|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Przy tradycyjnym manicure chyba nie ma problemów- wiadomo trzeba przykładać uwagę do higieny pracy stylisty paznokci. Z tego co wiem to nie powinno się robić paznokci akrylowych z powodu na zapach produktów.
|
|
|
|
#4622 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przynoszę sałatkę i przekąski ![]() ![]() ![]() A brałaś jakiś magnez lub nospe? Idź do lekarza jak masz możliwość Cytat:
![]() Cytat:
Super, że wizyta i SR ok Moja od kilku ładnych tygodni pływa do góry nogami ![]() Cytat:
|
|
#4623 |
|
Zadomowienie
|
Troche sobie człowiek pospal i tyle nadrabiania... Widze, ze ostro szalejące z impreza...
Ja dZis sie czuje jak zombie. W nocy była straszliwa burza i sie nie wyspalam totalnie bo sie bałam :P jednak obecność TZ nic nie pomogła bo spał jak susel nic nie słyszał. A nie chciałam go budzić. Teraz korzystam jeszcze ze slonka bo ma sie ochłodzić i w ogole znów ma byc tydzien deszczowy. DobraDusza - to w zasadzie tak jak ja, tez oszczędny tryb zycia itd... Ja jestem bardzo zniecierpliwiona na to ktg. A zastanawiałam sie czy oprócz tego, ze biorę ten asparagin bym sobie mogła dokupić jeszcze sam magnez... Niby nie mozna go przedawkować? Ale sama nie wiem chyba zapytam lekarza w poniedzialek. Jutro miałam jechać z kolezanka do ikei i pooglądać wózki ale nie wiem czy nie odwołam... Nie chce mi sie chyba łazić tyle i jeszcze niewiadomo byc moze TZ bedzie miał wolna sobote mam ochote pojsc gdzies do miasta na jakas pyszna pizzę moze go wyciągnę jutro. Jak mi mama ostatnio powiedziała, ze ja sie w 35t urodziłam to tez zaczęłam sie zastanawiać musze szybciej zacząć wszystko kompletować bo to tak sie mowi, ze jeszcze duzo czasu a pozniej moze byc zonk. Za 1,5 tyg mam urodziny, dokładnie w przeddzień mamy i to ćwiartkę ciekawe co moj TZ wymyśli ostatnio przebąkiwał bardzo często o zaręczynach ale nie chce sie nastawiać co by sie nie rozczarować :P ale mógłby juz w końcu sie zebrać w sobie...
|
|
|
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale się urobiłaś przy tym jedzeniu
|
|
|
|
|
#4625 |
|
Zadomowienie
|
Tija wlasnie, możesz dopisać mi dziewczynkę
|
|
|
|
#4626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Tija! i mi i mi!! Tez Dziewczynke
|
|
#4627 | |||||
|
Zadomowienie
|
Już jestem w domu po badaniu, wszystko poszło łatwo, wyniki wieczorem.
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No i nie ma przeciwwskazań do normalnego czy hybrydy, a te inne to się nie znam jakie są. ![]() Cytat:
Z lekkich to mi przychodzi do głowy How I Met Your Mother, ale to może znasz. Mało takich oglądałam, w sumie tylko to i Przyjaciół. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ robił
![]() Się robi ![]() I kolejna
|
#4629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że nie mam żadnych zrostów. Nikt mi nigdy o nich nie mówił podczas kontroli, ani też nic mi nie dokucza. Jedynie blizna wpłynęła na mój kształt brzucha. Tak jak normalnie się tyje od wzgórka łonowego, to u mnie tkanka tłuszczowa pojawia się dopiero mocno nad blizną co powoduje efekt "torby" nawet przy kilku dodatkowych kologramach. Myślałam, że teraz np ciąża to wypchnie ale znów brzuch rośnie nad blizną powiększając "torbę". Wygląda to jak u bardzo otyłej osoby, gdzie brzuch zwisa. U mnie tak wygląda nawet przy najmniejszej nadwadze. ![]() Nie jest oczywiście tak duże, ale się odznacza np bo leginsami czy obcisłą sukienką. Bardzo tego nie lubię i powoduje u mnie olbrzymie kompleksy
|
|
|
#4630 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dzieki za info
|
||
|
|
|
#4631 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Dziś tutaj na zmianę deszcz i słońce, wykańcza mnie taka pogoda... ale może się trochę unormuje popołudniu. Jutro mamy komunię mojej chrześniaczki, więc dziś będzie "robotne" popołudnie... ciasto trzeba upiec, sałatkę zrobić... i pewnie coś jeszcze nieprzewidzianego się znajdzie Cytat:
Pisałyście o horrorach - ja nie umiem już ich oglądać od kilku lat.. A jakieś 10 lat temu thrillery psychologiczne to był mój ulubiony gatunek filmowy za to w kryminałach się zaczytuję
|
|
#4632 |
|
Zadomowienie
|
Mniej więcej coś takiego:
http://d32dq8khacxhzy.cloudfront.net...rig/608718.jpg ... A ja miałam w pierwszej ciąży mały brzuch. I byłam szczupła. Przytyłam 8kg. Kiedyś tam sobie obiecałam, że po 3 ciąży zrobię sobie i cycki i brzuch,.
|
|
#4633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
znam prawie na pamiec :P i przyjaciol tez, musze poszukac czegos innego :P Dziekuje
|
|
#4634 | |||
|
Zakorzenienie
|
złota rada
![]() Cytat:
Cytat:
albo chociaż samemu jakąś farbę zrobić ![]() Cytat:
![]() Idę sprzątać dom
|
|||
|
|
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4637 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry.
Pogoda dobijająca. Raz słońce raz deszcz. Wklejam zdjęcie wózka,musiałam jednak troszku je przerobić bo mój spakowany leży a wzięłam z ogłoszenia. Ale zdjęcia dziewczyny wrzucacie ![]() florencee super, że z glukozą poszło łatwo. Mnie jutro czeka to badanie... |
|
|
|
#4638 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą mój mąż jest bardzo troskliwy i wiem, ze gdy będę potrzebować pomocy to mi pomoże bez marudzenia Nie potrzeba mu do tego wykładów. Wiele rzeczy robi z 'automatu', bo tak zostal wychowany Wie, że wychowanie i opieka nad dzieckiem to rola obojga rodziców![]() Cytat:
Co do brzucha to współczuje.. też mam bzika na punkcie wyglądu (ale bez przesady ). Póki da się ukryć niedoskonałości za ubraniem to jest dobrze Jak po stosowaniu tabletek anty przytyłam 10 kg nie mogłam tego zaakceptować.. Zawsze ważylam 60kg, a teraz mimo odstawienia tabletek kilogramy zostały. Minął pewien czas i to zaakceptowałam Może też dlatego, ze jestem wysoka i jakos te kg rozeszły się po całym ciele.. ale brzuszek juz nie ten:P ramiona grubsze.. i jak przyjdzie lato to 'wylewało' sie trochę spod cieniutkich bluzeczekTeraz tak się tum nie przejmuje.. najważniejsze, by dzidzia była zdrowa.. Po porodzie obiecalam sobie, ze biore sie za siebie i pojde na siłownie Jestem dobrze zorganizowana osobą i myśle, że przy dziecku tak pozostanie i ogarne, jakoś wszystko
|
|
#4639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak tylko mam parę kg więcej to się bardzo źle czuję, mój metabolizm jest do dupy i gubienie kilogramów przychodzi z ogromnym trudem. Zwłaszcza tych z brzucha.Ja raczej też jestem zorganizowana więc też liczę, że szybko wrócę na ćwiczenia. Zobaczymy jak będzie Najpierw musze wypracować swój SN by myśleć o jakimkolwiek wysiłku później
Soon...7 Edytowane przez TinkerrBell Czas edycji: 2016-05-13 o 11:55 |
|
|
|
|
#4640 | ||||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Szkoda Twojej córeczki, może ten lekarz będzie mądrzejszy i w końcu postawi trafną diagnozę Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Człowiek chce się wyspać, zjeść śniadanie z TŻ wchodzi na forum a tu tyle stron Tż był ostatnio w W-wie i mówie żeby dziecku cos przywiózł ze stolicy ![]() no i przywiózł: |
||||
|
|
|
#4641 |
|
Zadomowienie
|
Fanta: nie mów ze chcesz kupic wózek tylko, ze chciałabyś sprawdzić
|
|
|
|
#4642 |
|
Zadomowienie
|
Muszę się odkleić od lapa....kopnijcie mnie w zadek, bo muszę trochę ogarnąć kuchnię i pranie zrobić...
A tak mi się nie chce
|
|
#4643 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4644 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ze dziecko jak bańka-wstanka -glowka to obciaznik i jak juz trafi do dołu, to rzadko się zdarza żeby dziecko mialo tyle sily zeby zmienic pozycje glowki.kreci tułowiem, nozkami ale głowka juz raczej zostaje w dole ![]() ile bym nie edukowala męża (chodzi ze mna również na wszelkie wizyty i badania) to i tak ostatnio było dla niego niespodzianka ze TP jest 21.08 (bo on szykowal sie na pazdziernik mysle ze pytanie na forum to jedno ale i tak nie zastapi naocznego sprawdzenia ![]() Cytat:
![]() moj obiad to gulasz warzywny ![]() Cytat:
czekamy na zdjecia
|
|||
|
|
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
Mg biorę od miesiaca, może 2.
No spy nie próbowałam. W domu pewnie bym wzięła a w pracy prościej podjechać do lekarza. Czekam na wizytę. Swoją drogą odkad tu jestem to spokój. Co za złośliwość mego ciała. |
|
|
|
#4646 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak się dziwię, że gdy budziłaś się w nocy to go nie wyczułaś. Mi teraz piwo śmierdzi na kilometr;/Cytat:
trzymam kciuki za tż, żeby się udało Cytat:
![]() A ja dzisiaj na obiad zrobię chyba bitki schabowe... będą też na jutro ![]() Cytat:
![]() a z tymi robakami to może faktycznie warto sprawdzić... Cytat:
tam to jest spacer na kilka h... ciekawe co ten Twój tż wymyśli za prezent ![]() Cytat:
wyczytałam, że ten który teraz kupiłam ma właśnie ten cytrynian magnezu...Cytat:
![]() Cytat:
październik ![]() ![]() ![]() Mój K. termin ogarnia (bo musiał urlop ustalić ), ale który to miesiąc czy tydzień to chyba nie do końca
|
|
#4647 |
|
Zadomowienie
|
znalazlam!
aktualny stan mojego umysłu i mózgu
|
|
|
|
#4648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mąż to trochę się zagalopował ![]() Cytat:
![]()
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
Jedna dobra wiadomość to ze w ten tydzien nie przybyły mi kg.
|
|
|
|
#4650 |
|
Wtajemniczenie
|
jak tylko się ogarne ze wszystkim to na pewno wrzuce foty, choć chyba jeszze za wiele nie ma do pokazywania, bo to nasza sypialnia, a łóżeczka dla Małej jeszcze nie mamy :P
Dziś jedziemy do znajomej zakupić wózek
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

Zaczęliśmy rozglądać się za fotelikiem no i teraz nie wiem: jak sprawdzić czy ten fotelik będzie można zamontować w naszym wózku w razie potrzeby? Niby są adaptery ale czy na 100% będą pasować? 
Moja od kilku ładnych tygodni pływa do góry nogami 

musze szybciej zacząć wszystko kompletować bo to tak sie mowi, ze jeszcze duzo czasu a pozniej moze byc zonk. Za 1,5 tyg mam urodziny, dokładnie w przeddzień mamy i to ćwiartkę

czerwiec 2015