|
|
#331 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Cytat:
Cytat:
Australia- super pomysł z filcem ambitna kobieto będziesz zszywała na maszynie czy ręcznie? Dzanet- to ja nie wiem jakbym łapała siuśki jak tacy mądrzy w tym labie ![]() Kaska- poczytaj w klubie w rozmowach ogólnych Zabcia- oj to zaciskaj nogi! Droga już przejezdna? Madzius- współczuję sytuacji z synkiem- i to jeszcze teraz masz chodzenie po lekarzach jak maluch w drodze
|
||
|
|
|
#332 | |
|
Ania
|
Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie tam ja i maszyna! Chociaż ręcznie to ja też wieki nie szyłam, więc nie wiem jak to wyjdzie
|
|
|
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
Zebrah aaaaaa faktycznie już kojarzę!
|
#335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na przeswietlenie Cie nie wpuszcza. Mi w poerszej ciazy nie chcieli zrobic chociaz prawdopodobnie mialam zlamany prawy nadgarstwk - tak zasugerowal lekarz robiacy usg nadgarstka:p A ja robie rundke po schodach. Druga i ide do domu.
|
|
#336 |
|
Konto usunięte
|
Elaine życzę ci żebyś znalazła się w tym wyjątkowym procencie kobiet które rodzą dokladnie w dzień swojego tp!
Zebrah a jak pobierasz mocz Rafałkowi? My sporo cyrkow mielismy przez źle pobieranie.moczu jak była malutka, dlatego teraz zawsze pytam w laboratorium czy dobrze pobralam. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesli w ciagu 3dni nie spadnie to konieczne mam przyjechać w tym tygodniu. Jesli unormuje sie wtedy wizyta 7.6 Czytalam mu wypis tylko słyszałam wzdychanie bo on nigdy nie chce nikogo oceniac.. najważniejsze pytanie wynik USG! A ja: Panie Doktorze tu nie ma slowa o usg nie zwazyli na koniec! A on ze co?? Takze czekamy na 7.6 boje sie bo czasu niewiele. Agusia kiedy bylo lepiej z cukrem? Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-05-31 o 20:51 |
|
|
|
|
#338 | |
|
Ania
|
Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#339 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61145291]Elaine życzę ci żebyś znalazła się w tym wyjątkowym procencie kobiet które rodzą dokladnie w dzień swojego tp!
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] )Cytat:
|
|
#340 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ja też bardzo lubię Facelle na noc, też koniecznie ze skrzydełkami. Mój 2 dzień okresu to istna Niagara, a w nich czuję się w nocy bezpiecznie, więc myślę, że na późniejszy połóg będą jak ta lala.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Obyś rzeczywiście (jak pisze dzanet) byla tą z niewielu, która urodzi w terminie. Nie mogę narzekać, złoty chłopak.
|
|
|
#341 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.hafija.pl/2014/07/o-czym-...-truskawa.html
Odnosnie truskawek i ogolnie diety przy kp
|
|
|
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u nas wlasnie Bartek tez pochrapuje w nocy, ale on ma permanentny katar juz od dluzszego czasu . Do tego bardzo czesto mowi "co?" Lub "slucham?" Jak sie cos do niego mowi. I tak dla swietego spokoju zapisalam go na wizyte bo wole miec pewnosc ze ze sluchem ma wszystko ok niz pozniej sobie w brode pluc. i tak jak myslalam to juz taki jego nawyk- bo nawet jesli nie powtarzam tego co powiedzialam na jego "slucham?" To okazuje sie ze slyszal. I wedlug pana doktora ze sluchem u niego wszystko ok. |
|
|
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie czekaj na wizytę, na pewno wszystko będzie dobrze
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
|
#348 |
|
Zadomowienie
|
Jejku,znów nie miałam kiedy nadrabiać:-( moje dziecko śpi ok.1 h do 1.5 po kp. Ręce mi opadają. Bilirubina wzrosła, nie mam pojęcia kiedy wyjdziemy do domu. W szpitalu jest taki zaduch,że jak karmię,to czuje pot spływający po plecach.
Z plusów to chyba nawal jest trochę mniejszy bardzo się bałam zapalenia piersi,nawet wczoraj mąż mi kupił kapustę i siedzi sobie w szpitalnej lodówce![]() Cudowna rzecz,mąż wpadł i patrzył na małą a ja się mogłam przespać 30 minut Z tego co mi się rzuciło w oczy- Cierpliwość,gratulacje z powodu obrocenia się Esi w dół
|
|
|
|
#349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
30 mim snu to chwila dobrze ze czujesz się lepiej ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Ja czytam książke Tz myje garnki![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
|
|
#350 | ||
|
Rozeznanie
|
Elaine- taki brzuszek, najadłaś się gruszek?
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61145291] Zebrah a jak pobierasz mocz Rafałkowi? My sporo cyrkow mielismy przez źle pobieranie.moczu jak była malutka, dlatego teraz zawsze pytam w laboratorium czy dobrze pobralam. [/QUOTE] Ostatnim razem pobierałam jak miał jakoś 14 miesięcy do tego woreczka przyklejanego wokół siusiaka i nikt nie robił problemów. A teraz to nie badałam moczu, bo zdrowy jest. Cytat:
Cytat:
Maria zaraz rodzisz Polsce dwoje dzieci więc luzik Radena- trafiły Ci się biedaku upały w szpitalu... Najadłam się truskawek po uszy- Leoś wierci się w brzuchu, chyba mu posmakowało
|
||
|
|
|
#351 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#352 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny !
Jestem studentką 3 roku dietetyki i przeprowadzam ankiete potrzebną do napisania pracy licencjackiej.. Byłabym wdzięczna gdybyście znalazły chociaż pare minutek na wypełnienie krótkiej ankiety, która ma na celu ocenę stanu wiedzy żywieniowej kobietek w ciąży. Z góry dziękuję!! ![]() ![]() http://profitest.pl/s/3265/X0t9nUeHqzpRKpMJ |
|
|
|
#353 |
|
Zadomowienie
|
madzius, to faktycznie może być ten migdał przerośnięty. Już kilka razy słyszałam podobne historie. Mój siostrzeniec czeka na zabieg w lipcu właśnie... Ana RTG to może TŻ mógłby jechać z małym? bo Ciebie nie wpuszczą ze względu na ciążę pewnie...
dzanet, ja teraz jak siuśki mam złapać u córki, to albo sadzam ją sobie na kolanach na kibelku i ona sika wtedy a ja łapię, albo wsadzam pojemnik na mocz do nocnika i modlę się żeby akurat wpadło ![]() elaine, śliczna piłeczka Dzisiaj super pogoda, bo trochę tej duchoty przeszło. Od razu człowiek lepiej się czuje. A jutro dzień dziecka i idę z córunią na lody
|
#354 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja miałam nadzieję że etap modlenia sie o siuski mamy już za sobą przy tych woreczkach to też całe różance przerabialismyWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#355 | ||
|
Ania
|
Cytat:
![]() Ok czekam ![]() Cytat:
Oby szybko się wszystko unormowało i wtedy wrócicie do domciu ![]() Ja jak byłam w szpitalu to zdrzemnęłam się w ciągu dnia 15 minut i już czułam się lepiej, więc rozumiem Twoją radość
||
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61143391]Zosia ma na noc pampers ale w laboratorium nam powiedzieli żew jej wieku
juz się moczu do woreczka nie pobiera jak była mniejsza to rano jej naklejalam i czekałam. Bo ważne też żeby pupa była czysta. Pozatym mocz powinno się oddac do badania w ciagu 2h od pobraniaWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Tak wiem my zaprawieni w bojach z woreczkami i pobieraniem bo często pobieramy ze względu na nerki.
|
|
|
|
#358 |
|
Zadomowienie
|
Agusia piękny opis porodu
I więcej mój mózg dziś nie zakodował,a piszę z tel, więc wybaczcie. Byłam dziś ostatni raz na szkole rodzenia i prowadziła położna, przy której chciałabym rodzić. Ciekawe czy uda się na nią trafić. A wcześniej ugotowałam gar rosołu, będzie na jutro na pomidorową,a reszta do zamrażarki, jak będę w szpitalu albo ledwo co po, będzie jak znalazł. Podobnie jak 3 porcje obiadowe pulpetów, które też dziś machnęłam do zamrażarki. Myślę co by tu jeszcze przygotować, żeby po porodzie nie stać w kuchni ani nie być zdanym na mamę ![]() No i smoczek, butelki, laktator wyparzyłam Muszę jeszcze szczotkę do włosów przygotować (wygotować jak poprzednio hehe) i dopakować parę rzeczy do torby (chciałabym jeszcze szlafrok kupić, ale nigdzie nie ma w rozsądnej cenie,z kieszeniami i nie jak dla babci :/).---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- No i nadszedł ten długo oczekiwany CZERWIEC
Która pierwsza na porodówkę? ![]()
|
|
#359 |
|
Zadomowienie
|
Madzius
2 l moja ola co chwile chrapie i przy byle jakim katarku robia jej sie tak wielkie migdaly ze sie stykaja! Byliśmy u 3laryngo prywatnie. I gadali: co pani nic jej nie jest przesadzacie!!! Wkoncu jak bylam w ciazy dostala tak wielkich migdałów ze jak ja dotknelam na szyi to mowie do meza: Boże SWINKA! !!!!! Ropny katar suchy kaszel taki ze nie spalismy cale noce ataku kaszlu astmatyczne inhalacje antybiotyk. Gastrolog ze niby refluks To wszystko przestało dzialac... wkońcu po wizycie na NFZ u laryngo babka mowi: zinnat trzeba.. moj maz dosłownie dostal szalu mówimy DOSC NIE! Czy ktoś nas wyslucha!!!!! Nie podalismy... przeszlo samo. Po 3mcach.. zaczęłam szukac w necie sensownego lekarza.. wizyta byla w ur Oli... trochę sie wscieklismy bo do wizyty Ola zdrowa a zalezalo nam zeby ta lekarka zobaczyla ja w momencie gdy ma inf.kataru i migdaly jak swinka.. trafililismy do ordynatora laryngolog dziec w Bytomiu. Zrobila potężny wywiad wysluchala... kazala otworzyc gardło i mowi: Boże jakie wielkie migdaly!!!!! A my: p.doktor one sa male bo ola jest zdrowa.... Babka mowi: teraz sluchajcie... moge was naciagac na 3 wizyty itp .Ale wy wyczerpaliscie wszystkie metody antybiotyk tu nigdy nie pomoze. Ola ma przerosnniety migdal i boczne... musi miec migdal usuniety bo ma bezdechy ciagle infekcje ..... wpisuje was na zABIEG 27.6! Nie martwcie sie niczym ja go wykonam wszystko będzie dobrze. Sluchajcie siedzieliśmy jak pijani! Po rowno 2latach walki ktos nam pomoze... wsiadlam do auta i zaczelam plakac i smiac sie jak wariatka nie mogliśmy dojsc do siebie. Od 1.6 ola nie chodzi do przedszkola w ramach kwarantanny musi byc absolutnie zdrowa do zabiegu. Przepraszam za dlugi post . Nigdy nie poddawajcie sie w walce o zdrowie swojego dziecka. Z nas robili wariatow. Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-06-01 o 02:30 |
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
Radena czemu nie możesz dawać Basi odciaganego pokarmu?
Dziewczynki ja wzięłam szlafrok ale po porodzie ani razu go nie ubralam. Zresztą inne kobietki też w samych koszulkach nocnych chodziły. Dwa razy spod prysznica owinieta recznikiem szłam bo świeżej koszuli zapomnialam :P ale prysznic tuż przy sali miałam. Ja akurat na ciepłe dni trafiłam i szlafrok był zbędny
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:15.

Jak zdążę 
będziesz zszywała na maszynie czy ręcznie? 

ja miałam nadzieję że etap modlenia sie o siuski mamy już za sobą
przy tych woreczkach to też całe różance przerabialismy
jak była mniejsza to rano jej naklejalam i czekałam. Bo ważne też żeby pupa była czysta. Pozatym mocz powinno się oddac do badania w ciagu 2h od pobrania