![]() |
#1261 |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Też nie rozumiem myślenia 'jak sobie mąż sam poradzi z dzieckiem'
![]() ![]() Mnie to w ogole troche wkurza, jak niektóre kobiety myślą, ze maja dzieci to trzeba sie z nimi 'szczypać', mają pierwszeństwo w kolejce do lekarza.. Ostatnio, jak bylam na krzywej to byla taka mloda babka (po 30tce) z własną matką i miala córeczki bliźniaczki (2 latka). Nie mogła ustać w kolejce do rejestracji, bo co chwila nerwowo dopatrywała tych córek, a przeciez byly pilnowane przez babcie ![]() ![]() ![]() później nie wiedzieć czemu poprosiła pana, który był pierwszy do pobrania krwi o to, czy mogłby ją przepuścić, bo ona jest z małymi dziećmi ![]() ![]() Nie muszę oczywiście wspominać, ze nie byla jedyna kobietą z dzieckiem ![]()
.. i ślubuję Ci.. ![]() ![]() Zuzanka ![]() II kreski ![]() Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-05-21 o 21:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1262 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Założę sie ze maź by sobie poradził tylko go nie doceniasz
![]() ![]() |
![]() |
#1263 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1264 | |||||||
Zadomowienie
|
u mnie ruchy nad pępkiem i bardzo nisko ...
Cytat:
![]() Cytat:
Ja w sumie też nie narzekam ale dzis stopy mi spuchły pierwszy raz w życiu ... dziwne uczucie ![]() Cytat:
Prawda !! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cudny kot !! Uwielbiam rude ... Cytat:
![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1265 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1266 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak słyszę takie zdanie zaraz mam w głowie obraz takiego "faceta" Mąż mojej szwagierki jak pojechała rodzić drugie dziecko pierwszej córki 3 dni nie kąpał ![]() Bo nie wpadł na to, że dziecko też się kąpie ... Nigdy nie brał udziału w codziennych sprawunkach przy dziecku ... bo to takie nie męskie przecież ... ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1267 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzięki! My chyba aż tak dużo nie będziemy z maluchem jeździć, ale w sumie nie wiadomo. ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Coś poszukałam i niby podaje się antybiotyk dopiero jak się rumień pojawi, ale najlepiej byłoby zapytać lekarza. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1268 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Rano to ja sobie muszę pomiar wagowy zrobić :cojest?: TZ dzisiaj mnie nakarmił chipsami słodyczami a na kolacje zrobił crumble z lodami i jestem tak zasłodzona ze szkoda gadać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1269 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Melduję, że wózek zamówiony ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Raczkowanie
|
Florencee-ja się nigdy tak nie spalilam, więc jestem aż zdziwiona. Nie jest to u mnie standard. Dziś obydwoje kwiczelismy jak dwa prosiaczki, dramat!
Orange-w sensie, że to Wy wbijalyscie igły w laleczkę i to przez to? ![]() Kurde, ja też mam problem z zostawianie kotów. Po kilka razy dziennie pytam mamę, czy wszystko ok z nimi. Nawet nie wiem, czy dzieckiem tak się będę przejmować ![]() Tija, opowiedz coś o nowym lokatorze. Uwielbiam rudzisze ! Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1271 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jejku, nie chce żeby mi wody publicznie odeszły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() pokaż wszystko jak już odbierzecie. BeataAmelka Co do kleszczy to on musi być w skórze min 24h żeby miał czas nas czymś zarazić, więc skoro tak szybko go usunęłaś to powinno być wszystko dobrze ![]() ![]() Co myślicie o takim otulaczu? ![]() W tkmaxx były takie z różnych materiałów- bawełniane i z futerka takie cieplejsze. Będą lepsze niż rożki? Kosztują ok 55zł więc cena chyba spoko. Edytowane przez ziuta. Czas edycji: 2016-05-21 o 23:41 |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1272 | ||||
Raczkowanie
|
Nadrobiłam. Dzięki za wsparcie mąż już po operacji wczoraj kiepsko wyglądał, ale dziś już się dobrze czuł. Mam nadzieje, że w poniedziałek go wypiszą do domu.
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1273 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak lekarz Cie naciąga to ja bym sie nie wahała zmienic nawet na tym etapie ciąży ![]() ![]() I na pewno zaden lekarz nie bedzie sie krzywo patrzył ze przyszlas tak pozno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1274 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wiesz to ile dać zależy jak Młody jest chowany..ale to nie jakaś bliska rodzina póki co, więc myślę,że 50zł będzie odpowiednie.. a jak nie chcesz kasy to może doładowanie do telefonu albo talon do empiku? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() super,że zakupy takie udane..no i gratisy naprawdę solidne Cytat:
![]() witam się w III trymestrze.. Krefetka , Pati ![]() III trymestr zaczełam od wielogodzinnej bezsenności w nocy i wędrówce do wc pierwszej od pierwszego trymestru..czyli wszystko się zgadza.. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jezu ![]() ![]() ![]() ![]() A ja znowu do szkoły wstałam przed chwilą, oj jutro odsypiać będę ![]() ![]()
![]() |
#1276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1277 | |
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
![]() (Moze dam radę jeszcze 8- 10tyg??) Obudziłam sie o 4 z kumulacja : pełny pęcherz Rwące od bólu lewe biodro Wymiotujący kot Śpiewający sąsiad " ona czuje we mnie piniądz" Czyli u mnie impreza tylko na odwrót ![]() Miłego dnia Wam życzę i na spokojne rozpoczęcie niedzieli mój siersciuch po męczącym poranku ![]() Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-05-22 o 06:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1278 | ||||||
Zadomowienie
|
Hej!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Myślę, że każdy lekarz przyjmujący prywatnie ucieszy się z dodatkowej pacjentki. ![]() Do mojego przyszła raz babeczka na finiszu i słyszałam przypadkiem w rejestracji, że to jej pierwsza wizyta tam - wyszła zadowolona, chyba źle nie było. ![]() Przemyśl jak bardzo Ci przeszkadza to chodzenie co 2 tygodni, też zaraz będziemy na finiszu i może nie być sensu kombinować, bo nowy lekarz też może mieć jakieś wady, a zapłacić za wizytę będzie trzeba. ![]() Cytat:
![]() Brawa za III trymestr! ![]() Czyli powrót wędrówek do wc, ech... Cytat:
![]() Ale kumulacja, współczuję. ![]() Sierściuch się nieźle namęczył, biedny! Edytowane przez florencee Czas edycji: 2016-05-22 o 07:29 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1279 | |||
Wtajemniczenie
|
Witam Was w niedziele, zapowiada sie piekny dzien!
![]() Moj Tz wczoraj pojechsl ze swoja firma na impreze integracyjna, ale mi sie dzis smutno spalo :P N8e lubie tak bez niego... ![]() Na szczescie juz dzisiaj wraca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Musze sie wybrac do tk, jakis czas temu widzialam tam dliczne pieluszki bambusowe, ale nie wzielam bo chcialam sie zadtanowic i zaluje :P A do tk to wyprawa, bo prawie 100km mam ![]() Cytat:
![]() I sasiad calkiem niezly ![]()
![]() |
#1280 |
Zakorzenienie
|
Ja też wstaję częściej w nocy, znów. Chociaż dzisiaj tylko o 4 i po 7.
Krefetka kot cudny. Mrau. |
![]() ![]() |
![]() |
#1281 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mam kilka pytań do kocich mam ![]() 1. Czy wystarczy nam legowisko, kuweta, miseczki, jedzonko, drapak i jakieś zabawki? 2. Jaką karmę polecacie dla takich maluchów? 3. Kiedy koty się kastruje? Kotek będzie miał 6-7 tygodni jak go dostaniemy ![]() I pytanie od TŻta ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Tutaj masz obrazek gdzie mniej więcej dno powinnaś mieć teraz ![]() ![]() Miarkę przykładasz właśnie tam i lecisz nią wzdłuż brzuszka do spojenia łonowego (tam gdzie włosy łonowe się zaczynają) i masz wynik ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1282 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hahahahahahha Sasiad wygrał ![]() Kotek piękny ![]() Witam niedzielnie - to fakt zapowiada sie piękny dzień. TZ jeszcze śpi ja wstaje ogarne sie trochę i myśle, ze ruszymy do tej ikei - proszę tylko żeby nie było multum ludzi... A po południu planuje na jakiś delikatny spacer nad jezioro i chciałam żeby TZ mi zrobił kilka fotek z balonami urodzinowymi... Ciekawe czy podoła ![]() Gratulacje wszystkich 3 trymestrow - myśle, ze wszystkie dotrwamy bez problemowo do końca! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1283 | |
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
Potrzebujesz jeszcze piasku do kuwety ![]() Z zabawkami bym nie przesadzała bo kociakowi wystarczy kulka z papieru albo szeleszczący papierek po cukierku. Jak juz będziecie mieli go w domu poobserwuj czym sie bawi - tym co lata czy tym co sie turla wtedy bedziesz wiedziała co sie Wam przyda. Mój ma wędki piórkowe które szeleszczą jak skrzydła ptaków. Jak dla mnie drapak to konieczność - dla takiego małego polecam kartonowe (tanie i nie trzeba za bardzo mocować) Ważne jest ze jak tylko zauważycie ze zaczyna drapać koc, meble kota trzeba przestawiać na ten drapak, za którymś razem zrozumie. Przykładowy drapak ok35pln/ ![]() Jeśli chcesz aby kot nie uszkodził Ciebie ani dziecka nie baw sie z nim własnymi rekami. - jak mizianie to ręka, jak zabawa to zawsze przy użyciu czegoś (tasiemka, sznurówka itp) Znowuzapnialamhasla pisała ze jeśli nie chcesz aby kot gdzieś wchodził np do łóżeczka dziecka trzeba go pilnować i konsekwentnie odstawiać np. do legowiska. Niestety nie wiem kiedy sie takie słodziaki kastruje - zapytasz sie na pierwszej wizycie u weterynarza. Z tego co wiem to bardzo zależy od rasy. Nie wiem tylko czy 7tyg to nie za wcześnie na zabranie kocurka. Mnie sie wydaje ze cos koło 10 tygodnia ale sie nie znam na tak małych kociołkach. Stad o karmie tez sie nie wypowiem - z tego co sie orientowałem są specjalne puszki czy sucha karma dla kociąt. Nie polecam whiskas, kitket itp Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-05-22 o 08:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1285 | ||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry i gratulacje wszystkich 3cich trymestrów!
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() My mamy na naszą jeszcze taki sposób że od zawsze zamykamy ją na noc w "jej" pokoju (czyli tam gdzie ma jedzenie, kuwetę i domek z drapakiem), dzięki temu nie boję się że coś zrobi w nocy. Można też jedno pomieszczenie zrobić niedostępne dla kota, albo jakiś obszar (np. łóżeczko, stół itp.) - tylko tutaj trzeba koniecznie być konsekwentnym ![]() Mam wrażenie, że chaotycznie napisałam ale chyba wszystko ![]() ![]()
![]() |
#1286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na razie wszystkie informacje zapisuje i będę się potem edukować ![]()
![]() |
#1287 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki za obrazek i wyjaśnienia, właśnie miałam problem jak to zmierzyć. ![]() Cytat:
Brawa za kolejny tydzień. ![]() Jedziemy dziś do teściów, trochę mi się nie chce, ale bardziej mi się nie chce samej robić obiadu, ostatnio się strasznie dużo nastałam przy garach. ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1288 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() Cytat:
Jak film? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jaki słodziak! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie zacytowało mi wszystkich ![]() Wczoraj poszłam za Waszym przykładem i zrobiłam sobie dzień lenia (o ile taki można mieć przy dwulatce ![]() ![]() ![]() Co dziś robicie?
![]() |
#1289 |
Zakorzenienie
|
Pralka z kolorowymi ubrankami leci
![]()
#1290 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Nieee nie urban, trio activ3 ![]() Co do otulacza to wygląda super, my wczoraj kupiliśmy taki ImageUploadedByWizaz Forum1463903549.350773.jpg Cytat:
Ja bym chyba zmieniła takiego lekarza bo to faktycznie naciąganie na kasę ![]() Cytat:
Gratulacje III trymestru! Proponuję lody na uczczenie wszystkich III trymestrów ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.