Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-16, 07:14   #4921
Krefetka
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
hej dziewczyny..

no właśnie z tą tokso to nie jestem pewna..

super,że już poważne zakupy poczynione, teraz pójdzie z górki

czyli jednak aktywność Jasia jest pewnie cały czas, tylko mamuśka w biegu nie pozwala Mu się ujawnić..
też chciałam kosz ale w końcu zdecydowałam się na hamak i kupiłam do części dziennej domu właśnie hamak, a łóżeczko będzie w sypialni..

fajnie,że podróż przebiegła sprawnie..oby podobnie było w pracy..

ślicznie wyglądasz..bardzo delikatna uroda i brzusio też...
no i witaj w gronie mężatek

za studniówkę
z tym krwawieniem to porażka jakaś...mówiłaś o tym lekarzowi? coś zalecał dodatkowo?

współczuję sytuacji,ale odnośnie zmęczenia tżeta po pracy i jego zapału do obowiązków domowych to powiem Ci,że teraz kiedy mam przykaz leżenia i brak wyboru co do tego kto ogarnia dom i nas to widzę to trochę inaczej - ja miałam tak jak Ty wracałam z pracy i latałam do wieczora z obiadem,zakupami, sprzątaniem, jeszcze sprawami okołozawodowymi męża i swoimi itp. nie narzekałam bo zawsze to bardzo lubiłam i nie chciałam nawet za bardzo dzielić obowiązków..teraz widzę,że to nie do końca było dobre..mąż robi wszystko tak dobrze jak ja albo i lepiej-wcześniej nie miał szansy się wykazać, bo wszystko robiłam sama..wiesz skądś ten talerz ląduje w jego rękach przed tym laptopem..pomyśl czy nie ma rzeczy, których jak nie zrobisz Ty to świat się nie zawali a mąż będzie zmuszony się zaangażować.. wiesz drobne sprawy typu brak wypranych, wyprasowanych ubrań, ulubionego jedzonka w lodówce itp. Chłop musi zostać postawiony czasem w jasnej sytuacji , żeby się zmobilizować..ale teraz pewnie musi dojść do zdrowia, oby jak najszybciej to nastąpiło

---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ----------

u mnie też pogoda do d..także..zostaje w domu a nawet zaszaleje i poleżę w łóżku..plany? najpierw standardowo przegląd aktualnych ogłoszeń motoryzacyjnych, potem szybkie ogarnianie siebie i miejsca stacjonowania, następnie przegląd internetów, lektura, oczekiwanie na kuriera, a potem męża..może w trakcie coś wypadnie..o np. jak trzymanie kciuków za badanie Tijii dziś

Dziś tija ma badania? Nie odnotowałam tego dobrze ze można liczyć na Twoje foldery
Tez masz pracowity dzień przed sobą.
Ja mam wrażenie ze jak tylko Twój maz wychodzi to na kuriera czekasz? Hmmm...

Z czystej ciekawości co masz na obiad?

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Do mnie ostatnio kurier zadzwonił i mówi: będę za godzinę Pani maz jest w domu? Bo najwyżej przyjadę wieczorem" chodziło o to ze miał jakaś większa paczkę i samemu nie chciało mu sie targać

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 07:26   #4922
tija93
Zakorzenienie

Hej

Po śniadaniu zbieramy się i idziemy do szpitala odebrać posiew i prosto do doktora

Wczoraj przed 16 wróciliśmy. Rozpakowałam ciuchy dla Tosi, a nie miałam siły ich zbierać. Mamy ich zdecydowanie za dużo

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
dobry wieczór
dziś mam 26 +0 tc

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Witam sie dzis juz jako szczesliwa mężatka

Tak sie prezentowaliśmy, tutaj z ciociami przed wejściem na ślub
Było cudownie, na ślubie duzo śmiechu, nie mogłam zachować powagi przy moim tżcie, przyjecie weselne bajka, wszysycy sie dobrze bawili, jedzenie pyszne, zabawa do 3 rano ja na takiej adrenalinie ze nie odczuwałam zmęczenia prawie w ogole do tej 3 rano
Dziekuje bardzo za życzenia dla nas
Ślicznie wyglądaliście! Wszystkiego najlepszego!

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Gratulacje pięknie wyglądacie.

Dziś mam studniówkę stawiam soczek, może być grejpfrutowy, bo właśnie taki piję
Ja świętowałam z TŻ wczoraj, byliśmy na pizzy, a potem wciągnęłam jeszcze panna cotta Wyciągnęłam go wczoraj na pizze i mówię że mamy święto. A on na to jakie? Mówię- powiem Ci przy jedzeniu. A potem był zaskoczony że w ogóle takie święto istnieje

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Tija, bo już któryś raz chce zapytac: jak rozmowa Twojego chlopa? Dobrze wypadł? Mój teraz ma dwie, ale ten to ciągle gada z jakimiś firmami. A niż trafi się coś lepszego ;-)
Jest w trakcie umawiania się na dzień próbny za Twojego!
Stary 2016-05-16, 07:27   #4923
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Dziś tija ma badania? Nie odnotowałam tego dobrze ze można liczyć na Twoje foldery
Tez masz pracowity dzień przed sobą.
Ja mam wrażenie ze jak tylko Twój maz wychodzi to na kuriera czekasz? Hmmm...

Z czystej ciekawości co masz na obiad?

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Do mnie ostatnio kurier zadzwonił i mówi: będę za godzinę Pani maz jest w domu? Bo najwyżej przyjadę wieczorem" chodziło o to ze miał jakaś większa paczkę i samemu nie chciało mu sie targać

Tija ma wyniki posiewu i decyzję w sprawie krążka..
tak czułam,że pojawią się uszczypliwości nt kuriera ale co ja mogę poradzić,że on wpada jak nie ma męża..a ten Twój to też niezły cwaniak..że niby chce ułatwić,ale ja tam wyczuwam podstęp..
no zarobiona jestem dziś..jeszcze będę testować czy kota da się strzyc w pozycji leżącej
na obiad naleśniki grillowane ze szpinakiem,suszonymi pomidorami,serem, do tego sos chyba czosnkowy małodietetycznie ale ja na krzywą idę dopiero w czwartek
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 07:27   #4924
tija93
Zakorzenienie

Piernik to Ty masz bardzo odpowiedzialne zadanie!
Stary 2016-05-16, 07:28   #4925
zonamojegomeza
Zakorzenienie

tija ty czekasz na posiew na paciorkowce?
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 07:28   #4926
Krefetka
Zadomowienie

W moim tv mówią ze pod koniec maja bedzie 28 St. A w tym tyg weekend około 22 St na poludniu

Stary 2016-05-16, 07:30   #4927
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
tija ty czekasz na posiew na paciorkowce?
Też tam się łapią Mam robiony posiew na bakterie tlenowe i beztlenowe i od razu antybiogram.
Stary 2016-05-16, 07:30   #4928
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
tak czułam,że pojawią się uszczypliwości nt kuriera ale co ja mogę poradzić,że on wpada jak nie ma męża..a ten Twój to też niezły cwaniak..że niby chce ułatwić,ale ja tam wyczuwam podstęp..
no zarobiona jestem dziś..jeszcze będę testować czy kota da się strzyc w pozycji leżącej
na obiad naleśniki grillowane ze szpinakiem,suszonymi pomidorami,serem, do tego sos chyba czosnkowy małodietetycznie ale ja na krzywą idę dopiero w czwartek

Oj smacznie brzmi... Dlaczego w diecie nie można? Można najwyżej podzieli sie posiłek na 2 podejścia
Zapisałam danie na środę dzięki
Stary 2016-05-16, 07:31   #4929
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja czekam na posiew z szyjki.
Stary 2016-05-16, 07:32   #4930
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Ja czekam na posiew z szyjki.
Ja też To trzymam za Twój!
Stary 2016-05-16, 07:36   #4931
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Nie dopytalam kiedy będzie. Ale coś kojarzę z praktyk ze to z 5 dni było. Mocz powinien byc dziś
Stary 2016-05-16, 07:37   #4932
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Ściągnęłam aplikacje, pika mi, gdy któraś odpowie (łaaaaał ;-)) i mam szybką odpowiedź i tyle. To chyba nie mam taptalk . Ale ze mnie nieogar, masakra. Jednak co się dziwić, skoro wielocytowanie odkryłam po...nieważne :p
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 07:39   #4933
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dopytalam kiedy będzie. Ale coś kojarzę z praktyk ze to z 5 dni było. Mocz powinien byc dziś
No troszku posiewy trwają, bo je hodują, a u mnie jeszcze wysyłają do innego labu. A moczu to też masz posiew?

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Cytat:
Ściągnęłam aplikacje, pika mi, gdy któraś odpowie (łaaaaał ;-)) i mam szybką odpowiedź i tyle. To chyba nie mam taptalk . Ale ze mnie nieogar, masakra. Jednak co się dziwić, skoro wielocytowanie odkryłam po...nieważne :p
Mnie w aplikacji potem wkurzało to pikanie, bo za dużo razy pikało Wyłączyłam powiadomienia
Stary 2016-05-16, 07:39   #4934
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Piernik to Ty masz bardzo odpowiedzialne zadanie!
wiem..dlatego wstałam rano,wypiłam grejfruta za zdrowie ziuty i jej studniówkę i zaciskam kciuki..

Cytat:
W moim tv mówią ze pod koniec maja bedzie 28 St. A w tym tyg weekend około 22 St na poludniu

może się pomylili..

Cytat:
Oj smacznie brzmi... Dlaczego w diecie nie można? Można najwyżej podzieli sie posiłek na 2 podejścia
Zapisałam danie na środę dzięki
aa no to super.. polecam..proste i smaczne.. a co u Ciebie kuchnia serwuje?
Stary 2016-05-16, 07:40   #4935
Krefetka
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:

Wielocytat... Stajesz na wiadomości klikasz więcej i wybierasz multicytat (to za pierwszym razem) a pózniej juz tylko zaznaczają wypowiedzi ktore chcesz pózniej skomentować.
Emotek nie ogarnęłam wiec korzystam z tych w telefonie
Stary 2016-05-16, 07:40   #4936
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
No troszku posiewy trwają, bo je hodują, a u mnie jeszcze wysyłają do innego labu. A moczu to też masz posiew?
Też. W badaniu ogólnym wyszły bakterie.
Stary 2016-05-16, 07:42   #4937
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Mnie w aplikacji potem wkurzało to pikanie, bo za dużo razy pikało Wyłączyłam powiadomienia

Ja wyłączam powiadomienia na noc bo jak sie dziewczyny rozpiszą to mi kota budzą a jak kot nie śpi to cały dom ma nie spać
Siada nad telefonem i jęczy zeby odebrać
Stary 2016-05-16, 07:42   #4938
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

No tak, pika cały czas. To jak ściągnąć ten taptalk? Xd

Tija, super. Czyli wypadł dobrze. Graty i kciuki za dalsze etapy!

Kurde, jestem ciekawa, jak agnszp (dobrze napisałam? jak nie to sorry) wyglądała na ślubie (GRATULACJE!), a tu nie widzę zdjęć:\
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 07:49   #4939
Krefetka
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
wiem..dlatego wstałam rano,wypiłam grejfruta za zdrowie ziuty i jej studniówkę i zaciskam kciuki..

może się pomylili..

aa no to super.. polecam..proste i smaczne.. a co u Ciebie kuchnia serwuje?

Dziś makaron z sałatka. (Szału nie ma)
Jutro pieczony bakłażan i cukinia z pomidorami

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Cytat:

Kurde, jestem ciekawa, jak agnszp (dobrze napisałam? jak nie to sorry) wyglądała na ślubie (GRATULACJE!), a tu nie widzę zdjęć:\

Ej nie żartuj ...
Wchodzisz tam gdzie możesz ściągać apki (nie wiem czy masz telefon na androidzie, iOS, czy Windows stad nie pisze gdzie sie wchodzi) wpisujesz taptalk i instalujesz.
Wybierasz jakie forum i gdzie chcesz obserwować i po sprawie

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Cytat:

Zaloguj sie w przeglądarce w telefonie to bedziesz widzieć a wygladała moim zdaniem ślicznie i bardzo delikatnie

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Piernik dotarło do mnie - po co strzyżesz kota? Twój ma śliczna długa sierść , czy moze to juz włosy sie nazywają

Stary 2016-05-16, 07:52   #4940
florencee
Zadomowienie

Hej.

Cytat:

Było cudownie, na ślubie duzo śmiechu, nie mogłam zachować powagi przy moim tżcie, przyjecie weselne bajka, wszysycy sie dobrze bawili, jedzenie pyszne, zabawa do 3 rano ja na takiej adrenalinie ze nie odczuwałam zmęczenia prawie w ogole do tej 3 rano
Wszystkiego najlepszego!!!! I wielkie gratulacje!
Wyglądałaś ślicznie.
Wspaniale, że wszystko udane.

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
u mnie też, ale pewnie jak zaczną się upały zacznie się krew lać ;/

o mleczku pszczelim nie słyszałam, że dobre na naczynka dzięki

u mnie niestety na nogach i to bardzo dużo... wydaje mi się, że to od acardu

oj skorzystałam paznokcie polamowane, serial obejrzałam i jeszcze wizaż nadrobiłam

duża różnica wieku Arturek ma szanse w rodzinie na jakieś towarzystwo, czy tylko na rodzeństwo może liczyć??

super jak takie ruchy są już widoczne

fajnie, że udało się kupić... też się zastanawiam nad nim

Pięknie wyglądałaś, nie widać w ogóle brzuszka, świetnie, że impreza udana
Mój kuzyn bierze w tym roku ślub, może się pojawi jakieś towarzystwo dla Arturka, a poza tym na razie się nie zapowiada, będzie zmuszony czekać na rodzeństwo.

Cytat:
Gratulacje pięknie wyglądacie.

Ja świętowałam z TŻ wczoraj, byliśmy na pizzy, a potem wciągnęłam jeszcze panna cotta Wyciągnęłam go wczoraj na pizze i mówię że mamy święto. A on na to jakie? Mówię- powiem Ci przy jedzeniu. A potem był zaskoczony że w ogóle takie święto istnieje

Co do krwawienia z nosa to ja tak mam od początku ciąży. Jak zaczęłam wymioty w 6tc (rzygałam i krew się ciurkiem lała na raz) tak do dziś co 2-3 dni leci mi krew. Kiedyś nawet w tesco przy kasie krew mi zaczęła lecieć
za studniówkę!

To często te krwawienia z nosa, współczuję.

Cytat:
Napisane przez Niezapominajka 89 Pokaż wiadomość
Cześć ja tylko na chwile napisać co u mnie jutro rano Was nadrobię.
Co do piątku miałam fatalny dzień bo pokłóciliśmy się z mężem, jeszcze tylko 3 miesiące do porodu więc chciała bym, żeby w końcu pomalował mieszkanie póki mam jeszcze siłę posprzątać i ogólnie za prace domowe się wziął, a on wraca po 8 godzinach pracy i tylko zmęczony, a więcej planuje niż robi. Ja też przed pójściem na l4 pracowałam 8 h i wszystko robiłam w domu nie narzekałam, a ten tylko laptop, pilot jedzenie pod nos mu dać i odpoczywa. W sobote zawzięcie milczał on tak lubi się fochnąć zamiast pogadać i wyjaśnić na spokojnie, lecz musiał się odezwać bo na meczu miał wypadek pojechałam po niego i auto wzięłam go na pogotowie i okazało się, że ma jakiś poważny problem z barkiem. Lekarz dyżurujący wsadził to w gips żeby usztywnić i jutro ma zgłosić się do ordynatora by podjął decyzje co z tym dalej. Masakra mam nadzieję, że to nic poważnego wymagającego operacji i szybko wróci do sprawności. Normalnie od piątku wszystko pod górkę, mam nadzieję, że stres nie zaszkodzi małemu.
Dużo nerwów miałaś. Biedny TŻ, oby to nie było nic poważnego!
Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia.

Cytat:
Zainstalowalam aplikacje, ale czad Nie mam czasu podrapać się po tyłku, przepraszam. Tak na szybko (jak zwykle, ostatnio): ZUS wysłał pismo do pracodawcy i ten powiadomił mnie o kontroli. Na razie to papierologia. Pewnie wynika to z krótkiego okresu zatrudnienia, choć z drugiej strony wcześniej miałam działalność i normalnie odprowadzalam składki. A jeszcze wcześniej też pracowałam, więc ciągłość zatrudnienia mam, ale oni oczywiście zrobią wszystko, żeby nie wypłacić kasy :\ Ktoś pisał o wodzie przy glukozie. Pielęgniarka mi powiedziała, że jak najbardziej wodę można pić, nie wpływa na wynik.

Tija, bo już któryś raz chce zapytac: jak rozmowa Twojego chlopa? Dobrze wypadł? Mój teraz ma dwie, ale ten to ciągle gada z jakimiś firmami. A niż trafi się coś lepszego ;-)

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

L4 mam chodzące, ale i tak mam obowiązek siedzieć w miejscu zamieszkania. Słuchajcie, jak się w tym cholerstwie robi edycję i welocytowanie? Gdzie emotki???
No to dobrze, że wiesz o kontroli, mam nadzieję że przebiegnie wszystko bez problemu. Te wymogi przy L4 chodzącym są trochę niedookreślone, coś tam można (lekarz, apteka, jakieś zakupy), ale tak naprawdę to nie wiem jak oni do tego podchodzą.

Kciuki za rozmowy TŻ-a!

A jak tam Twoje wyniki glukozy?

Cytat:
U mnie pada, co akurat mnie cieszy bo od czasu do czasu uwielbiam taka pogodę
Dziś mam zamiar ogarnąć dietę i przepisy na tydzień, przepisać w końcu wyprawkę i dokleić do niej linki, żeby mąż wiedział o co mniej więcej chodzi.

A to wszystko w pozycji horyzontalnej

Także jak widać zarobiona dziś będę. A jak u Was sie dzień przedstawia?

Powodzenia.
Też mam w planie w końcu spisać wyprawkę, wynotować co muszę zamówić i pokazać to mężowi, żeby nie był zszokowany potem ilością i kosztem zamówień. :P

Poza tym mam dzisiaj wieczorem szkołę rodzenia.

Cytat:
Hej

Po śniadaniu zbieramy się i idziemy do szpitala odebrać posiew i prosto do doktora

Wczoraj przed 16 wróciliśmy. Rozpakowałam ciuchy dla Tosi, a nie miałam siły ich zbierać. Mamy ich zdecydowanie za dużo
Trzymam kciuki za wyniki i wizytę.

Cytat:
Dobry obiadek będzie.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 08:05   #4941
Krefetka
Zadomowienie

Ostatnie zdarzenie spowodowało ze moja waga spadła do wagi z koncówki 1trym (-3,5). Jeszcze trochę a po ciąży będę ważyć mniej niż przed...

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Od razu uprzedzam.. Nie polecam tego sposobu na utratę wagi

Stary 2016-05-16, 08:12   #4942
Babygirl1990
Raczkowanie

Hej, hej!
Mialam kiepską noc.. Budziłam się i brzuch pobolewał, raz myślałam że się zsiusiam i chyba w ostatniej chwili się przebudzilam.. szłam do łazienki jak pingwin, i skurcz mnie złapał.. Nie mogłam sobie znaleźć pozycji..

Pierniku, ja również w czwartek będę pytać o kwestie wit. C, mam nadzieję że nie zapomnę

Agnszp żałuję że nie widzę zdjęcia na tel. Ciesze się że wszystko się Wam udało

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze badania i wyniki
Ja idę jutro się badać.

Dziewczyny, ćwiczycie m. Kegla?
Stary 2016-05-16, 08:18   #4943
Krefetka
Zadomowienie

W ddtv za chwile bedą mowić o zmianach dla ciężarnych (chodzi o wybór położnych, to o czym wcześniej pisałyście)

Stary 2016-05-16, 08:20   #4944
virginia
Zakorzenienie

Dzień dobry Mamusie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
ojej Kochana przystopuj troszkę jak się dzisiaj czujesz?

Ale w sumie dobrze, bo się ogarnę, mąż zrobi naleśniki i ok 11 ma być koleżanka (mama chrzczonego dzisiaj dzidziusia) na makijaż a o 14:30 już chrzciny, więc mnie nie będzie pół dnia
Dziękuję, jest już lepiej . Jak się udały chrzciny?

Cytat:
Miło wczoraj było, ale przed 20 się zwinęliśmy, bo już na krześle mi było niewygodnie Mało jadłam, a w nocy mnie żołądek bolał

Było dużo rodziny, której dawno nie widziałam. Pogadali z nami, pytali o ciążę, o dziecko
Fajnie, że miło spędziliście czas .

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
No to życzę szybkiego skończenia się papierów i dobrej zabawy.
Mam nadzieję, że czujesz się już lepiej.
Dziękuję, już lepiej

Cytat:
Jadę dziś znowu do rodziców, tym razem z mężem, a potem z rodzicami i siostrą na 18-tke w rodzinie do Cieszyna, a mąż wraca do domu, bo biedny ma dziś dyżur w pracy. :P Wczoraj na spotkaniu starej klasy trochę poimprezował i też było chrapanko w nocy.
Jak się udała imprezka?

Cytat:
dla teżet..
udanej zabawy i dobrego już samopoczucia..córcia lepiej?
Dzięki .
Córcia już znacznie lepiej ale jeszcze kaszle więc jeszcze dziś i jutro zostanie ze mną w domu.

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
dla tż !! Słuchaj się go
A kto potem będzie się odchudzał?

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Plan na wieczór: serial, lody i wyro
W końcu odpocznę
Bardzo dobre plany!!!

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Melduję się, że dotarliśmy bezpiecznie do domu teraz trzeba się ogarnąć i iść spać... ciężki tydzień w pracy mnie czeka, bo mamy oceny roczne, muszę cały swój zespół ogarnąć. Będę Was nadrabiać wieczorami
owocnej pracy i wytrwałości!

Cytat:
Załącznik 6426061

Gratulacje!!! Super!!!

Cytat:

Co do krwawienia z nosa to ja tak mam od początku ciąży. Jak zaczęłam wymioty w 6tc (rzygałam i krew się ciurkiem lała na raz) tak do dziś co 2-3 dni leci mi krew. Kiedyś nawet w tesco przy kasie krew mi zaczęła lecieć
Te krwawienia i w ogóle problemy ze śluzówką są normalne w ciąży, nie pamiętam tylko na którym etapie.

Wy tu o kocykach, pieluszkach, będę musiała chyba w któryś weekend wyciągnąć z czeluści rzeczy po Natalce i je w końcu przejrzeć, poprać.
Byliśmy wczoraj na komuniach, było fajnie. Wieczorem kończyłam jeszcze oceny opisowe i egzamin pisemny.
Dziś mam wizytę, pierwszy raz idę z TŻetem.
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 08:26   #4945
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Ostatnie zdarzenie spowodowało ze moja waga spadła do wagi z koncówki 1trym (-3,5). Jeszcze trochę a po ciąży będę ważyć mniej niż przed...

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Od razu uprzedzam.. Nie polecam tego sposobu na utratę wagi

Ojej. :/ A czujesz się już w porządku?

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Hej, hej!
Mialam kiepską noc.. Budziłam się i brzuch pobolewał, raz myślałam że się zsiusiam i chyba w ostatniej chwili się przebudzilam.. szłam do łazienki jak pingwin, i skurcz mnie złapał.. Nie mogłam sobie znaleźć pozycji..

Pierniku, ja również w czwartek będę pytać o kwestie wit. C, mam nadzieję że nie zapomnę

Agnszp żałuję że nie widzę zdjęcia na tel. Ciesze się że wszystko się Wam udało

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze badania i wyniki
Ja idę jutro się badać.

To współczuję tego bólu w nocy. :/

Kciuki za badania.

Kegla ćwiczę jak mi się przypomni = rzadko.

Cytat:
W ddtv za chwile bedą mowić o zmianach dla ciężarnych (chodzi o wybór położnych, to o czym wcześniej pisałyście)

Dzięki, trzeba zerknąć.

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie

Dziękuję, jest już lepiej . Jak się udały chrzciny?

Fajnie, że miło spędziliście czas .

Dziękuję, już lepiej

Jak się udała imprezka?

Dzięki .
Córcia już znacznie lepiej ale jeszcze kaszle więc jeszcze dziś i jutro zostanie ze mną w domu.

A kto potem będzie się odchudzał?

Bardzo dobre plany!!!

owocnej pracy i wytrwałości!

Gratulacje!!! Super!!!

Te krwawienia i w ogóle problemy ze śluzówką są normalne w ciąży, nie pamiętam tylko na którym etapie.

Wy tu o kocykach, pieluszkach, będę musiała chyba w któryś weekend wyciągnąć z czeluści rzeczy po Natalce i je w końcu przejrzeć, poprać.
Byliśmy wczoraj na komuniach, było fajnie. Wieczorem kończyłam jeszcze oceny opisowe i egzamin pisemny.
To się cieszę, że Twoje i córeczki samopoczucie lepsze i komunia udana.
U mnie też spoko na imprezce.

Powodzenia na wizycie, fajnie że TŻ się wybiera z Tobą.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 08:39   #4946
Fantasmagori
Zakorzenienie

Dzień dobry
Dziewczyny dziś mamstudniówkęwięc
i proszę o kciuki żeby Zuźka po południu szalała - idziemy o 16 na nagranie filmiku więc żeby nie spała

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2016-05-16 o 08:44
Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 08:44   #4947
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś makaron z sałatka. (Szału nie ma)
Jutro pieczony bakłażan i cukinia z pomidorami

Piernik dotarło do mnie - po co strzyżesz kota? Twój ma śliczna długa sierść , czy moze to juz włosy sie nazywają

makaron zawsze dobry,ale zapodaj przepis na pieczone warzywa - kroisz je, oliwa, przyprawy i do naczynia tak po prostu czy coś robisz z nimi? mniam już mam smaka..
kot jest sierściuchem..niestety nie wyłapałam momentu jak zaczął zmieniać sierść na letnią i ma dredy..mąż ostatnio go obstrzygł ,ale oni się średnio dogadują w kwestiach pielęgnacyjnych (jak to faceci),więc muszę to poprawić a że pozycja na podłodze, a wcześniej schwycenie kota przerasta mnie to muszę to rozłożyć w czasie i na śpiocha przyatakować..

Cytat:
Poza tym mam dzisiaj wieczorem szkołę rodzenia.
to czekamy na jakieś ciekawe wieści..

Cytat:

ale to spotkanie pośladków ze schodami czy problemy żołądkowe wpłynęły? a powiedzieli Ci na IP co jest przyczyną tych problemów żołądkowych w ogóle?

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Hej, hej!

współczuję cięzkiej nocy..ja kiepsko spałam,Mała też ćwiczyła akrobacje w nocy..i tak leżałam i myślałam,że jakby mi ktoś kazał liczyć w takim momencie ruchy to chyba bym się poddała na wstępie..pewnie by przekroczyło setkę
masz możliwość odpocząć w ciągu dnia dziś?
ja nie ćwiczę

Cytat:

to w sam raz do popołudniowej kawy będzie..

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
super..czekamy na wieści

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dziewczyny dziś mam
s
t u
d n i ó w k ę
więc
i proszę o kciuki żeby Zuźka po południu szalała - idziemy o 16 na nagranie filmiku więc żeby nie spała
juppi.. no to znów impreza
Stary 2016-05-16, 08:46   #4948
Fantasmagori
Zakorzenienie

boskie zdjęcie tańczące foki

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 08:51   #4949
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
boskie zdjęcie tańczące foki
to radość z powodu Zuzi

florence - zerknij proszę na skład kremu (bo tak kojarzę,że jesteś w tym obeznana), chyba,że któraś z dziewczyn tez posiada tą tajemną wiedzę, czy duży syf i czy można w ciąży:
Aqua (Water), Titanium Dioxide (Ci 77891), Phenyl Trimethicone, Cyclopentasiloxane, Butylene Glycol, Dipropylene Glycol, Diethylhexyl Carbonate, Dimethicone, Cyclohexasiloxane, Cetyl Peg/Ppg-10/1 Dimethicone, Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Niacinamide, Magnesium Sulfate, Zinc Oxide (Ci 77947), Lauryl Peg-9 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Talc, Cetyl Dimethicone, Sorbitan Sesquioleate, Tocopheryl Acetate, Trimethylsiloxysilicate, Beeswax, Iron Oxides (Ci 77492), Caprylyl Glycol, Iron Oxides (Ci 77491), Quaternium-18 Bentonite, Disteardimonium Hectorite, Ethylhexylglycerin, Glycerin, Triethoxycaprylylsilane, Parfum (Fragrance), Iron Oxides (Ci 77499), Triethyl Citrate, Alcohol, Hydrogen Dimethicone, 1,2-Hexanediol, Adenosine, Disodium Edta, Phenoxyethanol, Silica, Sodium Hyaluronate, Adansonia Digitata Seed Oil, Squalane, Pearl Powder, Prunus Persica (Peach) Fruit Extract, Silk Amino Acids, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract
Stary 2016-05-16, 08:54   #4950
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
Załącznik 6426061

Gratuluję, życzę wam dużo miłości wyglądałaś przepięknie!! śliczna sukienka!
Cytat:

Jak dla mnie to ten program to porażka, mam lekarza na miejscu i położna która sama wybrałam a teraz co? Wszystko będzie musiało być w pakiecie ze szpitalem... Dobrze że przystąpienie do programu jest dobrowolne i nie muszę brać w nim udziału
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości