|
|
#3991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
Dziewczyny jaka akcja
Pielęgniarka zaczela sie mnie czepiac dlaczego jem juz o 6.30 a nie czekam na 8.30 Wezwali lekarza walnelam im taki wyklad ze zatkalo ich! Mam jesc 6.30 jak jestem glodna. Kolejna kwestia. Pytam jak sie maja ziemniaki rozgotowane z sosem do cukrzycy!!!! Wrylo ich... chce do domu. Powiedzieli wow to pani moglaby nas uczyc. To nie chodzi o to! To chodzi o michalka zdrowie Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3992 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Majkela to zwykła milka mleczna. Uwielbiam milki dużo zdrówka dla Was i obyscie mogli jak najszybciej wrócić do domu ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3993 |
|
Rozeznanie
|
Radena - ogromne gratulacje!!!! śliczna kruszyneczka !!!!!
|
#3994 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
Mam mega dylemat od wczoraj i nie wiem co zrobić a mianowicie ;
Byłam ustalić termin na CC i sama nie wiem co z tym fantem zrobić. Kwalifikacja trwała może z 5 min. Żadnego mierzenia ważenia czy KTG. Kazali mi tylko pokazać skierowanie (ani książeczki ciąży, ani nic) i powiedzieć termin z OM. Powiedziałam więc zgodnie z prawdą, że z OM to 16.06, ale wiem że ciąża jest młodsza bo owulacje miałam dopiero w 23-25 dc i z pierwszych USG wychodził 25-26.06. Dostałam skierowanie na CC z datą 09.06 czyli policzyli mi datę porodu wg. OM. Więc mówię , że to za wcześnie ale babka do mnie, że tak będzie dobrze i tyle. Jak wyszłam to się poryczałam, bo ja nie wiem czy tak będzie dobrze i nie wiem co mam zrobić Siedzimy z TŻ od wczoraj i myślimy co zrobić - czy zmieniać szpital czy zaufać lekarzom bo przecież wiedzą co robią, a w tym szpitalu jest bardzo dużo CC i podobno tak właśnie ustalają termin ...
|
#3995 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3996 |
|
Rozeznanie
|
Radena Malutka jest cudowna!
Chudziaszek Z jednej strony to już bedzie i tak ciąża donoszona, mały nie będzie wcześniakiem, ale jeśli nadal masz wątpliwości to widzę chyba tylko jedno wyjście: iść na prywatną wizytę/konsultację do lekarza z tego szpitala, który ewentualnie może cos doradzić czy pomóc w zmianie daty cc. Nie wiem jak w innych szpitalach, ale na Kopernika Podobnież zawsze ustalają termin cc na równy tydzień przed terminem z OM, o ile nie wypada w weekend. Mam jeszcze do Ciebie pytanie: czy na tą kwalifikację umawiałaś się w szpitalu dużo wcześniej i czy nie przeprowadzał jej ordynator tego szpitala, bo tak jest na stronie napisane? Nie wiem czy czytałaś, ale ja ostatecznie też mam skierowanie na cc na Ujastek i muszę się właśnie umówić na kwalifikację. |
|
|
|
#3997 |
|
Wtajemniczenie
|
My już po sesji (postaram się coś wymyślić i wrzucić jakieś zdjęcia do klubu, tylko ogarnę co i jak) Moja próżność została zaspokojona a zdjęcia mega mi się podobają, mimo że trochę jak orka wyglądam acz, już się pogodziłam z tym, że ciąża to taki czas.
Madzia gratuluję Cudownie że już jesteście razem. Radena gratuluję To Basia Ci prezent zrobiła Miqesi i Ania nie smutajcie - Wasze Mamy na pewno patrzą na was z góry PikPik kciuki żeby wszystko było dobrze i żebyś w razie orodu wylądowała w odpowiednim szpitalu Cierpliwosci piękne życzenia Kaśka uparciuch z tego Michałka, ale masz przynajmniej piękną datę na CC Kiara a kiedy idziesz się zapisać na CC na Ujastku?? Hania pięknie o córeczce piszesz Majkela obyś szybko wróciła do domu Mam nadzieję, ze nikogo nie pominęłam z ważnymi sprawami, ale taka zamotana jestem tym CC Poniżej jedno ze zdjęć z sesji
|
#3998 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Igi: mamus...życzenie... to dzisiaj jedziemy na lotnisko prawda? ![]() Haha... Mize mąż się ogarnie. Kopnij go zeby Cie nie targal po truskawki, jak ma ochotę niech sam przyniesie.. Cytat:
brawo!!!!! Cos mają zamiar z tym jedzeniem zrobic? Cytat:
DZANET jakieś przeczucia, kiedy ta moja mala Niespodzianka wyjdzie do nas?
|
|
#3999 |
|
Wtajemniczenie
|
Olinka,
bez komentarza na zachowanie personelu szpitala.....chudziaszek, pierwsze zdjęcie piękne, czekamy na więcej ![]() elaine-blath, masuriangirl, soffinka, australia Coś u Was cisza Obijacie się, a może któraś właśnie rodzi?
|
#4000 |
|
Konto usunięte
|
Elaine na razie brak przeczuc niestety
mam nadzieję że Ty z kolei będziesz miała prezent na dzień dziecka Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4001 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja mama też na początku była do dzieci sceptyczna, a później się jej zmieniło, więc liczę, że u mnie też tak będzie.I co Ty piszesz, że przy pierwszej ciąży stara byłaś skoro jeśli dobrze widzę miałaś 29 lat? Po tym wpisie myślałam, że jesteś sporo starsza ode mnie, a tu nie. Cytat:
i szacunek, że udało Ci się tylko przy pomocy gazu.To laski zgodnie z prawem serii, która następna? Cytat:
Cytat:
Edytowane przez MariaFrancesca Czas edycji: 2016-05-26 o 12:40 |
||||||
|
|
|
#4002 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz tu leze bezsensu bo badania porobili.
RADENA GRATULACJE!!!!!! Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4003 |
|
Zadomowienie
|
Radena, ogrone gratulacje :-D ale Basieńka zrobiła ci prezent. I ekstra waga małej, moje w tym samym tygodniu, a ważą dopierno 2.2kg.
|
|
|
|
#4004 | |
|
Zakorzenienie
|
Boże jaka piękna Kruszyna Zacałowałabym Cytat:
![]() Ja przeraziłam się 30 na liczniku a do tego sytuacja w pracy stała się nieciekawa więc... ![]() a teraz jestem super zadowolona
|
|
#4005 |
|
Konto usunięte
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4006 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tak zrobię - spytam w poniedziałek mojego lekarza, ale powiem wam że jak pomyślę, że jeszcze TYLKO 2 tygodnie to mam napad paniki czy ja jestem gotowa być mamą??? Ale chyba bardziej nie będę nie?? chyba cały długi weekend będę prasować
Motylku super, że jesteście już w domku Cytat:
Ja umawiałam się jakieś 2 tygodnie wcześniej. Zadzwoń pod numer 126803400 (tak mam zapisane na katreczce z terminem więc myślę że to ten) Musisz podać tam swoje dane, na pewno spytają Cię o tydzień ciąży i w zależności od tego umówią - mi kazali być w 36tc. Kwalfikacje ma robić ordynator, ale wczoraj miał jakąś operację i była inna lekarka. Każą Ci przyjść pewnie koło 10.00 - 10.30 ale wtedy i tak jeszcze raz idziesz do recepcji i czekasz. Od 11.00 przyjmują i kolejność wg. własnego widzimisie - czytają nazwiska ięc nie ma sensu przychodzić za wccześnie bo nic Ci to nie da a czemu w końcu Ujastek?
|
|
#4007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
))))Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co Ty, wiek to tylko liczba, najważniejszy jest stan umysłu.
|
|
|
#4009 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
Dojadam ciagle bo umarlabym z glodu Mam nadzieję ze jutro wyjde bo to strata czasu Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
Zebrah brawo dla starszaka za siku
Majkela dzięki już lepiej ale jeszcze sporo kaszle. A Ty wiesz kiedy będziesz mogla wrócić do domu Olinka o kurde jakieś jaja sobie robią?! Jak można się czepiać. Jak nie musisz być na czczo to co im do tego kiedy jesz. Chudziaszek nie wiem co doradzić |
|
|
|
#4012 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Troche smutno mi dzisiaj. Ola byla u mnie wczoraj a dzis jestem sama w dzien mamy i imieniny. Nie dadza rady wpasc. Ale spoko Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4013 |
|
Zadomowienie
|
Chudziaszek, ja też nie mogę uwierzyć, że za 2tyg, moje maluchy już napewno będą z nami :-D też się boję, czy podołamy,ale jak nie my to kto??
---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Maria, mnie też się nie wydaję, żeby w 31tc dzieci już tyle ważyły. Mnie też takiej nie szkoda, bo zamiast chuchać i dmuchać, to robiła co chce, to tylko na jej wyraźne życzenie poród się zaczął, tylko szkoda tych dzieciaczków, bo to jeszcze za wcześnie, żeby już się urodzić. :-( |
|
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
Chudziaszek ja nie wierzyłam, że podolam dopki Hania nie zaczęła mi mocno płakać. Tz już wyszedł, ja obolala po cc, szwy ciągną, strach jak cholers żeby dziecko z rąk nie wypadło. Wyjęłam mała z łóżeczka jakoś instynktownie!
Dacie radę!Motylek dobrze gada
|
#4015 |
|
Zadomowienie
|
Chudziaszek, to już ciąża donoszona, ale mój gin, też twierdzi, że jeżeli jest wszystko ok to lepiej na akcję poczekać i wtedy ciąć, oczywiście to się tyczy ciąży poj.
|
|
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz już sams przy niej wszystko robię nawet na noc nie oddaje dziecka!
jak na nią patrzę to tak jakby mniej boli!Pediatra dziś była, trzeba będzie podciac wiezadelko ale jeszcze nie teraz bo zerknela jak mała cycka łapie i nie jest to interwencja na już.Jutro mała będzie miała usg nerek, ze względu na moje problemy poprosiłam żeby jej zrobili.
|
#4017 |
|
Zadomowienie
|
Madzia, jesteś bardzo dzielną mamusią. A z małą napewno będzie wszystko ok.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mi zależy żeby to kp się rozkrecilo. Usg to tak kontrolnie jeśli jesteśmy już w szpitalu to warto sprawdzić. Tz rodzice byli na krótko zobaczyć Hanie Obydwoje wzruszeni. Rety ile emocji takie maleństwo wywołuje! ![]() Motylku tak sobie rozkminiam teraz czy połóg przy bliźniaksch trwa tyle samo czy mniej
|
|
#4019 | |
|
Rozeznanie
|
Śliczna dziewczynka przekochana
![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
|
|
#4020 |
|
Zadomowienie
|
Madzia, chyba tyle samo, albo nawet dłużej, bo macica dużo bardziej rozciągnięta i dłużej musi się obkurczać.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

dużo zdrówka dla Was i obyscie mogli jak najszybciej wrócić do domu 
Siedzimy z TŻ od wczoraj i myślimy co zrobić - czy zmieniać szpital czy zaufać lekarzom bo przecież wiedzą co robią, a w tym szpitalu jest bardzo dużo CC i podobno tak właśnie ustalają termin ...
Cudownie że już jesteście razem.

bez komentarza na zachowanie personelu szpitala.....
Obijacie się, a może któraś właśnie rodzi?

ale jeszcze nie teraz bo zerknela jak mała cycka łapie i nie jest to interwencja na już.