Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-11, 07:00   #4081
virginia
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Majeszczak slusznie prawisz😉.
Pierniczku przeciez wiesz jak mnie potraktowali w pracy,zresztą tam wszystkich tak traktują,dlatego i ja po tym nie mam skrupułów.
Orange tree właśnie takie przypadki miałam na myśli,niektóre to i w domu palcem nie kiwna bo one w ciąży....

Lecę na cukier,trzymajcie kciuki.
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 07:04   #4082
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny byłam wczoraj pierwszy raz na szkole rodzenia , a jutro już kolejne zajecia mamy 2 razy w tygodniu po 2 godziny w sumie 20 spotkań. Wczoraj omawialiśmy rzeczy do szpitala : dokumenty, rzeczy dla mamy i bobasa. Ogólni nie różnią się jakoś od tego co tu pisałyście . Z takich dodatkowych rzeczy położna powiedziała żeby kupić sobie poporodowe podpaski z firmy tena (z wkładem ekstra chłonnym) niby najlepiej sie spisują na początek ok 10 szt (można je kupić na szt. ok 1,50zł / szt) to na początek resztę te z canpola czy innej firmy jaką tam sobie wybrałyśmy. Ciekawostka dla mnie było to , że jak mamy zamiar w szpitalu do przewijania dzieci używać chusteczek nawilżanych , to mamy do tego używać maści koniecznie BEZ CYNKU jest ich tylko kilka : Linomag , Alantan NIEBIESKI, Bepanthen( reszta maści zawiera w składzie cynk). Stosuje sie takie połączenie gdyż nawilżane chusteczki , maść cynkowa i na to pielucha szybko powodują mocne odparzenia- przynajmniej tak twierdzi ta położna. Jeżeli mamy zamiar myć kuperek normalnie woda i wacikiem to możemy korzystać z dowolnej maści. To chyba na tyle z ciekawostek .
Drogie mamy , które mają w tej tematyce już doświadczenie albo ktoś wam podpowiedział, jestem na etapie zamawiania rzeczy z apteki jeżeli któraś była by tak miła i podzieliła się nazwą lub najlepiej linkami (zamawiać też jak wy chce z geminii) jakie rzeczy dla malucha wybrać chodzi o te sole fizjologiczne , wody morskie waciki jałowe do przemywania oczu, dziąseł, pępka , ewentualnie inne rzeczy które zamawiacie typu te duże waciki do podmywania, jakieś wtaminy - te co trzeba dla dziecka kupić chyba wit K ( tak?? i jeszcze jakaś inna - jakie dawkowanie może macie coś wybranego z takim składem jaki jest wymagany - no zielona w tej kwestii jestem ;( ) , coś co należało by mieć w domu w razie "w" gdyby dziecko w nocy np nagle dostało gorączke czy coś w tym stylu ( jakieś czopki??, syrop czy co ?? ) . Może macie jeszcze inne rzeczy wybrane - ktoś pisał o inhalatorze z nebulizacją - macie jakiś konkretny model ?
Jutro na szkole karmienie piersią jak powiedzą nam jakieś ciekawostki to się z wami podzielę informacjami- znaczy o ile będzie to was interesować . Pozdrawiam was wszystkie mocniutko , miłego dzionka
Super, że jesteś zadowolona ze SR

Sól fizjologiczna - http://www.aptekagemini.pl/unimer-ba...ek-po-5ml.html
Woda morska - nie brałam, ale polecany jest Marimer http://www.aptekagemini.pl/marimer-b...0ml-12519.html
Gaziki jałowe - weź pierwsze z brzegu
Duże waciki to też pierwsze lepsze.
Wstrzymaj się z witaminami, bo podawanie ich jest zależne od tego czy KP czy MM. Witamina D podawana jest wszystkim dzieciom bez względu na rodzaj karmienia w dawce 400j (mnóstwo tego jest do wyboru, ważna jest dawka). Z kolei witaminę K podaje się przy KP w nowej dawce (zmienili dawkowanie w marcu tego roku) 150 mikrogramów - ciężko jest dostać środek z taką dawką
Ja kupiłam Pedicitamol na ewentualną gorączkę - http://www.aptekagemini.pl/pedicetam...g-ml-30ml.html , ale z tego względu, że u mnie nie ma całodobowej apteki.
Nie kupowałam inhalatora więc nie doradzę
Stary 2016-05-11, 07:09   #4083
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
cudowna waga!! to moja Pola mniejsza - 1260g :P
U mnie wczoraj 28 tydzień 3 dzień. A u Ciebie?
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 07:10   #4084
Krefetka
Zadomowienie

Witam, melduje się już po śniadaniu
Najpierw napiszę co u mnie a póżniej zaczynam nadrabiać to co nawymyślałyście od poniedziałku

u mnie w skrócie:
wczoraj byłam na wizytach torbiel blake'a zniknęła
dziecko wazy 870g (25TC) wielkościowo i długościowo wyprzedza normy o tydzień (coś mi się obiło o uszy 60 centyl??)
szyjka jakieś 3 mc temu miała 3,8 teraz ma 3,1 ale gin stwierdził, że jest "cudowna"
trafiłam do grupy podwyższonego ryzyka cukrzycy (wynik po godzinie przekroczył te dużą normę o 10, pozostałe ok) w związku z tym mam przez 10 dni badać poziom cukru po posiłkach i z wynikami mam zgłosić się do poradni.
Zatem na najbliższe dni muszę pożegnać się z tortami (których nie jadam) słodyczami ( w tym lodami ) i słodkimi owocami

lekarz co prawda twierdzi, że wyniki mogą się poprawić jak zwiększę regularność posiłków - mam jeść co 2- 2,5h. Zobaczymy czy to coś zmieni.

Któraś z Was chwaliła się że ma przepisy na posiłki. Mogę prosić o podesłanie?

i ostatnie w związku z moimi drobnymi wewnętrznymi rozmiarami mam nakaz bezwzględnego leżenia do 32 tyg. Mam pozwolenie od gina na chodzenie się jedynie po sklepach internetowych, a mąż już zapowiedział włączenie SOW. Skończyły się moje "szaleństwa" 20 min spacerów

dobra lecę Was nadrabiać.

aaaa z tego co pamiętam (tak mi się zdaje) Piernik i Florence mają dziś słodkie badanie. Będę trzymać kciuki za przebieg badania i wyniki

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-05-11 o 07:13
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 07:13   #4085
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Pierniczku przeciez wiesz jak mnie potraktowali w pracy,zresztą tam wszystkich tak traktują,dlatego i ja po tym nie mam skrupułów.
Orange tree właśnie takie przypadki miałam na myśli,niektóre to i w domu palcem nie kiwna bo one w ciąży....

Wielkie kciukasy 3mam, żeby badanie było lekkie i wyniki dobre
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 07:15   #4086
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
dziś miałam wizytę u ginekologa. Oczywiście był mega wylewny jak zwykle
zmierzył mi pierwszy raz szyjkę i ma długość 3,5 cm. To dużo czy mało? bo wpisał do karty i powiedział tylko, ze wszystko jest okej ale sama nie wiem. On nigdy mi nic nie mówi

kupiłam dziś pieluszki tetrowe i flanelowe, aspirator do noska Frida i jedne body 50/56 do szpitala w promocji za 4zł w kiku coraz więcej już mamy co mnie cieszy
U mnie szyjka 36 mm mówił ze ok
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 07:16   #4087
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Najpierw napiszę co u mnie a póżniej zaczynam nadrabiać to co nawymyślałyście od poniedziałku

u mnie w skrócie:
dziecko wazy 870g (25TC) wielkościowo i długościowo wyprzedza normy o tydzień (coś mi się obiło o uszy 60 centyl??)
szyjka jakieś 3 mc temu miała 3,8 teraz ma 3,1 ale gin stwierdził, że jest "cudowna"
trafiłam do grupy podwyższonego ryzyka cukrzycy (wynik po godzinie przekroczył te dużą normę o 10, pozostałe ok) w związku z tym mam przez 10 dni badać poziom cukru po posiłkach i z wynikami mam zgłosić się do poradni.
Zatem na najbliższe dni muszę pożegnać się z tortami (których nie jadam) słodyczami ( w tym lodami ) i słodkimi owocami

lekarz co prawda twierdzi, że wyniki mogą się poprawić jak zwiększę regularność posiłków - mam jeść co 2- 2,5h. Zobaczymy czy to coś zmieni.

i ostatnie w związku z moimi drobnymi wewnętrznymi rozmiarami mam nakaz bezwzględnego leżenia do 32 tyg. Mam pozwolenie od gina na chodzenie się jedynie po sklepach internetowych, a mąż już zapowiedział włączenie SOW. Skończyły się moje "szaleństwa" 20 min spacerów

aaaa z tego co pamiętam (tak mi się zdaje) Piernik i Florence mają dziś słodkie badanie. Będę trzymać kciuki za przebieg badania i wyniki
No witamy!

Super, że wizyta udana Moja Tosia też była na 60 centylu

Trzymam by lekka dietka i regularność unormowały cukry!

Pogadaj z mężem, może nie włączy SOWa
Stary 2016-05-11, 07:46   #4088
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Witamy się studniówkowo
gratuluję

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Dzień dobry

I mam nadzieje ze to ostatni tydzień mieszkania u tesciow
przeprowadzacie się?

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Witam się po dłuższe nieobecności. Czytałam Waś w miarę na bieżąco ale coś miałam gorsze dni... Mogę za to napisać, że w końcu udało mi się kupić wózek, więc jeden zakup mniej. Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze. U mnie ostatnie dni są bardzo gorące, że wytrzymać nie idzie.
Glukozę będę robić w sobotę. Modlę się żeby dobrze poszło.
krzywa pójdzie dobrze, będę trzymać kciuki.
Jeśli nie pokazałaś, to poproszę o fotę wózka.

Cytat:
Ja też....

Zazdroszczę Wam tego morza a samych kobiet w ciąży nie widzisz? To podobno normalne w ciąży .

U nas niedziela boska, byliśmy wszędzie tam gdzie chcieliśmy pojechać a nawet więcej, teraz aż sama się dziwię że tyle zdążyliśmy zrobić w jeden dzień . Byliśmy w Augustowie, na rejsie Rospudą, w Wiosce Darów Lasu, na ruinach pałacu Paca w Dowspudzie, potem jeszcze nad moim ukochanym jeziorkiem. Wrzucę Wam fotkę mojej Córci, nie mogę się powstrzymać . A jak ktoś ma ochotę obejrzeć więcej zdjęć z naszych wczorajszych wypraw, zapraszam do siebie na fb albo na mojego bloga. A Kasia w brzuszku fika aż miło . Jak pomyślę, że niedługo będę miała dwa takie cukiereczki to.....
ja mam wrażenie, że otaczają mnie same kobiety w ciąży.. albo w takich miejscach przebywam

cudowny weekend mieliście

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Ja też żyję od wizyty do wizyty. Lekarka powiedziała mi raz, że bardzo mocno się wszystkim przejmuje aż za bardzo, ale jak się nie przejmować gdy się chce by dzieciątko urodziło się zdrowe i o czasie. Masz rację, pewnie przenosimy nasze ciążę i potem będą jeszcze wywoływać poród... Przynajmniej każdy kopniaczek synka mnie uspokaja i cieszę się gdy się rusza. Czeka mnie jeszcze wizja tej glukozy ehh bardzo się boję tej cukrzycy, że będę ją mieć...

Dziękuję humor raz lepszy raz gorszy. Dzisiaj coś od rana doła złapałam. Co do majtek to wydaje mi się, że tak.
pogrubione - też tak mam. a między wizytami usmiecham sie od kopniaka do kopniaka
wyjdź z założenia, że jeśli okaże się że cukrzyca przyczepiła się do Ciebie (choć tego nikomu nie życzę) to przecież nie koniec świata. To nie tragedia, nie zjeść mandarynki lub loda lub kawałka ciasta przez najbliższe 3-4mc. Dzidzia jest ważniejsza i z pewnością o wiele więcej warta niż łyżeczka cukru
Myślę, że z takim podejściem, zmartwienie stanie się mniejsze
tymczasem nie ma co martwić się na zaś. Chyba tija pisała, że stres podnosi poziom cukru więc trzeba przyjąć zasadę Scarlet O'hara - pomyślę o tym jutro
Zatem zaczniesz się martwić cukrem jak już będziesz miała wyniki. Teraz to tylko szkoda energii

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-05-11 o 07:48
Stary 2016-05-11, 07:59   #4089
virginia
Zakorzenienie

Na razie wyszlo 84,wypilam juz glukoza,nawet zjadliwa bo z cytryną, panie b.miłe,ja pytałam gdzie mój trunek a one komplementowaly moje włosy 😊.
za wszystkie udane wizyty,słuszne wagi i dobre wyniki.
Stary 2016-05-11, 08:07   #4090
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
U mnie wczoraj 28 tydzień 3 dzień. A u Ciebie?
Wczoraj mialam wg belly 28t4d

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 08:27   #4091
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny byłam wczoraj pierwszy raz na szkole rodzenia , a jutro już kolejne zajecia mamy 2 razy w tygodniu po 2 godziny w sumie 20 spotkań. Wczoraj omawialiśmy rzeczy do szpitala : dokumenty, rzeczy dla mamy i bobasa. Ogólni nie różnią się jakoś od tego co tu pisałyście . Z takich dodatkowych rzeczy położna powiedziała żeby kupić sobie poporodowe podpaski z firmy tena (z wkładem ekstra chłonnym) niby najlepiej sie spisują na początek ok 10 szt (można je kupić na szt. ok 1,50zł / szt) to na początek resztę te z canpola czy innej firmy jaką tam sobie wybrałyśmy. Ciekawostka dla mnie było to , że jak mamy zamiar w szpitalu do przewijania dzieci używać chusteczek nawilżanych , to mamy do tego używać maści koniecznie BEZ CYNKU jest ich tylko kilka : Linomag , Alantan NIEBIESKI, Bepanthen( reszta maści zawiera w składzie cynk). Stosuje sie takie połączenie gdyż nawilżane chusteczki , maść cynkowa i na to pielucha szybko powodują mocne odparzenia- przynajmniej tak twierdzi ta położna. Jeżeli mamy zamiar myć kuperek normalnie woda i wacikiem to możemy korzystać z dowolnej maści. To chyba na tyle z ciekawostek .
Drogie mamy , które mają w tej tematyce już doświadczenie albo ktoś wam podpowiedział, jestem na etapie zamawiania rzeczy z apteki jeżeli któraś była by tak miła i podzieliła się nazwą lub najlepiej linkami (zamawiać też jak wy chce z geminii) jakie rzeczy dla malucha wybrać chodzi o te sole fizjologiczne , wody morskie waciki jałowe do przemywania oczu, dziąseł, pępka , ewentualnie inne rzeczy które zamawiacie typu te duże waciki do podmywania, jakieś wtaminy - te co trzeba dla dziecka kupić chyba wit K ( tak?? i jeszcze jakaś inna - jakie dawkowanie może macie coś wybranego z takim składem jaki jest wymagany - no zielona w tej kwestii jestem ;( ) , coś co należało by mieć w domu w razie "w" gdyby dziecko w nocy np nagle dostało gorączke czy coś w tym stylu ( jakieś czopki??, syrop czy co ?? ) . Może macie jeszcze inne rzeczy wybrane - ktoś pisał o inhalatorze z nebulizacją - macie jakiś konkretny model ?
Jutro na szkole karmienie piersią jak powiedzą nam jakieś ciekawostki to się z wami podzielę informacjami- znaczy o ile będzie to was interesować . Pozdrawiam was wszystkie mocniutko , miłego dzionka
dzięki za info ze szkoły rodzenia
Tija juz Ci odpisała na większość pytań...ja inhalator wziełam microlife..nie biorę na razie żadnych leków na w razie wu, bo się na tym nie znam..będę słuchać lekarza i zaleceń poszpitalnych..
Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

Wstałam przed 6 rano, przed budzikiem TŻta

Plany na dzisiaj - leżing i nic nie robing
Gdy urodzisz bez żadnych obrażeń to nie ma potrzeby.

Po tej odpowiedzi okazuję się, że najwięcej mam do powiedzenia o podpaskach
ja tak prawie codziennie sie budzę przed 6stą..dziś w ogóle się budziłam w nocy, bo wczoraj szybko padłam zmęczona leżeniem i wyczekiwałam kopniaków w nocy a tu Matysia chyba tez odsypiała aktywny dzień,ale od 6tej się już wierci,kręci i rozpycha , więc jestem spokojna
za plany..jakies takie podobne do moich
rozumiem,że to zdanie hipotetyczne to raczej w sferze marzeń można pozostawić
heh każdy może byc mistrzem w jakieś dziedzinie..

Cytat:

wiem Virginia, każda z tych lasek,która idzie na l4 bo "jest w ciąży" jest w jakies konkretnej sytuacji i coś za tym stoi..rozumiem,że wkurza Cię lenistwo i wykorzystywanie "przywilejów" i sytuacje, kiedy nie ma podstaw ani przyczyn pójścia na zwolnienie, ale takie ocenianie wszystkich jedna miarą może być krzywdzące..żeby nie było, bo tak bronię, ja nie poszłam na zwolnienie na własne zyczenie, tylko na zalecenie lekarza
trzymam kciuki

Cytat:

u mnie w skrócie:

ojj i jest zguba

Piernik dziś..leży..nie idzie na słodkie badanie..
świetne wieści po wizycie..duży dzieciaczek..
fajnie,że lekarz zalecił sprawdzenie jeszcze tego cukru..
aa i sklepy internetowe sa fajnesprawdza m to codziennie..SOWa jakoś zhakujesz a 32tc to jakoś koniec czerwca chyba, więc zleci raz dwa

Cytat:
Na razie wyszlo 84,wypilam juz glukoza,nawet zjadliwa bo z cytryną, panie b.miłe,ja pytałam gdzie mój trunek a one komplementowaly moje włosy 😊.
za wszystkie udane wizyty,słuszne wagi i dobre wyniki.
za wynik
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 08:34   #4092
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Dzień dobry

Gratuluję wszystkich wizyt i wagi dzieciakow :Oklaski: super rosna ;-)

My tez bylismy wczoraj na wizycie szyjka z 3.5 do 3.27 sie skrocila ale gin nie mowila ze jest zle pewnie przez ten kaszel ktory mi dokuczal na szczęście juz popuscilo.

Synek jest ulozony poprzecznie mowila ze moze sie jeszcze obrocic bo ma duzo wod plodpwych i czas. Co do porodu mowila raczej ze drugie Cięcie . Na razie czekam czy wogole sie obroci glowka w dol i zobaczymy .
Hemoglobina sie podniosla
Nastepna wizyta 7 czerwca ;-)

Chyba mi na cos naciska okropnie mnie plecy bola :-(

Kciuki za glukozy i wyniki

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 08:34   #4093
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
ja też pewnie nadmiernie przeżywam, ale tak jak piszesz-trudno nie martwić się i nie przeżywać...ja też jestem przed glukozą..ale nie myślę o cukrzycy..przestałam nawet martwić się porodem przytłoczona obawami o bieżącą sytuację...
oj się nie przytłaczaj tylko myśl o pozytywach. Odpoczywasz, masz więcej czasu na przemyślane zakupy.
a dodatkowo, nie leżysz na tyle długo, żeby marudzić.
Poczekam, aż w długości leżenia mnie przegonisz, wtedy dam Tobie pozwolenie na marudzenie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość

Dobrze, że TŻ Cię tak ładnie wspiera.

Odkąd pojawiły się kopniaczki, dużo łatwiej jest wytrwać bez negatywnych myśli.
Badania glukozy też się nieco obawiam, ale może wyniki nas uspokoją, a jak nie, to też są sposoby, aby sobie radzić z cukrzycą.
kopniaczki - też tak mam

cukrzyca - o właśnie takie podejście w sobie ćwiczę

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
dzisiaj mnie nie boli, ale jednak się stawia... na szczęście nie tak często
jak wczoraj
W ogóle zrobiłam sobie listę co musimy jeszcze dokupić dla Małej. Przeliczyłam ubranka i sprawdziłam co mam w jakim rozmiarze Wychodzi na to, że koniecznie muszę rozejrzeć się za pajacami. Wczoraj też złożyłam zamówienie na pieluszki flanelowe i otulacze muślinowe. Z bambusowymi się wstrzymałam- dokupię jeśli faktycznie stwierdzę, że będą mi potrzebne.

Ale generalnie jeszcze spooooro rzeczy musimy kupić
dobrze, że częstość twardnieć się zmniejszyła
zakupami się nie stresuj, na szczęście nie jesteśmy na końcu świata, jeśli czegoś zapomnisz zawsze jest możliwość uzupełnienia braku

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Mamy lato w Anglii. Wczoraj z rana na car boota, kupiliśmy mate koedukacyjną dla Maksa (8 funtów) i pare pajaców z malutkich rozmiarów. Było peeeełno ludzi. 8 rano i juz pełne słonce. Zgrzałam się jak świniak, cała spocona wróciłam.
Do tego pózniej siedzielismy na ogródku i się opaliłam na buraka cale rece i uda mam czerwone. Piłam sobie piwko bezalkoholowe, w sumie smakowało bardziej jak sok z bąbelkami.
Dzisiaj tez ładnie Uwielbiam taką pogodę.
fajna mata

Cytat:
Ja w takiej sytuacji sprawdzam date na obraczce
ja też, nawet od czasu do czasu w myślach dziękuję złotnikowi, że namówił nas na grawer

Cytat:
robiliśmy sobie prezenty, ale w tym roku prezent jest jeden.siedzi w brzuchu..nie miałam głowy ,żeby coś kupić męzowi i chyba tez wielkiej radości z prezentu od niego bym nie miała..proponował,żebym zerknęła na jakiegoś aparta, ale ma to gdzieś
mi pajace najłatwiej było kupić z ubrań..jakie otulacze wzięłaś? podeślesz link?
to teraz jest czas,żeby zaplanować co musicie kupić i wybierać najdrobniejsze szczegóły..

to czekamy razem na wizytę..ja mam 27.05...
u Ciebie chyba było twardnienie brzucha i też szyjka?

u nas też upalnie,ale ja unikam słońca..
siedzę w cieniu a i tak mi gorąco..

i tu był mój błąd,że nie mamy graweru.. w ogóle to obrączki zamawiałam przez internet
Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Niestety ze względów finansowo - księgowych nie bardzo mogę Ale pewnie ostatni tydzień-dwa przepracuję już z domu. Pogadam jutro z gin jak ona widzi sytuacje, bo jednak maleńka jest dla nas najważniejsza i jak lekarka zobaczy jakiekolwiek odstepstwo od normy, to się ani chwili zastanawiac nie będę.

Bardzo mi sie ten wózek podobał, choc ostatecznie wybór padł na inny. Jaki kolor kupiliście?

Super niedzielę mieliście, a jaka fajna córa

Ze wszystkich szpitali jakie sprawdzałam tylko 1 chyba miał bezpłatną szkołę rodzenia i do tego wolny termin na wrzesień Na szcęście moja położna środowiskowa prowadzi bezpłatną edukację przedporodową czyli szkołę rodzenia właśnie w grupach raz w tygodniu. Mam nadzieję, że mi się spodoba

Będzie dobrze

Facetom się chyba wydaje, że to jak na filmach: skurcze, odejście wód, a potem od razu dziecko na świecie - wszystko w maks. pół godziny

Fajna mata A w TVN24 mowili dzis, że w Anglii zanotowano wczoraj najwyższą w całej Europie temperaturę Było tam nawet cieplej niż na hiszpańskim wybrzezu
Cytat:
Brawa za zakupy ja też w weekend piłam piwko bezalkoholowe- Warkę Radler 0%

My też mamy datę na obrączce A gdy pani zapytała czy wpisać też imiona to mój K. wtedy jej odpowiedział "Nie no, to może zapamiętam..."

Zarówno otulacze, jak i pieluchy flanelowe wybrałam z Motherhood możesz sobie zerknąć na stronie empiku. Cena bardzo przystępna i postanowiłam, że zacznę od takich, a jeśli stwierdzę, że faktycznie jest to przydatne to może dokupię jeszcze jakieś inne

Ogólnie te zakupy jakoś mnie przytłaczają... niby jestem cały czas w domu, czasu aż za dużo, a i tak czuję, że stoję ze wszystkim w miejscu aktualnie chyba wolałabym żeby ktoś to po prostu zrobił za mnie;p Mam nadzieję, że moje nastawienie ulegnie zmianie
Cytat:
robotem odkurzającym.. któraś z Was ma? miała do czynienia?
ja miałam przez jakieś 2 tyg iRobot czy jakoś tak.
uradzenie uwielbiało przebywać w kuchni (szczególnie na konkretnych 3 płytkach) i totalnie ignorowało pozostałą część podłogi i pozostałe pomieszczenia. Nawet jak wynosiłam tego robaka do pokojów lub łazienki, zawsze najkrótszą trasą wracał do tych swoich ulubionych płytek kuchennych.
Tak mnie to zniechęciło, że teraz mam zwykłą zmiotkę, odkurzacz i mopa parowego - wszystko sterowane analogowo, a uruchamiam te cuda techniki głosowo- komenda "Maciek, trzeba podłogi odświeżyć" lub "Edek znów wynosi piasek z kuwety".
jak do tej pory działają bez zarzutu
Zastanawiałam się nad tym pionowym bezprzewodowym odkurzaczem ale póki sprzęty działają dobrze (i reagują na głos) nie będę nic wymieniać

Cytat:
Wmówiłam sobie że w razie diety cukrzycowej gdyby wyniki były złe , przynajmniej zaczne się odżywiać jeszcze lepiej i bez słodyczy co wpłynie bajbusowi tylko na zdrowie
mnie właśnie takimi słowami mąż wczoraj uraczył (może czyta forum ) Powiedział, że ta dieta jeśli ją będę miała przypomina dania cateringowe, które jadłam przed ciążą. Ilość☠ i częstotliwość dokładnie taka sama. Poza tym to taki wstęp do diety przy KP więc idzie tylko na zdrowie
Stary 2016-05-11, 08:40   #4094
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

My tez bylismy wczoraj na wizycie szyjka z 3.5 do 3.27 sie skrocila ale gin nie mowila ze jest zle pewnie przez ten kaszel ktory mi dokuczal na szczęście juz popuscilo.

Synek jest ulozony poprzecznie mowila ze moze sie jeszcze obrocic bo ma duzo wod plodpwych i czas. Co do porodu mowila raczej ze drugie Cięcie . Na razie czekam czy wogole sie obroci glowka w dol i zobaczymy .

Chyba mi na cos naciska okropnie mnie plecy bola :-(

Kciuki za glukozy i wyniki
takie skrócenie to nie skrócenie..może być zwykły błąd pomiaru.. świetne wieści..

Cytat:
oj się nie przytłaczaj tylko myśl o pozytywach. Odpoczywasz, masz więcej czasu na przemyślane zakupy.
a dodatkowo, nie leżysz na tyle długo, żeby marudzić.
Poczekam, aż w długości leżenia mnie przegonisz, wtedy dam Tobie pozwolenie na marudzenie

uradzenie uwielbiało przebywać w kuchni (szczególnie na konkretnych 3 płytkach) i totalnie ignorowało pozostałą część podłogi i pozostałe pomieszczenia. Nawet jak wynosiłam tego robaka do pokojów lub łazienki, zawsze najkrótszą trasą wracał do tych swoich ulubionych płytek kuchennych.
Tak mnie to zniechęciło, że teraz mam zwykłą zmiotkę, odkurzacz i mopa parowego - wszystko sterowane analogowo, a uruchamiam te cuda techniki głosowo- komenda "Maciek, trzeba podłogi odświeżyć" lub "Edek znów wynosi piasek z kuwety".
jak do tej pory działają bez zarzutu
Zastanawiałam się nad tym pionowym bezprzewodowym odkurzaczem ale póki sprzęty działają dobrze (i reagują na głos) nie będę nic wymieniać

mnie właśnie takimi słowami mąż wczoraj uraczył (może czyta forum ) Powiedział, że ta dieta jeśli ją będę miała przypomina dania cateringowe, które jadłam przed ciążą. Ilość☠ i częstotliwość dokładnie taka sama. Poza tym to taki wstęp do diety przy KP więc idzie tylko na zdrowie
wiesz..czasem są słabsze dni..
Twój sprzęt sprzątający to jakiś cud..mój działa z odroczeniem i słaba funkcja mycia podłógale po analizie sytuacji finansowej chyba muszę go podrasować i odpuścić robota
ale ale przy KP nie ma żadnej dietki... hej
Stary 2016-05-11, 08:43   #4095
tija93
Zakorzenienie

Gratuluję udanych wizyt!

Cytat:

Jak takie zwierzątko A'propo zwierzątek, mojemu TŻtowi spodobało się imię dla kota Esik (jest elektrykiem i to ma związek z prądem) i się zastanawia nad przygarnięciem kota
Stary 2016-05-11, 09:06   #4096
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Fajny wózek.
dzieki

Cytat:
gratuluję wyboru wózka my będziemy zamawiać pod koniec maja, ale już na szczęście jest wybrany...
jaki macie?

Cytat:
fajny wózek..to chyba ten co mamy bliźniąt brały..
kot by pewnie przeprowadził testy wcześniej niż w połowie sierpnia..
taki jak dziewczyny brały, przekonał mnie rozmiar po złożeniu - bez problemu zmieści się w aucie i w domu. (składa sie to cudo jedną ręką
wczoraj byliśmy w sklepie, żeby złożyć zamowienie, szkoda tylko że nie jestem zadowolona z obsługi... dlaczego trafiam na sprzedawców, którzy zachowują się tak jakbym to ja musiała ich przekonać, że warto mi sprzedać dany produkt - Pani w sklepie nie potrafiła podać żadnej zalety wózka, fotelika a jedynym jej zapytaniem było czy może czytałam w internecie o tych wybranych rzeczach, bo jak czytałam to już pewnie wiem co i jak.
A ja lubię znać zdanie innych (i nie ważne co wybiorę, lubię wiedzieć co inni myślą w danym temacie)

kot boi się takich cudów

Cytat:
Jestem

Weszłam od razu, więc nie musiałam czekać w tej dusznej poczekalni. Szyjka - drobna, miękka, skrócona. Pobrany posiew - z wynikami do lekarza (mam nawet przyjść na jego dyżur) i jak będzie coś do leczenia to trzeba prze leczyć przed założeniem pessara. Chce mnie też wziąć pod koniec maja na weekend do szpitala na sterydy na rozwój płuc płodu. Tosia waży 1086g
co za rozmach we wzroście i wadze

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Mi sąsiadka to samo powiedziała, że jej najwygodniej było na łóżku. Mama też twierdzi, że przewijak to zbędny mebel ale kurde wciąż mam wątpliwości

Ta wyciskarka droga ale poszłam z rodzicami na układ, że ja kupuję wyciskarkę a oni za to suszarkę (pralka i tak jest tylko u mnie i pierzemy wspólnie). Plan wejdzie w życie jeśli znajdę miejsce na suszarkę więc ruszam na rajd po sklepach żeby porównać ale ostatecznie pewnie i tak zdecyduję się na tą co ma Kasia Ruda bo sprawdzona
W sumie fajny układ bo za 2k będę miała i wyciskarkę i suszarkę
przewijak- siostra mówiła, że i bez niego można sobie poradzić ale z nim wygodniej - dziecko nie turla sie po całym łóżku (oczywiście do czasu). Sam przewijak nie jest majątkiem. Pólka z przewijakiem choć wygląda super trzeba mieć na nią miejsce.

Świetny układ z rodzicami

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Ja tez mam izolacje, ale widzę juz kopniaki na zewnątrz. Moze zaraz tez bedziesz mogla podziwiać
ja tylko raz widziałam jak przuch porusza się niezaleznie ode mnie - na badaniu glukozy. Był moment że ruszał się (skakał) tak jakbym się śmiała. Tyle że u mnie oprócz mojej warstwy ochronnej ciąży raczej nie widać

Cytat:
Ja tam też im za bardzo nie wierzę Za dużo pomyłek w tych pomiarach widziałam. Ale fajnie jest sobie trochę zobrazować dziecko przez te wymiary Np. że noszę teraz około 1kg cukru
no właśnie niestety też nie za bardzo wierze w dokładność pomiarów.
5 tyg temu na wizycie dzieć ważył ok. 470
2 tyg temu na IP dzieć ważył 480g
wczoraj, na wizycie - 880g.
i komu wierzyć?

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość

__
Wrzucam ubranka tak jak obiecałam. Na dole z lewej spodenki z lidla. Różowe wybierał mąż (no bo kotkiii...), ja te szare. Miało już nie być różu, no ale tż ma też prawo wyboru resztę dostaliśmy, albo kupiliśmy w lumpku
spodenki w kotki
Stary 2016-05-11, 09:14   #4097
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję udanych wizyt!

Jak takie zwierzątko A'propo zwierzątek, mojemu TŻtowi spodobało się imię dla kota Esik (jest elektrykiem i to ma związek z prądem) i się zastanawia nad przygarnięciem kota
nad przygarnięciem kota nie należy się zastanawiać..tym bardziej ,że macie już imię
koty są przeboskie

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:

taki jak dziewczyny brały, przekonał mnie rozmiar po złożeniu - bez problemu zmieści się w aucie i w domu. (składa sie to cudo jedną ręką
wczoraj byliśmy w sklepie, żeby złożyć zamowienie, szkoda tylko że nie jestem zadowolona z obsługi... dlaczego trafiam na sprzedawców, którzy zachowują się tak jakbym to ja musiała ich przekonać, że warto mi sprzedać dany produkt - Pani w sklepie nie potrafiła podać żadnej zalety wózka, fotelika a jedynym jej zapytaniem było czy może czytałam w internecie o tych wybranych rzeczach, bo jak czytałam to już pewnie wiem co i jak.
A ja lubię znać zdanie innych (i nie ważne co wybiorę, lubię wiedzieć co inni myślą w danym temacie)

kot boi się takich cudów

przewijak- siostra mówiła, że i bez niego można sobie poradzić ale z nim wygodniej - dziecko nie turla sie po całym łóżku (oczywiście do czasu). Sam przewijak nie jest majątkiem. Pólka z przewijakiem choć wygląda super trzeba mieć na nią miejsce.

no właśnie niestety też nie za bardzo wierze w dokładność pomiarów.
5 tyg temu na wizycie dzieć ważył ok. 470
2 tyg temu na IP dzieć ważył 480g
wczoraj, na wizycie - 880g.
i komu wierzyć?
tez nie lubię takiej obsługi..najczęściej wychodzę i nic nie kupuję w takiej sytuacji.. ale jeśli juz byłaś przekonana to lepiej kierować się swoja wiedzą niż niekompetencją pracowników
dalej myślę nad przewijakiem..
to ciekawe te pomiary u Ciebie..chyba bardziej rzetelne są na tym samym sprzęcie u tego samego lekarza..tak czytałam jesli chodzi o..uwaga..szyjkę
Stary 2016-05-11, 09:14   #4098
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
firm Ci nie podam, bo nie zwracałam na to uwagi.. szczotkę wziełam z włosiem naturalnym, drewniany uchwyt (nie lubię plastyku), gaziki chyba do oczy i pępka, nie wiem jaki mam rozmiar, wziełam takie,których ludzie kupowali dużo
te podpachy poporodowe to chyba Bell dziewczyny brały..ile tego w paczce jest? ja bym brała tyle,żeby starczyło na pobyt w szpitalu a potem juz zwykłe.. gdzieś ze dwa opakowania..tantuum rosa-nie wiem..nie wiele Ci pomogłam,ale te artykuły po porodowe dla nas to dla mnie abstrakcja..jeszcze majty siateczkowane weź, najlepiej wielorazowe ze cztery sztuki
Cytat:
Hej

Wstałam przed 6 rano, przed budzikiem TŻta

Plany na dzisiaj - leżing i nic nie robing

Wzięłam obcinaczki i szczotkę z Tommee Tippee. Gdzieś mi się obiło o uszy, że naturalne włosie może uczulić to wzięłam ze sztucznym.

Gaziki jałowe do oczek i do pępka. Do oczek można na początku się bawić w jałowe, potem można odpuścić i na waciki przerzucić tylko nie mogą one kłaczyć. Weź pierwsze z brzegu nie za duże

Typowe podpaski poporodowe są z bawełny. Nie mają żadnej siateczki i innych wchłaniaczy. To jest ważne, bo można skontrolować ilość krwawienia i jego prawidłowość. Podkłady do szpitala, w domu można się na podpaski przerzucić, ale też nie szaleć i nie kupować jakiś super chemicznych. Wygodniejsze będą wyprofilowane i z klejem do bielizny. Uważam, że z firmy Molimed są spoko - wygląd zdecydowanie podpaskowy tylko, że duża. Proponuję 2 opakowania, jak coś można dokupić.

Majtki bawełniane możesz w domu używać, podpaski też. W szpitalu zwracają uwagę na wietrzenie krocza i mogą gonić za bieliznę. No i niestety to nie będzie skąpy okres Też Wam niedługo o połogu napiszę

Tantum Rosa gdy masz szwy założone. Gdy urodzisz bez żadnych obrażeń to nie ma potrzeby. Wtedy wystarczy zwykła pielęgnacja, częsta zmiana wkładek i tyle. Więc myślę, że 10 saszetek styknie. Tantum Rosa działa odkażająco, ściągająco na ranę. Więc najpierw myjemy kroczę, potem tym polewamy.

Po tej odpowiedzi okazuję się, że najwięcej mam do powiedzenia o podpaskach
Dzięki dziewczyny trochę mi rozjaśniłyście.
Tija fajny plan

Cytat:

Cytat:
Dzień dobry

super wieści

Do osób które się zdecydowały na przyjmowanie Dicofloru to ma być Dicoflor30 czy Dicoflor60? i ile tabletek dziennie?
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 09:28   #4099
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Też nie będę brała prywatnej położnej Ale u mnie to trochę inna sytuacja
ej.. dlaczego

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

Odebrałam glukozę, jest dobrze
80
101
89

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Majeszczak Pokaż wiadomość
Witajcie,
pozwólcie, że do Waszego grona szczęśliwych sierpniowych mamusiek dołączę i ja . Wraz z mężem czekamy na pierwsze dzieciątko - córeczkę . Termin waha się pomiędzy 25-28.08 - jak się przeciągnie na 30.08 to będziemy mieli super prezent na drugą rocznicę ślubu !
witaj

Cytat:
Mój też tak mówił, a dzisiaj mu się śluz nie spodobał
a co inny wzorek miał?

Cytat:
To ja po wizycie
Pola wazy 1260g jest juz taka duza poza tym wszystko ok, dostalam skierowanie na badania, dalsze zwolnienie i tyle
wow, gratuluję rozwoju

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
"Upały" dotarły też do Szkocji:P Tubylcy twierdzą, że jest lato Ok 20st))

Ale w pracy za to jest kosmos - Amazon to blaszak, hugowa klima....pot po dupie leci....
Amazon, dba o pracowników, na upały zamiast trzymać ich w biurze, trzyma dla zdrowia w saunie
Stary 2016-05-11, 09:29   #4100
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość

Do osób które się zdecydowały na przyjmowanie Dicofloru to ma być Dicoflor30 czy Dicoflor60? i ile tabletek dziennie?
też się chętnie dowiem..i jeszcze mnie zastanawia czemu ta konkretna firma, probiotyki można znaleźć różne, przecież.. ktoś coś wie?
Stary 2016-05-11, 09:30   #4101
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Ja biore Dicoflor 60 , 1 tabletke dziennie

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 09:31   #4102
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

a co inny wzorek miał?

pewnie do butów nie pasował
Stary 2016-05-11, 09:35   #4103
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
też się chętnie dowiem..i jeszcze mnie zastanawia czemu ta konkretna firma, probiotyki można znaleźć różne, przecież.. ktoś coś wie?
Dlatego Dicoflor bo chodzi o konkretny szczep bakterii który został przebadany pod względem profilaktyki alergii, a w różnych probiotykach są różne szczepy.

Cytat:
Ja biore Dicoflor 60 , 1 tabletke dziennie
dzięki
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 09:40   #4104
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Ja mam nadzieję, że bedzie miało rzęsy po tacie i nosek i figurę.
Chyba nigdy nie było poważnej rozmowy na temat imion. Ale króluje Bobo. W odmianie na (B)Obi wan.
Piękne imię

Cytat:
Śliczny Mój z 26 tygodnia
drobniutki brzuszek, a Tosia gdzie?

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Ja jestem biała jak córka młynarza a TŻ ma karnację rumuńską...tudzież cygańską:P:P Ciekawe co wyjdzie z takiego połączenia
jak to co? Jeśli lubisz kawę to latte
Stary 2016-05-11, 09:47   #4105
tija93
Zakorzenienie

Krefetka też nie lubię takich sprzedawców Byliśmy w hurtowni artykułów dziecięcych i właściciel nam nawet opowiedział jak się wózki robi A co do innej sytuacji mojej przy wyborze położnej - między koleżankami musiałabym wybierać

Cytat:

a co inny wzorek miał?
Chyba tak Ale mam podejrzenia, że to ma związek z moją szyjką i ewentualnym porodem przedwczesnym

Cytat:
pewnie do butów nie pasował

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:

drobniutki brzuszek, a Tosia gdzie?
Jutro będzie nowa fota Tosiowego lokum Mam dzisiaj na sobie spodnie dresowe, które tak w pępek się kończą i wyglądam w nich jak przed ciążą
Stary 2016-05-11, 09:48   #4106
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Tylko zanim dojdzie do klęczków i kucków to trochę czasu minie. Ja tam nie chce świecić na porodówce, zbyt dużo ludzi tam znam
ej, najwyżej dasz im się poznać z innej strony
Stary 2016-05-11, 09:52   #4107
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
ej, najwyżej dasz im się poznać z innej strony
Mnie studia wyzbyły wszelkiego wstydu! Już mnie 3 z 4 lekarzy zna z innej strony Tylko czy to lepsza strona?
Stary 2016-05-11, 09:52   #4108
virginia
Zakorzenienie

Dzięki za kciuki
Pierniczku no właśnie ja takie nieuzasadnione L4 i zbytnie roztkliwianie się nad sobą miałam na myśli.
Stary 2016-05-11, 10:01   #4109
Origa
Rozeznanie

Hej, ja wpadam tylko na chwilę, bo na pierwszą edukację przedporodową się wybieram - będzie podobnie jak u którejś z Was o wyprawce.

Cytat:

Dziś mam dobry dzień zakupowy, udało mi się wreszcie kupić jakieś używane ubranka, zamówiłam też sobie witaminy już do końca ciąży w przystępnej cenie.
No widzisz, a narzekałas, że nic na alle kupić nie możesz

Cytat:

A propo's TŻeta słuchajcie jaki jest zakręcony.... Przypomniałam mu, żeby zadzwonił do mojej mamy bo ma dziś urodziny. Wysłałam mu smsa z nr tel do moich rodziców, a ten za chwilę dzwoni do mnie i mówi:
Cześć Mamo! Tu M. Wszystkiego najlepszego!

Cytat:
TŻ wrócił z rozmowy o pracę Jak dobrze pójdzie od 15 czerwca zacznie nową pracę
dla Tża!

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Dziewczynki byłam u doktora i szyjka ładnie trzyma 36 mm czopk na swoim miejscu.
Maluszek ma dużo wód płodowych i waży 1445 g <3 <3 <3
Ps. Gin zrobił badanie przez wziernik, ręcznie później badylem usg i na końcu usg przez brzuszek. Także nie zbagatelizowal moich sygnałów, bo tyle na raz badań to mi jeszcze nie robił :-P
Mam trochę więcej odpoczywać, ale nic poza tym.
Teraz 25.05.będę mieć III usg genetyczne a tydzień po nim wizyta u gina prowadzącego Ciążę

Cytat:
Napisane przez likap Pokaż wiadomość
W którym miesiącu planujecie pakować torbę do szpitala? Ja już powoli kończe zakupy potrzebnych mi rzeczy
Mam termin na połowę sierpnia, myslę że na początku lipca torbę spakuję

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
dziś miałam wizytę u ginekologa. Oczywiście był mega wylewny jak zwykle
zmierzył mi pierwszy raz szyjkę i ma długość 3,5 cm. To dużo czy mało? bo wpisał do karty i powiedział tylko, ze wszystko jest okej ale sama nie wiem. On nigdy mi nic nie mówi
Jak tak mówi, to tak jest a 3,5 cm to dobra dlugość

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość

A czy kąpiel w dość ciepłej wodzie moze zaszkodzic dziecku?
Bo ja np na pewno kąpie sie w za ciepłej. Zwykle kąpałam się we wrzątku ale od kiedy jestem w ciąży zmniejszyłam temperaturę zdecydowanie ale zdecydowanie ta woda nie jest letnia tylko ciepła... i mąż mnie czasem ochrzania, że mam lać zimniejszą. Na szkole rodzenia mówili, że 36,6 to idealna a moja jest na bank cieplejsza
Ja nie cierpię kąpieli w wannie, nie pamiętam kiedy ostatni raz coś takiego robiłam Dla mnie tylko prysznic

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
O, przywlokłam też ostatnio ciekawostkę dot. alkoholu-ostatnio rozmawiałam z gościem znającym się na trunkach i w ciąży można swobodnie wypić piwo bezalkoholowe tzw. niskoprocentowe (do 0,5%). Te "do pół procent" wynika z naturalnego procesu fermentacji <warzenia takiego piwa>-tak samo, jak w przypadku zjedzenia jabłka, wszak wiadomo, że niektóre produkty spożywcze fermentują nam w żołądku.

Ostatnio na grupie fejsbukowej jakaś dziewczyna zapodała wątek alkoholu i inna napisała, że piła w ciąży whisky z colą, ale przez cały dzień. Whisky ma chyba ze 40%. Oniemiałam...

Co do mojego Tża, to sprząta (naczynia do zmywary itp.) i prasuje swoje koszule (nie cierpię tego robić), ja z kolei lubię gotować, a że mogę bo nie musze leżeć, to jak mam czas i chęci po pracy, to obiad domowy dostanie Ale ze wstydem przyznaję, że częściej kończy się na kanapkach głównie dlatego, że ja jem obiad w pracy, a jak on wraca ok. 19:00 to nie ma ochoty na duże posiłki W weekendy przeważnie idziemy na spacer i jemy po prostu na mieście. Jak pracuję z domu, to robię mu sniadanie (bo robie też sobie), ale jak wstaję normalnie o 06:00 i o 07:00 już z domu wychodze, to mowy nie ma, bo nie mam czasu Odkurzanie i mycie okien to są jego obowiązki, zakupy robimy wspólnie, choc oczywiście on dźwiga z samochodu do domu. Z kolei ja ogarniam wszystkie sprawy okołopłacowe typu przelewy, rachunki itp. Taki układ sobie przez lata wypracowalismy i jest nam z tym dobrze.

Ja wczoraj na wizycie dowiedziałam się, że cyt: szyja dłuuuuga (ale nie wiem ile ma). I p. doktor nie chciała się dac namówic na USG bo nie jest zwolennikiem robienia, jesli wszystko jest ok, a ostatnie było genetyczne 5 tyg. temu Wyniki moczu i krwi książkowe z wyjątkiem hemoglobiny: lekko spadła i musze brać żelazo (a w zasadzie przestać o tym zapominac). Powiedziała też, że jakkolwiek rozumie, że czuje się dobrze itd., to jednak już od czerwca mnie na L4 wyśle, bo chciałaby, żeby tak do końca ciąży było
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 10:04   #4110
Kasmina
Rozeznanie

Dzień dobry
Wczorajsze zakupy w Ikei udane jak tż złoży meble to wrzuce zdjęcia czuje że będzie pięknie
Ostatnio zauważyłam że pogorszył mi się wzrok. Lewej oko nie miało wady, a prawe 1,25 w związku z tym że nie czułam dyskomfortu związanego z widzeniem to okulary nosiłam tylko do komputera, telewizji i czytania. Teraz zauważyłam że pogorszył mi się wzrok w lewym oku i już odczuwam dyskomfort... Dlatego zaczęłam nosić soczewkę na to prawe oko z wadą, żeby nie obciążać zdrowego. Myślicie, że ciąża ma wpływ na wzrok? Bo czytałam że różnie to bywa i po ciąży wszystko może wrócić do normy...
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości