|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII
Alloffkowa a polecisz jakieś fajne opaski ?
Ja nad pojemnikami czy torebkami tez się zastanawiałam ale w końcu nie kupiłam jescze chyba musze to nadrobić. A co do puchnięcia rąk czy też palcy, to mnie nic nie puchło ale mimo to w szpitalu Na ip położna stała nade mną ze musze zdjąć pierścionki czy obrączkę, bo zaczynają sie upały. Dla świętego spokoju jej posłuchalam i zdjelam a po wyjściu ze szpitala jak założyłam je w domu to nagle się okazało ze są jakieś za mocno dopasowane wiec juz nie zakladam ich.
|
#3932 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII
Hehe, aż się zdenerwowałam i poszłam na 1wszą stronę, zobaczyć nasze TP
A czy planujecie kłaść sobie pod prześcieradło jakiś podkład w domu, bo w sumie nie wiadomo kiedy odejdą wody, czy nie w nocy…nie wiem od kiedy jest realny sens go użyć, od którego tyg ciąży |
|
|
|
#3933 |
|
Zadomowienie
|
Kassate- powiedz Tż-towi wprost, że chcesz z nim spędzać więcej czasu, bo sam się nie domyśli, faceci już tak mają
Dzojsticzek- tak mało czasu już zostało do końca, że pomysł z piwnicą nie ma sensu, na pewno nie chciał źle Jeśli chodzi o spanie, to u mnie ostatnio jest trochę gorzej. Budzę się w nocy, tak ze dwa razy ale to dlatego, że mój psiak ostatnio potrzebuje więcej miłości niż zawsze, wtula mi się we włosy, a przy tym spycha z łóżka i się budzę na skraju. |
|
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Planuję, tylko też nie wiem od kiedy
|
|
|
|
|
#3935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3936 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() gruszka- czy to prawda, że w kąpieli się sam nosek oczyści? osłonki- niby nie higieniczne i moga powodować odparzenia? a jak już ktoś chce to po porodzie w szpitalu podadzą rozmiar dopiero? spray do nosa z soli- niby dla zimowych noworodków, dla letnich nie trzeba? rurka windi i katarek- zastanawiam sie czy kuupujecie teraz, czy jak będzie potrzeba? w/w info miałam ze szkoły rodzenia i nie mam na liście tych rzeczy.. więc stad moje pytania
|
||
|
|
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w sumie to prawie gotowa jestem. I nie czaję jak te lekarki te tygodnie liczą.. Dla mnie donoszona jest w 38 0 tc a jutro według jednej z nich już mam 36 0 boję się, żeby z młodym było ok i żeby wody mi nie odeszły w miejscu publicznym :-o poza tym, żeby zdążyć dojechać na porodówkę. Z resztą jakoś dam radę. Na swoje ciało nie mam wpływu..
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#3938 |
|
Zadomowienie
|
O matko dziewczyny wiem że nic nie wiem :-o
Nie pomyślałam nawet o woreczkach do mrozenia. A kiedy się mrozi pokarm? Bo mam koleżanki na KP i nigdy nie słyszałam żeby coś mroziły? Czy smoczek uspokajający trzeba wyparzyc przed pierwszym użyciem? Ja też nie jestem gotowa psychicznie :-/ wiecie że podchodzę i do dziecka i do porodu na zasadzie: co będzie to będzie stres teraz nic na to nie pomoże. Najbardziej boję się że będę sama rodzić :-( jestem z osób którym wsparcie tż daje bardzo dużo i boję się że go nie będzie i będę musiała sobie radzić sama :-( |
|
|
|
#3939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
|
|
#3940 |
|
Wtajemniczenie
|
Też położę podkład, mam nadzieję że zdążę
|
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3942 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o Tz-ta, to jego jedyne samotne wyjścia z kolegami to na mecze, sporadycznie. Kumple już są zonaci, więc spotykamy się razem. A co ciekawe, jego najlepsi koledzy, to ci, z którymi przyjaźnie się od liceum, od razu złapali wspólny kontakt i tak już zostało. Co do zakupów dziecięcych, to mało go interesują, ale do składania itp jest pierwszy
|
|
|
|
#3943 |
|
Rozeznanie
|
Dobry pomysł z tymi podkładami na materac. Ja chyba też będę nosić jakieś podpaski przy sobie, w razie, gdyby te wody zaczęły się sączyć. Z resztą, ja prawie nigdzie nie wychodzę.
Wiecie, że u nas na SR położna nam wciskała, że mleka nie można mrozić? no masakra, powiedziała co wiedziała.
|
|
|
|
#3944 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Windi i katarek to juz zalezy od Ciebie. Chociaz tak jak te rurki moga pomoc przy wzdeciach tak katarek jest dobry gdy dziecko jest chore i ma katar rzeczywiscie wiec raczej od porodu sie nie przydadza. Poza tym chyba sa w kazdej aptece od rekiWysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3945 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki Kattoo
to dorzucam spray i gruszke..
|
|
|
|
#3946 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie z tym nie mogę się pogodzić i nie mam nikogo na zastępstwo
|
|
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie mialam. Pare dni temu sie zaoferowala po prostu. Poradzisz sobie. Poza tym beda z Toba polozne. Nie bedziesz tam sama!
![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3948 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wózek złożony i wszystko jest ok na szczęście chyba podczas składania się zorientował, że dobrze robimy że sprawdzamy bo chociażby jest czas aby "odkryć" jak wszystko działa w nim... Ojjj to maluszek rzeczywiście ukołysał się na spacerkach a Tobie zafundował niezły stres. Oby był już grzeczny i wiercił się ![]() Cytat:
Jeśli ich nie zauważę gdzieś w sklepie to chyba oleję temat i nie będę kupować. Może po porodzie zauważę taką potrzebę ![]() Cytat:
Najwyżej trafią do kosza jeśli okażą się porażką☠ Co to rurka na kolki? Gruszki, termoforu i pojemników na pokarm nie kupiłam - resztę z twojej listy mam Cytat:
), a wolę mieć jakiegoś 'uspokajacza' pod ręką. I mam cichą nadzieję, że w czasie snu będzie wypluwać to już nie będę wkładać do buzi ![]() Czemu marne szanse na ZZO? Cytat:
Cytat:
Pewnie masz rację :P Mnie ostatnio TŻ tak potraktował, że prawie spadłabym z łóżka a mamy dosyć wysoko materac bo pod łóżkiem są szuflady jeszcze, tak się rozpychał Trochę się przeraziłam bo też byłam na skraju :P Cytat:
Cytat:
Przekazuję co wyczytałam Cytat:
Właśnie wrzuciłam do torby rzeczy do szpitala, które już mam i jakoś dużo tego wyszło, a z listy mało rzeczy odhaczyłam...
|
|||||||||
|
|
|
#3949 |
|
Zadomowienie
|
Dzojsticzek- o rurkach na kolki możesz sobie przeczytać o tutaj:
http://dobra-mama.pl/temat-tygodnia/...edi-globe.html Brzmi to trochę przerażająco, ale ponoć są bardzo skuteczne
|
|
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dałam rady was nadrobić. Wczoraj wróciliśmy po północy od znajomych a dziś mieliśmy dzień lenia wspólny a wieczorem prawie 2 godzinny spacer
I dostałam masaż dziś, więc mi blogo :p a teraz oczywiście meczy mnie zgaga. Jutro musze poprac i poprasowac trochę dziecięcych rzeczy, ale jak będzie taka temperatura to nie mam pojęcia jak to zrobię.
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
Zwariuję
przysnęłam przed 22, obudziłam się przed 23 i nie mogę sobie miejsca znaleźć komar mnie ugryzł w 2 miejscach więc zamknęłam okno... I się teraz duszę ;( i już nie wiem czy wolę być pogryziona czy się dusić ;(
|
|
|
|
#3952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdyby mi raz już nie odeszły i nie zalaly tyłka, to może i wiwrzylabym w takie artykuły Cytat:
Dobranoc ciekawe, co mi jutro w enelmedzie znachorka powie. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3953 |
|
Zadomowienie
|
Lepiej być pogryzionym
![]() Muszę się pochwalić, że torby już prawie spakowane. Tak w 95%. Została mi tylko bielizna dla mnie, ubrania na wyjście i skarpetki i czapeczki dla córci, muszą doschnac. Zajęło mi to chyba kilka godzin, setki razy biegalam po schodach gora - dół i umeczylam się przy tym strasznie. A układanie tego wszystkiego logistyczne, żeby się pomieścilo to nie lada wyczyn. |
|
|
|
#3954 |
|
Zadomowienie
|
A i tak pewnie jeszcze raz przemieszasz wszystko
![]() Dziewczyny, jakie macie oświetlenie w pokoju malucha? Czy wszędzie królują cottony?
|
#3955 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym we wtorek przychodzi znajomy i przedstawiamy meble w sypialni. Muszę zrobić miejsce na kolyskę. Cytat:
Ja leżę w łóżku i nie mogę spać. Mam lekką biegunkę i w sumie nie wiem po czym.
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
Wstaję do lekarza... Zawalony nos i ból gardła :-( cała ciąża bez przeziebień i na koniec pewnie złapałam anginę...
|
#3957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam taką malutka naklejana na ścianę na dotyk i chyba zostanie tak. Najwyżej kupimy coś jak się okaże, że nie wystarczy. Miałam okropna noc. Co chwile się budzilam, nad ranem zaczęły mnie plecy boleć i brzuch: nerki. Poszłam siku i dalej boli A T już pojechał. Nie ma mojego lekarza a do innych są takie kolejki, że masakra. Do szpitala nie pojadę sama. Mam nadzieję, że przejdzie za chwilę.
|
|
#3958 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
Takie uczucie cisniecia bardziej. Jakbym nie sikala przez claal noc a przecież ciągle sikam
Jak jestem na pół siedzaco to jest znosnie. Chyba przejdzie.
|
#3960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

(nie wiem czy to brać)

Wzięliśmy ślub 26-09-2015