Plotkowy dla dietetyczek :) III - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-21, 15:33   #2791
śnieżka_
Zakorzenienie

Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) III

ah w teatrze super na wigilii też ok
a teraz się obżeram bo upiekłam ciasto o nazwie Pierzynka
śnieżka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-21, 15:34   #2792
Ather
Zakorzenienie

A... nie wiem co się ze mną dzieje, za każdym razem gdy chcę tu coś naskrobać to jakoś się zniechęcam i w efekcie w ogóle już z Wami nie siedzę na plotkowym...
Ale, że teraz okres świąteczny to mam nadzieję, że to się zmieni i że przygarniecie niewierną znów do siebie

Ather jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-21, 16:00   #2793
madame_apple
Zadomowienie

bonjour kochane
Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
A Tobie Jabłuszko zycze jeszcze udanej i obfitej wigilii "rocznej" (bo jakoś klasowa mi tu nie pasuje ) i aby kaca nie było
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
baw się dobrze na Wigilii
nie dziękuję żeby nie zapeszać

Cytat:
Napisane przez nefre Pokaż wiadomość
Szkołe tez olałam dzisiaj, a raczej kościół, bo u mnie jest szkoła z tradycjami i do kościoła chodzimy w takie dni przed świętami czy coś =='.
woooow niezła szkoła...
Cytat:
Zaraz idę z mamą na zakupy spożwycze i.. cały dzien obijania Po południu wpadnie do mnie chyba znajomy z Bytomia to znowu fajnie spędzę piątek. Zauważyłam , ze lep0iej dogaduje się z facetami niż z kobietami Dziwnie..
Wiele dziewczyn tak ma Faceci mniej narzekają, potrafią Cię wysłuchać i patrzą na sprawy mniej emocjonalnie No i przynajmniej ci, z którymi miałam do czynienia są szczerzy i nie "obgadują"

Cytat:
fajny taki zwyczaj... u nas co roku jest wigilia całej katedry, ale tylko an pierwszym roku byłam bo to jest takie oficjalne spotkanie z czytaniem biblii po łacinie i po grecku i dzieleniem się opłatkiem z wykładowcami a dziękuje za taką integrację
łoooo raaaany, nie dziwię się - też prwdopodobnie tylko na pierwszą bym przyszła:P
U nas taki zwyczaj bo i cały rok na szczęście fajny i zgrany
Cytat:
wstałam, zjadam śniadanie i jestem w proszku o 12 TŻ przyjeżdża a ja jeszcze milion rzeczy muszę zrobić (jak zwykle, a miałam do tego nie dopuścić )
hihi^^ skąd ja to znam Mam nadzieje,ze ze wszystkim sie ladnie wyrobisz

Cytat:

Już dość dawno temu wróciłam z tej Wigilii, było... bardzo miło i optymistycznie Dostałam świecznik, takiego Aniołka, moim zdaniem ładny Mój prezent (podobno) też się spodobał
Poza tym chyba ze 2 godziny latałam po mieście no i kupiłam mamie te kolczyki (i sobie też ) a tacie tą koszulke. Chciałam im coś jeszcze dokupić coś, ale ... nie mam pojęcia co
hmmm co dokupić? zawsze książka jest fajnym prezentem o ile dobrana zgodnie z zainteresowaniami i upodobaniami
bardzo się cieszę, że miałaś udaną Wigilię, że jesteś zadowolona z prezentu i że ktoś jest zadowolony z Twojego porezentu

Cytat:
Napisane przez śnieżka_ Pokaż wiadomość
a coz to za cudo?
ja upiekłam piernik dziś A nawet dwa

Cytat:
Napisane przez Ather Pokaż wiadomość
A... nie wiem co się ze mną dzieje, za każdym razem gdy chcę tu coś naskrobać to jakoś się zniechęcam i w efekcie w ogóle już z Wami nie siedzę na plotkowym...

Cytat:
Ale, że teraz okres świąteczny to mam nadzieję, że to się zmieni i że przygarniecie niewierną znów do siebie
no ba, też mam taką nadzieję i wiadomo,że przygraniemy

Heh, a ja niedawno wróciłam. Prosto z uczelni na zakupy, prosto z zakupów do kuchni, prosto z kuchni na chociaż 10min drzemki no i jestem Dobrze, że do "Wigilii" mam jeszcze mnóstwo czasu, mam nadzieje,ze zdaze siły zregenerować bo takie latanie od sklepu do sklepu bardzo męczy - zwłaszcza na obcasach - czuję się jakbym nie miała nóg

Buzi dla Was i miłego popołudnia

Ferie świąteczne dla wszystkich oficjalnie czas zacząć

emotki pousuwane...

madame_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-21, 16:06   #2794
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Cytat:
Jakie to ciasto dokładnie?;D

Cytat:

, ale i tak miłosierne plotkary z dietetyki przyjmą Ather z otwartymi rękoma

Cytat:
Napisane przez madame_apple Pokaż wiadomość
bonjour kochane

Wiele dziewczyn tak ma Faceci mniej narzekają, potrafią Cię wysłuchać i patrzą na sprawy mniej emocjonalnie No i przynajmniej ci, z którymi miałam do czynienia są szczerzy i nie "obgadują"

Heh, a ja niedawno wróciłam. Prosto z uczelni na zakupy, prosto z zakupów do kuchni, prosto z kuchni na chociaż 10min drzemki no i jestem Dobrze, że do "Wigilii" mam jeszcze mnóstwo czasu, mam nadzieje,ze zdaze siły zregenerować bo takie latanie od sklepu do sklepu bardzo męczy - zwłaszcza na obcasach - czuję się jakbym nie miała nóg

emotki pousuwane...
Kiedy biegam w obcasach po mieście to wiem, ze wieczór mam z głowy Tylko leżakowanie ;D
Tak, ferie świąteczne czas zacząć!
Ahhh Uwielbiam takie leniuchowanie, ale wszystko ma swoje granice ;p Za jakąś lekturę się wezmę czy coś

A mnie czeka dzisiaj domówka u znajomych. Z racji tego, ze nie piję alkoholu to kupię sobie jakiś sok czy coś ; ) Szczerze to średnio mi się chce iśc, ale cóż.. Przecież nie mogę cały czas w domu siedzieć

Miłego wieczoru kochane

życiowy parkiet bywa śliski
nefre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-21, 16:21   #2795
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:

Wracaj tu do Nas ! Chętnie Cię przygarniemy
Jabłuszko dziękuje, bidulko taka zalatana jesteś, że aż Ci współczuje, ja tak będe pewnie po części miała jutro Jeszcze raz udanej wigilii
Śnieżka smacznego
Nefre Ty widze, tez ostatnio zalatana

Ahh ten gorący przed świąteczny czas

Oficjalnie równiez potwierdzam: Czas rozpocząć ferie Świąteczne !
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-21, 16:28   #2796
Ather
Zakorzenienie

Cytat:

no ba, też mam taką nadzieję i wiadomo,że przygraniemy

emotki pousuwane...
Na obcasach... ja umieram już po 3 h
Co do ferii - w końcu

Cytat:

, ale i tak miłosierne plotkary z dietetyki przyjmą Ather z otwartymi rękoma

Kiedy biegam w obcasach po mieście to wiem, ze wieczór mam z głowy Tylko leżakowanie ;D
Tak, ferie świąteczne czas zacząć!
Ahhh Uwielbiam takie leniuchowanie, ale wszystko ma swoje granice ;p Za jakąś lekturę się wezmę czy coś

A mnie czeka dzisiaj domówka u znajomych. Z racji tego, ze nie piję alkoholu to kupię sobie jakiś sok czy coś ; ) Szczerze to średnio mi się chce iśc, ale cóż.. Przecież nie mogę cały czas w domu siedzieć

Miłego wieczoru kochane
Ano idź, idź, zabawisz się, co będziesz w domu siedzieć. Może coś 'ciekawego' się wydarzy

co do tego czasu wolnego - jest dokładnie tak jak napisałas - wszystko ma swoje granice. Ale... to dotyczy tylko wakacji taki tydzień - dwa... szybko zleci

Tamonita - Ty to pewnie już od dawna jak na szpilkach - odliczasz od tak długiego czasu te dni do świąt...

Uciekam ubierać choinkę z rodzeństwem, mam dziś tak pozytywny nastrój, że aż promieniuje. Bardzo udana Wigilia klasowa - świetna atmosfera... czego chcieć więcej ?
Stary 2007-12-21, 16:50   #2797
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Tamonita - Ty to pewnie już od dawna jak na szpilkach - odliczasz od tak długiego czasu te dni do świąt...

Uciekam ubierać choinkę z rodzeństwem, mam dziś tak pozytywny nastrój, że aż promieniuje. Bardzo udana Wigilia klasowa - świetna atmosfera... czego chcieć więcej ?
Bo wiesz Kochana u mnie te Święta mam nadzieje będą przełomowe I dlatego tak na nie czekam
A co do wigilii klasowej równiez miałam udaną i humor też mam pozytywny Tylko choinkę ubieram dopiero w niedziele

Niech się stanie... !
KCP

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-12-21, 17:20   #2798
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
2 tyg bez pracy!
W pełni zasłużone wakacje

Cytat:
Napisane przez asiek14 Pokaż wiadomość

no to jak już chyba wspominałam olałam dzisiaj szkołę także ja będę często na wizaż dzisiaj zaglądać
No jakoś nie widać tego często

Cytat:

oj to fajnie masz u mnie chyba z 5 rodzajów ryb jest na wigilii plus jakieś pieczone mięcha w święta, więc będę musiała nieźle się nakombinować
No ale chyba oprócz mięsa coś tam dla Ciebie się znajdzie Ja w sumie to same pierogi mogłabym wcinać Nic więcej do szczęścia mi nie trzeba

Cytat:
No niewierze !!!
Cisza na plotkowym od 9 ???
Szok...
Święta

Cytat:
Co to za ciacho Nazwa zaje...fajna

Cytat:

Nie tłumaczyć się, tylko skrobać

Cytat:
Przecież nie mogę cały czas w domu siedzieć

Miłego wieczoru kochane
Oczywiście Baw się dobrze

Ja zaraz też za ubieranie choinki się biorę

I tak wogóle to przytyłam od wakacji aż o 3 kg

Miłego wieczorku

Edit: Coś czuje, że prostownicy nie będzie Pocieszam się, że przynajmniej włosów sobie nie zniszcze
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-21, 18:21   #2799
asiek14
Zakorzenienie

Cytat:

pewnie że przygarniemy

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
[FONT=Georgia]
No jakoś nie widać tego często
no bo poszłam do "kolegi" spontanicznie

a teraz sąsiadka przyszła na ploty i rodzice gadają a ja udaje że nic nie piłam

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
asiek14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-21, 18:35   #2800
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

koniec!!!:jup i: 2 tyg wakacji przede mna!! Torby spakowane,dom sprzatniety,wszystko uszykowane na jutro rano pobudka o 5.30 i o 9 wylot i ok 14 bede siedziala z Mama i Tata przy kawce i gadala,gadala i gadala do poznej nocy Wieczorem przyjedzie moja siostra i bedziemy ubierac choinke, gotowac,piec, popijac drineczki i dalej gadac i gadac

Jestem przeszczesliwa Nie wiem kiedy sie znowu odezwe wiec juz teraz Zycze Wam wspanialych,wyjatkowych,r odzinnych,spokojnych i bialych Swiat, wymarzonych prezentow pod choinka i odpoczynku od codziennego pospiechu

Sciskam Was wszystki i kazda z osobna Dobrze,ze jestescie.. wirtulane ale jakze prawdziwe...

lece wysuszyc wlosy i posiedziec z TZ. Niedlugo przyjedzie kumpel co ma nas rano zawiesc na lotnisko. buziaki kochane
Stary 2007-12-21, 18:49   #2801
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
koniec!!!:jup i: 2 tyg wakacji przede mna!! Torby spakowane,dom sprzatniety,wszystko uszykowane na jutro rano pobudka o 5.30 i o 9 wylot i ok 14 bede siedziala z Mama i Tata przy kawce i gadala,gadala i gadala do poznej nocy Wieczorem przyjedzie moja siostra i bedziemy ubierac choinke, gotowac,piec, popijac drineczki i dalej gadac i gadac

Jestem przeszczesliwa Nie wiem kiedy sie znowu odezwe wiec juz teraz Zycze Wam wspanialych,wyjatkowych,r odzinnych,spokojnych i bialych Swiat, wymarzonych prezentow pod choinka i odpoczynku od codziennego pospiechu

Sciskam Was wszystki i kazda z osobna Dobrze,ze jestescie.. wirtulane ale jakze prawdziwe...

lece wysuszyc wlosy i posiedziec z TZ. Niedlugo przyjedzie kumpel co ma nas rano zawiesc na lotnisko. buziaki kochane
Ciesze się Twoim szczęściem
Życze Ci przedewszystkim wesołych, szczęśliwych, radosnych i przewspaniałych Świąt, takich o jakich marzysz, ślicznych prezentów, uśmiechu na twarzy, radości i ciepła wśród najbliższych Oraz oczywiście udanej podrózy Wesołych Świąt !

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2007-12-21, 19:45   #2802
gujana
Wtajemniczenie

A jednak jeszcze dzis jestem z Wami

Ewusia - ja co prawda zaczelam troche miecho znow jesc, chociaz nie jakos szczegiolnie chetnie, ale zawsze.. ale podobnie jak napisala Milka - ja rowniez moglabym tylko pierogi cale swieta jesc a salatke jarzynowa, to cale zycie moglabym jesc

moze jakies krotkiety z kapusta i grzybami dla Ciebie?

no i moze poszukaj jeszcze na jakichs stronach wege, tam na forach na pewno bedzie cos o swietach, bo kiedys czytalam o wege - weselach

No a ja mialam dzis szalony dzien bylam umowiona na 8.50 do lekarza, a dopiero przed 10 wyszlam z domu ale dzis tlokow nie bylo, wiec nie bylo problemu z tym calym smiesznym moim spoznieniem. okazalo sie ze wyniki mam prawie idealne, jedyne co to troche zelazo musze uzupelnic. dodatkowo mialam zrobione dzis jeszcze ekg, w zwiazku z tym cisnieniem, ale jest tez wszystko ok. bede miala jeszcze badanie tarczycy po swietach, ale tak to nie mam czym sie martwic jedyne zalecenie lekarki to pic melisę ufff. ulzylo mi

jak wyszlam przed tą 10 z domu, tak do 19 caly dzien na nogach. i ciagle na piechote bo to rozne sklepy trzeba bylo poodwiedzac itd. kupilam pare drobiazgow, wszystkie prezenty itd. pozalatwialam wszystko co tylko mialam do zrobienia i w tej chwili padaaaaaaaam. jeszcze mialam isc teraz na impreze do znajomych ale zaraz dam im znac ze nie dam juz rady...... poprostu zasypiam na stojąco a jeszcze zamarzłam jak tak chodzilam po miescie...

Dziewczynki, jeszcze raz Wszystkiego Naj i dziękuję za Wasze zyczenia. WESOLYCH

gujana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-21, 20:05   #2803
śnieżka_
Zakorzenienie

Cytat:

oj Ather, Ather..

A więc co do mojego wypieku
Pierwszego dnia piecze się sam biszkopt, a następnego wydrąża się środek z którym robi się masę. Na to idzie właśnie 'pierzynka' z kremówki ubitej z niezastygniętą galaretką (moja pierzynka wyszła lekko różowa bo galaretka była wiśniowa ) całość posypałam startą mleczną czekoladą wsjo

A jutro mnie czeka masa roboty - sprzątanie .. będzie już w pełni gotowa łazienka jestem zadowolona z tego jak wyszła aktualnie jeszcze pan fachowiec cos tam robi bo chce już dziś skończyć ;D i cały kurz który nosił się po rozłożonych foliach i poza nimi przez wszystkie poczynania związane z łazienką trzeba bedzie sprzatac no więc generalnie cały dom przed świętami trzeba przewrócić
No i jedziemy po choinkę i trzeba ją będzie ubrać Jestem nią podjarana bo bedzie żywa ;D;D

Generalnie to już dziś chcę Wam życzyć Pogodnych, spokojnych i rodzinnych Świąt pełnych pięknych chwil
Stary 2007-12-21, 20:16   #2804
tamonita
Zakorzenienie

A ja nigdzie nie wyjeżdzam, więc wesołych świąt będe życzyła dopiero w poniedziałek Tzn. tym, które tu będą, bo tym Dziewczynkom, które już dziś/jutro wyjeżdzają, już dziś życze szczęścia, zdrówka i spełnienia wszystkiego o czym marzą, a przede wszystkim udanych, wesołych, rodzinnych Świąt

Jejku, ale jestem dziś dziwnie zmęczona Idę się chyba położyć zaraz, bo coś mnie główka boli
A jutro trzeba wstać i na zakupy z Babcią
I tak sobie tylko marze... żeby te Święta śnieżne były Ehhh...

Wogóle to pomyślałam o Mangolinie. Naprawde się martwie o nią. To jest conajmniej nienormalne i baaardzo dziwne żeby się tyle czasu nie odzywała...

No mykam, nie wiem czy dziś jeszcze coś tu napiszę, więc odrazu życze Wszystkim Miłych snów Dobranoc i do jutra

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2007-12-21, 20:20   #2805
śnieżka_
Zakorzenienie

Mam nadzieję że Mango pochłonęła tylko świąteczna gorączka
Stary 2007-12-21, 20:27   #2806
Ather
Zakorzenienie

Cytat:

Szczęśliwej podróży Agolku
A także Tobie i Gujance (skoro już nie zajrzycie przez najbliższe dni)
~~ miłych, spokojnych Świąt, spędzonych w fantastycznej i ciepłej atmosferze rodzinnej! Odpocznijcie ~~

-----------------
Hm... nie lubię ubierać choinki
Ale skończyłam <uff>

Jutro dopiero się zacznie... od rana na zakupy a potem sprzatanie, ech.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03079 kopia.jpg (95,1 KB, 28 załadowań)
Stary 2007-12-21, 20:36   #2807
asiek14
Zakorzenienie

ather sliczna ta choinka
ja jakos dzisiaj dziwnie śpiaca jestem - za to jutro dzień na pełnych obrotach

wszystkim wyjeżdżającym dziewczynom życzę magicznych świąt żeby były jak te ze snów i wspomnień, pełne rodzinnej atmosfery i szczęścia

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
Stary 2007-12-21, 20:50   #2808
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Agolku Cieszymy się razem z Tobą

Wróciłam juz z tej całej imprezy, bo.. bo marzyłam tylko o tym, aby przebrać się w swoje kochane dresy, wyciągnięty golf i pić ciepłą herbatkę Tam taki mróż, ze ohh.. ledwo do domu doszłam - taka szklanka na lodzie masakra

Wszystkim wyjeżdżającym pogodnych, radosnych Świąt, magii świętowania i przyjemności delektowania się świątecznymi potrawami : )

Stary 2007-12-21, 21:53   #2809
LoLcIa123
Zakorzenienie

Dobry wieczór
Niedawno wróciłam do domu i padam
zaraz po szkole pojechałam do centrum po prezenty dla Tż-eta kupiłam książkę,chciał kodeks postępowania karnego +kodeks karny,dla taty koszulka w Big Starze,a dla mamy kupiłam prześliczną torebkę w Deichmanie,czarna,duża piękna już dziś miałam ochotę jej dać,ale się powstrzymuję ciągle nie mogę tak wcześnie kupować prezentów a ja jeszcze nie wiem co dostanę pewnie pieniądze i 'róbta co chceta' nie lubię tak .
W końcu mamy wolne jutro się wyyyyyyśpię
Wszystkim wyjeżdzającym szerokiej,przyjemnej podróży i wspaniałych Świąt!
A dla reszty przyjdzie czas na życzenia
Tymczasem mówię Wam Dobranoc

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-22, 07:47   #2810
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
D a ja jeszcze nie wiem co dostanę pewnie pieniądze i 'róbta co chceta' nie lubię tak .
Wiadomo, że prezent to zawsze 'tak inaczej' niż kasa, ale z drugiej strony, jakbyś miała dostać coś, co by Ci się nie spodobało... ? A tak to przynajmniej kupisz sobie to czego Ci potrzeba. Wiem że to mało 'klimatycznie' ale jesteś coraz starsza

Ohayo laseczki
Ech, ja niedługo zbieram się na zakupy, wczoraj matula powiedziała, że punkt 9 musimy wyjść, bo potem ma dużo roboty w domu i chce szybko zrobić te zakupy a teraz ? "jeszcze pół godzinki daj mi pospać" - nienawidzę tego irytujące...
Stary 2007-12-22, 08:27   #2811
tamonita
Zakorzenienie

Dzień dobry Dziewczynki
No niedawno wstałam i lece niedługo na te zakupy
Więc życzę Wam Miłego dnia!
I Do później

Btw. Ale przymrozek na dworze

Cytat:
Mam nadzieję że Mango pochłonęła tylko świąteczna gorączka
Też mam taką nadzieje...

Cytat:
Ale skończyłam <uff>

Jutro dopiero się zacznie... od rana na zakupy a potem sprzatanie, ech.
Śliczna ta choinka ! Naprawde i jakie zdjęcie udane

Cytat:
Ohayo laseczki
Ech, ja niedługo zbieram się na zakupy, wczoraj matula powiedziała, że punkt 9 musimy wyjść, bo potem ma dużo roboty w domu i chce szybko zrobić te zakupy a teraz ? "jeszcze pół godzinki daj mi pospać" - nienawidzę tego irytujące...
Znam ten ból, ja zawsze z babcia umawiam się na 10, tymczasem ide do niej pare minut przed a ta się dopiero szykuje... a mojej babci zajmuje to duuużo czasu. No u mnie też się dziś zacznie robić gwarno. Mama o 14 kończy prace i wtedy się zacznie Gotowanie, krojenie, smażenie...

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2007-12-22, 08:43   #2812
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Cytat:
a ja jeszcze nie wiem co dostanę pewnie pieniądze i 'róbta co chceta' nie lubię tak .
Lolciu, czasem chyba lepiej dostacć kasę niż coś, co może Ci się nie spodobać. Jesteś coraz starsza, człowiek robi się bardziej wybredny, czasem trudno trafić w czyiś gust

Cytat:

Ohayo laseczki
Tez niebawem na zakupy, ale w przeciwieństwie do Twojej mamci to moja już od 7 rano smiga po domu I to mnie budziła, ale ok

Śniadanie zjedzone, zaraz się trzeba ubrac i bzium na zakupy Wczoraj też byłam z mamą na zakupach i... swój prezent gwiazdkowy już zakupiłam - sliczny, zielony golfik i piękna, dziewczęca fioletową bluzke Ahh.. mama się na mnie wykosztuje <3, ale cóż...

Miłego dnia dziewczyny

Stary 2007-12-22, 09:18   #2813
LoLcIa123
Zakorzenienie

Witam Was w ten piękny słoneczny,ale jakże mroźny i biały dzień
Cytat:
Wiadomo, że prezent to zawsze 'tak inaczej' niż kasa, ale z drugiej strony, jakbyś miała dostać coś, co by Ci się nie spodobało... ? A tak to przynajmniej kupisz sobie to czego Ci potrzeba. Wiem że to mało 'klimatycznie' ale jesteś coraz starsza
Cytat:
Lolciu, czasem chyba lepiej dostacć kasę niż coś, co może Ci się nie spodobać. Jesteś coraz starsza, człowiek robi się bardziej wybredny, czasem trudno trafić w czyiś gust
Tak wiem,wiem ale moi rodzice doskonale wiedzą co ja chcę dostać i co roku było tak,że ja mówiłam co mi się podoba,a Oni jechali mi to kupić i wrzucali pod choinkę,mimo tego że wiedziałam co dostanę,to zawsze było takie wspaniałe 'napięcie' jak to wygląda,kiedy to rozpakuję itd. W tym roku natomiast moi rodzice na nic nie mają czasu,moja mama kupiła nawet gotowe ciasteczka w piekarni,bo nie ma czasu piec,tylko praca i praca .

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-22, 10:05   #2814
śnieżka_
Zakorzenienie

Witam
a ja już troche posprzątałam
jestem w szoku bo nawet tato się dziś wziął za porządki

Miłego dnia
Stary 2007-12-22, 10:34   #2815
agness51
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
czyli teraz masz 3 dziurki łącznie czy 3 w jednym uchu, jedną w drugim?
PS. co kupiłaś TŻowi?
Mam 3dziurki w jednym,a 1 w drugim
A kupiłam mu srebrną bransoletkę

Cytat:

Mam nadzieję,że będziesz częściej pisała kochana

Cytat:

A więc co do mojego wypieku
Pierwszego dnia piecze się sam biszkopt, a następnego wydrąża się środek z którym robi się masę. Na to idzie właśnie 'pierzynka' z kremówki ubitej z niezastygniętą galaretką (moja pierzynka wyszła lekko różowa bo galaretka była wiśniowa ) całość posypałam startą mleczną czekoladą wsjo
Ojjj,narobiłaś smaka

Cytat:

Ohayo laseczki
Udanych zakupów

Cytat:
Tak wiem,wiem ale moi rodzice doskonale wiedzą co ja chcę dostać i co roku było tak,że ja mówiłam co mi się podoba,a Oni jechali mi to kupić i wrzucali pod choinkę,mimo tego że wiedziałam co dostanę,to zawsze było takie wspaniałe 'napięcie' jak to wygląda,kiedy to rozpakuję itd. W tym roku natomiast moi rodzice na nic nie mają czasu,moja mama kupiła nawet gotowe ciasteczka w piekarni,bo nie ma czasu piec,tylko praca i praca .
Moja mama również odkąd pracuje,to ma bardzo mało wolnego czasu,ale uparła się,że chce wszystko zrobić sama
Mimo to chcę jej jakoś pomóc

Ja jestem nie do życia dzisiaj Niedawno wróciłam z nocki u koleżanki,a jeszcze przedtem świętowałam urodziny drugiej. Mnóstwo jedzenia (między innymi pierogi ulepione przez parę koleżanek,ale pyszne były,to musiałam spróbować),no i sporo alkoholu wczoraj było^^
Ale nie żałuję,bo przynajmniej świetnie się bawiłam Najpierw,kiedy świętowałyśmy urodziny koleżanki to wyszło ja jaw,że pewna dziewczyna w szkole jest strasznie fałszywa,jeździ po wszystkich,a udaje przyjaciółkę,a sama nie jest idealna Strasznie nas to wkurzyło,po świętach chcemy się z nią rozmówić ...
Strasznie nie lubię takich fałszywych ludzi ...

A dzisiaj jeszcze spotkanie z TŻ-tem,dam mu od razu prezent

Moja mama ma urodziny,a już od rana buszuje w kuchni,i coś tam pichci

Dobrze, że w końcu wolne i można odpocząć

Miłego dnia

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-22, 10:35   #2816
asiek14
Zakorzenienie

my już zakupy mam zrobione
w tym roku bedę piekła sernik nowojorski, babeczki i podówjnie czekoladowe ciasteczka
a teraz zabieram się do porządków i nauki

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
Stary 2007-12-22, 10:38   #2817
agness51
Zakorzenienie

Heh,a mnie przez najbliższe dni nikt nie zmusi do zaglądnięcia do książek^^

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-22, 11:45   #2818
śnieżka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość

Ja jestem nie do życia dzisiaj Niedawno wróciłam z nocki u koleżanki,a jeszcze przedtem świętowałam urodziny drugiej. Mnóstwo jedzenia (między innymi pierogi ulepione przez parę koleżanek,ale pyszne były,to musiałam spróbować),no i sporo alkoholu wczoraj było^^
Ale nie żałuję,bo przynajmniej świetnie się bawiłam Najpierw,kiedy świętowałyśmy urodziny koleżanki to wyszło ja jaw,że pewna dziewczyna w szkole jest strasznie fałszywa,jeździ po wszystkich,a udaje przyjaciółkę,a sama nie jest idealna Strasznie nas to wkurzyło,po świętach chcemy się z nią rozmówić ...
Strasznie nie lubię takich fałszywych ludzi ...
Cieszę się że dobrze się bawiłaś a co do takich ludzi .. eh nie wiem czy rozmowa z nią coś zmieni. Może na chwilę Tacy ludzie mają specyficzne charaktery :/

Cytat:
Heh,a mnie przez najbliższe dni nikt nie zmusi do zaglądnięcia do książek^^
hyhy mnie również

Dziś mam ochotę piec kolejne ciasto .. może poszukam czegoś na wizażu
Stary 2007-12-22, 11:47   #2819
anniaa

witam przyszlam sie tylko przywitac
a co do mam to moja mama pracuje i zawsze wszystkie ciasta potrawy robi sama no ale moja mam kocha gotowac, piec

oj agness to ładnie sie zabawiłas
a ja nie wiem co u mnie bedzie z sylwkiem tz chory , antybiotyk no cóz zobaczymy czy wydrowieje jak nie to sylwetk w dwoje bo nie bede go nigdzie ciagnac jak bedzie sie źle czuł

co do prezentu to ja częsciowo sobie wybrałam , ciekawe co dostane jeszcze ja nigdy nie umiem sie doczekac

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-22, 12:41   #2820
Emocja
Rozeznanie

Witajcie

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
Mam osiem przedmiotów i siedem kończy się egzaminami Z jednego mam tylko prezentacje na zaliczenie, no i jeszcze cztery kolosy mi zostały Święta zapowiadają się... naukowo

Wiedziałam, że na trzecim, bo miałam rok temu te same przedmioty

Nie martw się, ja też jeszcze prezentów nie mam
Nieciekawie niestety, jak to zwykle bywa w czasie sesji Mi się na szczęście nie wszystkie w tym semestrze kończą egzaminami, bo są dwu-semestralne i egzaminy będą dopiero na letniej sesji, ale i tak te, które się kończą egzaminami, to jeszcze trzeba zaliczać oddzielnie, echh darowaliby sobie to, no ale cóż, będzie dobrze

Nawet sobie kodeks pracy i handlowy kupiłam ostatnio + wydrukowałam wszystkie ustawy, które nam podano, bo niby się będę uczyła (taak, jasne, znów na ostatnią chwilę wszystko zostanie ).

A prezenty już mam Wczoraj się zmobilizowałam, wybrnęłam na zakupy i przyjechałam załadowana, ale dzięki temu już mam z głowy, tylko popakuje i gotowe Zamiast torebek/papierów świątecznych kupiłam materiałowe skarpety takie mikołajowe

Cytat:
no raczej^^ wolne to wolne - niby zawsze sobie obiecuję, że czegoś sie poucze, ale lenistwo i cecha pt."zrobię-to-na-ostatnią-chwilę" wygrywają z ambicją
Dokładnie, wielkie plany, które rzadko są realizowane, kiedy jest wolne^^

Cytat:
Już wiem,że dostanę od Tż-eta na gwiazdkę śliczny,mięciutki,puchowy szlafroczek taki jak sobie dawno temu upatrzyłam [wygadał się] a ja nie mam pomysłu co mu dokupić,bo jeden prezent już mam,ale On jest wyjątkowo osobisto-intymno drobny .
Facetom zawsze jest najtrudniej coś kupić A z tym szlafroczkiem to super pomysł, sama ostatnio takie oglądałam i chętnie bym się w taki cieplutki zaopatrzyła, chyba będę musiała delikatnie zasugerować pomysł prezentowo-choinkowy

Cytat:
W ogóle wczoraj siostra mi zrobiła kolczyka w uchu,i teraz mam trzy dziureczki,och jak to ładnie wygląda,hihi W sumie to nawet nie bolało
Na początku liceum jakoś też sobie sama zrobiłam dodatkowe dziurki w uchu, teraz jak o tym pomyślę, to mnie aż ciarki przechodzą. Nie wiem, czy byłam taka wytrzymała i teraz mi przeszło, ale na pewno już bym sobie sama nie zrobiła, ale tak zostało i mam w jednym uchu 4 dziurki

Cytat:
Wogóle zaczynam odczówać magię Świąt i nawet troszke mniej się ich boje... Może to dlatego, że wkońcu coś się ruszyło w moim życiu w pozytywnym kierunku ? Wiecie co dziewczyny, może to głupio zabrzmi, ale.. jestem z siebie tak jakby... dumna (?) Naprawde po raz pierwszy mam w sobie taką wiarę, że mi się uda. Że wygram, nie dziś, nie jutro, ale będzie lepiej...
Masz z czego być dumna! Tak trzymaj i będzie dobrze, najważniejsze jest pozytywne nastawienie

Cytat:
Oj tak, ja wczoraj padałam z nóg po zakupach Dzisiaj co prawda jeszcze szybkie zakupy z rodzicami rano, ale to już nie musiałam chodzić obładowana prezentami
Podziwiam za te obcasy W liceum śmigałam w 7 cm (chyba) szpilkach codziennie do szkoły i byłam przyzwyczajona, nigdy mnie nogi nie bolały (tylko buty ciągle do szewca musiałam zanosić, bo z biegania na autobus obcasy sie ciągle zdzierały ), ale teraz Tylko płaskie butki, ewentualnie 2 cm obcas, bo raz że czuję się w obcasach za wysoka, a dwa - nogi nie bolą

Cytat:
Napisane przez gujana Pokaż wiadomość
No a ja mialam dzis szalony dzien bylam umowiona na 8.50 do lekarza, a dopiero przed 10 wyszlam z domu ale dzis tlokow nie bylo, wiec nie bylo problemu z tym calym smiesznym moim spoznieniem. okazalo sie ze wyniki mam prawie idealne, jedyne co to troche zelazo musze uzupelnic. dodatkowo mialam zrobione dzis jeszcze ekg, w zwiazku z tym cisnieniem, ale jest tez wszystko ok. bede miala jeszcze badanie tarczycy po swietach, ale tak to nie mam czym sie martwic jedyne zalecenie lekarki to pic melisę ufff. ulzylo mi
Gratuluję dobrych wyników!

Cytat:
Ale skończyłam <uff>
Śliczna choinka

Cytat:
Niby tak jak się racjonalnie spojrzy, to za kasę można sobie kupić idealnie to, co się chce, ale to takie fajne znaleźć coś innego pod choinką, czego się np. nie widziało wcześniej i mieć niespodziankę, ja osobiście wolę dostawać na święta prezenty normalnie, bo to takie miłe jest. U mnie zawsze rodzice robią rozeznanie przed świętami, co bym ewentualnie chciała dostać - tak delikatnie dociekając

Ach, za chwilę czas zabrać się za ostatnie podejście do sprzątania, została mi łazienka i mój pokój i koniec. Później tylko popakować prezenty i jutro gotowanie razem z mamą

Gdybym nie miała okazji już zajrzeć, to życzę Wam wszystkich Wesołych i Pięknych Świąt - takich z prawdziwego zdarzenia, które na zawsze zapadną w pamięci i z uśmiechem na twarzy, wspominając, będziecie do nich wracać. Prawdziwie rodzinnej atmosfery i wiele radości

Emocja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości