Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-14, 15:21   #4801
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
;(
ale to tak na szybko szukałam.. dziewczyny z tak niewielkim odchyleniem muszą sprawdzać poziom,częściej jeść,odstawić/ograniczyć owoce (z wys.zawartością fruktozy?) i słodycze.. poczekaj co powie lekarz
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 15:26   #4802
slo_nk_o
Raczkowanie

Pierniku mam nadzieje, że jest ok. Jak pytałam pani w labie po pobraniu na czczo ile miałam mówiła, że 89 czy coś takiego a na koniec się okazało, że 93. Na początku ciąży miałam poniżej na czczo oby nie cukrzyca...
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 15:32   #4803
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
A dorzuce Wam jeszcze zdjecie wozka i pokoju

Tam gdzie teraz stoi wozek w planie jest biale lozeczko
Super!
Świetny wózek! I kolor ścian bardzo ładny.

Cytat:
Hej kobitki.

Byłam dzisiaj na glukozie. Mogłaby któraś napisać jakie są normy bo znaleźć nie mogę. Mam już wyniki

na czczo 93
po godz 147
po 2godz 128

I dziwnie zakres refer. mam napisane od 70 do 105 czy to znaczy, że jednak mam cukrzyce?
Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
ale to tak na szybko szukałam.. dziewczyny z tak niewielkim odchyleniem muszą sprawdzać poziom,częściej jeść,odstawić/ograniczyć owoce (z wys.zawartością fruktozy?) i słodycze.. poczekaj co powie lekarz

Słonko, ja mam trochę większe przekroczenie drugiego wyniku (o 9) i dzwoniłam do lekarza - powiedział, że nie muszę nic robić na razie, mam zaczekać do środowej wizyty. Może być u Ciebie tak jak pisze Pierniczek.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 15:38   #4804
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
a to nie zazdroszczę..
serio, nie może się pogodzić,że się wyprowadzacie? mam nadzieję,że Wasze relacje się poprawią jak zmienicie miejsce zamieszkania..

fatalnie to wygląda.. współczuję..może jakieś domowe sposoby np okłady z kapusty? takie jak na piersi podczas zastojów czy czegos tam się stosuje? kapusta ma działanie przeciwzapalne itp..ja jak miałam kiedyś (dawno temu,kiedy wydano wyrok ,że nie będę chodzić) to właśnie pamiętam,że kapustą mnie obkładano..

dobrze,że Cię uprzedzili z tą kontrolą..masz chodzące czy leżące l4?

za taką cenę też bym się nie zastanawiała..nawet jakbym miała się zapożyczać to chyba bym się zdecydowała..Ty też se śląska? taka cena jest w tej klinice co Orange wstawiała czy jakieś inne miejsce?

dzięki..już ułożyłam już ubranka Małej i rzeczy i co chwilę otwieram i zaglądam
to miłego seansu..mi się podobał..
zjadłabym racuchy..ale mąż robi pizze

super sypialnia.. my dziś przemeblowanie robiliśmy sypialni i nadal nie mam koncepcji, gdzie ustawić łóżeczko.. w sumie moglibyśmy postawić podobnie jak u Was w nogach łóżka,ale myślałam ,że najwygodniej byłoby zaraz obok, z tym,że to wymaga więcej zachodu..myślisz,że takie ustawienie będzie praktyczne..trochę daleko do Malca..

u mnie jest o tyle skomplikowana sprawa, ze obok lozka nie ma opcji na lozeczko. Wiec musi byc w tej wnece bo lozka inaczej ustawic tez nie mozemy, takie glupie wymiary sypialni
Mysle ze jestem w stanie to przezyc :P

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Super!
Dzieki, poczatkowo mialam problem z tym kolorem scian, ale przekonalam sie lozeczko Poli bedzie dla kontrastu przyozdobione glownie w rózu :P

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 15:39   #4805
slo_nk_o
Raczkowanie

Cytat:
Super!

Słonko, ja mam trochę większe przekroczenie drugiego wyniku (o 9) i dzwoniłam do lekarza - powiedział, że nie muszę nic robić na razie, mam zaczekać do środowej wizyty. Może być u Ciebie tak jak pisze Pierniczek.
A tak się zastanawiam czy słodkie wczoraj mogło mieć wpływ na dzisiejszy wynik ten na czczo? Wizytę mam dopiero za półtora tyg i ciągle o tym myślę.
Stary 2016-05-14, 15:45   #4806
florencee
Zadomowienie

Cytat:
u mnie jest o tyle skomplikowana sprawa, ze obok lozka nie ma opcji na lozeczko. Wiec musi byc w tej wnece bo lozka inaczej ustawic tez nie mozemy, takie glupie wymiary sypialni

Dzieki, poczatkowo mialam problem z tym kolorem scian, ale przekonalam sie lozeczko Poli bedzie dla kontrastu przyozdobione glownie w rózu :P

Będzie pięknie.

Cytat:
A tak się zastanawiam czy słodkie wczoraj mogło mieć wpływ na dzisiejszy wynik ten na czczo? Wizytę mam dopiero za półtora tyg i ciągle o tym myślę.

Czytałam w opisie przygotowania do tego badania, że należy dzień wcześniej jeść normalnie i trzeba posiłek wieczorem zjeść 8-12 h przed badaniem, żeby uniknąć wpływu starych cukrów. Jak był odstęp odpowiedni to raczej nie powinno mieć wpływu. Z innych czynników czytałam, że powinno być co najmniej 8 h snu przed badaniem i brak infekcji w organizmie.

Możesz też zadzwonić do swojego lekarza, podać swoje wyniki, niech skomentuje.
Stary 2016-05-14, 15:50   #4807
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
To fajnie, że macie perspektywę mieszkania tylko we 2, a potem 3. Nawet jak stosunki z teściami/rodzicami są idealne to super jest mieszkać osobno. :P

Ja już dawno kupiłam lampę do przyszłego pokoju małego chyba w Castoramie. Pytasz tak ogólnie o sklepy czy chodzi o to, że warto na coś zwracać uwagę przy lampach w pokoju noworodka?

Ojej współczuję. Ale pech. Ta maść dobrze działa z tego co słyszałam, oby pomogła.

Dobrze, że się macie dobrze. Miłych urodzin!

To dobrze, że jakoś wytrwałaś to badanie, musiało być ciężko.
Masz się stawić do zusu na jakieś wyjaśnienia, czy do Ciebie przyjdą czy jak?
Pytam tak ogólnie bo moim zdaniem wszystkie brzydkie ale w Castoramie nie byłam
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 15:53   #4808
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Pytam tak ogólnie bo moim zdaniem wszystkie brzydkie ale w Castoramie nie byłam

Aaa rozumiem, ogólnie kupowałam lampy do mieszkania w Castoramie, Obi i Agata Meble, wszędzie tam zdarzają się też brzydkie, ale i trochę ładnych.
Stary 2016-05-14, 15:58   #4809
Fantasmagori
Zakorzenienie

Dziewczyny słuchajcie mam pytanie do tych które już mają dziecko albo znają temat po prostu Jak to jest z wkładkami laktacyjnymi? Ile czasu się ich używa? No i może jakieś polecacie?

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 16:40   #4810
iweczka
Zakorzenienie

hej

My dziś do 9.30 wylegiwaliśmy się w łóżku
szaleństwo!
Niestety pogoda do d..... leje od rana z małymi przerwami

Agnszp, Powodzenia i dużo szczęścia !!!

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Ja tutaj jestem dużo spokojniejsza niż w domu. Wiem, ze jest obok ktos kto zareaguje i że jakby co odpada mi droga do szpitala. Bosko nie jest, Ale lepiej niz na patologii ciąży wczesnej.
Cytat:
Nie będę tz o 5 rano tu ściągać. A to ze przyjedzie z jedzeniem to "oczywista oczywistość".

Cukrzycowa dostała ciemne pieczywo i galaretkę z mięsa. Na dwugie śniadanie maślanka albo kefir w kubeczku.
Trzymaj się dzielnie i dawaj znać co u Ciebie

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość

To widzę, że wzrost +2kg miesięcznie to normalne.. Niby w 3 trymestrze waga ma zwolnić

Też z wyprawką jestem na początku.. z ubranek mam praktycznie wszystko co potrzebne na początek. brakuje mi tylko 3 body na rozm 56 i ze 2 pary jakichś spodni cieplejszych na jesień na rozm 62.. i kurteczki,
a reszta jeszcze przede mną
W czwartek idziemy z mężem obejrzeć dokładnie nasz wózek Riko Nano i pewnie od razu zamówimy łożeczko też

a po cc też potrzebne to Tantum rosa i onisepct??
To ja jestem jakimś odchyleniem od normy, bo w 1 ciąży po 24 tc aż do 36 tyłam 4kg miesiecznie

Ja miałam cc, nie używałam Tantum Rosa, Octanisept do pępka.
Teraz jeszcze nie wiem, może spróbuje zwykłym szarym mydłem jak któraś pisała.

Odnośnie wyprawki ja na 56 muszę dokupić body na długi i krótki rękaw po 2 sztuki i 2 pajace

Cytat:

Super wyszło !!

Dziewczyny, kupowałyście już pościele dla maluszków ??
Ostatnio przeglądałam trochę w necie, ale jakoś nic mnie nie powaliło
Kołderkę już mam, więc szukam rozmiaru 100x135.
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 17:04   #4811
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Pierniku mam nadzieje, że jest ok. Jak pytałam pani w labie po pobraniu na czczo ile miałam mówiła, że 89 czy coś takiego a na koniec się okazało, że 93. Na początku ciąży miałam poniżej na czczo oby nie cukrzyca...
trzymam kciuki, ale z tego co Tija pisała to wystarczy tylko jedno przekroczenie i stawia się diagnozę cukrzycy, z drugiej strony jak widać po sytuacji dziewczyn tu na wątku to chyba jednak zależy od podejścia lekarza np kasia_ruda też miała jakieś niewielkie przekroczenie i chyba nie ma jakiś zaleceń szczególnych..

Cytat:

no zauważyłam,że u was i tak nie ma wyboru odnośnie ustawienia, u nas można by jeszcze pokombinować ale jednak najłatwiej byłoby postawić podobnie jak u Was..pomyślimy jak mąż pomaluje i przyniesie łóżeczko..nie zanosi sie jednak na to..mój tryb leżący powoduje,że chłop od 8ej cały czas coś robi i końca nie widać..teraz odkurza

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Dziewczyny słuchajcie mam pytanie do tych które już mają dziecko albo znają temat po prostu Jak to jest z wkładkami laktacyjnymi? Ile czasu się ich używa? No i może jakieś polecacie?
ja nie mam dzieci, ale z tego co czytałam to są sposoby,żeby zminimalizować czas używania wkładek (czytałam o przyciskaniu brodawki podczas karmienia), ale chyba nie da się powiedzieć ile jednak będą one potrzebne..najbardziej polecane są wielorazowe jednak, a jeśli jest potrzeba używania to czytałam,że dużo ich trzeba użyć, bo nawet przez chwilę mokra od mleka może powodować rozwój bakterii i wywołać zapalenie itp..ja kupiłam paczkę jednorazowych na razie, a zobaczę po porodzie co sie będzie działo i najwyżej mąż dostarczy albo zamówię wielorazowe..

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
ja mam na razie kupione dwa kocyki tkane, otulaczy sporo, jeden grubszy śpiworek i jeden cieniutki, taką niby kołderkę -niby kocyk z wypełnieniem..chyba dokupię jeszcze kocyk albo dwa i starczy mi

wrzucam zdjęcie szafy Małej z zawartością..w szufladach są większe rozmiary i spodenki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF4719.jpg (109,3 KB, 40 załadowań)

Edytowane przez Piernik Torunski
Czas edycji: 2016-05-14 o 17:11
Stary 2016-05-14, 17:05   #4812
wiewioreczka
Wtajemniczenie

dzięki za wszystkie odpowiedzi widzę że F&F dominuje muszę się zatem wybrać do tesko

bardzo się rozkręciłam w tych zakupach i w zasadzie to już mamy gotową wyprawkę kosmetyczno-apteczną, prawie całą ubrankową, wózek i kilka kocyków
także idziemy jak burza, bo jeszcze 2 tygodnie temu miałam dla dzidziusia tylko szumisia i kilka ubranek

slonko masz niedużo przekroczony wynik, w zasadzie graniczny, więc na pewno nie ma się czym martwić!!

a z pościeli mam na razie 1 kocyk grubszy minky, 2 otulacze bambusowe i 1 cieńszy śpiworek.
Planuję jeszcze dokupić ze dwa cienkie kocyki i grubszy śpiworek

Edytowane przez wiewioreczka
Czas edycji: 2016-05-14 o 17:06
wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 17:14   #4813
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
dzięki za wszystkie odpowiedzi widzę że F&F dominuje muszę się zatem wybrać do tesko

bardzo się rozkręciłam w tych zakupach i w zasadzie to już mamy gotową wyprawkę kosmetyczno-apteczną, prawie całą ubrankową, wózek i kilka kocyków
także idziemy jak burza, bo jeszcze 2 tygodnie temu miałam dla dzidziusia tylko szumisia i kilka ubranek

slonko masz niedużo przekroczony wynik, w zasadzie graniczny, więc na pewno nie ma się czym martwić!!

a z pościeli mam na razie 1 kocyk grubszy minky, 2 otulacze bambusowe i 1 cieńszy śpiworek.
to w dwa tygodnie rzeczywiście spory postęp..jeszcze sklep Pinokio polecam i ogólnie ubranka tej firmy..
Stary 2016-05-14, 17:22   #4814
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
hej

My dziś do 9.30 wylegiwaliśmy się w łóżku
szaleństwo!
Niestety pogoda do d..... leje od rana z małymi przerwami

Agnszp, Powodzenia i dużo szczęścia !!!

Trzymaj się dzielnie i dawaj znać co u Ciebie

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

To ja jestem jakimś odchyleniem od normy, bo w 1 ciąży po 24 tc aż do 36 tyłam 4kg miesiecznie

Ja miałam cc, nie używałam Tantum Rosa, Octanisept do pępka.
Teraz jeszcze nie wiem, może spróbuje zwykłym szarym mydłem jak któraś pisała.

Odnośnie wyprawki ja na 56 muszę dokupić body na długi i krótki rękaw po 2 sztuki i 2 pajace

Super wyszło !!

Zamówilam na chłodniejsze noce kołdrę i do tego 2 pościele ze strony http://poscieldladzieci.pl/
Wydają się być fajne do tego mam chyba z 7 kocyków różnej grubości
Cytat:
trzymam kciuki, ale z tego co Tija pisała to wystarczy tylko jedno przekroczenie i stawia się diagnozę cukrzycy, z drugiej strony jak widać po sytuacji dziewczyn tu na wątku to chyba jednak zależy od podejścia lekarza np kasia_ruda też miała jakieś niewielkie przekroczenie i chyba nie ma jakiś zaleceń szczególnych..

no zauważyłam,że u was i tak nie ma wyboru odnośnie ustawienia, u nas można by jeszcze pokombinować ale jednak najłatwiej byłoby postawić podobnie jak u Was..pomyślimy jak mąż pomaluje i przyniesie łóżeczko..nie zanosi sie jednak na to..mój tryb leżący powoduje,że chłop od 8ej cały czas coś robi i końca nie widać..teraz odkurza

ja nie mam dzieci, ale z tego co czytałam to są sposoby,żeby zminimalizować czas używania wkładek (czytałam o przyciskaniu brodawki podczas karmienia), ale chyba nie da się powiedzieć ile jednak będą one potrzebne..najbardziej polecane są wielorazowe jednak, a jeśli jest potrzeba używania to czytałam,że dużo ich trzeba użyć, bo nawet przez chwilę mokra od mleka może powodować rozwój bakterii i wywołać zapalenie itp..ja kupiłam paczkę jednorazowych na razie, a zobaczę po porodzie co sie będzie działo i najwyżej mąż dostarczy albo zamówię wielorazowe..

ja mam na razie kupione dwa kocyki tkane, otulaczy sporo, jeden grubszy śpiworek i jeden cieniutki, taką niby kołderkę -niby kocyk z wypełnieniem..chyba dokupię jeszcze kocyk albo dwa i starczy mi

wrzucam zdjęcie szafy Małej z zawartością..w szufladach są większe rozmiary i spodenki
Świetna szafa i zawartość !!
Stary 2016-05-14, 17:40   #4815
navioe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
To widzę, że wzrost +2kg miesięcznie to normalne.. Niby w 3 trymestrze waga ma zwolnić
A nie wzrosnąć właśnie? Mi wszyscy mówią, że dopiero teraz zacznę rosnąć. U mnie 3-4kg na plusie i widzę, że im wiekszy brzuszek tym ta waga idzie sobie delikatnie w górę. No ale nie tyje w żadnych innych miejscach, jedynie brzuszek po bokach mi się "rozepchał" i jest na równi z biodrami.. No i znikło wcięcie w talii, mam nadzieję, że ładnie wróci na swoje miejsce

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Ja mam do odebrania u znajomej kołderkę i się nad nią mocno zastanawiam, bo naczytałam się w necie. No ale z drugiej strony wydaje mi się, że pod kocykiem będzie za zimno, w samym śpiworku też. Więc nie wiem.
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 18:08   #4816
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

Super szafa się prezentuję, niezła zawartość
Własnie nie wiem czy inwestować w otulacz/ śpiworek.
Moja córka dostawała w nich szału

Cytat:
Zamówilam na chłodniejsze noce kołdrę i do tego 2 pościele ze strony http://poscieldladzieci.pl/

Świetna szafa i zawartość !!
7 kocyków- nieźle
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 18:22   #4817
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
wow sporo kocyków. Ja planuje 3 kocyki (póki co mam dwa: minky i grubszy)

Cytat:

też chcę kupić szumisia
ja mam dwa komplety pościeli do łóżeczka + ochraniacze, mam jedną kołderkę do łóżeczka, jeden śpiworek na zimę. Muszę kupić jeszcze prześcieradełka (planuję 2 szt.) i otulacz

Cytat:
super zawartość

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 18:24   #4818
slo_nk_o
Raczkowanie

Dzwoniłam do gin. Powiedziała mi, że ona po takim wyniku nie diagnozuje cukrzycy i że wystarczy dieta czy coś takiego. Zapytałam się czy już mam stosować dietę ,powiedział, że tak, że mam unikać słodkich owoców, napojów, jasnej mąki, jeść ciemne pieczywo i że porozmawiamy na wizycie. Trochę się pogubiłam bo niby cukrzycy nie ma a dieta ma być eh... a tak się cieszyłam, że nie będę mieć.
Stary 2016-05-14, 18:24   #4819
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:

super kolor w pokoju i wózek

Stary 2016-05-14, 18:29   #4820
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja się bardzo cieszę, ze mamy właściwie większość potrzebnych rzeczy. Zostało lozeczko z wyposazeniem, ale chyba wiemy już jakie i zamowimy w necie. Ubranka sa, część kosmetycznych itp tez. Wózek z fotelikiem czeka. Jesli okaże sie, ze mam bardzo sie oszczędzać lub leżeć to nie będę sie martwić odzieżowymi zakupami. Bo resztę spokojnie może kupić ktokolwiek.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 18:33   #4821
florencee
Zadomowienie

Cytat:

Fajnie to wygląda poukładane w szafie.

Cytat:

Oo to super, że zakupy dobrze idą! Ja coś dalej nie mogę się rozkręcić.

Cytat:
Dzwoniłam do gin. Powiedziała mi, że ona po takim wyniku nie diagnozuje cukrzycy i że wystarczy dieta czy coś takiego. Zapytałam się czy już mam stosować dietę ,powiedział, że tak, że mam unikać słodkich owoców, napojów, jasnej mąki, jeść ciemne pieczywo i że porozmawiamy na wizycie. Trochę się pogubiłam bo niby cukrzycy nie ma a dieta ma być eh... a tak się cieszyłam, że nie będę mieć.

Hmm no to może będzie jakaś taka lekka forma diety, wydaje się nie tak źle, też bym chciała żeby podobnie się to u mnie skończyło.
Stary 2016-05-14, 18:34   #4822
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
a to nie zazdroszczę..
serio, nie może się pogodzić,że się wyprowadzacie? mam nadzieję,że Wasze relacje się poprawią jak zmienicie miejsce zamieszkania..
wkurza się, że nie będzie miała kim rządzić ale my z mężem sobie nie pozwolimy i chcemy mieszkać osobno

Stary 2016-05-14, 18:39   #4823
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej
Melduję, że mamy się dobrze i na 16 idziemy na urodziny do babci
2kg na miesiąc to idealne przybieranie w ciąży

Co to wymiotów to przede wszystkim współczuję One są związane właśnie z rozluźnienie mięśniówki (przez hormon relaksyne) i ucisk dziecka, też zgaga może nasilać wymioty.

Tantum Rosa chce dokupić po porodzie jak będzie potrzebne, tak samo Octanisept
Uczucia zgagi na szczęście nie zaznałam nigdy (żebym zaraz nie wykrakała ).

Jak będzie potrzeba to tak jak mówisz zawsze można dokupić Tantum Rosa czy Octenisept. Siostra mi mówiła że kupowała, a ani razu nie użyła i w końcu poszło do śmieci bo się przeterminowało..

Tija, baw się dobrze na urodzinach! fajna taka rodzinna impreza, pewnie bedziesz z Tosią w centrum zainteresowania, no może zaraz po babci...

Cytat:
asicuha (nie wiem czy dobrze piszę) - wczoraj szukając filmu znalazłam jeden lekki,który kiedyś widziałam.. http://zalukaj.com/zalukaj-film/2150...o_e_2014_.html
Również polecam! Jestem krytyczna co do komedii, ale ta była świetna

Cytat:
ja mam już długo problem z krwawieniem nosa, z miesiąc albo i dwa, nie leci ciurkiem ale przy dmuchaniu zawsze krew..no i pękają mi naczynka - na twarzy dwa, na ręce parę..wydaje mi się,że szklanka soku z rusów dostarcza potrzebną dawkę wit.C a tu jednak nie..

dzięki
zależało mi na miejscu na wiszące rzeczy i własnie szufladach..pomyślałam,że jak mąż będzie szukał ubrań to w zwykłej szafie narobi takie rabanu albo dobierze jakieś dziwne połączenia, a z takiej łatwiej będzie mu wyjąć..dziś ma przestawiać meble i malować łóżeczko i półki dla Małej..zobaczymy co zrobi

hej..dziś after party.. i jeśli akta nie mylą to ślub agnszp
Ale się u Was dzieje przestawianie, malowanie, układanie. Fajnie, nic Was nie zaskoczy w sierpniu.

Planuje przy najbliższej wizycie zapytać ginekolog o suplementację wit. C. Też pękają mi naczynka i dodatkowo boję się żylaków, a mam duże predyspozycje niestety.. Choć czytałam że w ciąży z wit. C trzeba uważać, żeby nie przedobrzyć.
___
Robiłam polecane tu ciasto Kinder Country. Dla mnie i Tż zdecydowanie za słodkie, ale smakuje identycznie jak ten batonik!

agnszp, wszystkieeego co najlepsze z okazji Waszego wielkiego dnia!!!

Edytowane przez Babygirl1990
Czas edycji: 2016-05-14 o 19:04
Babygirl1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 19:02   #4824
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
--------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Ja mam do odebrania u znajomej kołderkę i się nad nią mocno zastanawiam, bo naczytałam się w necie. No ale z drugiej strony wydaje mi się, że pod kocykiem będzie za zimno, w samym śpiworku też. Więc nie wiem.
też się zastanawiam czy w chłodniejsze noce nie będzie za chłodno, ale w razie czego w śpiworek i na to kocyk i powinno byc ok..poza tym nie wiadomo czy Malec nie wyląduje ze mną w łóżku..

Cytat:
Super szafa się prezentuję, niezła zawartość
Własnie nie wiem czy inwestować w otulacz/ śpiworek.
Moja córka dostawała w nich szału

7 kocyków- nieźle
w razie czego takie otulacz będzie służył do okrycia, wytarcia, osłonięcia itp.. a u starszaka jako kocyk..

Cytat:
wiesz, przy diagnozie cukrzycy musiałaby Cię wysłać do diabetologa, wpisać inform. w kartę ciąży, robic pomiary itp.,a może przy niewielkich zmianach w diecie Twój lekarz uważa,że nie trzeba tego wszystkiego..

Cytat:
Ja się bardzo cieszę, ze mamy właściwie większość potrzebnych rzeczy. Zostało lozeczko z wyposazeniem, ale chyba wiemy już jakie i zamowimy w necie. Ubranka sa, część kosmetycznych itp tez. Wózek z fotelikiem czeka. Jesli okaże sie, ze mam bardzo sie oszczędzać lub leżeć to nie będę sie martwić odzieżowymi zakupami. Bo resztę spokojnie może kupić ktokolwiek.
a co lekarze mówią? jakies badania miałaś?

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
wkurza się, że nie będzie miała kim rządzić ale my z mężem sobie nie pozwolimy i chcemy mieszkać osobno
brawo dla męża..wielu mężczyzn w takiej sytuacji nie wie jak reagować/po czyjej stronie stanąć/sa zagubieni itp. a Twój tż, z tego co piszesz, murem za Tobą..

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość

Również polecam! Jestem krytyczna co do komedii, ale ta była świetna

Ale się u Was dzieje przestawianie, malowanie, układanie. Fajnie, nic Was nie zaskoczy w sierpniu.

Planuje przy najbliższej wizycie zapytać ginekolog o suplementację wit. C. Też pękają mi naczynka i dodatkowo boję się żylaków, a mam duże predyspozycje niestety.. Choć czytałam że w ciąży z wit. C trzeba uważać, żeby nie przedobrzyć.
ja równiez jestem krytyczna wobec komedii.. niestety ten gatunek najczęściej wiąże się z kiczem i tanim humorem..no poza polskimi klasykami,ale ten film mnie wciągnął..
to chyba przez to,że nie czuję sie do końca bezpiecznie przez tą szyjkę.. nie chciałabym,żeby mąż to robił sam..znaczy robić i tak robi sam,ale ja jestem mózgiem całej operacji
o widzisz .. o żylakach nie pomyślałam, a u mnie w rodzinie kobiety często mają ten problem..ja już wolałabym więcej leków nie przyjmować,codziennie dostaję sok wyciskany z cytrusów, dziś mąż wyjął ze spiżarni domowy sok porzeczkowy.. może coś wypłukuje teraz ta wit z organizmu? podpytaj gin... a ja jak nie zapomnę to położnej zapytam w czwartek
Stary 2016-05-14, 19:04   #4825
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Tak się zwiększa zapotrzebowanie na wszystko, ja tu szaleję z żelazem, magnezem, a jeszcze o witaminie C trzeba pamiętać, ech. :P

Może zacznę brać też witaminę C, zapytam lekarza, bo już tak się rozrasta mój zestawik witamin.
Cytat:
Wit. C rozpuszcza się w wodzie i raczej nie ma możliwości żeby ją przedawkować.. prędzej usunie się sama z organizmu razem z moczem. My z TŻ suplementujemy się taką: http://www.ceneo.pl/29093382 jest do tego miarka po 1g i sobie rozpuszczamy w wodzie co rano po 2g w szklance wody z miodem polecam

Do poczytania: http://www.akademiawitalnosci.pl/naj...l-askorbinowy/ i http://www.sygnaturazdrowia.pl/witam...a-slow-prawdy/

Tu macie o wit. C w ciąży: http://www.akademiawitalnosci.pl/qa-...at-witaminy-c/ (pyt. nr 7)

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Nie mylą, nie mylą to dzis ten dzien trzymajcie kciuki....zebym nie uciekła sprzed usc
Juz sie doczekać nie moge az bede zoną tżta, chociaż nigdy mi sie specjalnie nie spieszyło <3
Trzymajcie kciuki za moj makijaż (bo próbnego nie było) i fryzurę (tez próbnej nie było) i zebym wytrzymała do końca, bo katar dalej jest niestety, tyle ze mniejszy :/
Trzymamy mocno kciuki! Będzie na pewno wspaniale I wszystkiego co najpiękniejsze na nowej drodze!

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
Pół kilo makaronu właśnie czeka na to z czym go podać, ale nie mam pomysłu.
Jak przygotowujesz do tego warzywa? W jakimś sosie?
Wystarczy np. śmietany dolać i doprawić do smaku, albo ze dwa pomidory sparzyć i poddusić do miękkości i doprawić a jak mi się już wgl nic nie chce to odrobinę wody z gotowania makaronu i doprawić, na to ew. starty ser A jak zostanie więcej to później można zapiec w piekarniku pod serem i jest w sam raz na 2gi obiad

Cytat:
Napisane przez likap Pokaż wiadomość
Jak pech to pech 13 piątek spadła mi na nogi półka na której były oparte metalowe kątowniki. Na nodze jest krwiak i zdarta skóra no i odbita deska. PRzykładałam lodem, byłam w aptece niby altacetu niekoniecznie można stosować, a w dodatku jest to otwarta rana. Kupiłam na obrzęk maść z arnikiem. Byłam na pogotowiu a tam Pan od 'gipsów' powiedział, że wydaje mu się że złamana nie jest bo prześwietlenia mi nie zrobi bo szkoda maluszka, więc niepotrzebnie jechałam... Czy może znacie skuteczne sposoby by ból i obrzęk był mniejszy?
Ojej bidula Widziałam że Piernik już Ci napisała o kapuście, to samo chciałam powiedzieć. Zawinąć w liście kapusty i bandaż, do tego schłodzić jakimś zimnym okładem i będzie dobrze. Ale obstawiam że siniak będzie gigantyczny i oszczędzaj się!

Cytat:
Cytat:
Też chciałam się zapytać o której wczoraj miałaś ostatni posiłek i co jadłaś? Jak był ciężki lub słodki to mogło mieć to wpływ na ten pierwszy pomiar, bo on jest ledwo na granicy. Ja bym pewnie na Twoim miejscu powtórzyła wynik na czczo i dobrze się do niego przygotowała z dietą dnia poprzedniego - tak co by być w 100% pewną

My właśnie wróciliśmy z komunii, w sumie myślałam że bardziej mnie ten dzień zmęczy a nie było tak źle dużo dobrego jedzenia, spacerek... obowiązek chrzestnej spełniony teraz można odpoczywać - pozycja horyzontalna bardzo pożądana

Edytowane przez scoiatael86
Czas edycji: 2016-05-14 o 19:08
scoiatael86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 19:09   #4826
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Wit. C rozpuszcza się w wodzie i raczej nie ma możliwości żeby ją przedawkować.. prędzej usunie się sama z organizmu razem z moczem. My z TŻ suplementujemy się taką: http://www.ceneo.pl/29093382 jest do tego miarka po 1g i sobie rozpuszczamy w wodzie co rano po 2g w szklance wody z miodem polecam

Do poczytania: http://www.akademiawitalnosci.pl/naj...l-askorbinowy/ i http://www.sygnaturazdrowia.pl/witam...a-slow-prawdy/
Dzięki! Biorę się za czytanie.
p.s. Jesteś może farmaceutką? zauważyłam że sporo porad odnośnie leków/witamin nam tu dostarczasz
Miłego odpoczywanka!
Stary 2016-05-14, 19:13   #4827
Kasmina
Rozeznanie

3 kocyki kupiłam a 4 dostałam, stąd taka ilość myślę że i tak się przydadzą
Dziewczyny, ja ciągle jem... Taka mam ochotę cały czas na coś... Masakra...
Stary 2016-05-14, 19:14   #4828
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki! Biorę się za czytanie.
p.s. Jesteś może farmaceutką? zauważyłam że sporo porad odnośnie leków/witamin nam tu dostarczasz
Miłego odpoczywanka!
Haha nie, nie jestem, hobbystycznie interesuję się razem z TŻ suplementacją. I staramy się docierać do mądrych artykułów opartych na konkretnej bibliografii i badaniach naukowych niestety w tej dziedzinie dość ciężko (szczególnie na początku) oddzielić zabobony czy gadki marketingowe od prawdy. Chcę wierzyć że nam się to udaje I tym co uda nam się dowiedzieć dzielę się z Wami. Producentów też już mamy "rozpykanych"
Stary 2016-05-14, 19:15   #4829
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
brawo dla męża..wielu mężczyzn w takiej sytuacji nie wie jak reagować/po czyjej stronie stanąć/sa zagubieni itp. a Twój tż, z tego co piszesz, murem za Tobą..
akurat tutaj nie mam co narzekać, mąż jest bardzo za mną

Cytat:
3 kocyki kupiłam a 4 dostałam, stąd taka ilość myślę że i tak się przydadzą
Dziewczyny, ja ciągle jem... Taka mam ochotę cały czas na coś... Masakra...
ja też ostatnio ciągle jem

Stary 2016-05-14, 19:36   #4830
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Jasne, ze sie podzielę lista. Wrzucam i moze ktoś podpowie co jeszcze do tego dopisać albo co z tego wykreślić? Załącznik 6420326Załącznik 6420331
dzięki ja się raczej nie zdecyduję na kosmetyki nivea, będę szukała czegoś z bardziej naturalnym składem

Cytat:
Juz leżę. Szyjka 39mm, Bobo 1kg.
dobrze, że szyjka długa trzymaj się tam Kochana i zdawaj nam relację

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Nie mylą, nie mylą to dzis ten dzien trzymajcie kciuki....zebym nie uciekła sprzed usc
Juz sie doczekać nie moge az bede zoną tżta, chociaż nigdy mi sie specjalnie nie spieszyło <3
Trzymajcie kciuki za moj makijaż (bo próbnego nie było) i fryzurę (tez próbnej nie było) i zebym wytrzymała do końca, bo katar dalej jest niestety, tyle ze mniejszy :/

Trzymam kciuki za wyniki!
Wszystkiego naj naj na Nowej Drodze Życia!

Cytat:
Napisane przez likap Pokaż wiadomość
Jak pech to pech 13 piątek spadła mi na nogi półka na której były oparte metalowe kątowniki. Na nodze jest krwiak i zdarta skóra no i odbita deska. PRzykładałam lodem, byłam w aptece niby altacetu niekoniecznie można stosować, a w dodatku jest to otwarta rana. Kupiłam na obrzęk maść z arnikiem. Byłam na pogotowiu a tam Pan od 'gipsów' powiedział, że wydaje mu się że złamana nie jest bo prześwietlenia mi nie zrobi bo szkoda maluszka, więc niepotrzebnie jechałam... Czy może znacie skuteczne sposoby by ból i obrzęk był mniejszy?
o rany, co za pech! Nawet sobie wolę nie wyobrażać jak Cię to boli przychodzą mi do głowy tylko zimne okłady...

Cytat:

super zawartość!! na ile otulaczy się zdecydowałaś? zastanawiam się czy dokupywać jakieś poza tymi dwoma które mam...

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
i bardzo dobrze, że chcecie mieszkać osobno moim zdaniem młodzi powinni mieszkać osobno, jest to wtedy najzdrowsze dla otoczenia chyba, że ktoś ma np swoje piętro, dogaduje się z rodzicami (i nie wtrącają się oni w związek) to wiadomo- każdemu wedle potrzeb

Byłam dzisiaj z mężem na zakupach... byłam w ccc (dostałam smsa z rabatem -40% na wszystko, więc trzeba było skorzystać), kupiliśmy kartkę i bon podarunkowy na jutrzejszy chrzest i później spożywka... tam już miałam kryzys, nałaziłam się i teraz leżę do góry brzuchem wciągnęłam magnuma i czekamy na pizzę

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości