|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - grupa wsparcia NK
Cytat:
![]() Szczerze mówiąc niezbyt mi sie pdobają zdjęcia z tej piewrszej strony modelki w F - taki ma wiszący biust jak pani po 50 Cytat:
Gdzie można kupić i ... jaka cena? Cytat:
![]() Ja bylam wczoraj z tatą na drugich już zakupach świątecznych. I wyobraźcie sobie że żadnych mazideł nie kupiłam Napaliłam się na masło wanilii Joanny (byłam przekonana że w tym sklepie będą, bo tam własnie udało mi sie kupić nowy, porzeczkowy peeling) ale niestety nie było
|
|
#2042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec rozmiar jest w porzo ![]() Cytat:
![]() uslyszal wybralam szczesliwca juz hie hie hie
|
|
#2043 |
|
Wtajemniczenie
|
Przestaniecie się nawzajem nakręcać na kosmetyki? Widzicie jeszcze tytuł wątku?
Bardzo proszę ładnie się zastanowić nad tym, na co ciekawego można wydawać pieniądze zamiast na kosmetyki (Zizou - nie, nie na inne kosmetyki! Ręce mi opadają. Na Was nic nie działa |
|
|
|
#2044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pakosto przez ten watek to ja jestem chodzacy rozsadek! naprawde i to od babci. bo rodzice zafuduja mi nowa deske i stroj a TZ karnet na stok a jak mi nie przywiezie kremu pod oczy to zamiast kupowac go tutaj w bandyckiej cenie kupie cos tanszego. no. rozsadek gora
|
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego ja teraz postanawiam, że przerzucam się teraz na ciuchy ![]() Oprócz kupowania kosmetyków mam manię kupowania butów( ), nawet takich, ktore są cholernie niewygodne i nieprzystosowane do Polskich ulic W zeszłym roku kupiłam takie czerwone peep-toe z Dajśmana, wysoki obcas, do tego z przodu też podwyższane, nogi w nich połmać można na chodnikach, ale ja uparcie w nich chodziłam.Druga mania to torebki, ale gdybym kupiła każdą jaka mi wpadnie w oko, to nie zmieściłyby mi się w szafach Trzecia mania to ciuchy - w szczególności najczęściej ostatnio kupuję bluzeczki-longi, sweterki, spódnice...btw. szukam fajnych czarnych jeansowych rurek ![]() Oooo...tak czarne rurki my love
|
|
#2046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja z torebkami mam problem, bo mam bardzo skonkretyzowane ubodobanai: muszą być duże na a4, zwarte (żadne worki), i muszą miec masę kieszonek I, jak juz jestesmy przy torebce, to nie widział ktoś gdzieś własnie takiej? Najlepiej szarej?
|
|
|
|
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zawsze noszę rozmiar 28 ich dżinsów Co do toreb to ja też żem wybredna - muszą być duże, pojemne i najlepiej w jakimś oryginalnym kolorze(szukam turkusowej, może na wiosnę taką znajdę ) lub błyszczące, metaliczne, lakierowane(mam teraz nową taką srebrną z Reserved, typ worka z kokardą) A ideałem teraz moim(jakiego szukam) jest czarna, pikowana a`la torebki Chanel
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od dawna już kupuję ciuszki (ostatnio tez torebki) w lumpeksach Zaczeła coś tam mruczeć pod nosem a ja czym prędzej wyszłam ![]() Moża świetne rzeczy upolować za śmieszne pieniadze 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 , 9, 10, 11, 12, 13, 14 , 15, 16, 17, 18, 19, 20 , 21 , 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 , 31, 32 , 33 , 34, 35, 36
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2007-12-14 o 12:50 |
|
|
|
|
#2049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko dla mnie to własnie do ciucholandów trzeba mieć większą cierpliwośc niż zwykłuch sklepów. A jak widz te babki wyrywające sobie rzeczy z rąk... No cóż No i, przede wszystkim, nie znam łódzkich ciucholandów
|
|
|
|
|
#2050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są tam dziewczyny z Łodzi które chetnie Ci napisza ![]() A co do kosmetyków ... Lada dzień bede MUSIAŁA kupić mojej kochane i sprawdzone odżywki Sally Hansen Mam 2 olejki do wcierania i 2 w formie lakieru, ale nie działają ) paznokcie - matowe, porysowane, porozdwajane . SH to jedyne jakie działają na moje pazurki (dokładnie 2 odżywki z nich ). Spadek kursu funta odbił się na cenach tych odzywek - potaniały ![]() CZY MOGE??? moge, moge, moge??
|
|
#2051 |
|
Wtajemniczenie
|
Możesz bo ja sobie NailTeka z allegro sprowadziłam, idę dzisiaj po odbiór
![]() Ale tylko dlatego, że skończył mi się Oriflame mój ukochany, a nie chciałam znów Ori żeby mi się paznokcie nie przyzwyczaiły
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i są faktycznie bardzo przylegające. Bardzo je lubię, czerń jest ciągle intensywna Grafitowych tez szukałam, ale nic ciekawego nie znalazłam.A drugie moje rurki mam takie bardzo ciemny granat (tylko nie taki atramentowy oczywiście), kupiłam je w lee i farbują wszystko, co się da Wybrałam sobie dziś prezent - czwóreczkę cieni Chanel Uznałam, że kolejny puder jednak będzie dla mnie bez sensu i nie będę go używała.Estello, dzisiaj był już tester błyszczyka YSL, faktycznie jest piękny. Nie wykluczam, że skusi mnie wiosną
|
|
|
|
|
#2054 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo lubię mango, ale w styczniu i w sierpniu jak są przeceny
Tak to jednak jest ciut za drogi sklep, na moja kieszeń (ale skusiłam się na topik na 79 zł - pomijam fakt że jest piękny, to jeszcze świetny gatunkowo).Jak czarne rurki to nie dzinsowe tylko z grubego materiału - bardziej mi się podobają. Zresztą dżinsy kupuje tylko w Vertusie i Only, a teraz marzą mi się wranglery model irys
|
|
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
W mango już są obniżki do -50%, kupiłam dziś dwie bluzeczki
Z dzinsow też bardzo lubię wranglery, ale jedne już po niecałym półtora roku mi się przetarły - trochę za szybko jak na taką cenę... Nim kupię ponownie, będę się porządnie zastanawiać, zwłaszcza, że moja przyjaciółka ma takie same doświadczenia z nimi. Mam tez levisy, niby aż tak ich nie lubię, ale mam je już dwa lata i nic się z nimi nie dzieje - wyglądają jak nowe. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcez poza kosmetyczką krem do rąk- Ziaja opuncjowa, smaruję się nim codziennie w autobusie, on się błyskawicznie wchłania więc nakładam rękawiczki i mam SPA do rąk przez 20-40 minut zanim odjadę do celu ![]() Kupiłam na Długiej masełko Joanny kawowe niby będzie stało w kolejce bo jeszcze troche mam do zużycia no ale kupić MUSIAŁAM wyniki moich badan organoleptycznych: masełko jest jak prawdziwa maślano-kawowa ciężka masa do rolady/tortu Co chwilę wsadzam nos w ten słoik i dostaję ślinotoku ![]() Inne wrażenia z wizyty na tej paskudnej ulicy w wątku nowościowym
|
|
#2057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałaś masła Ziaji? Które fajniejsze? Ulica rzeczywiście paskudna i ... długa Ostatnio byłam rok temuw czerwcu gdy szukałam z koleżanką sukni śłubnej - dla koleżanki
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
Nie miałam Ziaji... jeszcze, bo czarne na pewno kupię kiedyś
![]() Waniliowe pachnie tak jak olejek pod prysznic, jak również truskawkowe analogicznie. Balsam porzeczkowy tak jak peeling, a kiwiowego nie wyczułam ale to dobrze bo peeling kiwiowy był za sztuczny więc balsam pewnie też taki jest ![]() A, no i kupiłam szampon do włosów ale to z potrzeby- wczoraj musiałam użyć maminych zapasów już
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
byłam w Rossmanie,a dzisiaj w Naturze i nic nie kupiłam... doszłam do wniosku,że jestem Zaspokojona ....Kosmetoh oliczniea Sephorę i Superpharm omijam szerokim łukiem...nawet nie patrze w ta stronę zdarzył się cud...moze to przed świętami tak mam
|
|
|
|
#2061 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem z siebie bezwględnie dumna.
Miałam okazję kupić za 100 zł używkę Escady Tropical Punch, prawdziwy rarytasik, i.... nie kupiłam Jak w ostatniej minucie licytacji ktos kupił troszkę mnie się żal zrobiło, ale teraz jestem bardzo zadowolona - przecież nie potrzebuję kolejnych perfum
|
|
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
Tropical Punch! Boże jak ja je kochałam
Buuuuuuuuuuuuuuuuuuu Wiele bym za nie dała, chociaż z drugiej strony obawiałabym się o to, w jakim stanie jest ten zapach, z tego co pamiętam, minęło już kilka lat, odkąd byl dostępny.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej chodziło mi o to, że skoro były używane, to nigdy nie wiadomo, w jakich warunkach ktoś je przechowywał, czy nie stały sobie gdzieś na naslonecznionej półce itp.
Niektóre perfumy jednak trochę się zmieniają z czasem, kiedyś miałam miniaturkę Hot Couture Givenchy i po pewnym czasie patrzę, a tu tylko 1/3 flakonika jest pełna, został sam eliksir zapachowy - taki gęsty i strasznie mocny, nie nadawało się to do dalszego użytku (była raz użyta, dokładnie zamknięta i przechowywana w zamkniętej szafce). |
|
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
o kurczę ja też miałam Givenchy
i pływał w nim OLEJ na żywca, taka tłusta zawiesina![]() wykorzystywałam go tak-bardzo mocno wstrząsałam i psiku psiku |
|
|
|
#2066 | ||||||||||
|
Przyjaciółka KWC
|
Właśnie dlatego ja nie noszę.
Muszę sobie tylko kupić lusterko, bo zgubiłam, a czasem by mi się przydało - jak coś do okaz wpadnie, albo śniegu napada na twarz.Cytat:
Cytat:
W GC jest też mega weekend -20% tak BTW. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I nie pisze ostatnio.Cytat:
Cytat:
![]() Ciuchy mnie tak nie kręcą. ![]() Cytat:
Cytat:
Ewentualnie może być czarna, lakierowana. Takiej ktoś nie widział? W przyzwoitej cenie?![]() Cytat:
), że dzisiaj szłam sobie długą i myślałam o tym, jaka ta ulica jest brzydka, ponura i dziwna? Że niby w centrum miasta, ale taka trochę wyjęta z poprzedniej epoki. I zastanawiałam się, czy tylko ja tak uważam.![]() BTW Ryrafko, dzięki za namiar na aptekę, mieli tam ta próbkę, którą chciałam. Cytat:
), mają kilka lat i stały sie esencją perfum. Nie do zniesienia.--- Byłam dzisiaj w GC, skorzystałam z promocji -20%. Kupiłam sobie cienie-trójki L'oreal i idealne cienie do smoky - tez L'oreal. Nie miałam ich w planach, bo myślałam, że już nie będzie, a tu przypadkiem leżały na półeczce i nawet tester był schowany w szufladzie.Natomiast nie kupiłam maseczki Lumene. Zniechęcił mnie polyacrylamide w pierwszej dziesiątce składu i cały zestaw parabenów w połowie.I dostałam smsa od Sephory, że jak kupię coś między 15 a 19.12 w S. na Floriańskiej, to dostanę 150 punktów gratis. I po co mi to? ![]() I jeszcze: w Krakowie na Floriańskiej otwiera się nowy, ładny, pachnący Douglas. ![]() --- Tyle piszecie w wątku jak mnie nie ma, że już drugi raz muszę kasować emotki, bo mi odrzuca wiadomość, jako przeładowaną grafiką.
|
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie dostalam smsa
a szkoda. bo i tak cos kupie, i tak.kupilysmy se dzis z przyjaciolka na probe kuracje parafinowa bielendy dzis ja bede testowac Ice, nie tylko Tobie sie tak wydaje, z ta dluga mam tak samo
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
We Wrocławiu też sie zdarzają takie brzydkie ulice - może nie przy samym Rynku, bo tam uliczki są przepiękne w znakomitej większości, ale jednak w ścisłym centrum... Jakieś obdrapane kamienice, brudno, fe.
Ja się właśnie wymalowałam na wigilię "pracową". Jakoś nie mam weny, nawet się nie wysilałam Jeszcze tylko włożę kieckę i będę prawie gotowa ![]() Nie chce mi się iść, ale przynajmniej pogadam z paroma koleżankami, ktorych na codzień nie widuję no i najem się dobrych rzeczy ![]() Aaa, ice, to już dziś była ta promocja? A ja głupia myślalam, że od jutra i nawet do GC nie zajrzałam, chociaż byłam w pasażu, gdzie ona jest
|
|
|
|
#2069 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Snow, nasza brzydka Długa nie jest przy samym Rynku, ale blisko, zaraz za Plantami.
Promocja była już dzisiaj. Frajer jestem, bo jakbym nie kupowała wcześniej rozświetlacza AD, to bym go miała za 80 zł. Ale trudno. Ważne, że w ogóle mam.
|
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
No pięknie, ja myślałam, że weekend to sobota-niedziela także w GC
W sumie nie mam co się smucić, może to i lepiej, jeszcze by mnie coś podkusiło. Prezent już wcześniej kupiłam sobie w S., a sama sobie już póki co nie będę raczej kosmetyków kupowała.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.

Ale ja do niedawna też się nie znałam i już prawie kupiłam 80D, ale w ostatniej chwili zostałam oświecona i okazało się, że powinnam nosić (i noszę z powodzeniem) 70G 
Nie żeby była jakaś szczególnie jasna, ale zawsze była bura, a teraz jest różowawa, więc to wielki sukces, zwłaszcza, że na efekt nie trzeba było długo czekać. Już po 2 dniach tak się rozjaśniła
Gdzie można kupić i ... jaka cena?
) 

), nawet takich, ktore są cholernie niewygodne i nieprzystosowane do Polskich ulic
A zawsze noszę rozmiar 28 ich dżinsów

) paznokcie - matowe, porysowane, porozdwajane
. SH to jedyne jakie działają na moje pazurki (dokładnie 2 odżywki z nich
Ale trudno. Ważne, że w ogóle mam.