerwca. Muszę doczytać nt materacy, znaleźć kolor pasujący do sypialni, zastanowic się czy z opcją tapczanika ma być. |
|
|
|
#3723 |
|
Zadomowienie
|
znalazlam fajny spis "co spakowac do torby" - dziewczyny dopisuja rowniez w komentarzach co im sie przydalo podczas pobytu w szpitalu
http://blog.zapytajpolozna.pl/porod/...eczy-dla-mamy/ |
|
|
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
Mój brzuch twardnieje dzień w dzień od 14-16 tyg. Szyjka ok, mozna sie przyzwyczaić. W sobotę jeden kedyny skurcz wieczorem, aż mi dziwnie było, że przaz caly dzień nic.
Nasz wózek to coto baby latina brązowy. |
|
|
|
#3725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jestem
![]() Weszłam od razu, więc nie musiałam czekać w tej dusznej poczekalni. Szyjka - drobna, miękka, skrócona. Pobrany posiew - z wynikami do lekarza (mam nawet przyjść na jego dyżur) i jak będzie coś do leczenia to trzeba prze leczyć przed założeniem pessara. Chce mnie też wziąć pod koniec maja na weekend do szpitala na sterydy na rozwój płuc płodu. Tosia waży 1086g ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3726 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale bez sensu w naszym przypadku jest zamawiać łóżeczko itp, bo najpierw mąż musi odświeżyć sypialnię. Mam nadzieję, że uda mu się to zrobić w ten weekend 21-22.05 bo wtedy mogłabym się wynieść gdzieś na noc Cytat:
my będziemy zamawiać pod koniec maja, ale już na szczęście jest wybrany... ![]() Cytat:
u mnie dzisiaj odpukać dużo lepiej niż wczoraj... ale prawie nie ruszam się z kanapy.
|
|
#3727 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My tez mamy imiona i date na obracce nie raz sie juz sprzydala w celu upewnienia
|
|
#3728 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kot by pewnie przeprowadził testy wcześniej niż w połowie sierpnia.. Cytat:
Cytat:
spokojnie..nie masz już wpływu na ten wynik.. Cytat:
ja lubię ogólnie odkurzać,ale teraz jak leżę to bym włączyła dziada i sam by ogarnął co trzeba i potem przy dziecku też łatwiej.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś się dzisiaj nie mogliśmy z doktorem dogadać Lekarz mówił, że woli dać teraz niż potem się spóźnić... Nie sprawdzał płci Aha, lekarz nie wierzy w pomiary szyjki na usg. Bardziej uznaje badanie ręczne, więc nie wiem ile ma mm
Edytowane przez tija93 Czas edycji: 2016-05-09 o 13:20 |
|
|
|
|
#3730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z Toski to kawał kobity już.. teraz do pobytu w szpitalu masz jakieś specjalne zalecenia? leki? |
|
|
|
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No jest całkiem spora, kość udowa na 28 tydzień Mam dużo swojego jedzenia zabrać
|
|
#3732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz masz jakieś leki przyjmować? |
|
|
|
|
#3733 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co do twardnienia brzucha wydaje mi się to normalne ale jeśli macie jakieś wątpliwości to możecie przecież zawsze spytać swoich ginekologów
![]() A co do kopniaczków - widzicie je już z zewnątrz? Moja Kasia taka akrobatka, że widać już czasem jak brzuszek faluje .Cytat:
dla Tosi!!!Cytat:
Cytat:
Dziękuję!Cytat:
Dziękuję za komplementy! Cytat:
Ale numer, słuchajcie. Mam dziś kursy od 15, rano po 11 przyłożyłam się bo wstałam jak zwykle po 5 ale chyba jeszcze tym weekendem wymęczona zasnęłam. Obudziłam się za 15 pierwsza a miałam kosmetyczkę na 13. Ups...
|
|
#3734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostałam też żelazo, bo hemoglobina nadal bez szału. Cytat:
![]() W zasadzie od samego początku widzę kopniaczki na zewnątrz
|
|
#3735 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla Tośki !!Nieźle rośnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Ta wyciskarka droga ale poszłam z rodzicami na układ, że ja kupuję wyciskarkę a oni za to suszarkę (pralka i tak jest tylko u mnie i pierzemy wspólnie). Plan wejdzie w życie jeśli znajdę miejsce na suszarkę więc ruszam na rajd po sklepach żeby porównać ale ostatecznie pewnie i tak zdecyduję się na tą co ma Kasia Ruda bo sprawdzona ![]() W sumie fajny układ bo za 2k będę miała i wyciskarkę i suszarkę
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam opuchnięte kostki od ok 2 miesiecy. A moze i wcześniej, ale pierwszy raz zauważyłam w marcu. Do tego coraz częściej opuchnięte dłonie.
Tija a wiesz ile ma kosc udowa Tosi. Bobo ma ok 4.8. (wg pomiaru z piątku). |
|
|
|
#3737 |
|
Zadomowienie
|
ja jeszcze nigdy nie widziałam na zewnątrz ![]() albo mój Jasio jakiś słabiutki albo mamusia ma za dużą izolację
|
#3738 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tosia jest już dużą panienką, super!!! To dobrze że lekarz ma określony plan działania, wszystko będzie pod kontrolą. Trzymam kciuki. ![]() Cytat:
Mają ten popularny z iRobot Roomba i Scooba do mycia, nie widziałam i nie wiem jak inne... Przy leżeniu to na pewno świetna sprawa, ja wprawdzie takich zaleceń nie mam, mam się tylko "oszczędzać", ale odkurzanie mnie męczy i czasem smutno patrzeć na podłogę, bo mąż ma mało czasu i tylko w weekend może sprzątać. ![]() Cytat:
Kostki spuchły mi jak trochę potańczyłam na weselu. Też się zastanawiałam jak to będzie w upały. Ojej to pech z zaśnięciem, przynajmniej na kursy zdążysz.
|
|||
|
|
|
#3739 |
|
Zadomowienie
|
Mi nic nie puchnie puki co co tylko mnie utwierdza w tym, że dużo przytyłam skoro mi się woda nie zatrzymuje ....
|
#3740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że Twoje Bobo idzie też w masę ![]() Cytat:
|
|
#3742 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Lekarz na pewno wie co robi i najważniejsze, że mu ufasz A Tosia duża dziewczynka już![]() Dzisiaj Mikołaj przez godzinę szalał w brzuchu. Tak dawał czadu, że brzuch co chwile latał i było bardzo dobrze widać.
|
||
|
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
Nie do końca wierzę w pomiar. Sprzęt... Serduszko bijace widziałam, ale jakbym miała powiedziec czy to głowa czy pupa to bym zwatpiła. Dlatego nie jestem taka pewna czy tyle ma.
Ale Termin porodu mamy podobny i byłam ciekawa jak to wygląda. |
|
|
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za dużo pomyłek w tych pomiarach widziałam. Ale fajnie jest sobie trochę zobrazować dziecko przez te wymiary Np. że noszę teraz około 1kg cukru
|
|
#3745 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tyle że kiedy to przymus to już nie jest takie fajne... ale Matysia najważniejsza teraz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() __ Wrzucam ubranka tak jak obiecałam. Na dole z lewej spodenki z lidla. Różowe wybierał mąż (no bo kotkiii...), ja te szare. Miało już nie być różu, no ale tż ma też prawo wyboru resztę dostaliśmy, albo kupiliśmy w lumpku
|
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czegoś więcej dowiem się za miesiąc. Mam nadzieję, ze Bobo będzie wtedy całkiem dużym i ciężkim ludziem. |
|
|
|
|
#3747 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja widzę tak jak Tija od początku, tzn od kiedy poczułam ruchy to zaraz potem je tez dojrzałam..u mnie przez bluzkę zdarza się,że widać.. no tak..są sytuacje, kiedy wybaczyć należy.. to ładnie Cię zmogło.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moja Matyśka też dziś bardzo aktywna..czuję ją cały czas jednocześnie w dwóch miejscach - na biodrze lewym chyba łapki i po prawej nad pępkiem pewnie nóżki.. |
|||||
|
|
|
#3748 |
|
Zakorzenienie
|
Damy radę! Byle do 34 tygodnia, albo nawet do 37
|
#3749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ubranka..bardzo mi się podobają własnie te spodenki szare i w zygzaki i czarne.. a widzę u Ciebie chustę pod szyję.. i tak właśnie zastanawiam się od jakiegoś czasu nad czymś takim.. po jak zawiąże z tyłu to może być niewygodnie dziecku ale jak będzie chłodno to jednak coś by sie przydało... jakieś pomysły? ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- trzymam Cię za słowo..i lepiej obstawmy ten 37tc |
|
|
|
|
#3750 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba dopiero jak zamówię i wstawię do sypialni łóżeczko, to jakos bardziej to do mnie przemówi![]() Cytat:
Dobrze, że nie musiałaś czekać. No i najważniejsze, to faktycznie ufać swojemu lekarzowi - on wie, co robiCytat:
A wieczorem i rano jak leżę w łóżku, to często mi się zdarza widzieć oznaki aktywności dziecia na brzuchu od zewnątrz
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

To teraz kciuki za wyniki. 
Uwielbiam taką pogodę.
Ale pewnie ostatni tydzień-dwa przepracuję już z domu. Pogadam jutro z gin jak ona widzi sytuacje, bo jednak maleńka jest dla nas najważniejsza i jak lekarka zobaczy jakiekolwiek odstepstwo od normy, to się ani chwili zastanawiac nie będę.
ja też w weekend piłam piwko bezalkoholowe- Warkę Radler 0%
A gdy pani zapytała czy wpisać też imiona to mój K. wtedy jej odpowiedział "Nie no, to może zapamiętam..."
aktualnie chyba wolałabym żeby ktoś to po prostu zrobił za mnie;p Mam nadzieję, że moje nastawienie ulegnie zmianie
Za to mój mąż już nie bardzo rok ślubu pamięta. 

u mnie dzisiaj odpukać dużo lepiej niż wczoraj... ale prawie nie ruszam się z kanapy.
1.09.2012

<3