|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Z tego co pamietam to któraś z Was pisała ze bedzie kupować tą dostawkę z chicco (łóżeczko) next to me, czy cos takiego? A czy wiecie moze na ile taka dostawka starczy?
|
|
|
|
#4292 | ||
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
Dobrze, że sukienka z potencjałem na dostosowanie się do brzuszka. Ciekawa jestem już tego zdjęcia. ![]() Podrzucę ginowi ten pomysł. Cytat:
Kacper to bardzo fajne imię, też je rozważaliśmy, ale dużo Kacprów w otoczeniu. ![]() To mam nadzieję, że Ci to przejdzie całkiem, te bóle związane z nerkami podobno okropne mogą być. Musiałaś się strasznie namęczyć.Właśnie coś w rodzaju kolki mnie łapie, a czasem zakłuje, będę to obserwować i też mam za tydzień wizytę to mogłabym podpytać o to. Edytowane przez florencee Czas edycji: 2016-05-11 o 22:39 |
||
|
|
|
#4293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja dzisiaj troszke poszalałam z zakupami Dzisiaj m.in. dokupiłam te duże waciki o których pisałyście, zakupiłam też laktator wraz z butelką, katarek do nosa i wodę morską w sprayu, no i zapas soli fizjologicznej powoli staram się też zorientować w łóżeczkach, macie jakieś swoje typy oprócz tych z ikei ?? czym się kierować??
|
|
#4294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jednak dobrzy ludzie są w sklepach, super.
|
|
|
|
|
#4295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4296 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4297 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
No to by zmieniało postać rzeczy. Choć byłoby miło, gdyby lekarze nie mówili o tym, że usg daje 100% pewności, że dziecko będzie zdrowe. Jak robiłam swoją amniopunkcję, to poznałam mnóstwo historii, gdzie kobiety nie chciały amnio, w dalszych badaniach lekarze zapewniali, że wszystko będzie ok, a okazywało się inaczej. Tutaj nawet poznałam mamę, która miała amnio, i tak jak w moim przypadku wyszło wszystko ok, a okazało się, że dziecko ma jakąś wagę genetyczną, której badanie amnio nie wykrywa. Ja się ciągle stresuję tym, że tą odpowiedź poznam dopiero przy porodzie, ale gdyby mi ktoś mówił, że 100% będzie ok, a okazałoby się inaczej, to miałabym wielki żal. Wiem, że niczego już nie da się odkręcić i co ma być to będzie. Teraz co mogę zrobić dla siebie to być przygotowanym na różne warianty, by nie dać się zaskoczyć.
|
|
|
#4298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to możliwe, bo mi się ostatnio zdarzyło jakąś babę ok 50 dosłownie wywalić z kolejki w momencie jak próbowała władować mi się przed nos Z tym, że ja mieszkam w schamiałym strasznie mieście i prędzej by się tutaj ludzie z wiaduktu rzucili, niż zrobili jakikolwiek dobry uczynek, toż to zadra na honorze Zresztą, byłam dzisiaj chwilę w moim miejscu pracy, to klienci czekający w kolejkach, którzy kojarzyli, że tam pracowałam mieli miny mówiące "usiądź z tą tłustą dupą na kasie, a nie ściemniasz" Tak więc ogólnie to zazdroszczę każdej z was, która spotyka się z takim zwykłym ludzkim odruchem. |
|
|
|
|
#4299 |
|
Rozeznanie
|
Zobaczcie jakie słodziaki
http://www.tvn24.pl/australijka-urod...,642689,s.html |
|
|
|
#4300 |
|
Zadomowienie
|
Na szczęście nie miałam, okazji tutaj sprawdzania życzliwości ludzi, bo jakoś ciągle dobrze mi się trafia. Jak nie robię zakupów online to w tesco - a w tesco jest takie wygodne coś, że na wejściu bierzesz skaner, i to co ściągasz z półki, skanujesz i pakujesz do siatki. Później idziesz do specjalnej kasy, skaner nabija wszystko na kasę, płacisz i wychodzisz. Tam nigdy nie ma kolejek
Zakupowe sprawy załatwiałam zawsze w godzinach, w których ludzi jest mało, bo ja mam alergię na tłumy ![]() W autobusach jest zawsze miejsce, bo po mojej stronie mostu nie ma takich korków i tłumów a jak autobus pełny to nie kierowca nie wpuści. Parę razy zdarzyło mi się nie wrócić na czas do domu z collegu kiedyś. W poczekalni u lekarza, to tylko siedzą ciężarne więc nie mogę się z nimi licytować kto ma gorzej
|
|
#4301 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki za odpowiedzi
|
||
|
|
|
#4302 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ta kobieta musiała jeść 6k kalorii dziennie....ja nie wiem, czy zdajecie sobie sprawę, ale przy zdrowym odżywianiu ciężko zrobić taką wartość.....Jak miałam dietę na 1800-2200 to mi już pomysłów brakowało, a czasami najedzona byłam jak słoń...A gdzie 6k. Chyba musiała jakieś specjalne odżywki brać, bo tego nie da się przejeść. No chyba że śniadanie obiad i kolacja w macu - ale wtedy by tak ładnie nie wyglądała
|
|
|
#4303 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Będzie dobrze, zobaczysz ![]() A nikt z rodziny by Ci nie mógł pomóc? Jakaś wałówka od mamy/teściowej? Może jakaś koleżanka, co blisko mieszka zrobiłaby od czasu do czasu zakupy? W weekendy niechby TŻ coś tam skromnego upichcił, jakoś z grubsza poogarniał mieszkanie... Jak się dziecko urodzi, to już będziesz mogła coś zrobić i mógłby Cię chociaż weekendowo odciążać. ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Zjadłam litr lodów ![]()
|
|
#4304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba wczoraj przesadzilam z chodzeniem. |
|
|
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
Ttuska to super wieści!
Niepotrzebnie Cię tylko nastraszyli...![]() Orange tree to dobre określenie na nia .U nas kiepsko, Natalce nasilil się kaszel,zostaje dziś ze mną w domu i nie wiem czy nie pójdziemy do lekarza a mnie od wczorajszego wieczora rozsadza głowę i bolą plecy.... ![]() ---------- Dopisano o 06:27 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ---------- Kciuki za wszystkie dzisiejsze badania!!!
|
#4306 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Śliczne ale chyba wolałabym rodzic ta 5 pojedynczo niż na raz ![]() ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Miłego dnia, ja chyba dziś wdrożę wczorajszy plan tiji - leżenie nic nie robienie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4307 | ||
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
Walowki zawsze dostajemy jak jesteśmy w domu - mamy 300km wiec średnio jesteśmy co 2-3 miesiące. A koleżankę taka ktora mogłaby mi faktycznie pomoc mam jedna mysle ze jakbym ja poprosiła to faktycznie moze raz na jakiś czas by pomogła ale bardziej oststnio myslalam o zakupach online. Na co dzien juz staram sie w ogole noe dźwigać. Jestem dobrej myśli mam nadzieje ze jakos to sie ułoży. Zobaczymy co mi drugi ginekolog powie dzisiaj. Wczoraj przeżyłam dramat odcedzalam ryż i popatrzyłam sobie brzuch strasznie mnie bolało moze nie na jakiejś wielkiej powierzchni ale mam dwa kolka czerwone koło pępka z 1,5cmx1,5cm nie wiecie czym to najlepiej posmarować? Przykładałam zimnymi lodami a pozniej okładem zimnym mam nadzieje tylko Ze dziecko sie nie poparzyło, ze nic jej nie bedzie :-/---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Cytat:
To fakt naprawdę miło mi sie zrobiło ja dzisiaj tez leniuchuje a na 17:45 wizytaImageUploadedByWizaz Forum1463030105.345751.jpgPS tak to wyglada
Edytowane przez superhuman Czas edycji: 2016-05-12 o 07:15 |
||
|
|
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny melduję się po wypiciu glukozy
szczerze mówiąc... Nie była zła Teraz siedzimy w poczekalni dwie godziny a TŻ ma na wszelki wypadek woreczki jakby mi się zrobiło niedobrze ale na razie jest ok
|
#4309 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4310 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4311 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dzisiaj zaczynamy III trymestr Wczoraj wieczorem biorę prysznic, TŻ kręcił się po łazience. Podszedł do mnie gdy byłam namydlona i zaczął mi masować brzuch i z tekstem "Moja pierwsza kąpiel Tosi" Cytat:
Moja koleżanka się do mnie śmiała, że jest doradzą laktacyjny powinna dbać o cycki, a rozdaje ciężarnym próbki butelek ![]() O nie! Cytat:
Dlatego ja zawsze kubeczek na mocz zostawiam w łazience ![]() Cytat:
![]() Cytat:
by koszty były znośne! Cytat:
Teoretycznie ja też umiem pośladki odebrać ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Macie moje M1
|
|
#4312 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia! Bardzo długo wytrzymałaś Wkleisz nam jakieś zdjęcie?![]() Cytat:
I gratuluję zamówienia wózka! Fajnie się prezentuje.Cytat:
Cytat:
ojej to już w tę sobotę! Trzymam kciuki za wygranie z katarem ![]() Cytat:
Co do męża jeszcze to on ma normalnie etat? Bo strasznie dużo pracuje więc wychodzi na to, że godzin w miesiącu ma mnóstwo To nie jest tak, że jako kierowca to nie powinien pracować ciągiem tak długo? W końcu zmniejsza to jego koncentrację za kółkiem i w ogóle... Cytat:
Cytat:
niestety nie wiem czym takie coś smarować, ale myślę, że dzidziusiowi nic się nie stało ![]() też mam wizytę o 17:45
|
|
#4313 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha TŻ dobry ![]() Nie wpadłam na to Chociaż, znając mnie to nie wiem czy by mi to coś pomogło, zakręcona jestem
|
|
#4315 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj skręcaliśmy z tż mebelki tzn on skręcał a ja podziwiałam
może dziś skończymy i wstawie foto Jak będzie ładna pogoda to niedługo mam zamiar prac ubranka i inne akcesoria typu kocyki i prasować wszystko jeśli się uda. W czerwcu ocieplany dom, robimy elewacje więc chyba się wprowadzę do rodziców a w lipcu już może być za późno bo termin na 29
|
|
|
|
#4316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Daj znac jak ten Quinny. Ja jestem na niego strasznie napalona ale ostatnio słyszałam od kumpeli, ze jej znajoma z gondoli była zadowolona wszystko super, przesadziła dzieciaka po pol roku do spacerowy i teraz (dziecko ma 10msc) musi zmienić na inna spacerówkę bo mowi ze ten juz jest za mały. I o co kaman? Jak tam jest napisane ze mozna go używać do 3 lat... Możliwe ze dziecko jest takie duże, ze tam sie nie mieści? Zaczęłam sie zastanawiać.... Tija - pokaże oczywiście, kurde normalnie pech jakiś mnie prześladuje :-/ nie chciałam niczym smarować poki co bo raz, kojarzę, ze nie wolno tłustym a dwa nie wiem co mozna zastanawiałam sie na panthenolem ale keodys jak sie popsikalam na poprzednie to bolało mnie jeszcze bardziej a nie chciałam tego bo naprawdę mnie to wczoraj tragicznie piekło. DobraDusza - umowe ma najniższa, a godzin robi w miesiącu...lepiej nie mowić. Niestety takie realia i nic na to nie jest w stanie poradzić. Tak w tej firmie sie dzieje ewentualnie moze sie zwolnić tyle moze. Miał szanse zmienić firmę ale w chwili obecnej nie mozemy sobie na to pozwolić bo niewiadomo jak to bedzie. A ja zaraz na macierzyńskim dostane o polowe mniej pieniędzy i nie chcemy sie obudzić z ręka w nocniku i jeszcze zeby sie okazało, ze do domu z podkulonym ogonem wrócimy a wyjechaliśmy zeby sobie polepszyć i znaleźć lepsza prace... |
|
|
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a dotrwanie do 36-38 tyg to będzie jak 6 w lotto. Gratulacje a te Twoje M jakies takie małometrażowe , dobrze, że masz inny zawód bo na deweloperce to raczej biznesu nie zrobisz
|
|
|
|
|
#4319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo ja bym dużego metrażu nie ogarnęła
|
|
#4320 |
|
Zadomowienie
|
Rozumiem, że taras chciałabyś dobudować za jakieś 10 tyg ale pomyśl o szczęściu Tosi... weż pod uwagę, że w salonie ma pokój kąpielowy i aneks kuchenny i siłownie to wszystko na bardzo małym metrażu
![]() Rozbudowałabyś trochę to M1
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:52.

lewa nerka na szczęście w porządku. Mam brać nospe 3x dziennie i za tydzień sie pojawić, żeby to zobaczyła.
Musiałaś się strasznie namęczyć.
zaczela oczywiście dziewczyna z samego konca ktora byla przede mna ze mam iść przed nia a pozniej jeszcze każda kolejna osoba kazała mi iść i tym sposobem znalazłam sie od razu przy kasie
bardzo miłe to było ale troche sie zawstydziłam
to chyba pierwszy raz w ciazy takie mile potraktowanie - miałyście racje kurtki zdjęte to i brzuchy widac

Z tym, że ja mieszkam w schamiałym strasznie mieście i prędzej by się tutaj ludzie z wiaduktu rzucili, niż zrobili jakikolwiek dobry uczynek, toż to zadra na honorze 

Będzie dobrze, zobaczysz
Niepotrzebnie Cię tylko nastraszyli...

Dlatego ja zawsze kubeczek na mocz zostawiam w łazience 
1.09.2012
, dobrze, że masz inny zawód bo na deweloperce to raczej biznesu nie zrobisz