Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-11, 22:35   #4291
agnszp
Rozeznanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Z tego co pamietam to któraś z Was pisała ze bedzie kupować tą dostawkę z chicco (łóżeczko) next to me, czy cos takiego? A czy wiecie moze na ile taka dostawka starczy?
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 22:37   #4292
florencee
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Katar zawsze wie kiedy zaatakować :/
Powodzenia na glukozie

Dzieki
Po ślubie wstawie obiecane zdjęcie w sukience
Brzuszek mam juz taki duży ze dobrze ze sukienkę kupiłam ciążowa bo rośnie mi bebzun z dnia na dzien chyba o kilka centymetrów!

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Moze tez zrob usg? Moze to tez jakis zator....

Dobrze, że sukienka z potencjałem na dostosowanie się do brzuszka. Ciekawa jestem już tego zdjęcia.

Podrzucę ginowi ten pomysł.

Cytat:
Napisane przez Niezapominajka 89 Pokaż wiadomość
Jeszcze nie jesteśmy pewni, ale na dzień dzisiejszy jak nic nam się nie zmieni to będzie Kacper.

Ja też nie miałam wcześniej silnych bólów tylko jak np długo jechaliśmy gdzieś autem to odczuwałam kłucie w boku jak kolka, ale szybko przechodziło. Dopiero przy przeziębieniu bół ten nasił się i trwał z 3 dni non stop prawie płakałam tak bolało, potem przeszedł ciągły ale jednak nieraz coś przykłuje, na wizycie wspomniałam gin w wskazałam miejsce, gdy oglądała małego kazała mi położyć sie bokiem by pod usg zobaczyć to miejsce i wyszło lewa nerka na szczęście w porządku. Mam brać nospe 3x dziennie i za tydzień sie pojawić, żeby to zobaczyła.

Kacper to bardzo fajne imię, też je rozważaliśmy, ale dużo Kacprów w otoczeniu.

To mam nadzieję, że Ci to przejdzie całkiem, te bóle związane z nerkami podobno okropne mogą być. Musiałaś się strasznie namęczyć.

Właśnie coś w rodzaju kolki mnie łapie, a czasem zakłuje, będę to obserwować i też mam za tydzień wizytę to mogłabym podpytać o to.

Edytowane przez florencee
Czas edycji: 2016-05-11 o 22:39
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 22:38   #4293
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Ale przezierność karkowa w 20tc? Jak byłam na badaniu w 15tc to powiedzieli, że już zbyt późno na takie badanie. Można to sprawdzić tylko między 11-13tc
to chyba chodzi o fałd karkowy a nie o przezierność, zdaje mi się, że to są dwie różne rzeczy i w tych późniejszych usg sprawdzają już ten fałd a nie przezierność.

ja dzisiaj troszke poszalałam z zakupami dopiero 25 tydzień a ja właśnie skompletowałam prawie całą wyprawkę kosmetyczno - apteczną.
Dzisiaj m.in. dokupiłam te duże waciki o których pisałyście, zakupiłam też laktator wraz z butelką, katarek do nosa i wodę morską w sprayu, no i zapas soli fizjologicznej

powoli staram się też zorientować w łóżeczkach, macie jakieś swoje typy oprócz tych z ikei ?? czym się kierować??

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 22:38   #4294
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Dzis zostałam bardzo pozytywnie zaskoczona a mianowicie w lidlu w kolejce przepuścili mnie wszyscy zaczela oczywiście dziewczyna z samego konca ktora byla przede mna ze mam iść przed nia a pozniej jeszcze każda kolejna osoba kazała mi iść i tym sposobem znalazłam sie od razu przy kasie bardzo miłe to było ale troche sie zawstydziłam to chyba pierwszy raz w ciazy takie mile potraktowanie - miałyście racje kurtki zdjęte to i brzuchy widac

A jednak dobrzy ludzie są w sklepach, super.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 22:41   #4295
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co pamietam to któraś z Was pisała ze bedzie kupować tą dostawkę z chicco (łóżeczko) next to me, czy cos takiego? A czy wiecie moze na ile taka dostawka starczy?
Z tego co czytalam na okolo 6 miesiecy. Jutro jade do kobity ogladac uzywana za 80 funtow

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 22:42   #4296
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
A jednak dobrzy ludzie są w sklepach, super.

Nie przyglądałam sie dokładnie ale wydaje mi sie, ze wszyscy byli młodzi - średnia wieku 30lat wiec przypuszczam, ze dlatego
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 22:53   #4297
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Ja już kupiłam, wg mnie nie więcej niż do 6mcy.

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
to chyba chodzi o fałd karkowy a nie o przezierność, zdaje mi się, że to są dwie różne rzeczy i w tych późniejszych usg sprawdzają już ten fałd a nie przezierność.

ja dzisiaj troszke poszalałam z zakupami dopiero 25 tydzień a ja właśnie skompletowałam prawie całą wyprawkę kosmetyczno - apteczną.
Dzisiaj m.in. dokupiłam te duże waciki o których pisałyście, zakupiłam też laktator wraz z butelką, katarek do nosa i wodę morską w sprayu, no i zapas soli fizjologicznej

powoli staram się też zorientować w łóżeczkach, macie jakieś swoje typy oprócz tych z ikei ?? czym się kierować??

No to by zmieniało postać rzeczy.
Choć byłoby miło, gdyby lekarze nie mówili o tym, że usg daje 100% pewności, że dziecko będzie zdrowe.

Jak robiłam swoją amniopunkcję, to poznałam mnóstwo historii, gdzie kobiety nie chciały amnio, w dalszych badaniach lekarze zapewniali, że wszystko będzie ok, a okazywało się inaczej.

Tutaj nawet poznałam mamę, która miała amnio, i tak jak w moim przypadku wyszło wszystko ok, a okazało się, że dziecko ma jakąś wagę genetyczną, której badanie amnio nie wykrywa.

Ja się ciągle stresuję tym, że tą odpowiedź poznam dopiero przy porodzie, ale gdyby mi ktoś mówił, że 100% będzie ok, a okazałoby się inaczej, to miałabym wielki żal.

Wiem, że niczego już nie da się odkręcić i co ma być to będzie. Teraz co mogę zrobić dla siebie to być przygotowanym na różne warianty, by nie dać się zaskoczyć.
Stary 2016-05-11, 23:01   #4298
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Nie przyglądałam sie dokładnie ale wydaje mi sie, ze wszyscy byli młodzi - średnia wieku 30lat wiec przypuszczam, ze dlatego

A to możliwe, bo mi się ostatnio zdarzyło jakąś babę ok 50 dosłownie wywalić z kolejki w momencie jak próbowała władować mi się przed nos Z tym, że ja mieszkam w schamiałym strasznie mieście i prędzej by się tutaj ludzie z wiaduktu rzucili, niż zrobili jakikolwiek dobry uczynek, toż to zadra na honorze Zresztą, byłam dzisiaj chwilę w moim miejscu pracy, to klienci czekający w kolejkach, którzy kojarzyli, że tam pracowałam mieli miny mówiące "usiądź z tą tłustą dupą na kasie, a nie ściemniasz"
Tak więc ogólnie to zazdroszczę każdej z was, która spotyka się z takim zwykłym ludzkim odruchem.

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 23:07   #4299
ziuta.
Rozeznanie

Zobaczcie jakie słodziaki
http://www.tvn24.pl/australijka-urod...,642689,s.html
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 23:13   #4300
TinkerrBell
Zadomowienie

Na szczęście nie miałam, okazji tutaj sprawdzania życzliwości ludzi, bo jakoś ciągle dobrze mi się trafia. Jak nie robię zakupów online to w tesco - a w tesco jest takie wygodne coś, że na wejściu bierzesz skaner, i to co ściągasz z półki, skanujesz i pakujesz do siatki. Później idziesz do specjalnej kasy, skaner nabija wszystko na kasę, płacisz i wychodzisz. Tam nigdy nie ma kolejek

Zakupowe sprawy załatwiałam zawsze w godzinach, w których ludzi jest mało, bo ja mam alergię na tłumy

W autobusach jest zawsze miejsce, bo po mojej stronie mostu nie ma takich korków i tłumów a jak autobus pełny to nie kierowca nie wpuści. Parę razy zdarzyło mi się nie wrócić na czas do domu z collegu kiedyś.

W poczekalni u lekarza, to tylko siedzą ciężarne więc nie mogę się z nimi licytować kto ma gorzej
Stary 2016-05-11, 23:16   #4301
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Z tego co czytalam na okolo 6 miesiecy. Jutro jade do kobity ogladac uzywana za 80 funtow

Cytat:
Ja już kupiłam, wg mnie nie więcej niż do 6mcy.

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Choć byłoby miło, gdyby lekarze nie mówili o tym, że usg daje 100% pewności, że dziecko będzie zdrowe.

Jak robiłam swoją amniopunkcję, to poznałam mnóstwo historii, gdzie kobiety nie chciały amnio, w dalszych badaniach lekarze zapewniali, że wszystko będzie ok, a okazywało się inaczej.

Tutaj nawet poznałam mamę, która miała amnio, i tak jak w moim przypadku wyszło wszystko ok, a okazało się, że dziecko ma jakąś wagę genetyczną, której badanie amnio nie wykrywa.

Ja się ciągle stresuję tym, że tą odpowiedź poznam dopiero przy porodzie, ale gdyby mi ktoś mówił, że 100% będzie ok, a okazałoby się inaczej, to miałabym wielki żal.

Wiem, że niczego już nie da się odkręcić i co ma być to będzie. Teraz co mogę zrobić dla siebie to być przygotowanym na różne warianty, by nie dać się zaskoczyć.

Dzięki za odpowiedzi
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 23:18   #4302
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Widziałam to dzisiaj! Cudowne a jednocześnie przerażające.

Ta kobieta musiała jeść 6k kalorii dziennie....ja nie wiem, czy zdajecie sobie sprawę, ale przy zdrowym odżywianiu ciężko zrobić taką wartość.....Jak miałam dietę na 1800-2200 to mi już pomysłów brakowało, a czasami najedzona byłam jak słoń...A gdzie 6k. Chyba musiała jakieś specjalne odżywki brać, bo tego nie da się przejeść. No chyba że śniadanie obiad i kolacja w macu - ale wtedy by tak ładnie nie wyglądała
Stary 2016-05-11, 23:47   #4303
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
Dzis zostałam bardzo pozytywnie zaskoczona a mianowicie w lidlu w kolejce przepuścili mnie wszyscy zaczela oczywiście dziewczyna z samego konca ktora byla przede mna ze mam iść przed nia a pozniej jeszcze każda kolejna osoba kazała mi iść i tym sposobem znalazłam sie od razu przy kasie bardzo miłe to było ale troche sie zawstydziłam to chyba pierwszy raz w ciazy takie mile potraktowanie - miałyście racje kurtki zdjęte to i brzuchy widac

Kolorowych snów Wam - tez padam ide do łóżka.

P.S. Apropo mojego TZ - wczoraj wrócił z pracy o 24, dzis rano wyszedł po 5 i znów jeszcze go nie ma... Wiem, ze duzo z Was ma takie podejście do robienia tych kanapek i posiłków jakie ma ale same widzicie - ja nie wyobrażam sobie zeby w takiej sytuacji tego po prostu nie zrobic.
Bardzo współczuję, a najbardziej tego, że sama siedzisz cały dzień. Też pewnie bym nie usiedziała, tylko próbowała coś robić, bo jak się jest w domu kilka godzin na dobę, to trudno cokolwiek zrobić ... Jasne, można zrobić obiady na cały tydzień w weekend, ale zakupów codziennych po nocach ... średnio ... Wiadomo, że teraz dzidzia jest najważniejsza, ale wcale się nie dziwię, że nie chcesz zwalać wszystkiego na TŻ ... Oby tylko z Tobą wszystko było w porządku Będzie dobrze, zobaczysz

A nikt z rodziny by Ci nie mógł pomóc? Jakaś wałówka od mamy/teściowej? Może jakaś koleżanka, co blisko mieszka zrobiłaby od czasu do czasu zakupy? W weekendy niechby TŻ coś tam skromnego upichcił, jakoś z grubsza poogarniał mieszkanie... Jak się dziecko urodzi, to już będziesz mogła coś zrobić i mógłby Cię chociaż weekendowo odciążać.

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Zjadłam litr lodów
Stary 2016-05-12, 05:54   #4304
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Choć byłoby miło, gdyby lekarze nie mówili o tym, że usg daje 100% pewności, że dziecko będzie zdrowe. .
U mnie na kazdy Opisie usg jest informacja ze badanie nie daje 100% pewnosci i ze rodzice są o tym poinformowani.

Chyba wczoraj przesadzilam z chodzeniem.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-12, 06:27   #4305
virginia
Zakorzenienie

Ttuska to super wieści! Niepotrzebnie Cię tylko nastraszyli...

Orange tree to dobre określenie na nia .

U nas kiepsko, Natalce nasilil się kaszel,zostaje dziś ze mną w domu i nie wiem czy nie pójdziemy do lekarza a mnie od wczorajszego wieczora rozsadza głowę i bolą plecy....

---------- Dopisano o 06:27 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ----------

Kciuki za wszystkie dzisiejsze badania!!!
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-12, 07:09   #4306
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Wow aż sie miło robi jak sie takie ładne opisy czyta.

Cytat:

Śliczne ale chyba wolałabym rodzic ta 5 pojedynczo niż na raz

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Miłego dnia, ja chyba dziś wdrożę wczorajszy plan tiji - leżenie nic nie robienie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-12, 07:13   #4307
superhuman
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Bardzo współczuję, a najbardziej tego, że sama siedzisz cały dzień. Też pewnie bym nie usiedziała, tylko próbowała coś robić, bo jak się jest w domu kilka godzin na dobę, to trudno cokolwiek zrobić ... Jasne, można zrobić obiady na cały tydzień w weekend, ale zakupów codziennych po nocach ... średnio ... Wiadomo, że teraz dzidzia jest najważniejsza, ale wcale się nie dziwię, że nie chcesz zwalać wszystkiego na TŻ ... Oby tylko z Tobą wszystko było w porządku Będzie dobrze, zobaczysz

A nikt z rodziny by Ci nie mógł pomóc? Jakaś wałówka od mamy/teściowej? Może jakaś koleżanka, co blisko mieszka zrobiłaby od czasu do czasu zakupy? W weekendy niechby TŻ coś tam skromnego upichcił, jakoś z grubsza poogarniał mieszkanie... Jak się dziecko urodzi, to już będziesz mogła coś zrobić i mógłby Cię chociaż weekendowo odciążać.

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Zjadłam litr lodów

Walowki zawsze dostajemy jak jesteśmy w domu - mamy 300km wiec średnio jesteśmy co 2-3 miesiące. A koleżankę taka ktora mogłaby mi faktycznie pomoc mam jedna mysle ze jakbym ja poprosiła to faktycznie moze raz na jakiś czas by pomogła ale bardziej oststnio myslalam o zakupach online. Na co dzien juz staram sie w ogole noe dźwigać. Jestem dobrej myśli mam nadzieje ze jakos to sie ułoży. Zobaczymy co mi drugi ginekolog powie dzisiaj.
Wczoraj przeżyłam dramat odcedzalam ryż i popatrzyłam sobie brzuch strasznie mnie bolało moze nie na jakiejś wielkiej powierzchni ale mam dwa kolka czerwone koło pępka z 1,5cmx1,5cm nie wiecie czym to najlepiej posmarować? Przykładałam zimnymi lodami a pozniej okładem zimnym mam nadzieje tylko Ze dziecko sie nie poparzyło, ze nic jej nie bedzie :-/

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Wow aż sie miło robi jak sie takie ładne opisy czyta.

Śliczne ale chyba wolałabym rodzic ta 5 pojedynczo niż na raz

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Miłego dnia, ja chyba dziś wdrożę wczorajszy plan tiji - leżenie nic nie robienie

To fakt naprawdę miło mi sie zrobiło ja dzisiaj tez leniuchuje a na 17:45 wizytaImageUploadedByWizaz Forum1463030105.345751.jpg

PS tak to wyglada

Edytowane przez superhuman
Czas edycji: 2016-05-12 o 07:15
Stary 2016-05-12, 07:59   #4308
Fantasmagori
Zakorzenienie

Dziewczyny melduję się po wypiciu glukozy szczerze mówiąc... Nie była zła Teraz siedzimy w poczekalni dwie godziny a TŻ ma na wszelki wypadek woreczki jakby mi się zrobiło niedobrze ale na razie jest ok

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-12, 08:07   #4309
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Majeszczak Pokaż wiadomość
Też myślę, że cena jest ok chociaż niektórzy pytają czy jest na inteligentny napęd z akumulatorem... A kuzynka kupiła wózek za 5000 zł, na którego chyba nawet nie zwróciłabym uwagi. Z tego co się dowiedziałam to firma Anex ma do siebie coś takiego, że wypuszcza ileś tam egzemplarzy i na początku wszystcy mają tanio, jak już się zakorzeni to troche wzrasta cena, w między czasie jest np 5 egzemplarzy w limitowanej kolekcji i nagle ciach kończą produkcję i zaczynają zupełnie coś nowego więc Ci co mają jeszcze wózki to automatycznie podwyższają cenę... Nie wiem czy to prawda ale cieszę się, że zamówiłam już jakiś czas temu a i tak czas oczekiwania jest spory. A Wy już coś upolowaliście?
Ja jutro prawdopodobnie kupuje uzywany quinny mood, tez caly zestaw

Cytat:
Ogladalam to dzisiaj, a ta fotografka jakie robi poekne zdjecia i ciezarnym i dzieciom! Tak sie rozmarzylam ze najchetniem bym Tz wyciagnela nad morze na sesje ciazowa! :P

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-12, 08:16   #4310
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Dziewczyny melduję się po wypiciu glukozy szczerze mówiąc... Nie była zła Teraz siedzimy w poczekalni dwie godziny a TŻ ma na wszelki wypadek woreczki jakby mi się zrobiło niedobrze ale na razie jest ok

Nooo to tylko jeszcze pobranie i można do domu
Miłego dnia.
Stary 2016-05-12, 08:28   #4311
tija93
Zakorzenienie

Hej

Dzisiaj zaczynamy III trymestr Tośka wysiedź jeszcze minimum 5, a najlepiej 10 tygodni!

Wczoraj wieczorem biorę prysznic, TŻ kręcił się po łazience. Podszedł do mnie gdy byłam namydlona i zaczął mi masować brzuch i z tekstem "Moja pierwsza kąpiel Tosi"

Cytat:

A ja dziś byłam na szkole rodzenia. Tak jakoś niespodziewanie wyszło Dziś było o fizjologii karmienia piersią. Dowiedziałam się sporo fajnych rzeczy o tym jak zmienia się mleko po porodzie i w ciągu doby i jak karmić żeby dziecko się najadło. Robiłam notatki jak na studiach I sobie uświadomiłam że jestem strasznie nastawiona na kp! I dostałam gadżety- malusią butelkę avent, smoczek avent, sudocrem, małe op. chusteczek pampers i mnóstwo saszetek jakiś kremów i płynów do mycia no i ulotek ofc! To już skreślam z listy wyprawkowej butelkę i sudocrem
Super! Moja koleżanka się do mnie śmiała, że jest doradzą laktacyjny powinna dbać o cycki, a rozdaje ciężarnym próbki butelek

Cytat:
dostalam maila z 5-10-15:
O nie!

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Dziewczyny lecę spać bo jutro glukoza i muszę wcześnie wstać I pamiętać żeby zrobić siusiu do kubeczka a nie do wc

dobranoc
Dlatego ja zawsze kubeczek na mocz zostawiam w łazience

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Też mi chodziło po głowie, żeby jednak pójść jutro na glukozę i inne badania, ale widziałam przy wejściu do mojego bloku informację, że jutro od 8 będzie przerwa w dostawie prądu. Po ciemku to na pewno nie trafię do kubeczka. Zostaje piątek.
Już po ptokach, ale z latarką byś sobie poradziła

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
haha no mam auto w Twoim wieku - nieźle
ma już tyle lat a nie umiem się z nim rozstać bo to jest ze mną praktycznie od czasu jak zrobiłam prawko (12 lat) a wcześniej od nowości było taty ... kocham tą moją różową bestię.
Niestety okazało się, że coś tam jeszcze się zepsuło i na jutro mają jeszcze to coś naprawić, oby też obyło się bez kosztów większych
by koszty były znośne!

Cytat:
W UK chyba to trochę inaczej wygląda. Lekarz jest zawsze gdzieś pod ręką, ale porodem kieruje położna.
Co kraj to obyczaj Teoretycznie ja też umiem pośladki odebrać

Cytat:
Super rozwiązanie!

Cytat:
Widziałam to

Cytat:

Dzisiaj kontynuuje

Cytat:
Wczoraj przeżyłam dramat odcedzalam ryż i popatrzyłam sobie brzuch strasznie mnie bolało moze nie na jakiejś wielkiej powierzchni ale mam dwa kolka czerwone koło pępka z 1,5cmx1,5cm nie wiecie czym to najlepiej posmarować? Przykładałam zimnymi lodami a pozniej okładem zimnym mam nadzieje tylko Ze dziecko sie nie poparzyło, ze nic jej nie bedzie :-/
Dobrze, że masz dzisiaj wizytę. Weź pokaż lekarzowi. Generalnie nie zaleca się oparzeń niczym tłustym smarować.

Macie moje M1
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 28HBD.jpg (244,9 KB, 26 załadowań)
Stary 2016-05-12, 08:28   #4312
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Po mega długiej przerwie odzywam się wreszcie
w weekend majowy udało mi się zostać szczęśliwą mężatką! dzidziuś był grzeczny i udało nam się przetrwać do 4 rano chociaż było ciężko i nie obyło się bez małych kryzysów. Na szczęście goście byli wyrozumiali i zrozumieli jak po 1 zmieniłam sukienkę z nieoddychającej i mega niewygodnej sukni ślubnej w zwiewną bawełnianą białą lekka kiecuszkę

nadrabiam Was już od 2 dni i już zbliżam się do końca.
Widzę, że wyprawki idą pełną parą - ja też już właśnie zdołałam zrobić "male" zakupy.
Pomogła mi też trochę ta wrzucona wczoraj wyprawka Antosi bardzo dziękujemy

Wózek też już prawie wybrany, aktualnie naszym faworytem jest Baby Design - Dotty

Tija dzięki za wszystkie porady i opisy okołoporodowych wydarzeń są bardzo przejrzyste i przydatne
a jak myślisz, statystycznie noworodki-dziewczynki rodzą się w rozmiarze 56 czy raczej 62? bo nie wiem za bardzo w który rozmiar celować z ubrankami

Origa a z jakiego miasta jesteś? ta szkoła rodzenia brzmi super
też muszę pamiętać o tej jednej serii kosmetycznej.

DobraDusza nie miałam okazji wcześniej napisać, ale też trzymałam kciuki za Ciebie i Małgosię! dobrze że już wyszłyście ze szpitala i wszystko jest pod kontrolą.

teraz już nie znajdę, która dzidzia będzie miała na imię Pola - ale bardzo podoba mi się to imię, super wybór
Dziękuję za trzymanie kciuków
I wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia! Bardzo długo wytrzymałaś Wkleisz nam jakieś zdjęcie?

Cytat:
I po badaniu Młody jest trochę większy, ale lekarz powiedział, że tego się spodziewali po cukrzycy;/ Nie podali mi konkretnej wagi, ale wszystkie wyniki wskazywały na 30 tc (jestem 28tc teraz)
Mały grubasek
Co do rozwiązania ciąży, kazali mi jeszcze o tym nie myśleć, bo dopiero co się będzie działo, wyjdzie na konsultacji w 36 tc ale lekarz jest zadowolony, że chce SN. Cała reszta w normie, waga ok, cukier jeszcze do poprawy - zwiększyli mi dawki insuliny znów.
Ale jak dibetyczka rozmawiała z lekarzem, to powiedziała mu, że jestem na niskich dawkach insuliny, więc chyba tragedii nie ma.

Mam też się nie martwić, bo im wyżej ciąża tym większa insulinoodporność i jeszcze może mi się dawka podnieść.

Po drodze weszliśmy jeszcze do salonu z wózkami i już ostatecznie zamówiliśmy jeden i dobrze zrobiliśmy, bo ma być dopiero w lipcu.
Co więcej okazało się, że to polska produkcja, ale dosyć tutaj popularna, nie widziałam ich w pl do tej pory. Może występują pod inną nazwą:

https://venicci.co.uk/shop/new/denim-grey/

Tylko na czarnym stelażu.

No nic...lecę do kuchni...muszę zrobić obiad na dziś i jutro i muszę zrobić ananasowe roll upsy młodej do szkoły. A taka piękna pogoda za oknem
Super, że na wizycie wszystko ok I gratuluję zamówienia wózka! Fajnie się prezentuje.

Cytat:
florencee Zgadza się , przynajmniej później będę spokojniejsza, że wszystko jest . Zamówiliśmy wózek firmy Anex Sport 3w1
2 moje znajome kupiły Anex Sport i póki co są zadowolone, więc mam nadzieję, że i Wy będziecie

Cytat:
Nie mam czasu Wam odpisywać, bo przygotowania do ślubu i przyjęcia idą pełna para, a do tego nabawiłam sie przedwczoraj okropnego kataru z ktorym musze walczyc i wygrac przed sobota, bo nic chce isc do ślubu z czerwonym nosem i schodząca z niego skórą
Ale gratuluję wszystkich pozytywnych wyników badań, wizyt, skończonych tygodni i zakupionych wózków u mnie jutro 26tyd1d, także za tydzień III trymestr

ojej to już w tę sobotę! Trzymam kciuki za wygranie z katarem

Cytat:

Kolorowych snów Wam - tez padam ide do łóżka.

P.S. Apropo mojego TZ - wczoraj wrócił z pracy o 24, dzis rano wyszedł po 5 i znów jeszcze go nie ma... Wiem, ze duzo z Was ma takie podejście do robienia tych kanapek i posiłków jakie ma ale same widzicie - ja nie wyobrażam sobie zeby w takiej sytuacji tego po prostu nie zrobic.
Fajnie, że można się jeszcze spotkać z takimi ludzkimi odruchami Co do męża jeszcze to on ma normalnie etat? Bo strasznie dużo pracuje więc wychodzi na to, że godzin w miesiącu ma mnóstwo To nie jest tak, że jako kierowca to nie powinien pracować ciągiem tak długo? W końcu zmniejsza to jego koncentrację za kółkiem i w ogóle...

Cytat:
Na szczęście nie miałam, okazji tutaj sprawdzania życzliwości ludzi, bo jakoś ciągle dobrze mi się trafia. Jak nie robię zakupów online to w tesco - a w tesco jest takie wygodne coś, że na wejściu bierzesz skaner, i to co ściągasz z półki, skanujesz i pakujesz do siatki. Później idziesz do specjalnej kasy, skaner nabija wszystko na kasę, płacisz i wychodzisz. Tam nigdy nie ma kolejek

Zakupowe sprawy załatwiałam zawsze w godzinach, w których ludzi jest mało, bo ja mam alergię na tłumy

W autobusach jest zawsze miejsce, bo po mojej stronie mostu nie ma takich korków i tłumów a jak autobus pełny to nie kierowca nie wpuści. Parę razy zdarzyło mi się nie wrócić na czas do domu z collegu kiedyś.

W poczekalni u lekarza, to tylko siedzą ciężarne więc nie mogę się z nimi licytować kto ma gorzej
Fajny patent w tym tesco u Was! Ciekawe czy i w pl coś takiego wejdzie.

Cytat:
Walowki zawsze dostajemy jak jesteśmy w domu - mamy 300km wiec średnio jesteśmy co 2-3 miesiące. A koleżankę taka ktora mogłaby mi faktycznie pomoc mam jedna mysle ze jakbym ja poprosiła to faktycznie moze raz na jakiś czas by pomogła ale bardziej oststnio myslalam o zakupach online. Na co dzien juz staram sie w ogole noe dźwigać. Jestem dobrej myśli mam nadzieje ze jakos to sie ułoży. Zobaczymy co mi drugi ginekolog powie dzisiaj.

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ----------

To fakt naprawdę miło mi sie zrobiło ja dzisiaj tez leniuchuje a na 17:45 wizytaZałącznik 6417236

PS tak to wyglada
Współczuję poparzenia niestety nie wiem czym takie coś smarować, ale myślę, że dzidziusiowi nic się nie stało

też mam wizytę o 17:45
Stary 2016-05-12, 08:30   #4313
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
pewnie nie doczytałam jeszcze ale jak po cukrze? Udało się?

coś mi dziś internet szwankuje, mam wizaz a nie mam smyka
a smyk wysłał maila ze ma promocje na rzeczy około-łóżeczkowe

nie zgubiłam się tylko korzystałam z ostatnich chwil w pionie
nie wiem czy to to samo co cukrzyca ale lekarz coś mówił o problemie z nietolerancją glukozy czy insulinooopornością.
Pokuje palce, pójdę do poradni i zobaczymy co wyjdzie.
z lezeniem zdąże przed upałami
choc na kolejnej wizycie pewnie powie że jak jeszcze te kilka tygodni poleże to będzie ok

dobrze ze badania i wizyta ok

jeeest dieta przy KP :P wszystkiego jeść nie możesz żeby dziec nie miał wzdęć alergii czy innych dolegliwości.
No i dodatkowo właściwa dieta wspomaga laktację

Imię piękne prawie z mojej branży (jestem radio-elektronikiem morskim z wykształcenia)
Koty są inne niż pieski i to niestety trzeba zaakceptować ale zdecydowanie są bardziej samoobsługowe

rób przetarg albo ranking na najlepszą koleżankę
z niecierpliwością czekam na zdjęcie

każda strona znajomości ma wady i zalety

ja myślę, że wizyta u okulisty jest wskazana, bo z tego co kojarze, jak jedno oko ma wadę nie leczoną to drugie przejmuje jego pracę (astygmatyzm??) żeby się to nie pogłebiało warto sprawdzić u specjalisty.

Czekamy na zdjęcia (qrde, zaczynam pisać jak Piernik )
jestem pod opieka okulisty, mam okulary i soczewki przez nią dopasowane, jednak nie zawsze nosiłam i w ciąży zauważyłam pogorszenie wzroku. Myślę że po porodzie pójdę na kontrolę
Cytat:
Cześć i czołem - kluski z rosołem . My już wszystko co potrzebne na 56 cm mamy, zaczyna się już nawet kompletować na 62 cm, kupiliśmy już komodę, w której jest już wszystko ładnie poukładane no i zamówiliśmy już wózek w sumie to prawie 3 tyg temu ale czeka się 2 miesiące więc akurat na 8 miesiąc ciąży powinien dotrzeć . Do zamówienia zostało jeszcze łóżeczko (materac już też kupiony) i teraz czas na kompletowanie torby dla mamy do szpitala - myślę, że w połowie lipca będę już spakowana i torba będzie stała przed drzwiami . Nie chcę obudzić się z ręką w nocniku jak dosłownie 4 moje koleżanki, które rodziły w zeszłym roku i to między 34-37 tc ...

Byłam dzisiaj na zakupach i jak zobaczyłam młodą botwinkę to normalnie śliną prawie się udławiłam także zupka już zjedzona , mała chyba też pojadła bo nagle cisza i spokój

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Przede wszystkim spokojnie i bez paniki! Wybierz się czym prędzej do swojego lekarza prowadzącego ciąże i jeżeli nie miałaś skierowania na prenatalne to poproś o nie wtedy nie będziesz płaciła za badanie - powinien je wydać ze względu na pewne ryzyko i umów się na badanie do innego lekarza i myślę, że będziesz miała już pewność bo takie gdybanie jest najgorsze... Ja na Twoim miejscu tak właśnie bym zrobiła
Botwinka
Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Witam was dziewczyny !!
Miałam dziś dzień pełen przygód i nadal trwa :/
Mianowicie:
Rano pojechałam do SR, temat : kąpanie niemowlaczka i takie tam. Wybrał się ze mną mój mąż, byłam pełna podziwu jak radzi sobie z kąpaniem, ubieraniem, zakładaniem pampersów i innymi rzeczami. Serio byłam dumna, a do tego tylko on wiedział jak ratować niemowlaczka w razie zakrztuszenia, ja poległam na tym teście ...
W ogóle chłopaki świetnie sobie radziły na sali. Byliśmy w 3 pary więc każdy mógł sporo sobie poćwiczyć. I na tym koniec fajnych wieści ...
Wracając mój mąż zapytał czy zrobiłam przegląd w aucie, ja oczywiście zapomniałam. Wzięłam więc swój samochód na przegląd i na przeglądzie strzelił mi jakiś przewód od hamulca ... Pan powiedział, że przeglądu mi nie podbije i muszę wezwać lawetę bo nie mam wcale hamulców !! Dzięki Bogu, że nie pękło to w czasie jazdy .... Zadzwoniłam więc po męża żeby przyjechał mnie zmienic w tym zepsutym aucie bo trzeba czekać 45min na assistance, mąż podjechał moim służbowym autem i się okazało, że nie mam biegów 2,4,6 - coś się zepsuło i da się wrzucić tylko 1,3,5 Więc drugie auto zawiozłam do mechanika... Tak więc czeka mnie naprawa obu ...

Też czytałam wpis tej panny. Dla mnie to szaleństwo whisky z cola ale spoko bo cały dzień sączyła drina

Ojojoj czyli ta roomba wcale nie taka super jak się wydaje ....

Ps. Świetny masz ten system sprzątający, u mnie jest podobny ale podobnie jak u Piernika czasem działa z dużym opóźnieniem

Kota NALEŻY sobie sprawić !!

Potwierdzam !! Kot rządzi !!
Kot to porządne zwierzę i niezastąpiony domownik
Cytat:
Po mega długiej przerwie odzywam się wreszcie
w weekend majowy udało mi się zostać szczęśliwą mężatką! dzidziuś był grzeczny i udało nam się przetrwać do 4 rano chociaż było ciężko i nie obyło się bez małych kryzysów. Na szczęście goście byli wyrozumiali i zrozumieli jak po 1 zmieniłam sukienkę z nieoddychającej i mega niewygodnej sukni ślubnej w zwiewną bawełnianą białą lekka kiecuszkę

nadrabiam Was już od 2 dni i już zbliżam się do końca.
Widzę, że wyprawki idą pełną parą - ja też już właśnie zdołałam zrobić "male" zakupy.
Pomogła mi też trochę ta wrzucona wczoraj wyprawka Antosi bardzo dziękujemy

Wózek też już prawie wybrany, aktualnie naszym faworytem jest Baby Design - Dotty

Tija dzięki za wszystkie porady i opisy okołoporodowych wydarzeń są bardzo przejrzyste i przydatne
a jak myślisz, statystycznie noworodki-dziewczynki rodzą się w rozmiarze 56 czy raczej 62? bo nie wiem za bardzo w który rozmiar celować z ubrankami

Origa a z jakiego miasta jesteś? ta szkoła rodzenia brzmi super
też muszę pamiętać o tej jednej serii kosmetycznej.

DobraDusza nie miałam okazji wcześniej napisać, ale też trzymałam kciuki za Ciebie i Małgosię! dobrze że już wyszłyście ze szpitala i wszystko jest pod kontrolą.

teraz już nie znajdę, która dzidzia będzie miała na imię Pola - ale bardzo podoba mi się to imię, super wybór
Gratuluje
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-12, 08:33   #4314
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

Dzisiaj zaczynamy III trymestr Tośka wysiedź jeszcze minimum 5, a najlepiej 10 tygodni!

Wczoraj wieczorem biorę prysznic, TŻ kręcił się po łazience. Podszedł do mnie gdy byłam namydlona i zaczął mi masować brzuch i z tekstem "Moja pierwsza kąpiel Tosi"
Gratulacje haha TŻ dobry

Cytat:
Dlatego ja zawsze kubeczek na mocz zostawiam w łazience
Nie wpadłam na to Chociaż, znając mnie to nie wiem czy by mi to coś pomogło, zakręcona jestem

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-12, 08:37   #4315
Kasmina
Rozeznanie

Wczoraj skręcaliśmy z tż mebelki tzn on skręcał a ja podziwiałam może dziś skończymy i wstawie foto
Jak będzie ładna pogoda to niedługo mam zamiar prac ubranka i inne akcesoria typu kocyki i prasować wszystko jeśli się uda.
W czerwcu ocieplany dom, robimy elewacje więc chyba się wprowadzę do rodziców a w lipcu już może być za późno bo termin na 29
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-12, 08:37   #4316
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Ja jutro prawdopodobnie kupuje uzywany quinny mood, tez caly zestaw

Ogladalam to dzisiaj, a ta fotografka jakie robi poekne zdjecia i ciezarnym i dzieciom! Tak sie rozmarzylam ze najchetniem bym Tz wyciagnela nad morze na sesje ciazowa! :P

Daj znac jak ten Quinny. Ja jestem na niego strasznie napalona ale ostatnio słyszałam od kumpeli, ze jej znajoma z gondoli była zadowolona wszystko super, przesadziła dzieciaka po pol roku do spacerowy i teraz (dziecko ma 10msc) musi zmienić na inna spacerówkę bo mowi ze ten juz jest za mały. I o co kaman? Jak tam jest napisane ze mozna go używać do 3 lat... Możliwe ze dziecko jest takie duże, ze tam sie nie mieści? Zaczęłam sie zastanawiać....

Tija - pokaże oczywiście, kurde normalnie pech jakiś mnie prześladuje :-/ nie chciałam niczym smarować poki co bo raz, kojarzę, ze nie wolno tłustym a dwa nie wiem co mozna zastanawiałam sie na panthenolem ale keodys jak sie popsikalam na poprzednie to bolało mnie jeszcze bardziej a nie chciałam tego bo naprawdę mnie to wczoraj tragicznie piekło.

DobraDusza - umowe ma najniższa, a godzin robi w miesiącu...lepiej nie mowić. Niestety takie realia i nic na to nie jest w stanie poradzić. Tak w tej firmie sie dzieje ewentualnie moze sie zwolnić tyle moze. Miał szanse zmienić firmę ale w chwili obecnej nie mozemy sobie na to pozwolić bo niewiadomo jak to bedzie. A ja zaraz na macierzyńskim dostane o polowe mniej pieniędzy i nie chcemy sie obudzić z ręka w nocniku i jeszcze zeby sie okazało, ze do domu z podkulonym ogonem wrócimy a wyjechaliśmy zeby sobie polepszyć i znaleźć lepsza prace...
Stary 2016-05-12, 08:39   #4317
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Daj znac jak ten Quinny. Ja jestem na niego strasznie napalona ale ostatnio słyszałam od kumpeli, ze jej znajoma z gondoli była zadowolona wszystko super, przesadziła dzieciaka po pol roku do spacerowy i teraz (dziecko ma 10msc) musi zmienić na inna spacerówkę bo mowi ze ten juz jest za mały. I o co kaman? Jak tam jest napisane ze mozna go używać do 3 lat... Możliwe ze dziecko jest takie duże, ze tam sie nie mieści? Zaczęłam sie zastanawiać....

Tija - pokaże oczywiście, kurde normalnie pech jakiś mnie prześladuje :-/ nie chciałam niczym smarować poki co bo raz, kojarzę, ze nie wolno tłustym a dwa nie wiem co mozna zastanawiałam sie na panthenolem ale keodys jak sie popsikalam na poprzednie to bolało mnie jeszcze bardziej a nie chciałam tego bo naprawdę mnie to wczoraj tragicznie piekło.

DobraDusza - umowe ma najniższa, a godzin robi w miesiącu...lepiej nie mowić. Niestety takie realia i nic na to nie jest w stanie poradzić. Tak w tej firmie sie dzieje ewentualnie moze sie zwolnić tyle moze. Miał szanse zmienić firmę ale w chwili obecnej nie mozemy sobie na to pozwolić bo niewiadomo jak to bedzie. A ja zaraz na macierzyńskim dostane o polowe mniej pieniędzy i nie chcemy sie obudzić z ręka w nocniku i jeszcze zeby sie okazało, ze do domu z podkulonym ogonem wrócimy a wyjechaliśmy zeby sobie polepszyć i znaleźć lepsza prace...
Ginekolog coś doradzi
Stary 2016-05-12, 08:41   #4318
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Hej

Macie moje M1
dotarcie do 3try to jak 3 w lotto a dotrwanie do 36-38 tyg to będzie jak 6 w lotto.
Gratulacje

a te Twoje M jakies takie małometrażowe , dobrze, że masz inny zawód bo na deweloperce to raczej biznesu nie zrobisz
Stary 2016-05-12, 08:44   #4319
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
dotarcie do 3try to jak 3 w lotto a dotrwanie do 36-38 tyg to będzie jak 6 w lotto.
Gratulacje

a te Twoje M jakies takie małometrażowe , dobrze, że masz inny zawód bo na deweloperce to raczej biznesu nie zrobisz
Oj taak

Bo ja bym dużego metrażu nie ogarnęła
Stary 2016-05-12, 08:48   #4320
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Oj taak

Bo ja bym dużego metrażu nie ogarnęła
Rozumiem, że taras chciałabyś dobudować za jakieś 10 tyg ale pomyśl o szczęściu Tosi... weż pod uwagę, że w salonie ma pokój kąpielowy i aneks kuchenny i siłownie to wszystko na bardzo małym metrażu
Rozbudowałabyś trochę to M1
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości