Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-29, 20:35   #3931
*misia*
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII

Alloffkowa a polecisz jakieś fajne opaski ?
Ja nad pojemnikami czy torebkami tez się zastanawiałam ale w końcu nie kupiłam jescze chyba musze to nadrobić.
A co do puchnięcia rąk czy też palcy, to mnie nic nie puchło ale mimo to w szpitalu Na ip położna stała nade mną ze musze zdjąć pierścionki czy obrączkę, bo zaczynają sie upały. Dla świętego spokoju jej posłuchalam i zdjelam a po wyjściu ze szpitala jak założyłam je w domu to nagle się okazało ze są jakieś za mocno dopasowane wiec juz nie zakladam ich.
Stary 2016-05-29, 20:44   #3932
Wesola_Ania
Zadomowienie

Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Już?!
Ło matko! Czyżbyśmy mieli zwycięzcę loterii?
Hehe, aż się zdenerwowałam i poszłam na 1wszą stronę, zobaczyć nasze TP wydaje mi się, że jednak nie będę (oby) pierwsza, jeszcze zostało mi parę pierdółek do kupienia

A czy planujecie kłaść sobie pod prześcieradło jakiś podkład w domu, bo w sumie nie wiadomo kiedy odejdą wody, czy nie w nocy…nie wiem od kiedy jest realny sens go użyć, od którego tyg ciąży
Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-29, 20:48   #3933
Ananka
Zadomowienie

Kassate- powiedz Tż-towi wprost, że chcesz z nim spędzać więcej czasu, bo sam się nie domyśli, faceci już tak mają
Dzojsticzek- tak mało czasu już zostało do końca, że pomysł z piwnicą nie ma sensu, na pewno nie chciał źle
Jeśli chodzi o spanie, to u mnie ostatnio jest trochę gorzej. Budzę się w nocy, tak ze dwa razy ale to dlatego, że mój psiak ostatnio potrzebuje więcej miłości niż zawsze, wtula mi się we włosy, a przy tym spycha z łóżka i się budzę na skraju.
Ananka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-29, 20:49   #3934
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wesola_Ania Pokaż wiadomość
Hehe, aż się zdenerwowałam i poszłam na 1wszą stronę, zobaczyć nasze TP wydaje mi się, że jednak nie będę (oby) pierwsza, jeszcze zostało mi parę pierdółek do kupienia

A czy planujecie kłaść sobie pod prześcieradło jakiś podkład w domu, bo w sumie nie wiadomo kiedy odejdą wody, czy nie w nocy…nie wiem od kiedy jest realny sens go użyć, od którego tyg ciąży

Planuję, tylko też nie wiem od kiedy
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-29, 20:51   #3935
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ananka Pokaż wiadomość
Kassate- powiedz Tż-towi wprost, że chcesz z nim spędzać więcej czasu, bo sam się nie domyśli, faceci już tak mają
Dzojsticzek- tak mało czasu już zostało do końca, że pomysł z piwnicą nie ma sensu, na pewno nie chciał źle
Jeśli chodzi o spanie, to u mnie ostatnio jest trochę gorzej. Budzę się w nocy, tak ze dwa razy ale to dlatego, że mój psiak ostatnio potrzebuje więcej miłości niż zawsze, wtula mi się we włosy, a przy tym spycha z łóżka i się budzę na skraju.
Calkiem jakbym czytala o moim synku. Robi dokladnie to samo 😂 Wydaje mi sie ze czuje ze porod sie zbliza i bede miala mniej czasu dla niego i chce to nadrobic. Wlaczyl mu sie tez jakis dziwny lek separacyjny i jak mnie nie widzi to placze :/

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:

Bardzo dobry pomysl. Nie wpadlam na to

kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-29, 20:54   #3936
marcylina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cala_w_kwiatkach Pokaż wiadomość
Marcylina duperele mi zostały drobne, np. moskitiera bo z wózkiem nie dostałam. Przewijak usztywniany jednak wezmę, bo nawet na łóżku będzie mi wygodniej przewinąć na czymś sztywnym, niż tylko na podkładzie, który będzie się przesuwał, a dziecko "zapadało" w pościel.
Pieluszki domówiłam, bo oprzeć się nie mogę wzorom i kolorom
I ochraniacze na materac do łózeczka i wózka.

Co jeszcze, co jeszcze
folie i moskitierę już zakupałam.. przewijak już mam w koszyku..pieluszek mam caly koszyk, niie kuś.. nie biorę!

Cytat:
Napisane przez _Inka__ Pokaż wiadomość
U mnie chyba standard:
- aspirator gruszka do noska
- szczotka do włosów plus grzebień
- osłonki sylikonowe na brodawki (waham się, ale chyba kupię)
- nożyczki dla niemowląt
- podkłady poporodowe
- szczotka do butelek
- woreczki na zużyte pieluszki
- majtki poporodowe
- spray do nosa z roztworem soli morskiej
- rurka na kolki i zaparcia (nie wiem czy to brać)
- termofor z pestek wiśni
- pojemniki do przechowywania pokarmu
- wkładki laktacyjne
- katarek
- sól fizjologiczna
- butelka Lovi Medical + (jednak nie biorę Medeli, za droga )

Jakieś smoczki chyba jeszcze wyszukam a tak to chyba wszystko jest?
taka ładna lista to ja sobie popytam doświadczonych..
gruszka- czy to prawda, że w kąpieli się sam nosek oczyści?
osłonki- niby nie higieniczne i moga powodować odparzenia? a jak już ktoś chce to po porodzie w szpitalu podadzą rozmiar dopiero?
spray do nosa z soli- niby dla zimowych noworodków, dla letnich nie trzeba?
rurka windi i katarek- zastanawiam sie czy kuupujecie teraz, czy jak będzie potrzeba?
w/w info miałam ze szkoły rodzenia i nie mam na liście tych rzeczy.. więc stad moje pytania
marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-29, 20:55   #3937
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Ja w sumie to prawie gotowa jestem. I nie czaję jak te lekarki te tygodnie liczą.. Dla mnie donoszona jest w 38 0 tc a jutro według jednej z nich już mam 36 0 boję się, żeby z młodym było ok i żeby wody mi nie odeszły w miejscu publicznym :-o poza tym, żeby zdążyć dojechać na porodówkę. Z resztą jakoś dam radę. Na swoje ciało nie mam wpływu..

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-29, 20:56   #3938
aglo_mammy
Zadomowienie

O matko dziewczyny wiem że nic nie wiem :-o
Nie pomyślałam nawet o woreczkach do mrozenia. A kiedy się mrozi pokarm? Bo mam koleżanki na KP i nigdy nie słyszałam żeby coś mroziły?
Czy smoczek uspokajający trzeba wyparzyc przed pierwszym użyciem?

Ja też nie jestem gotowa psychicznie :-/ wiecie że podchodzę i do dziecka i do porodu na zasadzie: co będzie to będzie stres teraz nic na to nie pomoże. Najbardziej boję się że będę sama rodzić :-( jestem z osób którym wsparcie tż daje bardzo dużo i boję się że go nie będzie i będę musiała sobie radzić sama :-(
aglo_mammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-29, 20:59   #3939
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:

Ja kładę sobie podkład.. Zresztą tak ze mnie cieknie, że już podkladam, bo inaczej nie dopiorę prześcieradła :-(

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez aglo_mammy Pokaż wiadomość
Nie pomyślałam nawet o woreczkach do mrozenia. A kiedy się mrozi pokarm? Bo mam koleżanki na KP i nigdy nie słyszałam żeby coś mroziły?

Ja też nie jestem gotowa psychicznie :-/ wiecie że podchodzę i do dziecka i do porodu na zasadzie: co będzie to będzie stres teraz nic na to nie pomoże. Najbardziej boję się że będę sama rodzić :-( jestem z osób którym wsparcie tż daje bardzo dużo i boję się że go nie będzie i będę musiała sobie radzić sama :-(
Trzeba wyparzyć. Ja wczoraj wszystko wyparzyłam już. Jakoś spokojniejsza jestem.

Mikołaj <3
Stary 2016-05-29, 21:02   #3940
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Też położę podkład, mam nadzieję że zdążę
Stary 2016-05-29, 21:07   #3941
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:

Podkład to dobry pomysł tylko pytanie kiedy to ma sens już? Chyba od połowy czerwca zacznę poskładać coś asekuracyjnie.
Stary 2016-05-29, 21:08   #3942
Ananka
Zadomowienie

Jeśli chodzi o Tz-ta, to jego jedyne samotne wyjścia z kolegami to na mecze, sporadycznie. Kumple już są zonaci, więc spotykamy się razem. A co ciekawe, jego najlepsi koledzy, to ci, z którymi przyjaźnie się od liceum, od razu złapali wspólny kontakt i tak już zostało. Co do zakupów dziecięcych, to mało go interesują, ale do składania itp jest pierwszy
Stary 2016-05-29, 21:10   #3943
nutik
Rozeznanie

Dobry pomysł z tymi podkładami na materac. Ja chyba też będę nosić jakieś podpaski przy sobie, w razie, gdyby te wody zaczęły się sączyć. Z resztą, ja prawie nigdzie nie wychodzę.

Wiecie, że u nas na SR położna nam wciskała, że mleka nie można mrozić? no masakra, powiedziała co wiedziała.
nutik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-29, 21:19   #3944
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Podkład to dobry pomysł tylko pytanie kiedy to ma sens już? Chyba od połowy czerwca zacznę poskładać coś asekuracyjnie.
Ja miesiac przed tp sobie dam ten najwiekszy z seni pod przescieradlo. Nie bedzie mi przeszkadzac raczej a lozko uchroni w razie w.
Cytat:
Napisane przez aglo_mammy Pokaż wiadomość

Ze mna tez moze byc tak ze bede bez meza. Jakos sie z tym pogodzilam. Za to moja przyjaciolka sie zaoferowala ze przyjedzie i bedzie ze mna rodzic gdyby akcja zaczela sie przed urlopem meza. Jestem jej bardzo wdzieczna za to

Cytat:
Napisane przez marcylina Pokaż wiadomość
folie i moskitierę już zakupałam.. przewijak już mam w koszyku..pieluszek mam caly koszyk, niie kuś.. nie biorę!

osłonki- niby nie higieniczne i moga powodować odparzenia? a jak już ktoś chce to po porodzie w szpitalu podadzą rozmiar dopiero?
rurka windi i katarek- zastanawiam sie czy kuupujecie teraz, czy jak będzie potrzeba?
w/w info miałam ze szkoły rodzenia i nie mam na liście tych rzeczy.. więc stad moje pytania
Oslonki naklada sie tylko gdy dziecko ssie i pozniej sie je zdejmuje myje wiec jak maja odparzyc? Spray do nosa sie przydaje bo noworodek do kilku tygodni nawet wydala z zatok ten sluz ktory wypelnial wszystko w brzuszku i zazwyczaj raz dziennie trzeba to psiknac i wyciagnac gruszka te kozy z nosa. Sa spore i biale Windi i katarek to juz zalezy od Ciebie. Chociaz tak jak te rurki moga pomoc przy wzdeciach tak katarek jest dobry gdy dziecko jest chore i ma katar rzeczywiscie wiec raczej od porodu sie nie przydadza. Poza tym chyba sa w kazdej aptece od reki

Stary 2016-05-29, 22:28   #3945
marcylina
Wtajemniczenie

Dzieki Kattoo to dorzucam spray i gruszke..
Stary 2016-05-29, 22:36   #3946
aglo_mammy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość

Ze mna tez moze byc tak ze bede bez meza. Jakos sie z tym pogodzilam. Za to moja przyjaciolka sie zaoferowala ze przyjedzie i bedzie ze mna rodzic gdyby akcja zaczela sie przed urlopem meza. Jestem jej bardzo wdzieczna za to
Ja właśnie z tym nie mogę się pogodzić i nie mam nikogo na zastępstwo
aglo_mammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-29, 22:40   #3947
kattoo
Zakorzenienie

Ja tez nie mialam. Pare dni temu sie zaoferowala po prostu. Poradzisz sobie. Poza tym beda z Toba polozne. Nie bedziesz tam sama!

Stary 2016-05-29, 23:02   #3948
dzojsticzek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Ja tak zawsze jestem w stanie coś przekąsić

Absolutnie nie, masz rację! Warto go złożyć choćby po to, żeby się upewnić, że części się zgadzają i wszystko działa, jak trzeba...

Co do porodu, też na razie czuję się jakoś abstrakcyjnie. Czuję jak maluch się rusza, regularnie podglądam go na USG, a i tak jakoś ciągle do mnie nie do końca dociera, że to już tylko chwila i bedzie po drugiej stronie brzucha, taki malutki i bezbronny i zdany tylko na nas. I jak tu kurczę nie zawalić?

W ogóle melduję się po weekendzie - byliśmy w Karpaczu. Na tym etapie to już stanowczo wyzwanie głupie przejście z hotelu do centrum miasta (trochę pod górkę, trochę z górki) było jak wyprawa na Śnieżkę. Ale wczoraj wieczorem wyleżałam się i zostałam wymasowana w spa, więc czuję się jak nomen omen nowo narodzona

W piątek Mały napędził mi niezłego stracha, bo zamiast wieczorem robić stretching jak zwykle postanowił sobie pospać. Chciałam już jechać na IP, bo się bałam, że ten spacer w górę i w dół mu zaszkodził, ale mąż wsadził mnie w kąpiel i poleciał po batonik i synek łaskawie się obudził, a potem pół nocy dawał mi do wiwatu. Chyba po prostu uśpiłam go kołysaniem na spacerze, ale co się strachu najadłam, to moje.

Jutro jedziemy na sesję zdjęciową, trzymajcie kciuki za pogodę
Dzięki za poparcie
Wózek złożony i wszystko jest ok na szczęście chyba podczas składania się zorientował, że dobrze robimy że sprawdzamy bo chociażby jest czas aby "odkryć" jak wszystko działa w nim...
Ojjj to maluszek rzeczywiście ukołysał się na spacerkach a Tobie zafundował niezły stres. Oby był już grzeczny i wiercił się

Cytat:
Napisane przez cala_w_kwiatkach Pokaż wiadomość
Tak patrzę na mój koszyk na Allegro i się zastanawiam czy czegoś nie przeoczyłam

Pojemniki na pokarm macie? Ile i jakiej pojemności? Plastikowe pudełka nadają się do mrożenia?

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Wow za miesiąc mam donoszoną ciążę! Jak to brzmi! Chyba że coś źle liczę...
Ja o workach/pojemnikach w ogóle nie myślałam...
Jeśli ich nie zauważę gdzieś w sklepie to chyba oleję temat i nie będę kupować. Może po porodzie zauważę taką potrzebę

Cytat:
Napisane przez _Inka__ Pokaż wiadomość
U mnie chyba standard:
- aspirator gruszka do noska
- szczotka do włosów plus grzebień
- osłonki sylikonowe na brodawki (waham się, ale chyba kupię)
- nożyczki dla niemowląt
- podkłady poporodowe
- szczotka do butelek
- woreczki na zużyte pieluszki
- majtki poporodowe
- spray do nosa z roztworem soli morskiej
- rurka na kolki i zaparcia (nie wiem czy to brać)
- termofor z pestek wiśni
- pojemniki do przechowywania pokarmu
- wkładki laktacyjne
- katarek
- sól fizjologiczna
- butelka Lovi Medical + (jednak nie biorę Medeli, za droga )

Jakieś smoczki chyba jeszcze wyszukam a tak to chyba wszystko jest?
Woreczki na zużyte pieluchy ja sobie darowałam, kupiłam za to osłonki na piersi w rozmiarze M chociaż piersi mam małe ale sutki wystające i duże Najwyżej trafią do kosza jeśli okażą się porażką☠ Co to rurka na kolki? Gruszki, termoforu i pojemników na pokarm nie kupiłam - resztę z twojej listy mam

Cytat:
Wróciliśmy ze spaceru z rynku, po drodze lody z maca i pączek, jeszcze cieplutki, to tak w temacie jedzenia

Olutka, mnie wczoraj pierwszy raz spuchły palce u rąk, jeden pierścionek ściągnęłam, a drugi po dwóch godz dopiero

C_w_k, ja też kupiłam do mrożenia mleka woreczki jednorazowe z canpolu.

dzojsticzek, a planujesz już do szpitala brać smoczek? wystarczy chyba wyparzyć, wymoczyć w garnku ze wrzątkiem?

Ja nic nie chcę mówić Kamila, ale przed chwilą policzyłam, mnie do donoszonej zostało 19 dni!!!

Mam pełno obaw, chciałabym bardzo nie mieć problemów z KP, ale nastawiam się pozytywnie i do porodu też, choć wiem, że marne szanse na ZZO…
Tak, biorę smoczka do szpitala. Nie jestem nastawiona jakoś mega anty do smoczków, uważam że nie zrobią nie wiadomo jakiej krzywdy na zgryz (nie to co smoczki za naszych czasów ), a wolę mieć jakiegoś 'uspokajacza' pod ręką. I mam cichą nadzieję, że w czasie snu będzie wypluwać to już nie będę wkładać do buzi
Czemu marne szanse na ZZO?

Cytat:

Ja pod prześcieradłem mam matę/ochraniacz wodoodporny i tych zwykłych podkładów nie będę raczej sobie podkładać... chyba że minie mi termin, ale wydaje mi się on mało wygodny, że będzie się zawijać pod pupą

Cytat:
Kochana jesteś, że go bronisz że nie chciał źle Pewnie masz rację :P
Mnie ostatnio TŻ tak potraktował, że prawie spadłabym z łóżka a mamy dosyć wysoko materac bo pod łóżkiem są szuflady jeszcze, tak się rozpychał Trochę się przeraziłam bo też byłam na skraju :P

Cytat:
Napisane przez marcylina Pokaż wiadomość

Osłonki i katarek zakupiłam, reszty nie, ale zastanawiam się nad tym sprayem z soli... Mam tylko krople z soli fizjologicznej...

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Ja w sumie to prawie gotowa jestem. I nie czaję jak te lekarki te tygodnie liczą.. Dla mnie donoszona jest w 38 0 tc a jutro według jednej z nich już mam 36 0 boję się, żeby z młodym było ok i żeby wody mi nie odeszły w miejscu publicznym :-o poza tym, żeby zdążyć dojechać na porodówkę. Z resztą jakoś dam radę. Na swoje ciało nie mam wpływu..

Czytałam ostatnio, że wody raczej nie odejdą w miejscu publicznym bo zazwyczaj wtedy chodzimy i główka dziecka automatycznie jest takim korkiem, który blokuje wypływ tych wód... Ale ja tam nie wiem ile jest w tym prawdy Przekazuję co wyczytałam

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
Ja miesiac przed tp sobie dam ten najwiekszy z seni pod przescieradlo. Nie bedzie mi przeszkadzac raczej a lozko uchroni w razie w.

Oslonki naklada sie tylko gdy dziecko ssie i pozniej sie je zdejmuje myje wiec jak maja odparzyc? Spray do nosa sie przydaje bo noworodek do kilku tygodni nawet wydala z zatok ten sluz ktory wypelnial wszystko w brzuszku i zazwyczaj raz dziennie trzeba to psiknac i wyciagnac gruszka te kozy z nosa. Sa spore i biale Windi i katarek to juz zalezy od Ciebie. Chociaz tak jak te rurki moga pomoc przy wzdeciach tak katarek jest dobry gdy dziecko jest chore i ma katar rzeczywiscie wiec raczej od porodu sie nie przydadza. Poza tym chyba sa w kazdej aptece od reki

Czy jak mam ampułki soli fizjologicznej to już mogę darować sobie spray z tą solą morską?

Właśnie wrzuciłam do torby rzeczy do szpitala, które już mam i jakoś dużo tego wyszło, a z listy mało rzeczy odhaczyłam...
dzojsticzek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-29, 23:20   #3949
_Inka__
Zadomowienie

Dzojsticzek- o rurkach na kolki możesz sobie przeczytać o tutaj:
http://dobra-mama.pl/temat-tygodnia/...edi-globe.html

Brzmi to trochę przerażająco, ale ponoć są bardzo skuteczne
_Inka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-29, 23:27   #3950
deksterowa
Zakorzenienie

Nie dałam rady was nadrobić. Wczoraj wróciliśmy po północy od znajomych a dziś mieliśmy dzień lenia wspólny a wieczorem prawie 2 godzinny spacer
I dostałam masaż dziś, więc mi blogo :p a teraz oczywiście meczy mnie zgaga.
Jutro musze poprac i poprasowac trochę dziecięcych rzeczy, ale jak będzie taka temperatura to nie mam pojęcia jak to zrobię.

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 00:11   #3951
olutka
Zakorzenienie

Zwariuję przysnęłam przed 22, obudziłam się przed 23 i nie mogę sobie miejsca znaleźć komar mnie ugryzł w 2 miejscach więc zamknęłam okno... I się teraz duszę ;( i już nie wiem czy wolę być pogryziona czy się dusić ;(
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 00:38   #3952
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez dzojsticzek Pokaż wiadomość
Dzięki za poparcie
Wózek złożony i wszystko jest ok na szczęście chyba podczas składania się zorientował, że dobrze robimy że sprawdzamy bo chociażby jest czas aby "odkryć" jak wszystko działa w nim...
Ojjj to maluszek rzeczywiście ukołysał się na spacerkach a Tobie zafundował niezły stres. Oby był już grzeczny i wiercił się

Ja o workach/pojemnikach w ogóle nie myślałam...
Jeśli ich nie zauważę gdzieś w sklepie to chyba oleję temat i nie będę kupować. Może po porodzie zauważę taką potrzebę

Woreczki na zużyte pieluchy ja sobie darowałam, kupiłam za to osłonki na piersi w rozmiarze M chociaż piersi mam małe ale sutki wystające i duże Najwyżej trafią do kosza jeśli okażą się porażką☠ Co to rurka na kolki? Gruszki, termoforu i pojemników na pokarm nie kupiłam - resztę z twojej listy mam

Tak, biorę smoczka do szpitala. Nie jestem nastawiona jakoś mega anty do smoczków, uważam że nie zrobią nie wiadomo jakiej krzywdy na zgryz (nie to co smoczki za naszych czasów ), a wolę mieć jakiegoś 'uspokajacza' pod ręką. I mam cichą nadzieję, że w czasie snu będzie wypluwać to już nie będę wkładać do buzi
Czemu marne szanse na ZZO?

Ja pod prześcieradłem mam matę/ochraniacz wodoodporny i tych zwykłych podkładów nie będę raczej sobie podkładać... chyba że minie mi termin, ale wydaje mi się on mało wygodny, że będzie się zawijać pod pupą

Kochana jesteś, że go bronisz że nie chciał źle Pewnie masz rację
Mnie ostatnio TŻ tak potraktował, że prawie spadłabym z łóżka a mamy dosyć wysoko materac bo pod łóżkiem są szuflady jeszcze, tak się rozpychał Trochę się przeraziłam bo też byłam na skraju

Osłonki i katarek zakupiłam, reszty nie, ale zastanawiam się nad tym sprayem z soli... Mam tylko krople z soli fizjologicznej...

Czytałam ostatnio, że wody raczej nie odejdą w miejscu publicznym bo zazwyczaj wtedy chodzimy i główka dziecka automatycznie jest takim korkiem, który blokuje wypływ tych wód... Ale ja tam nie wiem ile jest w tym prawdy Przekazuję co wyczytałam

Czy jak mam ampułki soli fizjologicznej to już mogę darować sobie spray z tą solą morską?

Właśnie wrzuciłam do torby rzeczy do szpitala, które już mam i jakoś dużo tego wyszło, a z listy mało rzeczy odhaczyłam...
Tatarata gdyby mi raz już nie odeszły i nie zalaly tyłka, to może i wiwrzylabym w takie artykuły
Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Zwariuję przysnęłam przed 22, obudziłam się przed 23 i nie mogę sobie miejsca znaleźć komar mnie ugryzł w 2 miejscach więc zamknęłam okno... I się teraz duszę ;( i już nie wiem czy wolę być pogryziona czy się dusić ;(
Koniecznie moskitiery załóż.. Nawet te naklejane na ramę okna działają.

Dobranoc ciekawe, co mi jutro w enelmedzie znachorka powie.

Mikołaj <3
Stary 2016-05-30, 00:43   #3953
Ananka
Zadomowienie

Lepiej być pogryzionym
Muszę się pochwalić, że torby już prawie spakowane. Tak w 95%. Została mi tylko bielizna dla mnie, ubrania na wyjście i skarpetki i czapeczki dla córci, muszą doschnac. Zajęło mi to chyba kilka godzin, setki razy biegalam po schodach gora - dół i umeczylam się przy tym strasznie. A układanie tego wszystkiego logistyczne, żeby się pomieścilo to nie lada wyczyn.
Stary 2016-05-30, 01:26   #3954
Arida_
Zadomowienie

A i tak pewnie jeszcze raz przemieszasz wszystko

Dziewczyny, jakie macie oświetlenie w pokoju malucha? Czy wszędzie królują cottony?
Stary 2016-05-30, 01:40   #3955
kama_pas
Rozeznanie

Cytat:
Lepiej być pogryzionym
Muszę się pochwalić, że torby już prawie spakowane. Tak w 95%. Została mi tylko bielizna dla mnie, ubrania na wyjście i skarpetki i czapeczki dla córci, muszą doschnac. Zajęło mi to chyba kilka godzin, setki razy biegalam po schodach gora - dół i umeczylam się przy tym strasznie. A układanie tego wszystkiego logistyczne, żeby się pomieścilo to nie lada wyczyn.
Zazdroszczę spakowanej torby. Ja od jutro się biorę. Obiecuję to sobie. Czekam jeszcze ja kilka zamówionych rzeczy.
Poza tym we wtorek przychodzi znajomy i przedstawiamy meble w sypialni. Muszę zrobić miejsce na kolyskę.

Cytat:
Napisane przez Arida_ Pokaż wiadomość

Dziewczyny, jakie macie oświetlenie w pokoju malucha? Czy wszędzie królują cottony?
Właśnie zastanawiam się co z tym oświetleniem. Mam lampę na suficie bo to był kiedyś pokój gościnny. Lampa taka zwykła z jedną zarowką i trochę ciemno w tym pokoju. Myślałam o dodatkowej lampie stojącej np przy przewijaku, ale ciężko znaleźć to co mnie interesuje i w rozsądnej cenie. Chciałabym dużą,nowoczesneą lampę z dużym kloszem, taką wygietą w łuk. Wysoką na około 2 metry i klosz z dużą średnicą. Nie udało mi się takiej znaleźć w rozsądnej cenie.

Ja leżę w łóżku i nie mogę spać. Mam lekką biegunkę i w sumie nie wiem po czym.
kama_pas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 06:34   #3956
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Wstaję do lekarza... Zawalony nos i ból gardła :-( cała ciąża bez przeziebień i na koniec pewnie złapałam anginę...

Mikołaj <3
Stary 2016-05-30, 06:37   #3957
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam zwykła lampę. Za wiele nie daje światła więc myslalam o jeszcze małej jakiejś ale nie mam gdzie postawić :/
Mam taką malutka naklejana na ścianę na dotyk i chyba zostanie tak. Najwyżej kupimy coś jak się okaże, że nie wystarczy.

Miałam okropna noc.

Co chwile się budzilam, nad ranem zaczęły mnie plecy boleć i brzuch: nerki. Poszłam siku i dalej boli

A T już pojechał. Nie ma mojego lekarza a do innych są takie kolejki, że masakra. Do szpitala nie pojadę sama. Mam nadzieję, że przejdzie za chwilę.
Stary 2016-05-30, 06:55   #3958
nutik
Rozeznanie

Cytat:

Ja chyba kupię cotton balls, bo nie dają dużo światła w nocy, tylko tyle, żeby się nie zabić.

Cytat:
Miałam okropna noc.

Co chwile się budzilam, nad ranem zaczęły mnie plecy boleć i brzuch: nerki. Poszłam siku i dalej boli

A T już pojechał. Nie ma mojego lekarza a do innych są takie kolejki, że masakra. Do szpitala nie pojadę sama. Mam nadzieję, że przejdzie za chwilę.
A jak Cię te nerki bolą? Takie kłucie czy tak jakby były uciśnięte? Nie przewiało Cię może?
nutik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 07:07   #3959
kamila_509
Zakorzenienie

Takie uczucie cisniecia bardziej. Jakbym nie sikala przez claal noc a przecież ciągle sikam
Jak jestem na pół siedzaco to jest znosnie. Chyba przejdzie.
Stary 2016-05-30, 07:18   #3960
marcylina
Wtajemniczenie

Cytat:

Cottony mam, ale to ciemnica.. ceny lampek dzieciecych mnie zabily.. wiec w sobote kupilam taka http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/20249504/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości