Mamusie czerwcowe cz. 6 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-26, 13:44   #4021
Miqesi
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6

Chłopaki wrócili z kina i przywieźli gyrosa

Ale mi zrobili niespodziankę, jakbym dostała wór złota!!
Ten gyros chodził za mną od paru dni; bardzo ubolewałam, że nie zdążyłam gyroska zjeść przed pójściem do szpitala.
Mniaaaaaaaaaaam

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 13:51   #4022
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość

Ten gyros chodził za mną od paru dni; bardzo ubolewałam, że nie zdążyłam gyroska zjeść przed pójściem do szpitala.
Mniaaaaaaaaaaam
Nie rób smaka.
My dzisiaj na obiedzie u teściowej, tzn mój tż był, ja zostałam w domu leżakując i dostałam porcję na wynos, steki, szaszłyki, skrzydełka i ziemniaczki na zimno :-D
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 13:58   #4023
masuriangirl
Raczkowanie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6

Radena WIELKIE GRATULACJE! Super dzien Basia wybrała

Miqesi u mnie na razie spokojnie, nic się nie szykuje ;-) Mąż wrócił po 3 tygodniach poligonu, więc odpuscilam trochę wizaż, ale sprawdzam na bieżąco co się tutaj u nas dzieje
Wszystkiego dobrego Mamusie
masuriangirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 13:59   #4024
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
elaine-blath, masuriangirl, soffinka, australia

Coś u Was cisza Obijacie się, a może któraś właśnie rodzi?
Nie rodzę! Chociaż dzisiaj trochę się w kuchni nastałam i młoda mi tam w dół bardzo napierała... Miałam mały zjazd rodzinny, bo tata przyjechał po mamę i jeszcze teściowie przyjechali. Teściowa do mnie na wejściu: "cześć grubasku" Niech się cieszy, że nie miałam noża w ręku

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Tobą, pamiętam jak pracowałam w Anglii, ludzie zamawiali full niezdrowego jedzenia i colę zero dla rozgrzeszenia.
Hahaha rozwala mnie, bo już też widziałam takie rzeczy - taca zawalona frytkami, bigmacami itp itd, tłuszcz się wylewa spod bluzki, ale cola light musi być

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Teraz już sams przy niej wszystko robię nawet na noc nie oddaje dziecka! jak na nią patrzę to tak jakby mniej boli!

Pediatra dziś była, trzeba będzie podciac wiezadelko ale jeszcze nie teraz bo zerknela jak mała cycka łapie i nie jest to interwencja na już.
Jutro mała będzie miała usg nerek, ze względu na moje problemy poprosiłam żeby jej zrobili.
Dzielna jesteś
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 13:59   #4025
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Nie rób smaka.
My dzisiaj na obiedzie u teściowej, tzn mój tż był, ja zostałam w domu leżakując i dostałam porcję na wynos, steki, szaszłyki, skrzydełka i ziemniaczki na zimno :-D
No to też mniaaaam

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 14:17   #4026
Evelinke
Zakorzenienie

Hej hej

Wszystkim Mamuśkom wszystkiego najlepszego

My dzisiaj w domku i ciąg dalszy przygotowań

Idę Was nadrobić

Evelinke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 14:44   #4027
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
No właśnie, a ta laska ode mnie z pokoju twierdzi, że jedno waży 2.100 a drugie 2.700 w 31 tc - trochę ciężko mi w to uwierzyć, tym bardziej, że jest niska a tatuś też wielkoludem nie jest. No i doigrała się, ciągle siedziała zamiast leżeć, dotykała ciągle brzucha. I dziś od rana regularne skurcze na 100, bóle krzyżowe, lekarz powiedział, że poród wisi na włosku. Może powiecie, że jestem okrutna, ale jakoś mi jej nie szkoda.

Co Ty, wiek to tylko liczba, najważniejszy jest stan umysłu.
Wiesz ta Twoja współlokatorka to ma w zasadzie to co sama sobie wypracowała. Żal tylko dzieciątek jeśli już się urodzą bo będą miały trudniej... No i mamusi pozazdrościć

Ja wiem, że wiek to stan umysłu bo czuję się na 25 max Ale nie oszukujmy się, że zegar biologiczny tyka coraz głośniej

Cytat:

Mniaaaaaaaaaaam
Prezent na Dzień Mamy jak znalazł

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-26, 14:55   #4028
Radena
Zadomowienie

Dziewczynki, zamieszczam opis mojego porodu
Więc tak jak pisałam wczoraj na forum ten fenoterol przestał działać na mnie. Podkrecily mi go na Maxa i o 22 poszłam spać,ale o 23:40 obudziły mnie bóle. Położne zadzwonily do lekarza co zrobić i im powiedział,żeby jeszcze podkrecily. Ale niestety efekt był taki,że leżałam i cała się trzeslam, a w podbrzuszu nadal bolało. Nie było mowy o jakimś śnie. Więc około 30 minut po północy wzięli mnie na obserwację na porodowke. Wychodziły całkiem spore skurcze i się okazało,że te moje skurczyki to takie moje skurcze porodowe. Będę wiedzieć na 2 raz myślałam że będę mieć cesarke,a położna do mnie ze rodziny sn. Zapytałam jesCze o salę do porodów rodzinnych,ale przy wczesniaczku mi nie zalecala wiec zostałam na takiej dużej sali gdzie były chyba 4 łóżka do porodów. Miałam gaz rozweselajacy, na początku nawet pomagał. Ale potem miałam 2 takie skurcze,że się skończyło wymiotami:-/ oczywiście skurcze coraz częstsze, ale jak dla mnie szło bardzo powoli. W każdym razie rozwarcie się dość szybko zrobiło. Miałam sposób,żeby skurcze przeżyć:jak się zaczynały,to trochę parlam i dzięki temu czułam,że mam nad tym kontrolę. Nie wiem czy powinnam była tak robić,ale dzięki temu przeżyłam 2 najgorsze godziny, tak ze na skurcze parte miałam całkiem dużo siły. Niestety nie miałam lewatywy, więc kilka skurczów zakończyło się niespodzianką
Na sam koniec już,chwilę przed 6 rano zaczęło się wypychanie Basi na świat. Miałam chyba 5 tych partych. Na 3 mnie położna naciela,ale bardzo dobrze,bo czułam,że bez tego Basi nie wypchne. Przy tym 5 Basia już cała wyskoczyła. Potem z lozyskiem musiałam jeszcze raz pchnac. A później mnie taki młody lekarz szyl 30 minut.
Po wszystkim cZułam się bardzo dobrze,nawet spać mi się nie chciało. To by było na tyle;-)
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 14:57   #4029
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Radena, gratulacje wspanialy prezent na dziwn Matki, a Basia slodkosci

Ja tez chcialam wyrobic sie z dzieckiem przed 30-stka wyplakalam sie kiedys mojemu ze nie wytrzymam takiego zawieszenia, ze siedzimy z jego siostra, nic nie planujemy nigdzie nie jezdzimy, nie korzustamy z zyvia, tylko oszczedzamy. Przez rok zbieral sie zebysmy gdzies wyjechali, ale udalo sie hiszpania byla cudowna, i za miesiac w ciaze zaszlam. W tym roku bylibysmy na teneryfie, ale plany na ten rok sa w moim brzuszku i wesolo sie wierca

Dzanet to i mi moze powrozysz

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 15:25   #4030
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

MARIA no stara nie jestem wiek chrystusowy w tym roku osiągnięty, ale przed 30tka z roznych względów przydało sie już miec baby. Tym bardziej ze nie wiedziałam czy sie uda (po cp) i ze chcialam mieć dwójkę

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60923031]Elaine na razie brak przeczuc niestety mam nadzieję że Ty z kolei będziesz miała prezent na dzień dziecka

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Na dzien dziecka to.mam termin:p no ale myślę ze tak to może być:p

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 15:30   #4031
soffinka
Zadomowienie

Kto mi wytłumaczy jak zaczyna bolec brzuch na te pierwsze skurcze? Czy boli tylko podbrzusze czy spina sie cały brzuszek? Czy dziecko zachowuje sie jakos inaczej ??
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-26, 15:36   #4032
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Kto mi wytłumaczy jak zaczyna bolec brzuch na te pierwsze skurcze? Czy boli tylko podbrzusze czy spina sie cały brzuszek? Czy dziecko zachowuje sie jakos inaczej ??
Czyżbyś pozazdrościła Radenie prezentu na Dzień Matki?
Stary 2016-05-26, 15:42   #4033
Madzia9999
Zakorzenienie

Radena dzielna byłaś! masz cudowny i wspaniały prezent na Dzień Matki !

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 16:05   #4034
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Czyżbyś pozazdrościła Radenie prezentu na Dzień Matki?

Zazdroszczę wszystkim które maja juz przy sobie dzieci :p
Dzanet moze mi cis wywróży
Stary 2016-05-26, 16:43   #4035
madzius90
Zakorzenienie

Bylismy dziś w gościach u moich rodziców, pózniej u dziadków.
Bartek tak się wyszalał z naszą psiną, że w drodze powrotnej do domu (a od rodziców do domu mamy zaledwie 15 km) zasnął. Teraz wyciągnięty z auta też śpi już ponad pół godziny

Pogoda rano zapowiadała się nieciekawie i tak też było. Ale jakoś po 16 zaczęło się przejasniać i teraz jest słoneczko

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Basia pozdrawia Ciocie
Slicznotka

Cytat:
Pediatra dziś była, trzeba będzie podciac wiezadelko ale jeszcze nie teraz bo zerknela jak mała cycka łapie i nie jest to interwencja na już.
Jutro mała będzie miała usg nerek, ze względu na moje problemy poprosiłam żeby jej zrobili.
Będzie dobrze

Cytat:
Dziewczynki, zamieszczam opis mojego porodu
Więc tak jak pisałam wczoraj na forum ten fenoterol przestał działać na mnie. Podkrecily mi go na Maxa i o 22 poszłam spać,ale o 23:40 obudziły mnie bóle. Położne zadzwonily do lekarza co zrobić i im powiedział,żeby jeszcze podkrecily. Ale niestety efekt był taki,że leżałam i cała się trzeslam, a w podbrzuszu nadal bolało. Nie było mowy o jakimś śnie. Więc około 30 minut po północy wzięli mnie na obserwację na porodowke. Wychodziły całkiem spore skurcze i się okazało,że te moje skurczyki to takie moje skurcze porodowe. Będę wiedzieć na 2 raz myślałam że będę mieć cesarke,a położna do mnie ze rodziny sn. Zapytałam jesCze o salę do porodów rodzinnych,ale przy wczesniaczku mi nie zalecala wiec zostałam na takiej dużej sali gdzie były chyba 4 łóżka do porodów. Miałam gaz rozweselajacy, na początku nawet pomagał. Ale potem miałam 2 takie skurcze,że się skończyło wymiotami:-/ oczywiście skurcze coraz częstsze, ale jak dla mnie szło bardzo powoli. W każdym razie rozwarcie się dość szybko zrobiło. Miałam sposób,żeby skurcze przeżyć:jak się zaczynały,to trochę parlam i dzięki temu czułam,że mam nad tym kontrolę. Nie wiem czy powinnam była tak robić,ale dzięki temu przeżyłam 2 najgorsze godziny, tak ze na skurcze parte miałam całkiem dużo siły. Niestety nie miałam lewatywy, więc kilka skurczów zakończyło się niespodzianką
Na sam koniec już,chwilę przed 6 rano zaczęło się wypychanie Basi na świat. Miałam chyba 5 tych partych. Na 3 mnie położna naciela,ale bardzo dobrze,bo czułam,że bez tego Basi nie wypchne. Przy tym 5 Basia już cała wyskoczyła. Potem z lozyskiem musiałam jeszcze raz pchnac. A później mnie taki młody lekarz szyl 30 minut.
Po wszystkim cZułam się bardzo dobrze,nawet spać mi się nie chciało. To by było na tyle;-)

Ja też wymiotowałam jak już rozwarcie robiło się pełne. Mi głupio, bo akurat wstawałam z ktg i chciałam iść siusiu, ale jak tylko się podniosłam to krzycze do położnej, ze mi niedobrze, że będę wymiotować i szybko pobiegła po pojemnik. Mi głupio, przepraszam ją, a ona do mnie "Pani Madziu nic się przecież nie stało, to fantastycznie bo to znaczy, że poród postępuje"
A i wypadek przy parciu też mi się raz zdarzył, ale położne szybko ogarnęły sytuację (też nie miałam lewatywy).

Cytat:
Mnie na początku zaczął boleć brzuch , a właściwie samo podbrzusze jak na @, pózniej z biegiem czasu bolało coraz mocniej i spinał się cały brzuch. Momentami to aż mnie zginało w pół z bólu.
A jeśli chodzi o dzieko- to wtedy ruchy czułam zdecydowanie słabiej i rzadziej niż zwykle.
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-26, 16:46   #4036
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Basia pozdrawia Ciocie
Jaka malusia piękna!
Stary 2016-05-26, 16:54   #4037
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
A czemu cesarka na zimno? Nie lepiej poczekac na akcje i wtedy ciac?
Jeśli masz skierowanie na CC to zazwyczaj z jakiejś przyczyny i chyba dlatego wolą jeśli to możliwe, żeby poród się nie zaczął bo z jakiś przyczyn nie jest wskazany a nie wiadomo jak szybko pójdzie i czy zdążysz na stół operacyjny.
Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Chudziaszek, ja też nie mogę uwierzyć, że za 2tyg, moje maluchy już napewno będą z nami :-D też się boję, czy podołamy,ale jak nie my to kto??
Cytat:
Chudziaszek ja nie wierzyłam, że podolam dopki Hania nie zaczęła mi mocno płakać. Tz już wyszedł, ja obolala po cc, szwy ciągną, strach jak cholers żeby dziecko z rąk nie wypadło. Wyjęłam mała z łóżeczka jakoś instynktownie! Dacie radę!
Motylek dobrze gada
Człowiek to dziwne stworzenie jednak najpierw starasz się w ciąże zajść, potem nie możesz się doczekać maleństwa a jak przychodzi co do czego to nie czuje się gotowy Dziewczyny damy radę - Madzia Ty już dajesz Mam nadzieję, że też będę taka dzielna jak Ty Motylek na pewno podołasz - jak już tyle utrzymałaś bliźniaki w brzuchu, to nie ma dla Ciebie rzeczy niemożliwych
Cytat:
Teraz już sams przy niej wszystko robię nawet na noc nie oddaje dziecka! jak na nią patrzę to tak jakby mniej boli!

Brawo a wiadomo kiedy Was wypiszą ??

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
MARIA no stara nie jestem wiek chrystusowy w tym roku osiągnięty, ale przed 30tka z roznych względów przydało sie już miec baby. Tym bardziej ze nie wiedziałam czy sie uda (po cp) i ze chcialam mieć dwójkę

Na dzien dziecka to.mam termin:p no ale myślę ze tak to może być:p
Ale by było jak, by się sprawdziło
Cytat:
Hmm czyżbyś do pary z Radeną chciała??? a liczysz te skurcze czy jak??
Stary 2016-05-26, 16:57   #4038
soffinka
Zadomowienie

Boli mnie brzuch troche jak na @ ale pewnie to tylko straszak a ja jak głupia nadzieje mam :p
Stary 2016-05-26, 17:01   #4039
chudziaszek11
Wtajemniczenie

PS czy ja się tu komuś chwaliłam, że nie puchnę ??? Jeśli tak to pragnę to odszczekać nogi i ręce jak balony a na wadze +2 kg w tydzień, a aż tak dobrze nie pojadłam. Dobrze, że na czas ściągnęłam obrączkę bo dziś próbowałam i nawet mi do połowy palca nie weszła

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-26, 17:03   #4040
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
PS czy ja się tu komuś chwaliłam, że nie puchnę ??? Jeśli tak to pragnę to odszczekać nogi i ręce jak balony a na wadze +2 kg w tydzień, a aż tak dobrze nie pojadłam. Dobrze, że na czas ściągnęłam obrączkę bo dziś próbowałam i nawet mi do połowy palca nie weszła

Doskonale Cie rozumie ja z dłońmi miałam problem od dawna a teraz dodatkowo mam stopy jak Fiona
Jak najmniej soli jak najwiecej białka i calcium
Stary 2016-05-26, 17:04   #4041
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Boli mnie brzuch troche jak na @ ale pewnie to tylko straszak a ja jak głupia nadzieje mam :p
To atakuj TŻ choćby się bronił rękami i nogami
Stary 2016-05-26, 17:05   #4042
soffinka
Zadomowienie

Juz sie poddałam :/ nic go chyba nie przekona
Musiałabym go związać chyba :p
Stary 2016-05-26, 17:07   #4043
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

SOFFINKA nie chcę Cie rozczarować, ale mnie tak co.drugi dzień już teraz cmi jak na @...

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 17:25   #4044
fiazo
Zakorzenienie

Olinka ja przy cukrzycy miałam oddzielna dietę i dostawałam więcej porcji. Wychodziło mi 5 posiłków

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 17:25   #4045
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
SOFFINKA nie chcę Cie rozczarować, ale mnie tak co.drugi dzień już teraz cmi jak na @...

Tak myślałam ze to nic poważnego
Stary 2016-05-26, 17:26   #4046
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:
Juz sie poddałam :/ nic go chyba nie przekona
Musiałabym go związać chyba :p
powiedz mu, że pojdziesz do rossmana po wibrator
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 17:28   #4047
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
powiedz mu, że pojdziesz do rossmana po wibrator
Haha::P i użyjesz go przy nim

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 17:31   #4048
australia87
Zakorzenienie

Nie wiedziałam, że w Rossmanie są wibratory!
Stary 2016-05-26, 17:39   #4049
soffinka
Zadomowienie

Ja już inne pomysły miałam ale świnskie na tyle ze nie bede ich opisywać :p
Stary 2016-05-26, 17:51   #4050
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaka akcja
Pielęgniarka zaczela sie mnie czepiac dlaczego jem juz o 6.30 a nie czekam na 8.30
Wezwali lekarza walnelam im taki wyklad ze zatkalo ich!
Mam jesc 6.30 jak jestem glodna. Kolejna kwestia. Pytam jak sie maja ziemniaki rozgotowane z sosem do cukrzycy!!!! Wrylo ich... chce do domu. Powiedzieli wow to pani moglaby nas uczyc. To nie chodzi o to! To chodzi o michalka zdrowie
Olinka w d... ich miej- wiesz sama najlepiej co masz robić. Ginekolodzy totalnie się nie znają na cukrzycy i nawet w ośrodkach wojewódzkich wzywają do wszystkiego diabetologa.

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Bylam 1 ciezarna i ksiadz sam spytal czy mnie moze poblogoslawic. Wzruszajace!
O popatrz jaki miły gest z jego strony

Cytat:

Madzia, jesteś mama na medal Dobry pomysł z tym usg nerek.

Ja dzisiaj byłam na urodzinach 16tych siostrzeńca i było tyyyle jedzenia! Ale fajnie, bo siostra zrobiła domowe lody dietetyczne, a mama jabłka i śliwki zapiekane pod kruszonką bez cukru. Do tego grill z sałatkami. Mniam Tylko koleżanka siostry była i gadałyśmy o imionach i mówi "ale brzydkie imię Leon teraz dają często dzieciom" Zaraz ją poinformowałam, że właśnie to imię wybraliśmy dla synka
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości