|
|
#421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Dzieńdoberek
![]() U mnie dziś oprócz pięknego słoneczka lekki wietrzyk wieje, więc pięknie jest Od razu coś do uprania znalazłam![]() Dziękuję w imieniu Estery za gratulacje ![]() Majkela fajna taka duża rodzinka, też bym tak chciałaCiekawe co u Anuszki. Mój zięciu już nie jest noworodkiem ach jak ten czas leciHaneczko Ty mnie tak na tę porodówkę nie wysyłaj, kocyk jeszcze nie skończony, okna brudne, ma jeszcze 15 dni ![]() Ćwiczycie coś dziewczyny żeby krocze rozciągnąć? Bo ja to się jakoś zabrać nie mogę. Za to z Sarą rysowałyśmy kredą po asfalcie i trochę w grzyba poskakałam Aż zdziwiona byłam że potrafię na jednej nodze podskoczyć hihi ale szybko przestałam, bo się boję odklejenia łożyska czy innych cudówMiałam glebokie rozkminy, co robić jak córka z tatusiem na basen pojadą i w końcu zdecydowałam, że okna umyje. Oby się nie rozpadało
|
|
#422 | ||||
|
Rozeznanie
|
ElaineBlath Piękna piłeczka!
![]() Cytat:
Cytat:
Trzeba się prezentować ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja cały czas jeżdżę samochodem, bo nie mam siły tłuc się gdziekolwiek komunikacją miejską, ale faktycznie sama zauważam, że dużo trudniej mi się skoncentrować na jeździe. Co do szlafroka to ja mam jakiś w miarę cienki, bawełniany, ale chyba się nie przyda, bo gdzie w taki upał szlafrok jeszcze zakładać, na dodatek w tym szpitalu przy każdej sali jest łazienka, więc nawet nie trzeba nigdzie wychodzić. Tak się zaczęłam dzisiaj zastanawiać, bo codziennie od soboty boli mnie brzuch i przynajmniej raz dziennie mam biegunkę, wcześniej podejrzewałam wirusa, ale dziwne, nie wiem czy mój organizm w ten sposób się przypadkiem nie przygotowuje jakoś... Niech lepiej Feluś grzecznie siedzi w brzuszku, w poniedziałek dopiero będziemy mieli ciążę donoszoną, a poza tym nie jestem gotowa
|
||||
|
|
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Jem loda
|
|
#424 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
A jak sie ćwiczy mięśnie krocza? |
||
|
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dziś wzięłam z SR instrukcję masażu krocza, jak się uda to wrzucę zdjęcie |
|
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chcialam stosowac masaż, ale jak dla mnie był nie wykonalny z takim brzuchem. Nie umialam sobie poradzić.
Ale za to zaciskam mięśnie kegla chyba od połowy ciąży,łykam wiesiołka od 38 t, czasem herbatke z liści malin wypije.
|
|
#427 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Melduje się po wizycie w szpitalu. Nie wiem jeszcze czy bardziej odetchnęłam z ulgą czy bardziej jestem wkur.... Miałam to nieszczęście trafić znowu na babkę, która mnie poprzednio kwalifikowała - powiedziałam o co chodzi, powołałam się na lekarza prowadzącego, który pracuje w innym szpitalu i oczywiście obraz majestatu była. Usłyszałam nawet, że skoro mój lekarz prowadzący tak mówi, to niech on rozwiązuje tą ciąże, bo ona odpowiedzialności za wyciągnięcie dziecka w tym terminie nie weźmie, coś nawet o martwym dziecku wspomniała
, ale wtedy liczyłam do 10, żeby nie wybuchnąć więc mnie to nie ruszyło. Kazała zrobić USG - ale tylko sprawdzić łożysko i jak się okazało, ż.e mam II stopnia to zamilkła i wypisała skierowanie do CC na 15.06.2016. Ogólnie ta data mi bardziej pasuje, ale mam mieszane odczucia co do tego wszystkiego. Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61166231]My po szczepieniu, mała dostałą pierwszego w życiu lizaka i już było ok Wyszłyśmy z przychodni to dostała balona i jeszcze bardziej szczęsliwa Teraz idziemy na ogródek, ale do cienia... Ukrop straszny!Ja jeżdżę autem, nie mam wyjścia [/QUOTE]Brawa dla córki jeszcze gotowa pomyśleć, że zawsze takie atrakcje na Dzień Dziecka Cytat:
Widzę że te komody na wątku bardzo popularne ![]() Też ostatnio o niej myślałam... Mam nadzieję, że nie pisze, ale jest wszystko ok. Cytat:
|
|
#428 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z trójką pociech to musi być wyzwanie! Ale fajnie, na pewno z dnia na dzień coraz bardziej będziecie "ogarnięci" ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61170366] Asiek chcesz być pierwsza w tym wątku? W sumie czas na nas teraz taka cisza a jak się nam maluchy rozkręca znowu to będzie kilka porodów na raz ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] No kurde normalnie szok, prawie tydzień bez żadnego porodu! Cytat:
Zazdroszczę, że tylko 8kg masz na plusie! Ja teraz przez tydzień przytyłam prawie 2kg Ale tak to jest jak się siedzi na d w domu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja wczoraj skakałam, bo firanka mi się zahaczyła na drzwiach balkonowych I najlepsze, że po chwili się dopiero pokapowałam: ja skakałam? ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61176541] A jak sie ćwiczy mięśnie krocza?[/QUOTE] Zapisałam sobie kiedyś tego linka: http://jejswiat.pl/3521,masaz-krocza Ale w ogóle się do tego nie zabierałam
Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2016-06-01 o 14:31 |
|||||
|
|
|
#429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuźwa jakby największym znaczeniem było gdzie pracuje lekarz prowadzący.. Najważniejsze ze termin już jest i oby nic się nie zmieniło. Teraz tylko się trzeba przygotować do tego Ciekawe co ja w środę usłyszę na ktg jak mnie zapytaja jaki lekarz mnie prowadził... Tata kupił mi w sklepie zielarskim liście malin
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
Chudziaszek, dobrze ze ustalona inna data cc!
Australia E tam, w pierwszej ciąży przytyłam 15kg, teraz może znów tyle dobije ![]() I nie wychylam sie, ja tam nie chce szybciej rodzic, niech maluch nabiera sily w brzuchu jak wszystko ok, tylko no ...po terminie znów 10dni to ja nie chce chodzić. 😊 Ale się objadłam groszkiem - najlepszy smak lata 😍 |
|
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Corka dzis przechodzi sama siebie. Jak siedze , stoje albo chodze to tak mi napiera na szyjke i gmera mi tam ze cos strasznego. Nie wiem co ona tam robi ale nie jest to przyjemne uczucie
![]() i tez od paru dni mam kilka razy dziennie takie bole jak na @. Ale brzuch twardnieje dalej bezbolesnie. Majkela super sie Ciebie czyta. Jestescie kochajaca sie Rodzina
|
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
Jedyne co to w posiewie wyszla mi infekcja. Której w ogóle nie czulam i nie zauwazylam. Teraz globulki na 2 tygodnie
|
|
|
|
#434 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
8 kg na plusie ja mam 19 ![]() Cytat:
To 21 szykuja nam sie juz dwa Bobaski |
||
|
|
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
|
zabcia nie dziwię Ci się, że chciałabyś rodzić, oby już niedługo
chudziaszek fajne kocury, dobrze myślę, że to chłopaki czy czarna to kotka? Jak tak już sobie okupują przewijak to nieźle. Z tym zatrzymaniem na zielonym niezły numer W temacie daty porodu - ta obecna data jest już dla Twojego lekarza i Ciebie ok? Niestety większość lekarzy ma wrażliwe ego i mają problem z uwagami pacjenta i innego lekarza. Cytat:
Ja dzisiaj jakoś kiepsko się czuję,wszystko mnie na dole ciągnie, dużo bardziej i częściej niż wcześniej. W dodatku teraz jestem w pokoju z kobietą, której jest zimno i wieczorem koniecznie chce zamykać okno
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
ehh nie dobrze, że cos sie przypałętało :/
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
Cierpliwosc ja tylko masaz krocza narazie uskuteczniam, w pojedynke.
jak juz bedziemy donoszone to meza wykorzystam do masazu ![]() Mi tez nogi puchna ![]() Glownie kostki i troche stopy. Tzn moich kostek juz nie widac Ale u mnie nic nie pomaga- to samo co w pierwszej ciazy wiec bylam na to przygotowana. Taka chyba moja uroda na koncowce ciazy |
|
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
moja waga pokazuje -1,5kg
|
|
|
|
#441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
i nie pójdzie to wszystko w tyłek i uda. muszę sobie zapisać ile teraz cm mam a ile mi spadnie i potem jak zacznę się ruszać...
|
|
#442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakie masz globulki?ja w tej ciazy mialam juz 3 razy infekcje o ktorych istnieniu bym sie nie dowiedziala gdyby nie badanie ginekologiczne bo nie mialam zadnych objawow Szkoda ze u Ciebie to na sama koncowke zlapalo ![]() Chudziaszek wspolczuje Ci przebojow z ta lekarka :/ Ale najwazniejsze ze masz juz to zalatwione i z glowy ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- A kg po ciazy szybko zrzucisz. Przy kp i malym dziecku szybko spada waga
|
|
|
|
|
#443 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak w ogóle to mega się cieszę, że już mamy czerwiec, bardzo mi się ten miesiąc podoba
|
||
|
|
|
#444 |
|
Konto usunięte
|
Chudziaszek dobrze że udało się przesunąć termin cc o tydzień, to już chyba ok, nie?
Asiek ale jak to, -1kg? Kupiłam sobie na poród paczkę twix w selgrosie. Dwa już zezarlam, zostały 3... Niewiem jak ja, ale te twixy do.mojego terminu tp nie dotrwaja Ale normalnie musiałam je zezrec Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#445 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mi przyszły ostatnie zakupy - pieluchy bambusowe i ręczniczek, więc też mi się pranie szykuje Cytat:
Cytat:
|
|
#446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzę je kupować ze znaczkiem flagi przypiętym do piersi.Cytat:
Ta jest jakieś 10 lat ode mnie starsza, nauczycielka, też nie spuszcza klapy w ubikacji i rąk nie myje w toalecie tylko w umywalce w pokoju. Oczywiście oczami wyobraźni widzę hasające po klamce bakterie, a ma jakąś infekcję. Mam nadzieję, że jutro wyjdzie. Od wagi sprzed ciąży?
|
|
|
#447 | ||||
|
Ania
|
Cytat:
ja jednak z mężem kupiliśmy naklejkę na łożeczko taką o: http://allegro.pl/naklejki-scienne-n...928505997.htmlCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wiesz mycie okien, skakanie![]() Moja Hania znowu ma czkawkę
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||
|
|
|
#448 |
|
Zadomowienie
|
chudziaszek, dobrze, że data CC przesunięta. Szkoda, że trafiłaś znowu na tą babę. A nie miałaś czasem z ordynatorem gadać?
zabciajs, rozumiem Cię, bo pierwszą ciążę przenosiłam. Ale spokojnie, nie oznacza to jeszcze, że będziesz miała poród wywoływany. A kiedy do szpitala masz się zgłosić? Po tygodniu? elaine, nie obijaj się tylko na porodówkę marsz! Mój synalek mi grzebie w Bożenie tak, że czasami mam ochotę go skrzyczeć. Atak to nie wiem czy to przez pogodę czy co, ale nastaje taki moment w środku dnia, że oczy same mi się kleją. Ale to zazwyczaj popołudniu jak już zaraz po córkę do żłobka mam iść. Więc się nie kładę. Która dzisiaj rodzi? Bo u mnie się nie zapowiada.
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niee, od wagi sprzed 2 tygodni |
|
|
|
|
#450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz w domu będę miała czterech panów - w tym dwóch wykastrowanych ![]() Maria Ty to masz przejścia z tymi dziewczynami. Za to że już tyle tam rezydujesz powinnaś mieć jedynkę i święty spokój. Do lekarza idę 06.06 - niech się wypowie, jeśli znowu będzie nie tak, to poproszę jego o tą CC i zmienię szpital. Głodnemu chleb na myśli ![]() Ja przy tych moich 20 kg już na plusie, zazdroszczę Ci strasznie. [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61179246]Chudziaszek dobrze że udało się przesunąć termin cc o tydzień, to już chyba ok, nie? Asiek ale jak to, -1kg? Kupiłam sobie na poród paczkę twix w selgrosie. Dwa już zezarlam, zostały 3... Niewiem jak ja, ale te twixy do.mojego terminu tp nie dotrwaja Ale normalnie musiałam je zezrec Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] nie chce Cię martwić, ale stawiam że nie dotrwają do porodu myślę że do piątku nawet nie dotrwają ...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.

fajna taka duża rodzinka, też bym tak chciała
ach jak ten czas leci
Aż zdziwiona byłam że potrafię na jednej nodze podskoczyć hihi ale szybko przestałam, bo się boję odklejenia łożyska czy innych cudów

ani leżeć ani stać nie mogę, tylko siedzę 

Z trójką pociech to musi być wyzwanie! Ale fajnie, na pewno z dnia na dzień coraz bardziej będziecie "ogarnięci"