Sierpnióweczki 2016! Część V. - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-18, 14:18   #661
tija93
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.

Aniol super info!

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
ale mi nie chodziło o kłócenie się,tylko wyrażenia swojej opinii..ważne ,żebys jutro miała swoją biżu i trzymam za to kciuki..
Dzwoniłam teraz znowu do kuriera czy zostało wszystko odkręcone. I wsio już idzie jak należy. Pani mnie zapewniała, że jutro dostane paczkę. Mogę jeszcze jak chce rano zadzwonić i dopytać o której konkretnie paczka będzie. Uff
Stary 2016-05-18, 14:20   #662
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

Krefetka wrzuciłaś gdzieś te kosmetyki?
próbuje
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 14:21   #663
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nadrabiam was już pół dnia.Gaduły :P . Wczoraj na szkole rodzenia były zajęcia z teorii kąpieli niemowlaka i powiem szczerze że dużo mi się rozjaśniło w tej kwestii. Pani dokładnie nam opisała i pokazała na lalkach jak dziecko chwytać podnosić jak wkładać do wanienki , jakie wanienki wybrać itd. Omówiła pielęgnacje , jakie kosmetyki dla jakiej cery , teraz np wiem że nie rzucę się w rossmannie na kosmetyki pielęgnacyjne aż nie trafie z bobasem do domu i go dokładnie obejrzę . Tak w telegraficzny skrócie powiedziała nam że kosmetyk trzeba dobrać do skóry dziecka a w szpitalu z powodu na kapiele i smarowania dzieci oliwką( czego powiedziała żeby nie praktykować w domu , oliwka tylko do masażu przed kąpielą- jeżeli ktoś się zdecyduje masować, w szpitalu malucha smarują oliwką żeby miał barie termiczną jak wożą go na badania przez np korytarze z przeciągami) nie będziemy w stanie ocenić rodzaju skóry dziecka. Można to zrobić w domu przyglądając się skórce dokładnie jak jest mocno nawilżona i sprawia wrażenia jak by była smarowana prawie oliwką to znaczy że skórka jest tłustsza i nie potrzebuje do kąpieli np mleczka w płynie( które zawiera 2/3 balsamu bo może bobo dostać potówek i wyprysków) można spróbować ze zwykłym mydełku w plynie dla dzieci(1/3 balsamu) , albo mydełko w kostce(bez balsamu) . Pani powiedziała , że w 90% najlepszego wyboru kosmetyków można dokonac na 3 tyg przed porodem( o ile bedziemy kupowac kosmetyki do kapieli przed urodzeniem) bo wtedy kobieta ma najlepszy nos i mamy wąchac te produkty w sklepie , to co nam zapachowo nie pasi zazwyczaj okazuje sie nie odpowiednie dla dziecka . Jeżeli ktoś decyduje sie na emolienty( mówi że zazwyczaj jest potrzeba jak jeden z rodziców jest alergikiem ) to najlepiej zacząć od najsłabszego i miarę potrzeby przechodzić na mocniejsze - nie na odwrót bo może się okazać że jak zaczniemy od najmocniejszego a nie zadziała to trzeba będzie sięgnąć po lekarstwa. Najsłabszy jest Oilatum, później Balneum a najmocniejszy Emolion. Pudry wg naszej specjalistki nie są potrzebne dzieciom , które rodzą sie z wagą poniżej 4 kg. Dla malutkich tłuscioszkówz fałdkami w każdym miejscu używa sie pudrów ale w ilości znikomej wystarczy tyle proszku ile mieści sie na koniszki palców jednej dłoni. Byłam troszkę zawiedziona że pani nie omówiła pielęgnacji produktami naturalnymi , ale mamy możliwość po zajęciach podejść do niej i zadawać pytania indywidualnie .Poszłam więc i pytałam czy noworodka można myć mydłem aleppo a zamiast emolientów używać oleju kokosowego . Babeczka sie uśmiechnęła i powiedziała , że zajęcia są tylko o produktach chemicznych bo mają takie wytyczne, wg jakiś tam wyznaczników i że kobiety ogólnie nie chcą używać dla dzieci kosmetyków naturalnych , i że bardzo żałuje że jest tak mało mam eko heh dziwnie sie poczułam w sumie jak mówiła o mnie jako mamie eko bo nigdy tak sama na siebie nie patrzyłam . ogólnie bardzo mnie zachęciła do używania aleppo, że bedzie to super wybór bo sama natura . Dzieciątko tym sie myje spłukuje , zmienia wode dodaje odrobine oleju kokosowego w tym chwile dziecko pommoczyć i już po wyciagnieciu i osuszeniu maluch nie potrzebuje żadnych balsamów. Było jeszcze wiele innych ciekawych rzeczy , każdemu polecam jak ma gdzieś możliwośc skorzystania z takich zajęć. Co najlepsze powiedziała, że uważa ,że najlepiej dzieci myją tatusiowie bo mają wieksze dłonie i pewniej trzymają dziecko , u nas jutro praktyka mycia beziemy ćwiczyć na lalkach chłopcach i dziewczynkach ( każdy na tym czego sie spodziewa) i zabieg mysia będą wykonywac tatusiowie a mamusie mają siedziec i ewentualnie konsultować partnerów

ale fajnie.

Ja chcialabym unikac chemicznych produktów po całosci wiec najpierw dziecko samą wodą myc, a nawilzac w razie potrzeby olejem kokosowym.
Pozniej wprowadziłabym jakies naturalne mydełko.
Wszystkie produkty jakie widzialam w sklepach mnie przerazają iloscią i jakoscią składów

sama tez robie produkty do sprzątania domu bo wszystkie te sklepowe mnie duszą, szczególnie teraz.
Uzywam np octu, mydla w plynie z naturalnych skladników, sody, a dla zapachu olejki. Do kurzy oliwa z oliwek wymieszana z wodą i kilka kropli soku z cytryny. Do prania teraz testuje orzechy.

Takze jestem pro eco, ale tez lubie oszczedzac kase Wiem, jestem pod tym wzgledem dziwna, moj TZ przynajmniej to toleruje.

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-05-18 o 14:22
Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 14:23   #664
tabitabi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
może zielone?

Brawa za zakupy Torba w fajnych kolorach a jaki macie kolor wózka?

Rozpętała się jakaś mega ulewa... a jak byłam z psem to świeciło Słońce! także póki co do apteki się nie wybieram mogę się przebrać w legginsy i zalegnąć na kanapie
Wózek jeszcze nie kupiony ale będzie czarno-szary

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Jesteś chyba trzecia z torbą skip hop u nas
Torbę miałam upatrzoną jeszcze przed ciążą, to chyba zakup który najbardziej mnie cieszy

Cytat:
Policzyłam ubranka

- 3 bluzeczki
- 3 swetry z kapturem rozpinane
- 3 bluzy rozpinane bez kaptura
- 2 bawełniane śpiochy
- 5 welurowych śpiochów
- 14 pajaców bawełnianych
- 6 pajaców welurowych
- 6 rampersów
- 11 spodenek
- 4 półspiochy
- 1 spodenki sztruksowe
- 1 ogrodniczki
- 5 czapeczek bawełnianych
- 5 par skarpetek
- 1 sukienka
- 1 kaftanik
- 1 chustka na szyje
- 22 body z długim rękawkiem
- 21 body z krótkim rękawkiem

Rozmiary 56/62 i kilka 50.

Do tego:
- 5 kocyków
- 1 ręcznik z kapturkiem
- 1 rożek
- 1 otulacz
- 2 śpiworki
- 2 prześcieradła do łóżeczka
- 7 pieluszek bawełnianych/flanelowych
- 12 tetrowych pieluszek
- 10 mini ręczniczków z Ikei

Chyba potrzebujemy nowej komody
Ja się boję kupować ciuszki puki komoda nam nie wjedzie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość

Ja czasem jak wychodzę do pracy ok. 07:00 to widzę jak Tż zaanektowuje połowę rogala, bo on dopiero ok. 08:00 wstaje - twierdzi, że bardzo wygodny

Właśnie się zorientowałam, że dziś 27t+1d czyli rozumiem, że zaczynam 3 trymestr Jesli tak to
Mój partner zagarnął sobie fasolkę do karmienia i śpi na niej jak by to była poduszka podróżna i oddać nie chce swojej ciężarówce!

Brawa brawa za 3 trymestr !

Cytat:
Dziewczęta myślałyście już o antykoncepcji po porodzie?

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

To czekamy
Jeszcze nie myślałam, ale położna w szkole rodzenia ostrzegała nas, że okres połogu/karmienia piersią jest baaaaaardzo narażony na szybką kolejną ciążę.

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Nie, bo chce szybko zaciążyć
Ja nie wiem jak to u nas będzie, chcieli byśmy co prawda małą różnicę wieku dla dzieci i w sumie wolała bym też posiedzieć raz dłużej w domu niż za 3-4 lata znowu iść na L4 i macierzyński ale od razu po tej ciąży jakoś nie wyobrażam sobie noszenia na rękach jednego dziecka a w brzuszku drugiego zwłaszcza że wszyscy mówią że w ciąży dźwigać nie wolno, sama nie wiem.

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Jestem UFFFFF miałyście rację - to tylko otarcie po stosunku lekarz mnie zbadał dokładnie, sprawdził szyjkę, nawet detektorem zmierzył tętno - wszystko w porządku Oczywiście gdyby się powtórzyło (tfu, tfu) to mam od razu jechać do niego do szpitala ale powiedział że nie sądzi, po prostu mamy ostrożniej szaleć z TŻ
aaa no i przepisał żelazo na tę hemoglobinę

DZIĘKUJĘ za wsparcie - jesteście kochane sorki za sianie paniki ale... no wiecie
Super, że wszystko jest ok !

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Uffff..... Ulga

A na przyszłość - NIE TAK OSTRO, SIOSTRO
hahaha uśmiałam się , dobry tekst!

Wczoraj nadrabiałam zaledwie jeden dzień, ale tyyyyyle było naskrobane że padłam . W nocy i dzisiaj od rana strasznie bolała mnie głowa... doszło do tego że posprzątałam kuchnię i padłam spać do 14:30... Teraz już jest o niebo lepiej, ale nadal boli jak wstaję/podnoszę się. Mamy dzisiaj co prawda szkołę rodzenia ale stwierdziliśmy, że dzisiejsze zajęcia sobie darujemy - ma być babka przedstawiciel firmy zajmującej się przechowywaniem krwi pępowinowej, potem ma kontynuować dziewczyna która w zeszłym tygodniu przynudzała o zrzucaniu wagi po ciąży, a że temat krwi pępowinowej nas zupełnie nie interesuje to sobie zrobimy wagary .

Chyba przespałam własną 100dniówkę , ale wiem za to że wkroczyłyśmy z Łucją w ostatni 3trymestr ! Dzisiaj 27t1d
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 14:24   #665
agnieszkaruta1
Raczkowanie

Dziewczyny ja nie wiem czego tak narzekacie na te posilki, przeciez byly dwudaniowe;p to juz cos

Ja pamietam ze po porodzie to co dostawalam nie bylo wogole jadalne i codziennie okropna owsianka na sniadanie z niedobra kawa.
agnieszkaruta1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 14:26   #666
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
ale fajnie.

Ja chcialabym unikac chemicznych produktów po całosci wiec najpierw dziecko samą wodą myc, a nawilzac w razie potrzeby olejem kokosowym.
Wszystkie produkty jakie widzialam w sklepach mnie przerazają iloscią i jakoscią składów

sama tez robie produkty do sprzątania domu bo wszystkie te sklepowe mnie duszą, szczególnie teraz.
Uzywam np octu, mydla w plynie z naturalnych skladników, sody, a dla zapachu olejki. Do kurzy oliwa z oliwek wymieszana z wodą i kilka kropli soku z cytryny. Do prania teraz testuje orzechy.

Takze jestem pro eco, ale tez lubie oszczedzac kase Wiem, jestem pod tym wzgledem dziwna, moj TZ przynajmniej to toleruje.
Ja powoli też zaczęłam ograniczać ilość chemii i ilość chemii w chemii.
Dlatego ta cała sroka jest całkiem niezłą encyklopedią dla mnie dla laika. To co wybiorę dla młodego będzie dość mocno oparte na jej doświadczeniu.

Jeżeli moje włosy po ciąży zostaną takie jak teraz (nie mam na myśli wypadania) to będę próbowała słabszych szamponów - bo to było jedyne co nie dawało sobie z nimi rady.
Miałam włosy mocno przetłuszczające się. Do mycia codziennego - i jak próbowałam szampony naturalne bez SLSów to niestety wyglądałam jakbym głowy wcale nie myła.
A teraz jakimś dziwnym cudem mogę myć głowę co 3 dni - i na ten trzeci dzień wcale tragedii nie ma....
Stary 2016-05-18, 14:30   #667
iweczka
Zakorzenienie

Piernik, znalazłam.
Jedynie 8 stron wstecz
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-18, 14:30   #668
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Chyba przespałam własną 100dniówkę , ale wiem za to że wkroczyłyśmy z Łucją w ostatni 3trymestr ! Dzisiaj 27t1d

Też torbę miałam wcześniej wybraną
Stary 2016-05-18, 14:34   #669
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Krefetko, mnie się ostatnio ciągle śni, że tz mnie zostawia. A ostatnio śnił mi się były, który rzucał we mnie konikami polnymi ..
padłam
udanego urlopu

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Wczoraj cos chyba w powietrzu było. Bo moj tez na wieczor juz powiedział, mi ze on sie stara ze nawet sie nie chce odzywac bo nie chce sie kłócić itd a ja jestem dla niego niedobra chamska i ze juz go nie kocham :P
Zdecydowanie wisiało w powietrzu, ja też się wczoraj bardzo denerwowałam a na koniec zasnęłam z płaczem bo "jestem taaaakaaa zmęczona"

Cytat:
a dziewczyny mam pytanie, bo zapisałam się wstępnie na to badanie dla kobiet w ciąży,ale tak myślę,że teraz i tak suplementuję D - jaki to będzie miało wpływ na wynik...??
Po prostu pokaże Ci wynik po suplementacji. To zależy jaką masz dawkę, bo jest szansa że za małą i to w badaniu wyjdzie. Zobaczysz po prostu czy ta suplementacja przynosi efekty. Ja sobie już badałam wit D 3 razy w ciąży właśnie żeby sprawdzać czy na pewno idzie do góry bo startowałam z niedoborem.

Odnośnie żeli do higieny intymnej to ja Wam bardzo Sylveco polecam - jestem z niego bardzo zadowolona a na po porodzie zamówiłam sobie mydełko aloesowe z firmy Forever - ono będzie miało dodatkowo działanie regenerujące naskórek. Chcę w nim też dziecko kąpać. No i do mycia twarzy używać. Taki uniwersalny kosmetyk

Wgl stwierdzam, że teraz dopiero czuję podniesioną temperaturę ciążową... Jestem normalnie straszny zmarźluch i cały czas mi było zimno, ale od 2-3 dni się rozbieram i cały czas gorąco! aż mi się dłonie pocą

Chciałam Was zapytać o Wasze paznokcie. Mi od kilku tygodni rozdwajają się na potęgę i już nie wiem co z nimi robić... w 2 dni rozdwoiły mi się wszystkie. Jakieś pomysły?

Pierniku, nie mam zdjęcia wózka, ale wygląda mniej więcej tak:

Stary 2016-05-18, 14:48   #670
pati0090
Zakorzenienie

przez przypadek wyłączyłam subskrycję wątku i się dziwię co wy tak nie piszecie nic brawo ja!

Edytowane przez pati0090
Czas edycji: 2016-05-18 o 14:52
pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 14:50   #671
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Ja np nie używam żelu do h.i. wcale. Kiedyś namiętnie używałam, wyjałowiłam się bardzo i wiecznie łapałam grzyba. Jeszcze dostawałam opr od gina za golenie się na zero do kompletu.

Tylko woda.

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Chęci też się liczą To się ze mną kawy napij
Hmm ja też golę sie na zero i używam płynu do hig intymnej. Kurde powiem szczerze, że ciężko byłoby mi go odstawić

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
To już niedaleko do wizyty, wypytasz lekarza.
No to fajnie, że będzie malowanie po Twojemu. Pamiętam jak remontowałam kiedyś mieszkanie i znajomy, który mi malował, machnął kolor w jednym pomieszczeniu nie taki jak miał być, zadowolona nie byłam, ale w sumie miał rację, lepiej tam pasował ten wybrany przez niego.

Kurde wkurzyłabym się jakby mi ktoś inny kolor walnął

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Ja bez żelu czuję sie niedomyta.
Kiedyś miałam probki lacibios femina pregnum ale chyba zabiorę taki jakiego uzywam obecnie.

Ja nie wyobrażam sobie ciąży bez tz, bez kogoś kto byłby blisko. Pierwszy trymestr byl dla mnie bardzo ciężki. I psychicznie i fizycznie. To ze był obok, ze nie musiałam wstawac z łóżka zeby sie napic herbaty, że podał mi obiad, ze był obok to najcenniejsze co mógł wtedy dla mnoe zrobić.

No i na samą myśl mam lzy w oczach. Jak to maz mówi: kormony mi kapią.
Ja to samo, na wspomnienie pierwszego trymestru mam dość ... Nie byłam w stanie nawet do toalety dojść bo taka byłam słaba od wymiotów. No ale nie ma tego złego ... gdybym się tak nie czuła nie wpadłabym na nasze forum
A tak szukałam pomocy czy tylko ja taka dziwna czy nas jest więcej

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Nie rozczaruj się przedstawiam wersje nie tkniete przeze mnie. Zeby nie było ze cos zjadłam.
O nie !! Masakra

Cytat:
Wózek jeszcze nie kupiony ale będzie czarno-szary

Torbę miałam upatrzoną jeszcze przed ciążą, to chyba zakup który najbardziej mnie cieszy

Ja się boję kupować ciuszki puki komoda nam nie wjedzie

Mój partner zagarnął sobie fasolkę do karmienia i śpi na niej jak by to była poduszka podróżna i oddać nie chce swojej ciężarówce!
U mnie to samo, jak tylko mąż pierwszy się położy spać to wiecznie moja poducha u niego ... wkurzam się zawsze

Cytat:
Dlatego ta cała sroka jest całkiem niezłą encyklopedią dla mnie dla laika. To co wybiorę dla młodego będzie dość mocno oparte na jej doświadczeniu.

Jeżeli moje włosy po ciąży zostaną takie jak teraz (nie mam na myśli wypadania) to będę próbowała słabszych szamponów - bo to było jedyne co nie dawało sobie z nimi rady.
Miałam włosy mocno przetłuszczające się. Do mycia codziennego - i jak próbowałam szampony naturalne bez SLSów to niestety wyglądałam jakbym głowy wcale nie myła.
A teraz jakimś dziwnym cudem mogę myć głowę co 3 dni - i na ten trzeci dzień wcale tragedii nie ma....
Ja myłam co 2 dni a teraz raz na 5 i jest spoko. Jedna z fajnych rzeczy w ciąży
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo

Edytowane przez Orange_tree1
Czas edycji: 2016-05-18 o 14:53
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 14:51   #672
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
przez przypadek wyłączyłam subskrycję wątku i się dziwię co wy tak nie piszecie nic
Stary 2016-05-18, 14:53   #673
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Piernik, znalazłam.
Jedynie 8 stron wstecz
No tu jest istne szaleństwo. Człowiek nie wchodzi przez 2h i 4 strony do nadrobienia. W takie dni jak dziś, że na nic czasu nie mam wkurzam się bo ciągle nadrabiam
A chciałabym coś napisać a tu sie nie da

No ale już nie marudzę, za godzinę idę na masaż
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 14:54   #674
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:

Ja narazie tematu włosów nie ruszam. z natury mam proste, jest ich duzo, ale są oklapłe. Jak uzyłam szamponu bez sls to wyglądałam koszmarnie, zaczeły mi sie puszyć i wyglądały na zniszczone.
Rozumiem ze pewnie sciagneły mi sie z głowy slsy i pokazały aktualny stan moich włosów, ale nie miałam wtedy czasu by ciagnac to dalej. Wrociłam do opcji zwyklych szamponów narazie.
Ja mam szczescie, ze mimo tego jakie mam wlosy tez myje je co 3 dni.
Ograniczyłam chemie w domu i w zywnosci. Wiekszosc tego co kiedys jedlismy juz nie ruszam. Zadnych przetworzonych rzeczy, albo to co ma najmniej skladników.
TZ mówi, ze juz nie ma zgagi i nie boli go brzuch po jedzieniu od kiedy gotuje w ten sposób.
Czasami mi sie zdarzy zrobic cos mniej zdrowego, ale zwykle jak byłam zbyt zajęta innymi sprawami.

Stary 2016-05-18, 14:54   #675
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Aniol super info!

Dzwoniłam teraz znowu do kuriera czy zostało wszystko odkręcone. I wsio już idzie jak należy. Pani mnie zapewniała, że jutro dostane paczkę. Mogę jeszcze jak chce rano zadzwonić i dopytać o której konkretnie paczka będzie. Uff

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
próbuje
no to daj spokój..ja to otworzę jeszcze raz i zaraz zerknę

Cytat:
ale fajnie.

super..ja też się staram co mogę zastępować czymś niechemicznym,ale jednak nosy chyba juz uzależnione są na tyle,że jak nie poleję cifem wanny to jak nie umyta..ta oliwa do mebli mnie zaciekawiła bo ja mam schize na mega czyste blaty..

Cytat:

Jeszcze nie myślałam, ale położna w szkole rodzenia ostrzegała nas, że okres połogu/karmienia piersią jest baaaaaardzo narażony na szybką kolejną ciążę.

Wczoraj nadrabiałam zaledwie jeden dzień, ale tyyyyyle było naskrobane że padłam . W nocy i dzisiaj od rana strasznie bolała mnie głowa... doszło do tego że posprzątałam kuchnię i padłam spać do 14:30... Teraz już jest o niebo lepiej, ale nadal boli jak wstaję/podnoszę się. Mamy dzisiaj co prawda szkołę rodzenia ale stwierdziliśmy, że dzisiejsze zajęcia sobie darujemy - ma być babka przedstawiciel firmy zajmującej się przechowywaniem krwi pępowinowej, potem ma kontynuować dziewczyna która w zeszłym tygodniu przynudzała o zrzucaniu wagi po ciąży, a że temat krwi pępowinowej nas zupełnie nie interesuje to sobie zrobimy wagary .

ciekawe z ta płodnością... czy libido tez tak idzie w górę?

haha..jest co czytać..też bym sobie zrobiła wagary w taki dzień jak dziś

Łucja no i za III trymestr..

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Piernik, znalazłam.
Jedynie 8 stron wstecz
hahahahaha...

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Po prostu pokaże Ci wynik po suplementacji. To zależy jaką masz dawkę, bo jest szansa że za małą i to w badaniu wyjdzie. Zobaczysz po prostu czy ta suplementacja przynosi efekty. Ja sobie już badałam wit D 3 razy w ciąży właśnie żeby sprawdzać czy na pewno idzie do góry bo startowałam z niedoborem.

Odnośnie żeli do higieny intymnej to ja Wam bardzo Sylveco polecam - jestem z niego bardzo zadowolona a na po porodzie zamówiłam sobie mydełko aloesowe z firmy Forever - ono będzie miało dodatkowo działanie regenerujące naskórek. Chcę w nim też dziecko kąpać. No i do mycia twarzy używać. Taki uniwersalny kosmetyk

Wgl stwierdzam, że teraz dopiero czuję podniesioną temperaturę ciążową... Jestem normalnie straszny zmarźluch i cały czas mi było zimno, ale od 2-3 dni się rozbieram i cały czas gorąco! aż mi się dłonie pocą

Chciałam Was zapytać o Wasze paznokcie. Mi od kilku tygodni rozdwajają się na potęgę i już nie wiem co z nimi robić... w 2 dni rozdwoiły mi się wszystkie. Jakieś pomysły?

Pierniku, nie mam zdjęcia wózka, ale wygląda mniej więcej tak:

wg informacji na opakowaniu to preparat jaki przyjmuję stanowi 100% zalecanej dawki..muszę gina jeszcze o to spytac czy on widzi sens w tym badaniu teraz..
Sylveco ma w ogóle świetne kosmetyki..ale juz pisałyście..ja polecam pomadkę z pilingiem do ust
ja byłam strasznym zmarzluchem,ale teraz mam tak jak Ty, tylko to juz trwa z dwa -trzy tygodnie..a tu lato przed nami..
jedyny pomysł na paznokcie to ściąć je na maksa i zrobić morfologię?
fajny wózek..bardzo mi sie podoba i w tym kolorze wyjątkowo elegancki
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 14:58   #676
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Hmm ja też golę sie na zero i używam płynu do hig intymnej. Kurde powiem szczerze, że ciężko byłoby mi go odstawić
ja tez się golę na zero, płyn do higieny używam sporadycznie choć ostatnio częściej

Stary 2016-05-18, 14:59   #677
Krefetka
Zadomowienie

staralam sie, chyba bardziej nie moge :/
co mam usunac?

1. Maść na odparzenia i do pielęgnacji -
LINOMAG, MAŚĆ, OD URODZENIA, 30G
2. zasypka -
ALANTAN PLUS ALTEK, ZASYPKA, 100G
3. płyn do kąpieli -
HIPP BabySanft, płyn pielęgnacyjny do kąpieli dla niemowląt, od urodzenia, 350ml
4. mleczko do ciała -
DZIDZIUŚ, HIPOALERGICZNE MLECZKO NAWILŻAJĄCE DO CIAŁA, OD URODZENIA, 300ML
5. krem ochronny -
LINOMAG BOBO A + E, KREM OCHRONNY DLA DZIECI I NIEMOWLĄT, OD URODZENIA, 50ML
6. krem pielęgnacyjny -
HIPP BABYSANFT, KREM PIELĘGNACYJNY DO TWARZY I CIAŁA, OD URODZENIA, 75ML
Stary 2016-05-18, 15:03   #678
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
przez przypadek wyłączyłam subskrycję wątku i się dziwię co wy tak nie piszecie nic brawo ja!
no to powodzenia

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość

Ja myłam co 2 dni a teraz raz na 5 i jest spoko. Jedna z fajnych rzeczy w ciąży
co 5 dni? ależ wygoda..ja od tygodnia zaczęłam myć co drugi dzień, bo stwierdziłam ,że jak siedzę w domu to żadna różnica..no i to kwestia przyzwyczajenia, bo właściwie nie przetłuszczają mi się włosy,ale czuje,że są niedomyte drugiego dnia

a co do płynów do hig.int. to ja używam od wielu lat mydła szary jeleń,kiedys gin mi tak zalecił i chyba się sprawdza bo mimo,że ja wrażliwiec to nic się nie dzieje..

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
staralam sie, chyba bardziej nie moge :/
co mam usunac?

1. Maść na odparzenia i do pielęgnacji -
LINOMAG, MAŚĆ, OD URODZENIA, 30G
2. zasypka -
ALANTAN PLUS ALTEK, ZASYPKA, 100G
3. płyn do kąpieli -
HIPP BabySanft, płyn pielęgnacyjny do kąpieli dla niemowląt, od urodzenia, 350ml
4. mleczko do ciała -
DZIDZIUŚ, HIPOALERGICZNE MLECZKO NAWILŻAJĄCE DO CIAŁA, OD URODZENIA, 300ML
5. krem ochronny -
LINOMAG BOBO A + E, KREM OCHRONNY DLA DZIECI I NIEMOWLĄT, OD URODZENIA, 50ML
6. krem pielęgnacyjny -
HIPP BABYSANFT, KREM PIELĘGNACYJNY DO TWARZY I CIAŁA, OD URODZENIA, 75ML
wg mnie: zasypkę, mleczko do ciała i oba kremy, weź zamiast tego coś naturalnego..jakiś olejek.. do mycia masz, na odparzenia masz, a jak będzie sucha skóra to olejkiem posmarujesz...tak mi się wydaje..
Stary 2016-05-18, 15:03   #679
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
śliczne imię tez nad nim myśleliśmy
gratulacje 7 miesiąca i III trymestru

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-18, 15:04   #680
TinkerrBell
Zadomowienie

Jak szłam do sklepu to na ulicy było pełno policji. Zastanawiałam się co się stało. A teraz znajoma udostępniła zdjęcie przewróconego tira, na tej samej ulicy tylko kawałek dalej. W sumie to ja nie wiem jak on się tam wywrócił...na prostej drodze...Choć mam cień podejrzenia, że to jednak ex się do mnie wybierał i dostał po drodze czkawki bo go tak obgadałam tutaj
Stary 2016-05-18, 15:05   #681
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
super..ja też się staram co mogę zastępować czymś niechemicznym,ale jednak nosy chyba juz uzależnione są na tyle,że jak nie poleję cifem wanny to jak nie umyta..ta oliwa do mebli mnie zaciekawiła bo ja mam schize na mega czyste blaty..
To chyba kwestia podswiadomosci bo jak jedzie chemią to wtedy na pewno jest czyste
Jak niektórzy uzywają do wszystkiego bleacha tutaj. :/
Mój TZ lubi uzywac Cif bo dobrze wszystko schodzi po nim, ja mu nie bronię, ale sama nie uzyję. Mam podobne rezultaty moimi produktami.
Mozesz spróbowac czy ci spasuje. szczególnie drewno po tym sie ladnie blyszczy i nie jest w ogóle tłuste. Ja robie na oko, trochę oliwy, woda i troche soku cytrynowego i wlewam do buteleczki z atomizerem.

znalazłam pierwsza lepsza polska stronke z przepisami na srodki czystosci:
http://dziecisawazne.pl/przepisy-na-...dki-czystosci/

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-05-18 o 15:07
Stary 2016-05-18, 15:06   #682
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
no to powodzenia

co 5 dni? ależ wygoda..ja od tygodnia zaczęłam myć co drugi dzień, bo stwierdziłam ,że jak siedzę w domu to żadna różnica..no i to kwestia przyzwyczajenia, bo właściwie nie przetłuszczają mi się włosy,ale czuje,że są niedomyte drugiego dnia

a co do płynów do hig.int. to ja używam od wielu lat mydła szary jeleń,kiedys gin mi tak zalecił i chyba się sprawdza bo mimo,że ja wrażliwiec to nic się nie dzieje..

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

wg mnie: zasypkę, mleczko do ciała i oba kremy, weź zamiast tego coś naturalnego..jakiś olejek.. do mycia masz, na odparzenia masz, a jak będzie sucha skóra to olejkiem posmarujesz...tak mi się wydaje..
Ja kupiłam olej ze słodkich migdałów ale Oliwia mi go skonfiskowała. Muszę dokupić nowy plus z pestek malin
Stary 2016-05-18, 15:08   #683
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupiłam olej ze słodkich migdałów ale Oliwia mi go skonfiskowała. Muszę dokupić nowy plus z pestek malin
mam ten olej na mojej liscie do kupienia w przyszlosci

Stary 2016-05-18, 15:08   #684
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

dzieki, zmieniam, wezmę ten olejek ze słodkich migdałów
Stary 2016-05-18, 15:09   #685
slo_nk_o
Raczkowanie

Dziewczyny wpadłam Wam napisać, że robiłam rano powtórkę z glukozy na czczo. Bałam się otworzyć wyniki. Otwieram a tam 87. Czyli może nie mam tej całej cukrzycy
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 15:09   #686
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Dziewczyny wpadłam Wam napisać, że robiłam rano powtórkę z glukozy na czczo. Bałam się otworzyć wyniki. Otwieram a tam 87. Czyli może nie mam tej całej cukrzycy
Stary 2016-05-18, 15:10   #687
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
noooo
a pozostałe wyniki w krzywej miałaś ok?
Stary 2016-05-18, 15:10   #688
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Brawo

Stary 2016-05-18, 15:13   #689
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
mam ten olej na mojej liscie do kupienia w przyszlosci
Ten olej z migdałów świetnie się wchłania, zostawia skórę długo nawilżoną i póki co nie mam żadnych nowych rozstępów. Młoda ma suchą skórę więc też po nim całkiem fajnie wygląda.

A pestki z malin to na słońce. Ma całkiem porządny faktor i jest bezpieczny - więc się przyda dla całej naszej rodziny. Przynajmniej na tutejsze warunki

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:

No nic, pozostaje mi tylko nieskrycie pozazdrościć
Stary 2016-05-18, 15:13   #690
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Jak szłam do sklepu to na ulicy było pełno policji. Zastanawiałam się co się stało. A teraz znajoma udostępniła zdjęcie przewróconego tira, na tej samej ulicy tylko kawałek dalej. W sumie to ja nie wiem jak on się tam wywrócił...na prostej drodze...Choć mam cień podejrzenia, że to jednak ex się do mnie wybierał i dostał po drodze czkawki bo go tak obgadałam tutaj
buahahahahahah

Cytat:
To chyba kwestia podswiadomosci bo jak jedzie chemią to wtedy na pewno jest czyste
Jak niektórzy uzywają do wszystkiego bleacha tutaj. :/
Mój TZ lubi uzywac Cif bo dobrze wszystko schodzi po nim, ja mu nie bronię, ale sama nie uzyję. Mam podobne rezultaty moimi produktami.
Mozesz spróbowac czy ci spasuje. szczególnie drewno po tym sie ladnie blyszczy i nie jest w ogóle tłuste. Ja robie na oko, trochę oliwy, woda i troche soku cytrynowego i wlewam do buteleczki z atomizerem.

znalazłam pierwsza lepsza polska stronke z przepisami na srodki czystosci:
http://dziecisawazne.pl/przepisy-na-...dki-czystosci/
jest taki blog gdzie kobietka całą chemię wyrzuciła z domu ..muszę spróbować może z ta oliwą..

Cytat:
dzieki, zmieniam, wezmę ten olejek ze słodkich migdałów
tylko pamiętaj,że ja nie jestem żadnym ekspertem ..napisałam na podstawie tego,co juz dziewczyny wcześniej pisały..generalnie jest chyba tak,że jakbyśmy niczym sie nie smarowały to skóra sama wyreguluje nawilżenie,ale że od początku jest chemia to potem są przesuszenia i problemy skórne..

ciekawe jak kasia_ruda po wizycie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości