|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3783 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zawsze można jeszcze pochodzić w tych ciążowych. Ja mam takie wygodne jeansy ciążowe z H&M jak jeszcze nigdy w życiu i ciężko mi się będzie z nimi rozstać, bo je po prostu uwielbiam nosić. A wcześniej (przed ciążą) zawsze legginsy plus tunika/sukienka. Z resztą, kupiłam sobie 3 bluzki ciążowe i jedną koszulę, które po zniknięciu brzucha też źle nie będą wyglądać, więc się nie martwię. Bardziej to ja się martwię bielizną, a konkretnie stanikami. Kupiłam na razie w hm dwa takie nieusztywniane na start, bo stwierdziłam, że nie wiem jaki będę miała rozmiar. Póki co piersi mi w ciąży się w ogóle nie powiększyły, cały czas chodzę w stanikach sprzed ciąży. A że mam rozmiar 80E, to w sieciówkach ciężko kupić już coś większego. Obecnie mam usztywniane z Lindexu, które bardzo lupię. Ale co będzie potem, jak mleczarnia się rozhula? Mojej mamie ponoć mocno przy karmieniu biust wystrzelił. Cytat:
Cytat:
Dzisiaj kliknęłam trzy aukcje na allegro z ciuszkami. Łącznie za 110 zł z przesyłkami kupiłam 52 sztuki różnych ubranek, których mi brakowało. Oczywiście używki, ale wszystko niby firmówki mało używane. Się okaże :P |
|||
|
|
|
#3784 |
|
Zakorzenienie
|
Lezymy z kwotą i odpoczywam. Moi wrócili
|
#3785 | |||
|
Zadomowienie
|
Stopy mi się rozrosły w szerokości jeszcze zanim zaczęły puchnąć, także troszkę się boje że nie wrócą do siebie. Tyle butów do wyrzucenia
Cytat:
Cytat:
ale kupie sobie ze dwie takie dresówki O staniki sie najmniej martwie, bo po prostu jak będzie potrzeba to kupie, na tą część garderoby nigdy nie żałuję, bo bez dobrego stanika to już bym cycki na plecy zarzucała. A polecacie jakiś pas poporodowy? On serio działa na tą skórę obwisłą? Czy takie majtki z wysokim stanem? Ale one chyba strasznie sztuczne są, wiec latem się jeszcze doigram odparzeń i jakiegoś choróbska w pisi ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#3786 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie biust urósł w ciąży z D do G (miseczka nieusztywniana) lub F (usztywniana), ale w obwodzie jakbym zmalała bo przed ciąża nosiłam 75 a teraz babeczka dobrała mi 70. Może miałam źle dopasowany ale trzymał ok.
Co do powiększania piersi to moja siostra miała operację właśnie po ciąży i karmieniu. I mówi ze to była najlepsza decyzja. Nie dziwie sie jej, bo piersi miała w takim stanie, że każda z nas by o tym myślała. Mam nadzieję ze nie podzielę jej losu😐 Także w temacie operacji wierzę że są przypadki uzasadnione nie tylko fanaberią.
|
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miała być Kota towarzystwa mi zwierzak dotrzymuje Ja też uważam, że biustonosz, to po prostu trzeba będzie kupić i tyle. Niestety nie mam pozytywnych doświadczeń po Kp.. biust mi urósł i nie zmalał, a mały już wcześniej nie był. Teraz będzie już tylko gorzej :-( najgorzej, że dużych rozmiarów do karmienia, które w miarę dobrze wyglądają, to wcale nie ma. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się nastawiam, że po ciąży mi biust zmaleje ( po kp ). Moja babcia tak miała i mama też... więc pewnie u mnie też tak będzie. Baj Baj cycki...
|
#3789 |
|
Zadomowienie
|
Mam parę sukienek, które kupiłam jeszcze przed ciążą i mają taki krój, że na brzuszku też ładnie wyglądają. Trochę ubrań pożyczyła mi Mama, bo stwierdziłyśmy, że po co mam kupować specjalnie oversizoweâŚ(mam nadzieję na parę miesięcy)
A ten pas wyszczuplający po ciąży od kiedy zamierzcie nosić? jeszcze nie kupiłam i nie wiem, czy zrobić to jeszcze teraz, czy po porodzie |
|
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
Laseczki, puchną Wam palce u rąk? Jak wyprostuję palce, od razu koło kostek mam białe... :/
Byliśmy na spacerze, kłucia z bożenie wymusiły 2 przystanki bo nie mogłam iść... |
|
|
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
Bosz, moja córka ma jutro sprawdzian z angielskiego, pamięciowe z religii, i pamięciowe z polskiego.. Nie mam siły się dzisiaj z nią uczyć.. Trochę się wcześniej uczyłyśmy, ale pewnie za mało.. :-(
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro lniane sukienki w Lidlu
rozpinane czyli chyba idealne do kp
|
|
|
|
#3793 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak juz urodze tyle dzieci ile chce to tez bym sobie odswiezyla biust jakimis naturalnymi w ksztalcie siliconami. Widzialam kiedys w ksztalcie lezki. Ale to moze za 10 lat 😂 Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już ledwo mieszcze stopy w butach :/
Ręce raz puchną raz nie
Edytowane przez kamila_509 Czas edycji: 2016-05-29 o 14:27 |
|
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
Ja stop w butach dawno nie mieszcze 😂 nawet japonki ktore kupilam do szpitala ubieram wciskajac na sile. Oby pasowaly 😂
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
Mocze nogi w zimnej wodzie i cieszę się jak dziecko
Nie chce mi się iść na basen.
|
#3797 |
|
Wtajemniczenie
|
Sądzę kwiatki i zioła i co dwie doniczki robię sobie przerwę bo wymiękam. Ciężko tak sie schylać. Karimatę pod kolana dałam i na klęcząco zasuwam. Nawet jak prasuję to na siedząco. Taka kondycja. Na szczęście nie puchnę, gin powiedziała ze rzadko kiedy ciężarne nie mają obrzęków. No ale jeszcze miesiąc mnie czeka i największe upały przed nami, wiec sytuacja może sie zmienić.
Komu zimny kompot z rabarbaru z miętą? 😁
|
|
#3798 |
|
Zadomowienie
|
Ja palce u rak tez mam jak serdelki, do tego takie nieprzyjemne nieokreślone uczucie w tych serdelach. Na szczescie ze stopami nie mam za bardzo problemu (jeszcze), choc w kilka upalnych dni miałam lekko spuchnięte.
Hmmm... Pewnie dlatego, że ja bardzi dużo leże z nogami w gorze Tez chce jutro podskoczyć do Lidla obczaic te kiecki lniane, ale wlasnie nie wiem jaki rozmair brać. Bo one krój maja "prosty", wiec przymierzanie na teraźniejszy brzuch/uda/tyłek chyba ma sie nijak do "figury" po ciazy ![]() U mnie nareszcie lekko się ochłodziło i słyszę, że grzmi. Poproszę jeszcze o deszcz
|
|
|
|
#3799 |
|
Zadomowienie
|
Oj moje palce już dawno nie przypominają tych dawnych. Spuchły i właśnie takie serdelkowate się zrobiły. Z obrączką musiałam się pożegnać już na początku lutego
Stopy też zrobiły się większe. Oby wróciło wszystko po porodzie do normy bo szkoda mi swoich szpilek ![]() Ja po porodzie planuję chodzić w ubraniach ciążowych. Mam sporo leginsów, koszulek i ze 3 oversizowe sukienki. Na początek będzie musiało wystarczyć a na jesień już planuje wrócić do rzeczy przed ciążowych (chociaż niektórych ) Do jeansów może być ciężko schudnąć tak szybko, bo jakieś takie mikre mi się teraz wydają, ale pozostałe ubrania może dadzą radę
|
|
|
|
#3800 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobiłam kruche ciasto z truskawkami i brzoskwiniami... ale maleństwu smakuje
![]() Obrzęków też nie mam. Puki co. Zobaczymy jak będzie dalej.
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę Wam, że Wam się chce piec i robić pyszności. Ja jestem strasznie leniwa a zjadlabym coś dobrego.
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wsunelam porcje grillownych warzyw, stwierdzilam że jak nie mam weny ani siły robić nic dla moich dzieci, to może chociaż osmiorniczki dla wczesniaków mi wyjdą.. Muszę zamówić bawełnę.
Mi puchną ręce i brzuch, aż białe ślady mi zostają po scisnieciu. Stopy podobno spuchnięte, ale w obuwie się mieszczą.. Ogólnie martwię się kondycją o ciąży.. Wcześniej nie mogłam dojść do siebie długo. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie osmiorniczki?
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
Lazurowa, jak to ciasto bosko brzmi!!!!
Właśnie zjadłam kurczaka , ziemniaki i marchewkę z piekarnika i mizerię do tego. Pełna jestem, ale na takie ciasto znalazłabym miejsce!! |
|
|
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila https://m.facebook.com/osmiorniczkidlawczesniakow/
|
#3806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
Też miałam w planach ciasto, ale chyba prędzej smoothie truskawkowy wyjdzie.
|
#3809 |
|
Wtajemniczenie
|
Lazurowa a brzoskwinie świeże?
MamaNiny piszesz o ośmiorniczkach a ja od razu mam na myśli jedzenie 😋
|
|
#3810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

zawsze można jeszcze pochodzić w tych ciążowych. Ja mam takie wygodne jeansy ciążowe z H&M jak jeszcze nigdy w życiu i ciężko mi się będzie z nimi rozstać, bo je po prostu uwielbiam nosić. A wcześniej (przed ciążą) zawsze legginsy plus tunika/sukienka. Z resztą, kupiłam sobie 3 bluzki ciążowe i jedną koszulę, które po zniknięciu brzucha też źle nie będą wyglądać, więc się nie martwię. Bardziej to ja się martwię bielizną, a konkretnie stanikami. Kupiłam na razie w hm dwa takie nieusztywniane na start, bo stwierdziłam, że nie wiem jaki będę miała rozmiar. Póki co piersi mi w ciąży się w ogóle nie powiększyły, cały czas chodzę w stanikach sprzed ciąży. A że mam rozmiar 80E, to w sieciówkach ciężko kupić już coś większego. Obecnie mam usztywniane z Lindexu, które bardzo lupię. Ale co będzie potem, jak mleczarnia się rozhula? Mojej mamie ponoć mocno przy karmieniu biust wystrzelił.
Wtedy biorę stopery i śpię dalej, pomagają