Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty 2016:) - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-26, 09:46   #3961
joann_
Raczkowanie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Ma przepuklinę pępkową .I dzięki plastrowaniu ma zniknąć.

esor- zmieniłaś avka i zaczęłam się dziwić co to za nowa osoba
Oj biedny Moja siostra jak byla mala tez miala przepukline i zrobili jej jakis zabieg chirurgiczny. Moj ojciec przy tym byl i o malo nie zemdlal

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

A jak dlugo jeszcze bedzie mial te plastry?
joann_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 10:07   #3962
Lola2828
Zadomowienie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

No cześć mamuśki w ten wyjątkowy dzień, wszystkiego najlepszego 😘 Paula dla Ciebie podwójne życzenia to dla was wyjątkowy dzień jupi ja jeeee 😀 Marta ja też w nocy nie przewijam ale jak jeszcze to robiłam to było podobnie... Badzia mam nadzieję że szybko się zagoi i nawet śladu nie zostanie... Zapytaj lekarza jak mu pomóc w takie upały żeby się nie meczył i skórka nie odparzała...
Stary 2016-05-26, 10:14   #3963
wykalacka
Zadomowienie

Badzie biedny maluszek moze te tasmy sa za mocne?
Annanis dasz rade wyjsc z małą chociaż na spacer jak tak czesto i dlugo to karmienie trwa?
My dzisiaj spalismy u moich rodziców. Janek pieknie spał, w nocy 3x karmienie i spał do 8.30 a rano złożył mamie życzenie
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 10:17   #3964
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Haha samara szaleje

Tak nogami wierzga ze co chwila te zatrzaski w kroku się odpinaja od śpiochów

Haha

Ale ma radoche

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 10:21   #3965
NanaR
Zadomowienie

dzień dobry wszystkiego najlepszego dziewczyny

Badzia moj brat miał też plasterek 30 lat temu ponad na pepkowa przepukline i mama mówiła że szybko poszło. ona sama naklejka pani dr jej pokazała a z odparzenia mi ciężko może tormentiol?

Paula zrzuca szelki

mój teraz przez to swędzenie też się budzi w nocy ale źle nie jest jak pójdzie spać o 21 to budzi się 2-3 potem 6-7 i pośpi do 9-10 ogólnie często je ostatnio no i ja go częściej przystawiam w upały góra co 3 h ale wczesniej zazwyczaj.

Elena jak opisujesz postępy to u mnie dosłownie to samo mały bawi się kolanka mi i stopami już coraz częściej łapie ubranko najbardziej lubi jak ma kaftanik

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 10:22   #3966
Dzaasti
Rozeznanie

Wszystkiego Najlepszego Mamusie ! :-* Adaś zrobił mi dziś prezent i pospaliśmy do 9 z jedna pobudka o 6 na cycusia niedługo szykujemy się do Kosciola
Kupujecie coś swoim maluchom na dzień dziecka?
Stary 2016-05-26, 10:27   #3967
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:

Biedny maluszek... To go boli?

Hehe taki ze mnie żartowniś

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 10:28   #3968
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joann_ Pokaż wiadomość
Oj biedny Moja siostra jak byla mala tez miala przepukline i zrobili jej jakis zabieg chirurgiczny. Moj ojciec przy tym byl i o malo nie zemdlal

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

A jak dlugo jeszcze bedzie mial te plastry?
Będzie musiał je nosić tak długo aż w końcu się wchłonie. Ale w necie czytałam, że różnie z tym jest i ok. 2-3 miesiący. I wszyscy pisali o tych rankach.I to jest tak, że 6 dni jest zaplastrowany, 1 dzień odpoczynku. Plaster ma 5 cm szerokości i ma cały brzuch obklejony dwoma sztukami.Jak wiadomo- kąpiel tylko sucha. Zapytam się jutro co z tym zrobić.

Mój też półtora miesiąca temu miał zabieg na pachwinową i na szczęście wszystko jest ok ale też mega się stresowałam.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 10:30   #3969
marciar7
Zakorzenienie

Paula ale musisz nosic czy nie ? moze bedzie lpeiej ? na pewno jest szczesliwa kochana <3
Stary 2016-05-26, 10:38   #3970
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Biedny maluszek... To go boli?

Hehe taki ze mnie żartowniś
Myślę, że tak ale on wychodzi z tego, że chłopaki nie płaczą .

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 10:47   #3971
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Paula ale musisz nosic czy nie ? moze bedzie lpeiej ? na pewno jest szczesliwa kochana <3
Juz nie

Tylko tydzień miała nosić :

Mia i Tosia <3

Stary 2016-05-26, 11:10   #3972
marciar7
Zakorzenienie

Ale chodzi mi czy ja musisz jeszcze nosic:-D
Stary 2016-05-26, 11:30   #3973
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:

aaaaa:hah aha:

a no tak musze nosic dalej ta kluske

ja patrze w tv i gdzie moje trudne sprawy... a tu same filmy

no tak, u was wlny dzien i swieto macie

zazdroszcze!!!

Mia i Tosia <3

Stary 2016-05-26, 11:42   #3974
zolii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
aaaaa:hah aha:

a no tak musze nosic dalej ta kluske

ja patrze w tv i gdzie moje trudne sprawy... a tu same filmy

no tak, u was wlny dzien i swieto macie

zazdroszcze!!!
Hehe znam ten ból, zamiast podkładu w postaci niewymagajacej ukrytej prawdy mam filmy na których się trzeba skupic zeby wiedzieć o co chodzi. A tak popatrzylyłam 5 minut i juz znam zakonczenie i cala historie .

Czy tylko ja mam w domu dywan z własnych wlosów?
Małej co chwile wyciągam moje włosy z łożeczka, leżaczka itp a one ciągle tam są - oszaleć idzie.
zolii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 11:44   #3975
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zolii Pokaż wiadomość
Hehe znam ten ból, zamiast podkładu w postaci niewymagajacej ukrytej prawdy mam filmy na których się trzeba skupic zeby wiedzieć o co chodzi. A tak popatrzylyłam 5 minut i juz znam zakonczenie i cala historie .

Małej co chwile wyciągam moje włosy z łożeczka, leżaczka itp a one ciągle tam są - oszaleć idzie.
U mnie to samo :-\
Stary 2016-05-26, 12:00   #3976
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dzaasti Pokaż wiadomość
Wszystkiego Najlepszego Mamusie ! :-* Adaś zrobił mi dziś prezent i pospaliśmy do 9 z jedna pobudka o 6 na cycusia niedługo szykujemy się do Kosciola
Tz chce matę kupić. Wiem że juz było, ale polecacie coś konkretnie?
Cytat:

Tylko patrzę, żeby nie zjadł kiedyś, bo już są wszędzie
Stary 2016-05-26, 12:43   #3977
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość

Ja mam (i Motyl i jeszcze któraś na wątku) las tropikalny z Fisher Price i jestem zadowolona. Obie szwagierki też mają i też zadowolone. Ale to był prezent, sama nie wiem czy bym nie szukała czegoś tańszego

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-05-26, 12:56   #3978
Dzaasti
Rozeznanie

Mate edukacyjna mamy.. ale Adas srednio sie nia interesuje... woli jak ja go zabawiam grzechotkami myslalam o Szczeniaczku Uczniaczku albo pianinku takim miekkim z fp.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Mamy mate z tiny love sloneczny dzien.... rowniez prezent tak jak mowilam malutki srednio sie interesuje... wiec dobrze, ze to prezent
Stary 2016-05-26, 14:24   #3979
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:

Haha to znasz mój ból

U mnie to samo z włosami
I juz zdecydowałam - po chrzcinach w pl obcinam się na zapalke

Mia i Tosia <3

Stary 2016-05-26, 14:34   #3980
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry !!!

Mamusie- Wszystkiego Najlepszego z okazji Naszego Święta

Nana- fatalnie z tą reakcją poszczepienną. Ciężko będzie wyczuć moment bez upałó. Mój brat w zeszłym roku własnie w upały szczepił swoją córeczkę i ze 3 dni mieli ostrego płaczu.

marcia- po cichu Ci zazdroszcze tego ślubu i wesela. To jeden z najpiękniejszych dni w życiu
Ja jak Małgosia miała 10 miesięcy to miałam wesele gdzie w trakcie przyjeżdżałam żeby ją nakarmić. Odległość była 6 km ale dziecko już wtedy szybko jadło więc wszystkiego było pół godziny. Będzie dobrze

Mój wczoraj zasnął o 19... ja wybyłam o tesco po prezenty na dzień dziecka dla chrześnic TŻ-ta i tam poprostu masakra. Kolejki do kas były na pół sklepu. Mam 2 km i szłam jak poparzona bo myślałam, że może być po 1,5 h awaria...wchodze do domu a dziecko nadal śpi. Miałam stresa co będzie w nocy ale Krzyś się obudził o 21.30, coś tam popatrzył na światełko przez pół h i poszedł w kimę. W nocy było kilka pobudek ale wstaliśmy o 6 w świetnym humorze

Dzisiaj zdjęłam mu plastry z brzucha i ma duże rany od kleju/potu/złuszczenia skóry? Posmarowałam mu alantanem- można jeszcze jakoś pomóc? Wietrzę ten brzuszek. Jutro znów do szpitala na plastrowanie...Jak pomyślę, że on ze 2 miechy będzie miał takie coś to przy upałach zupełnie będzie miał zmasakrowany ten brzuszek To juz teraz wygląda jakbym mu przez przypadek przypaliła brzuszek żelazkiem. Gdzieniegdzie ma nawet małe bąbelki.

Tż z Małgosią pojechali do teściów i zostałam sama.
W upały to chyba najlepiej będzie to po prostu wietrzyć bez opatrunku chyba.

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Wszystkiego najlepszego Drogie Mamusie

My dzisiaj nocka dosyć ok, ciągle nie jak sprzed czasów popsucia, ale narzekać nie mogę.

Hania zasnęła o 22, pobudka o 3 na jedzenie i o 8:30 pobudka finalna.
U nas też lepiej niż ostatnie nocki, ale do tego jak było przed skokiem jeszcze troszkę brakuje. 😊
Zasnęła coś koło 00.30 pospała 4 h... pocycała 40 minut... zasnęła na 3 h... pocycała pół godziny i spała ze mną na łóżku jeszcze 2.5 h ☺ teraz leży na macie... bujaczek znowu jest beeee 😕

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:

Ech czyli musi mieć te plastry nawet w upały. Myslałam, że ma opatrunek po przepuklinie w pachwinie.

Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 14:36   #3981
Caramel 85
Rozeznanie

My mamy dwie maty, canpol babies ocean i lamaze domek, wszystkie moje dzieci je bardzo lubiły. Mieliśmy też po córce siostry tiny love małpia wyspa, ale ta nam nie przypadła do gustu, ale to pewnie dlatego że było na niej najmniej atrakcji. Mata z canpolu jest rewelacyjna, ale wytrzymuje max kilka prań ręcznych, później robi się wyblakła i niektóre elementy robią się niemiłe w dotyku. Wytrzymała moich dwóch synów, dla Paulinki musiałam kupić nową.
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 14:50   #3982
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego mamusie dzisiaj sprzedajemy dzieci tatusiom i odpoczywamy

Zuza dała nawet pospać, obudziła się między 19.30 a 8 tylko 2 razy na szybkiego cyca.

Ja przewinąć w nocy muszę przynajmniej raz, bo jak ma zbyt pełnego pampersa to się wierci tak, że zaraz przesikana jest. Tyle że ona z reguły nawet oczu nie otworzy. Parę razy zdarzyło się że całą ją przebierałam i też się nie obudziła....

Wykalacka teraz Zuza głodna co 2-3 godziny, ale jak miała te gorsze dni to najdłuższa przerwa to prawie 6h

Elena twój synek to prześciga chyba większość wątkowych dzieci moja w nosie ma swoje nogi a przewroty to tylko na bok i samą głowę przekręca tak że ma twarz w macie i się złości

Badzia szkoda maluszka a długo musi mieć przyklejony taki plaster?

Paradoks naszego państwa- uchwalili 500+, a nasza gmina nie dostała na wypłaty jeszcze ani grosza i nie wiadomo kiedy zaczną wypłacać, bo nie mają środków...
A ja ostatnio czytałam, że w Wadowicach kasa się skończyła i wstrzymali wypłatę 😊 tam dużo cyganów mieszka i zastanawiam się, czy to nie przez to czasem.

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Badzie biedny maluszek moze te tasmy sa za mocne?
Annanis dasz rade wyjsc z małą chociaż na spacer jak tak czesto i dlugo to karmienie trwa?
My dzisiaj spalismy u moich rodziców. Janek pieknie spał, w nocy 3x karmienie i spał do 8.30 a rano złożył mamie życzenie
Niestety w ostatnie dni jak ma ten skok i więcej na cycu wisi to nie bardzo jak się z domu ruszyć. W aucie jest spokojna... ale jak wyjmiesz z fotelika to za dlugo nie polażę, bo chce cyca. Ostatnio nawet mini zakupy w Żabce robiliśmy, bo maly sklep i można było się szybko ewakuować. Wróciliśmy do domu po 20 minutach a rzuciła się na cyca jakby tydzień nie jadła.
A od wczoraj dodatkowo traktuje cyca jako najnowszą zabawkę... śmieje się do niego... gada z nim. 😅 Nad lewym cyckien koło pachy mam takiego pieprzyka wielkości groszku... bardzo ciemny i wypukły... ostatnio Lilka go zauważyła i bada go paluszkami i wypluwa cyca żeby mu się przyjrzeć podczas badania. 😉

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Haha samara szaleje

Tak nogami wierzga ze co chwila te zatrzaski w kroku się odpinaja od śpiochów

Haha

Ale ma radoche
Pewnie jest w szoku, że nic ją nie blokuje 😊 dawaj filmik 😀

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:

Ja NIE POLECAM z firmy KinderKraft. Kupiłam i niby mata fajna i Lilce się zaczyna coraz bardziej podobać. Ale na pałąkach się materiał pruje... od momentu wyjęcia nowej z pudła, więc jakość pałąków taka sobie. Do reszty nie mam nic do zarzucenia. Ale skoro w mojej szycie się na paląkach rozchodzi, to w innej może wszędzie.

Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 14:57   #3983
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
A ja ostatnio czytałam, że w Wadowicach kasa się skończyła i wstrzymali wypłatę 😊 tam dużo cyganów mieszka i zastanawiam się, czy to nie przez to czasem.

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Niestety w ostatnie dni jak ma ten skok i więcej na cycu wisi to nie bardzo jak się z domu ruszyć. W aucie jest spokojna... ale jak wyjmiesz z fotelika to za dlugo nie polażę, bo chce cyca. Ostatnio nawet mini zakupy w Żabce robiliśmy, bo maly sklep i można było się szybko ewakuować. Wróciliśmy do domu po 20 minutach a rzuciła się na cyca jakby tydzień nie jadła.
A od wczoraj dodatkowo traktuje cyca jako najnowszą zabawkę... śmieje się do niego... gada z nim. 😅 Nad lewym cyckien koło pachy mam takiego pieprzyka wielkości groszku... bardzo ciemny i wypukły... ostatnio Lilka go zauważyła i bada go paluszkami i wypluwa cyca żeby mu się przyjrzeć podczas badania. 😉

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Pewnie jest w szoku, że nic ją nie blokuje 😊 dawaj filmik 😀

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Ja NIE POLECAM z firmy KinderKraft. Kupiłam i niby mata fajna i Lilce się zaczyna coraz bardziej podobać. Ale na pałąkach się materiał pruje... od momentu wyjęcia nowej z pudła, więc jakość pałąków taka sobie. Do reszty nie mam nic do zarzucenia. Ale skoro w mojej szycie się na paląkach rozchodzi, to w innej może wszędzie.

Jutro z rana ja nagram jak się obudzi i zacznie tańczyć

Musiałam jej na 68 ubrać to ich nie rozpina

Mia i Tosia <3

Stary 2016-05-26, 14:59   #3984
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzaasti Pokaż wiadomość
tak już zakupiliśmy jest dziecko musi być prezencik chociaż symbolicznie
Cytat:

u mnie aż tak strasznie nie wypadają ale bardziej niż w ciąży to fakt
Cytat:

mamy taką http://www.pinkorblue.pl/fisher-pric...Fcsxcgodw5QLfg
szał ostatnio jest na nią odkąd zaczyna chwytać w łapki osobiście poleciłabym Ci rozejrzeć się za porządną firmową ale trudno stwierdzić czy Jan będzie zainteresowany myślę że tak bo u nas też wcześniej było różnie ale jak piszę odkąd chwyta to mam go z głowy na dłuższy czas jak go tam położę
Cytat:
Haha to znasz mój ból

U mnie to samo z włosami
co za zmiany jestem ciekawa jak będziesz wyglądać

publiczne karmienie zaliczone dziś chyba wzbudziłam sensacje mimo wszystko marudzić mi zaczął stwierdziłam że może pić mu się chce to co miałam do domu pędzić? czemu ludzie są tacy dziwni ? i tak się przyglądają? dodam że to również były kobiety...a dyskretnie to zrobiłam i w zasadzie nic widać nie było ale jednak...

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 15:22   #3985
Elena_22
Wtajemniczenie

Dzień dobry mamusie!
wzystkiego naj w dniu naszego swięta

My bylismy pierwszy raz oprócz chrzcin w kosciele, mały oczywiscie przespał , ale dzis upał okropny, chowamy się na razie w domu.

Badzia, wydaje mi się, ze u Krzysia to moze klej od tego plastra powoduje te ranki a to w połączeniu z upałami jest nieciekawe .
Moja K. kiedys cos ugryzło tak, ze musieliśmy smarowac jakaś maścia i zaklejać plastrem, a potem miała taką prawie ranę jak piszesz. Wietrzyliśmy to i czymś samrowalismy, ale nie pamietam, co to było .

Nana, jak Domis?leki działają?

Paula, nawet sobie nie wyobrażam Waszej radości z uwolnienia sie od szelek, teraz kolej na Przemka Joann

Marcia, duze wesle, ale wiadomo, jak duza rodzina to inaczej się nie da. Pochwal się sukienką .

Mój M. wcale nie wyprzedza innych dzieci, raczej jest w tyle, wcale się teraz nie przekręca, chyba, ze leży na brzuszku, to na jednej rączce się podnosi i wtedy boję się, ze się przefiknie. a tak to leniuch do obrotów, ale juz wiem, żeby nie panikowac, tylko cierpliwie czekać, ąz przyjdzie jego czas.

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
U mnie to samo z włosami
Zapałka to pół biedy, ja powinnam ogolić sie do skóry , do tego robiły się matowe, brzydkie po prostu

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Caramel 85 Pokaż wiadomość
My mamy dwie maty, canpol babies ocean i lamaze domek, wszystkie moje dzieci je bardzo lubiły. Mieliśmy też po córce siostry tiny love małpia wyspa, ale ta nam nie przypadła do gustu, ale to pewnie dlatego że było na niej najmniej atrakcji. Mata z canpolu jest rewelacyjna, ale wytrzymuje max kilka prań ręcznych, później robi się wyblakła i niektóre elementy robią się niemiłe w dotyku. Wytrzymała moich dwóch synów, dla Paulinki musiałam kupić nową.
Caramel ja mam z canpola, ale taka z misiami i jest swietna nawet po x praniach , nie wyblakła, zabawki sa w super stanie, a ja jestem maniaczką prania . Prałam w pralce .Wytrzymała po córce ( w tym roku 7 lat) i służy Milkowi.

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
publiczne karmienie zaliczone dziś chyba wzbudziłam sensacje mimo wszystko marudzić mi zaczął stwierdziłam że może pić mu się chce to co miałam do domu pędzić? czemu ludzie są tacy dziwni ? i tak się przyglądają? dodam że to również były kobiety...a dyskretnie to zrobiłam i w zasadzie nic widać nie było ale jednak...
Brawa też tego nie rozumiem , ja tam staram się nie patrzeć na karmiacą, żeby nie peszyć jej, albo się uśmiechnę, bo to takie miłe .
chyba szok bym przeżyła, jak bym zobaczyła karmionego piersia kilkulatka, ale taki maluszek ?

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Esorku, ja się poryczałam, jak odsłuchałam tę melodię co wrzucałaś link , i to jeszcze w dzien matki
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 16:04   #3986
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
tak już zakupiliśmy jest dziecko musi być prezencik chociaż symbolicznie

u mnie aż tak strasznie nie wypadają ale bardziej niż w ciąży to fakt

mamy taką http://www.pinkorblue.pl/fisher-pric...Fcsxcgodw5QLfg
szał ostatnio jest na nią odkąd zaczyna chwytać w łapki osobiście poleciłabym Ci rozejrzeć się za porządną firmową ale trudno stwierdzić czy Jan będzie zainteresowany myślę że tak bo u nas też wcześniej było różnie ale jak piszę odkąd chwyta to mam go z głowy na dłuższy czas jak go tam położę

co za zmiany jestem ciekawa jak będziesz wyglądać

Ja ta sama mata

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Elenko ładna muzyka 🎶 też się często przy niej wzruszam

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-05-26, 16:10   #3987
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:

Elenko ładna muzyka 🎶 też się często przy niej wzruszam
Ja jestem tak śmiesznie skonstruowana, ze często przy muzce klasycznej czuję sciskanie w gardle i ryczę , i nie tylko klasycznej . Choc się nie znam na takim gatunku muzyki, prosta baba ze mnie

Ostatnio moja K. słuchała Mozarta i się popłakała, pytam, dlaczego płacze, odpowiedziała- bo to takie piękne .
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 16:17   #3988
kaaasi
Zakorzenienie

Esorek tak doczytałam ze masz ta sama
Elena nie zrozumiem ludzi nigdy nawet nie kremowa łam się bo to w parku mało ruchliwa uliczka ale trochę to trwało wiec chodzili ludzie.... cyca nie było na wierzchu raczej schowany pod koszulka no ale przecież trzeba rzucić spojrzenie z pioruna mi...ehh Ci ludzie

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 17:19   #3989
marciar7
Zakorzenienie

Dziewczyny masakra u nas. Nie jadla od 12 i nie chce a placze z głodu i nir chce :-( butli tez nie wody nie :-(

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Dalan czopek bo juz nic nie dziala. Zabijcie mnie :-( czemu ona nie chce cycka

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Nie uwierzycie co zrobilismy.

Tz ja zaczal uspokajac w pozycji na brzuszku. Jak w koncu zaczela usypiac i przestała sie drzec to ja podeszlan szybko i wsadzilam jej wbuzie cycka. Zaczęła ssać! Zaspokoila pierwszy głód więc my powoli do łóżka zaczelismy isc. On z nia na rekach a ja przyczepiona do niej... Jak to musialo wygladac. Szybko odczepilam sie od niej i polozylismy sie na łóżku. Zalapala i zjadla. Ja pieprze.
Stary 2016-05-26, 17:22   #3990
wykalacka
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny za polecenie mat. Jak bede w domu to pogooglam dokladniej na kompie.
Kasia a jestes zadowolona z tej swojej na tyle ze warta tej $? Na olx sa duzo tansze ale pewnie tz bedzie chcial kupić nowa.
Wstepnie wpadla mi ta w oko http://www.ceneo.pl/13652423
A mate skip hop ktos moze ma? Strsznie te pierunstwa drogie, a wydaje mi sie ze taka mata na krotko jest raczej?
Cytat:
Dziewczyny masakra u nas. Nie jadla od 12 i nie chce a placze z głodu i nir chce :-( butli tez nie wody nie :-(

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Dalan czopek bo juz nic nie dziala. Zabijcie mnie :-( czemu ona nie chce cycka
Jejku co ta Zoska wyprawia Nie potrafię Ci pomóc a mama co mowi??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości