Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-29, 18:38   #3901
alloffkowa
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII

Cytat:
Napisane przez Yousthyna Pokaż wiadomość
. Ale co on tam wie o porodzie?
.
Tyle samo co ksiądz o małżeństwie ha ha ha ha
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-29, 18:40   #3902
Yousthyna
Zadomowienie

Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Tyle samo co ksiądz o małżeństwie ha ha ha ha
No wlasnie
Wiec o ile mam do niego mega zaufanie, tak "takie" rady odnośnie porodu może sobie darowac

Edytowane przez Yousthyna
Czas edycji: 2016-05-29 o 18:49
Yousthyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-29, 18:42   #3903
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Mąż mi właśnie oświadczył, że jutro MUSI przyjechać szambo... :-o

A ja muszę się do lekarza wyszykować... :-(

Mam nadzieję,że wszystkie się q zdrowiu rozpakujemy, bez przygód.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-29, 18:46   #3904
_Inka__
Zadomowienie

Mój mi o porodzie na razie nic nie mówił, zobaczymy na najbliższej wizycie. Wiem tylko że jego żona miała cc. W ogóle muszę go teraz na wizycie pomęczyć trochę o kwestię mojego porodu, jak on to widzi.
_Inka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-29, 18:52   #3905
Arida_
Zadomowienie

Hehhe widzę ze zaraz otworzymy zaklady bukmacherskie ja mogę iść na pierwszy ogień ale dopiero w x części. Licząc ze schodzi nam na wątek około 3 tyg to dla mnie IX to za szybko. Uznaje jak Kamila ze ciąża donoszą to 38+1. Chyba ze któraś się wyrwie przed szereg w środę mija czas na dostarczenie komody wiec wtedy poprasuje resztę ciuszków,na dniach przyjdzie reszta ☠☠☠☠☠☠☠ek i raczej wszystko będę miała.
Z alli to poszalalas na mnie cebule nie robią az takiego wrażenia
Stary 2016-05-29, 18:56   #3906
_Inka__
Zadomowienie

Ja myślę, że X część wątku to dobry czas na pierwsze rozpakowania. Taka ładna, okrągła liczba
Stary 2016-05-29, 18:59   #3907
kamila_509
Zakorzenienie

To trzymajmy fason do lipca
Stary 2016-05-29, 19:04   #3908
Arida_
Zadomowienie

Hehe dokładnie. Porodu zaczynam się bać coraz bardziej, ale staram sie o tym nie myśleć. To tylko jeden dzień zmagan... dużo gorzej jak myślę o xalej reszcie. Mały człowiek który będzie wszystko kpmunikowal placzem, trud o kp, nowa sytuacja w jakiej będziemy z tz.... tyle niewiadomych
Stary 2016-05-29, 19:05   #3909
kamila_509
Zakorzenienie

Dokladnie... ale damy radę!
Będziemy na początku jak majowki: wszystko jest nowe, wielka niewiadoma... a potem już będziemy z zamkniętymi oczami wszystko robić
Stary 2016-05-29, 19:06   #3910
alloffkowa
Zakorzenienie

Myślę że matczyna i kobieca intuicja nam pomoże
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-29, 19:07   #3911
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez deksterowa Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z grilla
Nam położna na sr radziła coś zjeść przed wybraniem się do szpitala, ale nie wiem czy będę w stanie :p
Ja tak zawsze jestem w stanie coś przekąsić

Cytat:
Napisane przez eskav8 Pokaż wiadomość
W życiu nie miałam zgagi. Czy to znaczy że moje dziecko urodzi się łyse?
Też nie mam, ale to takie gadanie żona mojego kuzyna miała przez całą ciążę okropną zgagę, córeczka urodziła się łysa jak kolano (no, przesadzam, miała taki delikatny meszek, ale włosy ma po tacie bardzo jasne blond i efekt był wizualnie "łysy"). Do dziś, a ma już ponad dwa latka, nie ma tych włosków za dużo.

Cytat:
A jakie Wy macie do tego podejscie? Teraz sezon grillowo-spotkaniowy sprzyjający "piwkowaniu". Wasi TŻ piją? Czy to juz ten etap, że abstynencja?

Mój na razie jeszcze piwkuje, nie za dużo ani za często, ale jako transport do szpitala odpada. Jeszcze do końca czerwca myślę, że dam mu dyspensę, potem już wolałabym - w razie czego, odpukać - mieć go trzeźwego pod ręką

Cytat:
Napisane przez kassate1203 Pokaż wiadomość
Z serii dziwnych pytań: powiedzcie mi proszę, czy też tak macie, że rano kilka minut po tym jak wstajecie, najpierw macie energię a potem czujecie taki jej odpływ, nie macie siły i musicie się położyć na jakiś czas? Po prostu jesteście słabe. Kurcze ja to tak mam codziennie, w większym lub mniejszym nasileniu i zastanawiam się czy to jest jeszcze normalne
Też tak mam, tyle, że akurat nie bezpośrednio po przebudzeniu, a w trakcie dnia. Wydaje mi się, że to normalne niestety pomaga mi zmiana pozycji (teraz jak się zastanowiłam, to dotarło do mnie, że prawie zawsze łapie mnie ta słabość, gdy stoję) i zjedzenie jakiegoś drobiazgu (jabłko, banan, jogurt), wiec to może też o poziom cukru chodzi...

Cytat:
Napisane przez Ananka Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj dzwonili z lux medu, że ft4 mam poniżej normy, ale jak sprawdziłam, to tylko o 0,1, dopytam się gin we wtorek.
A patrzyli na normę ciążową, czy zwykłą? Do mnie regularnie dzwonią, że mam ten czy tamten wynik nieprawidłowy, dopiero gdy pytam, czy wg norm ciążowych, to wtedy pani po drugiej słuchawce mówi ahaaa... to faktycznie, jest w porządku. Na wyniku zawsze jest zaznaczone razem z tygodniem, ale jakoś przeoczają.

Cytat:
Napisane przez dzojsticzek Pokaż wiadomość
Czy Ja przesadzam? Czy Wy na moim miejscu mając 33 dni do TP rzucilibyście ten wózek do garażu, nie sprawdzając go wcześniej i złożyli go dopiero gdy maluch pojawi się na świecie?
Absolutnie nie, masz rację! Warto go złożyć choćby po to, żeby się upewnić, że części się zgadzają i wszystko działa, jak trzeba...

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Laseczki, puchną Wam palce u rąk? Jak wyprostuję palce, od razu koło kostek mam białe... :/
U mnie strasznie, mam serdelki zamiast palców pierścionki i obrączki poszły w odstawkę

Cytat:
Napisane przez _Inka__ Pokaż wiadomość
Ja już jakiś czas temu zauważyłam że to co mi się najbardziej podoba zawsze jest najdroższe
Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Mi też zawsze się podoba to co najdroższe
No ale cóż... nie można mieć wszystkiego co się chce
Nazywam to hrabiowskim gustem i to przekleństwo całego mojego życia

Co do porodu, też na razie czuję się jakoś abstrakcyjnie. Czuję jak maluch się rusza, regularnie podglądam go na USG, a i tak jakoś ciągle do mnie nie do końca dociera, że to już tylko chwila i bedzie po drugiej stronie brzucha, taki malutki i bezbronny i zdany tylko na nas. I jak tu kurczę nie zawalić?

W ogóle melduję się po weekendzie - byliśmy w Karpaczu. Na tym etapie to już stanowczo wyzwanie głupie przejście z hotelu do centrum miasta (trochę pod górkę, trochę z górki) było jak wyprawa na Śnieżkę. Ale wczoraj wieczorem wyleżałam się i zostałam wymasowana w spa, więc czuję się jak nomen omen nowo narodzona

W piątek Mały napędził mi niezłego stracha, bo zamiast wieczorem robić stretching jak zwykle postanowił sobie pospać. Chciałam już jechać na IP, bo się bałam, że ten spacer w górę i w dół mu zaszkodził, ale mąż wsadził mnie w kąpiel i poleciał po batonik i synek łaskawie się obudził, a potem pół nocy dawał mi do wiwatu. Chyba po prostu uśpiłam go kołysaniem na spacerze, ale co się strachu najadłam, to moje.

Jutro jedziemy na sesję zdjęciową, trzymajcie kciuki za pogodę
Stary 2016-05-29, 19:26   #3912
olutka
Zakorzenienie

Elrosa, kciuki za pogodę zaciśnięte!! Super mieliście wyjazd, piękne tereny tylko tego piątkowego stresu współczuję...
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-29, 19:27   #3913
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Elrosa zazdroszczę relaxu w Karpaczu. W maju byliśmy w Kudowie i Krakowie i to koniec wojaży przed porodem. Na szczęscie we Wrocławiu dużo się dzieję, więc jest co robić.
Kciuki za sesję. Pogodę piękną zapowiadają. Pochwal się efektem. A jakie miejsce wybraliście?
Stary 2016-05-29, 19:29   #3914
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Ja wolę końcówkę czerwca. Mój gin mówi że od 20 mam donoszoną. Nie chce czekać do lipca bo kto tego klocka wypchnie?
Stary 2016-05-29, 19:33   #3915
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Tak patrzę na mój koszyk na Allegro i się zastanawiam czy czegoś nie przeoczyłam

Pojemniki na pokarm macie? Ile i jakiej pojemności? Plastikowe pudełka nadają się do mrożenia?

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Wow za miesiąc mam donoszoną ciążę! Jak to brzmi! Chyba że coś źle liczę...
Stary 2016-05-29, 19:33   #3916
Arida_
Zadomowienie

Elrosa super weekend
CwK ja mam woreczki do mrozenia.
Na innych wątkach czytalam ze dziewczyny mroza w butelkach.
Stary 2016-05-29, 19:51   #3917
_Inka__
Zadomowienie

Elrosa ale zazdroszczę Karpacza- byłam raz w życiu i było przecudownie, i te widoki
C.w.K- też się właśnie nad tymi pojemnikami do pokarmu zastanawiam, ale chyba kupię. Wydatek niewielki a myślę, że mogą się przydać do przechowywania również innego pokarmu dla dziecka w przyszłości.

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Wybiorę coś z tych zapewne:
http://allegro.pl/canpol-pojemniki-d...926354036.html

http://allegro.pl/babyono-pojemnik-n...690709703.html

http://allegro.pl/tommee-tippee-poje...944389203.html
Stary 2016-05-29, 19:53   #3918
marcylina
Wtajemniczenie

Co tam w tych koszykach jeszcze macie.. ja nawet nie pomyślałam o woreczkach do pokarmu
marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-29, 19:58   #3919
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Marcylina duperele mi zostały drobne, np. moskitiera bo z wózkiem nie dostałam. Przewijak usztywniany jednak wezmę, bo nawet na łóżku będzie mi wygodniej przewinąć na czymś sztywnym, niż tylko na podkładzie, który będzie się przesuwał, a dziecko "zapadało" w pościel.
Pieluszki domówiłam, bo oprzeć się nie mogę wzorom i kolorom
I ochraniacze na materac do łózeczka i wózka.

Co jeszcze, co jeszcze
Stary 2016-05-29, 20:01   #3920
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzojsticzek Pokaż wiadomość
Kamila, pranie miałam właśnie na 40stopni... Dobrze, że to pieluchy i ręczniki zrobiły się błękitne a nie ciuszki, bo płakałabym bardzo.
No właśnie też mi się tak wydaje, że może być to MamaNiny albo ktoś ze środkowym lipcowym terminem Na pewno nie jaaa mimo, że TP mam na 1.07-3.07
O nie. Ja mam na polowe lipca i prosze nie krakac. Nie zamierzam tym razem otwierac imprezy
Cytat:
Napisane przez nutik Pokaż wiadomość
Ile tych paczek??

A co do kolejności...ja mam wrażenie, że Arida jest taka ogarnięta z tą ciążą. Ja o sobie nie wiem, co myśleć. Ostatnio jak to analizowałam, to doszłam do takich wniosków:
- jestem świadoma tego, że jestem w ciąży. Jest w moim brzuchu mały człowieczek, który ciągle się rusza.
- nie jestem świadoma tego, że już za parę tygodni będę trzymać dzidziusia w rękach. Nie dociera to do mnie i nie rozumiem tego. Nie potrafię sobie wyobrazić jak to będzie.
Jestem w drugiej ciazy a mam dokladnie to samo! Ale poradzimy sobie. Nawet nie wiecie jakie kobiety sa dzielne i silne
Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Ja się nie boję... Boje się że moje wizje lęgną w gruzach... Mam wizje czystego domu, spokojnego dziecka haha.... Uwielbiam mieć bardzo czysto w domu a jak czytam że po porodzie dziewczyny nie mają na nic czasu to jakoś ciężko mi sobie wyobrazić że nie będę miała czasu na latanie ze szmatą Taka ze mnie matka wariatka
Raczej legna w gruzach. Zycze Ci bys miala czas zrobic siku i umyc wlosy. Bo o szmacie to nawet nie wspominam 😂 lepiej kup irobota
Cytat:
Ja mam mega obawy! Niestety ja jestem z "zimnego chowu" bez okazywania uczuć i szczególnego interesowania się dziećmi i zwyczajnie boję się, że nie mając dobrego wzoru będę taką bezuczuciową matką. Tak średnio 2 razy dziennie ryczę z tego powodu

Moj lekarz mi powtarza to samo. Ale co on tam wie o porodzie?
Zresztą ja chyba bardziej boję się tego co będzie "po porodzie" niż samego porodu. Choć jego oczywiscie też...
Tez jestem z zimnego chowu... ale sama nie jestem zimna bo mi to nigdy nie odpowiadalo. Synkowi i mezowi do znudzenia mowie ze ich kocham i zacalowuje na smierc kazdego dnia. Nie bedziesz taka jesli nie chcesz

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Dziewczyny do mrozenia najlepsze sa jednorazowe woreczki. Zajmuja najmniej miejsca i mozna ukladac pietrowo. Takie butelki czy pudelka zajmuja naprawde sporo miejsca a nie powinno sie rozmrazac duzych ilosci bo mleko moze stac tylko 24h po rozmrozeniu

kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-29, 20:08   #3921
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

[QUOTE=kattoo;61050016]
[/COLOR]Dziewczyny do mrozenia najlepsze sa jednorazowe woreczki. Zajmuja najmniej miejsca i mozna ukladac pietrowo. Takie butelki czy pudelka zajmuja naprawde sporo miejsca a nie powinno sie rozmrazac duzych ilosci bo mleko moze stac tylko 24h po rozmrozeniu

Dzięki za radę. A one nie muszą być sterylne?
Takie np. są ok http://allegro.pl/avent-woreczki-do-...193226704.html ?
Stary 2016-05-29, 20:10   #3922
_Inka__
Zadomowienie

U mnie chyba standard:
- aspirator gruszka do noska
- szczotka do włosów plus grzebień
- osłonki sylikonowe na brodawki (waham się, ale chyba kupię)
- nożyczki dla niemowląt
- podkłady poporodowe
- szczotka do butelek
- woreczki na zużyte pieluszki
- majtki poporodowe
- spray do nosa z roztworem soli morskiej
- rurka na kolki i zaparcia (nie wiem czy to brać)
- termofor z pestek wiśni
- pojemniki do przechowywania pokarmu
- wkładki laktacyjne
- katarek
- sól fizjologiczna
- butelka Lovi Medical + (jednak nie biorę Medeli, za droga )

Jakieś smoczki chyba jeszcze wyszukam a tak to chyba wszystko jest?
Stary 2016-05-29, 20:11   #3923
kattoo
Zakorzenienie

[QUOTE=cala_w_kwiatkach;61 050341]
Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dziewczyny do mrozenia najlepsze sa jednorazowe woreczki. Zajmuja najmniej miejsca i mozna ukladac pietrowo. Takie butelki czy pudelka zajmuja naprawde sporo miejsca a nie powinno sie rozmrazac duzych ilosci bo mleko moze stac tylko 24h po rozmrozeniu

Dzięki za radę. A one nie muszą być sterylne?
Takie np. są ok http://allegro.pl/avent-woreczki-do-...193226704.html ?
One chyba sa sterylne na tyle na ile sie da. Sterylnosc tez nie jest wskazana przy dzieciach

Ja jeszcze dodatkowo kupuje materac do gondolu bo w moim wozku jest on zalamany i przedzielony na pol bo sie go podnosi do rozkladania gondoli w zwyz

Stary 2016-05-29, 20:14   #3924
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

[QUOTE=kattoo;61050491]
Cytat:
Napisane przez cala_w_kwiatkach Pokaż wiadomość
One chyba sa sterylne na tyle na ile sie da. Sterylnosc tez nie jest wskazana przy dzieciach

Ja jeszcze dodatkowo kupuje materac do gondolu bo w moim wozku jest on zalamany i przedzielony na pol bo sie go podnosi do rozkladania gondoli w zwyz

też mam taki materac, ale nie jest uszkodzony, nie myślałam żeby go wynienić
Stary 2016-05-29, 20:18   #3925
kattoo
Zakorzenienie

[QUOTE=cala_w_kwiatkach;61 050591]
Cytat:

też mam taki materac, ale nie jest uszkodzony, nie myślałam żeby go wynienić
Moj tez nie uszkodzony. Ale wydaje mi sie ze bedzie mlodemu wygodniej gdy bedzie mial calkiem na prosto. To kwestia 30zl to nie bede sie szczypac nawet. Chce go polozyc wlasnie na ten co jest w wozku bo u mnie nie da sie go wyjac calkiem

Stary 2016-05-29, 20:20   #3926
Wesola_Ania
Zadomowienie

Wróciliśmy ze spaceru z rynku, po drodze lody z maca i pączek, jeszcze cieplutki, to tak w temacie jedzenia

Olutka, mnie wczoraj pierwszy raz spuchły palce u rąk, jeden pierścionek ściągnęłam, a drugi po dwóch godz dopiero

C_w_k, ja też kupiłam do mrożenia mleka woreczki jednorazowe z canpolu.

dzojsticzek, a planujesz już do szpitala brać smoczek? wystarczy chyba wyparzyć, wymoczyć w garnku ze wrzątkiem?

Ja nic nie chcę mówić Kamila, ale przed chwilą policzyłam, mnie do donoszonej zostało 19 dni!!!

Mam pełno obaw, chciałabym bardzo nie mieć problemów z KP, ale nastawiam się pozytywnie i do porodu też, choć wiem, że marne szanse na ZZO…
Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-29, 20:21   #3927
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Inka__ Pokaż wiadomość
U mnie chyba standard:
- aspirator gruszka do noska
- szczotka do włosów plus grzebień
- osłonki sylikonowe na brodawki (waham się, ale chyba kupię)
- nożyczki dla niemowląt
- podkłady poporodowe
- szczotka do butelek
- woreczki na zużyte pieluszki
- majtki poporodowe
- spray do nosa z roztworem soli morskiej
- rurka na kolki i zaparcia (nie wiem czy to brać)
- termofor z pestek wiśni
- pojemniki do przechowywania pokarmu
- wkładki laktacyjne
- katarek
- sól fizjologiczna
- butelka Lovi Medical + (jednak nie biorę Medeli, za droga )

Jakieś smoczki chyba jeszcze wyszukam a tak to chyba wszystko jest?
Jesli moge poradzic to nie kupuj teraz nakladek bo nie wiesz jakie bedziesz miala sutki po porodzie. Przy naplywie pokarmu sie zmieniaja. Doradca laktacyjny lub polozna w szpitalu lepiej doradza zcrozmiarem

Stary 2016-05-29, 20:29   #3928
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wesola_Ania Pokaż wiadomość
Wróciliśmy ze spaceru z rynku, po drodze lody z maca i pączek, jeszcze cieplutki, to tak w temacie jedzenia

Olutka, mnie wczoraj pierwszy raz spuchły palce u rąk, jeden pierścionek ściągnęłam, a drugi po dwóch godz dopiero

dzojsticzek, a planujesz już do szpitala brać smoczek? wystarczy chyba wyparzyć, wymoczyć w garnku ze wrzątkiem?

Ja nic nie chcę mówić Kamila, ale przed chwilą policzyłam, mnie do donoszonej zostało 19 dni!!!

Mam pełno obaw, chciałabym bardzo nie mieć problemów z KP, ale nastawiam się pozytywnie i do porodu też, choć wiem, że marne szanse na ZZOâ�Ś
Już?!
Ło matko! Czyżbyśmy mieli zwycięzcę loterii?
Stary 2016-05-29, 20:30   #3929
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wesola_Ania Pokaż wiadomość

Mam pełno obaw, chciałabym bardzo nie mieć problemów z KP, ale nastawiam się pozytywnie i do porodu też, choć wiem, że marne szanse na ZZOâ�Ś
Nie zamartwiaj sie. Na pewno na watku bedziemy sie tu czynnie wspierac w kp. Jest kilka mam z duzym z doswiadczeniem z kp takze luuuuuzik

Stary 2016-05-29, 20:34   #3930
_Inka__
Zadomowienie

Cytat:
Jesli moge poradzic to nie kupuj teraz nakladek bo nie wiesz jakie bedziesz miala sutki po porodzie. Przy naplywie pokarmu sie zmieniaja. Doradca laktacyjny lub polozna w szpitalu lepiej doradza zcrozmiarem

O dziękuję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości