Sierpnióweczki 2016! Część V. - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-23, 10:34   #1411
Talantea
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Haha to muszę to wykorzystać truł mi przez cały weekend zrób w końcu ta listę kobieto... a w ikei jak byliśmy i już chciałam wszystko kupować zasłonki pościele pluszaki to mi mówił ze jeszcze kupisz spokojnie :cojest?:

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Ostatnie...hmm my w sumie jedne z pierwszych. Pewnie już o tym wcześniej rozmawialyscie ale ja będę teraz odgrzewać kotlety :P bierzecie wiaderko czy wanienkę do kąpieli?
No ja wlasnie nadal nie wiem co wybrac do kapieli, tak naprawde to chcialabym sie obyc bez zadnej wanienki a z drugiej strony boje sie ze bedzie mi za trudno

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 10:37   #1412
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
jestem juz po wizycie u diabetologa.
Pani jest zadowolona z moich cukrowych osiągnięć. Wyniki wskazują na brak cukrzycy jednak Pani mówiła, że dla mojego spokoju dobrze byłoby abym pilnowała pór posiłków.
Ustaliłyśmy mój tryb dobowy jedzenia, z wyników wychodzi że ostatni "duży" posiłek muszę zjeść do 19, później już tylko albo aż mogę wcinać jogurty naturalne z warzywami lub owocem lub też sałatki warzywne.
Poza tym jeśli mam ochotę na coś słodkiego - tort, lody ciastko itp mam sobie nie odmawiać jedyny warunek- mam to zjeść w porze "normalnego" posiłku ( czyli zamiast 2 śniadania, 3 śniadania lub podwieczorku)

wszystkie rady jakich mi udzieliła dotyczyły bardziej ogólnie zdrowego odżywiania niż diety cukrowej.

Kolejna wizyta w 34 tygodniu z pomiarami po głównych posiłkach i na czczo.

Pani podała mi jakieś linki do stron z których mogę czerpać inspiracje ale dokumenty zostawiłam mężowi... także dopiero wieczorem podeślę adresy.

dotarłam do domu i padam.
zasłużyłam na leżaczek i wodę z cytryną
Super, że taka pozytywna wizyta!

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Wizyte u gin. mam dopiero 07 czerwca, ale mam coraz więcej wątpliwości co do kompetencji tego ortopedy. Otóż własnie wróciłam z apteki, gdzie mi powiedziano, że absolutnie tego żelu nie moga stosowac kobiety w ostatnich 3 miesiącach ciąży A w ulotce on-line czytam: Leku Olfen Żel nie wolno stosować w czasie trzech ostatnich miesięcy ciąży, ponieważ może on
wywierać szkodliwy wpływ na nienarodzone dziecko lub powodować trudności podczas porodu.

Bedę musiała chyba szybko skorzystać z jakiejs konsultacji u innego ortopedy
O kurcze A to jest ból aż taki, że potrzebujesz leki? Może paracetamol dałby radę? Koniecznie idź do innego ortopedy!
Stary 2016-05-23, 10:37   #1413
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
.

Chcemy z Tż w połowie czerwca wyskoczyć na tydzień w jakieś ładne okoliczności przyrody. Miało byc morze, ale to jednak kawał drogi z krk, bilety na pociąg strasznie drogie, samochodem w taką trasę ja nie chcę jechać, a lecieć już bym się wtedy bała. Stwierdzilismy więc, że pojedziemy samochodem do jakichś domków nad Soliną, albo z drugim kierunku czyli Jezioro Żywieckie i tamte rejony. Może któraś z Was ma/zna jakies miejsce w rozsądnych pieniadzach, blisko wody? Najchętniej pokój z aneksem kuchennym, e jeszcze chętniej domek letniskowy Będę wdzięczna za info, bo w ciemno zupełnie nie lubię jeździć

TinkerBell daj znac co u Was, martwimy się
Przyłączam się do pytania. Również szukam jakiegoś miejsca gdzie można by pojechać. Ja planowo mam wyjazd do Sopotu za 3 tyg ale tylk na 2 dni i chyba nie chce mi się jechać tyle czasu żeby tam 2 dni pobyć :/
Mi się marzy jakieś miejsce gdzie mogłabym dupkę w wodzie zamoczyć bo na sucho w ciepłe dni może być męcząco ...

Cytat:
Tak zgadza sie, witaj III trymestrze stawiam soczek :brokuł:
No to pijemy bo ja też
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo

Edytowane przez Orange_tree1
Czas edycji: 2016-05-23 o 10:39
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 10:44   #1414
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Witam się w 28 tc
Stawiam dziś napoje bezalkoholowe z okazji imienin
wszystkiego najlepszego i imieninowego

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość

I bardzo dobrze! Bo mi z kolei nakazał wstrzymać konie z zakupami Dodam, że moja wypłata się zbliża
oj nie pisz tak głośno bo znów pozbawisz się internetu
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 10:50   #1415
iweczka
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny

W ogóle wczoraj stwierdziłam, że muszę sobie zakupić jakąś piżamkę
W koszulach nocnych nie znoszę spać, a coraz ciaśniej mi w moich piżamkach, ogólnie to dobra jest jedna druga ledwo,ledwo, a pozostałe nie wejdą
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 10:53   #1416
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

oj nie pisz tak głośno bo znów pozbawisz się internetu

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Dzięki dziewczyny

W ogóle wczoraj stwierdziłam, że muszę sobie zakupić jakąś piżamkę
W koszulach nocnych nie znoszę spać, a coraz ciaśniej mi w moich piżamkach, ogólnie to dobra jest jedna druga ledwo,ledwo, a pozostałe nie wejdą
Weź T-shirt TŻta i majty (swoje) i będzie w sam raz
Stary 2016-05-23, 10:55   #1417
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Szkopuł naszych wczorajszych wypadów jest taki, że najwyraźniej Natalka jest uczulona na coś co teraz kwitnie/pyli. Jej wodnisty dotąd katar przerodził się w ropny, do tego ropieją jej oczka, zwłaszcza jedno, nawet jej spuchło trochę . W zw. z powyższym za mną ciężka nocka, od 4 jestem na nogach, będę ją umawiać do lekarza choć nasza jest taka, że jej wszystko trzeba podpowiadać więc raczej poszukam jakiegoś prywatnie no i koniecznie musimy się z nią wybrać do alergologa, tyle że w naszym mieście też nie ma dobrych, co najwyżej taka która raz w miesiącu dojeżdża z DSK w Białymstoku....
Jak jest ropny katar to znaczy że to już zakażenie. Ja często tak mam, bo też jestem alergikiem. Laryngolog mi powiedział że alergicy mają bardzo rozpulchnioną śluzówkę i wrażliwą i u nich o takie zakażenia łatwo niestety.

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Śliczne!!

a te komody z Ikei mocujecie do ścian? W instrukcji zalecają, gdyż są wywrotne
My zamierzamy kupic te komode malm z 4 szufladami, ale poki Zuzia nie bedzie chodzić to mogą tak swobodnie stać.. Później musimy wymyslic, jak je przymocować W końcu dzieci lubią wszędzie wchodzić, wszystko otwierać..

Sporo ciuszków
My nie mocowaliśmy żadnej komody. One są dość ciężkie nawet jak są puste. Wyczytałam na strionie Ikea że ta twoje waży ponad 60kg.

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
W rodzinie mojego męża parę dni temu urodziło się dziecko 5 kg...

Akurat wybieram się nad Solinę w środę, do Polańczyka.
Mamy zarezerwowany pokój, ale z aneksem kuchennym wspólnym dla wszystkich gości, 45 zł za noc, blisko jeziora, jeśli będzie ok to mogę niedługo podać namiary.

Miłego wypoczynku

Cytat:
Tinkerr, co u Ciebie ???
No właśnie. Gdzie jesteś Tinker i jak synek?

Cytat:
Pani jest zadowolona z moich cukrowych osiągnięć. Wyniki wskazują na brak cukrzycy jednak Pani mówiła, że dla mojego spokoju dobrze byłoby abym pilnowała pór posiłków.
Ustaliłyśmy mój tryb dobowy jedzenia, z wyników wychodzi że ostatni "duży" posiłek muszę zjeść do 19, później już tylko albo aż mogę wcinać jogurty naturalne z warzywami lub owocem lub też sałatki warzywne.
Poza tym jeśli mam ochotę na coś słodkiego - tort, lody ciastko itp mam sobie nie odmawiać jedyny warunek- mam to zjeść w porze "normalnego" posiłku ( czyli zamiast 2 śniadania, 3 śniadania lub podwieczorku)

wszystkie rady jakich mi udzieliła dotyczyły bardziej ogólnie zdrowego odżywiania niż diety cukrowej.

Pani podała mi jakieś linki do stron z których mogę czerpać inspiracje ale dokumenty zostawiłam mężowi... także dopiero wieczorem podeślę adresy.

Moje wyniki też wskazują na brak cukrzycy jednak nikt mi nie powiedział że mogę sobie jeść ciacho i lody. Jednak każdy lekarz inny. Zazdroszczę Ci
Oczywiście że zasłużyłaś na leżaczek

Ja z rańca już zaliczyłam wizytę w labie (klasycznie mocz i morfologia) potem małe zakupy i do domu. A w biedrze ludzi tłum Toż to ludzie nie pracują? kto to widział tyle ludzi o 9? No i oczywiście ciężarnej nikt nie przepuści
Zaraz się zabieram z kawką i gazetka na taras
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-23, 10:59   #1418
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Weź T-shirt TŻta i majty (swoje) i będzie w sam raz
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-05-23, 11:00   #1419
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

fantastyczne wieści..tort,lody,ciastko brzmią przyjemnie..do leżaczka i wody dołóż jedno z powyższych..

Cytat:
Pewnie gdzieś na końcu akt zapisałaś

Cytat:
Wizyte u gin. mam dopiero 07 czerwca, ale mam coraz więcej wątpliwości co do kompetencji tego ortopedy. Otóż własnie wróciłam z apteki, gdzie mi powiedziano, że absolutnie tego żelu nie moga stosowac kobiety w ostatnich 3 miesiącach ciąży A w ulotce on-line czytam: Leku Olfen Żel nie wolno stosować w czasie trzech ostatnich miesięcy ciąży, ponieważ może on
wywierać szkodliwy wpływ na nienarodzone dziecko lub powodować trudności podczas porodu.

O super!, to czekam na wieści
ależ mnie wkurzają tacy niekompetentni lekarze

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Ja z rańca już zaliczyłam wizytę w labie (klasycznie mocz i morfologia) potem małe zakupy i do domu. A w biedrze ludzi tłum Toż to ludzie nie pracują? kto to widział tyle ludzi o 9? No i oczywiście ciężarnej nikt nie przepuści
zawsze mnie zastanawiały te tłumy jak przed pracą próbował ogarnąć na szybko zakupy.. kolejka emerytów,każdy z dwoma bułeczkami..muszą być pierwsi..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 11:05   #1420
superhuman
Zadomowienie

Apropo tych za malych pizamek z racji tego, ze jest już bardzo ciepło chciałam wskoczyć wczoraj w sukienkę jakiez było moje zDziwienie jak sie okazało, ze z powodu brzucha sukienka tak sie podniosła do góry ze prawie dupke mi było widać w sumie próbowałam dwie i na tym poprzestałam bo mi sie smutno zrobiło dobrze ze mam chociaż dżinsy takie boyfriendy które pasują :cojest?: i dlatego właśnie jadę za chwile na giełdę może znajdę coś ładnego... Na powrocie zakupy i wyjdę chyba na leżaczek - tak pięknie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 11:08   #1421
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się poweekendowo. Prawie Was nadrobiłam, choć do najłatwiejszych zadań to nie należało, bo gadacie na potęgę, a ja liczyłam, że po pieknym weekendzie najwyżej 3 nowe strony zobaczę

Zgadazm się z powyższym. Któras z Was pisała tez o karmieniu mokrym/suchym i kosztach. Mam troche inne doświadczenia: mój brytyjczyk suche ma w misce przez cały dzien i świeżą wodę, a mokre pół saszetki dostaje rano i wieczorem. Karma tylko wysokowartościowa, bezzbozowa itd. tak jak pisały dziewczyny, żadnych whiskasów czy innych kitiketów. W ramach urozmaicenia sierściuszek czasem dostaje ugotowane żółtko (uwielbia, ponoc wskazane na sierść), 3-4 łyżeczki jogurtu naturalnego albo troszkę serka naturalnego, ale to tak z palca na smak, nie w charakterze posiłku (nie zawiera laktozy w przeciwieństwie do mleka więc nie ma potem "kupkowych" problemów), surowe, wcześniej przemrożone mięso różne (to jak rozmrażam sama dla siebie i mu przy okazji odkrawam kawałeczki). Ja kupuję jedzenie w pakietach na zooplusie i sobie policzyłam, że średnio za saszetkę mi w ten spoób 2,5PLN wychodzi więc miesieczny koszt wyżywienia sierściuszka razem z suchym to jakieś 100- 120 PLN.

Weekend upłynął na spacerach z mamą, Tżem i siostrą, w sobotę na przykład pierwszy raz w tym roku byliśmy w zoo (a co roku chodzimy z Tż), a wczoraj schodzilismy spory kawał wzdłuż Wisły. Niestety kręgosłup i to nieszczęsne spojenie daje mi się we znaki i odpoczywac musiałam często, ale i tak się cieszę, że pochodzilismy

W ogóle co do USG spojenia, to zerknęłam w opis i mam "poszerzenie znaczne echa torebki i więzadeł spojenia, ale bez rozejścia się samego spojenia. Odległość między trzonami kk. łonowych 0,4cm". Tija czy możesz sie jakoś wypowiedzieć, bo szczerze mówiąc ja zgłupiałam, bo na necie czytałam, że fizjologicznie to powinno być do 10mm, a tu czytam 0,4 cm czyli 40mm Ortopeda przepisał mi miejscowo żel Olfen 3-4 dziennie, zaraz idę do apteki i zobaczymy, czy pomoże.

Chcemy z Tż w połowie czerwca wyskoczyć na tydzień w jakieś ładne okoliczności przyrody. Miało byc morze, ale to jednak kawał drogi z krk, bilety na pociąg strasznie drogie, samochodem w taką trasę ja nie chcę jechać, a lecieć już bym się wtedy bała. Stwierdzilismy więc, że pojedziemy samochodem do jakichś domków nad Soliną, albo z drugim kierunku czyli Jezioro Żywieckie i tamte rejony. Może któraś z Was ma/zna jakies miejsce w rozsądnych pieniadzach, blisko wody? Najchętniej pokój z aneksem kuchennym, e jeszcze chętniej domek letniskowy Będę wdzięczna za info, bo w ciemno zupełnie nie lubię jeździć

TinkerBell daj znac co u Was, martwimy się
0.4cm to 4 mm.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 11:08   #1422
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:

I co będziesz kupować?
Potrzebuje jeszcze termometru, laktatora recznego, nozyczki , szczotke itd dla maluszka, cienki kocyk z bawełny, mate do przewijania, pieluszki jednorazowe. Rzeczy dla mnie do szpitala.
Jesli cos po drodze jeszcze uznam, ze chce kupic to dodam do listy, ale staram sie podejsc minimalistycznie.
Pewnie na koncu bede latala w panice bo moj mozg bedzie szalał i nakupie za duzo
ja chyba nigdy nie bede czula sie gotowa.

Stary 2016-05-23, 11:18   #1423
Origa
Rozeznanie

Cytat:

O kurcze A to jest ból aż taki, że potrzebujesz leki? Może paracetamol dałby radę? Koniecznie idź do innego ortopedy!
No właśnie ból jest odczuwalny przy właściwie każdym ruchu typu siadanie, wstawanie, przekręcanie się, wchodzenia do/wychodzenie z łóżka, dłuższy krok...ja juz nie wiem, jak sie na krzesle/kanapie/łóżku układać. I to jest taki ból kości, a nie mięśni, ewidentnie czuję to w środku

Cytat:

Moje wyniki też wskazują na brak cukrzycy jednak nikt mi nie powiedział że mogę sobie jeść ciacho i lody. Jednak każdy lekarz inny. Zazdroszczę Ci
Zmien lekarza na Krefetkowego
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 11:21   #1424
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ból jest odczuwalny przy właściwie każdym ruchu typu siadanie, wstawanie, przekręcanie się, wchodzenia do/wychodzenie z łóżka, dłuższy krok...ja juz nie wiem, jak sie na krzesle/kanapie/łóżku układać. I to jest taki ból kości, a nie mięśni, ewidentnie czuję to w środku
Och Generalnie też się ten problem rozwiązuje takimi pasami ściskającymi. Bo pewnie paracetamol przy takim bólu nie da rady, a ile można tabletek jeść. Dasz radę iść jeszcze w tym tygodniu do ortopedy?
Stary 2016-05-23, 11:28   #1425
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Haha to muszę to wykorzystać truł mi przez cały weekend zrób w końcu ta listę kobieto... a w ikei jak byliśmy i już chciałam wszystko kupować zasłonki pościele pluszaki to mi mówił ze jeszcze kupisz spokojnie :cojest?:

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Ostatnie...hmm my w sumie jedne z pierwszych. Pewnie już o tym wcześniej rozmawialyscie ale ja będę teraz odgrzewać kotlety :P bierzecie wiaderko czy wanienkę do kąpieli?
Chcę kupić wanienkę na stojaku.
Chociaż wczoraj jak teściowa opowiadała w jakich warunkach kąpała męża i szwagierkę (taka typowa gadka o tym jak to w PRL-u nic nie było i ludzie sobie dawali radę, więc czemu my się przejmujemy co wybrać ) coś mąż wymyślał, żeby stawiać wanienkę na 2 taboretach. :P

Cytat:

To super, że na wizycie takie pozytywne wieści.
Mówiła czemu wyniki wskazują na brak cukrzycy? Chodzi o to, że przekroczeń norm już nie było jak zwracałaś uwagę na pory posiłków i wiedziałaś co najlepiej jeść?
Zapowiada się spoko z tymi słodyczami i fajnie, że to będzie raczej zdrowa dieta, a nie ta typowo cukrowa. (wstawiam brokuła, bo nie ma tańczącego ciastka chyba :P)
Jestem chętna na linki z inspiracjami.

Cytat:

O super!, to czekam na wieści
O rety, kiepsko że ortopeda nie zwrócił na to uwagi.
Mam nadzieję, że szybko kogoś innego znajdziesz.

Cytat:
Jak jest ropny katar to znaczy że to już zakażenie. Ja często tak mam, bo też jestem alergikiem. Laryngolog mi powiedział że alergicy mają bardzo rozpulchnioną śluzówkę i wrażliwą i u nich o takie zakażenia łatwo niestety.

My nie mocowaliśmy żadnej komody. One są dość ciężkie nawet jak są puste. Wyczytałam na strionie Ikea że ta twoje waży ponad 60kg.

Miłego wypoczynku

No właśnie. Gdzie jesteś Tinker i jak synek?

Oczywiście że zasłużyłaś na leżaczek

A u Ciebie jakie wychodzą wyniki cukrowe, jest w normie?

Do Biedry trzeba iść wykupić wszystko, kiełbę, piwsko i węgiel drzewny, bo zaraz 1 dzień będą sklepy zamknięte...

Mnie dziś w Rossmannie pani poprosiła pierwszą do kasy.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-23, 11:31   #1426
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

Zmien lekarza na Krefetkowego
zapraszam podam namiary
ja tylko chcę podkreślić ze Pani doktor mówiła o zachciankach a nie o permanentnym objadaniu się
Stary 2016-05-23, 11:33   #1427
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
zapraszam podam namiary
ja tylko chcę podkreślić ze Pani doktor mówiła o zachciankach a nie o permanentnym objadaniu się
A jak wiemy jest to bardzo cienka granica
Stary 2016-05-23, 11:40   #1428
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Sny interpretuje się na odwrót - czyli urodzić standardowej wielkości córeczkę i będziesz karmić cycem

obys miala racje

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Dzień dobry dzisiaj szykujemy się z TŻ do wyjazdu więc pewnie wejdę dopiero w sobotę po powrocie znikam i już się boję ile stron będę miała do nadrobienia miłego tygodnia

udanego wypoczynku!!!

Cytat:
No i cały czas rozważam
Pomiędzy tym wózkiem a quinnym

Jak dla mnie quinny
Jestem fanka tego modelu

Ostatnie...hmm my w sumie jedne z pierwszych. Pewnie już o tym wcześniej rozmawialyscie ale ja będę teraz odgrzewać kotlety :P bierzecie wiaderko czy wanienkę do kąpieli?[/QUOTE]

moj Tz caly czas utwierdza mnie w przekonaniu ze wiaderko lepsze :P wiec sama jeszcze nie wiem co wybrac :P

Cytat:
Haha

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 11:40   #1429
tabitabi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
cześć

śliczne to łóźeczko! kupowaliście stacjonarnie, czy przez neta?

wiecie co mi się dziś śniło??

poród, ale tki, że mój Tż nie zdążył, dojechał dopiero po kilku h, porodu w ogóle nie pamiętałam ale co najgorsze gdy Pola się urodziła (a miała ok 7kg i jakieś 60cm ) to nie ja ją dostałam na pierś, tylko moja Siostra nakarmiła ją swoja piersią byłam przerażona, bo ode mnie Mała już nie chciała pić
chyba zaczynam przejmować się porodem
Zamawiałam przez stronę internetową producenta

Co do snu to jestem tego samego zdania co tija interpretujemy sny na odwrót więc możesz spać spokojnie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
witam

Mielismy leniwy weekend, nareszcie, tyle co zrobolilismy nieco zakupów i pare rzeczy w domu a tak to relaks. ładna pogoda była więc sie wyłozyliśmy w ogródku z radlerkiem 0% dla mnie

Z mniej fajnych wiadomosci dostałam skurczku łydki w nocy, bolało mnie pozniej cały dzien
Do tego swinka dostała jakiegos zapalenia w oczko, ma mętne, jedziemy z nią dzis do weterynarza biedaczka, robi sie stara i kazde diabelstwo sie do niej przyczepia.
Moja króliczka też ostatnio nie ma lekko... wyszły jej zmiany skórne z podejrzeniem grzybicy, czekamy teraz na telefon z lecznicy z wynikami posiewu. Na szczęście je i kica jak szczęśliwy zdrowy królik. Trzymam kciuka żeby świnka wyzdrowiała

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Dzień dobry dzisiaj szykujemy się z TŻ do wyjazdu więc pewnie wejdę dopiero w sobotę po powrocie znikam i już się boję ile stron będę miała do nadrobienia miłego tygodnia
Udanego wypadu ! Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
Cześć Kochane dawno dawno nie odzywałam sie ..... Przepraszam nie mam czasu za wiele .
Czasem troszkę Was odczytam ale nadrobić nie jestem w stanie bo co osiądę to zaraz wstaje i tak w kółko, super że u Was wszystko dobrze, coraz bliżej do końcówki
W tamtym tygodniu kupiliśmy z mężem wózek i łóżeczko postaram sie Wam wkleić zdjęcia ,czekam dzisiaj na paczuszkę od mamy a tam ciuszki dla synka wiec porobię fotki i też coś wkleję ,brzuszek u Nas już dość spory,zaczynają sie bardzo ciepłe dni to i ciężko wytrzymać w takiej temperaturze.
Dalej jestem na diecie cukrzycowej od 6 tygodni nie przytyłam ani grama jestem na plusie 7,5 kilo tylko ,z maluszkiem na razie wszystko dobrze w tamtym tygodniu miałam wizyte i sprawdzane przepływy wszystko książkowo,synuś waży ju 1400 gram ułożony główkowo i daje popalić kopniaczkami Czasem bywają bolesne ale kocham to...
To tyle u Nas ....
2 lipca planujemy 7 dniowy wyjazd nad jeziorko mam nadzieje ze lekarz pozwoli na szczęście 90km od mojej miejscowości Ale szkoda mi dzieci więc chociaż te 7 dni dla nich będzie frajdy pluskania sie w wodzie
Ps. wklejam swój aktualny brzuszek z przed 4 dni
Brzuszek , też bym z chęcią wyskoczyła nad jeziorko na kilka dni, musimy pomyśleć o tym poważnie z partnerem, chociaż jemu płacą za przepracowane godziny więc wiązało by się to dla nas z mniejszą kasą za dany miesiąc ale wiadomo, pieniądze są i ich nie ma, a taki ostatni wypoczynek tylko we dwoje przed narodzinami dziecka to super czas

Cytat:
Witam się w 28 tc
Stawiam dziś napoje bezalkoholowe z okazji imienin

Fajnie wygląda

Niezłe ilości, rozmiar 74 masz już z głowy
za III trymestr !

Cytat:
No i cały czas rozważam
Pomiędzy tym wózkiem a quinnym

Fajnie się prezentuje ten wózek, a widziałaś spacerówkę ? Ja bym się skupiła na tym czy spacerówka ma w miarę dużo miejsca

Cytat:
TŻ stwierdził, że będziemy ją karmić frytkami On w Niemczech pracuje i tam nie mają święta

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

I bardzo dobrze! Bo mi z kolei nakazał wstrzymać konie z zakupami Dodam, że moja wypłata się zbliża
Moja wypłata też tuż tuż ale puki co z ubrankami się wstrzymuję do III USG co by sprawdzić czy jajka córze naszej nie wyrosły . Za to jakieś ciuszki dla ciężarówki by się przydały, bo co nie przymierzę z mojej szafy to wyglądam jak orka
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 11:42   #1430
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Apropo tych za malych pizamek z racji tego, ze jest już bardzo ciepło chciałam wskoczyć wczoraj w sukienkę jakiez było moje zDziwienie jak sie okazało, ze z powodu brzucha sukienka tak sie podniosła do góry ze prawie dupke mi było widać w sumie próbowałam dwie i na tym poprzestałam bo mi sie smutno zrobiło dobrze ze mam chociaż dżinsy takie boyfriendy które pasują :cojest?: i dlatego właśnie jadę za chwile na giełdę może znajdę coś ładnego... Na powrocie zakupy i wyjdę chyba na leżaczek - tak pięknie

Ja miałam w zeszłym roku fajną luźną bluzkę i była taka luźna na brzuchu więc jak ją zobaczylam zaraz chciałam w nią wskoczyć a tu wszędzie za mala nie tylko w brzuchu ale też w biuście i o zgrozo w bicepsie ... nieźle się rozpasłam

Cytat:
taka cienka, że wcale jej nie widać
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-05-23, 11:46   #1431
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Zamawiałam przez stronę internetową producenta

Co do snu to jestem tego samego zdania co tija interpretujemy sny na odwrót więc możesz spać spokojnie

Moja króliczka też ostatnio nie ma lekko... wyszły jej zmiany skórne z podejrzeniem grzybicy, czekamy teraz na telefon z lecznicy z wynikami posiewu. Na szczęście je i kica jak szczęśliwy zdrowy królik. Trzymam kciuka żeby świnka wyzdrowiała

Udanego wypadu ! Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!

Brzuszek , też bym z chęcią wyskoczyła nad jeziorko na kilka dni, musimy pomyśleć o tym poważnie z partnerem, chociaż jemu płacą za przepracowane godziny więc wiązało by się to dla nas z mniejszą kasą za dany miesiąc ale wiadomo, pieniądze są i ich nie ma, a taki ostatni wypoczynek tylko we dwoje przed narodzinami dziecka to super czas

za III trymestr !

Fajnie się prezentuje ten wózek, a widziałaś spacerówkę ? Ja bym się skupiła na tym czy spacerówka ma w miarę dużo miejsca

Moja wypłata też tuż tuż ale puki co z ubrankami się wstrzymuję do III USG co by sprawdzić czy jajka córze naszej nie wyrosły . Za to jakieś ciuszki dla ciężarówki by się przydały, bo co nie przymierzę z mojej szafy to wyglądam jak orka
A co to za producent jesli mozna wiedziec?

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 12:01   #1432
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
To super, że na wizycie takie pozytywne wieści.
Mówiła czemu wyniki wskazują na brak cukrzycy? Chodzi o to, że przekroczeń norm już nie było jak zwracałaś uwagę na pory posiłków i wiedziałaś co najlepiej jeść?
Zapowiada się spoko z tymi słodyczami i fajnie, że to będzie raczej zdrowa dieta, a nie ta typowo cukrowa. (wstawiam brokuła, bo nie ma tańczącego ciastka chyba :P)
Jestem chętna na linki z inspiracjami.
wyniki wskazują na brak cukrzycy ponieważ przy posiłkach które spożywam z reguły nie przekraczam norm (drastycznie), a te kilka przekroczeń, które miałam to wynik eksperymentów - np. jedzenie po 2o.30 (wtedy cukier następnego dnia na czczo miałam 90-92) lub za duża porcja "zwykłego" makaronu - wynik 130 lub zwykłe pomijanie posiłków - wtedy cukier nie przekraczał 120 ale te same dania 2 dni później w którym nie pominęłam ani jednej pory posiłku dawały wyniki w okolicach 95-100)

mam sobie ustawić przypomnienia w komórce, że mam jeść i to powinno załatwić sprawę.

Mówiłam, że nie jestem przyzwyczajona do tak częstego jedzenia (jadłam z reguły śniadanie, owoc lub warzywo i obiad) i że porcje, które są w dietach dla słodkich mam dla mnie są za duże - bo zanim dotrę do obiadu to już jestem tak objedzona, że nawet nie myślę o kolejnych 2-3 posiłkach, które powinnam w siebie "wpakować" - rada jeść tyle ile uważam ale o stałych porach i w conajmniej 5-6 posiłkach.
Podobno to dla mnie będzie lepsze bo unormuję pracę trzustki, co tylko pomoże mi w przyszłości przy ew. stracie wagi.

Mam się nie martwić brakiem wzrostu wagi, bo kaloryczność potraw jakie spożywam jest ok i wszystko co dostarczam jest na bieżąco wykorzystywane przez organizm.
dla bezpieczeństwa dziecka i swojego spokoju diete będę dalej stosować, a do słodyczy za bardzo mnie nie ciągnie więc nie będę na razie kusić losu

aaa jedyne co mam jasno zabronione to fastfood ze względu na kaloryczność, konserwanty i ogólny brak logicznego uzasadnienia po co mam to jeść w ciąży (zachcianka w tym przypadku jest nieakceptowana)
Stary 2016-05-23, 12:11   #1433
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość

Moja swinka na szczescie je i pije i zachowuje sie normalnie tylko nagle wczoraj te oczko sie zamgliło

Jakis czas temu miala jakby zapchany nos, charkała i wyłysiała na grzbiecie, mozliwe, ze to jakas alergia i teraz przeszło na to oczko.

Eh ja tez wyglądam jak orka, niewazne co załoze, nie podobam sie sobie
TZ na to, a kto tam bedzie patrzył na ciebie No dzieki, naprawde mnie podbudował tym tekstem

Wczoraj za to stwierdził, ze jak teraz czuje ruchy maluszka to jest dla niego o wiele bardziej realne niz wczesniej jak mu np pokazywałam fotke usg. Chyba doszedł juz do tej mysli, ze niedlugo naprawde pojawi sie na swiecie nasz synek

Stary 2016-05-23, 12:24   #1434
Krefetka
Zadomowienie

macie pochwałę od mojego męża - wg niego dziś mój makijaż wyglądał super naturalnie i tylko podkreślał "urodę"

także, tego dzięki za rady co do podkładu i pudru i fluidu
Stary 2016-05-23, 12:25   #1435
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Apropo tych za malych pizamek z racji tego, ze jest już bardzo ciepło chciałam wskoczyć wczoraj w sukienkę jakiez było moje zDziwienie jak sie okazało, ze z powodu brzucha sukienka tak sie podniosła do góry ze prawie dupke mi było widać
Większość ciężarnych tak wyglądała na oddziale. Koszula nocna naciegnoeta na brzuchu robi soe dlugosci t-shirta. Szlafrok podobnie.

Ja mam 3 spodnie od pizam które są jeszcze ok. Koszulki kończą mi sie na wysokości pępka
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 12:30   #1436
Origa
Rozeznanie

Cytat:
Och Generalnie też się ten problem rozwiązuje takimi pasami ściskającymi. Bo pewnie paracetamol przy takim bólu nie da rady, a ile można tabletek jeść. Dasz radę iść jeszcze w tym tygodniu do ortopedy?
Czekam aż mi z prywatnej opieki oddzwonią z terminem wizyty :/

Cytat:
I kwestia interpretacji

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
U mnie silikonowa, składana wanienka, sprawdziłam już wymiary (bo nie byłam pewna czy się zmieści w wannie, bo ma taki stelaż/podnóżek) i czeka na długi weekend do zmówienia, żeby przyszła w kolejnym tygodniu. Do wiaderka jakoś nie jestem przekonana

Cytat:
wyniki wskazują na brak cukrzycy ponieważ przy posiłkach które spożywam z reguły nie przekraczam norm (drastycznie), a te kilka przekroczeń, które miałam to wynik eksperymentów - np. jedzenie po 2o.30 (wtedy cukier następnego dnia na czczo miałam 90-92) lub za duża porcja "zwykłego" makaronu - wynik 130 lub zwykłe pomijanie posiłków - wtedy cukier nie przekraczał 120 ale te same dania 2 dni później w którym nie pominęłam ani jednej pory posiłku dawały wyniki w okolicach 95-100)

mam sobie ustawić przypomnienia w komórce, że mam jeść i to powinno załatwić sprawę.

Mówiłam, że nie jestem przyzwyczajona do tak częstego jedzenia (jadłam z reguły śniadanie, owoc lub warzywo i obiad) i że porcje, które są w dietach dla słodkich mam dla mnie są za duże - bo zanim dotrę do obiadu to już jestem tak objedzona, że nawet nie myślę o kolejnych 2-3 posiłkach, które powinnam w siebie "wpakować" - rada jeść tyle ile uważam ale o stałych porach i w conajmniej 5-6 posiłkach.
Podobno to dla mnie będzie lepsze bo unormuję pracę trzustki, co tylko pomoże mi w przyszłości przy ew. stracie wagi.

Mam się nie martwić brakiem wzrostu wagi, bo kaloryczność potraw jakie spożywam jest ok i wszystko co dostarczam jest na bieżąco wykorzystywane przez organizm.
dla bezpieczeństwa dziecka i swojego spokoju diete będę dalej stosować, a do słodyczy za bardzo mnie nie ciągnie więc nie będę na razie kusić losu

aaa jedyne co mam jasno zabronione to fastfood ze względu na kaloryczność, konserwanty i ogólny brak logicznego uzasadnienia po co mam to jeść w ciąży (zachcianka w tym przypadku jest nieakceptowana)
Najważniejsze, że jestes pod kontrola lekarza i wiesz co Ci wolno, a czego nie A z tymi fast foodami to Ci na zdrowie wyjdzie
Stary 2016-05-23, 12:30   #1437
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
macie pochwałę od mojego męża - wg niego dziś mój makijaż wyglądał super naturalnie i tylko podkreślał "urodę"

także, tego dzięki za rady co do podkładu i pudru i fluidu
spostrzegawcza bestia z tego Twojego męża

kurcze martwię się o Tinker..nic nie odzywa się od wczoraj
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 12:36   #1438
Origa
Rozeznanie

Na fb grupie ktos wrzucił link do listy imion nadanych dzieciom w Polsce w 2015r. Wiem, że nie wszystkie należą, a może jesteście ciekawe, jak "wasze" imię jesli chodzi o częstotliwość wystepowania wygląda:
https://mc.gov.pl/files/imiona_2015.pdf
Stary 2016-05-23, 12:36   #1439
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
spostrzegawcza bestia z tego Twojego męża

kurcze martwię się o Tinker..nic nie odzywa się od wczoraj
oj jest spostrzegawczy gdy stoi gotowy do wyjscia a ja mowie ze jeszcze 3 min bo musze jeszcze puder nałożyć

teraz rozpoczynam poszukiwania pędzla do fluidu (nie wiem jak to sie fachowo nazywa) i do pudru sypkiego czegoś.

też martwi mnie brak wieści od Tinker
Stary 2016-05-23, 12:50   #1440
Kasmina
Rozeznanie

Dziewczyny proszę o trzymanie kciuków, dziś wizyta, za godzinę mój lekarz zaczyna przyjmować 😃 denerwuje się, jakaś jestem niespokojna...
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości