Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-09, 21:51   #3871
Fantasmagori
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

hihi dzięki dziewczyny

W temacie brzuchów to koleżanka z terminem "na teraz" wstawiła zdjęcie na facebooka, takie "ostatnie z brzuchem" co znajomi jej wypisują to szok...
"aaale wielki"
"a to na pewno nie bliźniaki?"
"ogromny ten brzuszek, może to parka?"
"też mam takiego gigantycznego brzucholka"
"chłopiec? a nie lepiej dziewczynkę?" - no tak, bo płeć się zamawia jak frytki w McDonaldzie

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 21:55   #3872
Majeszczak
Raczkowanie

Ja to chyba kupię ze 3 koszule z czego taką jedną byle jaką tylko do porodu bo ja wiem czy jej nie potargam jak się akcja zacznie
Majeszczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 21:55   #3873
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Co to parcie kierowane? Wtedy kiedy położna mowi, że teraz najlepszy moment?

Tyle sie teraz mówi, ze rodzące mają do czegoś prawo. Ze rozne pozycje, ze koniec z rodzeniem na lezaco, ze świadomość rośnie. Ja bym chciała, zeby ktos w takien chwili brał moje zdanie pod uwagę. Jak nie mam ochoty zeby mnie personel całą nagą oglądał to niech nie ogląda. Skoro wymagają ode mnie kpszuli do porodu (wg wytycznych szpitala) to jeśli ona nie przeszkadza (nie mówię o długiej, obcislej) niech pozwolą mi w niej być. Rozpiecie 3 guzików od góry to nie jest zapinanie sukni ślubnej z 100 guzików. zajmuje 5s. Przeżywam mega ważny moment w życiu, byc może jeden jedyny raz i ktoś będzie mi rządził. I to nie dlatego, ze mój sposob jest zły tylko dlatego ze przyzwyczaił sie do czegoś innego.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 21:55   #3874
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Majeszczak Pokaż wiadomość
Super ! Moja mleczarnia zaczęła produkcję miesiąc temu kiedy to był 5 miesiąc ledwo co zaczęty, cóż to był za szok, że tak wcześnie .
Kurde szybka jesteś
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 21:56   #3875
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Takie w kratę koszule?
Moja jest flanelowa w kratę, prawie do kola . Trochę taliowana.
Stary 2016-05-09, 21:57   #3876
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
hihi dzięki dziewczyny

W temacie brzuchów to koleżanka z terminem "na teraz" wstawiła zdjęcie na facebooka, takie "ostatnie z brzuchem" co znajomi jej wypisują to szok...
"aaale wielki"
"a to na pewno nie bliźniaki?"
"ogromny ten brzuszek, może to parka?"
"też mam takiego gigantycznego brzucholka"
"chłopiec? a nie lepiej dziewczynkę?" - no tak, bo płeć się zamawia jak frytki w McDonaldzie
masakra !!
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-05-09, 21:57   #3877
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Co to parcie kierowane? Wtedy kiedy położna mowi, że teraz najlepszy moment?

Tyle sie teraz mówi, ze rodzące mają do czegoś prawo. Ze rozne pozycje, ze koniec z rodzeniem na lezaco, ze świadomość rośnie. Ja bym chciała, zeby ktos w takien chwili brał moje zdanie pod uwagę. Jak nie mam ochoty zeby mnie personel całą nagą oglądał to niech nie ogląda. Skoro wymagają ode mnie kpszuli do porodu (wg wytycznych szpitala) to jeśli ona nie przeszkadza (nie mówię o długiej, obcislej) niech pozwolą mi w niej być. Rozpiecie 3 guzików od góry to nie jest zapinanie sukni ślubnej z 100 guzików. zajmuje 5s. Przeżywam mega ważny moment w życiu, byc może jeden jedyny raz i ktoś będzie mi rządził. I to nie dlatego, ze mój sposob jest zły tylko dlatego ze przyzwyczaił sie do czegoś innego.
Tak, to jest parcie kierowane.

Dlatego m.in powstała idea Planu Porodu. Jest to dokument i szpital musi go respektować. W momencie gdy personel robi coś wbrew planu i nie jest to uzasadnione taka kobieta może to nawet do sądu zgłosić.
Stary 2016-05-09, 21:58   #3878
Fantasmagori
Zakorzenienie

Ludzie są straszni Nie wiem, nie myślą że mogą komuś zrobić przykrość takimi komentarzami? zwłaszcza kobieta która na dniach rodzi i może być lekko nadwrażliwa

Stary 2016-05-09, 21:58   #3879
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam kilka koszul do karmienia w kratę, ale nie rozpinane na całej długości

Lecę do wyrka. Dobranoc
Stary 2016-05-09, 21:59   #3880
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, to jest parcie kierowane.

Dlatego m.in powstała idea Planu Porodu. Jest to dokument i szpital musi go respektować. W momencie gdy personel robi coś wbrew planu i nie jest to uzasadnione taka kobieta może to nawet do sądu zgłosić.
I bardzo dobrze. Plan porodu z dużą ilością podpunktow jest na rodzicpo ludzku czy jakos tak. Wczoraj przeglądałam. Bardzo mi sie spodobało, zwłaszcza to dotyczące opieki nad noworodkiem w Szpitalu.
Stary 2016-05-09, 22:00   #3881
Fantasmagori
Zakorzenienie

Też sobie poczytam o tych parciach

Stary 2016-05-09, 22:00   #3882
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam kilka koszul do karmienia w kratę, ale nie rozpinane na całej długości

Lecę do wyrka. Dobranoc
Do karmienia już mam.

Dobranoc
Stary 2016-05-09, 22:01   #3883
Majeszczak
Raczkowanie

Cytat:

Lecę do wyrka. Dobranoc
Spokojnej nocy
Majeszczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 22:03   #3884
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
I bardzo dobrze. Plan porodu z dużą ilością podpunktow jest na rodzicpo ludzku czy jakos tak. Wczoraj przeglądałam. Bardzo mi sie spodobało, zwłaszcza to dotyczące opieki nad noworodkiem w Szpitalu.
Tutaj bez planu porodu się nie wchodzi na salę. Na szczęście jest respektowane. Tylko trzeba wziąć pod uwagę gdzie się rodzi. Jeśli jest to dom porodów (zazwyczaj przy szpitalu) to nie będzie ZZO, jeśli w domu to nie będzie niczego

Ale jak na porodówce, to wszystko dozwolone. No i fajnie, że u mnie są pokoje a nie boxy.....nie czułabym się komfortowo w takim boxie, gdzzie chce Ci się krzyczeć albo jęczeć i wszyscy słuchają
Stary 2016-05-09, 22:04   #3885
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Ale macie duże brzucholki a myślałam że ja mam duży
Wydarzenie dnia: pojawiły mi się kropelki siary mleczarnia oficjalnie rozpoczęła produkcję
AAA jutro jadę do Ikei

Brawo za wizyty. Duże już wasze bąbelki ciekawe ile waży mój Bartuś wizyta dopiero za 2 tyg.
U mnie też , ubieram biustonosz a tu takie suche brodawki myślałamm że mi skóra z nich schodzi ale je potarłam ucisnęłam patrze a tam takie małe przeźroczyste kropelki. Myśle , że już nawet wczesniej to u mnie było ale jakos nie zakumałam że to to tylko myślałam że mamwysuszone brodawki
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 22:07   #3886
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Moje otoczki brodawek zmieniają kolor.
Stary 2016-05-09, 22:12   #3887
Orange_tree1
Zadomowienie

też lece spać, moze Jasio cos kopnie na dobranoc ;p
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-05-09, 22:19   #3888
TinkerrBell
Zadomowienie

Ugrzęzłam na wątku majówek
Stary 2016-05-09, 22:23   #3889
florencee
Zadomowienie

Byłam na szkole rodzenia, bardzo fajna. Było trochę o ciąży, dolegliwościach, problemach, a potem głównie o porodzie naturalnym i nieco mniej o CC, o rozpoznaniu objawów porodu, etapach, pozycjach, metodach łagodzenia bólu itp. Zaskoczyło mnie to, że w tym wybranym przeze mnie szpitalu podobno aż ok. 80-90% rodzących korzysta z zzo, jakoś myślałam że mniej tego będzie.
Za tydzień mają być ćwiczenia na symulatorze niemowlęcia, który jest podobno czymś więcej niż lalką, bo płacze jak się niewłaściwie złapie główkę i coś tam jeszcze robi.
Mój mąż nie mógł jednak pójść ze mną, trochę lipa, bo byłam tam jako jedyna z grupy sama i nie przećwiczyliśmy sobie ćwiczeń tych pozycji w parach, nie posłuchał o tym co ma robić osoba towarzysząca przy porodzie. Ale trudno, przećwiczymy w domu i poopowiadam mu. A ja przećwiczyłam z położną i nawet pokazała na mnie masaż krzyża, który mi akurat fajnie pomógł na plecki.

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Dokladnie

A powiedzcie mi dziewczyny, czy Wy faktycznie bierzecie polozna prywatnie?
Ja dotychczas tego nawet nie rozwazalam. Raczej sklaniam sie ku opiece poloznej na dyzurze.
Chciałam wziąć, ale po dzisiejszej szkole mam wrażenie, że tam i bez tego będzie super opieka, a może tylko tak to dzisiejsza położna przedstawiała. A to 8 stówek. Jeszcze się zastanowię.

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

Odebrałam glukozę, jest dobrze
80
101
89
Super!

Cytat:
Witajcie,
pozwólcie, że do Waszego grona szczęśliwych sierpniowych mamusiek dołączę i ja . Wraz z mężem czekamy na pierwsze dzieciątko - córeczkę . Termin waha się pomiędzy 25-28.08 - jak się przeciągnie na 30.08 to będziemy mieli super prezent na drugą rocznicę ślubu !
Witaj! Gratuluję córeczki!

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam wyniki i wg tego co jest tam napisane to chyba wszystko jest oki :
na czczo 4,4 norma 3,5-5,5
po 1 h 7,7 norma do 10,2
po 2 h 6,3 norma do 7,8

Morfologia jest ok w ciągu miesiąca nie brałam żadnego dodatkowego żelaza i hemoglobina z 13,2 na 12,4 ale nadal jest to w normie.

Martwi mnie troszke mocz ostatnio miałam ph 8 teraz jest 6 ale to chyba nie ma znaczenia. Teraz mam śladowe ciałka ketonowe w moczu - wcześniej tego nie było . Wykryto tez bakterie - pojedyncze , ale tu chyba też nie ma co sie martwic jak tylko pojedyncze. To co mnie martwi to Leukocyty -5-8 w polu widzenia ( ostatnio było -3-5 a przedostatnio -1-3 więc stale wzrasta , nie wiem co o tym myśleć ??) Ogólnie zawsze jak robie wyniki to jestem lekko przeziębiona - teraz byłam tez przeziębiona chyba najmocniej z tych wszystkich wcześniejszych razów.
Świetnie, że wyniki cukrowe dobre.
Spytasz lekarza o te inne, przeziębienie na pewno mogło mieć wpływ.

Cytat:
To ja po wizycie
Pola wazy 1260g jest juz taka duza poza tym wszystko ok, dostalam skierowanie na badania, dalsze zwolnienie i tyle
Wow, kawał baby! Super, że wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
A jaką mają rodzice dużą działkę?
Podobno to ponad 5koła kosztuje?

(...)
Hmm dokładnie nie wiem, dosyć małą, bo to szeregowiec i tylko tył jest z trawą. Spytam za ile kupili.

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pytanie organizacyjne? W czym będziecie rodzić? W koszuli? Czy w koszuli będzie wygodnie? Czy może lepiej jakąś koszulkę na ramiączkach? Albo top? I czy się ma stanik czy nie
Mam taką jedną bardzo byle jaką koszulę nocną, która chyba będzie wygodna, zamierzam ją wykorzystać.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 23:04   #3890
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
Witajcie,
pozwólcie, że do Waszego grona szczęśliwych sierpniowych mamusiek dołączę i ja . Wraz z mężem czekamy na pierwsze dzieciątko - córeczkę . Termin waha się pomiędzy 25-28.08 - jak się przeciągnie na 30.08 to będziemy mieli super prezent na drugą rocznicę ślubu !
Witaj

Ależ jest pięknie! Słonko, ciepełko. Ale zmartwiłam się, bo nie mam za bardzo w czym chodzić. Choć przejrzałam szafę, sporo mam bluzek, które pewnie nadadzą się aż do końca. A te, co kupiłam ostatnio w Lidlu w końcu oddałam - wzięłam większe na zapas, ale nie byłam do końca przekonana Chyba kupię ze dwie pary krótkich spodenek z gumką, jakiś top albo cuś i do sierpnia przeżyję I pewnie staniki, choć wciąż chodzę jeszcze w dwóch starych

Za to przyszły mi dzieciowe rzeczy z Allegro Nie wiem, co zrobią z reklamą, ale zamawiałam u HubiWorld. Jestem zadowolona. Jakość wydaje się okej, choć sprawdzę po praniu, bardzo szybka przesyłka, sprawna komunikacja i kosmetyczka gratis, hihi

Przyszły mi prześcieradełka do wózka, na przewijak, do łóżeczka, rożek i kocyk, pojemniki na pokarm, przewijak na łóżeczkombardzo fajny, pieluszki flanelowe, ręczniczki Pewnie jeszcze coś, ale już nie pamiętam.

I przyznam się, choć wstyd! Nie mam ŻADNYCH ubranek! NIC!! Tylko 3 pary skarpetek. Zamówię jeszcze Gemini i biorę się za garderobę

A co do figury -> niby 5 kg na plusie jestem, ale boki to mi tak urosły ... Jak mam leginsy albo krótkie spodenki na gumkę ale NIE ciążowe, to tak mi się te schaby odznaczają... Taki baleron w siateczce

Edytowane przez shybuya
Czas edycji: 2016-05-09 o 23:05
shybuya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 23:58   #3891
natalia_23
Zakorzenienie

zrobiłam sobie przerwę w korzystaniu z neta i masz tyle stron

Mój syn w końcu po kilku dniach jeździ na rowerku jak szalony( przed kupnem nowego rowerka jeździł na biegówce) . Dziś spędziliśmy 2h na rowerze. Jestem dumna z mojego syna

Cytat:
Witajcie,
witaj piękny brzusio

Cytat:
Dziewczyny mam wyniki i wg tego co jest tam napisane to chyba wszystko jest oki :
po 1 h 7,7 norma do 10,2
po 2 h 6,3 norma do 7,8

Morfologia jest ok w ciągu miesiąca nie brałam żadnego dodatkowego żelaza i hemoglobina z 13,2 na 12,4 ale nadal jest to w normie.
za wyniki
Cytat:
To ja po wizycie
Pola wazy 1260g jest juz taka duza poza tym wszystko ok, dostalam skierowanie na badania, dalsze zwolnienie i tyle
super, że wszystko dobrze

Cytat:
Ni to pies, ni to wydra Ja głupio wyglądałam za dzieciaka Rodzice mnie na krótko obcinali, bo się czesać rano nie dawałam tacie

Śliczny Mój z 26 tygodnia
mój trochę większy
świetnie wygladasz

Cytat:
Ja bym chciała, żeby syn odziedziczył urodę po mojej mamie
Przynajmniej śniadą cerę bo my z meżem to bieluszki
U nas tak z synem było... my bladziuchy a on taka brzoskwinka

Cytat:
Pierwsze mdłości na początku ciąży, bolą Cię piersi, ciągły stres, tyjesz, leżysz ciągle, odstawiasz alkohol, papierosy znowu tyjesz, przeżywasz każdy dzień, w końcu rodzisz "n" godzina na koniec i tak podobne do tatusia
życie coś na pewno będzie miał po Tobie .

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
24+5

Cytat:
U mnie dają brzydką niebieską nieoddychającą koszulę, której nie zamierzam ubrać Chce wziąć jakąś luźną koszulkę, taką do połowy uda. Tam gdzie ja miałam praktyki i w szpitalu, w którym pracuję nie pozwalają mieć stanika
dużo u Was w szpitalu dziwnych zwyczajów

Cytat:
No tak, wcześniej mam plan skakać na piłce albo chodzić....No właśnie, wtedy w topie będzie słabo....
Przy porodzie miałam luźną piżamę... też teraz się zastanawiam co zabrać. Jakoś jak się młody urodził to mi przeszkadzała

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Byłam na szkole rodzenia, bardzo fajna. Było trochę o ciąży, dolegliwościach, problemach, a potem głównie o porodzie naturalnym i nieco mniej o CC, o rozpoznaniu objawów porodu, etapach, pozycjach, metodach łagodzenia bólu itp. Zaskoczyło mnie to, że w tym wybranym przeze mnie szpitalu podobno aż ok. 80-90% rodzących korzysta z zzo, jakoś myślałam że mniej tego będzie.
Za tydzień mają być ćwiczenia na symulatorze niemowlęcia, który jest podobno czymś więcej niż lalką, bo płacze jak się niewłaściwie złapie główkę i coś tam jeszcze robi.
Mój mąż nie mógł jednak pójść ze mną, trochę lipa, bo byłam tam jako jedyna z grupy sama i nie przećwiczyliśmy sobie ćwiczeń tych pozycji w parach, nie posłuchał o tym co ma robić osoba towarzysząca przy porodzie. Ale trudno, przećwiczymy w domu i poopowiadam mu. A ja przećwiczyłam z położną i nawet pokazała na mnie masaż krzyża, który mi akurat fajnie pomógł na plecki.

Chciałam wziąć, ale po dzisiejszej szkole mam wrażenie, że tam i bez tego będzie super opieka, a może tylko tak to dzisiejsza położna przedstawiała. A to 8 stówek. Jeszcze się zastanowię.
fajnie, że SR Tobie pasuje

Ja jakaś nie ogarnięta się czuję
Imię nie wybrane
wyprawka nie ogarnięta
właściwie nic nie ogarnięte widzę, że mocno odstaję od grupy muszę coś z tym zrobić

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 00:34   #3892
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Witaj

Ależ jest pięknie! Słonko, ciepełko. Ale zmartwiłam się, bo nie mam za bardzo w czym chodzić. Choć przejrzałam szafę, sporo mam bluzek, które pewnie nadadzą się aż do końca. A te, co kupiłam ostatnio w Lidlu w końcu oddałam - wzięłam większe na zapas, ale nie byłam do końca przekonana Chyba kupię ze dwie pary krótkich spodenek z gumką, jakiś top albo cuś i do sierpnia przeżyję I pewnie staniki, choć wciąż chodzę jeszcze w dwóch starych

Za to przyszły mi dzieciowe rzeczy z Allegro Nie wiem, co zrobią z reklamą, ale zamawiałam u HubiWorld. Jestem zadowolona. Jakość wydaje się okej, choć sprawdzę po praniu, bardzo szybka przesyłka, sprawna komunikacja i kosmetyczka gratis, hihi

Przyszły mi prześcieradełka do wózka, na przewijak, do łóżeczka, rożek i kocyk, pojemniki na pokarm, przewijak na łóżeczkombardzo fajny, pieluszki flanelowe, ręczniczki Pewnie jeszcze coś, ale już nie pamiętam.

I przyznam się, choć wstyd! Nie mam ŻADNYCH ubranek! NIC!! Tylko 3 pary skarpetek. Zamówię jeszcze Gemini i biorę się za garderobę

A co do figury -> niby 5 kg na plusie jestem, ale boki to mi tak urosły ... Jak mam leginsy albo krótkie spodenki na gumkę ale NIE ciążowe, to tak mi się te schaby odznaczają... Taki baleron w siateczce
To dobrze, że tym razem na Allegro ok, ja już coś o tym Hubi słyszałam, że spoko.
A ja mam tylko trochę ubranek i poza tym NIC. Noo termometr kupiłam w Lidlu, zapomniałam.

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
zrobiłam sobie przerwę w korzystaniu z neta i masz tyle stron

Mój syn w końcu po kilku dniach jeździ na rowerku jak szalony( przed kupnem nowego rowerka jeździł na biegówce) . Dziś spędziliśmy 2h na rowerze. Jestem dumna z mojego syna

witaj piękny brzusio

za wyniki

super, że wszystko dobrze

mój trochę większy
świetnie wygladasz

U nas tak z synem było... my bladziuchy a on taka brzoskwinka

życie coś na pewno będzie miał po Tobie .

Przy porodzie miałam luźną piżamę... też teraz się zastanawiam co zabrać. Jakoś jak się młody urodził to mi przeszkadzała

fajnie, że SR Tobie pasuje

Imię nie wybrane
wyprawka nie ogarnięta
właściwie nic nie ogarnięte widzę, że mocno odstaję od grupy muszę coś z tym zrobić
Jeszcze ogarniesz, nie przejmuj się, inspiracja na imię przyjdzie, a i wyprawkę da się w miarę szybko skompletować, no i Ty już wiesz co przydatne i jakie rzeczy się sprawdzają.

Fajnie, że synek sobie radzi na rowerku!
Stary 2016-05-10, 04:27   #3893
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:

Drogie to wynajęcie położnej... U nas niby ma kosztować 810 zł według informacji na stronie szpitala, mam nadzieję że nie okaże się droższe. Cena szkoły rodzenia na stronie okazała się być nieaktualna.

Też w piątek planuję glukozę.
Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

Widzę, że ceny położnych wzrosły
5 lat temu było to 500 zł, a teraz 1500
Jeszcze nie myślałam o tym jak będzie teraz, ale chyba muszę przemyśleć temat jeżeli będę próbować sn ....

Odnośnie coccodrillo też bardzo lubię ich ubrania, czekam do wyprz i zapewne coś kupię
Wczoraj koleżanka napisała mi, że w moim rodzinnym mieście 400 zeta wynajęcie położnej. Wszyscy namawiają mnie, żebym przemyślała, czy aby nie lepiej tam rodzić, szczególnie, że w Krakowie będą dni młodzieży, drogi poblokowane i ogólny sajgon, a ja akurat od 24 lipca będę tykającą bombą już. Niemniej nie chce mi się takiej logistyki uprawiać, wolę rodzić tu, gdzie mój dom. Natomiast cena położnej sprawiła, że chwilę musiałam szukać szczęki...

Florencee super, że podoba Ci się na szkole rodzenia. Ja zamierzam korzystać tylko z PŚ, bo mam strasznie daleko do szkoły obok mojego szpitala. Na termometry chyba nie było takiego boomu, chociaż dwa dni temu nie było ich już, tak samo jak staników do karmienia.

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

Zazdroszczę Wam tego morza a samych kobiet w ciąży nie widzisz? To podobno normalne w ciąży .
Wrzucę Wam fotkę mojej Córci, nie mogę się powstrzymać . A jak ktoś ma ochotę obejrzeć więcej zdjęć z naszych wczorajszych wypraw, zapraszam do siebie na fb albo na mojego bloga. A Kasia w brzuszku fika aż miło . Jak pomyślę, że niedługo będę miała dwa takie cukiereczki to.....
Ale fajna łobuziara!
Ja ciągle widzę kobiety w ciąży, a na fejsowych grupach siedzą same Niny-takie mam wrażenie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

a dziekuję dziękuję.. rocznica 7 albo 8..nie wnikajmy w to...mam słabą pamięć do dat
Szczęśliwi czasu nie liczą! Wszystkiego najlepszego, Pierniku! I nie martw się za dużo-wiem, że łatwo powiedzieć, ale człowiek czasem nakręci się bardziej niż to potrzebne, a psychika też jest ważna

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Ja kupowałam i rozmiar 56 wydaje się być w porządku. Jedynie to mam wątpliwości do kaftaników, bo kupiłam oststanio na rozm 62, a wydają się takie jak na 56
Myślisz, że będziesz ich używac? Ja mam mnóstwo kaftaników spadkowych, sama nie kupiłam ani jednego i nie kupiłabym-zastanawiam się, po co Wydają mi się kompletnie niepraktyczne, ale czas pokaże. Może okazać się, że będę dziękować losowi, że je mam

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość

Dla tych które jeszcze nie miały krzywej- proponuje zabrać swój kubek (żeby nie pic z plastiku który dodatkowo utrudnia picie). Pani z laboratorium powiedziała ze na cytrynę ona nie powinna wyrazić zgody ale pamiętałam ze lekarz mi pozwolił wiec jak juz wypiłam to zaszalałam i polizalam ja. Od razu lepiej mi się zrobiło (uwielbiam kwaśny smak)
Dziwią mnie te panie w labach-moja ginka też zgodziła się na cytrynę, a pani w labie, że absolutnie!!! Idę jednak do innej na pobranie, ale na wszelki wypadek kupię sobie cytrynową glukozę.
Moja koleżanka ostatnio nie dała rady i położyli ją w szpitalu na to badanie...masakra:rolleye s:

Cytat:

Kopniaczki są cudowne

Znowuzapomniałamhasła tak mi zabiłaś ćwieka z tą Barceloną, że też już szukam jakiegoś taniego lotu ... marzy mi się urlop

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------
Chodź, chodź! Będzie fajowo! My mamy loty za (chyba) 1200 zł w obie strony dla dwóch osób. Bedziemy stacjonować w Casteldeffels, bo tam mamy hotel na friko. Jestem zadowolona, bo wolę mniejsze miejscowości, a do Barcy będziemy mieć tylko 20 km-z wynajętym autem to żadna odległość

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Wybraliśmy wózek. Przeliczaliśmy co sie bardziej opłaca ( czy Riko czy jogger) w końcu zdecydowaliśmy sie - będziemy zamawiać baby jogger mini 4w w kolorze charocal do tego gondole i recaro priva z isofix.

Zobaczymy czy uda sie zamówić na polowe sierpnia
Fajny! Kolor też-my wybraliśmy jasny, ze względu na kłaczory

Edytowane przez znowuzapomnialamhasla
Czas edycji: 2016-05-10 o 05:19
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 04:54   #3894
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Witajcie,
Śliczny brzuszek! A imię Klara baaaardzo mi się podoba

Cytat:
po 1 h 7,7 norma do 10,2
po 2 h 6,3 norma do 7,8

Martwi mnie troszke mocz ostatnio miałam ph 8 teraz jest 6 ale to chyba nie ma znaczenia. Teraz mam śladowe ciałka ketonowe w moczu - wcześniej tego nie było . Wykryto tez bakterie - pojedyncze , ale tu chyba też nie ma co sie martwic jak tylko pojedyncze. To co mnie martwi to Leukocyty -5-8 w polu widzenia ( ostatnio było -3-5 a przedostatnio -1-3 więc stale wzrasta , nie wiem co o tym myśleć ??) Ogólnie zawsze jak robie wyniki to jestem lekko przeziębiona - teraz byłam tez przeziębiona chyba najmocniej z tych wszystkich wcześniejszych razów.
Gratuluję glukozy! Leukocyty pewnie z przeziębienia albo masz jakąś małą infekcję pęcherza-pewnie dostaniesz urofuraginum i tyle (ja przy zwiększonych leukocytach musiałam zrobić posiew, ale wyszedł ok, wcześniej od razu dostałam ww. lek).

Cytat:
Ja też rozmyślałam nad przewijakiem, ale u nas to kwestia miejsca akurat. Ostatecznie stanęło na macie do przewijania na łóżko.
po pierwsze, dziecko za chwilę się tam nie będzie mieścić. Jak tylko zacznie się odwracać to nie zostawisz tam nawet na 30 sec (mam w tym doświadczenie jak Oliwia mi się sturlała z takiego przewijaka, który kładzie się na łóżeczko - na szczęście wpadła do łóżeczka). Także, takie na łóżko chyba będzie taniej, zajmie mniej miejsca i na dłużej

U mnie chyba jednak większość poszło w brzuch, bo wydaje mi się duży Wszyscy zwracają na niego uwagę i komentują, że duży i czy zaraz rodzę....Poważnie mnie to denerwuje

W piątek byłam w charity shopie i jakaś babka zaczęła temat i pyta się kiedy termin. Odpowiadam, że początek sierpnia a ona na to, ooooo to pewnie bliźniaki! No kurrrrczaki.....Jej bladź:P Wyszłam urażona.
Hihi, moja siostra, gdy poszła w 24 tc na patologię ciąży to położne myślały, że do porodu już

Ja wymyśliłam łóżko z przewijakiem takim rozkładanym-a w zasadzie płytą z miejscem na przewijak. Muszę podesłać projekt do kilku stolarzy. Potem taka płyta może robić na stolik na projektor albo coś takiego. Pod spodem chcę mieć półki na pieluchy i kosmetyki.

Będę rodzić w jakimś zdezelowanym t-shircie tż-potem pójdzie do śmieci.

Cytat:
Ja bym chciała, żeby syn odziedziczył urodę po mojej mamie
Przynajmniej śniadą cerę bo my z meżem to bieluszki
U mnie na bank będzie mały talibek-po tatusiu. Jak wracaliśmy w zeszłym roku z Chorwy, a na granicach były kontrole, to śmialiśmy się, że tż będzie musiał blady tyłek pokazywać na dowód, że jest Polakiem Jak się opali, to wygląda jak Arab. A jak się nie opali, to wygląda jak blady Arab Jeśli mała odziedziczy cechy tż, to będzie miała brązowe oczy, kręcone i grube, czarne włosy i umiarkowaną karnację z tendencją do szybkiego opalania się. Mnie pasuje! Tż za to wolałby, żeby była blondynką po mnie

A ja nie śpię, bo nasza półgodzinna drzemka skończyła się po sześciu godzinach i wstałam po północy...TŻ jakoś zasnął, a ja przygotowałam część śniadania, na które przychodzi jutro moja koleżanka-będzie twarożek ze szczypiorkiem, cebulą, rzodkiewką i serkiem mascarpone, hummus paprykowo-pomidorowy z marchewką, winogrona, pomidory, tosty francuskie oraz koktail ze szpinakiem, jabłkiem, kiwi, mandarynką oraz bananem. Ślinka mi cieknie na samą myśl! A jak się nie najemy, to jeszcze mam ciasto jabłkowe na kluski lane z cynamonem

Przesyłam Wam zdjęcie (zrobione dziś :p) z okazji tej mojej studniówki-nie świętowałam jej, imienin też. Gdyby nie znajoma z fejsa, to nawet bym o nich nie pamiętała Potem przypomniało się teściowej, bo spojrzała na kalendarz i to byłoby na tyle. Zawsze obchodzę urodziny, a imieniny to dla mnie jakieś abstrakcyjne święto
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P60509-163157-001.jpg (78,2 KB, 48 załadowań)

Edytowane przez znowuzapomnialamhasla
Czas edycji: 2016-05-10 o 05:15
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 06:09   #3895
zonamojegomeza
Zakorzenienie

26+2
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1462853326331.jpg (25,1 KB, 30 załadowań)
Stary 2016-05-10, 07:03   #3896
tija93
Zakorzenienie

Hej

Wstałam znowu z TŻtem i przeniosłam się na kanapę TŻ ma dzisiaj rozmowę o pracę, może coś fajnego z tego wyjdzie

Cytat:
Też go znam, warto go uzupełnić gdy się nie ma pomysłu na jakiś własny

Cytat:
Tutaj bez planu porodu się nie wchodzi na salę. Na szczęście jest respektowane. Tylko trzeba wziąć pod uwagę gdzie się rodzi. Jeśli jest to dom porodów (zazwyczaj przy szpitalu) to nie będzie ZZO, jeśli w domu to nie będzie niczego

Ale jak na porodówce, to wszystko dozwolone. No i fajnie, że u mnie są pokoje a nie boxy.....nie czułabym się komfortowo w takim boxie, gdzzie chce Ci się krzyczeć albo jęczeć i wszyscy słuchają
No też trzeba wziąć pod uwagę wypełniając plan porodu co faktycznie jest dostępne w danym szpitalu Boxy mi się strasznie źle kojarzą, chociaż nigdy nie widziałam ich na żywo.

Cytat:
Super, że fajnie w szkole rodzenia! Miałam raz na weekend taką płacząca lalkę To było ciekawe doświadczenie

Cytat:

To teraz napad na jakiś sklep z ciuszkami dziecięcymi

Ja miałam boczki przed ciążą i mam wrażenie, że teraz przez brzuch one się uwidoczniły

Cytat:

To są doświadczenia z 4 różnych porodówek

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość

Przesyłam Wam zdjęcie (zrobione dziś :p) z okazji tej mojej studniówki-nie świętowałam jej, imienin też. Gdyby nie znajoma z fejsa, to nawet bym o nich nie pamiętała Potem przypomniało się teściowej, bo spojrzała na kalendarz i to byłoby na tyle. Zawsze obchodzę urodziny, a imieniny to dla mnie jakieś abstrakcyjne święto
Śliczny Zazdro figury

Cytat:
26+2
I kolejny śliczny
Stary 2016-05-10, 07:20   #3897
Piernik Torunski
Zakorzenienie

hej dziewczyny..jestem z Was dumna,ze tyle naklepałyście wieczorem..mam nadzieję,że na prowadzenie w top gadułach wysuwa się kolejny zawodnik dzięki temu..tyle nacytowałam,że pewnie połowę mi ucieło..odpisuję na to co zostało

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Ale macie duże brzucholki a myślałam że ja mam duży
Wydarzenie dnia: pojawiły mi się kropelki siary mleczarnia oficjalnie rozpoczęła produkcję
AAA jutro jadę do Ikei
za produkcję
owocnych łupów w ikea

Cytat:
Te te te, nie przesadzaj Chociaż czasem w czasie parcia zatykają nos Do dzisiaj nie wiem po co
że what

Cytat:
jakiś link?

Cytat:

dużo kobietek korzysta ze znieczulenia..fajnie,że masz taką opcje.. tżet napewno sumiennie nadrobi straconą lekcje.. a i miło,że miałaś
w gratisie fachowy masaż..dużo osób liczy grupa?

Cytat:
Witaj

to już są postępy wyprawkowe.. dobrze,że tym razem jesteś zadowolona ze sprzedającego..jak ogarniesz apteke to potem z górki

Cytat:

Imię nie wybrane
wyprawka nie ogarnięta
dla syncia..szybko mu poszło..dolny chłopak
nic jeszcze nie masz przygotowane? he..

Cytat:

Szczęśliwi czasu nie liczą! Wszystkiego najlepszego, Pierniku! I nie martw się za dużo-wiem, że łatwo powiedzieć, ale człowiek czasem nakręci się bardziej niż to potrzebne, a psychika też jest ważna
masz rację, dziękuję..

Cytat:

U mnie na bank będzie mały talibek-po tatusiu. Jak wracaliśmy w zeszłym roku z Chorwy, a na granicach były kontrole, to śmialiśmy się, że tż będzie musiał blady tyłek pokazywać na dowód, że jest Polakiem Jak się opali, to wygląda jak Arab. A jak się nie opali, to wygląda jak blady Arab Jeśli mała odziedziczy cechy tż, to będzie miała brązowe oczy, kręcone i grube, czarne włosy i umiarkowaną karnację z tendencją do szybkiego opalania się. Mnie pasuje! Tż za to wolałby, żeby była blondynką po mnie

ja na mojego tżeta od wielu lat mówię "pół-araba"..pewnie ten sam typ co Twój
kobieto ależ Ty wyglądasz..wstydziłabyś się ciężarnym pokazywać
Cytat:
26+2

Cytat:
Hej

Wstałam znowu z TŻtem i przeniosłam się na kanapę TŻ ma dzisiaj rozmowę o pracę, może coś fajnego z tego wyjdzie

trzymam kciuki za tżeta..ale co, w Lisim Ogonie Mu niedobrze?
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 07:23   #3898
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

W Lisim Ogonie on pracował z 4 lata temu Teraz ma fajną pracę, ale nie w zawodzie Dzisiaj idzie na rozmowę właśnie do pracy w zawodzie. Ogólnie sytuacja wygląda tak, że my przy granicy mieszkamy i idzie na rozmowę do Niemca. Jego niemiecki jest na dość podstawowym poziomie
Stary 2016-05-10, 08:23   #3899
florencee
Zadomowienie

Hej.

Dziś dla odmiany nie pospałam, późno się położyłam, a sąsiad uruchomił wiertarkę równo o 7:30. No nie, najpierw dyskretnie zapukał młoteczkiem na rozgrzewkę, a potem wystartował z wiertarą. I mąż zadzwonił po przyjeździe do pracy, żebym mu coś sprawdziła, no to już wstałam w takich okolicznościach.

Cytat:

Jaki malutki brzuszek, wyglądasz tak zgrabnie.

Cytat:
26+2
Śliczny brzuszek, Bobo na pewno się tam ma super.

Cytat:
Hej

Też go znam, warto go uzupełnić gdy się nie ma pomysłu na jakiś własny

No też trzeba wziąć pod uwagę wypełniając plan porodu co faktycznie jest dostępne w danym szpitalu Boxy mi się strasznie źle kojarzą, chociaż nigdy nie widziałam ich na żywo.

Super, że fajnie w szkole rodzenia! Miałam raz na weekend taką płacząca lalkę To było ciekawe doświadczenie

To teraz napad na jakiś sklep z ciuszkami dziecięcymi

Ja miałam boczki przed ciążą i mam wrażenie, że teraz przez brzuch one się uwidoczniły

To są doświadczenia z 4 różnych porodówek

Śliczny Zazdro figury

I kolejny śliczny
Kciuki za rozmowę o pracę TŻa.

Cytat:
hej dziewczyny..jestem z Was dumna,ze tyle naklepałyście wieczorem..mam nadzieję,że na prowadzenie w top gadułach wysuwa się kolejny zawodnik dzięki temu..tyle nacytowałam,że pewnie połowę mi ucieło..odpisuję na to co zostało

za produkcję
owocnych łupów w ikea

że what

jakiś link?

dużo kobietek korzysta ze znieczulenia..fajnie,że masz taką opcje.. tżet napewno sumiennie nadrobi straconą lekcje.. a i miło,że miałaś
w gratisie fachowy masaż..dużo osób liczy grupa?

to już są postępy wyprawkowe.. dobrze,że tym razem jesteś zadowolona ze sprzedającego..jak ogarniesz apteke to potem z górki

dla syncia..szybko mu poszło..dolny chłopak
nic jeszcze nie masz przygotowane? he..

masz rację, dziękuję..

ja na mojego tżeta od wielu lat mówię "pół-araba"..pewnie ten sam typ co Twój
kobieto ależ Ty wyglądasz..wstydziłabyś się ciężarnym pokazywać

Grupa na tej szkole rodzenia to 8 dziewczyn, no i 7 facetów było.
Wszyscy sympatyczni - mieliśmy takie zapoznawanie się w kółeczku na początek.
Stary 2016-05-10, 08:28   #3900
TinkerrBell
Zadomowienie

Ja mam nadzieje na poród bez znieczuleń, tylko ewentualnie z gazem. Ale wiadomo, w praniu zawsze może wyjsć inaczej. Jestem bardzo nastawiona na świadomy poród. Wydaje mi sie, ze w teorii wiem co robić.

Dołączam do klubu skurczów łydek, chociaż u mnie to nie taki skurcz skurcz ale czuje ze łydki sie nie chcą rozejść i bolą przy chodzeniu, czy wstawaniu z łóżka cieżko naciągnąć nogi/stopy.

Dziś znów do pracy, oby te 9h zleciało szybko, bo już jutro spotkanie z maluchem nie mogę sie doczekać mniej doczekać sie nie mogę ząbek od dietetyczki i diabetologa:brzy dal:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości