Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-27, 12:37   #3481
marcylina
Wtajemniczenie

Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII

Ja właśnie po urzędzie stanu cywilnego i uznaniu ojcostwa..w szpitalu wypelniona deklaracja odnośnie położnej środowiskowej bylam w Tiger bo chcialam sloiki z rurka na wodę, ale nie ma hmmm
marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 12:39   #3482
kamila_509
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII

Cytat:
Napisane przez eskav8 Pokaż wiadomość
No sama się zdziwilam, body pajacyki i spodnie też śliczne były, ale już się opanowalam
Szooook!! Na prawdę zazdroszczę. U mnie nigdzie nie ma tego.

Cytat:
Napisane przez nutik Pokaż wiadomość
Kamilka sto lat, sto lat! Wszystkiego najlepszego, łatwego porodu i pięknego macierzyństwa!

Do mnie w tym tygodniu przyszły pieluszki bambusowe tej samej firmy o której CWK pisze, z Texpolu. Kupiłam dwie duże 120x120 i trzy małe 75x75, razem z przesyłką dałam koło 200 zł. Są super mięciutkie i przyjemne i mają piękne wzory. Wyprałam je i suszyłam długo, bo za każdym razem mi się wydawały ciągle wilgotne, a one są po prostu takie jakieś chłodniejsze w dotyku. To chyba właśnie te właściwości termoregulacyjne są.

A co się tam martwisz, dwa dni po grillu waga wróci do normy
Udanych zakupów!

My dostaliśmy jakieś tam gryzaczki i grzechotki, więc na start już coś jest i nie mam zamiaru nic więcej kupować. Tym bardziej, że pewnie w prezentach tego mnóstwo będzie.

Lewatywa ma na pewno mniej niż 2 litry. Ja biorę ze sobą Enemę i ona ma 150 ml.

Jeśli chodzi o sterylizację, to ja kupiłam takie woreczki do mikrofalówki z baby ono. Prawda jest taka, że w warunkach domowych nigdy nie uda się uzyskać sterylnych warunków. Jak się wyjmie z wrzątku, to przecież już w powietrzu są bakterie i na każdym przedmiocie/powierzchni, której się dotknie. Im dłużej od sterylizacji, tym więcej bakterii się pojawia. Moim zdaniem nie ma się co znowu spinać, nie da się i tak uniknąć bakterii.
Wiem, że są też takie podgrzewacze do butelek z funkcją sterylizatora.

A ja dzisiaj się coś dziwnie czuję, ciągle mnie łapią skurcze bożeny i brzucha jakby też. Napiłam się wody i wzięłam dwa magnezy, może minie...Mamy dzisiaj jechać na wycieczkę do zamku Moszna, pobyć trochę razem z mężem. Rano wstałam, pełna energii i zmarnowałam ją na porządkowanie domu: zmywarka, pranie, ogarnianie ogólne. Zanim doszłam do prasowania rzeczy dla dzidzi to padłam i tak zostałam, nie czuję się najlepiej :/ mógłby mnie mąż w tym wyręczać, a on tylko chodzi i generuje bałagan, a ja po nim (w zasadzie to po nas) tylko sprzątam i poprawiam.

Dzisiaj ma przyjść łóżeczko, wreszcie! ;D Już będą wszystkie mebelki gotowe.

Poprałam wszystko co się dało: ubranka i pieluchy, zostały jeszcze pokrowce i prześcieradła. Ale nie mam siły zacząć prasować, jak widzę ile tego jest
Dziękuję

Siedzę i się zastanawiam jaka aukcje wybrać i jakie kolory... no i pewnie w końcu zamówię za dużo i będę się wkurzac. I do tego wielu sprzedawców ma urlopy :/
Stary 2016-05-27, 12:43   #3483
dzojsticzek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Czołem nie mogę coś spać przez te żebra bolące :/ i tak już pewnie aż do porodu się nie wyśpię, a po to z autopsji wiem, że też nieprędko :/ szlag :/

Dziś mam 35+0
Mi również bellyfriends pokazuje 35+0 a jednocześnie też info, że jestem już w 36tc i w 9 MIESIĄCU!!!

Kamila, 100 Lat!

Wczoraj byłam na weselu do 1:20. Na szczęście do domu było blisko bo tylko 40min drogi. Ale dziś mnie meega bolą nogi, mimo że mało tańczyłam (Jak nie wygodnie tańczy się z takim brzuchem!!).
Dziś doszła paczka z allegro z przewijakiem/prześcieradłami/katarkiem/smoczkami/ręcznikiem/tetrami.
Brakuje mi jeszcze kosmetyków do mycia malucha, płynów do prania i dla siebie stanik/koszule/szlafrok/torba do wózka + fotelik do auta.
Nie kupiłam żadnej maty edukacyjnej/szumisia/karuzelek/zabawek dam okazję kupić rodzince, bo na pewno będą chcieli coś kupić.
Łóżeczko i komoda stoją w kartonach i czułabym się bezpieczniej jakby były już złożone i mogłabym prać i układać wszystko na miejsce...

Czy wy też czujecie dzieci tak wysoko? Zastanawiam się czy to normalne... Żadnych skurczy nie mam co też już zaczyna mnie martwić Jak nagrywam kamerką taniec węża to dostrzegam jak bardzo widać moje żyły na brzuchu i jestem tym przerażona
dzojsticzek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 12:43   #3484
Arida_
Zadomowienie

Hej Laski!

Wróciłam ! Jestem beznadziejną kobietą! Co będzie ze mnie za matka?
Oddałam rano siuśki do badania , pobrali mi krew na morfo i poszłam się grzecznie położyć na 40 min, dobrze ze kupilam sobie jakieś gazety po drodze. Szybko mi zleciało, położna przychodziła co jakiś czas zajrzec czy wszystko ok, później dała mi kilometr tego papieru i poszłam do ginki. Na samolocie szyjka krótka, miękka, rozpulchniona ale zamknięta - podobno normalnie. Sprawdziła mi wody - nic się nie zmieniło. A na KTG 4 skurczybyki się pokazały do 60 % i tetno maluszka najpierw duże, bo sobie brykał, później zasnął wiec mniejsze, wszystko w normie. I ona do mnie czy nic nie czuje, że mi się brzuch spina. Ja mówię, że trochę jak mnie uderza po żebrach to czuję, ale ogólnie nie mam takiego ciągnięcia brzucha. Bardziej w domu jak się nalatam z odkurzaczem i mopem. Wysłąła mnie jeszcze raz na ktg na 40 min. Wyszedł jeden skurczyk, którego ja w ogóle nie czułam. Wymacała mi brzuch na leżance, pokazała gdzie mam sprawdzić jakby mnie znowu bolało (okazało się, że ostatnio pod prysznicem to sobie tuszczyk miętoliłam ) Na ktg w poniedziałek, pokazać wynik obojetnie któremu lekarzowi, bo jej nie będzie, A do niej w czwartek rano znowu z siuśkami i morfo i ktg. i wtedy zobaczymy jak wyglądają wody.
jakby złapało mnie znowu w weekend to pochodzić, pod prysznic, zobaczyć czy przejdzie. Nie panikować. tiaaaaa Jak nie przejdzie do 2-3 godzin (przy normalnych ruchach malucha) to jechać do szpitala... generalnie stwierdziła, że chyba taka moja uroda, że pójdę do szpitala jak będę miała 7 cm rozwarcia i dziecko zacznie wypadać... Zarcik na rozładowanie sytuacji....
W ogóle mnie nie uspokoiła, tylko utwierdziła w obawach, że to już zaraz. Do szpitala nie wysyła, bo nie mam po co tam leżeć, chyba, że wody zmaleją.

Kamila! Spełnienia marzeń

Cytat:
Napisane przez cala_w_kwiatkach Pokaż wiadomość
Z Motherhood kupiłam pieluszki, gdy była promocja, wyszły korzystnie cenowo, a jeszcze się pomylili w zamówieniu i gratis dosłali mi 3 sztuki

Bambusowe mam z firmy TEX POL, najtaniej na All, materiał super.
Do otulania,przykrywania to chyba min. 75x75.
Też mam z tej firmy, bardzo milusie
Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Flowerbombka, zgadzam się z Tobą i psychologia rozwojowa dziecka, to must have.
Bardzo mnie wkurza jak rodzice mówią, że ich maluszek jest niegrzeczny, bo płacze. Litości, jak noworodek może być niegrzeczny? Jak ma się komunikować że światem?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Wysłać smsa...

Cytat:
Dziewczyny, kupujecie już swoim maluchom grzechotki, gryzaczki...?

I mam pytanie odnośnie lewatywy: czy naprawdę wlewa się aż 2 litry płynu?? Myślałam, że tyle co w gruszce się mieści
Nieeeeee, nie mam ani jednego takiego gadżetu, jeszcze przyjdzie pora.
A co do lewatywy,, to nie mam pojęcia jak to się robi
Stary 2016-05-27, 12:59   #3485
kulkatm
Raczkowanie

Kamila wszystkiego najlepszego z okazji urodzin szybkiego porodu i samych słonecznych dni w macierzynstwie :-*

Jak tak wspominacie dzien robienia testu to mnie mój tz zmusił do kupienia testu :-P juz zaraz po połowie środku cyklu mamrotal ze mam nie pić alkoholu bo w ciąży jestem i tak mnie takimi tekstami męczył ze dla świętego spokoju kupiłam test i zrobiłam a dzien potem miałam wizytę u ginki zrobiona juz duzo wcześniej która potwierdziła nam bardzo wczesną ciążę, bo miałam przesunięta owulacje o 9 dni, wiec mój tz wiedział co zmajstrowal od początku :-P

Arida dobrze że wszystko dobrze, mnie ostatnio w nocy tez zbudzil taki straszny ból jak na okres ale po chwili przeszło ale już zaczęłam pakować torbę bo się strasznie wystraszylam wiec to chyba ten czas już
kulkatm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 13:04   #3486
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
cwk, Aloffkowa mnie też mega boli dlatego od razu trzeba zejść i postawić nogę mimo bólu..nie wiem czy wam pomoże ale u mnie to naprawdę najlepszy sposób a próbowałam już wiele..najgorsze że muszę przetoczyć się przez Tż żeby dotrzeć na skraj łóżka

Kama no fakt płacze maluszek nie wiesz czemu...ale tak to poje, pośpi, spokojne spacerki w wózku, pogugasz z nim , porozgląda się, pokazujesz mu świat...a potem oczy dookoła głowy bo taki rok-dwa to ciekawy wszystkiego a nie zdaje sobie sprawy z zagrożeń...kontakty elektryczne, jakieś obiekty w piaskownicy - mój np. zanim się spostrzegłam zjadł jakąś "jagódkę" którą z piachu wygrzebał - ile ja się nastresowałam, do lekarza dzwoniłam co teraz...dobrze że w odległości 100 m od piaskownicy znalazłam drzewo od tych "jagodek" to była na szczęście bezpieczna czeremcha...mój nie chciał za rękę chodzić więc bieg za ponad dwulatkiem, bo tu ulica tam ulica...jakbym miała swoje podwórko, swoją piaskownicę i mało ulic naokoło to bym się nie stresowała ale jak się mieszka w bloku na "ruchliwym osiedlu" to z takim kilkulatkiem energicznym można osiwieć...teraz na szczęście ma okres chodzenia tylko za rękę chyba że jedzie rowerem no i się słucha bo zdaje już sobie sprawę z zagrożeń więc trochę odsapnęłam...

Ja dziś piorę wszystko co mam dla małej a trochę tego jest wieczorkiem prasowanie i pakowanie torby..będę się czuła bardziej gotowa mimo, że przed remontem...wszystko spakuję do dużych plastikowych pojemników zamykanych i zaniosę do pokoju, który narazie nie będzie odnawiany..
I to wlasnie klaniaja sie roznice miedzy dziewczynkami a chlopcami. Faktem jest ze chlopcy sa trudniejsi w wychowywaniu szczegolnie w tym okresie 1-3 bo nie do konca rozumieja/umieja a by bardzo chcieli.

Mi jak jakas matka mowi ze ona nie dala sie umamic w domu a ma kilkumc bobaska to sie tylko smieje 😂

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 13:04   #3487
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Arida_ Pokaż wiadomość
Hej Laski!

Oddałam rano siuśki do badania , pobrali mi krew na morfo i poszłam się grzecznie położyć na 40 min, dobrze ze kupilam sobie jakieś gazety po drodze. Szybko mi zleciało, położna przychodziła co jakiś czas zajrzec czy wszystko ok, później dała mi kilometr tego papieru i poszłam do ginki. Na samolocie szyjka krótka, miękka, rozpulchniona ale zamknięta - podobno normalnie. Sprawdziła mi wody - nic się nie zmieniło. A na KTG 4 skurczybyki się pokazały do 60 % i tetno maluszka najpierw duże, bo sobie brykał, później zasnął wiec mniejsze, wszystko w normie. I ona do mnie czy nic nie czuje, że mi się brzuch spina. Ja mówię, że trochę jak mnie uderza po żebrach to czuję, ale ogólnie nie mam takiego ciągnięcia brzucha. Bardziej w domu jak się nalatam z odkurzaczem i mopem. Wysłąła mnie jeszcze raz na ktg na 40 min. Wyszedł jeden skurczyk, którego ja w ogóle nie czułam. Wymacała mi brzuch na leżance, pokazała gdzie mam sprawdzić jakby mnie znowu bolało (okazało się, że ostatnio pod prysznicem to sobie tuszczyk miętoliłam ) Na ktg w poniedziałek, pokazać wynik obojetnie któremu lekarzowi, bo jej nie będzie, A do niej w czwartek rano znowu z siuśkami i morfo i ktg. i wtedy zobaczymy jak wyglądają wody.
jakby złapało mnie znowu w weekend to pochodzić, pod prysznic, zobaczyć czy przejdzie. Nie panikować. tiaaaaa Jak nie przejdzie do 2-3 godzin (przy normalnych ruchach malucha) to jechać do szpitala... generalnie stwierdziła, że chyba taka moja uroda, że pójdę do szpitala jak będę miała 7 cm rozwarcia i dziecko zacznie wypadać... Zarcik na rozładowanie sytuacji....
W ogóle mnie nie uspokoiła, tylko utwierdziła w obawach, że to już zaraz. Do szpitala nie wysyła, bo nie mam po co tam leżeć, chyba, że wody zmaleją.

Wysłać smsa...

Dziwi mnie to ktg zawsze jak ktoś pisze ze się skurcze na poziomie 40-60% zapisują i nic nie czuć... Jak to jest??
Najważniejsze że nie kazała ci w szpitalu zostać. To może już lekkie przepowiadacze sa. Z tego co pamiętam to twój dzidziuś też z tych większych więc może będzie chciał wyjść szybciej. Oczywiście niech siedzi jak najdłużej **

Wszystkie już zaczynamy mieć stresa że to już za chwilę nie jesteś jedyna która się denerwuje ! obserwuj się, na pewno będzie dobrze!!
eskav8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 13:06   #3488
kattoo
Zakorzenienie

Arida przynajmniej jestes pod dobra obserwacja i Cie pilnuja To znak ze musisz sie opamietac i bardziej dbac o siebie. Wiecej odpoczywac bo rozwiazanie tuz tuz

Stary 2016-05-27, 13:06   #3489
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzojsticzek Pokaż wiadomość
Mi również bellyfriends pokazuje 35+0 a jednocześnie też info, że jestem już w 36tc i w 9 MIESIĄCU!!!

Kamila, 100 Lat!

Wczoraj byłam na weselu do 1:20. Na szczęście do domu było blisko bo tylko 40min drogi. Ale dziś mnie meega bolą nogi, mimo że mało tańczyłam (Jak nie wygodnie tańczy się z takim brzuchem!!).
Dziś doszła paczka z allegro z przewijakiem/prześcieradłami/katarkiem/smoczkami/ręcznikiem/tetrami.
Brakuje mi jeszcze kosmetyków do mycia malucha, płynów do prania i dla siebie stanik/koszule/szlafrok/torba do wózka + fotelik do auta.
Nie kupiłam żadnej maty edukacyjnej/szumisia/karuzelek/zabawek dam okazję kupić rodzince, bo na pewno będą chcieli coś kupić.
Łóżeczko i komoda stoją w kartonach i czułabym się bezpieczniej jakby były już złożone i mogłabym prać i układać wszystko na miejsce...

Czy wy też czujecie dzieci tak wysoko? Zastanawiam się czy to normalne... Żadnych skurczy nie mam co też już zaczyna mnie martwić Jak nagrywam kamerką taniec węża to dostrzegam jak bardzo widać moje żyły na brzuchu i jestem tym przerażona
Ja czuję stopy pod zebrami i rączki pod pępkiem więc to chyba normalne
Stary 2016-05-27, 13:09   #3490
aglo_mammy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Wybredna jesteś, jakbyś miała post od połowy listopada to byś czekała na cokolwiek jak tylko będę już mogła to zajeżdżę męża, niczym nimfomanka
No wiem wiem nie powinnam narzekać :-P
Ale właśnie mi tż powiedział dziś ze jakoś nie ma już ochoty ostatnio ... Także tego. Niby wiem że nic złego nie miał na myśli no ale... :-/

Zabawek nie mam. Na początku dziecko i tak ma gdzieś takie rzeczy a później się kupi a bardziej myślę że przyjdą babcie i ciocie z prezentami :-P

Tż poprasował pranie dziś dzieciowe. Pierwszy raz w życiu miał żelazko w ręce. Później godzinę marudzil że go boli kręgosłup i stopy haha :-D
aglo_mammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 13:09   #3491
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak samo Szczegolnie gdy mlody piastkami majstruje cos z pecherzem 😂

Stary 2016-05-27, 13:30   #3492
Elfka86
Zakorzenienie

Na ktg to mnie się i 90% piszą Ale to inne skurcze - raczej stawianie brzucha porodowe to jak jest 40% na ktg to umierasz
Stary 2016-05-27, 13:30   #3493
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Arida_ Pokaż wiadomość
Hej Laski!

Wysłać smsa...

Jesteś pod opieką i to najważniejsze
Oszczędzaj się jak tylko możesz i nie stresuj się

Cieszę się, że przepowiadaja Ci szybki i bezbolesny poród
Będzie dobrze!!

Dzięki za życzenia

Dostałam piękne cuda od Muni i książeczki!!! <3

Albumy dla maluszka są przecudowne!!! Nie umiałam wybrać jednego więc będzie miał dwa

No stoję i się gapie i juz tęsknię za tym małym cudem. Pewnie za 5 minut mi przejdzie
Stary 2016-05-27, 13:30   #3494
kama_pas
Rozeznanie

nie wstawiłam Wam jeszcze zdjęć z mojej sesji. W załączeniu te anonimowe. Na facebooku postaram się wstawić te mniej anonimowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (48,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (50,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 21.jpg (38,4 KB, 22 załadowań)
kama_pas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 13:32   #3495
kamila_509
Zakorzenienie

A mojego broja czuje wszędzie. U góry ( najwiecej!! ), z boku i baaaardzo mało na dole. Raczej obstawiam że czasem zasadzi mi z ręki w szyjke

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Piękne zdjęcia <3 zazdro!!
Stary 2016-05-27, 13:34   #3496
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Wiecie jak się czuję przed porodem? Jakbym się wybierała na jakiś wyjazd i musiała być przygotowana na tip top, o wszystkim pamiętać, przygotować , spakować, ogarnąć, tylko są dwa elementy różniące - niepewna data i pewny ból

Małego czuję już wszędzie - pod żebrami, na boku i na pęcherzu, w pachwinach się rozpycha tak, że czasami muszę szeroko siedzieć. Aaa i buntuje się już jak prowadzę auto.

Arida dobrze, że nie trzeba szpitala. Skurcze u mnie na bank występują, ale ktg jeszcze przede mną. Chciałabym od 36tc chodzić. U mojej gin nie robią.

Wyprasowałam 3 suszarkę i boli mnie kark od schylania głowy :/
A jeszcze ze 3 pralki przede mną.

Uspokoiłyście mnie z tą lewatywą. W necie wyczytałam, że wlewa się 2l worek Jak 150ml to luuuuuzik. Nutik a Enema to całe 'urządzenie' czy tylko roztwór? I miłego zwiedzania Moszny, jest tam pięknie - wrzuć foto z wycieczki do klubu.

Kurde, dziś promo lodów a mi zupełnie nie po drodze do Lidla, chyba odpuszczę ... z pożytkiem dla mojego tyłka
Stary 2016-05-27, 13:36   #3497
kamila_509
Zakorzenienie

Ja dziś wypralam 2 pralki i chyba było tam sto lat skarpet!!!! Stałam pół godziny i rozwieszalam. Porazka.
Stary 2016-05-27, 13:38   #3498
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Kama pas pięknie chcemy więcej!
Stary 2016-05-27, 13:40   #3499
kamila_509
Zakorzenienie

Ja się pochwalę książeczkami <3
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1464349351456.jpg (96,2 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1464349359767.jpg (91,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1464349367990.jpg (110,6 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1464349378235.jpg (86,4 KB, 16 załadowań)
Stary 2016-05-27, 13:51   #3500
olutka
Zakorzenienie

Arida, super, że wszystko ok!

Kama_pas -świetne fotki!!

Kamila -skąd są te książeczki?

Też mam część pieluch z Texpolu

Kupiliśmy właśnie z Maxi Cosi bazę 2way fix, fotelik Pebble Plus, do tego moją wymarzoną nianię z monitorem Angelcare 1100 (ostatnio narzekałam, że brakuje ich w necie, a dziś znalazłam na żywo ) i kosz na pieluchy Tommee Tippee z 4 wkładami. Jestem bankrutem

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

I czekam w makusiu na mcflurry lion z truskawką
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 13:52   #3501
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość

Kupiliśmy właśnie z Maxi Cosi bazę 2way fix, fotelik Pebble Plus, do tego moją wymarzoną nianię z monitorem Angelcare 1100 (ostatnio narzekałam, że brakuje ich w necie, a dziś znalazłam na żywo ) i kosz na pieluchy Tommee Tippee z 4 wkładami. Jestem bankrutem

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Super zakupy!

W Empiku znalazłam
Nie liczę, że mojemu dziecku ktokolwiek zrobi prezenty więc pozwoliłam sobie
Stary 2016-05-27, 13:54   #3502
aglo_mammy
Zadomowienie

Kama - super zdjęcia

Kamila - ile książeczek :-o

Powiedzcie o co chodzi z tymi czarno-białymi książkami. Wiem że takie małe dziecko to właśnie lubi takie kontrastowe ale co ja mam z nimi robić? Przed oczami mu machać tymi obrazkami? Sory za głupie pytania.
Bo ja mam tylko taki normalne książki, żeby mu czytać :-D
aglo_mammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 13:56   #3503
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aglo_mammy Pokaż wiadomość
Kama - super zdjęcia

Kamila - ile książeczek :-o

Powiedzcie o co chodzi z tymi czarno-białymi książkami. Wiem że takie małe dziecko to właśnie lubi takie kontrastowe ale co ja mam z nimi robić? Przed oczami mu machać tymi obrazkami? Sory za głupie pytania.
Bo ja mam tylko taki normalne książki, żeby mu czytać :-D
Według mnie można dziecku opowiadać i przy okazji uczy się obserwacji, słów i więź z mamusia się zaciesnia
Normalne też mam !
Jestem mamą wariatka, która czytanie uważa, za coś bardzo ważnego zobaczymy ile energii na to będę miała ;D
Stary 2016-05-27, 13:58   #3504
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Olutka jakie solidne zakupy! Największe wydatki to właśnie "sprzęt"
Też ma tą bazę.

Kamila ładna kolekcja, też mam serię "Oczami maluszka", a widziałam, że potrafi zahipnotyzować dziecko
Stary 2016-05-27, 14:12   #3505
Margosia__
Zakorzenienie

Dawno mniw nie bylo a tu juz widze, ze goraco sie zaczyna robic
Teraz mam apke w telefonie to moze latwiej sie bedzie udzielac, bo bez niej mi sie nasz watek nie otwieral :/

Arida dobrze, ze jestes pod kontrolom i duzo odpoczywaj! Jeszcze te dwa tygodnie co najmniej Mlody czeka

Dzojsticzek ja w pierwszej ciazy nie mialam żadnych przepowiadaczy, jak sie zaczely skurcze to od raz byly porodowe )

Kamila 1000lat
Szybkiego porodu i radosci z macierzynstwa

Nie straszcie porodami, dla mnie te poltorej miesiaca(a pewnie i dluzej:p) to jak wiecznosc jeszcze

Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Kamila moj Starszak tez nauczony, ze duzo czytamy i czasami wieczorem padam i nie mam na nic sily, a on nie zasnie bez bajki na dobranoc czytalam Mu od urodzenia, jak sie karmilismy

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Sorry za dubel, ale jeszcze nie ogarniam tematu

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 14:15   #3506
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Olutka jakie solidne zakupy! Największe wydatki to właśnie "sprzęt"
Też ma tą bazę.

Kamila ładna kolekcja, też mam serię "Oczami maluszka", a widziałam, że potrafi zahipnotyzować dziecko

No to utwierdzasz mnie w przekonaniu, że dokonałam słusznego wyboru
Z tż-tem nawet nie konsultowałam, bo on nie rozumie moich rozkmin. Za to pozwoliłam mu wybrać kolor fotelika
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 14:24   #3507
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
Ja tak samo Szczegolnie gdy mlody piastkami majstruje cos z pecherzem 😂

Moja mi piastka w szyjke lubi zasadzic

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Na ktg to mnie się i 90% piszą Ale to inne skurcze - raczej stawianie brzucha porodowe to jak jest 40% na ktg to umierasz
Looooo matko, to zbyt skomplikowane

Ide oglądać wasze fotki bo na apce nie widać
Stary 2016-05-27, 14:32   #3508
dzojsticzek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość

super, że kupiłaś tą wymarzoną nianię Bankructwem się nie przejmuj, przynajmniej grubsze zakupy z głowy

Cytat:
Napisane przez kama_pas Pokaż wiadomość
nie wstawiłam Wam jeszcze zdjęć z mojej sesji. W załączeniu te anonimowe. Na facebooku postaram się wstawić te mniej anonimowe
Ślicznie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Dawno mniw nie bylo a tu juz widze, ze goraco sie zaczyna robic
Teraz mam apke w telefonie to moze latwiej sie bedzie udzielac, bo bez niej mi sie nasz watek nie otwieral :/

Dzojsticzek ja w pierwszej ciazy nie mialam żadnych przepowiadaczy, jak sie zaczely skurcze to od raz byly porodowe )

Nie straszcie porodami, dla mnie te poltorej miesiaca(a pewnie i dluzej:p) to jak wiecznosc jeszcze

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Kamila moj Starszak tez nauczony, ze duzo czytamy i czasami wieczorem padam i nie mam na nic sily, a on nie zasnie bez bajki na dobranoc czytalam Mu od urodzenia, jak sie karmilismy

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Sorry za dubel, ale jeszcze nie ogarniam tematu

Jak przeczytałam twój wpis, że nie miałaś przepowiadaczy to zrobiłam do laptopa taką minę... https://www.youtube.com/watch?v=2z_PQ0IcvUk (oglądaj z dźwiękiem )
Boję się

Cytat:
Ok, dzięki, uspokoiłaś mnie że już malce tak mają. chcą być wszędzie...
dzojsticzek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 14:37   #3509
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Kama_pas, super zdjęcia

Kamila, książeczki bardzo fajne. Ja mam jeszcze po córce sporo ale te czarno-białe bym zakupiła

Słabo mi cały dzień, zgaga mnie męczy a Tż w pracy. Spakowalam się do szpitala i prasuję ubranka. Nina mi dzielnie pomaga.

Młody rusza się, ale na spokojnie.. Myślę, że też miał ciężką noc. Za tydzień w weekend chyba trzeba ściągać teściową :-(

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 14:48   #3510
eskav8
Wtajemniczenie

Kama piękne fotki
Kamila super ksiazeczki, powiem mamie niech mi taki prezent zrobi bo się dopytuje cały czas

Mama Niny dlaczego już w następny tydzień ściągacie teściowa, czyżby coś się już działo??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości