Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-30, 10:27   #3991
mezzaluna
Raczkowanie

Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Ja fizycznie też nie mam. Zamówiony i zaliczka zapłacona, do odbioru najpóźniej pod koniec czerwca

Ja też jeszcze na swój czekam, i na łóżeczko, więc luz
mezzaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 10:29   #3992
Iza0808
Rozeznanie

Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII

Hej 289 postów nadrobilam!!!! Brawo ja!
No to tak, u mnie wczoraj znów byk grill, przyjechali bracia męża i szwagierka z Anią, mała jest cudna tylko ma jakieś napady niekontrolowanego i przenikliwego płaczu. I tak np godzinę. To jest wręcz wrzask. Takich akcji najbardziej się boję :-(
Na grilla już patrzeć nie mogę.
Spakowana nie jestem. Co myślicie i jednej walizce na kółkach??? Czy to wygląda jakbym na wczasy leciała czy raczej praktyczne, żeby toreb i siat nie targac?
Podkład na materac już mam od jakiegoś miesiąca po swojej stronie. Jakoś mi z tym bezpieczniej a w niczym nikomu nie przeszkadza.
Snów o porodzie nie mam i wogole jakoś do mnie nie dociera że to już niedługo i zaraz się zacznie. Jakoś się nie stresuje. Nie dowierzam chyba.
Ale Przecież ciąża nie trwa wiecznie ;-)
Burzy u mnie wczoraj nie było, deszczu też nie, jest upalnie i niby wiatr i granatowo i wszystko przechodzi.... Może dziś coś będzie, choć już nie wierze. Dobra zbieram się z wyra.
Czas do Lidla jechać, do pepco, do Ross i do mojej pracownicy zobaczyć co jeszcze dowieść do sklepu zanim się rozpadne :-(
Oczywiście autem jeszcze jeżdżę i nie zamierzam rezygnować do końca.
Iza0808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 10:30   #3993
BlueSky14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Hello, Lipcóweczki)

jakoś mi trudno się wbić w watek;(

nie ukrywam, że poczułam parcie, jak poczytałam, że Wy już poprane, poprasowane i popakowane. U nas jeszcze lista zadań długa no ale czerwiec przede mną, mam nadzieję, że się wyrobię. Wczoraj kupiłam torbę do szpitala.

Arida, akcja mrożąca krew w żyłach, dobrze, że wszystko ok. Jeesteś pod dobrą opieką, teraz leń się ile wlezie

mamaNiny, drętwienia to może od kręgosłupa...?

w ogóle dziewczyny, to chyba czas wpisać nr telefonów w klubie, jesteśmy już na takim etapie, że warto mieć namiar na wszelki wypadek.
Zgłosze sie do klubu :P
Cytat:
Napisane przez Ananka Pokaż wiadomość
Moja córeczka ma włoski, bo dr pokazywała na usg. Wszystko na razie ok, tzn przeplywy, serduszko, wód dużo, ale waga niska 1847g w 34tc. To jest 10 centyl, jeszcze się mieści w normie, ale dolna granica. Za 2 tygodnie znowu kontrola i jak nie będzie 2200g to mam dostać skierowanie do szpitala.
To ciekawe jak u Nas bedzie
Cytat:
Napisane przez MuniaMusia Pokaż wiadomość
No cos dzisiaj mi jedna nawala. Myslalam ze Was tez..

Zle opinie o tych diabetologach słyszę. . Zobacze co mi powie. Ide spać. Branocki
Na fb priva Ci posłałam
Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
Ja mam majtki wyszczuplajace po poprzednim porodzie i pas sciagajacy. Bez tego czulam ze brzuch taki pusty trzesie sie jak galareta a tak bylo mi wygodnie i czulam sie atrakcyjniej

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Ja też chce pas poporodowy. Jaki masz rozmiar?? Szybciej Ci brzuch wrócił do normy??

U Nas dzisiaj 32+1 i nadal nie mamy polowy rzeczy. Remont stoi w mniejscu. A teraz lece sprzatać bo trzeba pralke i lodówke przenieść do naszego pokoju sypialnianego.

Wrzuce Wam zdjecie do klubu w 31+6, ale to dopiero poznym wieczorem albo jutro
BlueSky14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 10:37   #3994
Margosia__
Zakorzenienie

Co do ubran to ja caly czas chodze w bluzkach sprzed ciazy wiec z bluzkami nie mam problemu. W dzinnsy sie dopinam (choc nie chodze w nich juz bo po calym dniu jednak guzik gniecie brzuch :p) wiec kupilam sobie jedne dzinsy na gumce i dzis dokupilam te spodnie lniane w lidlu co prawda najmniejsze byly 38 i musze je dobrze zwiazac zeby nie spadly ale mysle, ze tylek to mi za bardzo nie wyszczupleje i po porodzie nie beda za duze

Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 10:41   #3995
dzojsticzek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Inka__ Pokaż wiadomość
Dzojsticzek- o rurkach na kolki możesz sobie przeczytać o tutaj:
http://dobra-mama.pl/temat-tygodnia/...edi-globe.html

Brzmi to trochę przerażająco, ale ponoć są bardzo skuteczne
ojjj, trochę mnie przeraziło to póki co odpuszczam taką rurkę, bałabym się że zrobię więcej krzywdy niż pożytku

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Tatarata gdyby mi raz już nie odeszły i nie zalaly tyłka, to może i wiwrzylabym w takie artykuły

Koniecznie moskitiery załóż.. Nawet te naklejane na ramę okna działają.

Dobranoc ciekawe, co mi jutro w enelmedzie znachorka powie.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Ano dlatego tak podkreślałam, że to tylko wyczytane info a rzeczywistość i tak może nas zaskoczyć tak jak Ciebie w poprzedniej ciąży.

Cytat:
Napisane przez Ananka Pokaż wiadomość
Lepiej być pogryzionym
Muszę się pochwalić, że torby już prawie spakowane. Tak w 95%. Została mi tylko bielizna dla mnie, ubrania na wyjście i skarpetki i czapeczki dla córci, muszą doschnac. Zajęło mi to chyba kilka godzin, setki razy biegalam po schodach gora - dół i umeczylam się przy tym strasznie. A układanie tego wszystkiego logistyczne, żeby się pomieścilo to nie lada wyczyn.
Wow, zazdrooo, że już masz prawie spakowaną !

Cytat:
Napisane przez Arida_ Pokaż wiadomość
A i tak pewnie jeszcze raz przemieszasz wszystko

Dziewczyny, jakie macie oświetlenie w pokoju malucha? Czy wszędzie królują cottony?
Ja cottonów nie mam i nie zamierzam mieć.
Lampkę nad łóżkiem mam gwiazdę z ledowymi żaróweczkami na jej krawędziach, jeśli będzie za mocna to przyniosę lampkę z salonu i dokupię słabszą żarówkę.
Myślałam żeby kupić taką minilampkę do kontaktu żeby cały czas się świeciła. Jak znajdę to kupię na pewno, żeby chociaż mieć oko na maleństwo

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
Dzień dobry u nas już upał widzę od rana a ja mam ambitne plany dotrzeć do lumpa akurat dawno nie byłam potem do pepco, apteki i zusu, może mi się uda to wszystko ogarnąc.
Alloffkowa mnie też ostatnio zakupy męczą, generalnie częściej dopada mnie takie ogólne zmęczenie.
Kamila może spróbuj wziąć coś rozkurczowego na ta nerke i pić pić i jescze raz pić.
MamaNiny powodzenia na wizycie, oby z objawów to nie była angina jednak.
Elfka fajne ze się ubawiłas na weselu i szykuj Ty się kochana juz szykuj
Rzeczywiście masz dziś dużo na głowie, jeśli wrócisz z Pepco z jakimiś zdobyczami to się pochwal

Cytat:
Czy tylko ja jeszcze nie mam wózka?
Ja mam wózek ale brakuje fotelika do auta co chyba jest bardziej potrzebny Chociaż plus taki, że zawsze od bratowej mogę pożyczyć
Wiadomo kiedy będziesz mieć CC? Kciuki za dzisiejszą wizytę

Cytat:
Napisane przez Dreamer9o Pokaż wiadomość
Cześć lipcóweczki!
Melduję się po dłuższej nieobecności, na szczęście wciąż w dwupaku, chociaż córka tak się wierci że mam wrażenie jakby chciała wyjść przez brzuch
Nie jestem w stanie Was nadrobić po ponad tygodniu! Mam nadzieję, że u Was wszystko ok?! Żadnych niespodzianek na forum? Trzymacie się dzielnie?
U nas ostatnio mocno intensywnie. Wybraliśmy się z tż na podlasie, ogarniać wesele na przyszły rok. Jestem zachwycona miejscem, które udało się wybrać pensjonat w środku lasu, ceremonia w altanie w ogrodzie, mnóstwo zieleni, kwiatów, dookoła domki, basen, spokój i cisza Potem tż zrobił mi niespodziankę i zarezerwował pobyt na długi weekend na Mazurach. Ależ było pięknie Z dala od miasta, dworek nad samym jeziorkiem, no idealne miejsce na relax.
Dzisiaj się obudziłam i od rana siędzę z listą co tu dalej robić, kupić, ogólnie przygotowania w toku.
Jak tam Wasze brzuszki? Rośniecie i dajecie rade?
Wow, wow, WOW! Super brzmi plan wesela i ceremonia w altanie
TŻ ładnie się postarał z tą niespodzianką

Z grubsza na forum spokój i cisza Wszystkie w dwupakach, nie kłócimy się między sobą ewentualnie narzekamy na TŻ i rodzinę

Cytat:
Zazdro!! U mnie goły kabel wisi

Muszę pogonić teściową, bo koniecznie ona chce dać na wózek

Zbieram sie powoli do gina
A czemu chcesz gonić teściową z wózkiem? Jeśli ma ochotę kupić to bym jej podała model i wzór wózka i niech kupuje
Niektórzy są właśnie przesądni, że wózek kupują dziadkowie

Aaaaale duchota!!!!
Czy Wam też twardnieje brzuch? Nie boli mnie to, ale ostatnio wyczytałam w moich notatkach z SR, że od 36tc to normalne i w ten sposób organizm przygotowuje się do porodu!
Co noc śni mi się coś związanego z Maleństwem, ciążą, porodem...
dzojsticzek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 10:42   #3996
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Hello, dziewczyny!))

melduję się z lodami, nie wytrzymałam napięcia i kupiłam sobie Muszyniankę, truskawki i lody kawowe - czyli zestaw podstawowy ciężarnej

Widzę Wasze przygotowania i krzątaninę i zmobilizowałyście mnie. Przejrzałam ciuszki, piorę, a suche sortuję, bo mam na różne rozmiary. Potem prasowanie i układanie. Torbę też wypada spakować, niech sobie leży. Jakoś wyluzowana byłam do tej pory

co do małego dziecka, obaw i w ogole, to ja mimo drugiej rundy, też mam milion obaw!

Jednak przy Hance i teraz trzymam się tego:

rodzi się mały człowiek, który czuje, w brzuchu miał ciepło, bezpiecznie, cicho, open bar całą dobę, a tu nagle światło, wrzaski, hałas, inna temperatura, zapachy, bodźce... i co? Okazuje się, że cyckiem i przytuleniem możemy ten stres ukoić. Po prostu trzeba olać wszystko i skupić się na tym, żeby mały człowiek był najedzony, przytulony, miał sucho, mało wkurzających bodźców z zewnątrz i odpowiednią temperaturę.

Marcylina, gruszka się czasami u nas przydawała, w kąpieli glutki się zmiękczają, ale nie zawsze dziecko kichnie, żeby sobie oczyścic, wiec jak coś zalega, to gruszka zawsze spoko, zanim wyciągnie się Fridę/Katarek [zresztą na pokąpielowego glutka nie ma potrzeby takiego kalibru]. Osłonki zawsze można dokupić, bo nie każda kobieta potrzebuje, ja akurat mam traumę i muszę mieć dla spokoju osłonki łatwo się myje, a używa się tylko na karmiene. Windi i wszystko na kolki będę kupować tylko w razie potrzeby Katarek można kupić, ale przyda się dopiero przy pierwszym solidniejszym katarze, na początek bez sensu!

BlueSky *** Jak tam Twoja starszaczka? Moja wciąż nie może znieść myśli, że dziecko sika i pije tę samą wodę w brzuszku, nie dociera do Niej, że to się oczyszcza

Alloffkowa, sprawdź w lodówce ten pilot

Dreamer, ale czadowo będzie z weselem!

Janutek is coming to town <3

vege!

Edytowane przez mary poziomkowa
Czas edycji: 2016-05-30 o 10:44
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 10:43   #3997
*misia*
Zakorzenienie

Dreamer opis miejsca na ślub brzmi bajecznie a i fajnie ze niespodzianka z wyjazdem na relaks się udała ja też ciągle wyciągam listę by coś zrobić lub kupić
Munia powodzenia i nie daj się.
Stary 2016-05-30, 10:45   #3998
kamila_509
Zakorzenienie

Munia pokaż im kto rządzi!!!
Stary 2016-05-30, 10:46   #3999
Yousthyna
Zadomowienie

Dreamer90 wow, bedziecie mieli ślub w cudnym miejscu wnioskuję po Twoim opisie
U nas wszystkich chyba w miarę "spokojnie", chyba że ja coś przgapiłam.

Munia od kabla do żarówk już niedługa droga trzymam mocno, mocno za Ciebie dziś kciuki. Walcz tam dziś dzielnie

Margosia ja w bluzki sprzed ciazy tez się mieszczę, ale ze spodniami nie mam szans No i się zastanawiam wlasnie czy ja same bluzki - worki nosiłam

A ja czekam na zapowiadaną burzę z deszczem i biorę się za prasowanie!

Edytowane przez Yousthyna
Czas edycji: 2016-05-30 o 10:51
Yousthyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 10:50   #4000
deksterowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yousthyna Pokaż wiadomość
Kciuki za dzisiejsze wizyty
Ja mam jutro, więc pora ogarnąć Bożenę
Ja to samo :p ale zrobię to później. ;p
Jedno pranie powieszone, następne wstawione. Teraz myślę czy zjeść 2 śniadanie czy loda :p
Przyszła cześć do łóżeczka

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 10:51   #4001
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzojsticzek Pokaż wiadomość
ojjj, trochę mnie przeraziło to póki co odpuszczam taką rurkę, bałabym się że zrobię więcej krzywdy niż pożytku

Ano dlatego tak podkreślałam, że to tylko wyczytane info a rzeczywistość i tak może nas zaskoczyć tak jak Ciebie w poprzedniej ciąży.

Wow, zazdrooo, że już masz prawie spakowaną !

Ja cottonów nie mam i nie zamierzam mieć.
Lampkę nad łóżkiem mam gwiazdę z ledowymi żaróweczkami na jej krawędziach, jeśli będzie za mocna to przyniosę lampkę z salonu i dokupię słabszą żarówkę.
Myślałam żeby kupić taką minilampkę do kontaktu żeby cały czas się świeciła. Jak znajdę to kupię na pewno, żeby chociaż mieć oko na maleństwo

Rzeczywiście masz dziś dużo na głowie, jeśli wrócisz z Pepco z jakimiś zdobyczami to się pochwal

Ja mam wózek ale brakuje fotelika do auta co chyba jest bardziej potrzebny Chociaż plus taki, że zawsze od bratowej mogę pożyczyć
Wiadomo kiedy będziesz mieć CC? Kciuki za dzisiejszą wizytę

Wow, wow, WOW! Super brzmi plan wesela i ceremonia w altanie
TŻ ładnie się postarał z tą niespodzianką

Z grubsza na forum spokój i cisza Wszystkie w dwupakach, nie kłócimy się między sobą ewentualnie narzekamy na TŻ i rodzinę

A czemu chcesz gonić teściową z wózkiem? Jeśli ma ochotę kupić to bym jej podała model i wzór wózka i niech kupuje
Niektórzy są właśnie przesądni, że wózek kupują dziadkowie

Aaaaale duchota!!!!
Czy Wam też twardnieje brzuch? Nie boli mnie to, ale ostatnio wyczytałam w moich notatkach z SR, że od 36tc to normalne i w ten sposób organizm przygotowuje się do porodu!
Co noc śni mi się coś związanego z Maleństwem, ciążą, porodem...
D
Ja bym swojej w życiu nie dała tej radochy kupowania wózka... u nas też teściowie dali na wózek ale sami jechaliśmy zamawiać :P

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Hello, dziewczyny!))

melduję się z lodami, nie wytrzymałam napięcia i kupiłam sobie Muszyniankę, truskawki i lody kawowe - czyli zestaw podstawowy ciężarnej

Widzę Wasze przygotowania i krzątaninę i zmobilizowałyście mnie. Przejrzałam ciuszki, piorę, a suche sortuję, bo mam na różne rozmiary. Potem prasowanie i układanie. Torbę też wypada spakować, niech sobie leży. Jakoś wyluzowana byłam do tej pory

co do małego dziecka, obaw i w ogole, to ja mimo drugiej rundy, też mam milion obaw!

Jednak przy Hance i teraz trzymam się tego:

rodzi się mały człowiek, który czuje, w brzuchu miał ciepło, bezpiecznie, cicho, open bar całą dobę, a tu nagle światło, wrzaski, hałas, inna temperatura, zapachy, bodźce... i co? Okazuje się, że cyckiem i przytuleniem możemy ten stres ukoić. Po prostu trzeba olać wszystko i skupić się na tym, żeby mały człowiek był najedzony, przytulony, miał sucho, mało wkurzających bodźców z zewnątrz i odpowiednią temperaturę.

Marcylina, gruszka się czasami u nas przydawała, w kąpieli glutki się zmiękczają, ale nie zawsze dziecko kichnie, żeby sobie oczyścic, wiec jak coś zalega, to gruszka zawsze spoko, zanim wyciągnie się Fridę/Katarek [zresztą na pokąpielowego glutka nie ma potrzeby takiego kalibru]. Osłonki zawsze można dokupić, bo nie każda kobieta potrzebuje, ja akurat mam traumę i muszę mieć dla spokoju osłonki łatwo się myje, a używa się tylko na karmiene. Windi i wszystko na kolki będę kupować tylko w razie potrzeby Katarek można kupić, ale przyda się dopiero przy pierwszym solidniejszym katarze, na początek bez sensu!

BlueSky *** Jak tam Twoja starszaczka? Moja wciąż nie może znieść myśli, że dziecko sika i pije tę samą wodę w brzuszku, nie dociera do Niej, że to się oczyszcza

Alloffkowa, sprawdź w lodówce ten pilot

Dreamer, ale czadowo będzie z weselem!
Szukałam w lodówce, bo kiedyś tam telefon zamknęłam ale nie ma. Zaczynam sie wkurzać...

Czuje się jak lodziara... Mąż do mnie dzwoni a ja na to: nie mogę rozmawiać, robię loda
No bo robiłam... Tym razem truskawkowe :P
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 10:56   #4002
_Inka__
Zadomowienie

Trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
Munia, nie daj się tam u gina, jakby co to zrób tak jak pisała Marcylina
_Inka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 10:58   #4003
kamila_509
Zakorzenienie

Jak się robi domowe lody?
Stary 2016-05-30, 10:58   #4004
*misia*
Zakorzenienie

Mery mój syn tez nie może pojąć wielu ciążowych ciekawostek a często sam je nabywa czytając newsy z moich aplikacji ciążowych przez długi czas nie miescilo mu się też w głowie ze skoro urodziłam go naturalne nie cesarka to dlaczego on na między nogami to co ma ciągle nie mógł jakos załapac ze to ja go rodziłam a nie on mnie
Dzojsticzek niestety w pepco nic nie kupiłam ciekawego mam wrażenie ze w kolekcji dziewczęcej zastój jest tam i ciągle jest to samo.
Stary 2016-05-30, 10:59   #4005
pszczolinka
Raczkowanie

Po długim weekendzie u teściów mam kupę prania i sprzątania, a mały od rana jakiś leniwy i mnie stresuje. Zjadłam kinder bueno, leżę zamiast coś robić i w końcu łaskawie kopnął kilka razy.
pszczolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 11:00   #4006
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Jak się robi domowe lody?
Ze śmietany 30 %, jajek i cukru + jakie tam wolisz dodatki wrzucałam ostatnio przepis na orzechowe
Oliwka 21.07.2016
Stary 2016-05-30, 11:03   #4007
kamila_509
Zakorzenienie

Przegapiłam :/

Muszą być pyszne! A nie boisz się salmonelli? Ja tam się nie boję, bo i tak zawsze sparzam skorupki wrzątkiem ale wiem, że nie każda kobieta w ciąży by się pokusiła
Stary 2016-05-30, 11:05   #4008
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Hello, w domku już. Relaksik.
Gardło boli - angina.. Lekarz ogólny scykany.. W 9m mcu nie podawalby antybiotyku. Kazał płukać sodą, psikać tantum verde. na gorączkę apap. Czosnek i cebula.. Czyli domowe sposoby.

Gin. Yhh.. Mocz napewno źle pobralam, bo barwa i pH prawidłowe. Powtórzy na następną wizytę 20.06. Pobrała mi GBS z dwóch miejsc. Wynik ma być w ciągu 3-7 dni roboczych. Szyjka długa i sztywna, zdaniem Pani doktor do końca mca pociagniemy spokojnie.

Przyszły literki na imię <3 oczywiście dla Ninki wzięłam w takim samym stylu, chociaż ona już duża Panna i ma już imię z literek.

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 11:08   #4009
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Hello, w domku już. Relaksik.
Gardło boli - angina.. Lekarz ogólny scykany.. W 9m mcu nie podawalby antybiotyku. Kazał płukać sodą, psikać tantum verde. na gorączkę apap. Czosnek i cebula.. Czyli domowe sposoby.

Gin. Yhh.. Mocz napewno źle pobralam, bo barwa i pH prawidłowe. Powtórzy na następną wizytę 20.06. Pobrała mi GBS z dwóch miejsc. Wynik ma być w ciągu 3-7 dni roboczych. Szyjka długa i sztywna, zdaniem Pani doktor do końca mca pociagniemy spokojnie.

Przyszły literki na imię <3 oczywiście dla Ninki wzięłam w takim samym stylu, chociaż ona już duża Panna i ma już imię z literek.

Świetne te literki !

Angina bez antybiotyku ma prawo puścić? :/ współczuję nigdy chyba nie mialam ( może jako dziecko ) ale wiem co to znaczy bo u mnie w rodzinie często bywała.

Współczuję
Stary 2016-05-30, 11:13   #4010
Arida_
Zadomowienie

Hej hej

W lidlu fajne te kiecki, akie akurat na lato, ale ja nie mogłam się zdecydować. Potrzebowałabym taką nawet z minimalnym rękawkiem, bo mam łapska jak drwal, a taka bya tylko czarna, a ja chciałam żółtą... I wróciłam bez niczego, ale chyba jednak wróce po żółtą

Dreamer, uroczystość będzie przecudna! Zazdro ! My na razie odpuśliliśmy temat, bo rady osób trzecich doprowadzają mnie już nie do płaczu, a do wkur!!!!

Czas ogarnąc chateeeeee, bleeee

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

MamaNIny, przepiękne literki ! Więc jednak Mikołaj ?
Współczuję Ci anginy, ale lekarz powinien sprawdzić w swej magicznej księdze jaki antybiotyk możesz dostać, Angina bez antybiotyku będzie się ciągnąć i nie da Ci życ, dodatkowo może przejśc na bakteryjne zapalenie spojówki i ucha. Niepoważny gość.

A ginka Ci wróży chodzenie w dwupaku do końca którego mca? Bo ten się już jutro kończy...
Stary 2016-05-30, 11:13   #4011
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Kamila, jak nie będzie lepiej do środy umówię się do naszej lekarki rodzinnej. Ginka też mówiła, że antybiotyk teraz nie za bardzo.

Mikołaj <3
Stary 2016-05-30, 11:15   #4012
kamila_509
Zakorzenienie

To się nazywa pech
Stary 2016-05-30, 11:15   #4013
silver89
Rozeznanie

Witam się poniedziałkowo w 33 tygodniu Jezu u Was też takie duszno wszystkie okna mam pootwierane w domu i firanka nawet nie drgnie :/ Nie sądziłam, że tak źle będę znosiła wyższe temperatury,a co to będzie jak przyjdzie ponad 30 stopni Mam już prawie cała wyprawkę ogarniętą teraz tylko kilka drobiazgów do kącika Oliwki i biustonosze dla mnie aha i szlafrok do szpitala, ale teraz czuję ,że im bliżej tym czuję się mniej gotowa psychicznie, choć już nie mogę doczekać się, aż wezmę moją Kruszynkę w ramiona Co do Aliexpress to ostatnio złożyłam zamówienie i czekam na 18 rzeczy, 4 pary bucików, a reszta to opaski ciekawa jestem co to przyjdzie Chwalę się wózkiem 13342020_1229444093746252_1393352087_n.jpg
silver89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 11:20   #4014
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Przegapiłam :/

Muszą być pyszne! A nie boisz się salmonelli? Ja tam się nie boję, bo i tak zawsze sparzam skorupki wrzątkiem ale wiem, że nie każda kobieta w ciąży by się pokusiła
Ja też sparzam tak było w przepisie, poza tym skoro się je mrozi to chyba i tak się wymraża te bakterie? Nie jestem pewna ale tak mi się wydaje...:P
Oliwka 21.07.2016
Stary 2016-05-30, 11:21   #4015
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez silver89 Pokaż wiadomość
Witam się poniedziałkowo w 33 tygodniu Jezu u Was też takie duszno wszystkie okna mam pootwierane w domu i firanka nawet nie drgnie :/ Nie sądziłam, że tak źle będę znosiła wyższe temperatury,a co to będzie jak przyjdzie ponad 30 stopni Mam już prawie cała wyprawkę ogarniętą teraz tylko kilka drobiazgów do kącika Oliwki i biustonosze dla mnie aha i szlafrok do szpitala, ale teraz czuję ,że im bliżej tym czuję się mniej gotowa psychicznie, choć już nie mogę doczekać się, aż wezmę moją Kruszynkę w ramiona Co do Aliexpress to ostatnio złożyłam zamówienie i czekam na 18 rzeczy, 4 pary bucików, a reszta to opaski ciekawa jestem co to przyjdzie Chwalę się wózkiem Załącznik 6450271
Ladniutki wózek
Stary 2016-05-30, 11:22   #4016
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
To się nazywa pech
Zwłaszcza, że przez całą ciążę nawet kataru nie miałam. Z Niną też w 9m mcu byłam chora :-(

L4 dostałam do 08.07 ciekawe czy Pani doktor z rozpędu pisała... ;-)

Mikołaj <3
Stary 2016-05-30, 11:25   #4017
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Ja też sparzam tak było w przepisie, poza tym skoro się je mrozi to chyba i tak się wymraża te bakterie? Nie jestem pewna ale tak mi się wydaje...:P
Nie znam się aż tak na salmonelli ale skoro sparzasz
to nie powinno się nic dziać

Cytat:
Zwłaszcza, że przez całą ciążę nawet kataru nie miałam. Z Niną też w 9m mcu byłam chora :-(

Wkurzajace to jest, że cała ciąża i ok i nagle ciach i angina.
Stary 2016-05-30, 11:25   #4018
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez silver89 Pokaż wiadomość
Witam się poniedziałkowo w 33 tygodniu Jezu u Was też takie duszno wszystkie okna mam pootwierane w domu i firanka nawet nie drgnie :/ Nie sądziłam, że tak źle będę znosiła wyższe temperatury,a co to będzie jak przyjdzie ponad 30 stopni Mam już prawie cała wyprawkę ogarniętą teraz tylko kilka drobiazgów do kącika Oliwki i biustonosze dla mnie aha i szlafrok do szpitala, ale teraz czuję ,że im bliżej tym czuję się mniej gotowa psychicznie, choć już nie mogę doczekać się, aż wezmę moją Kruszynkę w ramiona Co do Aliexpress to ostatnio złożyłam zamówienie i czekam na 18 rzeczy, 4 pary bucików, a reszta to opaski ciekawa jestem co to przyjdzie Chwalę się wózkiem Załącznik 6450271
U mnie wiatrak chodzi i jest ok.
Super wózek

Mikołaj <3
Stary 2016-05-30, 11:25   #4019
*misia*
Zakorzenienie

mamaNiny piękne te literki, one są drewniane? Kurcze to troszkę nieciekawie leczyć anginę bez antybiotyku, trzymam kciuki by jakoś przeszło skoro antybiotyk taki niewskazany i by nie rozłożyło Cię całkiem.
Iza ja też planuję walizkę na kółkach i torbę wózkową dla Natalki. te co mam w domu torby są mi za małe bym się w nie zmieściła. Po za tym teraz będąc w szpitalu właśnie wzięłam walizkę i było mi o niebo wygodniej w niej coś znaleźć niż w torbie. I jeszcze jedno biorę pod uwagę, że może się okazać że będę musiała do szpitala dotrzeć sama a wtedy już na pewno będzie mi tak wygodniej.
Alloffkowa to mąż powinien być zadowolony skoro ma żonę taką lodziarę
Silver bardzo fajny wózek
Stary 2016-05-30, 11:29   #4020
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:

Kurdę zdrówka!! Ja też całą ciąże nie chorowałam, oby mnie nic nie dopadło...

Cytat:
Nie znam się aż tak na salmonelli ale skoro sparzasz
to nie powinno się nic dziać

Wkurzajace to jest, że cała ciąża i ok i nagle ciach i angina.

Oby

Ale jestem zła!! No nie mogę znaleźć tego pilota!!! Było zabawne a teraz już się wkurzam!
Oliwka 21.07.2016
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości