Sierpnióweczki 2016! Część V. - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-23, 09:22   #1381
Origa
Rozeznanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.

Witam się poweekendowo. Prawie Was nadrobiłam, choć do najłatwiejszych zadań to nie należało, bo gadacie na potęgę, a ja liczyłam, że po pieknym weekendzie najwyżej 3 nowe strony zobaczę

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Wiem, że z dachowcami tak jest, tym bardziej na wsi. Niemniej kot z hodowli to taki sam kot, jak ten ze wsi. Tzn. oba tak samo potrzebują mamy, rodzeństwa, szczepień. Roznie bywa, ale ja bym się na takie kocie nie zdecydowała. Świerzb, koci katar, może białaczka...No nie i już. Wolałabym z fundacji lub schronu. Tam przynajmniej przebadane.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Zgadazm się z powyższym. Któras z Was pisała tez o karmieniu mokrym/suchym i kosztach. Mam troche inne doświadczenia: mój brytyjczyk suche ma w misce przez cały dzien i świeżą wodę, a mokre pół saszetki dostaje rano i wieczorem. Karma tylko wysokowartościowa, bezzbozowa itd. tak jak pisały dziewczyny, żadnych whiskasów czy innych kitiketów. W ramach urozmaicenia sierściuszek czasem dostaje ugotowane żółtko (uwielbia, ponoc wskazane na sierść), 3-4 łyżeczki jogurtu naturalnego albo troszkę serka naturalnego, ale to tak z palca na smak, nie w charakterze posiłku (nie zawiera laktozy w przeciwieństwie do mleka więc nie ma potem "kupkowych" problemów), surowe, wcześniej przemrożone mięso różne (to jak rozmrażam sama dla siebie i mu przy okazji odkrawam kawałeczki). Ja kupuję jedzenie w pakietach na zooplusie i sobie policzyłam, że średnio za saszetkę mi w ten spoób 2,5PLN wychodzi więc miesieczny koszt wyżywienia sierściuszka razem z suchym to jakieś 100- 120 PLN.

Weekend upłynął na spacerach z mamą, Tżem i siostrą, w sobotę na przykład pierwszy raz w tym roku byliśmy w zoo (a co roku chodzimy z Tż), a wczoraj schodzilismy spory kawał wzdłuż Wisły. Niestety kręgosłup i to nieszczęsne spojenie daje mi się we znaki i odpoczywac musiałam często, ale i tak się cieszę, że pochodzilismy

W ogóle co do USG spojenia, to zerknęłam w opis i mam "poszerzenie znaczne echa torebki i więzadeł spojenia, ale bez rozejścia się samego spojenia. Odległość między trzonami kk. łonowych 0,4cm". Tija czy możesz sie jakoś wypowiedzieć, bo szczerze mówiąc ja zgłupiałam, bo na necie czytałam, że fizjologicznie to powinno być do 10mm, a tu czytam 0,4 cm czyli 40mm Ortopeda przepisał mi miejscowo żel Olfen 3-4 dziennie, zaraz idę do apteki i zobaczymy, czy pomoże.

Chcemy z Tż w połowie czerwca wyskoczyć na tydzień w jakieś ładne okoliczności przyrody. Miało byc morze, ale to jednak kawał drogi z krk, bilety na pociąg strasznie drogie, samochodem w taką trasę ja nie chcę jechać, a lecieć już bym się wtedy bała. Stwierdzilismy więc, że pojedziemy samochodem do jakichś domków nad Soliną, albo z drugim kierunku czyli Jezioro Żywieckie i tamte rejony. Może któraś z Was ma/zna jakies miejsce w rozsądnych pieniadzach, blisko wody? Najchętniej pokój z aneksem kuchennym, e jeszcze chętniej domek letniskowy Będę wdzięczna za info, bo w ciemno zupełnie nie lubię jeździć

TinkerBell daj znac co u Was, martwimy się

Edytowane przez Origa
Czas edycji: 2016-05-23 o 09:24
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 09:32   #1382
tija93
Zakorzenienie

Hej

Tosia też wczoraj mało aktywna była, ale zjadłam wieczorem frytki i się uaktywniła

No w tym tygodniu się wybieram położyć do szpitala W czwartek około 17 po pracy TŻ mnie odstawi na oddział

TŻ w tym tygodniu pracuję u tego być może nowego pracodawcy i jechał na 7. Wstałam z nim i potem jeszcze 2h dospałam

Cytat:

A co do ruchow-ja ostatnio nie czułam chyba że trzy dni. Za to dziś daje mała czadu, choć i tak czuję ja delikatnie. Ciekawa jestem, czemu-to już prawie 27tc, a ja ruchy odczuwam jako takie pukanie. Raz się przeciągała i to wszystko. Hm...

Bo każde dziecko jest inne Jedne ciągle szaleje, inne się przesuwa, kolejne co jakiś czas puknie. My musimy obserwować i wyłapywać czy coś się zmieniło w normalnej dla naszego dziecka aktywności

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
)
Złożyliśmy z mężem stelaż do kosza Mojżesza, żeby zobaczyć czy na pewno wszystko ok. Tak to wygląda.
Super!

Cytat:
Napisane przez emenyx Pokaż wiadomość
29 tydzień dziś sie zaczął

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Popieram dziewczyny wyżej.
8 tyg dość wcześnie zabranie od mamy.
Mój kociak miał ok 6tyg jak go przygarnęliśmy ale niestety on był wyrzucony przez kogoś.
Nie potrafił sam jeść ani chodzić do kuwety. Nauczył się trgo drugiego do strzału ale różnie bywa. Mój wcześniejszy kot też był u mnie jako 6cio tygodniowy i zupełnie nie umiał sobie radzić z rzeczywistością. Sikał do łóżka i robił różne takie rzeczy także jeśli się da niech dłużej przy mamie pobędzie.
Co do żywienia równiez polecam Orjen albo inne bezzbożowe karmy.
Zadnych whiskasów.
Do zabawy polecam wędki bo reszta leży i kota nie interesują. Co do legowiska mój kot uwielbia ale żaden wcześniejszy nie podzielał tej miłości
No i drapak obowiązkowy !! U nas 1m wysoki ale mam dużego kota
Podobnie z kuwetą mój nie narzeka na zamykaną ale co kot to inne zwyczaje ...
Dzięki za kolejne info!

Widziałam i skromnie wolałabym nic nie napisać

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Moja szyjka na ostatniej wizycie osiągnęła 5cm... Nie wiem, jak to możliwe, że się wydłuża.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Cytat:
Tija, tu masz tani patent na zabawkę edukacyjną dla kota ;-)
https://m.youtube.com/watch?v=nk6a0C_j1-0

A tu porównanie drapaków
https://m.youtube.com/watch?v=5FkAX-fkF1U

Zabawka super!

Potem doobejrzę drapaki

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Teraz ja się pochwale co dziś dostaliśmy dla naszej Malutkiej od znajomych. Pierwsze zdjęcie poglądowe. Kolory są trochę przekłamane bo przy sztucznym świetle robiłam zdjęcia.
Wow!

Cytat:
Napisane przez Niezapominajka 89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wynikła głupia sytuacja i nie wiem jak z niej wybrnąć, żeby nikogo nie urazić. Z 3 miesiące temu zgadało się z kolegą męża o wyprawce dla małego i zaproponował nam pożyczenie kołyski, ja planowałam zakup łóżeczka z szufladą bo kołyska fajna jest droga i na krótko wiadomo, ale jak jakaś fajna i za darmo to czemu nie. Mąż pochwalił swoim rodzicom i teściowa wyrywna, że ona nam załatwi od swojej koleżanki ja powiedziałam, że pomyśle a ona jak coś to będzie stała u niej w domu. Ostatnio spisywałam listę wyprawkową, pokazuje tż, a on do mnie ,,widziałem się z mamą w wekeend ma jej koleżanka kołyskę przywieść'' myślę no cóż wezmę ją. Ale ja dziś zobaczyłam mms ze zdjęciem to się przeraziłam nie chce jej bo uważam, że nie nadaje się by dziecko w niej było cały czas niestabilna się wydaję, mąż powiedział rodzicom, że nam się podoba myślę że nie chciał im robić przykrości, a to nie prawda ja myślę, że jest niebezpieczna dla małego. Jak z tego wybrnąć? tak to mniej więcej wygląda http://imged.pl/recznie-robiona-drew...a-3106244.html
Szczerze, powiedziałabym chyba, że mam obawy co do jego stabilności. Powinni zrozumieć

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Szkopuł naszych wczorajszych wypadów jest taki, że najwyraźniej Natalka jest uczulona na coś co teraz kwitnie/pyli. Jej wodnisty dotąd katar przerodził się w ropny, do tego ropieją jej oczka, zwłaszcza jedno, nawet jej spuchło trochę . W zw. z powyższym za mną ciężka nocka, od 4 jestem na nogach, będę ją umawiać do lekarza choć nasza jest taka, że jej wszystko trzeba podpowiadać więc raczej poszukam jakiegoś prywatnie no i koniecznie musimy się z nią wybrać do alergologa, tyle że w naszym mieście też nie ma dobrych, co najwyżej taka która raz w miesiącu dojeżdża z DSK w Białymstoku....
Och Koniecznie idźcie do alergologa

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość

poród, ale tki, że mój Tż nie zdążył, dojechał dopiero po kilku h, porodu w ogóle nie pamiętałam :P ale co najgorsze gdy Pola się urodziła (a miała ok 7kg :P i jakieś 60cm :P) to nie ja ją dostałam na pierś, tylko moja Siostra nakarmiła ją swoja piersią byłam przerażona, bo ode mnie Mała już nie chciała pić :P
chyba zaczynam przejmować się porodem :P
Sny interpretuje się na odwrót - czyli urodzić standardowej wielkości córeczkę i będziesz karmić cycem
Stary 2016-05-23, 09:42   #1383
Fantasmagori
Zakorzenienie

Dzień dobry dzisiaj szykujemy się z TŻ do wyjazdu więc pewnie wejdę dopiero w sobotę po powrocie znikam i już się boję ile stron będę miała do nadrobienia miłego tygodnia

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 09:42   #1384
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość

Zgadazm się z powyższym. Któras z Was pisała tez o karmieniu mokrym/suchym i kosztach. Mam troche inne doświadczenia: mój brytyjczyk suche ma w misce przez cały dzien i świeżą wodę, a mokre pół saszetki dostaje rano i wieczorem. Karma tylko wysokowartościowa, bezzbozowa itd. tak jak pisały dziewczyny, żadnych whiskasów czy innych kitiketów. W ramach urozmaicenia sierściuszek czasem dostaje ugotowane żółtko (uwielbia, ponoc wskazane na sierść), 3-4 łyżeczki jogurtu naturalnego albo troszkę serka naturalnego, ale to tak z palca na smak, nie w charakterze posiłku (nie zawiera laktozy w przeciwieństwie do mleka więc nie ma potem "kupkowych" problemów), surowe, wcześniej przemrożone mięso różne (to jak rozmrażam sama dla siebie i mu przy okazji odkrawam kawałeczki). Ja kupuję jedzenie w pakietach na zooplusie i sobie policzyłam, że średnio za saszetkę mi w ten spoób 2,5PLN wychodzi więc miesieczny koszt wyżywienia sierściuszka razem z suchym to jakieś 100- 120 PLN.

W ogóle co do USG spojenia, to zerknęłam w opis i mam "poszerzenie znaczne echa torebki i więzadeł spojenia, ale bez rozejścia się samego spojenia. Odległość między trzonami kk. łonowych 0,4cm". Tija czy możesz sie jakoś wypowiedzieć, bo szczerze mówiąc ja zgłupiałam, bo na necie czytałam, że fizjologicznie to powinno być do 10mm, a tu czytam 0,4 cm czyli 40mm Ortopeda przepisał mi miejscowo żel Olfen 3-4 dziennie, zaraz idę do apteki i zobaczymy, czy pomoże.
Dzięki za kolejne info kotkowe!

Kurde kiedyś pamiętałam ile to tych mm przy rozejściu, a dzisiaj pustka w głowie. Ach ten kalafior ciążowy Wyczytałam tak na szybko, że samo rozejście spojenia nie jest bezwzględnym wskazaniem do cc i można rodzić sn nawet do rozejścia spojenia na 50mm. Koniecznie musisz z ginekologiem pogadać. A coś ortopeda o porodzie mówił? Moja mama bierze co prawda tabletki Olfen na kręgosłup i jej świetnie pomagają
Stary 2016-05-23, 09:48   #1385
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Ja ostatnio tak postawiłam miseczkę z orzeszkami

Pochwal się jakie łóżeczko i komodę wybraliście

My kupiliśmy przewijak na łóżeczko, w razie czego można też go spokojnie rzucić na wyrko i na nim przewijać i tak samo na komodę

No to dziel się typami, może coś podpowiemy/doradzimy

Zapisuję sobie Tulę

Zastanawiam się jak to będzie znosić/wnosić dziecko i wózek na 3cie piętro... Przecież nie będę czekać do 17-18 aż narzeczony wróci z pracy...

Coraz częściej jest mi niewygodnie, mimo poduszki pod plecami te dają o sobie znać, w nocy też nie jest lekko - chyba nie ma co dłużej czekać z zakupem rogala.

Z milszych tematów - zamówiłam dziś łóżeczko jak przyjdzie to pewnie pojedziemy kupić materac.

Czy któraś z was ma może komodę z IKEI z serii malm ? Chodzi mi o ten model http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50214555/

My właśnie chcemy kupić komode MALM biala ta wyższa bo mamy łóżko sypialniane białe MALM i łóżeczko muszę zaraz znaleźć i wrzucę
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 09:53   #1386
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Cześć Kochane dawno dawno nie odzywałam sie ..... Przepraszam nie mam czasu za wiele .
Czasem troszkę Was odczytam ale nadrobić nie jestem w stanie bo co osiądę to zaraz wstaje i tak w kółko, super że u Was wszystko dobrze, coraz bliżej do końcówki
W tamtym tygodniu kupiliśmy z mężem wózek i łóżeczko postaram sie Wam wkleić zdjęcia ,czekam dzisiaj na paczuszkę od mamy a tam ciuszki dla synka wiec porobię fotki i też coś wkleję ,brzuszek u Nas już dość spory,zaczynają sie bardzo ciepłe dni to i ciężko wytrzymać w takiej temperaturze.
Dalej jestem na diecie cukrzycowej od 6 tygodni nie przytyłam ani grama jestem na plusie 7,5 kilo tylko ,z maluszkiem na razie wszystko dobrze w tamtym tygodniu miałam wizyte i sprawdzane przepływy wszystko książkowo,synuś waży ju 1400 gram ułożony główkowo i daje popalić kopniaczkami Czasem bywają bolesne ale kocham to...
To tyle u Nas ....
2 lipca planujemy 7 dniowy wyjazd nad jeziorko mam nadzieje ze lekarz pozwoli na szczęście 90km od mojej miejscowości Ale szkoda mi dzieci więc chociaż te 7 dni dla nich będzie frajdy pluskania sie w wodzie
Ps. wklejam swój aktualny brzuszek z przed 4 dni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 13233408_1199821533383389_2141816656_n.jpg (67,9 KB, 25 załadowań)
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 09:56   #1387
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

Szkopuł naszych wczorajszych wypadów jest taki, że najwyraźniej Natalka jest uczulona na coś co teraz kwitnie/pyli. Jej wodnisty dotąd katar przerodził się w ropny, do tego ropieją jej oczka, zwłaszcza jedno, nawet jej spuchło trochę . W zw. z powyższym za mną ciężka nocka, od 4 jestem na nogach, będę ją umawiać do lekarza choć nasza jest taka, że jej wszystko trzeba podpowiadać więc raczej poszukam jakiegoś prywatnie no i koniecznie musimy się z nią wybrać do alergologa, tyle że w naszym mieście też nie ma dobrych, co najwyżej taka która raz w miesiącu dojeżdża z DSK w Białymstoku....
Biedna Twoja córeczka.
To może być alergia plus jakieś nadkażenie, wtedy katar może być ropny. Trzymam kciuki za szybkie znalezienie dobrego lekarza i powrót do zdrowia.

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
wiecie co mi się dziś śniło??

poród, ale tki, że mój Tż nie zdążył, dojechał dopiero po kilku h, porodu w ogóle nie pamiętałam ale co najgorsze gdy Pola się urodziła (a miała ok 7kg :P i jakieś 60cm ) to nie ja ją dostałam na pierś, tylko moja Siostra nakarmiła ją swoja piersią byłam przerażona, bo ode mnie Mała już nie chciała pić
chyba zaczynam przejmować się porodem
Brr, ale sen! :P

W rodzinie mojego męża parę dni temu urodziło się dziecko 5 kg...

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Śliczne!!

a te komody z Ikei mocujecie do ścian? W instrukcji zalecają, gdyż są wywrotne
My zamierzamy kupic te komode malm z 4 szufladami, ale poki Zuzia nie bedzie chodzić to mogą tak swobodnie stać.. Później musimy wymyslic, jak je przymocować W końcu dzieci lubią wszędzie wchodzić, wszystko otwierać..
Sporo ciuszków
Te komody Malm są ciężkie i stabilne, namęczyliśmy się strasznie z przenoszeniem ich przy przeprowadzce, a jeszcze z wsadem moim zdaniem nie ma szans, żeby dorosła osoba ją wywróciła, a co dopiero dziecko. W instrukcji tak piszą chyba, żeby się obronić przed ewentualnymi roszczeniami.

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
witam

Mielismy leniwy weekend, nareszcie, tyle co zrobolilismy nieco zakupów i pare rzeczy w domu a tak to relaks. ładna pogoda była więc sie wyłozyliśmy w ogródku z radlerkiem 0% dla mnie

Z mniej fajnych wiadomosci dostałam skurczku łydki w nocy, bolało mnie pozniej cały dzien
Do tego swinka dostała jakiegos zapalenia w oczko, ma mętne, jedziemy z nią dzis do weterynarza biedaczka, robi sie stara i kazde diabelstwo sie do niej przyczepia.
Współczuję skurczu łydki i bólu. ;/
Zdrówka dla świnki!

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość

Weekend upłynął na spacerach z mamą, Tżem i siostrą, w sobotę na przykład pierwszy raz w tym roku byliśmy w zoo (a co roku chodzimy z Tż), a wczoraj schodzilismy spory kawał wzdłuż Wisły. Niestety kręgosłup i to nieszczęsne spojenie daje mi się we znaki i odpoczywac musiałam często, ale i tak się cieszę, że pochodzilismy

Chcemy z Tż w połowie czerwca wyskoczyć na tydzień w jakieś ładne okoliczności przyrody. Miało byc morze, ale to jednak kawał drogi z krk, bilety na pociąg strasznie drogie, samochodem w taką trasę ja nie chcę jechać, a lecieć już bym się wtedy bała. Stwierdzilismy więc, że pojedziemy samochodem do jakichś domków nad Soliną, albo z drugim kierunku czyli Jezioro Żywieckie i tamte rejony. Może któraś z Was ma/zna jakies miejsce w rozsądnych pieniadzach, blisko wody? Najchętniej pokój z aneksem kuchennym, e jeszcze chętniej domek letniskowy Będę wdzięczna za info, bo w ciemno zupełnie nie lubię jeździć

TinkerBell daj znac co u Was, martwimy się
Niefajnie, że Cię to spojenie męczy, ale dobrze że spacerek chociaż był możliwy.

Akurat wybieram się nad Solinę w środę, do Polańczyka.
Mamy zarezerwowany pokój, ale z aneksem kuchennym wspólnym dla wszystkich gości, 45 zł za noc, blisko jeziora, jeśli będzie ok to mogę niedługo podać namiary.

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

Tosia też wczoraj mało aktywna była, ale zjadłam wieczorem frytki i się uaktywniła

No w tym tygodniu się wybieram położyć do szpitala W czwartek około 17 po pracy TŻ mnie odstawi na oddział

TŻ w tym tygodniu pracuję u tego być może nowego pracodawcy i jechał na 7. Wstałam z nim i potem jeszcze 2h dospałam

Bo każde dziecko jest inne Jedne ciągle szaleje, inne się przesuwa, kolejne co jakiś czas puknie. My musimy obserwować i wyłapywać czy coś się zmieniło w normalnej dla naszego dziecka aktywności

Super!

Dzięki za kolejne info!

Widziałam i skromnie wolałabym nic nie napisać

Zabawka super!

Potem doobejrzę drapaki

Wow!

Szczerze, powiedziałabym chyba, że mam obawy co do jego stabilności. Powinni zrozumieć

Och Koniecznie idźcie do alergologa

Sny interpretuje się na odwrót - czyli urodzić standardowej wielkości córeczkę i będziesz karmić cycem
Do szpitala na te sterydy? Wiesz ile będziesz tam leżeć?
A jak TŻ-owi się podoba u tego potencjalnego nowego pracodawcy?

Coś ostatnio nie mogę dospać po tym jak mąż wstaje do pracy. A to jakieś hałasy, a to pełne rozbudzenie i gotowość do dnia. :P
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-23, 09:57   #1388
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
Cześć Kochane dawno dawno nie odzywałam sie ..... Przepraszam nie mam czasu za wiele .
Czasem troszkę Was odczytam ale nadrobić nie jestem w stanie bo co osiądę to zaraz wstaje i tak w kółko, super że u Was wszystko dobrze, coraz bliżej do końcówki
W tamtym tygodniu kupiliśmy z mężem wózek i łóżeczko postaram sie Wam wkleić zdjęcia ,czekam dzisiaj na paczuszkę od mamy a tam ciuszki dla synka wiec porobię fotki i też coś wkleję ,brzuszek u Nas już dość spory,zaczynają sie bardzo ciepłe dni to i ciężko wytrzymać w takiej temperaturze.
Dalej jestem na diecie cukrzycowej od 6 tygodni nie przytyłam ani grama jestem na plusie 7,5 kilo tylko ,z maluszkiem na razie wszystko dobrze w tamtym tygodniu miałam wizyte i sprawdzane przepływy wszystko książkowo,synuś waży ju 1400 gram ułożony główkowo i daje popalić kopniaczkami Czasem bywają bolesne ale kocham to...
To tyle u Nas ....
2 lipca planujemy 7 dniowy wyjazd nad jeziorko mam nadzieje ze lekarz pozwoli na szczęście 90km od mojej miejscowości Ale szkoda mi dzieci więc chociaż te 7 dni dla nich będzie frajdy pluskania sie w wodzie
Śliczny masz ten brzuszek!
Stary 2016-05-23, 09:58   #1389
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
to może wybrnij z sytuacji mówiąc,że kołyska przyda się właśnie u teściów dla dzieciaczka i chciałabyś,żeby miał swoje miejsce u nich i tyle..a mąż pewnie ma poczucie,że ktoś Wam przysługe zrobił i powinniście całować po stopach a nie grymasić,ale też mu zależy na bezpieczeństwie dziecka, więc tym się posłuż jako argumentem a nie aspektem wizualnym..

trzymam kciuki

hehe..jakiś czas temu żaba była jedna, a teraz przybywa jej kompanów w chórze.. nie wyobrażam sobie kolejnych chórzystów w tym układzie..

no właśnie pamiętam jak sprawdzałaś to crp, a potem temat ucichł.. najważniejsze,że dużych zmian nie ma w długości szyjki, a napinanie chyba teraz już będzie u nas częstsze..
współczuję wiertarki

w domu i w pięknych okolicznościach - to prawda
objawem alergii raczej jest właśnie wodnisty katar, a taki ropny to już przy infekcji, więc chyba to nie efekt pylenia..ale warto do alergologa mimo wszystko się udać jak masz jakieś podejrzenia i rzeczywiście warto umówić się do prawdziwego fachowca od alergii dziecięcych, bo znając życie inny odeśle Cię z niczym tłumacząc,że dzieciom nie robi się testów itp..oby dzień , mimo ciężkiej nocy, był dla Ciebie łaskawy..

a jakie te skurcze miałaś? takie bolesne?

dobrze,że miło spędziłaś weekend i miałaś okazję nagadać z dziewczynami..

mam nadzieję,że to rzeczywiście chwilowa sugestia i szybko miną mdłości

gratulacje III trymestru..chyba superhuman też dziś wkracza na ostatnia prostą, czy się mylę?

obawiam się,że dziwne sny odnośnie porodu będa teraz zdarzać się częściej

Tak zgadza sie, witaj III trymestrze stawiam soczek :brokuł:
Stary 2016-05-23, 10:00   #1390
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Do szpitala na te sterydy? Wiesz ile będziesz tam leżeć?
A jak TŻ-owi się podoba u tego potencjalnego nowego pracodawcy?

Coś ostatnio nie mogę dospać po tym jak mąż wstaje do pracy. A to jakieś hałasy, a to pełne rozbudzenie i gotowość do dnia. :P
2-3 dni Zależy w jakich dawkach sterydy dostane, bo u nas w szpitalu są dwa schematy podawania

Był u niego w sobotę i wrócił bardzo zadowolony O dziwo dogadywał się z nim bardzo dobrze Ale i tak w tym tygodniu mają się spotkać z taką jedną Polką, która TŻtowi wszystko dokładnie potłumaczy o warunkach itp.

Jak TŻ jeździł na 8 to już się nie kładłam jak wychodził, dzisiaj szedł na 7 i to była dla mnie za wczesna godzina
Stary 2016-05-23, 10:04   #1391
superhuman
Zadomowienie

wybraliśmy STUVA choć ten GONAT tez mi sie podobał ale akurat na miejscu był wystawiony szary. Jeszcze z łóżeczkiem sobie poradźmy bo wejdzie bez problemu to niestety z komoda będziemy mieli problem aby ja gdzieś wcisnąć :-/ mamy bardzo mała sypialnie i łoże zajmuje naprawdę dużo miejsca. Nie wiem jak to logistycznie ogarnąć...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-23, 10:06   #1392
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
wybraliśmy STUVA choć ten GONAT tez mi sie podobał ale akurat na miejscu był wystawiony szary. Jeszcze z łóżeczkiem sobie poradźmy bo wejdzie bez problemu to niestety z komoda będziemy mieli problem aby ja gdzieś wcisnąć :-/ mamy bardzo mała sypialnie i łoże zajmuje naprawdę dużo miejsca. Nie wiem jak to logistycznie ogarnąć...

Obydwa łóżeczka mi się podobają

Ja się napaliłam na stojący osobno przewijak. Gdy już kupiliśmy okazało się, że nie wejdzie razem z łóżeczkiem do sypialni Przewijak dałam do łazienki, a w sypialni zostało tylko łóżeczko
Stary 2016-05-23, 10:08   #1393
iweczka
Zakorzenienie

Witam się w 28 tc
Stawiam dziś napoje bezalkoholowe z okazji imienin

Cytat:

Złożyliśmy z mężem stelaż do kosza Mojżesza, żeby zobaczyć czy na pewno wszystko ok. Tak to wygląda.
Fajnie wygląda

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość

Teraz ja się pochwale co dziś dostaliśmy dla naszej Malutkiej od znajomych. Pierwsze zdjęcie poglądowe. Kolory są trochę przekłamane bo przy sztucznym świetle robiłam zdjęcia.
Niezłe ilości, rozmiar 74 masz już z głowy
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 10:09   #1394
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Obydwa łóżeczka mi się podobają

Ja się napaliłam na stojący osobno przewijak. Gdy już kupiliśmy okazało się, że nie wejdzie razem z łóżeczkiem do sypialni Przewijak dałam do łazienki, a w sypialni zostało tylko łóżeczko

Właśnie u nas w łazience właściciele maja na pralce taka deskę drewniana bo tam mieli swojego czasu przewijak i zastanawiam sie czy tez tak nie zrobić... Choć tez jest tam mało miejsca ... A co do tych przeiwjakow na łóżeczka to ja chyba nie widziałam ich w ikei? Tzn widziałam tylko ten wkład taki dmuchany ale tego stelaża pod nie widziałam czy przeoczyłam może czy tam tego nie ma?
Stary 2016-05-23, 10:10   #1395
florencee
Zadomowienie

Cytat:
To tyle u Nas ....
Brzuszek super!
Cieszę się, że z synusiem wszystko dobrze. To z tą dietą już pewnie sobie dobrze radzisz, ja zaczęłam ją parę dni temu i dopiero się wdrażam.
Chętnie zobaczę fotki Waszych zakupów, jaki wózek wybraliście?

Cytat:
2-3 dni Zależy w jakich dawkach sterydy dostane, bo u nas w szpitalu są dwa schematy podawania

Był u niego w sobotę i wrócił bardzo zadowolony O dziwo dogadywał się z nim bardzo dobrze Ale i tak w tym tygodniu mają się spotkać z taką jedną Polką, która TŻtowi wszystko dokładnie potłumaczy o warunkach itp.

Jak TŻ jeździł na 8 to już się nie kładłam jak wychodził, dzisiaj szedł na 7 i to była dla mnie za wczesna godzina
2-3 dni to nie tak źle.

No to fajnie, trzymam kciuki za TŻ-a z tą pracą.

Mój wstaje do roboty o 6 i to trochę wcześnie dla mnie jak już nie dośpię.
Stary 2016-05-23, 10:12   #1396
iweczka
Zakorzenienie

Tinkerr, co u Ciebie ???
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 10:13   #1397
superhuman
Zadomowienie

A komodę chciałabym ta tylko ze właśnie cieżko będzie nam ja wcisnąć i ustawić... A z kolei ta z 3 szufladami wejdzie bez problemu ale jest trochę niska no i popakuje mniej rzeczy

Stary 2016-05-23, 10:13   #1398
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Witam się w 28 tc
Wszystkiego najlepszego!

Cytat:
Właśnie u nas w łazience właściciele maja na pralce taka deskę drewniana bo tam mieli swojego czasu przewijak i zastanawiam sie czy tez tak nie zrobić... Choć tez jest tam mało miejsca ... A co do tych przeiwjakow na łóżeczka to ja chyba nie widziałam ich w ikei? Tzn widziałam tylko ten wkład taki dmuchany ale tego stelaża pod nie widziałam czy przeoczyłam może czy tam tego nie ma?
Chyba faktycznie nie ma w ikei przewijaków na łóżeczko. Ale bez problemu w necie znajdziesz albo w sklepie dziecięcym Rozwiązanie z pralką też dobre Musisz pomyśleć co Wam będzie pasować
Stary 2016-05-23, 10:15   #1399
superhuman
Zadomowienie

No i cały czas rozważam
Pomiędzy tym wózkiem a quinnym

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-23, 10:15   #1400
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Też się nad tymi samymi łóżeczkami zastanawiam, fajne są.

Cytat:
Witam się w 28 tc

Fajnie wygląda

Niezłe ilości, rozmiar 74 masz już z głowy
Dzięki!

Brawa za 28 tc i wszystkiego najlepszego z okazji imienin, zdrówka i radości.

Cytat:
Nie zauważyłam tam przewijaków na łóżeczka, choć przyznam że mogłam coś pominąć w tym tłumie.
Stary 2016-05-23, 10:16   #1401
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Tośka wie co dobre.. musiała jakoś matkę zmotywować do zjedzenia czegoś smakowitego
pamiętam,że masz intensywne plany na ten tydzień..ale w czwartek to święto..tżet pracuje

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Dzień dobry dzisiaj szykujemy się z TŻ do wyjazdu więc pewnie wejdę dopiero w sobotę po powrocie znikam i już się boję ile stron będę miała do nadrobienia miłego tygodnia
udanego wypoczynku

Cytat:
To tyle u Nas ....
fajna piłeczka

Cytat:
W rodzinie mojego męża parę dni temu urodziło się dziecko 5 kg...
poród sn?

Cytat:
Tak zgadza sie, witaj III trymestrze stawiam soczek :brokuł:

Cytat:
Witam się w 28 tc

wszytskiego naj iweczka.. samych przyjemności
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 10:16   #1402
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Wszystkiego najlepszego!

Chyba faktycznie nie ma w ikei przewijaków na łóżeczko. Ale bez problemu w necie znajdziesz albo w sklepie dziecięcym Rozwiązanie z pralką też dobre Musisz pomyśleć co Wam będzie pasować

Chyba właśnie wybiorę sie obczaić do dziecięcego bo i tak muszę zrobić listę - TZ mi nakazał i musimy kupić rożki i to co tam jest najpotrzebniejsze dla maluszka w końcu...
Stary 2016-05-23, 10:20   #1403
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Tośka wie co dobre.. musiała jakoś matkę zmotywować do zjedzenia czegoś smakowitego
pamiętam,że masz intensywne plany na ten tydzień..ale w czwartek to święto..tżet pracuje
TŻ stwierdził, że będziemy ją karmić frytkami On w Niemczech pracuje i tam nie mają święta

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Chyba właśnie wybiorę sie obczaić do dziecięcego bo i tak muszę zrobić listę - TZ mi nakazał i musimy kupić rożki i to co tam jest najpotrzebniejsze dla maluszka w końcu...
I bardzo dobrze! Bo mi z kolei nakazał wstrzymać konie z zakupami Dodam, że moja wypłata się zbliża
Stary 2016-05-23, 10:24   #1404
florencee
Zadomowienie

Cytat:

poród sn?
Podobno CC.
Stary 2016-05-23, 10:27   #1405
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
TŻ stwierdził, że będziemy ją karmić frytkami On w Niemczech pracuje i tam nie mają święta

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

I bardzo dobrze! Bo mi z kolei nakazał wstrzymać konie z zakupami Dodam, że moja wypłata się zbliża
dba tatuś o córcie
ano tak..jak mogłam nie doczytać w różowej teczce
hehe.. też czekam na kasiorę

Cytat:
Podobno CC.
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 10:28   #1406
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na początku czerwca zrobie ostatnie zakupy, po wyplacie TZta

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 10:32   #1407
superhuman
Zadomowienie

Cytat:

Haha to muszę to wykorzystać truł mi przez cały weekend zrób w końcu ta listę kobieto... a w ikei jak byliśmy i już chciałam wszystko kupować zasłonki pościele pluszaki to mi mówił ze jeszcze kupisz spokojnie :cojest?:

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:

Ostatnie...hmm my w sumie jedne z pierwszych. Pewnie już o tym wcześniej rozmawialyscie ale ja będę teraz odgrzewać kotlety :P bierzecie wiaderko czy wanienkę do kąpieli?
Stary 2016-05-23, 10:34   #1408
Krefetka
Zadomowienie

jestem juz po wizycie u diabetologa.
Pani jest zadowolona z moich cukrowych osiągnięć. Wyniki wskazują na brak cukrzycy jednak Pani mówiła, że dla mojego spokoju dobrze byłoby abym pilnowała pór posiłków.
Ustaliłyśmy mój tryb dobowy jedzenia, z wyników wychodzi że ostatni "duży" posiłek muszę zjeść do 19, później już tylko albo aż mogę wcinać jogurty naturalne z warzywami lub owocem lub też sałatki warzywne.
Poza tym jeśli mam ochotę na coś słodkiego - tort, lody ciastko itp mam sobie nie odmawiać jedyny warunek- mam to zjeść w porze "normalnego" posiłku ( czyli zamiast 2 śniadania, 3 śniadania lub podwieczorku)

wszystkie rady jakich mi udzieliła dotyczyły bardziej ogólnie zdrowego odżywiania niż diety cukrowej.

Kolejna wizyta w 34 tygodniu z pomiarami po głównych posiłkach i na czczo.

Pani podała mi jakieś linki do stron z których mogę czerpać inspiracje ale dokumenty zostawiłam mężowi... także dopiero wieczorem podeślę adresy.

dotarłam do domu i padam.
zasłużyłam na leżaczek i wodę z cytryną
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 10:34   #1409
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
dba tatuś o córcie
ano tak..jak mogłam nie doczytać w różowej teczce
hehe.. też czekam na kasiorę

Pewnie gdzieś na końcu akt zapisałaś

Cytat:
I co będziesz kupować?

Cytat:
Haha to muszę to wykorzystać truł mi przez cały weekend zrób w końcu ta listę kobieto... a w ikei jak byliśmy i już chciałam wszystko kupować zasłonki pościele pluszaki to mi mówił ze jeszcze kupisz spokojnie :cojest?:

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Ostatnie...hmm my w sumie jedne z pierwszych. Pewnie już o tym wcześniej rozmawialyscie ale ja będę teraz odgrzewać kotlety :P bierzecie wiaderko czy wanienkę do kąpieli?
To taki niezdecydowany

Ja chce wanienkę
Stary 2016-05-23, 10:34   #1410
Origa
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki za kolejne info kotkowe!

Kurde kiedyś pamiętałam ile to tych mm przy rozejściu, a dzisiaj pustka w głowie. Ach ten kalafior ciążowy Wyczytałam tak na szybko, że samo rozejście spojenia nie jest bezwzględnym wskazaniem do cc i można rodzić sn nawet do rozejścia spojenia na 50mm. Koniecznie musisz z ginekologiem pogadać. A coś ortopeda o porodzie mówił? Moja mama bierze co prawda tabletki Olfen na kręgosłup i jej świetnie pomagają
Wizyte u gin. mam dopiero 07 czerwca, ale mam coraz więcej wątpliwości co do kompetencji tego ortopedy. Otóż własnie wróciłam z apteki, gdzie mi powiedziano, że absolutnie tego żelu nie moga stosowac kobiety w ostatnich 3 miesiącach ciąży A w ulotce on-line czytam: Leku Olfen Żel nie wolno stosować w czasie trzech ostatnich miesięcy ciąży, ponieważ może on
wywierać szkodliwy wpływ na nienarodzone dziecko lub powodować trudności podczas porodu.

Bedę musiała chyba szybko skorzystać z jakiejs konsultacji u innego ortopedy

Cytat:

Akurat wybieram się nad Solinę w środę, do Polańczyka.
Mamy zarezerwowany pokój, ale z aneksem kuchennym wspólnym dla wszystkich gości, 45 zł za noc, blisko jeziora, jeśli będzie ok to mogę niedługo podać namiary.
O super!, to czekam na wieści
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości