![]() |
#661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Aniol super info!
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#662 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fajnie. ![]() Ja chcialabym unikac chemicznych produktów po całosci wiec najpierw dziecko samą wodą myc, a nawilzac w razie potrzeby olejem kokosowym. Pozniej wprowadziłabym jakies naturalne mydełko. Wszystkie produkty jakie widzialam w sklepach mnie przerazają iloscią i jakoscią składów ![]() sama tez robie produkty do sprzątania domu bo wszystkie te sklepowe mnie duszą, szczególnie teraz. Uzywam np octu, mydla w plynie z naturalnych skladników, sody, a dla zapachu olejki. Do kurzy oliwa z oliwek wymieszana z wodą i kilka kropli soku z cytryny. Do prania teraz testuje orzechy. Takze jestem pro eco, ale tez lubie oszczedzac kase ![]() Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-05-18 o 14:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#664 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Brawa brawa za 3 trymestr ! ![]() Cytat:
Ja nie wiem jak to u nas będzie, chcieli byśmy co prawda małą różnicę wieku dla dzieci i w sumie wolała bym też posiedzieć raz dłużej w domu niż za 3-4 lata znowu iść na L4 i macierzyński ale od razu po tej ciąży jakoś nie wyobrażam sobie noszenia na rękach jednego dziecka a w brzuszku drugiego ![]() Cytat:
hahaha uśmiałam się ![]() Wczoraj nadrabiałam zaledwie jeden dzień, ale tyyyyyle było naskrobane że padłam ![]() ![]() Chyba przespałam własną 100dniówkę ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja nie wiem czego tak narzekacie na te posilki, przeciez byly dwudaniowe;p to juz cos
![]() Ja pamietam ze po porodzie to co dostawalam nie bylo wogole jadalne i codziennie okropna owsianka na sniadanie z niedobra kawa. |
![]() ![]() |
![]() |
#666 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego ta cała sroka jest całkiem niezłą encyklopedią dla mnie dla laika. To co wybiorę dla młodego będzie dość mocno oparte na jej doświadczeniu. Jeżeli moje włosy po ciąży zostaną takie jak teraz (nie mam na myśli wypadania) to będę próbowała słabszych szamponów - bo to było jedyne co nie dawało sobie z nimi rady. Miałam włosy mocno przetłuszczające się. Do mycia codziennego - i jak próbowałam szampony naturalne bez SLSów to niestety wyglądałam jakbym głowy wcale nie myła. A teraz jakimś dziwnym cudem mogę myć głowę co 3 dni - i na ten trzeci dzień wcale tragedii nie ma....
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Zakorzenienie
|
Piernik, znalazłam.
Jedynie 8 stron wstecz ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też torbę miałam wcześniej wybraną ![]()
![]() |
#669 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() udanego urlopu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Odnośnie żeli do higieny intymnej to ja Wam bardzo Sylveco polecam - jestem z niego bardzo zadowolona ![]() ![]() Wgl stwierdzam, że teraz dopiero czuję podniesioną temperaturę ciążową... Jestem normalnie straszny zmarźluch i cały czas mi było zimno, ale od 2-3 dni się rozbieram ![]() ![]() Chciałam Was zapytać o Wasze paznokcie. Mi od kilku tygodni rozdwajają się na potęgę i już nie wiem co z nimi robić... w 2 dni rozdwoiły mi się wszystkie. Jakieś pomysły? Pierniku, nie mam zdjęcia wózka, ale wygląda mniej więcej tak: ![]()
![]() |
#670 |
Zakorzenienie
|
przez przypadek wyłączyłam subskrycję wątku i się dziwię co wy tak nie piszecie nic
![]() Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2016-05-18 o 14:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#671 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak szukałam pomocy czy tylko ja taka dziwna czy nas jest więcej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() Edytowane przez Orange_tree1 Czas edycji: 2016-05-18 o 14:53 |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#673 |
Zadomowienie
|
No tu jest istne szaleństwo. Człowiek nie wchodzi przez 2h i 4 strony do nadrobienia. W takie dni jak dziś, że na nic czasu nie mam wkurzam się bo ciągle nadrabiam
![]() A chciałabym coś napisać a tu sie nie da ![]() No ale już nie marudzę, za godzinę idę na masaż ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem ze pewnie sciagneły mi sie z głowy slsy i pokazały aktualny stan moich włosów, ale nie miałam wtedy czasu by ciagnac to dalej. Wrociłam do opcji zwyklych szamponów narazie. Ja mam szczescie, ze mimo tego jakie mam wlosy tez myje je co 3 dni. Ograniczyłam chemie w domu i w zywnosci. Wiekszosc tego co kiedys jedlismy juz nie ruszam. Zadnych przetworzonych rzeczy, albo to co ma najmniej skladników. TZ mówi, ze juz nie ma zgagi i nie boli go brzuch po jedzieniu od kiedy gotuje w ten sposób. ![]() Czasami mi sie zdarzy zrobic cos mniej zdrowego, ale zwykle jak byłam zbyt zajęta innymi sprawami. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#675 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to daj spokój..ja to otworzę jeszcze raz i zaraz zerknę ![]() Cytat:
Cytat:
haha..jest co czytać..też bym sobie zrobiła wagary w taki dzień jak dziś ![]() Łucja ![]() ![]() hahahahaha... Cytat:
Sylveco ma w ogóle świetne kosmetyki..ale juz pisałyście..ja polecam pomadkę z pilingiem do ust ja byłam strasznym zmarzluchem,ale teraz mam tak jak Ty, tylko to juz trwa z dwa -trzy tygodnie..a tu lato przed nami.. jedyny pomysł na paznokcie to ściąć je na maksa i zrobić morfologię? fajny wózek..bardzo mi sie podoba i w tym kolorze wyjątkowo elegancki |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
ja tez się golę na zero, płyn do higieny używam sporadycznie choć ostatnio częściej
|
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Zadomowienie
|
staralam sie, chyba bardziej nie moge :/
co mam usunac? 1. Maść na odparzenia i do pielęgnacji - LINOMAG, MAŚĆ, OD URODZENIA, 30G 2. zasypka - ALANTAN PLUS ALTEK, ZASYPKA, 100G 3. płyn do kąpieli - HIPP BabySanft, płyn pielęgnacyjny do kąpieli dla niemowląt, od urodzenia, 350ml 4. mleczko do ciała - DZIDZIUŚ, HIPOALERGICZNE MLECZKO NAWILŻAJĄCE DO CIAŁA, OD URODZENIA, 300ML 5. krem ochronny - LINOMAG BOBO A + E, KREM OCHRONNY DLA DZIECI I NIEMOWLĄT, OD URODZENIA, 50ML 6. krem pielęgnacyjny - HIPP BABYSANFT, KREM PIELĘGNACYJNY DO TWARZY I CIAŁA, OD URODZENIA, 75ML |
![]() ![]() |
![]() |
#678 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do płynów do hig.int. to ja używam od wielu lat mydła szary jeleń,kiedys gin mi tak zalecił i chyba się sprawdza bo mimo,że ja wrażliwiec to nic się nie dzieje.. ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() gratulacje 7 miesiąca i III trymestru ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#680 |
Zadomowienie
|
Jak szłam do sklepu to na ulicy było pełno policji. Zastanawiałam się co się stało. A teraz znajoma udostępniła zdjęcie przewróconego tira, na tej samej ulicy tylko kawałek dalej. W sumie to ja nie wiem jak on się tam wywrócił...na prostej drodze...Choć mam cień podejrzenia, że to jednak ex się do mnie wybierał i dostał po drodze czkawki bo go tak obgadałam tutaj
![]()
![]() |
#681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak niektórzy uzywają do wszystkiego bleacha tutaj. :/ Mój TZ lubi uzywac Cif bo dobrze wszystko schodzi po nim, ja mu nie bronię, ale sama nie uzyję. Mam podobne rezultaty moimi produktami. Mozesz spróbowac czy ci spasuje. szczególnie drewno po tym sie ladnie blyszczy i nie jest w ogóle tłuste. Ja robie na oko, trochę oliwy, woda i troche soku cytrynowego i wlewam do buteleczki z atomizerem. znalazłam pierwsza lepsza polska stronke z przepisami na srodki czystosci: http://dziecisawazne.pl/przepisy-na-...dki-czystosci/ Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-05-18 o 15:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#682 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny wpadłam Wam napisać, że robiłam rano powtórkę z glukozy na czczo. Bałam się otworzyć wyniki. Otwieram a tam 87. Czyli może nie mam tej całej cukrzycy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#687 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#689 | |
Zadomowienie
|
Ten olej z migdałów świetnie się wchłania, zostawia skórę długo nawilżoną i póki co nie mam żadnych nowych rozstępów. Młoda ma suchą skórę więc też po nim całkiem fajnie wygląda.
A pestki z malin to na słońce. Ma całkiem porządny faktor i jest bezpieczny - więc się przyda dla całej naszej rodziny. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
No nic, pozostaje mi tylko nieskrycie pozazdrościć ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#690 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko pamiętaj,że ja nie jestem żadnym ekspertem ..napisałam na podstawie tego,co juz dziewczyny wcześniej pisały..generalnie jest chyba tak,że jakbyśmy niczym sie nie smarowały to skóra sama wyreguluje nawilżenie,ale że od początku jest chemia to potem są przesuszenia i problemy skórne.. ciekawe jak kasia_ruda po wizycie |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:59.