Mamusie czerwcowe cz. 6 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-26, 10:46   #3991
olinka012
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6

Dziewczyny jaka akcja
Pielęgniarka zaczela sie mnie czepiac dlaczego jem juz o 6.30 a nie czekam na 8.30
Wezwali lekarza walnelam im taki wyklad ze zatkalo ich!
Mam jesc 6.30 jak jestem glodna. Kolejna kwestia. Pytam jak sie maja ziemniaki rozgotowane z sosem do cukrzycy!!!! Wrylo ich... chce do domu. Powiedzieli wow to pani moglaby nas uczyc. To nie chodzi o to! To chodzi o michalka zdrowie

Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 10:54   #3992
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaka akcja
Pielęgniarka zaczela sie mnie czepiac dlaczego jem juz o 6.30 a nie czekam na 8.30
Mam jesc 6.30 jak jestem glodna. Kolejna kwestia. Pytam jak sie maja ziemniaki rozgotowane z sosem do cukrzycy!!!! Wrylo ich... chce do domu. Powiedzieli wow to pani moglaby nas uczyc. To nie chodzi o to! To chodzi o michalka zdrowie

O mAtko, co za ludzie. Dobrze że im przy gadalas!

Majkela to zwykła milka mleczna. Uwielbiam milki dużo zdrówka dla Was i obyscie mogli jak najszybciej wrócić do domu

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 10:57   #3993
LaLaRe87
Rozeznanie

Radena - ogromne gratulacje!!!! śliczna kruszyneczka !!!!!

Moja Marcelinka
LaLaRe87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 11:03   #3994
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6

Mam mega dylemat od wczoraj i nie wiem co zrobić a mianowicie ;
Byłam ustalić termin na CC i sama nie wiem co z tym fantem zrobić. Kwalifikacja trwała może z 5 min. Żadnego mierzenia ważenia czy KTG. Kazali mi tylko pokazać skierowanie (ani książeczki ciąży, ani nic) i powiedzieć termin z OM. Powiedziałam więc zgodnie z prawdą, że z OM to 16.06, ale wiem że ciąża jest młodsza bo owulacje miałam dopiero w 23-25 dc i z pierwszych USG wychodził 25-26.06. Dostałam skierowanie na CC z datą 09.06 czyli policzyli mi datę porodu wg. OM. Więc mówię , że to za wcześnie ale babka do mnie, że tak będzie dobrze i tyle. Jak wyszłam to się poryczałam, bo ja nie wiem czy tak będzie dobrze i nie wiem co mam zrobić wg USG i mojej wiedzy to będzie 37t+4d i nie wiem czy chcę, żeby tak tak wcześnie mi synka z brzucha wygonili Siedzimy z TŻ od wczoraj i myślimy co zrobić - czy zmieniać szpital czy zaufać lekarzom bo przecież wiedzą co robią, a w tym szpitalu jest bardzo dużo CC i podobno tak właśnie ustalają termin ...
Stary 2016-05-26, 11:17   #3995
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Byłam ustalić termin na CC i sama nie wiem co z tym fantem zrobić. Kwalifikacja trwała może z 5 min. Żadnego mierzenia ważenia czy KTG. Kazali mi tylko pokazać skierowanie (ani książeczki ciąży, ani nic) i powiedzieć termin z OM. Powiedziałam więc zgodnie z prawdą, że z OM to 16.06, ale wiem że ciąża jest młodsza bo owulacje miałam dopiero w 23-25 dc i z pierwszych USG wychodził 25-26.06. Dostałam skierowanie na CC z datą 09.06 czyli policzyli mi datę porodu wg. OM. Więc mówię , że to za wcześnie ale babka do mnie, że tak będzie dobrze i tyle. Jak wyszłam to się poryczałam, bo ja nie wiem czy tak będzie dobrze i nie wiem co mam zrobić wg USG i mojej wiedzy to będzie 37t+4d i nie wiem czy chcę, żeby tak tak wcześnie mi synka z brzucha wygonili Siedzimy z TŻ od wczoraj i myślimy co zrobić - czy zmieniać szpital czy zaufać lekarzom bo przecież wiedzą co robią, a w tym szpitalu jest bardzo dużo CC i podobno tak właśnie ustalają termin ...
A co na to twoj lekarz? Jego zapytaj jaki termin będzie najlepszy.

41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 11:21   #3996
kiara92
Rozeznanie

Radena Malutka jest cudowna!

Chudziaszek Z jednej strony to już bedzie i tak ciąża donoszona, mały nie będzie wcześniakiem, ale jeśli nadal masz wątpliwości to widzę chyba tylko jedno wyjście: iść na prywatną wizytę/konsultację do lekarza z tego szpitala, który ewentualnie może cos doradzić czy pomóc w zmianie daty cc. Nie wiem jak w innych szpitalach, ale na Kopernika Podobnież zawsze ustalają termin cc na równy tydzień przed terminem z OM, o ile nie wypada w weekend. Mam jeszcze do Ciebie pytanie: czy na tą kwalifikację umawiałaś się w szpitalu dużo wcześniej i czy nie przeprowadzał jej ordynator tego szpitala, bo tak jest na stronie napisane? Nie wiem czy czytałaś, ale ja ostatecznie też mam skierowanie na cc na Ujastek i muszę się właśnie umówić na kwalifikację.
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 11:22   #3997
chudziaszek11
Wtajemniczenie

My już po sesji (postaram się coś wymyślić i wrzucić jakieś zdjęcia do klubu, tylko ogarnę co i jak) Moja próżność została zaspokojona a zdjęcia mega mi się podobają, mimo że trochę jak orka wyglądam acz, już się pogodziłam z tym, że ciąża to taki czas.

Madzia gratuluję Cudownie że już jesteście razem.
Radena gratuluję To Basia Ci prezent zrobiła
Miqesi i Ania nie smutajcie - Wasze Mamy na pewno patrzą na was z góry
PikPik kciuki żeby wszystko było dobrze i żebyś w razie orodu wylądowała w odpowiednim szpitalu
Cierpliwosci piękne życzenia
Kaśka uparciuch z tego Michałka, ale masz przynajmniej piękną datę na CC
Kiara a kiedy idziesz się zapisać na CC na Ujastku??
Hania pięknie o córeczce piszesz
Majkela
obyś szybko wróciła do domu

Mam nadzieję, ze nikogo nie pominęłam z ważnymi sprawami, ale taka zamotana jestem tym CC Poniżej jedno ze zdjęć z sesji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg MONIKAIBASTEKIWOJTEKIMG_8162.jpg (57,2 KB, 36 załadowań)
Stary 2016-05-26, 11:24   #3998
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Haneczka mi się szybko skończyło krwawienie. Pamiętam że szybko przeszłam na podpaski a potem na wkładki.

Dzanet super prezent

Ja nic nie dostałam. Mój mąż nie umie uczyć dziecka jak się docenia matkę.
U mnie probowalieano życzenia zlozyc, ale wyszlo tak:
Igi: mamus...życzenie... to dzisiaj jedziemy na lotnisko prawda?
Haha...
Mize mąż się ogarnie. Kopnij go zeby Cie nie targal po truskawki, jak ma ochotę niech sam przyniesie..

Cytat:
Dziewczyny jaka akcja

brawo!!!!!
Cos mają zamiar z tym jedzeniem zrobic?

Cytat:
Tak, jak dzanet napisala. Skonsultuj ze swoim.

DZANET jakieś przeczucia, kiedy ta moja mala Niespodzianka wyjdzie do nas?

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 11:29   #3999
Miqesi
Wtajemniczenie

Olinka, bez komentarza na zachowanie personelu szpitala.....

chudziaszek, pierwsze zdjęcie piękne, czekamy na więcej

elaine-blath, masuriangirl, soffinka, australia

Coś u Was cisza Obijacie się, a może któraś właśnie rodzi?

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 11:31   #4000
Konto usunięte

Elaine na razie brak przeczuc niestety mam nadzieję że Ty z kolei będziesz miała prezent na dzień dziecka

Stary 2016-05-26, 11:32   #4001
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Miałam nie cytować, ale.... Sprawdź sobie jaki syf dają do tej coli zamiast cukru! Serio cukier to małe zło przy tych słodzikach. Dla mnie to jak picie proszku do prania, taka sama chemia.
Kup arbuza, słodki i napić się możnmożna
Zgadzam się z Tobą, pamiętam jak pracowałam w Anglii, ludzie zamawiali full niezdrowego jedzenia i colę zero dla rozgrzeszenia.

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Dziewczynki wychodzimy do domku :-D na ktg będę jeździć co drugi dzień. Na nowo muszę torbę spakować. Jak wytrwamy i z dziećmi będzie ok, to cc nie wcześniej niż w 37tc, a skończony będzie 6.06 :-D idealna data by była :-D
Fajnie , że wychodzicie, tylko pozazdrościć.

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Rozumiem doskonale Twoje odczucia, ja pierwsza noc jak Igi sie urodzil to nie spalam tylko sie w niego.wpatrywalam. a naprawdę nie czulam przed ciążą instynktu macierzyńskiego a ciąża byla zaplanowana troche z rozsądku bo juz stara bylam. To uczucie mnie zaskoczyło i powiem szczerze ze do tej pory czuję jakby dopelnialo moje poczucie kobiecości.
Fajnie to słyszeć, ja też ciąża z rozsądku, zaczęły mi się problemy z krzepliwością robić jak brałam anty na moje hormony. Stwierdziliśmy, że to dobra okazja, jak to było w naszym ulubionym serialu "Jak poznałem Waszą matkę" - wszechświat do nas przemówił Moja mama też na początku była do dzieci sceptyczna, a później się jej zmieniło, więc liczę, że u mnie też tak będzie.
I co Ty piszesz, że przy pierwszej ciąży stara byłaś skoro jeśli dobrze widzę miałaś 29 lat? Po tym wpisie myślałam, że jesteś sporo starsza ode mnie, a tu nie.

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Dzanet,Ty wiedzmo!!! ;-)

Dziewczyny,dziś o 6.25 urodziłam sn córeczkę Basię ma 2620 g i 50 cm
Na razie nie mam zdjęcia,ale uwazam,że jest przepiękna i tak kwilila slodziutko
Poplakalam się, jak ja trzymałam,że szczęścia ze już ją mam i z tego że już jestem po porodzie. Opiszę Wam wszystko jak znajdę chwilę,a teraz idę kimnac. Jestem z siebie cholernie dumna,że dałam radę jedynie z pomocą gazu rozweselajacego;-)
Gratulacje i szacunek, że udało Ci się tylko przy pomocy gazu.

To laski zgodnie z prawem serii, która następna?

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Dzień dobry, Dziewczynki

Wszystkim Mamusiom życzę cudownego dnia
Ja się dzisiaj popłakałam, kiedy weszłam na FB i przeczytałam posta Chodakowskiej, żeby wstawić zdjęcie z mamą..........
Tak mi się przykro zrobiło, że niestety, ja już nie będę mieć tej szansy, żeby sobie zrobić zdjęcie z mamą.... porozmawiać, pośmiać się....
Za parę dni 1 rocznica śmierci...

Przepraszam za te smuteczki tutaj... ale nie mogę z tego smutku....
i ania też.

Cytat:
Dziewczyny jaka akcja

Widzę, że nie tylko u mnie zdarzają się nawiedzone. Może jej chodziło o to, że lekarz na obchodzie może chcieć zrobić badania, ale to niech się orientują dzień wcześniej ze zleceniem. Dobrze, że im nagadałaś.

W avatarze Andie MacDowell.

Edytowane przez MariaFrancesca
Czas edycji: 2016-05-26 o 11:40
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-26, 12:00   #4002
olinka012
Zadomowienie

Ja juz tu leze bezsensu bo badania porobili.
RADENA GRATULACJE!!!!!!

Stary 2016-05-26, 12:12   #4003
motylek1984
Zadomowienie

Radena, ogrone gratulacje :-D ale Basieńka zrobiła ci prezent. I ekstra waga małej, moje w tym samym tygodniu, a ważą dopierno 2.2kg.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 12:12   #4004
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Basia pozdrawia Ciocie

Boże jaka piękna Kruszyna:love :
Zacałowałabym:calu s:

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość

Fajnie to słyszeć, ja też ciąża z rozsądku, zaczęły mi się problemy z krzepliwością robić jak brałam anty na moje hormony. Stwierdziliśmy, że to dobra okazja, jak to było w naszym ulubionym serialu "Jak poznałem Waszą matkę" - wszechświat do nas przemówił Moja mama też na początku była do dzieci sceptyczna, a później się jej zmieniło, więc liczę, że u mnie też tak będzie.
I co Ty piszesz, że przy pierwszej ciąży stara byłaś skoro jeśli dobrze widzę miałaś 29 lat? Po tym wpisie myślałam, że jesteś sporo starsza ode mnie, a tu nie.

No to przybijamy piąteczkę
Ja przeraziłam się 30 na liczniku a do tego sytuacja w pracy stała się nieciekawa więc...
a teraz jestem super zadowolona

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 12:13   #4005
Konto usunięte

Cytat:
Basia pozdrawia Ciocie
Cześć Basieńko!

Chudziaszek super fotka Paznokcie czaderskie
Czekamy na te w całej okazałości
Stary 2016-05-26, 12:16   #4006
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Tak zrobię - spytam w poniedziałek mojego lekarza, ale powiem wam że jak pomyślę, że jeszcze TYLKO 2 tygodnie to mam napad paniki czy ja jestem gotowa być mamą??? Ale chyba bardziej nie będę nie?? chyba cały długi weekend będę prasować
Motylku
super, że jesteście już w domku
Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Radena Malutka jest cudowna!

Chudziaszek Z jednej strony to już bedzie i tak ciąża donoszona, mały nie będzie wcześniakiem, ale jeśli nadal masz wątpliwości to widzę chyba tylko jedno wyjście: iść na prywatną wizytę/konsultację do lekarza z tego szpitala, który ewentualnie może cos doradzić czy pomóc w zmianie daty cc. Nie wiem jak w innych szpitalach, ale na Kopernika Podobnież zawsze ustalają termin cc na równy tydzień przed terminem z OM, o ile nie wypada w weekend. Mam jeszcze do Ciebie pytanie: czy na tą kwalifikację umawiałaś się w szpitalu dużo wcześniej i czy nie przeprowadzał jej ordynator tego szpitala, bo tak jest na stronie napisane? Nie wiem czy czytałaś, ale ja ostatecznie też mam skierowanie na cc na Ujastek i muszę się właśnie umówić na kwalifikację.
Uspokoiłaś mnie trochę z tym Kopernika - skoro tam też tak robią, to chyba wiedzą co robią, bo przecież nie każdy ma regularne cykle więc biorą to na poprawkę
Ja umawiałam się jakieś 2 tygodnie wcześniej. Zadzwoń pod numer 126803400 (tak mam zapisane na katreczce z terminem więc myślę że to ten) Musisz podać tam swoje dane, na pewno spytają Cię o tydzień ciąży i w zależności od tego umówią - mi kazali być w 36tc. Kwalfikacje ma robić ordynator, ale wczoraj miał jakąś operację i była inna lekarka. Każą Ci przyjść pewnie koło 10.00 - 10.30 ale wtedy i tak jeszcze raz idziesz do recepcji i czekasz. Od 11.00 przyjmują i kolejność wg. własnego widzimisie - czytają nazwiska ięc nie ma sensu przychodzić za wccześnie bo nic Ci to nie da a czemu w końcu Ujastek?

Cytat:
Basia pozdrawia Ciocie
Piękny okruszek
Stary 2016-05-26, 12:20   #4007
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Tak zrobię - spytam w poniedziałek mojego lekarza, ale powiem wam że jak pomyślę, że jeszcze TYLKO 2 tygodnie to mam napad paniki czy ja jestem gotowa być mamą??? Ale chyba bardziej nie będę nie?? chyba cały długi weekend będę prasować
Motylku
super, że jesteście już w domku

Uspokoiłaś mnie trochę z tym Kopernika - skoro tam też tak robią, to chyba wiedzą co robią, bo przecież nie każdy ma regularne cykle więc biorą to na poprawkę
Ja umawiałam się jakieś 2 tygodnie wcześniej. Zadzwoń pod numer 126803400 (tak mam zapisane na katreczce z terminem więc myślę że to ten) Musisz podać tam swoje dane, na pewno spytają Cię o tydzień ciąży i w zależności od tego umówią - mi kazali być w 36tc. Kwalfikacje ma robić ordynator, ale wczoraj miał jakąś operację i była inna lekarka. Każą Ci przyjść pewnie koło 10.00 - 10.30 ale wtedy i tak jeszcze raz idziesz do recepcji i czekasz. Od 11.00 przyjmują i kolejność wg. własnego widzimisie - czytają nazwiska ięc nie ma sensu przychodzić za wccześnie bo nic Ci to nie da a czemu w końcu Ujastek?

Piękny okruszek
Tak naprawdę nie da sie na to przygotowac. TO SIE DZIEJE ))))

Stary 2016-05-26, 12:28   #4008
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Radena, ogrone gratulacje :-D ale Basieńka zrobiła ci prezent. I ekstra waga małej, moje w tym samym tygodniu, a ważą dopierno 2.2kg.
No właśnie, a ta laska ode mnie z pokoju twierdzi, że jedno waży 2.100 a drugie 2.700 w 31 tc - trochę ciężko mi w to uwierzyć, tym bardziej, że jest niska a tatuś też wielkoludem nie jest. No i doigrała się, ciągle siedziała zamiast leżeć, dotykała ciągle brzucha. I dziś od rana regularne skurcze na 100, bóle krzyżowe, lekarz powiedział, że poród wisi na włosku. Może powiecie, że jestem okrutna, ale jakoś mi jej nie szkoda.

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Boże jaka piękna Kruszyna:love :
Zacałowałabym:calu s:

No to przybijamy piąteczkę
Ja przeraziłam się 30 na liczniku a do tego sytuacja w pracy stała się nieciekawa więc...
a teraz jestem super zadowolona
Co Ty, wiek to tylko liczba, najważniejszy jest stan umysłu.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 12:37   #4009
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
RADENA- gratulacje! Witamy Basię wśród dzieciaczków wątkowych A nie mówiłam wczoraj, że organizm chce już urodzić i jak tylko odepną kroplówkę to urodzisz?

Veronique- opieka nad małym dzieckiem to jest wysiłek i to porządny. Uważaj na siebie

Piękne życzenia Cierpliwość Dla Ciebie też najlepsze
Mój starszak zrobił mi dzisiaj prezent- siku na nocnik sam chciał

Madzia, daj sobie czas- spokojnie. Przytulaj Hanię jak najwięcej, żeby sygnał napływał do mleczarni, że jest dziecko. Oj boli to obkurczanie... Jesteś dzielna
Podkłady to tak co godzinę, dwie - na początku często. Potem już zwykłe podpaski wystarczą.

Olinka- to ruszaj się jak tylko Ci lepiej. Przecież nie musisz leżeć, bo nie masz problemów z szyjką. Nie wiem czy u Ciebie w szpitalu coś takiego jest, ale w Rzeszowie, raz w tygodniu było po Mszy błogosławieństwo matek oczekujących dziecka. Piękne to było i wzruszające

Nie denerwuj się, szkoda dziecka. Napij się melisy i Ci przejdzie.

Miqesi, Ania - uściski. Nie potrafię sobie wyobrazić jak to jest
Bylam 1 ciezarna i ksiadz sam spytal czy mnie moze poblogoslawic. Wzruszajace!

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
U mnie probowalieano życzenia zlozyc, ale wyszlo tak:
Igi: mamus...życzenie... to dzisiaj jedziemy na lotnisko prawda?
Haha...
Mize mąż się ogarnie. Kopnij go zeby Cie nie targal po truskawki, jak ma ochotę niech sam przyniesie..

brawo!!!!!
Cos mają zamiar z tym jedzeniem zrobic?

Tak, jak dzanet napisala. Skonsultuj ze swoim.

DZANET jakieś przeczucia, kiedy ta moja mala Niespodzianka wyjdzie do nas?
Pewnie nic ale lekarz PRZEPROSIL
Dojadam ciagle bo umarlabym z glodu
Mam nadzieję ze jutro wyjde bo to strata czasu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-26, 12:50   #4010
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu cesarka na zimno? Nie lepiej poczekac na akcje i wtedy ciac?

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 12:53   #4011
fiazo
Zakorzenienie

Zebrah brawo dla starszaka za siku

Majkela dzięki już lepiej ale jeszcze sporo kaszle. A Ty wiesz kiedy będziesz mogla wrócić do domu

Olinka o kurde jakieś jaja sobie robią?! Jak można się czepiać. Jak nie musisz być na czczo to co im do tego kiedy jesz.

Chudziaszek nie wiem co doradzić

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 13:13   #4012
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Zebrah brawo dla starszaka za siku

Majkela dzięki już lepiej ale jeszcze sporo kaszle. A Ty wiesz kiedy będziesz mogla wrócić do domu

Olinka o kurde jakieś jaja sobie robią?! Jak można się czepiać. Jak nie musisz być na czczo to co im do tego kiedy jesz.

Chudziaszek nie wiem co doradzić
Dziewczyny tu sa takie glodowe porcje ze jeszcze schudne nie wiem czy smiac sie czy plakac
Troche smutno mi dzisiaj. Ola byla u mnie wczoraj a dzis jestem sama w dzien mamy i imieniny. Nie dadza rady wpasc. Ale spoko

Stary 2016-05-26, 13:18   #4013
motylek1984
Zadomowienie

Chudziaszek, ja też nie mogę uwierzyć, że za 2tyg, moje maluchy już napewno będą z nami :-D też się boję, czy podołamy,ale jak nie my to kto??

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Maria, mnie też się nie wydaję, żeby w 31tc dzieci już tyle ważyły. Mnie też takiej nie szkoda, bo zamiast chuchać i dmuchać, to robiła co chce, to tylko na jej wyraźne życzenie poród się zaczął, tylko szkoda tych dzieciaczków, bo to jeszcze za wcześnie, żeby już się urodzić. :-(

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-26, 13:19   #4014
Madzia9999
Zakorzenienie

Chudziaszek ja nie wierzyłam, że podolam dopki Hania nie zaczęła mi mocno płakać. Tz już wyszedł, ja obolala po cc, szwy ciągną, strach jak cholers żeby dziecko z rąk nie wypadło. Wyjęłam mała z łóżeczka jakoś instynktownie! Dacie radę!
Motylek dobrze gada

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 13:22   #4015
motylek1984
Zadomowienie

Chudziaszek, to już ciąża donoszona, ale mój gin, też twierdzi, że jeżeli jest wszystko ok to lepiej na akcję poczekać i wtedy ciąć, oczywiście to się tyczy ciąży poj.
Stary 2016-05-26, 13:22   #4016
Madzia9999
Zakorzenienie

Teraz już sams przy niej wszystko robię nawet na noc nie oddaje dziecka! jak na nią patrzę to tak jakby mniej boli!

Pediatra dziś była, trzeba będzie podciac wiezadelko ale jeszcze nie teraz bo zerknela jak mała cycka łapie i nie jest to interwencja na już.
Jutro mała będzie miała usg nerek, ze względu na moje problemy poprosiłam żeby jej zrobili.

Sophia Loren
Stary 2016-05-26, 13:24   #4017
motylek1984
Zadomowienie

Madzia, jesteś bardzo dzielną mamusią. A z małą napewno będzie wszystko ok.
Stary 2016-05-26, 13:29   #4018
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia, jesteś bardzo dzielną mamusią. A z małą napewno będzie wszystko ok.
Staram się być najlepsza jak tylko potrafię! Bardzo mi zależy żeby to kp się rozkrecilo.
Usg to tak kontrolnie jeśli jesteśmy już w szpitalu to warto sprawdzić.

Tz rodzice byli na krótko zobaczyć Hanie Obydwoje wzruszeni. Rety ile emocji takie maleństwo wywołuje!

Motylku tak sobie rozkminiam teraz czy połóg przy bliźniaksch trwa tyle samo czy mniej

Sophia Loren
Stary 2016-05-26, 13:40   #4019
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Basia pozdrawia Ciocie
Śliczna dziewczynka przekochana

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
My już po sesji (postaram się coś wymyślić i wrzucić jakieś zdjęcia do klubu, tylko ogarnę co i jak) Moja próżność została zaspokojona a zdjęcia mega mi się podobają, mimo że trochę jak orka wyglądam acz, już się pogodziłam z tym, że ciąża to taki czas.

Madzia gratuluję Cudownie że już jesteście razem.
Radena gratuluję To Basia Ci prezent zrobiła
Miqesi i Ania nie smutajcie - Wasze Mamy na pewno patrzą na was z góry
PikPik kciuki żeby wszystko było dobrze i żebyś w razie orodu wylądowała w odpowiednim szpitalu
Cierpliwosci piękne życzenia
Kaśka uparciuch z tego Michałka, ale masz przynajmniej piękną datę na CC
Kiara a kiedy idziesz się zapisać na CC na Ujastku??
Hania pięknie o córeczce piszesz
Majkela
obyś szybko wróciła do domu

Mam nadzieję, ze nikogo nie pominęłam z ważnymi sprawami, ale taka zamotana jestem tym CC Poniżej jedno ze zdjęć z sesji
Super zdjęcie czekamy na wiecej
Stary 2016-05-26, 13:44   #4020
motylek1984
Zadomowienie

Madzia, chyba tyle samo, albo nawet dłużej, bo macica dużo bardziej rozciągnięta i dłużej musi się obkurczać.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości