|
|
#4741 | |
|
Rozeznanie
|
Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
A jaki bedziesz miała kolor sukienki? Super, ze zakupy sie udały ![]() Żona, trzymam kciuki zeby Was szybko wypuścili i zeby było dobrze
|
|
|
|
|
#4742 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
![]() Jaki serial oglądasz? Cytat:
Niby są jakieś tam kanony elegancji, że koszula ma być biała, mój mąż miał "ivory", bo ja miałam taką sukienkę i nie chciałam, żeby przy białej koszuli wyglądała na brudną. A on teraz żałuje, że nie miał białej, bo niby taka powinna być.Ja tam jestem zdania, że każdy powinien sobie założyć co chce i co mu pasuje. W rozsądnych granicach, a akurat wariacje kolorystyczne "około-białe" się w takich chyba mieszczą. ![]() Ale jeśli nie chcesz tak, to może np. jakaś inspiracja kolorem Twojej sukienki w dodatku typu poszetka. Dwa razy mi krew leciała z nosa. |
||
|
|
|
#4743 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez uważam ze każdy powinien założyć to w czym sie dobrze czuje ![]() To zdecydowanie znak ze powinnas isc spac! I odpocząć
|
|
|
|
|
#4744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez uwielbiam słuchać deszczu zwłaszcza latem i ten zapach mmmm a najlepiej to wtedy sobie uciąć drzemkę w ogole marzy mi sie ostatnio drzemka na powietrzu, jak za dawnych lat u babci w ogródku. Achhh....Florencee - mi tez ostatnio leciała az mi sie cebuszke ufajdala :-/ i dziąsła mi bardzo krwawią podczas mycia zębów |
|
|
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
Pff jak mam czas to nic nie piszecie a jak nie mam to skrobiecie po 10 stron :p wróciłam totalnie wykończona ale zadowolona. Zdam relacje później
|
|
|
|
#4746 |
|
Raczkowanie
|
Witam o późnej porze dopiero teraz usiadłam i nadrobiłam bo miałam fatalny dzień
Gratuluje studniówek moja była 5 dni temu jak ten czas leci już coraz bliżej. zonamojegomeza przykro mi, mam nadzieje, że będzie lepiej navioe może jeszcze się wszystko z TŻ ułoży, chociaż ja z moim też mamy ostatnio kryzys wynikający głównie z braku rozmowy o problemach i ogólnie rozmowy więc Cię rozumiem.
|
#4747 |
|
Raczkowanie
|
Żonamojegomeza
Mam nadzieje że problem minie jak najszybciej. Może czas pomyśleć o zwolnieniu? Należy Ci się odpoczynek. Trzymam kciuki Piernik Torunski Piękna jest ta szafa! Podoba mi się rozwiązanie z szufladami na dole. Wieszaki pewnie się wywietrzą do sierpnia Miłego dnia dziewczyny!
|
#4748 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nie jeść słodyczy i cukrowych produktów. Nie mogę mandarynek, winogron i melonów. I juz wiem ze z pieczywem z ziarnami tez muszę uważać. Od Tinkerr dostałam super książkę i staram sie podglądać przepisy To co meczy mnie to to ze ciagle prawie jem. Żuchwa mnie boli od mielenia za to zauważyłam ze jak często jem to na obiad i kolacje mogę pozwolić sobie na ryż, makaron bo nie maja juz takiego wpływu na cukier ![]() Brawo za bobo. Lez i odpoczywaj, dają Tobie cos specjalnego na te skurcze? Ty to sie potrafisz ustawić Cytat:
![]() Myśle ze szpital i pobyt w nim trzeba odczarować. Mam wrażenie ze większość z Was boi sie pobytu w szpitalu. A moze trzeba wyjsć z założenia ze oni tam nam krzywdy nie chcą zrobić tylko pomoc w przyjściu na świat dziecka? Pewnie zdarza sie niemile incydenty ale nie ma co sie nakręcać i stresować. Wizyta w szpitalu to kolejny etap do zdrowego porodu. Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-05-14 o 06:17 |
||
|
|
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tutaj jestem dużo spokojniejsza niż w domu. Wiem, ze jest obok ktos kto zareaguje i że jakby co odpada mi droga do szpitala. Bosko nie jest, Ale lepiej niz na patologii ciąży wczesnej.
|
|
|
|
#4750 | |
|
Zadomowienie
|
Witam sie po studniówkowo. Tak mnie wczorajsza impreza wykończyła ze padłam koło 19 ale dziś mogę znów sie bawić
kto ma dziś imprezę? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 06:21 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ---------- Cytat:
Wiadomo ze to nie wczasy jak tam napinanie sie? Ustąpiło ?
|
|
|
|
|
#4751 |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie mniej niz wczoraj. Ale ja tylko tu leżę. Za to każde wstanie z łóżka, które jest tak wygniecione że przypomina korytko, albo wejście na fotel do badania kończy sie skurczem. Miałam fuksa, że sie pojawił skurcz jak leżałam pod ktg.
Za to Bobo szaleje . Oczywiście ciężko je pomierzyć. Buzię ma raczej w stronę moich pleców, to jego wyglad pozostanie tajemnicą. A to coś między moją wątrobą i żołądkiem to jego stopy. Dostaję luteinę i swoje leki. Nie wiem czy dadzą mi acard. |
|
|
|
#4752 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Tżeta..jejku to już nie żarty.. dobrze,że poszłas do lekarza i taka szybka reakcja była..obyś uzyskała teraz szybką i trafna pomoc..aaa dzidziuś już duży.. Cytat:
![]() ja mam już długo problem z krwawieniem nosa, z miesiąc albo i dwa, nie leci ciurkiem ale przy dmuchaniu zawsze krew..no i pękają mi naczynka - na twarzy dwa, na ręce parę..wydaje mi się,że szklanka soku z rusów dostarcza potrzebną dawkę wit.C a tu jednak nie.. Cytat:
Cytat:
zależało mi na miejscu na wiszące rzeczy i własnie szufladach..pomyślałam,że jak mąż będzie szukał ubrań to w zwykłej szafie narobi takie rabanu albo dobierze jakieś dziwne połączenia, a z takiej łatwiej będzie mu wyjąć..dziś ma przestawiać meble i malować łóżeczko i półki dla Małej..zobaczymy co zrobi ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki to sie zabieram za szykowanie sie na imprezę ![]() Mam na 15 gości to moze sernik upiekę kąpieli wodnej. Nie zjem ale chociaż popatrzę
|
|
|
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy z cukrzycą docencie ze jesteście w domach. Turaj bardzo duzo lezy na obserwacji z powodu cukrzycy. Cukry ok 120 i szpital.
|
|
|
|
#4755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idę zażyć nieco odświeżenia
|
|
|
|
|
#4756 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na zimno nie umiem ja robię taki z sera i białek i żółtek z sosem truskawkowym nie wege ale tez dobry![]() Orzeźwiająca kąpiel po imprezie zawsze dobrze działa ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
Nie chciałabym leżeć w szpitalu z powodu cukrzycy i być skazana tylko na posiłki które szpital dostarcza.
|
||
|
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz zobaczę (mam nadzieję ze zaraz) co dostaną. Ja jestem glodna. Nie śpię praktycznie od 5 i dla mnie 3h bez jedzenia to masakra.
|
|
|
|
#4758 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja miałam sukienkę Ivory, a TŻ biała koszulę. Bałam się że będzie brzydko wyglądać takie połączenie ale było dobrze Piszecie o krwawieniu z nosa.. Ja już od ok 2 miesięcy mam takie dolegliwości, słabe śluzówki bo krwawi przy dmuchaniu. Zwiększyłam sobie dawkę witaminy C i jest trochę lepiej ale wciąż się zdarza. Lekarz mówiła że to normalne Dobrego weekendu dziewczyny!
|
|
#4759 |
|
Raczkowanie
|
Witam sobotnio! Jestem na glukozie. Kupiłam cytrynowa i nawet mi smakowała, choć większej ilości niż ten kubek raczej nie dalabym rady wypić bez cofki. Za dużo słodyczy nawet jak dla mnie. Młodej się podoba, bo mi robi dyskotekę w brzuchu. Trochę włączył mi się samolot, ale na razie znośnie, wszyscy są bardzo mili, panie pytają, jak się czuje i czy chce pójść do gabinetu na lezanke.
Zaraz zacznę Was nadrabiać i mam nadzieję, że jakoś zleca te 2h. Projekt łóżeczka wkleje, tylko muszę w końcu siąść do kompa. |
|
|
|
#4760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak..jestem jak nowonarodzona... Cytat:
za krzywą...asicuha (nie wiem czy dobrze piszę) - wczoraj szukając filmu znalazłam jeden lekki,który kiedyś widziałam.. http://zalukaj.com/zalukaj-film/2150...o_e_2014_.html |
||
|
|
|
#4761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Za nami ciężka nocka, Natalka obudziła się po 23, chciała do nas a potem nie wiem co ją naszło, bo przewracała się, trajkotała i dawała buziaki nam na zmianę do 3 w nocy. Teraz jeszcze śpi. Ojej Cytat:
za udane zakupy. Co do legginsów to ja jakieś 2 tyg. temu kupiłam na bazarku legginsy z bambusa i mówię Wam czegoś tak wygodnego jeszcze nigdy na sobie nie miałam! Nie wypychają się też w kolanach, czego bardzo nie lubię a co często mi się zdarza bo w domu zwykle siedzę po turecku.Co do koszuli nie uważam, że musi być biała. A jaki Ty masz kolor sukienki i dodatków? Cytat:
. Jak dobrze, że tak skrupulatnie kronikę prowadzisz, rozumiem, że jak za dużo naskrobiecie i nie będę już ogarniać to mogę się do Ciebie zgłosić po streszczenie? ![]() Jakie macie plany na weekend? U mnie to sobota dość pracowicie bo muszę przygotować egzaminy końcowe na jeden kurs, wypisać certyfikaty, wystawić oceny opisowe słuchaczom na drugi itd., więc mnóstwo papierkowej roboty. Jutro te komunie ale one, jak wiecie, są pod znakiem zapytania.
|
|
#4762 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
moim zdaniem ten zestaw jest ekstra i bardziej pasuje na tą okazję ![]() my w końcu zdecydowaliśmy się na wózek - pan w sklepie nas przekonał, że ten model jest najbliższy naszym oczekiwaniom i zgodnie z tym że pierwsza myśl najlepsza - wróciliśmy do pierwotnego wyboru i padło na Hartan. Widziałam, że w sklepie inna mamusia zdecydowała się na Peg Perero Book Plus Completo (czy coś takiego) i też wydawał mi się super, ale już nie chciałam kombinować i w końcu zamówiliśmy będzie za miesiąc.
Edytowane przez wiewioreczka Czas edycji: 2016-05-14 o 09:21 |
||
|
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
Wiewioreczka dziękuję
a to mój bukiecik bzu, obok niezapominajki od córeczki
|
#4764 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie mylą, nie mylą to dzis ten dzien trzymajcie kciuki....zebym nie uciekła sprzed usc ![]() Juz sie doczekać nie moge az bede zoną tżta, chociaż nigdy mi sie specjalnie nie spieszyło <3 Trzymajcie kciuki za moj makijaż (bo próbnego nie było) i fryzurę (tez próbnej nie było) i zebym wytrzymała do końca, bo katar dalej jest niestety, tyle ze mniejszy :/Cytat:
Trzymam kciuki za wyniki!
|
||
|
|
|
#4765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4766 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój plan na dziś-nadzorować wykonanie planu męża Cytat:
Cytat:
![]() p.s. ale zapewniasz gimnastykę tym zdjęciem do góry nogami.. Cytat:
![]() pamiętaj,że makijaż i fryzura choć ważne to ten dzień będzie najpiękniejszy , jeśli będziesz czuła się sobą i miała przekonanie,że tu gdzie jesteś i to co robisz jest słuszne... reszta jest mniej istotna..tańcz,śmiej się,odczuwaj,uroń łezkę albo parę i czerp ile się da ![]()
|
||||
|
|
|
#4767 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Hej.
![]() Cytat:
![]() Z dziąsłami też mam taki problem od początku ciąży. ![]() Cytat:
Cytat:
To masz już trochę obserwacji, co się u Ciebie sprawdza, kiepsko z tym bólem żuchwy, no tak, takie częste jedzenie może być męczące... No ale jak wtedy można sobie na więcej pozwolić, to warto. Trzymam kciuki za dobre wyniki u Ciebie!Zaczekam, zobaczę, co mi lekarz każe robić, pewnie też będą jakieś pomiary. Nic nie wiem na ten temat, trzeba będzie się doedukować. ![]() Co do szpitala też tak uważam, dobrze jest być w miejscu, gdzie można szybko otrzymać fachową pomoc, mniej stresu. ![]() Cytat:
Kciuki trzymam dalej. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Powodzenia z papierkami! Ja dziś wybieram się do rodziców, bo mój mąż jedzie na spotkanie z okazji 10-lecia matury i nie chce mi się siedzieć samej. :P Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4768 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale gdzieś głęboko wierzę, że jakby co to dam sobie radę. A Lili kocham całym serduszkiem, zrobię wszystko, żeby było jej jak najlepiej. Cytat:
Cytat:
Właśnie się zastanawiam co bym dzisiaj zjadła Cytat:
Jak przygotowujesz do tego warzywa? W jakimś sosie? Cytat:
Dziękuję Cytat:
Trzymam za Was kciuki Cytat:
napewno wszystko się uda!---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
A Ty ciagnij tż, żeby Ci jedzenie przyniósł bo na tym szpitalnym to raczej kiepsko będzie.. ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4769 | ||||
|
Zakorzenienie
|
witam
nie jestem stanie wszystkiego nadrobić więc skupię się na jednej stronie ![]() Poszłam wczoraj do szkoły rodzenia na pierwsze zajęcia i okazało się, że jest mnóstwo ludzi. Pani położna zapomniała napisać naszej grupie, że zaczynamy dopiero za tydzień bo 13stego kończy grupa wcześniejsza ![]() Cytat:
i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia Cytat:
Cytat:
Cytat:
oby się wszystko uregulowało
Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2016-05-14 o 09:59 |
||||
|
|
|
#4770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cukrzycowa dostała ciemne pieczywo i galaretkę z mięsa. Na dwugie śniadanie maślanka albo kefir w kubeczku. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

One takie wakacyjne wszystkie, a to jednak eleganckie bardziej
Mam nadzieję, że zadowolą się asortymentem tańszych sklepów i obejdzie się bez szaleństw

Dobrze że jesteś pod opieką lekarzy, chociaż pobyt w szpitalu to nic miłego ale lepiej dmuchać na zimne 

dla Tżeta..
za krzywą...