![]() |
#1381 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Witam się poweekendowo. Prawie Was nadrobiłam, choć do najłatwiejszych zadań to nie należało, bo gadacie na potęgę, a ja liczyłam, że po pieknym weekendzie najwyżej 3 nowe strony zobaczę
![]() Cytat:
Weekend upłynął na spacerach z mamą, Tżem i siostrą, w sobotę na przykład pierwszy raz w tym roku byliśmy w zoo (a co roku chodzimy z Tż), a wczoraj schodzilismy spory kawał wzdłuż Wisły. Niestety kręgosłup i to nieszczęsne spojenie daje mi się we znaki i odpoczywac musiałam często, ale i tak się cieszę, że pochodzilismy ![]() W ogóle co do USG spojenia, to zerknęłam w opis i mam "poszerzenie znaczne echa torebki i więzadeł spojenia, ale bez rozejścia się samego spojenia. Odległość między trzonami kk. łonowych 0,4cm". Tija czy możesz sie jakoś wypowiedzieć, bo szczerze mówiąc ja zgłupiałam, bo na necie czytałam, że fizjologicznie to powinno być do 10mm, a tu czytam 0,4 cm czyli 40mm ![]() Chcemy z Tż w połowie czerwca wyskoczyć na tydzień w jakieś ładne okoliczności przyrody. Miało byc morze, ale to jednak kawał drogi z krk, bilety na pociąg strasznie drogie, samochodem w taką trasę ja nie chcę jechać, a lecieć już bym się wtedy bała. Stwierdzilismy więc, że pojedziemy samochodem do jakichś domków nad Soliną, albo z drugim kierunku czyli Jezioro Żywieckie i tamte rejony. Może któraś z Was ma/zna jakies miejsce w rozsądnych pieniadzach, blisko wody? Najchętniej pokój z aneksem kuchennym, e jeszcze chętniej domek letniskowy ![]() ![]() TinkerBell daj znac co u Was, martwimy się ![]() Edytowane przez Origa Czas edycji: 2016-05-23 o 09:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1382 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Tosia też wczoraj mało aktywna była, ale zjadłam wieczorem frytki i się uaktywniła ![]() No w tym tygodniu się wybieram położyć do szpitala ![]() ![]() TŻ w tym tygodniu pracuję u tego być może nowego pracodawcy i jechał na 7. Wstałam z nim i potem jeszcze 2h dospałam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Widziałam i skromnie wolałabym nic nie napisać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Potem doobejrzę drapaki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1383 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]()
#1384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde kiedyś pamiętałam ile to tych mm przy rozejściu, a dzisiaj pustka w głowie. Ach ten kalafior ciążowy ![]() ![]()
![]() |
#1385 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My właśnie chcemy kupić komode MALM biala ta wyższa bo mamy łóżko sypialniane białe MALM i łóżeczko muszę zaraz znaleźć i wrzucę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1386 |
Rozeznanie
|
Cześć Kochane dawno dawno nie odzywałam sie ..... Przepraszam nie mam czasu za wiele .
Czasem troszkę Was odczytam ale nadrobić nie jestem w stanie bo co osiądę to zaraz wstaje i tak w kółko, super że u Was wszystko dobrze, coraz bliżej do końcówki ![]() W tamtym tygodniu kupiliśmy z mężem wózek i łóżeczko postaram sie Wam wkleić zdjęcia ,czekam dzisiaj na paczuszkę od mamy a tam ciuszki dla synka wiec porobię fotki i też coś wkleję ,brzuszek u Nas już dość spory,zaczynają sie bardzo ciepłe dni to i ciężko wytrzymać w takiej temperaturze. Dalej jestem na diecie cukrzycowej od 6 tygodni nie przytyłam ani grama jestem na plusie 7,5 kilo tylko ,z maluszkiem na razie wszystko dobrze w tamtym tygodniu miałam wizyte i sprawdzane przepływy wszystko książkowo,synuś waży ju 1400 gram ułożony główkowo i daje popalić kopniaczkami ![]() To tyle u Nas .... 2 lipca planujemy 7 dniowy wyjazd nad jeziorko mam nadzieje ze lekarz pozwoli na szczęście 90km od mojej miejscowości ![]() ![]() Ps. wklejam swój aktualny brzuszek z przed 4 dni ![]()
![]() |
#1387 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To może być alergia plus jakieś nadkażenie, wtedy katar może być ropny. Trzymam kciuki za szybkie znalezienie dobrego lekarza i powrót do zdrowia. Cytat:
W rodzinie mojego męża parę dni temu urodziło się dziecko 5 kg... Cytat:
![]() Cytat:
Zdrówka dla świnki! Cytat:
![]() Akurat wybieram się nad Solinę w środę, do Polańczyka. ![]() Mamy zarezerwowany pokój, ale z aneksem kuchennym wspólnym dla wszystkich gości, 45 zł za noc, blisko jeziora, jeśli będzie ok to mogę niedługo podać namiary. ![]() Cytat:
A jak TŻ-owi się podoba u tego potencjalnego nowego pracodawcy? ![]() Coś ostatnio nie mogę dospać po tym jak mąż wstaje do pracy. ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1389 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak zgadza sie, witaj III trymestrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Był u niego w sobotę i wrócił bardzo zadowolony ![]() ![]() Jak TŻ jeździł na 8 to już się nie kładłam jak wychodził, dzisiaj szedł na 7 i to była dla mnie za wczesna godzina ![]()
![]() |
#1391 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się napaliłam na stojący osobno przewijak. Gdy już kupiliśmy okazało się, że nie wejdzie razem z łóżeczkiem do sypialni ![]() ![]()
![]() |
#1393 | ||
Zakorzenienie
|
Witam się w 28 tc
![]() Stawiam dziś napoje bezalkoholowe z okazji imienin ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1394 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie u nas w łazience właściciele maja na pralce taka deskę drewniana bo tam mieli swojego czasu przewijak i zastanawiam sie czy tez tak nie zrobić... Choć tez jest tam mało miejsca ... A co do tych przeiwjakow na łóżeczka to ja chyba nie widziałam ich w ikei? Tzn widziałam tylko ten wkład taki dmuchany ale tego stelaża pod nie widziałam czy przeoczyłam może czy tam tego nie ma? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1395 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że z synusiem wszystko dobrze. To z tą dietą już pewnie sobie dobrze radzisz, ja zaczęłam ją parę dni temu i dopiero się wdrażam. Chętnie zobaczę fotki Waszych zakupów, jaki wózek wybraliście? Cytat:
![]() No to fajnie, trzymam kciuki za TŻ-a z tą pracą. ![]() Mój wstaje do roboty o 6 i to trochę wcześnie dla mnie jak już nie dośpię. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1396 |
Zakorzenienie
|
Tinkerr, co u Ciebie ???
|
![]() ![]() |
![]() |
#1397 |
Zadomowienie
|
A komodę chciałabym ta tylko ze właśnie cieżko będzie nam ja wcisnąć i ustawić... A z kolei ta z 3 szufladami wejdzie bez problemu ale jest trochę niska no i popakuje mniej rzeczy
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1398 | |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego!
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1399 |
Zadomowienie
|
No i cały czas rozważam
Pomiędzy tym wózkiem a quinnym ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1400 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Brawa za 28 tc i wszystkiego najlepszego z okazji imienin, zdrówka i radości. ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1401 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pamiętam,że masz intensywne plany na ten tydzień..ale w czwartek to święto..tżet pracuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() poród sn? ![]() ![]() wszytskiego naj iweczka.. samych przyjemności ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1402 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba właśnie wybiorę sie obczaić do dziecięcego bo i tak muszę zrobić listę - TZ mi nakazał i musimy kupić rożki i to co tam jest najpotrzebniejsze dla maluszka w końcu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1403 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1404 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ano tak..jak mogłam nie doczytać w różowej teczce ![]() hehe.. też czekam na kasiorę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1407 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Haha to muszę to wykorzystać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Ostatnie...hmm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1408 |
Zadomowienie
|
jestem juz po wizycie u diabetologa.
Pani jest zadowolona z moich cukrowych osiągnięć. Wyniki wskazują na brak cukrzycy jednak Pani mówiła, że dla mojego spokoju dobrze byłoby abym pilnowała pór posiłków. Ustaliłyśmy mój tryb dobowy jedzenia, z wyników wychodzi że ostatni "duży" posiłek muszę zjeść do 19, później już tylko albo aż mogę wcinać jogurty naturalne z warzywami lub owocem lub też sałatki warzywne. Poza tym jeśli mam ochotę na coś słodkiego - tort, lody ciastko itp mam sobie nie odmawiać ![]() wszystkie rady jakich mi udzieliła dotyczyły bardziej ogólnie zdrowego odżywiania niż diety cukrowej. Kolejna wizyta w 34 tygodniu z pomiarami po głównych posiłkach i na czczo. Pani podała mi jakieś linki do stron z których mogę czerpać inspiracje ale dokumenty zostawiłam mężowi... także dopiero wieczorem podeślę adresy. dotarłam do domu i padam. zasłużyłam na leżaczek i wodę z cytryną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1409 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I co będziesz kupować? ![]() Cytat:
![]() Ja chce wanienkę ![]()
![]() |
#1410 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wywierać szkodliwy wpływ na nienarodzone dziecko lub powodować trudności podczas porodu. ![]() Bedę musiała chyba szybko skorzystać z jakiejs konsultacji u innego ortopedy ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.