![]() |
#3991 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
Dziewczyny jaka akcja
Pielęgniarka zaczela sie mnie czepiac dlaczego jem juz o 6.30 a nie czekam na 8.30 Wezwali lekarza walnelam im taki wyklad ze zatkalo ich! Mam jesc 6.30 jak jestem glodna. Kolejna kwestia. Pytam jak sie maja ziemniaki rozgotowane z sosem do cukrzycy!!!! Wrylo ich... chce do domu. Powiedzieli wow to pani moglaby nas uczyc. To nie chodzi o to! To chodzi o michalka zdrowie Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3992 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Majkela to zwykła milka mleczna. Uwielbiam milki ![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3993 |
Rozeznanie
|
Radena - ogromne gratulacje!!!! śliczna kruszyneczka !!!!!
#3994 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
Mam mega dylemat od wczoraj i nie wiem co zrobić a mianowicie ;
Byłam ustalić termin na CC i sama nie wiem co z tym fantem zrobić. Kwalifikacja trwała może z 5 min. Żadnego mierzenia ważenia czy KTG. Kazali mi tylko pokazać skierowanie (ani książeczki ciąży, ani nic) i powiedzieć termin z OM. Powiedziałam więc zgodnie z prawdą, że z OM to 16.06, ale wiem że ciąża jest młodsza bo owulacje miałam dopiero w 23-25 dc i z pierwszych USG wychodził 25-26.06. Dostałam skierowanie na CC z datą 09.06 czyli policzyli mi datę porodu wg. OM. Więc mówię , że to za wcześnie ale babka do mnie, że tak będzie dobrze i tyle. Jak wyszłam to się poryczałam, bo ja nie wiem czy tak będzie dobrze i nie wiem co mam zrobić ![]() ![]()
#3995 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3996 |
Rozeznanie
|
Radena Malutka jest cudowna!
![]() Chudziaszek Z jednej strony to już bedzie i tak ciąża donoszona, mały nie będzie wcześniakiem, ale jeśli nadal masz wątpliwości to widzę chyba tylko jedno wyjście: iść na prywatną wizytę/konsultację do lekarza z tego szpitala, który ewentualnie może cos doradzić czy pomóc w zmianie daty cc. Nie wiem jak w innych szpitalach, ale na Kopernika Podobnież zawsze ustalają termin cc na równy tydzień przed terminem z OM, o ile nie wypada w weekend. Mam jeszcze do Ciebie pytanie: czy na tą kwalifikację umawiałaś się w szpitalu dużo wcześniej i czy nie przeprowadzał jej ordynator tego szpitala, bo tak jest na stronie napisane? Nie wiem czy czytałaś, ale ja ostatecznie też mam skierowanie na cc na Ujastek i muszę się właśnie umówić na kwalifikację. |
![]() ![]() |
![]() |
#3997 |
Wtajemniczenie
|
My już po sesji (postaram się coś wymyślić i wrzucić jakieś zdjęcia do klubu, tylko ogarnę co i jak) Moja próżność została zaspokojona a zdjęcia mega mi się podobają, mimo że trochę jak orka wyglądam acz, już się pogodziłam z tym, że ciąża to taki czas.
Madzia gratuluję ![]() Radena gratuluję ![]() Miqesi i Ania nie smutajcie - Wasze Mamy na pewno patrzą na was z góry PikPik kciuki żeby wszystko było dobrze i żebyś w razie orodu wylądowała w odpowiednim szpitalu Cierpliwosci piękne życzenia Kaśka uparciuch z tego Michałka, ale masz przynajmniej piękną datę na CC ![]() Kiara a kiedy idziesz się zapisać na CC na Ujastku?? Hania pięknie o córeczce piszesz Majkela obyś szybko wróciła do domu ![]() Mam nadzieję, ze nikogo nie pominęłam z ważnymi sprawami, ale taka zamotana jestem tym CC ![]()
#3998 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Igi: mamus...życzenie... to dzisiaj jedziemy na lotnisko prawda? ![]() Haha... Mize mąż się ogarnie. Kopnij go zeby Cie nie targal po truskawki, jak ma ochotę niech sam przyniesie.. Cytat:
brawo!!!!! Cos mają zamiar z tym jedzeniem zrobic? Cytat:
DZANET jakieś przeczucia, kiedy ta moja mala Niespodzianka wyjdzie do nas?
![]() |
#3999 |
Wtajemniczenie
|
Olinka,
![]() chudziaszek, pierwsze zdjęcie piękne, czekamy na więcej ![]() elaine-blath, masuriangirl, soffinka, australia Coś u Was cisza ![]()
#4000 |
Konto usunięte
|
Elaine na razie brak przeczuc niestety
![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4001 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I co Ty piszesz, że przy pierwszej ciąży stara byłaś skoro jeśli dobrze widzę miałaś 29 lat? Po tym wpisie myślałam, że jesteś sporo starsza ode mnie, a tu nie. Cytat:
![]() To laski zgodnie z prawem serii, która następna? Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez MariaFrancesca Czas edycji: 2016-05-26 o 11:40 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4002 |
Zadomowienie
|
Ja juz tu leze bezsensu bo badania porobili.
RADENA GRATULACJE!!!!!! Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4003 |
Zadomowienie
|
Radena, ogrone gratulacje :-D ale Basieńka zrobiła ci prezent. I ekstra waga małej, moje w tym samym tygodniu, a ważą dopierno 2.2kg.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4004 | |
Zakorzenienie
|
Boże jaka piękna Kruszyna ![]() ![]() Zacałowałabym ![]() Cytat:
![]() Ja przeraziłam się 30 na liczniku a do tego sytuacja w pracy stała się nieciekawa więc... ![]() a teraz jestem super zadowolona ![]()
![]() |
#4005 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4006 | |
Wtajemniczenie
|
Tak zrobię - spytam w poniedziałek mojego lekarza, ale powiem wam że jak pomyślę, że jeszcze TYLKO 2 tygodnie to mam napad paniki czy ja jestem gotowa być mamą??? Ale chyba bardziej nie będę nie?? chyba cały długi weekend będę prasować
![]() Motylku super, że jesteście już w domku ![]() Cytat:
![]() Ja umawiałam się jakieś 2 tygodnie wcześniej. Zadzwoń pod numer 126803400 (tak mam zapisane na katreczce z terminem więc myślę że to ten) Musisz podać tam swoje dane, na pewno spytają Cię o tydzień ciąży i w zależności od tego umówią - mi kazali być w 36tc. Kwalfikacje ma robić ordynator, ale wczoraj miał jakąś operację i była inna lekarka. Każą Ci przyjść pewnie koło 10.00 - 10.30 ale wtedy i tak jeszcze raz idziesz do recepcji i czekasz. Od 11.00 przyjmują i kolejność wg. własnego widzimisie - czytają nazwiska ięc nie ma sensu przychodzić za wccześnie bo nic Ci to nie da ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4007 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co Ty, wiek to tylko liczba, najważniejszy jest stan umysłu.
![]() ![]() |
![]() |
#4009 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
Dojadam ciagle bo umarlabym z glodu Mam nadzieję ze jutro wyjde bo to strata czasu Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4010 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4011 |
Zakorzenienie
|
Zebrah brawo dla starszaka za siku
Majkela dzięki już lepiej ale jeszcze sporo kaszle. A Ty wiesz kiedy będziesz mogla wrócić do domu Olinka o kurde jakieś jaja sobie robią?! Jak można się czepiać. Jak nie musisz być na czczo to co im do tego kiedy jesz. Chudziaszek nie wiem co doradzić |
![]() ![]() |
![]() |
#4012 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Troche smutno mi dzisiaj. Ola byla u mnie wczoraj a dzis jestem sama w dzien mamy i imieniny. Nie dadza rady wpasc. Ale spoko Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4013 |
Zadomowienie
|
Chudziaszek, ja też nie mogę uwierzyć, że za 2tyg, moje maluchy już napewno będą z nami :-D też się boję, czy podołamy,ale jak nie my to kto??
---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Maria, mnie też się nie wydaję, żeby w 31tc dzieci już tyle ważyły. Mnie też takiej nie szkoda, bo zamiast chuchać i dmuchać, to robiła co chce, to tylko na jej wyraźne życzenie poród się zaczął, tylko szkoda tych dzieciaczków, bo to jeszcze za wcześnie, żeby już się urodzić. :-( |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4014 |
Zakorzenienie
|
Chudziaszek ja nie wierzyłam, że podolam dopki Hania nie zaczęła mi mocno płakać. Tz już wyszedł, ja obolala po cc, szwy ciągną, strach jak cholers żeby dziecko z rąk nie wypadło. Wyjęłam mała z łóżeczka jakoś instynktownie!
![]() Motylek dobrze gada ![]()
#4015 |
Zadomowienie
|
Chudziaszek, to już ciąża donoszona, ale mój gin, też twierdzi, że jeżeli jest wszystko ok to lepiej na akcję poczekać i wtedy ciąć, oczywiście to się tyczy ciąży poj.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4016 |
Zakorzenienie
|
Teraz już sams przy niej wszystko robię nawet na noc nie oddaje dziecka!
![]() Pediatra dziś była, trzeba będzie podciac wiezadelko ![]() Jutro mała będzie miała usg nerek, ze względu na moje problemy poprosiłam żeby jej zrobili.
#4017 |
Zadomowienie
|
Madzia, jesteś bardzo dzielną mamusią. A z małą napewno będzie wszystko ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4018 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Usg to tak kontrolnie jeśli jesteśmy już w szpitalu to warto sprawdzić. Tz rodzice byli na krótko zobaczyć Hanie ![]() ![]() Motylku tak sobie rozkminiam teraz czy połóg przy bliźniaksch trwa tyle samo czy mniej ![]()
![]() |
#4019 | |
Rozeznanie
|
Śliczna dziewczynka przekochana
![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
![]() |
#4020 |
Zadomowienie
|
Madzia, chyba tyle samo, albo nawet dłużej, bo macica dużo bardziej rozciągnięta i dłużej musi się obkurczać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.