|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
hihi dzięki dziewczyny
![]() W temacie brzuchów to koleżanka z terminem "na teraz" wstawiła zdjęcie na facebooka, takie "ostatnie z brzuchem" co znajomi jej wypisują to szok..."aaale wielki" "a to na pewno nie bliźniaki?" "ogromny ten brzuszek, może to parka?" "też mam takiego gigantycznego brzucholka" "chłopiec? a nie lepiej dziewczynkę?" - no tak, bo płeć się zamawia jak frytki w McDonaldzie
|
#3872 |
|
Raczkowanie
|
Ja to chyba kupię ze 3 koszule z czego taką jedną byle jaką tylko do porodu bo ja wiem czy jej nie potargam jak się akcja zacznie
|
|
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
Co to parcie kierowane? Wtedy kiedy położna mowi, że teraz najlepszy moment?
Tyle sie teraz mówi, ze rodzące mają do czegoś prawo. Ze rozne pozycje, ze koniec z rodzeniem na lezaco, ze świadomość rośnie. Ja bym chciała, zeby ktos w takien chwili brał moje zdanie pod uwagę. Jak nie mam ochoty zeby mnie personel całą nagą oglądał to niech nie ogląda. Skoro wymagają ode mnie kpszuli do porodu (wg wytycznych szpitala) to jeśli ona nie przeszkadza (nie mówię o długiej, obcislej) niech pozwolą mi w niej być. Rozpiecie 3 guzików od góry to nie jest zapinanie sukni ślubnej z 100 guzików. zajmuje 5s. Przeżywam mega ważny moment w życiu, byc może jeden jedyny raz i ktoś będzie mi rządził. I to nie dlatego, ze mój sposob jest zły tylko dlatego ze przyzwyczaił sie do czegoś innego. |
|
|
|
#3874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masakra !!
|
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego m.in powstała idea Planu Porodu. Jest to dokument i szpital musi go respektować. W momencie gdy personel robi coś wbrew planu i nie jest to uzasadnione taka kobieta może to nawet do sądu zgłosić.
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
Ludzie są straszni
Nie wiem, nie myślą że mogą komuś zrobić przykrość takimi komentarzami?
|
#3879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lecę do wyrka. Dobranoc
|
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
I bardzo dobrze. Plan porodu z dużą ilością podpunktow jest na rodzicpo ludzku czy jakos tak. Wczoraj przeglądałam. Bardzo mi sie spodobało, zwłaszcza to dotyczące opieki nad noworodkiem w Szpitalu.
|
|
|
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
Też sobie poczytam o tych parciach
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3883 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale jak na porodówce, to wszystko dozwolone. No i fajnie, że u mnie są pokoje a nie boxy.....nie czułabym się komfortowo w takim boxie, gdzzie chce Ci się krzyczeć albo jęczeć i wszyscy słuchają
|
|
|
#3885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3886 |
|
Zakorzenienie
|
Moje otoczki brodawek zmieniają kolor.
|
|
|
|
#3887 |
|
Zadomowienie
|
też lece spać, moze Jasio cos kopnie na dobranoc ;p
|
#3888 |
|
Zadomowienie
|
Ugrzęzłam na wątku majówek
![]()
|
|
#3889 | |||||
|
Zadomowienie
|
Byłam na szkole rodzenia, bardzo fajna.
Było trochę o ciąży, dolegliwościach, problemach, a potem głównie o porodzie naturalnym i nieco mniej o CC, o rozpoznaniu objawów porodu, etapach, pozycjach, metodach łagodzenia bólu itp. Zaskoczyło mnie to, że w tym wybranym przeze mnie szpitalu podobno aż ok. 80-90% rodzących korzysta z zzo, jakoś myślałam że mniej tego będzie.Za tydzień mają być ćwiczenia na symulatorze niemowlęcia, który jest podobno czymś więcej niż lalką, bo płacze jak się niewłaściwie złapie główkę i coś tam jeszcze robi. ![]() Mój mąż nie mógł jednak pójść ze mną, trochę lipa, bo byłam tam jako jedyna z grupy sama i nie przećwiczyliśmy sobie ćwiczeń tych pozycji w parach, nie posłuchał o tym co ma robić osoba towarzysząca przy porodzie. Ale trudno, przećwiczymy w domu i poopowiadam mu. A ja przećwiczyłam z położną i nawet pokazała na mnie masaż krzyża, który mi akurat fajnie pomógł na plecki. ![]() Cytat:
A to 8 stówek. Jeszcze się zastanowię.Super! Cytat:
Gratuluję córeczki!Cytat:
Spytasz lekarza o te inne, przeziębienie na pewno mogło mieć wpływ. Cytat:
Super, że wszystko ok. ![]() Cytat:
![]() Mam taką jedną bardzo byle jaką koszulę nocną, która chyba będzie wygodna, zamierzam ją wykorzystać. |
|||||
|
|
|
#3890 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ależ jest pięknie! Słonko, ciepełko. Ale zmartwiłam się, bo nie mam za bardzo w czym chodzić. Choć przejrzałam szafę, sporo mam bluzek, które pewnie nadadzą się aż do końca. A te, co kupiłam ostatnio w Lidlu w końcu oddałam - wzięłam większe na zapas, ale nie byłam do końca przekonana Chyba kupię ze dwie pary krótkich spodenek z gumką, jakiś top albo cuś i do sierpnia przeżyję I pewnie staniki, choć wciąż chodzę jeszcze w dwóch starych ![]() Za to przyszły mi dzieciowe rzeczy z Allegro ![]() Przyszły mi prześcieradełka do wózka, na przewijak, do łóżeczka, rożek i kocyk, pojemniki na pokarm, przewijak na łóżeczkombardzo fajny, pieluszki flanelowe, ręczniczki Pewnie jeszcze coś, ale już nie pamiętam. I przyznam się, choć wstyd! Nie mam ŻADNYCH ubranek! NIC!! Tylko 3 pary skarpetek. Zamówię jeszcze Gemini i biorę się za garderobę ![]() A co do figury -> niby 5 kg na plusie jestem, ale boki to mi tak urosły ... Jak mam leginsy albo krótkie spodenki na gumkę ale NIE ciążowe, to tak mi się te schaby odznaczają... Taki baleron w siateczce
100 % nie istnieje Edytowane przez shybuya Czas edycji: 2016-05-09 o 23:05 |
|
|
|
|
#3891 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam sobie przerwę w korzystaniu z neta i masz
tyle stron ![]() Mój syn w końcu po kilku dniach jeździ na rowerku jak szalony( przed kupnem nowego rowerka jeździł na biegówce) . Dziś spędziliśmy 2h na rowerze . Jestem dumna z mojego syna ![]() Cytat:
Cytat:
za wyniki Cytat:
![]() Cytat:
świetnie wygladasz ![]() Cytat:
Cytat:
coś na pewno będzie miał po Tobie .Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jakaś nie ogarnięta się czuję Imię nie wybrane wyprawka nie ogarnięta właściwie nic nie ogarnięte widzę, że mocno odstaję od grupy muszę coś z tym zrobić
|
|
|
#3892 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja mam tylko trochę ubranek i poza tym NIC. Noo termometr kupiłam w Lidlu, zapomniałam. ![]() Cytat:
![]() Fajnie, że synek sobie radzi na rowerku! |
||
|
|
|
#3893 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Florencee super, że podoba Ci się na szkole rodzenia. Ja zamierzam korzystać tylko z PŚ, bo mam strasznie daleko do szkoły obok mojego szpitala. Na termometry chyba nie było takiego boomu, chociaż dwa dni temu nie było ich już, tak samo jak staników do karmienia. Cytat:
Ja ciągle widzę kobiety w ciąży, a na fejsowych grupach siedzą same Niny-takie mam wrażenie ![]() Cytat:
Cytat:
Wydają mi się kompletnie niepraktyczne, ale czas pokaże. Może okazać się, że będę dziękować losowi, że je mam![]() Cytat:
Idę jednak do innej na pobranie, ale na wszelki wypadek kupię sobie cytrynową glukozę.Moja koleżanka ostatnio nie dała rady i położyli ją w szpitalu na to badanie...masakra:rolleye s: Cytat:
My mamy loty za (chyba) 1200 zł w obie strony dla dwóch osób. Bedziemy stacjonować w Casteldeffels, bo tam mamy hotel na friko. Jestem zadowolona, bo wolę mniejsze miejscowości, a do Barcy będziemy mieć tylko 20 km-z wynajętym autem to żadna odległość![]() Cytat:
Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-05-10 o 05:19 |
||||||||
|
|
|
#3894 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja wymyśliłam łóżko z przewijakiem takim rozkładanym-a w zasadzie płytą z miejscem na przewijak. Muszę podesłać projekt do kilku stolarzy. Potem taka płyta może robić na stolik na projektor albo coś takiego. Pod spodem chcę mieć półki na pieluchy i kosmetyki. Będę rodzić w jakimś zdezelowanym t-shircie tż-potem pójdzie do śmieci. Cytat:
![]() A ja nie śpię, bo nasza półgodzinna drzemka skończyła się po sześciu godzinach i wstałam po północy...TŻ jakoś zasnął, a ja przygotowałam część śniadania, na które przychodzi jutro moja koleżanka-będzie twarożek ze szczypiorkiem, cebulą, rzodkiewką i serkiem mascarpone, hummus paprykowo-pomidorowy z marchewką, winogrona, pomidory, tosty francuskie oraz koktail ze szpinakiem, jabłkiem, kiwi, mandarynką oraz bananem. Ślinka mi cieknie na samą myśl! A jak się nie najemy, to jeszcze mam ciasto jabłkowe na kluski lane z cynamonem ![]() Przesyłam Wam zdjęcie (zrobione dziś :p) z okazji tej mojej studniówki-nie świętowałam jej, imienin też. Gdyby nie znajoma z fejsa, to nawet bym o nich nie pamiętała Potem przypomniało się teściowej, bo spojrzała na kalendarz i to byłoby na tyle. Zawsze obchodzę urodziny, a imieniny to dla mnie jakieś abstrakcyjne święto
Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-05-10 o 05:15 |
||||
|
|
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
26+2
|
|
|
|
#3896 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wstałam znowu z TŻtem i przeniosłam się na kanapę TŻ ma dzisiaj rozmowę o pracę, może coś fajnego z tego wyjdzie ![]() Cytat:
Cytat:
Boxy mi się strasznie źle kojarzą, chociaż nigdy nie widziałam ich na żywo.Cytat:
Miałam raz na weekend taką płacząca lalkę To było ciekawe doświadczenie ![]() Cytat:
Ja miałam boczki przed ciążą i mam wrażenie, że teraz przez brzuch one się uwidoczniły ![]() To są doświadczenia z 4 różnych porodówek ![]() Cytat:
![]() I kolejny śliczny
|
|
#3897 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny..jestem z Was dumna,ze tyle naklepałyście wieczorem..mam nadzieję,że na prowadzenie w top gadułach wysuwa się kolejny zawodnik dzięki temu..tyle nacytowałam,że pewnie połowę mi ucieło..odpisuję na to co zostało
Cytat:
za produkcjęowocnych łupów w ikea ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
w gratisie fachowy masaż..dużo osób liczy grupa? Cytat:
Cytat:
![]() dla syncia..szybko mu poszło..dolny chłopaknic jeszcze nie masz przygotowane? he.. Cytat:
Cytat:
kobieto ależ Ty wyglądasz..wstydziłabyś się ciężarnym pokazywać ![]() ![]() trzymam kciuki za tżeta..ale co, w Lisim Ogonie Mu niedobrze? |
||||||||
|
|
|
#3898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz ma fajną pracę, ale nie w zawodzie Dzisiaj idzie na rozmowę właśnie do pracy w zawodzie. Ogólnie sytuacja wygląda tak, że my przy granicy mieszkamy i idzie na rozmowę do Niemca. Jego niemiecki jest na dość podstawowym poziomie
|
|
#3899 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej.
Dziś dla odmiany nie pospałam, późno się położyłam, a sąsiad uruchomił wiertarkę równo o 7:30. I mąż zadzwonił po przyjeździe do pracy, żebym mu coś sprawdziła, no to już wstałam w takich okolicznościach. ![]() Cytat:
Śliczny brzuszek, Bobo na pewno się tam ma super. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wszyscy sympatyczni - mieliśmy takie zapoznawanie się w kółeczku na początek.
|
|||
|
|
|
#3900 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam nadzieje na poród bez znieczuleń, tylko ewentualnie z gazem. Ale wiadomo, w praniu zawsze może wyjsć inaczej. Jestem bardzo nastawiona na świadomy poród. Wydaje mi sie, ze w teorii wiem co robić.
![]() Dołączam do klubu skurczów łydek, chociaż u mnie to nie taki skurcz skurcz ale czuje ze łydki sie nie chcą rozejść i bolą przy chodzeniu, czy wstawaniu z łóżka cieżko naciągnąć nogi/stopy. Dziś znów do pracy, oby te 9h zleciało szybko, bo już jutro spotkanie z maluchem nie mogę sie doczekać mniej doczekać sie nie mogę ząbek od dietetyczki i diabetologa :brzy dal:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:42.

co znajomi jej wypisują to szok...

<3
masakra !!

Nie wiem, nie myślą że mogą komuś zrobić przykrość takimi komentarzami? 

za wyniki 
widzę, że mocno odstaję od grupy