|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Witamy się studniówkowo
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuka za wizytę!!!! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mi bardzo podoba się takie: ![]() Szufladę można dokupić. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3662 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i za dzisiejsze odbieranie wynikow ![]() Tija dzięki za odpowiedź w sprawie cukrow Ja mam na wadze jakieś +6.5kg wiec tez nie najgorzej ;-) Wczoraj Tz kupil truskawki zrobilam pyszny koktajl w przyszlym roku bede sadzic truskawki na działce ![]() I mam nadzieje ze to ostatni tydzień mieszkania u tesciow
|
#3663 |
|
Zadomowienie
|
aha rozwazam zabieg akupuntury przed porodem. Najlepiej w 36 tyg. pojsc na klucie. Tutaj jest to dosyc szeroko praktykowane. Polozne zachwalaja, ponoc czas porodu skraca sie o ok. 2h - rozwarcie nastepuje troszke szybciej.
Ktos cos slyszal o tej metodzie? |
|
|
|
#3664 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może coś w tym jest
|
|
#3666 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
też mam już taką ochotę
|
|
#3667 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Miałam już kamyk jakoś w styczniu chyba ale bezboleśnie, teraz jakiś głaz chyba idzie Ale już nie boli Woda z nospą zdziałała cuda
|
|
#3668 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też się zastanawiam gdzie są moje kg..napewno trochę na twarzy niestety, ale reszta gdzieś się rozproszyła..albo wzrok mi się pogarsza.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() za studniówkęja też wcześniej nie spotkałam, ale jak zaczełam przeglądać łóżeczka to na jednym blogu widziałam takie pomalowane kredową i bardzo mi się spodobało.. |
|||
|
|
|
#3669 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3670 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry w poniedziałek
plany na dziś? Oczekiwanie na kuriera, zrobienie makaronu że szpinakiem na obiad i błogie lenistwo na ogródku jest tak pięknie że aż chce się żyć ![]() Jakie plany na dziś macie? Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i badania
|
|
|
|
#3671 |
|
Raczkowanie
|
Witam się po dłuższe nieobecności. Czytałam Waś w miarę na bieżąco ale coś miałam gorsze dni... Mogę za to napisać, że w końcu udało mi się kupić wózek, więc jeden zakup mniej.
Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze. U mnie ostatnie dni są bardzo gorące, że wytrzymać nie idzie. Glukozę będę robić w sobotę. Modlę się żeby dobrze poszło. |
|
|
|
#3672 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam witam w pn rano !!
Po 10h snu wróciłam do żywych i zabieram się za pracę ... kurde z każdym dniem poziom mojego leniwca się zwiększa ![]() Cytat:
Cytat:
Na twarzy za wiele nie zauważam, generalnie wszyscy mówią, że poza brzuszkiem nic nie widać ale ja tam widzę te udziska no ale przecież sie nie załamię byle do sierpnia heheCytat:
![]() Cytat:
|
|
#3673 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
|
|
#3674 |
|
Zadomowienie
|
Ja o akupunkturze pierwszo słysze
Czy może jest tu ktoś kto ma astme? I czy może wiecie coś na ten temat? Czy są wskazania do CC? Miałam wykrytą astmę 5 lat temu, ale jej teraz nie leczę. Czasem szybciej się męczę szczególnie jak myję głowę i trzymam w dół i się zdenerwuje. Ciekawi mnie czy nie będę miała problemu z oddychaniem podczas porodu.---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- I jeszcze takie pytanko co do wagi. Jak liczycie to ile przytyłyście ? W momencie gdy zaszłam w ciąże ważyłam 53 kg, potem schudłam do 50,5. Czy mam liczyć od wagi początkowej tej bez utraty kg?
|
|
|
|
#3675 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny.
Dzisiaj idziemy z mężem na pierwsze spotkanie szkoły rodzenia.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Drogie to wynajęcie położnej... U nas niby ma kosztować 810 zł według informacji na stronie szpitala, mam nadzieję że nie okaże się droższe. Cena szkoły rodzenia na stronie okazała się być nieaktualna. ![]() Cytat:
Fajnie, że skorzystałaś ze słońca w weekend. ![]() Chyba mi zaszkodził ogólny mix potraw weselnych po dłuższym niejedzeniu (tak jak to zwykle bywa jak się jedzie na wesele, od wyjazdu z domu trochę minie zanim się dostanie rosołek ). A TŻ czuł się dobrze chociaż robił sobie jeszcze większy mix. ![]() Cytat:
Może dzisiaj na szkole rodzenia dostaniemy jakieś próbki. :PCytat:
|
|||||||
|
|
|
#3676 | ||
|
Zadomowienie
|
Gratuluję studniówki.
Cytat:
Jaki wózek kupiliście? ![]() Cytat:
Ja liczę od wagi startowej zanim ciąża wymusiła początkowe schudnięcie.
|
||
|
|
|
#3677 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry w kolejny poniedziałek. Juz naprawde odliczam dni do L4, tak mi się ciżęko o 06:00 rano wstaje
![]() Cytat:
Wszystkie sie wyrobimy Co do leżaczka, my zdecydowalismy nie kupowac, m.in. ze względów, o których piszesz. adna z moich znajomych nie uzywała takiego cuda, a dały radę to i ja dam![]() Zazdraszczam My się na kilka dni wyrwiemy nad morze, ale dopiero w czerwcu, jak juz będę na zwolnieniuCytat:
Dbasz o siebie, badania zrobiłaś w terminie - wszystko będzie dobrze. Tylko nie czytaj juz tych internetów, bo się nakręcasz niepotrzebnie![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do przewijaka, to my kupimy taki nakładany na komodę albo łóżeczko, bo na dodatkowy mebel nie mamy kompletnie miejsca Ja jeszcze rano zaliczyłam badanie krwi, jutro wizyta u lekarki prowadzącej - mam nadzieje, że z moja szyjką i małą ogólnie wszystko w porządku, bo dość często odczuwam te twardnienia brzucha, sczzególnie w pracy i obsatwaim, że to od siedzenia za biurkiem No nic, grunt to wytrzymać do kolejnej wizyty na początku czerwca i udać się na zasłuzone L4
|
|||||||
|
|
|
#3678 | ||||
|
Zakorzenienie
|
u mnie też..
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ty przestań się codziennie ważyć.. przecież to jest niemiarodajne .. dokładnie.. co to za problem waga w porównaniu do wszystkich innych możliwych problemów? Cytat:
super..czekamy zatem na realcję |
||||
|
|
|
#3679 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jaki jest koszt u Ciebie? tak z ciekawości Cytat:
|
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krefetka ![]() where are you?
|
|
|
|
|
#3681 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pierniczku nic takiego się nie wydarzyło. Dobija mnie czasem to leżenie już. Denerwuje mnie to, że nic zrobić nie mogę a mam tyle energii w sobie... Hormony szaleją a ja razem z nimi. Edytowane przez slo_nk_o Czas edycji: 2016-05-09 o 09:58 |
||
|
|
|
#3682 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdzieś wyczytałam, że jest niekiedy wskazaniem do CC.
|
|
|
|
|
#3683 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej poniedziałkowo
Mamy 26 tydzień A jutro mam wizytę u gina jutro ![]() Cytat:
Cytat:
![]() 5 lat temu było to 500 zł, a teraz 1500 ![]() Jeszcze nie myślałam o tym jak będzie teraz, ale chyba muszę przemyśleć temat jeżeli będę próbować sn .... Odnośnie coccodrillo też bardzo lubię ich ubrania, czekam do wyprz i zapewne coś kupię ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też miewam takie słabsze dni.. ile wtedy okazuje się błahych rzeczy wokół, którymi wcześniej się zaprzątało głowę.. ja żyję od wizyty do wizyty... i trzymam się myśli,że najczęściej w takich sytuacjach jak nasza zazwyczaj jest tak,że się ciążę przenosi... |
|
|
|
|
#3685 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zanim zacznę stosować regularnie to dopytam lekarza.Cytat:
chyba, że coś się będzie działo to wtedy... ja tam nie jestem za tym, żeby brać jakieś specyfiki non stop, ale jeśli nie będzie innego wyjścia to wiadomo.Cytat:
ja planuję... leżenie jeśli wyjdzie słonko to wyjdę na balkon, ale póki co chmurzy się.Cytat:
i trzymam kciuki, żeby humor się poprawił ![]() Pytanie z serii głupich: czy przy planowanej cc muszę mieć w torbie do szpitala spakowane majtki poporodowe?? czy w moim przypadku to zbędny zakup? Bo rozumiem, że podkłady na łóżko i podkłady Bella będą potrzebne?
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3687 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
florencee współczuję kiepskiej nocki, ja w ciąży też gorzej sypiam... Origa oby do zwolnienia! ![]() Pierniczku Ty masz urodziny czy coś? A już doczytałam, rocznicę. Która to już? Wszystkiego cudownego dla Was! U nas niedziela boska, byliśmy wszędzie tam gdzie chcieliśmy pojechać a nawet więcej, teraz aż sama się dziwię że tyle zdążyliśmy zrobić w jeden dzień . Byliśmy w Augustowie, na rejsie Rospudą, w Wiosce Darów Lasu, na ruinach pałacu Paca w Dowspudzie, potem jeszcze nad moim ukochanym jeziorkiem. Wrzucę Wam fotkę mojej Córci, nie mogę się powstrzymać . A jak ktoś ma ochotę obejrzeć więcej zdjęć z naszych wczorajszych wypraw, zapraszam do siebie na fb albo na mojego bloga. A Kasia w brzuszku fika aż miło . Jak pomyślę, że niedługo będę miała dwa takie cukiereczki to.....
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2016-05-09 o 10:10 |
|||
|
|
|
#3688 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kciuki za wizytę. To może pójdziesz jednak już teraz na L4? Czasami siedzę trochę przy biurku i widzę jak to negatywnie wpływa na twardość brzucha. :/Cytat:
Chciałam iść do szkoły przy wybranym szpitalu i okazało, że jest płatna niestety. :P Na NFZ już nie szukałam. Zapłaciłam 360 zł za 4 spotkania po 2,5 h. Cytat:
Fajnie, czekam na zdjęcie wózka. ![]() Te hormony potrafią nieźle namieszać, trzymaj się! |
|||
|
|
|
#3689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie znam odpowiedzi na pytanie z serii głupich omijam temat tych dziwnych sprzętów na razie..Cytat:
![]() ależ aktywny weekend.. śliczna panienka i widać,że zadowolona co niemiara.. to chyba tż ma przebaczone? |
||
|
|
|
#3690 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję humor raz lepszy raz gorszy. Dzisiaj coś od rana doła złapałam. Co do majtek to wydaje mi się, że tak.florencee oj tak hormony dają nieźle w kość. Tż bardzo dzielnie je znosi i bardzo mnie wspiera. Edytowane przez slo_nk_o Czas edycji: 2016-05-09 o 10:21 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

od razu nospa, prysznic i TŻ mnie polewał ciepłą wodą - próbował mnie rozśmieszać że niby ćwiczy przed porodem 
ale takiego bólu to naprawdę dawno nie czułam 
), wytrwam za niedługo kościół i prześpię chyba z 15 godzin. ;P
Ale ostatnio włączyło mi się myślenie, że w ciąży nie można się wagą przejmować póki jest w miarę dobra
Od razu mi się lepiej żyje 

w przyszlym roku bede sadzic truskawki na działce 

<3