|
|
#1111 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
Australia, zdróweczka.
Dzwonił do mnie ten rpp, mają dosłać te brakujące pieluchy. Ciekawe, czy zdążą przed porodem
|
#1112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Za mną ciężki dzień... Miki wczoraj wybiegł mi z podwórka na ulicę, na szczęście nic się nie stało, ale do wieczora mnie trzepalo i jakiś skurczy dostałam teraz już okCo do ciąży to koszmarne samoppocUcie, dochodzą myśli, że może za szybko, że to nie dobry czas bo starszam taki wymagajacy... Boję się co będzie z dwójką no i oczywiście odnośnie płci to chyba nigdy mi nie przejdzie ten żal (?)
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zamówiłam cześć wyprawki u rp zobaczymy ile będzie szło, w pierwszej ciąży też u niego zakupy robiłam ale nie pamiętam po ilu dniach paczka przyszła
|
#1116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będzie dobrze Kasiu
|
|
|
|
|
#1117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Współczuję przeżyć ze starszakiem. Dzieci to mają sto myśli na minutę i ciężko za nimi czasem nadążyć.
|
|
#1118 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ząbki i wytrzymaj jeszcze trochę, w domu na pewno nie będziesz tyle leżeć a jak głupia pipa będzie się Ciebie jeszcze czepiać, to jej napyskuj niech sobie nie myśli, że Cię tak może traktować, jak się odezwiesz to następnym razem pomyśli zanim coś powie.Cytat:
Musiałam zwlec się rano z łóżka i przebrać z piżamy (!), bo czekam dalej na kuriera...
|
|
|
#1119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie też się muszę ogarnąć, bo MOŻE kurier dziś się zjawi Jak ja nie lubię, jak sprzedawca nie wysyła informacji o wysłanej paczce, bo to potem nie wiadomo czy już w drodze, czy można się z domu ruszyć
|
|
|
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
Hej ja tez naleze poki co go grona rodzacych sn
Wogole to witam Od poniedzialku w nocy do dzis meczy mnie moj woreczek zolciowy. Nie wiem czy Antek jest juz tak duzy ze naciska tan na niego jakos. Tylko jak leze to mnie nie boli |
|
|
|
#1121 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Gratuluje udanych wizyt Powodzenia dzisiejszym wizytującym ![]() Cytat:
Oby coś się wyjaśniło i wszystko zaczęło dobrze układać! Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie niestety też dzisiaj była ciężka noc :/ Nie mogę sobie porazić z bólem tych żeber. W żaden sposób ułożyć się nie mogę a momentami to jest na prawdę mocny ból. Najmniej mnie boli jak leżę na plecach ale wtedy brzuch co chwilę mi twardnieje przez ucisk tej żyły. I przez ten płytki sen też co chwilę biegałam do łazienki. Kurde zamiast się wysypiać na finiszu to my coraz gorzej sypiamy Do bani Cytat:
Cytat:
Wczoraj zaczęłam 37 tydzień i czuję że Tymek się już nie przekręci. Czuję go tu wysoko pod biustem i jest poprzecznie ułożony i od kilku tygodni cały czas tak leży. Jak by się zaklinował Aż zaczęłam mieć jakieś głupie myśli że jak on tak leży wysoko to mi rozetną brzuch tu u góry Czasem to takie głupoty sobie człowiek wkręca że szok
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
Paula
to fakt, przekichane. Na końcówce powinnyśmy spać jak zabite, co by siły zbierać na później ![]() A gdzie się Elaine podziewa? Poszła rodzić czy co?
|
|
|
|
#1124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, odpisałam, że postaram się, aby prezenty urodziły się pod znakiem bliźniąt. Nie mam nic do byków, uważam nieskromnie, że to bardzo dobry znak , ale w bliźniakach już będzie mega bezpiecznie.Honcia i kiara też mi się wydaje, że położne mogą miec rację, a lekarze robią pewne ruchy asekuracyjnie. Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60174776]Przykro mi Źle zrozumiałam Twoją wypowiedź. Super że się Wam udało Moja koleżanka straciła ciązę w 10tc (drugą, z pierwsza wszystko ok i ma syna w wieku mojej Zosi). Miała tez być mamą czerwcową. Zgodnie z zaleceniami lekarza zaczęli się starać po 3 mc i jeszcze się nie udało. Myślę, że to przez stres...[/QUOTE] Nie ma problemu, nie jest to dla mnie temat tabu, jak poroniłam okazało się, że wiele kobiet miało podobne doświadczenia, tylko się o tym nie mówi, później urodziły zdrowe dzieci. Jak to powiedziała moja koleżanka "najważniejsze, że jesteś płodna". Jak poczytałam o statystykach poronień wczesnych to jest to bardzo duży odsetek, nie pamiętam ile, ale jak słyszę pomysły obecnej partii rzadzącej nt.in vitro to mnie szlag trafia, choć sama nie korzystałam. Mi lekarka kazała czekać pół roku, zaszłam w drugim cyklu starań po odczekaniu tego czasu, pomimo, że brałam antyki wiele lat i mówili, że mogę mieć problemy, a przerwałam brać w styczniu. Tylko, my podeszliśmy do tego na luzie, brałam pod uwagę, że starania mogą potrwac jakieś dwa lata. Najważniejsze podejść na luzie, słyszałam o parach, które starały się długo i zaszły np. dopiero na urlopie zleconym przez lekarza albo gdy para podjęła decyzję o adopcji. Też mamy znajomych, dziewczyna ma trochę problemy hormonalne i mają oboje straszną napinkę, że nie zaszli w pierwszym cyklu, tłumaczenia nie pomagają, a przecież nawet lekarze mówią, że to normalne, że starania mogą trwać do roku. Asiek rozumiem Twój ból, pyskata położna, hormonik, piękna pogoda za oknem, a Ty w szpitalu i kryzys gotowy. Jak piszą dziewczyny przygotuj sobie argumenty i odpyskuj, grzecznie, ale stanowczo. Kiara też płuczę podwójnie, swoje rzeczy często też w związku z moją alergią. Kiedyś miałam potworną, swędzącą wysypkę od proszku przez 1,5 miesiąca, więc nie ryzykuję. Kiara, Miqesi, zebrah brawa za wizytę
Edytowane przez MariaFrancesca Czas edycji: 2016-05-11 o 10:19 |
||
|
|
|
#1125 | |
|
Zadomowienie
|
Siemka
soffinka 4km szacun w poprzednich ciążach też tak latałam, teraz jestem za stara i nie daję już radyaustralia87 kapciochy extra i śpiochy również, na katar ciążowy nie pomogę. Współczuję nocy. Madzia9999 za 37tc.sliweczka85 super, że u Was wszystko dobrze MariaFrancesca o matko, to już brzmi poważnie, teraz tylko czekać na info od Ciebie, że dziewczynki są już na świecie ![]() dzanet2108 my jedziemy w sierpniu na 2 tygodnie nad morze 550km, domek już zarezerwowaliśmy w styczniu Impreza maluchów, coś wiem na ten temat, ale ja bardzo lubię jak do moich dzieci przychodzą koleżanki/koledzy![]() agusiia69 za wagę i za wkroczenie w 9 miesiącmotylek1984 fajnie, że materace przyszły no i fajna firma się okazała, tyle gratisów ![]() kiara92 wizyty i wagi Felusiazebrah co do tego cc to nie kumam, że takie jazdy z tym robią ![]() Miqesi o i u Was wszystko dobrze ![]() Weronia93 torcik ![]() Cierpliwosc fajnie, że imprezy się udały ![]() ania230 ![]() Asiek121 współczuję kaska87 Paula_ck też dołączam do klubu fatalnej nocy ![]() Co do cc też odniosłam wrażenie, że sporo u nas na wątku. Ja tam będę sn jakby co Co do sprzedawcy rp nie miałam z nim problemu, wszystko szybko i ok. U mnie noc też fatal. O 3 przyszła do nas córka, mocno się kotłasiła, nogi na brzuch mi zarzucała i tylko cyc i cyc, bo ona musi się przytulić (ja nie wiem jak to będzie jak już będę karmiła ). Dostałam w plecy jakiegoś bólu/nerwobólu tż próbował mnie rozmasować, potem 5 razy siku i o 6 doszedł do nas syn. Synek rozpalony, gorączka i został w domu. Córcia ma zdjęcia w żłobku to poleciała. Dobrze, że mam obiad wczorajszy to będziemy z synkiem odpoczywać, choć już przybąkuje, że mu się nudzi, a tu pogoda za oknemKciuki za wizyty i miłego dnia laseczki ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Też o niej myślałam, tym bardziej, że zawsze jest z nami na bieżąco ![]() Cytat:
Ja też jestem bliźniaczek i córcia też i wielce prawdopodobne, że junior też będzie. Bliźniaki są fajne ![]() A w ogóle to marzy mi się urodzić młodego przed 30 urodzinami (ja jestem końcówka maja), ciekawe czy mi się uda taki super prezencik
|
|
|
|
|
#1126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie sprawdzał się Xylogel lub coś z xylometa... coś tam coś tam W ciągu dnia duzo ciepłych napoi/siemię lniane piłam duzo kaszy jaglanej jadłam ogólnie produkty odśluzowujące. Dopadł mnie syndorm przygotować. Blaty w kuchni dziś umyłam, tż ma za zadania opak ogarnąć :P
|
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może przejdę się później do apteki po ten Xylogel ![]() A ja siedzę/leżę na zmianę i tak od poniedziałku, aż strach na wagę wchodzić
|
|
|
|
|
#1128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
całe szczęście, że nic się nie stało. Ja od paru dni też mam różne myśli, bo Bartek tak mi daje w kośc, stał sie strasznie nieznosny. Nie wiem czym to jest spowodowane. Czy tojakiś bunt 3,5- latka, czy co Aż się boję myśleć co będzie jak się Córka urodzi
|
||
|
|
|
#1129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spadam na pocztę mam awizo ze skarbówki
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z chęcią zasilę grono rodzących SN. niech mnie ta moja Córka wysłucha i się przekręci głową w dół
Boję się cc |
|
|
|
#1131 |
|
Wtajemniczenie
|
MariaFranceska, wszystkiego Najlepszego z Okazji Urodzin
majkela, no tak, 30tka na karku, to nic, tylko do trumny się kłaść
|
#1132 |
|
Konto usunięte
|
Ja tam śpię jak zabita. Dzisiaj nawet na siku nie wstawałam. Współczuję Wam bezsennych nocy. Aż się boję tych nocnych pobudek... Asiu współczuję Ci tych sytuacji niemiłych w szpitalu. Też bym Ci razdiła powiedzieć coś następnym razem takiej pipie... Najlepiej grzecznie ale jednak dosadnie. kaska87 mnie też czasem nachodzą takie myśli, że może to nie był dobry pomysł ta ciąża, że w sumie teraz mam już luzy i znowu będzie ciężko przez jakiś czas... Mam nadzieję, że jak już przytulę maleństwo to wszystkie te myśli odejdą w zapomnienie. Pamiętacie jak w którejś z pierwszych części naszych rozkminek wizażowych wszystkie chciałyście już mieć większe brzuszki, a ja Wam pisałam, że powinnyscie się cieszyć, że jesteście jeszcze super mobilne, pełne sił i nic Wam nie dokucza i że jeszcze będziecie mieć dość tych brzuchów? No! To teraz mi tu nie narzekać agusiia69 różnie mówią z tymi tygodniami. Niby 34. jest już bezpieczny. Mój gin uznaje, że ciąża jest donoszona po 37. tc. Ja też sobie po cichu myślę o jakichś wakacjach w tym roku nad morzem jak wszystko będzie ok. Mam nadzieję, że się uda. Też mam daleko, bo mieszkam po drugiej stronie mapy ![]() Weronia bacik się należy za tę fotkę na wieczór ![]() Asiek koleżanka z sali wypisana do domu? monini oby ból tego woreczka minął. Jak pomaga leżenie to leż i odpoczywaj. aniu powodzenia w zusie. I jeżeli dacie tylko radę finansowo z TZem to nie odpuszczaj! Ale dzisiaj piękna pogoda Mój syndrom wicia gniazda poszedł w cholerę- nic mi się nie chce
|
|
|
|
#1133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kurde, ale ten Xylogel ma ten sam skład co Nasivin
To bez sensu, muszę co innego kupić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Boję się jaką wagę mi dziecię zaprezentuje na następnej wizycie
|
||
|
|
|
#1134 |
|
Konto usunięte
|
MariaF wszystkiego co najlepsze na te urodzinki! Dużo zdrowia dla Was!
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Ja też rodzę sn, więc nie same cc u nas
|
|
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahaha!
|
|
|
|
|
#1136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też zamierzam sn rodzić,a cc się boję. Ugotowałam już obiad- leczo i dopiero przed chwilą przekminilam,że będę mieć potem okropna zgage. Ale już kij w oko,chciało mi się okropnie ![]() Mam dziś wizytę o 14.20 i zamierzam zapytać gina o przytulanki pewnie mi powie,że nie mogę,no ale kurcze, ile jeszcze? Nawet do męża się za bardzo nie mogę przytulić,bo oboje tacy wyposzczeni jesteśmy...
|
|
|
|
|
#1137 |
|
Konto usunięte
|
Ja sobie do opakowania po kroplach wlewałam sól fizjologiczną i potem dolewałam właśnie xylometazolinu tak z 1/5 i mi pomagało. Koleżanka farmaceutka mi tak poradziła.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1138 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę energii, ja tak bardzo kocham morze Cytat:
![]() MariaF wszystkiego dobrego!!
|
|
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
Hej, gratuluję wizyt.
Asiek, biedna jesteś w tym szpitalu :-( Ja póki co, też nie mam wskazań do CC. Nawet jak się młody nie przekręci, to pewnie będą chcieli rodzić pośladki. W ogóle straszy mnie ten mój syn dzisiaj. Bardzo słabo się rusza.. :-( Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#1140 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Hejo
U mnie pracowicie od rana. Jedno pranie już uprałam i rozwiesiłam, drugie się pierze, a zaraz jadę do lidla po zakupy, na pocztę po paczkę, bo domówiłam jeszcze trochę pieluch bambusowych i na bazar po świeże warzywa. W smyku jest tydzień z marką whisbear i minus 25% na wszystkie produkty. Właśnie rozmyślam, czy ta funkcja cry sensor faktycznie taka przydatna, bo 60 zł różnicy jest między miśkiem z i bez. Cytat:
Cytat:
A co do wózka to chyba tak się to skończy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ogólnie na świecie przyjmuje się, że ciąża donoszona to skończony 36 tydzień ( 36 tc 0 d), ale w Polsce spotkałam się, że niektórzy przyjmują dopiero skończony 37.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Maria Francesca Wszystkiego najlepszego! Edytowane przez kiara92 Czas edycji: 2016-05-11 o 11:16 |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.

Ale rozkminy
teraz już ok

że ona w tym czasie już by 10 zrobila a musi siedzieć i trzymac moje (tak siedziala 3 minuty i trzymała a potem ja musialam a mam wyraźnie w karcie napisane , że położna ma pilnować )
niech sobie nie myśli, że Cię tak może traktować, jak się odezwiesz to następnym razem pomyśli zanim coś powie.

A to nos zapchany, a to siku 10 razy, a to pić mi się chciało, a to za gorąco, a to dzieciowa czkawka
Dawać mi tu końcówkę maja, bo zwariuję 

Aż się boję myśleć co będzie jak się Córka urodzi