Mamusie czerwcowe cz. 6 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-25, 11:27   #3841
ania230
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Ania ja bym nie jadła żadnych gulaszy, lekkostrawne to to nie jest ryz, marchew, pierś z kurczaka, jakies biszkopty, banan ewentualnie...
Ok

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 11:29   #3842
haneczkab92
Ania

Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6

Witam się w końcu w domku!
Hania jest cudowna, nie mogę przestać się na nią patrzeć, obserwować, całować...powtórzę jeszcze raz, bycie mamą, rodzicem, to najcudowniejsze uczucie jakie może spotkać człowieka w życiu!
Kocham tą małą istotkę nad życie!!!

Hania dostała "kredyt zaufania" od lekarki, bo przybrała tylko(dla mnie aż) 6 gram od tego spadku. Ale jutro albo pojutrze muszę się zgłosić by skontrolować jej wagę. Mam nadzieję że przybiera, bo je dużo więcej niż przedtem, odpukać nie ulewa.
Je na zmianę moje mleko z modyfikowanym. Udaje mi się ściągać tak po około 40 ml na razie.. nie ściągam jeszcze co dwie bo mam za mało pokarmu. Pije już herbatki na laktację, więc mam nadzieję, że będzie lepiej.
Niestety, Hania nie chce cycać... Tzn przystawiam ją za każdym razem, zassie na chwilę i tyle...ale zawsze to lepiej, bo w szpitalu nie chciała praktycznie w ogóle ssać..
Mamy skierowanie do poradni chirurgicznej na podcięcie tego wędzidełka(nie mogli w szpitalu tego zrobić, bo jest to wędzidełko tylne, i być może trzeba będzie założyć szew a oni na oddziale nie mogą tego zrobić).
Także mam nadzieję, że po tym będzie nam lepiej i zacznie jeść z cycysia(bardzo mi zależy, i pomimo, że jestem dobrej myśli, czuje zawód,że to moja wina, nie jej.. bo gdybym miała inne te sutki, może było by jej łatwiej...).

Zdjęcie Hanuli wrzucę do klubu

Madzia- gratulacje HaniWcale się nie dziwię, ze płakałaś ze szczęścia, nie da się nie płakać, jak się usłyszy pierwszy raz swoje dziecko..

Postaram się teraz być z Wami na bieżąco
Australia proszę, zmień mi Hani wagę i wzrost, źle podałam wtedy:
Hania urodziła się z wagą 3250 i 53cm.- dziękuję.

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 11:34   #3843
ania230
Zakorzenienie

Aniu jak Ty ciepło piszesz...az łzy w oczach mi się pojawily. Tyle optymizmu i radości jest e Tobie. Bardzo się ciesze ze jesteście w domku i miewacie się dobrze. Z ssaniem i cycaniem na pewno się wszystko ułoży życzę Wam tego z całego serca! Nie oskarżaj się o nic! Na pewno wszystko się ułoży i będzie dobrze

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-05-25, 11:37   #3844
SilesianBeauty
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość

Silesian przykre to, że zamiast mieć pomoc ze strony teścia macie z nim kłopot. I jeszcze , Ty z brzuchem " pod nos" musisz za niego kończyć robotę Następntm razem nie ma co się oglądać na sentymenty tylko zrobić samemu albo zapłacić fachowcowi.

A ja przez te upały nie mogę ugasić pragnienia, mogę w ogóle nie jeść za to pić chce mi się na okrągło
Myślę, że moje pragnienie mógł by ugasić tylko bursztynowy napój chmielowy w zimnej szklance...
Dokładnie, zapłaci się, ale robota będzie zrobiona od A do Z.

Co do picia, non stop mam parcie na colę zero, bo klasycznej nie piję ze względu na olbrzymią zawartość cukru Na piwo nie mam ciągotek, ale teraz marzy mi się arbuz, a do sklepu nie chce mi się iść.
Stary 2016-05-25, 11:43   #3845
kanwa
Zakorzenienie

Haneczko ♡♡♡wzruszający opisDobrze że już w domku

A Ania miałam Ci napisać żebyś nie piła dziś herbaty z pokrzywy bo ona odprowadza wodę z organizmu.Żebyś się nie odwodniła

Źle się dziś znów czuje.Tak ciężko mi się oddycha.Nie mogę znaleźć dobrej pozycji.
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 11:47   #3846
miszkaaa
Zakorzenienie

Heloł

Melduję się i ja w dwupaku!
Został mi jeszcze tydzień do cc i nie biorę pod uwagę wcześniejszego porodu mimo, że się nie oszczędzam (bo starszy synek nie pozwala)
Ale mąz mnie już opiernicza bo czasami brzuch mnie boli i ledwo chodzę ale przecież mam drugie dziecko w domu i nie mogę sobie pozwolić na leżenie i wypoczywanie.

MADZIA gratulacje!! Piękna waga!

MAJKELA również gratulacje! Chyba faktycznie stres zadziałał. Ale sytuacji w domu nie zazdroszczę, szkoda, że nie możecie wrócić do siebie- dzieciaki pewnie będą przeżywały tą rozłąkę.
Trzymajcie się!

MIQUESI słuchaj lekarza i leż

KASKA i jak tam Michałek, jak po wizycie?

HANECZKA cierpliwości i nie obwiniaj się. Najprawdopodobniej to przez wędzidełko Hania ma trudności w ssaniu. Jak przez jakiś czas będzie piła mm to nic się nie stanie. Zrobią zabieg i Haneczka będzie ciągła na całego! Powodzenia!

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez SilesianBeauty Pokaż wiadomość

Co do picia, non stop mam parcie na colę zero, bo klasycznej nie piję ze względu na olbrzymią zawartość cukru :D Na piwo nie mam ciągotek, ale teraz marzy mi się arbuz, a do sklepu nie chce mi się iść.
oj, chyba wolałabym podkarmić dziecko cukrem niż słodzikami

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 11:52   #3847
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość

A Ania miałam Ci napisać żebyś nie piła dziś herbaty z pokrzywy bo ona odprowadza wodę z organizmu.Żebyś się nie odwodniła

Źle się dziś znów czuje.Tak ciężko mi się oddycha.Nie mogę znaleźć dobrej pozycji.
Dobrze dziekuje.

A co sie dzieje? Czy tylko ten oddech?
Ja ostatnio spie na prawym boku bo najwygodniej mi tak jest.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Teraz chwila dla mnie- henne sobie robie na brwiach

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Piegi mi wyszly i przebarwienia na twarzy:/ zwłaszcza na policzkach.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-25, 11:52   #3848
miszkaaa
Zakorzenienie

EVELINKE to mamy cc w tym samym dniu ja tez mam się zgłosić do szpitala 1.06. Więcej będę wiedziała jutro bo ostatnio lekarka stwierdziła, że nie powie szczegółów bo zapomnimy i kazała przyjechać jutro.

ELAINE u nas też jest etap "mama" Nie wiem czy coś przeczuwa czy tak po prostu ale przylepiec z niego straszny.
Ja właśnie sie zastanawiałam jak powiedzieć Maksowi, że nie będzie mnie kilka dni, chyba odgapię od was o dzidziusiu który chce wyjść z brzuszka

Żabinek
Stary 2016-05-25, 11:53   #3849
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Witam się w końcu w domku!
Hania jest cudowna, nie mogę przestać się na nią patrzeć, obserwować, całować...powtórzę jeszcze raz, bycie mamą, rodzicem, to najcudowniejsze uczucie jakie może spotkać człowieka w życiu!
Kocham tą małą istotkę nad życie!!!

Hania dostała "kredyt zaufania" od lekarki, bo przybrała tylko(dla mnie aż) 6 gram od tego spadku. Ale jutro albo pojutrze muszę się zgłosić by skontrolować jej wagę. Mam nadzieję że przybiera, bo je dużo więcej niż przedtem, odpukać nie ulewa.
Je na zmianę moje mleko z modyfikowanym. Udaje mi się ściągać tak po około 40 ml na razie.. nie ściągam jeszcze co dwie bo mam za mało pokarmu. Pije już herbatki na laktację, więc mam nadzieję, że będzie lepiej.
Niestety, Hania nie chce cycać... Tzn przystawiam ją za każdym razem, zassie na chwilę i tyle...ale zawsze to lepiej, bo w szpitalu nie chciała praktycznie w ogóle ssać..
Mamy skierowanie do poradni chirurgicznej na podcięcie tego wędzidełka(nie mogli w szpitalu tego zrobić, bo jest to wędzidełko tylne, i być może trzeba będzie założyć szew a oni na oddziale nie mogą tego zrobić).
Także mam nadzieję, że po tym będzie nam lepiej i zacznie jeść z cycysia(bardzo mi zależy, i pomimo, że jestem dobrej myśli, czuje zawód,że to moja wina, nie jej.. bo gdybym miała inne te sutki, może było by jej łatwiej...).

Zdjęcie Hanuli wrzucę do klubu

Madzia- gratulacje HaniWcale się nie dziwię, ze płakałaś ze szczęścia, nie da się nie płakać, jak się usłyszy pierwszy raz swoje dziecko..

Postaram się teraz być z Wami na bieżąco
Australia proszę, zmień mi Hani wagę i wzrost, źle podałam wtedy:
Hania urodziła się z wagą 3250 i 53cm.- dziękuję.
Ale Wam fajnie, że już jesteście razem Jak wrócę do domu to poprawię co trzeba

Czekam na ktg i potem wizyta
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 11:54   #3850
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość

Czekam na ktg i potem wizyta
Powodzenia!

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-05-25, 11:57   #3851
miszkaaa
Zakorzenienie

ANIA Ty nie jedz jabłek po rewolucji żołądkowej. Jabłka powodują "fermentację" w brzuchu. Zjedz jakiś ryż na wodzie + warzywa albo lekką zupkę- tą polecam, często robię http://kuchniaaleex.blogspot.ie/2015...-wg-aleex.html

Żabinek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-25, 11:58   #3852
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Weronia moze babcia na racje i cos w tym jest, mi nos spuchł az lekarz dzis to zauważył :p
Możliwe jak dzisiaj weszła do mamy to gada ze mam sine usta pózniej babcia a na sam koniec tata no chyba sie zmówili fakt faktem coraz gorzej sie czuje brzuch napina i boli krocze w poniedziałek wizyta w końcu ale usta faktycznie mam sine :/
Stary 2016-05-25, 12:00   #3853
miszkaaa
Zakorzenienie

Za chwilę jedziemy na zakupy (chyba moja ostatnia wyprawa przed porodem), musimy jeszcze m.in. materac kupić, butelki i laktator i jedziemy na obiad do chińskiej knajpy
Po porodzie pewnie nieprędko pójdę na takie jedzenie więc dzisiaj zaszaleję

Żabinek
Stary 2016-05-25, 12:02   #3854
kaska87
Zakorzenienie

jestem już... proszę wpisać mi planowane cc na 6.06...

Miquesi a Twoja fiknęła koziołka czy też cc będzie?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 12:12   #3855
Asiek121
Zakorzenienie

boże mój tż to taki głupek

pojechał na 1 dzień do Wrocka na robote, a ja gadałam z kolezanka i było zajęte. 4 minuty nie odbierałam a on już dzwoni przerażony do mojej mamy bo myślał, że rodze

a wczoraj sie pytalam, czy będzie panikowal jak sie zacznie to oczywiscie nie
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 12:14   #3856
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

Witamy w gronie cesarzowych
Fajna data.

ja też miałam mieć 6,06. ale u nas jest to dzień wolny i nie robią cc

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość

pojechał na 1 dzień do Wrocka na robote, a ja gadałam z kolezanka i było zajęte. 4 minuty nie odbierałam a on już dzwoni przerażony do mojej mamy bo myślał, że rodze

hahaha, niezły jest!
i na pewno nie będzie panikował

Żabinek
Stary 2016-05-25, 12:19   #3857
fiazo
Zakorzenienie

Asiek przynajmniej się przejmuje. Mój jak po ostatniej wizycie zaczął do pracy autem jeździć.

A ja raczej gbs mam ujemny, dzwoniłam i już jest wynik. Przez tel nie podają, ale jakby coś było to by już dziś wyniku nie było

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 12:22   #3858
Asiek121
Zakorzenienie

a mi własnie gin nie zlecił jeszcze tego gbs czyzby tak sie nastawił na cc ? w poniedziałek będę go widzieć to zapytam..
Stary 2016-05-25, 12:26   #3859
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
ANIA Ty nie jedz jabłek po rewolucji żołądkowej. Jabłka powodują "fermentację" w brzuchu. Zjedz jakiś ryż na wodzie + warzywa albo lekką zupkę- tą polecam, często robię http://kuchniaaleex.blogspot.ie/2015...-wg-aleex.html
Na razie jeszcze nic dla siebie nie robilam. Gulasz się robi dla Tz.
Juz popatrze sobie tylko lapka wlacze.
Ryz z jodurtem można?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-25, 12:29   #3860
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SilesianBeauty Pokaż wiadomość

Co do picia, non stop mam parcie na colę zero, bo klasycznej nie piję ze względu na olbrzymią zawartość cukru Na piwo nie mam ciągotek, ale teraz marzy mi się arbuz, a do sklepu nie chce mi się iść.
Miałam nie cytować, ale.... Sprawdź sobie jaki syf dają do tej coli zamiast cukru! Serio cukier to małe zło przy tych słodzikach. Dla mnie to jak picie proszku do prania, taka sama chemia.
Kup arbuza, słodki i napić się można
Cytat:

No i proszę Michaś wywalczył sobie najbardziej obleganą datę Masz trochę czasu żeby się oswoić z cc, trzymam żeby nerwy Cię nie zjadły.
A nie chciałaś/mogłaś rodzić 5.06? Bo Miki też chyba z 5, nie?

Przepraszam, ze więcej nie cytuję. Odgruzowałam swoją szafę, odpoczęłam, mogę się brać za łazienkę i podłogi
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 12:34   #3861
Wiolinkax
Zadomowienie

Gratulacje kolejnym mamusią

haneczka: no wcale sie nie dziwię że sie nie możesz napatrzeć itd malutka napewno śliczna szkoda że nie mam dostępu do klubu...
Wiolinkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 12:36   #3862
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
No i proszę Michaś wywalczył sobie najbardziej obleganą datę Masz trochę czasu żeby się oswoić z cc, trzymam żeby nerwy Cię nie zjadły.
A nie chciałaś/mogłaś rodzić 5.06? Bo Miki też chyba z 5, nie?
5.06 to niedziela już niech będzie ten 6.6 jak ma być cc

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 12:37   #3863
kiara92
Rozeznanie

Ja już po wizycie. Ogólnie w porządku, na razie wszystko pozamykane. Feluś zanosi się nadal na sporego dzieciaczka, bo dzisiaj mamy 35 tc 2 dzień i mały waży 3300 gramów Tylko trochę w szoku jestem, bo lekarka wypisywała mi dzisiaj skierowanie na cc, zaczęłyśmy rozmawiać i chyba będę rodzić w innym szpitalu niż planowałam. Możemy się spotkać z Chudziaszkiem, bo różnica w terminie 1 dzień między nami, a ona też cc Dostałam też przykaz umówienia się na wizytę do ordynatora tego szpitala, ale widzę, że rejestracja tylko w poniedziałki i czwartki do niego, więc dopiero w przyszłym tygodniu się zarejestruje.
Zjem coś i będę nadrabiać.
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 12:38   #3864
gerda
Zadomowienie

Witajcie☺ gratuluje kolejny mamusia kochanych dzieciaczkow, tym co sa w szpitalu zycze cierpkiwosci☺ ale te poroby ida tu szybko..... kolejna noc zle spalam, do tego mialam takie dziwne parcie, az sie przerazilam ze rodze, a to jeszcze nie ten czas... Silesian tez mam czasem mega ochote na kole, ale staram sie ograniczac i pije jak mam zgage, gaz mi troche pomaga😁

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 12:42   #3865
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:

Fajna data
Ja mam przeczucie graniczące z pewnością, że moje dziecie też nie fiknie... A 6.6 mam dopiero wizytę więc noże jakąś inną fajną datę znajdę

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość

Heh no to dobrze, że się przejmuje

Ja od wczoraj mam z mężem focha ale telefon odbiera bo też znerwicowany, że rodzę

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 12:46   #3866
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Juz patrze na linka

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Kiara a to nie wiedziałas ze będzie cc?
Spore juz Twoje dzieciatko

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-05-25, 13:05   #3867
Radena
Zadomowienie

No to dzidzia mojej kuzynki jednak 3.5 kg i 55 cm;-) ale jak mała wyciągnęli to miała Bardzo niski cukier,chyba 20. Miała wielkie szczęście,że jednak przyjechała do szpitala. Nie chcę myśleć,co by było gdyby tego nie zrobiła
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 13:09   #3868
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
No to dzidzia mojej kuzynki jednak 3.5 kg i 55 cm;-) ale jak mała wyciągnęli to miała Bardzo niski cukier,chyba 20. Miała wielkie szczęście,że jednak przyjechała do szpitala. Nie chcę myśleć,co by było gdyby tego nie zrobiła

to duża
Stary 2016-05-25, 13:10   #3869
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
A to My w 9 mcu
Piekny brzuszek , Aniu
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 13:16   #3870
diabliczka66
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Gulasz myslalam ze zrobie z cielęciny bo dostalam taki kawaleczek z ryżem. Wode herbaty miete i pokrzywe pije. A kisiel z mila chęcią zjem

Noc dobrze. Brzuszek bolal odrobinke ale myślę że to przez to ze wczoraj byl taki napięty.

W ogóle to bym zjadla ryż z koktailem truskawkowym- ale jeszcze odpuszczę i poczekam az truskawki będą tańsze.

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

Tz stwierdził ze bardzo dużo rzeczy spakowalam do torby:/ dzisiaj przeglądne czy faktycznie. Trochę ubranek dla Mai wzielam- może za dużo

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Jeszcze literki z imieniem chce zamówic i popatrzec na komode
Nie pij pokrzywy bo rozregulowuje hormony. Z tą możesz się czuć tak jak się czujesz

notatnik
diabliczka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości