Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-13, 11:06   #4621
Aniol1985
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Ide dzis na manicure, czy sa jakies ograniczenia dla nas przy takim zabiegu? Czegoś nie moga mi robic czy używać?
Przy tradycyjnym manicure chyba nie ma problemów- wiadomo trzeba przykładać uwagę do higieny pracy stylisty paznokci. Z tego co wiem to nie powinno się robić paznokci akrylowych z powodu na zapach produktów.
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 11:06   #4622
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

tak czułam,że lepiej pójśc w klimat plażowo-imprezowy..jeśli stroje wybrane to zaproponuję coś na osłodę:
Mniam mniam

Ja przynoszę sałatkę i przekąski

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Mocno jak zawsze ale wyjatkowo często dziś.
A brałaś jakiś magnez lub nospe? Idź do lekarza jak masz możliwość

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie Zaczęliśmy rozglądać się za fotelikiem no i teraz nie wiem: jak sprawdzić czy ten fotelik będzie można zamontować w naszym wózku w razie potrzeby? Niby są adaptery ale czy na 100% będą pasować?
Raczej jak są adaptery to będzie pasować, chociaż mogę się mylić

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Hej, witam się łikendowo , na początku gratuluje wszystkim świętowania (zestaw z broszka jakiś przekłamany raczej, wg mnie to nie łożysko a nerka, chociaż może sie nie znam bo moja wiedza z anatomii jest bardzo podstawowa )
Wczoraj znowu była szkoła rodzenia , mój men poszedł ze mna tym razem , chociaz nie był zbyt przekonany bo tematem było karmienie piersią więc zanim zdecydował się pójść to były wątpliwości z jego strony " co ja mam iść na karmienie piersią? Przecież to nie ja będę karmił więc po co mam iść ? " to mu powiedziałam , że rodzić też on nie będzie ani w razie "w" cesarka też czeka mnie nie jego wiec po co ma zamiar iśc w ogóle i chyba sie troszke zreflektował . Poszedł i później nie żałował bo babka była bardzo humorystyczna i super temat przedstawiła. Póżniej w domu przyznał się , że nie chciał iść bo myślał , że będzie to nudny sztywniacki wykład a on wcześniej w pracy miał juz jedno szkolenie (nudne) wczoraj i był tym zmęczony. Jak macie możliwośc skorzystać ze szkoły rodzenia lub z porady eksperta laktacyjnego to bardzo polecam, nam wczoraj odebrała sporo lęków i rozwiała wiele wątpliwości.
Po szkole rodzenia miałam ginekologa, Groszek ma kość udową prawie 5 cm i waży 920 g. Leży głową bardzo nisko gin mi pokazała dokładnie gdzie i praktycznie głowe ma na wysokości mojej blizny po wyrostku (mam pozioma bliznę) , a stopki kończa się z 2 cm nad pępkiem. Wczoraj leżał z prawej strony . to co mnie zdziwiło to ginka pwiedziała że już sie główką ustawił do dołu i tak już raczej zostanie?? Ja myślałam że dzieć to sobie śmiga po brzuchu jak mu pasuje , a ona zasugerowała że już ta główka bedzie leżał do dołu ?? Na koniec powiedziała że ma jeszcze sporo miejsca i wystarczająco wód płodowych i że wszystko się rozwija prawidłowo.
No właśnie te łożysko coś mi nie pasowało Super, że wizyta i SR ok Może zostać główką w dół, a nie musi Moja od kilku ładnych tygodni pływa do góry nogami

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Ja mam ostatnio bardzo baby brain....i kodowanie niektórych rzeczy sprawia mi ogromną trudność.
Oj tak
Stary 2016-05-13, 11:12   #4623
superhuman
Zadomowienie

Troche sobie człowiek pospal i tyle nadrabiania... Widze, ze ostro szalejące z impreza...

Ja dZis sie czuje jak zombie. W nocy była straszliwa burza i sie nie wyspalam totalnie bo sie bałam :P jednak obecność TZ nic nie pomogła bo spał jak susel nic nie słyszał. A nie chciałam go budzić. Teraz korzystam jeszcze ze slonka bo ma sie ochłodzić i w ogole znów ma byc tydzien deszczowy.

DobraDusza - to w zasadzie tak jak ja, tez oszczędny tryb zycia itd... Ja jestem bardzo zniecierpliwiona na to ktg. A zastanawiałam sie czy oprócz tego, ze biorę ten asparagin bym sobie mogła dokupić jeszcze sam magnez... Niby nie mozna go przedawkować? Ale sama nie wiem chyba zapytam lekarza w poniedzialek. Jutro miałam jechać z kolezanka do ikei i pooglądać wózki ale nie wiem czy nie odwołam... Nie chce mi sie chyba łazić tyle i jeszcze niewiadomo byc moze TZ bedzie miał wolna sobote mam ochote pojsc gdzies do miasta na jakas pyszna pizzę moze go wyciągnę jutro.

Jak mi mama ostatnio powiedziała, ze ja sie w 35t urodziłam to tez zaczęłam sie zastanawiać musze szybciej zacząć wszystko kompletować bo to tak sie mowi, ze jeszcze duzo czasu a pozniej moze byc zonk. Za 1,5 tyg mam urodziny, dokładnie w przeddzień mamy i to ćwiartkę ciekawe co moj TZ wymyśli ostatnio przebąkiwał bardzo często o zaręczynach ale nie chce sie nastawiać co by sie nie rozczarować :P ale mógłby juz w końcu sie zebrać w sobie...
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 11:14   #4624
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość

polecacie może jakiś fajny lekki serial?
ostatnio oglądałam younger - fajny, ale 2 sezony szybko przeleciały :P
i może jeszcze jedno pytanko, gdzie oglądacie seriale? ja znam tylko cda, a tam coś znaleźć to dla mnie masakra :/
ja filmy oglądam na zalukaj i różne programy na tvn player..ale z serialami to raczej nie pomogę..

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Mniam mniam

Oj tak
ale się urobiłaś przy tym jedzeniu
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 11:16   #4625
superhuman
Zadomowienie

Tija wlasnie, możesz dopisać mi dziewczynkę
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 11:18   #4626
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
ja filmy oglądam na zalukaj i różne programy na tvn player..ale z serialami to raczej nie pomogę..

To moze polecisz jakis lekki film?

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Tija! i mi i mi!! Tez Dziewczynke

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 11:20   #4627
florencee
Zadomowienie

Już jestem w domu po badaniu, wszystko poszło łatwo, wyniki wieczorem.

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Hej

U Nas od rana słonecznie, teraz jakby chmurki zaczęły nadchodzić, więc zobaczymy ... zapowiadają deszcz

No to

Oszczędzaj się
Kiedy wybierasz się do szpitala ?

Nooo sporo obowiązków masz z rana
A do tego dojdzie jeszcze:karmienie, zmiana pieluszki, zmiana ubranka jak trafi się rzyganko itp,itd

Zwróć uwagę czy na następnym spotkaniu czy nie ma podbitego oka

Nie mam dziś pomysłu na obiad
Ja zamierzam zrobić dziś tartę z ricottą i szparagami, strasznie się na nią nakręciłam. :P

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
aha.. pytam, bo ńiektóre kobiety na różnych forach piszą, że po latach blizna może 'rwać' np. przez zmianę pogody
Może to zależy, 'jak' zagoiła się blizna i ile zrostów się zrobiło

Co do kodowańia infromacji.. mam to samo Tż może czasem do mnie mówić, a ja nie czaję Tak, jakby zaraz wychodziło mi to drugim uchem
W ogóle wzruszam sie na reklamach z dziećmi.. itp. płaczliwa się zrobiłam
Też to mam, z kodowaniem i z reklamami.

Cytat:
Ide dzis na manicure, czy sa jakies ograniczenia dla nas przy takim zabiegu? Czegoś nie moga mi robic czy używać?
Czytałam tylko, że pomieszczenie gdzie jest wykonywany manicure ma być dobrze wentylowane. No i nie ma przeciwwskazań do normalnego czy hybrydy, a te inne to się nie znam jakie są.

Cytat:

i może jeszcze jedno pytanko, gdzie oglądacie seriale? ja znam tylko cda, a tam coś znaleźć to dla mnie masakra :/

od dobrej godziny już nie pada :P ale pochmurno cały czas

czyli 29t0d? bo ja właśnie mam taki czas

ale fajowo u nas to mało popularne

dziś Tż w końcu przywozi nasze pomalowane łóżko i regał Małej, więc po poludniu będziemy ogarniać wszystko, ciesze się, bo do mojej garderoby to się wejść nie da przez te wszystkie rzeczy, które normalnie są pod łóżkiem :P

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

fajne info, mam nadzieje, że na mojej SR też będą takie info, bo bede Tż ciągać już do końca ze sobą
Ja teraz korzystam z Netflixa, dużo tam jest seriali fajnych.

Z lekkich to mi przychodzi do głowy How I Met Your Mother, ale to może znasz. Mało takich oglądałam, w sumie tylko to i Przyjaciół.

Cytat:
Mniam mniam

A brałaś jakiś magnez lub nospe? Idź do lekarza jak masz możliwość

Raczej jak są adaptery to będzie pasować, chociaż mogę się mylić

No właśnie te łożysko coś mi nie pasowało Super, że wizyta i SR ok Może zostać główką w dół, a nie musi Moja od kilku ładnych tygodni pływa do góry nogami

Oj tak
Cudne przekąski.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 11:20   #4628
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
TŻ robił

Cytat:
Się robi

Cytat:
Tija! i mi i mi!! Tez Dziewczynke
I kolejna
Stary 2016-05-13, 11:25   #4629
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
aha.. pytam, bo ńiektóre kobiety na różnych forach piszą, że po latach blizna może 'rwać' np. przez zmianę pogody
Może to zależy, 'jak' zagoiła się blizna i ile zrostów się zrobiło

Co do kodowańia infromacji.. mam to samo Tż może czasem do mnie mówić, a ja nie czaję Tak, jakby zaraz wychodziło mi to drugim uchem

Wydaje mi się, że nie mam żadnych zrostów. Nikt mi nigdy o nich nie mówił podczas kontroli, ani też nic mi nie dokucza.

Jedynie blizna wpłynęła na mój kształt brzucha. Tak jak normalnie się tyje od wzgórka łonowego, to u mnie tkanka tłuszczowa pojawia się dopiero mocno nad blizną co powoduje efekt "torby" nawet przy kilku dodatkowych kologramach. Myślałam, że teraz np ciąża to wypchnie ale znów brzuch rośnie nad blizną powiększając "torbę". Wygląda to jak u bardzo otyłej osoby, gdzie brzuch zwisa. U mnie tak wygląda nawet przy najmniejszej nadwadze.

Nie jest oczywiście tak duże, ale się odznacza np bo leginsami czy obcisłą sukienką. Bardzo tego nie lubię i powoduje u mnie olbrzymie kompleksy
Stary 2016-05-13, 11:28   #4630
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Przy tradycyjnym manicure chyba nie ma problemów- wiadomo trzeba przykładać uwagę do higieny pracy stylisty paznokci. Z tego co wiem to nie powinno się robić paznokci akrylowych z powodu na zapach produktów.

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość

Ja zamierzam zrobić dziś tartę z ricottą i szparagami, strasznie się na nią nakręciłam. :P

Czytałam tylko, że pomieszczenie gdzie jest wykonywany manicure ma być dobrze wentylowane. No i nie ma przeciwwskazań do normalnego czy hybrydy, a te inne to się nie znam jakie są.

Z lekkich to mi przychodzi do głowy How I Met Your Mother, ale to może znasz. Mało takich oglądałam, w sumie tylko to i Przyjaciół.

Cudne przekąski.

Dzieki za info
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 11:28   #4631
scoiatael86
Rozeznanie

Dzień dobry Dziś tutaj na zmianę deszcz i słońce, wykańcza mnie taka pogoda... ale może się trochę unormuje popołudniu. Jutro mamy komunię mojej chrześniaczki, więc dziś będzie "robotne" popołudnie... ciasto trzeba upiec, sałatkę zrobić... i pewnie coś jeszcze nieprzewidzianego się znajdzie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
brawa dla męża
Do tej pory brałam amag forte (34mg jonów magnezu) 3x1. Wczoraj mi przyszedł ten magne b6 max i raczej będę brała zgodnie z ulotką 1-2 tabletki dziennie... wczoraj mi lekarz powiedział, że magnez magnezowi nie równy, bo niektóre mają jakieś chelaty inne coś tam jeszcze... i zaczęłam się zastanawiać czy dobrze zrobiłam kupując inny niż on mi wcześniej zalecił no ale chyba magnezem sobie żadnej szkody nie wyrządzę?
Chodzi o to, że w różnych preparatach jest magnez w różnych formach i jedne są bardziej wchłanialne a inne mniej. Np. cytrynian magnezu ma jedną z lepszych wchłanialności, a tlenek magnezu jedną z najgorszych. Na opakowaniu jest zawsze napisane w jakiej formie jest dany składnik. To tyczy się też wszystkich innych minerałów.

Pisałyście o horrorach - ja nie umiem już ich oglądać od kilku lat.. A jakieś 10 lat temu thrillery psychologiczne to był mój ulubiony gatunek filmowy za to w kryminałach się zaczytuję
Stary 2016-05-13, 11:28   #4632
TinkerrBell
Zadomowienie

Mniej więcej coś takiego:
http://d32dq8khacxhzy.cloudfront.net...rig/608718.jpg

...
A ja miałam w pierwszej ciąży mały brzuch. I byłam szczupła. Przytyłam 8kg.

Kiedyś tam sobie obiecałam, że po 3 ciąży zrobię sobie i cycki i brzuch,.
Stary 2016-05-13, 11:29   #4633
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:

Cudne przekąski.
Netflixa sobie zapisalam i bede testowac! A HIMYM
znam prawie na pamiec :P i przyjaciol tez, musze poszukac czegos innego :P

Cytat:
TŻ robił

Się robi

I kolejna
Dziekuje

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-05-13, 11:30   #4634
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

zamów coś
złota rada

Cytat:

Ja z kodowaniem informacji raczej nie mam problemów, gorzej z moim tż

Cytat:
Też by mi się przydało pójść i do fryzjera obowiązkowo, siwe włosy wychodzą albo chociaż samemu jakąś farbę zrobić

Cytat:
Troche sobie człowiek pospal i tyle nadrabiania... Widze, ze ostro szalejące z impreza...

Ja dZis sie czuje jak zombie. W nocy była straszliwa burza i sie nie wyspalam totalnie bo sie bałam :P jednak obecność TZ nic nie pomogła bo spał jak susel nic nie słyszał. A nie chciałam go budzić. Teraz korzystam jeszcze ze slonka bo ma sie ochłodzić i w ogole znów ma byc tydzien deszczowy.

DobraDusza - to w zasadzie tak jak ja, tez oszczędny tryb zycia itd... Ja jestem bardzo zniecierpliwiona na to ktg. A zastanawiałam sie czy oprócz tego, ze biorę ten asparagin bym sobie mogła dokupić jeszcze sam magnez... Niby nie mozna go przedawkować? Ale sama nie wiem chyba zapytam lekarza w poniedzialek. Jutro miałam jechać z kolezanka do ikei i pooglądać wózki ale nie wiem czy nie odwołam... Nie chce mi sie chyba łazić tyle i jeszcze niewiadomo byc moze TZ bedzie miał wolna sobote mam ochote pojsc gdzies do miasta na jakas pyszna pizzę moze go wyciągnę jutro.

Jak mi mama ostatnio powiedziała, ze ja sie w 35t urodziłam to tez zaczęłam sie zastanawiać musze szybciej zacząć wszystko kompletować bo to tak sie mowi, ze jeszcze duzo czasu a pozniej moze byc zonk. Za 1,5 tyg mam urodziny, dokładnie w przeddzień mamy i to ćwiartkę ciekawe co moj TZ wymyśli ostatnio przebąkiwał bardzo często o zaręczynach ale nie chce sie nastawiać co by sie nie rozczarować :P ale mógłby juz w końcu sie zebrać w sobie...
To trzymam kciuki

Idę sprzątać dom
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 11:40   #4635
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
To moze polecisz jakis lekki film?

raczej oglądam thrillery ewentualnie skandynawskie kryminały... także chyba z lekkich filmów nie będę w stanie pomóc
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 11:44   #4636
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
raczej oglądam thrillery ewentualnie skandynawskie kryminały... także chyba z lekkich filmów nie będę w stanie pomóc
Thrillery to ja raczej czytam :P Ewentualnie z Tz cos tam ogladam

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-05-13, 11:44   #4637
slo_nk_o
Raczkowanie

Dzień dobry.

Pogoda dobijająca. Raz słońce raz deszcz. Wklejam zdjęcie wózka,musiałam jednak troszku je przerobić bo mój spakowany leży a wzięłam z ogłoszenia. Ale zdjęcia dziewczyny wrzucacie

florencee super, że z glukozą poszło łatwo. Mnie jutro czeka to badanie...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 348261947_7_1000x700_wozek-adamex-2-w-1-_rev002.jpg (53,0 KB, 20 załadowań)
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 11:47   #4638
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
Do wczoraj myślałam że karmienie piersia to temat , ktory w praktyce dot . tylko kobiet , teraz mam już inne zdanie. Mężczyzna tez ma duży wkład w to żeby karmienie piersią było udane. Chodzi głównie o zapewnienie partnerce komfortu , ale tez o pomoc w uspokajaniu dziecka , gdyż zdenerwowane dziecko wg naszej ekspertki nalezy najpierw uspokoić zanim się przyłoży do piersi. Pomocy w znalezieniu partnerce odpowiedniej pozycji do karmienia (np podanie poduszek lub krzesełka pod nogi itd.) I chyba najważniejsze partner musi zdawać sobie sprawe z tego , żeby nie stresować kobiety , a jak się zdenerwuje albo sie o coś posprzeczają to starac się uspokoić kobietę zanim zacznie karmić , bo stres z matki bezpośrednio przekłada się na stres dziecka, które wyczuje niepokój matki i zacznie raczej płakać niż jeść.
Nie twierdzę, że mężczyzna nie jest związany całkowicie z karmieniem, ale myśle, że taką wiedzę mogę mu sama przekazać, jak wrócę Zresztą mój mąż jest bardzo troskliwy i wiem, ze gdy będę potrzebować pomocy to mi pomoże bez marudzenia Nie potrzeba mu do tego wykładów. Wiele rzeczy robi z 'automatu', bo tak zostal wychowanyWie, że wychowanie i opieka nad dzieckiem to rola obojga rodziców

Cytat:
Wydaje mi się, że nie mam żadnych zrostów. Nikt mi nigdy o nich nie mówił podczas kontroli, ani też nic mi nie dokucza.

Jedynie blizna wpłynęła na mój kształt brzucha. Tak jak normalnie się tyje od wzgórka łonowego, to u mnie tkanka tłuszczowa pojawia się dopiero mocno nad blizną co powoduje efekt "torby" nawet przy kilku dodatkowych kologramach. Myślałam, że teraz np ciąża to wypchnie ale znów brzuch rośnie nad blizną powiększając "torbę". Wygląda to jak u bardzo otyłej osoby, gdzie brzuch zwisa. U mnie tak wygląda nawet przy najmniejszej nadwadze.

Nie jest oczywiście tak duże, ale się odznacza np bo leginsami czy obcisłą sukienką. Bardzo tego nie lubię i powoduje u mnie olbrzymie kompleksy
To dobrze, ze nie masz zrostów. Może to faktycznie ma wpływ na ewentualny dyskomfort, ból po latach..
Co do brzucha to współczuje.. też mam bzika na punkcie wyglądu (ale bez przesady). Póki da się ukryć niedoskonałości za ubraniem to jest dobrze Jak po stosowaniu tabletek anty przytyłam 10 kg nie mogłam tego zaakceptować.. Zawsze ważylam 60kg, a teraz mimo odstawienia tabletek kilogramy zostały. Minął pewien czas i to zaakceptowałam Może też dlatego, ze jestem wysoka i jakos te kg rozeszły się po całym ciele.. ale brzuszek juz nie ten:P ramiona grubsze.. i jak przyjdzie lato to 'wylewało' sie trochę spod cieniutkich bluzeczek
Teraz tak się tum nie przejmuje.. najważniejsze, by dzidzia była zdrowa.. Po porodzie obiecalam sobie, ze biore sie za siebie i pojde na siłownie Jestem dobrze zorganizowana osobą i myśle, że przy dziecku tak pozostanie i ogarne, jakoś wszystko

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 11:53   #4639
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Nie twierdzę, że mężczyzna nie jest związany całkowicie z karmieniem, ale myśle, że taką wiedzę mogę mu sama przekazać, jak wrócę Zresztą mój mąż jest bardzo troskliwy i wiem, ze gdy będę potrzebować pomocy to mi pomoże bez marudzenia Nie potrzeba mu do tego wykładów. Wiele rzeczy robi z 'automatu', bo tak zostal wychowanyWie, że wychowanie i opieka nad dzieckiem to rola obojga rodziców

To dobrze, ze nie masz zrostów. Może to faktycznie ma wpływ na ewentualny dyskomfort, ból po latach..
Co do brzucha to współczuje.. też mam bzika na punkcie wyglądu (ale bez przesady). Póki da się ukryć niedoskonałości za ubraniem to jest dobrze Jak po stosowaniu tabletek anty przytyłam 10 kg nie mogłam tego zaakceptować.. Zawsze ważylam 60kg, a teraz mimo odstawienia tabletek kilogramy zostały. Minął pewien czas i to zaakceptowałam Może też dlatego, ze jestem wysoka i jakos te kg rozeszły się po całym ciele.. ale brzuszek juz nie ten:P ramiona grubsze.. i jak przyjdzie lato to 'wylewało' sie trochę spod cieniutkich bluzeczek
Teraz tak się tum nie przejmuje.. najważniejsze, by dzidzia była zdrowa.. Po porodzie obiecalam sobie, ze biore sie za siebie i pojde na siłownie Jestem dobrze zorganizowana osobą i myśle, że przy dziecku tak pozostanie i ogarne, jakoś wszystko
No właśnie, ja nie jestem wysoka, w dodatku każdy kilogram idzie w brzuch...Mam np fajną pupę i jak ćwiczę to jestem z niej bardzo dumna Jak tylko mam parę kg więcej to się bardzo źle czuję, mój metabolizm jest do dupy i gubienie kilogramów przychodzi z ogromnym trudem. Zwłaszcza tych z brzucha.

Ja raczej też jestem zorganizowana więc też liczę, że szybko wrócę na ćwiczenia.
Zobaczymy jak będzie Najpierw musze wypracować swój SN by myśleć o jakimkolwiek wysiłku później

Edytowane przez TinkerrBell
Czas edycji: 2016-05-13 o 11:55
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 11:55   #4640
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry
27+0

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Chyba jeszcze śpicie . Czy ja jako jedyna wstaję po 5, ok.6?

Za mną ciężka nocka a dziś kursy do 15, potem jeszcze korki na 16....TŻet zawiózł Natalkę do dziadków, po południu idzie(my) z nią do lekarza...
Jezusicku co za nieludzka godzina do wstawania. Ja przed 8 nie ruszam się wcale!
Szkoda Twojej córeczki, może ten lekarz będzie mądrzejszy i w końcu postawi trafną diagnozę

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Piernik, po co te zaciemnienia w strategicznych miejscach??

ja już prawie ubrana wg propozycji tiji:

dla gości, którzy najdłużej wytrzymają specjalne prezenty:
laleczka:

lub broszka-łożysko:
Zdj 2 to poród lotosowy, dobrze rozumiem?

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
A ja dziś zaczynam 30 tydzień

Cytat:
Hej, witam się łikendowo , na początku gratuluje wszystkim świętowania (zestaw z broszka jakiś przekłamany raczej, wg mnie to nie łożysko a nerka, chociaż może sie nie znam bo moja wiedza z anatomii jest bardzo podstawowa )
Wczoraj znowu była szkoła rodzenia , mój men poszedł ze mna tym razem , chociaz nie był zbyt przekonany bo tematem było karmienie piersią więc zanim zdecydował się pójść to były wątpliwości z jego strony " co ja mam iść na karmienie piersią? Przecież to nie ja będę karmił więc po co mam iść ? " to mu powiedziałam , że rodzić też on nie będzie ani w razie "w" cesarka też czeka mnie nie jego wiec po co ma zamiar iśc w ogóle i chyba sie troszke zreflektował . Poszedł i później nie żałował bo babka była bardzo humorystyczna i super temat przedstawiła. Póżniej w domu przyznał się , że nie chciał iść bo myślał , że będzie to nudny sztywniacki wykład a on wcześniej w pracy miał juz jedno szkolenie (nudne) wczoraj i był tym zmęczony. Jak macie możliwośc skorzystać ze szkoły rodzenia lub z porady eksperta laktacyjnego to bardzo polecam, nam wczoraj odebrała sporo lęków i rozwiała wiele wątpliwości.
Po szkole rodzenia miałam ginekologa, Groszek ma kość udową prawie 5 cm i waży 920 g. Leży głową bardzo nisko gin mi pokazała dokładnie gdzie i praktycznie głowe ma na wysokości mojej blizny po wyrostku (mam pozioma bliznę) , a stopki kończa się z 2 cm nad pępkiem. Wczoraj leżał z prawej strony . to co mnie zdziwiło to ginka pwiedziała że już sie główką ustawił do dołu i tak już raczej zostanie?? Ja myślałam że dzieć to sobie śmiga po brzuchu jak mu pasuje , a ona zasugerowała że już ta główka bedzie leżał do dołu ?? Na koniec powiedziała że ma jeszcze sporo miejsca i wystarczająco wód płodowych i że wszystko się rozwija prawidłowo.
Same dobra wieści

Cytat:
Mój o zaręczynach przebąkuje od 2-3 lat i efektów nie widać

Człowiek chce się wyspać, zjeść śniadanie z TŻ wchodzi na forum a tu tyle stron
Tż był ostatnio w W-wie i mówie żeby dziecku cos przywiózł ze stolicy
no i przywiózł:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1320.jpg (124,6 KB, 23 załadowań)
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 11:56   #4641
Krefetka
Zadomowienie

Fanta: nie mów ze chcesz kupic wózek tylko, ze chciałabyś sprawdzić
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 11:58   #4642
TinkerrBell
Zadomowienie

Muszę się odkleić od lapa....kopnijcie mnie w zadek, bo muszę trochę ogarnąć kuchnię i pranie zrobić...

A tak mi się nie chce
Stary 2016-05-13, 12:03   #4643
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Muszę się odkleić od lapa....kopnijcie mnie w zadek, bo muszę trochę ogarnąć kuchnię i pranie zrobić...

A tak mi się nie chce

Proszę jeden dla ciebie a drugi dla mnie, bo też muszę ogarnąć dom!
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 12:13   #4644
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
To fajnie, że na szkole rodzenia ciekawie i na wizycie ok. Groszek już taki duży. Chyba przekręcenia są dalej możliwe, tak myślałam przynajmniej...

To miałaś ciężką noc, współczuję. :/
Mój TŻ z kolei zszokowany jak powiedziałam, że zostało ok. 100 dni, on myślał że to jeszcze tylko kilka tygodni. ;P
Sprytny plan z kompem.

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

No to już ryzyko które muszą ponosić sprzedawcy, mają obowiązek informować konsumenta o wszystkim dotyczącym sprzedawanych rzeczy, kiepskie to dla nich, ale cóż. :P
Możesz też popytać w necie np. na tym forum gazety Wózkomania kto ma taki sam zestaw wózek+fotelik i czy jemu to dobrze pasuje.
co do odwrócenia sie mój gin ma teorię ze dziecko jak bańka-wstanka -glowka to obciaznik i jak juz trafi do dołu, to rzadko się zdarza żeby dziecko mialo tyle sily zeby zmienic pozycje glowki.
kreci tułowiem, nozkami ale głowka juz raczej zostaje w dole

ile bym nie edukowala męża (chodzi ze mna również na wszelkie wizyty i badania) to i tak ostatnio było dla niego niespodzianka ze TP jest 21.08 (bo on szykowal sie na pazdziernik )

mysle ze pytanie na forum to jedno ale i tak nie zastapi naocznego sprawdzenia

Cytat:
Hej

Nooo sporo obowiązków masz z rana
A do tego dojdzie jeszcze:karmienie, zmiana pieluszki, zmiana ubranka jak trafi się rzyganko itp,itd

ja z rana zarobiona jestem

moj obiad to gulasz warzywny

Cytat:

dziś Tż w końcu przywozi nasze pomalowane łóżko i regał Małej, więc po poludniu będziemy ogarniać wszystko, ciesze się, bo do mojej garderoby to się wejść nie da przez te wszystkie rzeczy, które normalnie są pod łóżkiem :P
ja ogladam na zalukaj . tv

czekamy na zdjecia
Stary 2016-05-13, 12:14   #4645
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Mg biorę od miesiaca, może 2.
No spy nie próbowałam. W domu pewnie bym wzięła a w pracy prościej podjechać do lekarza. Czekam na wizytę.
Swoją drogą odkad tu jestem to spokój. Co za złośliwość mego ciała.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 12:23   #4646
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Już się wydało czemu tak wczoraj chrapał. Mianowicie jak poszłam spać wypił 4ro pak piwa a zawsze wtedy chrapie. Jak wpadłam na puszki do wyrzucenia wszystko się rozjaśniło skąd takie chrapanie i aż tak mocny sen. Zagroziłam, że jeśli dziś się powtórzy to spi na kanapie i nie będę miała skrupułów z wywaleniem go z łóżka bo ja się muszę wyspać przed pracą szczególnie w ciąży. Wylazła cała wredna zołza ze mnie. Całe szczęście zastosował się do wskazówek i mogłam się dziś wyspać bez wyrzucania go
Noo tak, piwka wszystko tłumaczą Ale i tak się dziwię, że gdy budziłaś się w nocy to go nie wyczułaś. Mi teraz piwo śmierdzi na kilometr;/

Cytat:

Żadne placebo nie pomoże jeśli nie będzie silnej woli. Mój TŻ ma taką przypadłość co się słomiany zapał nazywa.
Pare razy już próbował rzucać, ale nigdy nie utrzymało się to.
Kupił sobie tego epapierosa i kiedy czuje, że musi to tam go sobie zaciąga. Niestety na żadne tabletki nie dał się namówić.

Mój dziadek, który palił prawie dwie paczki dziennie MOCNYCH, też rzucił z dnia na dzień. Wiec wiem, że się da jeśli się chce.
Staram się go komplementować za to i mówić, mu że podoba mi się ta decyzja. Podjeżdżam go trochę jak moich pracowników kiedy oczekuję większych targetów
Ale nie chcę go zdemotywować.

Natomiast może się u niego pojawić też element męskiej rywalizacji i męskiego ego, bo jego najlepszy kumpel rzucił palenie od tak sobie, a też palił dużo. Więc, żeby nie był gorszy nie zapali. Każda motywacja jest w tym przypadku dla mnie na plus
haha dobre podejście z tym komplementowaniem trzymam kciuki za tż, żeby się udało

Cytat:

Oszczędzaj się
Kiedy wybierasz się do szpitala ?

(...)

do szpitala mam podjechać 22.05
A ja dzisiaj na obiad zrobię chyba bitki schabowe... będą też na jutro

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Dobradusza już poradzilismy Napisali już pisanie i czytanie, zaraz mówienie zrobimy. Już nawet na bieżąco wszystko sprawdziłam.

Podpowiadają mi tu, że u Natalki to może robaki
szybko poszło
a z tymi robakami to może faktycznie warto sprawdzić...

Cytat:

chodzenie po ikei może sobie faktycznie odpuść tam to jest spacer na kilka h... ciekawe co ten Twój tż wymyśli za prezent

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziś tutaj na zmianę deszcz i słońce, wykańcza mnie taka pogoda... ale może się trochę unormuje popołudniu. Jutro mamy komunię mojej chrześniaczki, więc dziś będzie "robotne" popołudnie... ciasto trzeba upiec, sałatkę zrobić... i pewnie coś jeszcze nieprzewidzianego się znajdzie

Chodzi o to, że w różnych preparatach jest magnez w różnych formach i jedne są bardziej wchłanialne a inne mniej. Np. cytrynian magnezu ma jedną z lepszych wchłanialności, a tlenek magnezu jedną z najgorszych. Na opakowaniu jest zawsze napisane w jakiej formie jest dany składnik. To tyczy się też wszystkich innych minerałów.

Pisałyście o horrorach - ja nie umiem już ich oglądać od kilku lat.. A jakieś 10 lat temu thrillery psychologiczne to był mój ulubiony gatunek filmowy za to w kryminałach się zaczytuję
dziękuję za rozjaśnienie w sprawie magnezu wyczytałam, że ten który teraz kupiłam ma właśnie ten cytrynian magnezu...

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość

Człowiek chce się wyspać, zjeść śniadanie z TŻ wchodzi na forum a tu tyle stron
Tż był ostatnio w W-wie i mówie żeby dziecku cos przywiózł ze stolicy
no i przywiózł:
brawa dla tatusia za zakupy dla Córy!

Cytat:

ile bym nie edukowala męża (chodzi ze mna również na wszelkie wizyty i badania) to i tak ostatnio było dla niego niespodzianka ze TP jest 21.08 (bo on szykowal sie na pazdziernik )

mysle ze pytanie na forum to jedno ale i tak nie zastapi naocznego sprawdzenia

październik nieco mu się termin obsunął
Mój K. termin ogarnia (bo musiał urlop ustalić), ale który to miesiąc czy tydzień to chyba nie do końca
Stary 2016-05-13, 12:23   #4647
Krefetka
Zadomowienie

znalazlam!

aktualny stan mojego umysłu i mózgu

Stary 2016-05-13, 12:31   #4648
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
co do odwrócenia sie mój gin ma teorię ze dziecko jak bańka-wstanka -glowka to obciaznik i jak juz trafi do dołu, to rzadko się zdarza żeby dziecko mialo tyle sily zeby zmienic pozycje glowki.
kreci tułowiem, nozkami ale głowka juz raczej zostaje w dole

Fajna teoria No mąż to trochę się zagalopował

Cytat:
Mg biorę od miesiaca, może 2.
No spy nie próbowałam. W domu pewnie bym wzięła a w pracy prościej podjechać do lekarza. Czekam na wizytę.
Swoją drogą odkad tu jestem to spokój. Co za złośliwość mego ciała.

Cytat:
znalazlam!

aktualny stan mojego umysłu i mózgu

Stary 2016-05-13, 12:33   #4649
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Jedna dobra wiadomość to ze w ten tydzien nie przybyły mi kg.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-13, 12:34   #4650
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
ja ogladam na zalukaj . tv

czekamy na zdjecia
jak tylko się ogarne ze wszystkim to na pewno wrzuce foty, choć chyba jeszze za wiele nie ma do pokazywania, bo to nasza sypialnia, a łóżeczka dla Małej jeszcze nie mamy :P

Dziś jedziemy do znajomej zakupić wózek

Mani hybrydowy <3
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości