Sierpnióweczki 2016! Część V. - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-02, 10:11   #2791
TinkerrBell
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Wklęśnięte brodawki to cos na co nie mogę narodzić. Wrecz przeciwnie. Widoczne sa nawet przez usztywniany biustonosz. Jeszcze w ubraniu w jakis wzór jest ok, ale w gładkiej bluzce każdy moze podziwiać.

Ja bym nie tykala piersi, bo moze to wplywac na wydzielanie oksytocyny i skurcze. Ja tam wolę z nimi ostrożnie.
A propo oksytocyny....Wczoraj jak się wygłupiałam ze szkrabem koleżanki -9 miesięcy- to tak zaczęły mnie kłuć i boleć cycki, że miałam wrażenie, że mleko mi się tam zbiera w ilościach hurtowych
Młody był tak słodki, i tak mnie wytarmosił, że z tego wszystkiego wieczorem w łóżku miałam skurcze HB.

Także dopisałabym, żeby nie tylko nie tykać piersi ale też omijać małe słodkie dzieci
Stary 2016-06-02, 10:11   #2792
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja bym się brzydziła używanego laktatora. Ale ja genrealnie jestem "obrzydliwa", brzydzi mnie strasznie dużo rzeczy

Dziewczyny, które mają problem z żelazem, chciałam wam polecić ten preparat http://bazalekow.info/feroplex-5909990609994 w ciągu 10 dni stosowania, moje wyniki hemoglobiny podniosły się z 11.0 do 12.1. Nie jest to refundowany preparat, opakowanie 20 ampułek to koszt ok 50 zł (na 10 dni starcza), ale efekt jest niesamowity. Polecam bardzo

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 10:12   #2793
Orange_tree1
Zadomowienie

Wrzucam 2 zabawne obrazki jakie dziś zobaczyłam na FB
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg FB_IMG_1464844323399.jpg (64,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13319815_1093139190742886_2872076227982514799_n.jpg (39,3 KB, 12 załadowań)
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 10:14   #2794
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość

Zmówiłyście się z Pierniczkiem, że moje dziecko nie jest wstydliwe
Ej no o ile jeszcze w waszą wstydliwość uwierzę to zanowuzapomnialamhasla to już wstydliwa nie jest
A brzuszek ma jak Wy !!
Hmm a może domki dziewczynek są mniej okazałe niż chłopów
To byś musiała spytać znowuzapomnialamhasla

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja bym się brzydziła używanego laktatora. Ale ja genrealnie jestem "obrzydliwa", brzydzi mnie strasznie dużo rzeczy

Dziewczyny, które mają problem z żelazem, chciałam wam polecić ten preparat http://bazalekow.info/feroplex-5909990609994 w ciągu 10 dni stosowania, moje wyniki hemoglobiny podniosły się z 11.0 do 12.1. Nie jest to refundowany preparat, opakowanie 20 ampułek to koszt ok 50 zł (na 10 dni starcza), ale efekt jest niesamowity. Polecam bardzo

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Super!
Stary 2016-06-02, 10:14   #2795
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Zabawne, juz wczesniej widziałam

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 10:15   #2796
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie to życiowe
Stary 2016-06-02, 10:19   #2797
iweczka
Zakorzenienie

Witam się z kawą

Wczoraj Dzień Dziecka, więc córka miała sporo atrakcji, dostała m.in.od mojego brata zestaw lakierów do paznokci - szał
I odrazu "Mamo kiedy robimy manikur"

W piątek mają imprezę w pkolu, będą trampoliny, dmuchańce, karuzele itp

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Właśnie sobie przejechałam ręką po włosach i wylazł mi dosłownie ich pęk cudownie. Może mi czegoś brakuje dobrze że jutro wizyta i badanie krwi to zobaczymy jak wyniki
Ojjj, skonsultuj to z lekarzem. Moje włosy trzymają się całkiem dobrze, ciekawe jak będzie po porodzie

Cytat:
Napisane przez malenstfo24 Pokaż wiadomość

Wczoraj pomógł mi kefir z ogórkiem konserwowym radykalne posunięcie, ale po 3dniach bez kibelka to już się obawiam o kichy u mnie śliwki, nektarynki, kiwi, truskawki nic tez nie dają
Dość radykalnie
Ale kto wie co mnie czeka.....

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
i co tam zakupiłaś na mamissima ? ja ostatecznie zamówiłam dziś u nich tą torbę do wózka i żeby dobić do 299 to dokupiłam te małe bambusowe ściereczki z poofi za 8,50
a w hm musiałam już coś sobie zakupić bo nie bardzo mieszczę się już w jakiekolwiek ubrania oprócz długich spodni ciążowych a w aktualnej aurze ciężko wytrzymać w dżinsach
ja już dżinsy odstawiłam, mam jeszcze jedne HM spodnie cienkie, ale też już mi gorąco

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
wzięłam szumisia dla nas, Mr B z termoforem dla córeczki koleżanki, która ma termin niebawem, bon podarunkowy dla córki szwagierki
w tym miesiącu mam tysiąc urodzin,chrztów i innych dziwnych okazji..
Pierniku, jakiego szumisia wzięłaś ??

Cytat:
Napisane przez Georgia1976 Pokaż wiadomość
Z cyklu "jak to ktoś czasami palnie to aż miło"

Miałam dziś okazję spotkać się z dość dużym gronem mojej rodziny min i takiej co to kilka lat nie widziałam.
No i generalnie wszyscy (prawie) bardzo mili, gratulowali i mówili jak to ładnie wyglądam.
No i apropo "prawie": podchodzi do mnie ciotka ze swoją synową i najpierw jedna zaczyna:
- oj jak to córka odebrała ci urodę....
- na to ja, ze jak to? Ze wszyscy mówią, ze dobrze wyglądam ...
- ona: no tak dobrze, ale urodę mi odebrała
- ja: no ale moze wróci .....

I druga taka sama gadka - myślałam, ze padnę ze śmiechu bo miałam w głowie historię, którą któraś z Was opisywała, ze sie nie przejmuje wagą bo w sierpniu jej spadnie....

Nawet mój TŻ spytał, kto mi tak dał i, ze chyba wcześniej musiały mnie oplotkować....

I potem dziwić sie, ze tej ciotki nikt w rodzinie nie lubi
beznadziejna ciotka
Ja na szczęście takich nawiedzonych nie mam, no może jedna by sie trafiła (siostra mojego taty) ale nie widziałam Jej już ze 2 lata więc luzik

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy kiecki z Aliexpress, te po 9-10 dolcow sa w ogole warte zachodu? Macie jakies doswiadczenia?

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Nic nie kupowałam na Aliexpress, więc nie pomogę...

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie!!!
Pięknego dnia!
Miłego

Dziś nad ranem znowu złapał mnie skurcz w lewej łydce
Nie budziłam tż, bo Lena do Nas przyszła w nocy i bałam się, że się obudzi, więc cierpiałam w samotności
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 10:21   #2798
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Podobno na niektórych wsiach ubierają chłopców na różowo a dziewczynki na niebiesko - mały jezusek ubrany jest w różowe szaty a Maryja w niebieskie Zawsze się znajdzie wytłumaczenie
też o tym słyszałam.. tylko w wersji bardziej współczesnej - dziewczynki- niebieskie, chłopcy-czerwone..

Cytat:
Witam witam.
To już czwartek czyli jeszcze jedno wstawanie i znów weekend

Dzień dziecka - polecam

No tak ja to nigdy skromna nie byłam Nawet nie udaje
Jasio z resztą też - na usg jajka na pierwszy plan wysunął od razu
Co się chłop z chatą będzie ograniczał

Z dobrych widomości 12kg na plusie od 3 tyg i póki co nie rośnie więc nie jest źle byle tak dalej

Ehh ja dziś prowadzę szkolenie ... mam nadzieję, że się nie zapowietrzę na amen ....

Zmówiłyście się z Pierniczkiem, że moje dziecko nie jest wstydliwe
Ej no o ile jeszcze w waszą wstydliwość uwierzę to zanowuzapomnialamhasla to już wstydliwa nie jest
A brzuszek ma jak Wy !!
Hmm a może domki dziewczynek są mniej okazałe niż chłopów

Co bo basenu nie mam w otoczeniu ozonowanego dlatego nie wiem czy iść na ten zwykły czy nie. Marzy mi się popływać a w sumie podryfować

Mamy basen otwarty w okolicy i w jakiś ładny dzień chętnie bym tam się schłodziła
za tą wagę to chyba biczowanko Cię czeka.. co to jest 12kg?
znowuzapomniałam tylko udaje, a tak naprawdę to równie skromna i wstydliwa co i my z Tiją

Cytat:
he..widziałam to kiedyś..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 10:22   #2799
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Moja przyjaciółka karmiła swoim mlekiem ale z butelki. Mniej bolało ją sciaganie laktatorem niz przystawianie córki.
Jak powiedziałam w szpitalu że moge karmic swoim butla to było tylko "nie można tak robić"!!!
A ja nie chcę być matką z dzieckiem przy cycku przez 6 miesięcy. Chcę móc wyjść z domu, przespać noc. Chcę żeby mąż mógł zająć się Bobo od początku do końca.
Ja nie twierdzę, że absolutnie nie będę karmić piersią. Może będę, może mi się odmieni. Ale jakoś bez spiny.

A jak słyszę tekst "odzywiaj sie zdrowo żebyś miała czym karmić" to cycki mi opadają. Jak mówię ze sezon grilowy w tym roku kończę kiełbasa i piwem to zaraz "a karmienie"? Bo TRZEBA karmić piersią.

Ale siedzę cicho i czekam. Zobaczymy co z moim nadcisnieniem, jak będę reagowac na leki dozwolone dla karmiących. Bo te ktore brałam przed ciążą nie nadają sie dla karmiacych.
Czasami sobie myślę, że laktoterror jest gorszy od faszyzmu. Bo jednocześnie próbują Ci wmówić rzeczy, które absolutnie nie mają miejsca.
Ja pierwszą córę karmiłam tylko butlą i więź między nami była równie silna jak między dzieckiem i matką karmionym piersią.
Dziecko dalej jest przy Tobie, może patrzeć Ci w oczy, przytulać się do piersi, ciągnąć za włosy czy głaskać po policzku.

Niestety młoda chorowała, ale dzieci karmione KP też chorują więc nie stawiałabym tego jako główny czynnik.

Tym razem osobiście chciałabym powalczyć z KP dla wygody - bo jednak MM nie jest tak wygodne jak wyciągnięcie cycka I dla siebie. Ale jeśli będę uważała, że męczy mnie to psychicznie i fizycznie i robię coś wbrew sobie to też nie będę za wszelką cenę włosów sobie z głowy wyrywać
Stary 2016-06-02, 10:23   #2800
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Witam się z kawą

Wczoraj Dzień Dziecka, więc córka miała sporo atrakcji, dostała m.in.od mojego brata zestaw lakierów do paznokci - szał

W piątek mają imprezę w pkolu, będą trampoliny, dmuchańce, karuzele itp

Pierniku, jakiego szumisia wzięłaś ??

heheh mała dama Ci rośnie..no i taki brat to skarb

wziełam bez tego czujnika dziwnego bo to moim zdaniem niepotrzebne..whisbear z pomarańczową łapą
Stary 2016-06-02, 10:24   #2801
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Najprawdziwsza prawda.....
Stary 2016-06-02, 10:25   #2802
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Nigdy nie byłam wielką fanka karmienia piersią, to nie było moje marzenie itp itd. Będzie to będzie bie będzie to nie i tyle. Bez myśli, że jak nie będę karnic to co ze mnie za matka, albo ze skrzywdzę dziecko mlekiem w proszku.
A ty moje cycki to było pierwsze co zaczęło sie zmieniać w ciąży. Od samego poczatku dawaly o sobie znać. Wyglądem, bólem, wrażliwością. Zmieniają się cały czas. I tak teraz sobie myślę, ze skoro one tak sie zmieniają (mam nadzieję, ze szykują) to te zmiany są po coś. Że to wszystko bie bedzie tylko ot tak od hormonów tylko może jednak mam szansę na to żeby Bobo pokarmic, zeby dało się odciągnąć pokarm.
Wlaśnie mówią w DDTVN o karmieniu piersią. Ja chcę karmić piersią

Edytowane przez pati0090
Czas edycji: 2016-06-02 o 10:27
pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 10:29   #2803
iweczka
Zakorzenienie

W DDTVN o karmieniu piersią

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Hej. Trochę narzekań: coś nie mogę ostatnio się wyspać, a dziś obudziłam się dodatkowo z migrenową aurą przed oczami i teraz bardzo mnie boli głowa. Ci studenci w sąsiednim bloku znowu głośno gadali w nocy (o 3) przy otwartym balkonie, niosło się, musiałam okno zamknąć i się dusić. Kurczę, ja w ich wieku o tej porze roku ryłam do sesji...
A brzuch i plecy bolały mnie po przebudzeniu rano dość mocno jak na okres, już trochę przeszło na szczęście.

Oby się udało dostać na USG, powodzenia.

Też jeszcze się nie zebrałam do Gemini, blokuje mnie trochę moja kiepska decyzyjność w sprawie laktatora, który mogłabym ewentualnie podłączyć do zamówienia.

Super tekst nie ma co.

Mi na urodzinach taty jeden pan powiedział, że widać że będzie chłopiec, bo mi twarz spuchła i nos się powiększył.

To się napracowałaś. Dziewczęce zestawy będą po domu.

Ech, wypadałoby też zacząć prać te rzeczy z Allegro...

Super, że z synkiem w porządku.
Z amarantusem to nie wiedziałam, może nie zaszkodzi żebym i ja się w taki zaopatrzyła. Tablety mój gin poleca Biofer, jakbyś jednak chciała kupić.
No i kiepsko z luteiną dopochwową. :/ Ale skoro bardziej skuteczna, pewnie pomęczyłabym się z nią.

Do stron z medycznymi artykułami dorzuciłabym jeszcze http://www.mp.pl/ - moja siostra studiująca medycynę tylko tam "pozwala" mi czytać.
Niestety, im bliżej sensji mogą takie nocne pogawędki się zdarzać
Jak mnie coś wybudzi w nocy ze snu, ciężko mi sie potem wbić...

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Ja zakupilam laktator ręczny z avent . nadarzyła się okazja w moim Tesco za 20 funtow plus miałam kupon na 4 funty mniej. Takze szkoda było nie wziasc. Na początek wystarczy bo też nic o kp nie wiem. Jeśli uznam że potrzeba czego innego to wtedy będę szukała .
Obudziłam się cała obolała w bokach robi mi się ciężko. Ehh dzisiaj już 31t0d

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:

Hahaha
ale to prawda, na dziecko wydaję dużo za dużo, a teraz będzie dwoje,
Yeahhhhh , bankructwo murowane
Stary 2016-06-02, 10:29   #2804
florencee
Zadomowienie

Cytat:
do donoszenia ciąży jeśli dobrze liczę pozostało nam 59dni...to brzmi jeszcze bardziej optymistycznie..
na takim różu ładnie będzie widać czy podłogi doczyszczone

nie lubię takiego bólu..bardzo nie lubię..dobrze,że już przeszło..
z nockami to niestety chyba tak będzie,że może być jeszcze gorzej
a im bliżej sesji tym studenci będą jeszcze częściej się spotykać na grupowe "korepetycje"

ahaa.. dobrze wiedzieć,że po nosie można poznać płec..ja nie wiem po co Ci ginekolodzy USG proponują jak można w tak prosty sposób określić potomka..

dzięki za stronkę,przy okazji też chętnie skorzystam..
No tak, boję się tych ich korepetycji.

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość

florencee ja to się wkurzam jak codziennie w nocy punkt 3:30 ptaki zaczynają śpiewać a że w około mam las to jest ich od groma i ot taka pobudkę mi fundują. Szkoda mi tylko mojego Tż bo wstaje o 4 do pracy.
Ptaki też potrafią być wkurzające, niby takie to ładne, ale jak startują w środku nocy to już nie bardzo. :P

Cytat:
mam podobne dylematy..ale mimo wszystko chyba wezmę tani ręczny , a potem będę myśleć..Ty mieszkasz w większej miejscowości, więc może istnieje opcja wypożyczenia z poradni laktacyjnej albo szpitala laktatora? u mnie niestety nie ma takiej możliwości..

ja po południami dyszę jak lokomotywa..
Oo, to jest bardzo dobra koncepcja żeby dowiedzieć się o możliwość wypożyczenia. Mogę wziąć jakiś ręczny tani i nie miałabym takiego stresa, że nie będę mieć od razu elektrycznego.

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
dokladnie takie same mam dylematy, jak żyć
widziałam na żywo ten z lovi i wyglądał bardzo fajnie, tylko dużo ma tych części do składania.
Właśnie, jak żyć! Ale już coś postanowiłam zdecydować w tym tygodniu.
Wózek zamówiłam i się skończyło moje przeżywanie, czy kółka takie czy siakie itp...

Cytat:
Ja zakupilam laktator ręczny z avent . nadarzyła się okazja w moim Tesco za 20 funtow plus miałam kupon na 4 funty mniej. Takze szkoda było nie wziasc. Na początek wystarczy bo też nic o kp nie wiem. Jeśli uznam że potrzeba czego innego to wtedy będę szukała .
Obudziłam się cała obolała w bokach robi mi się ciężko. Ehh dzisiaj już 31t0d
A to pewnie, dobra okazja.

Brawa za kolejny tydzień!

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

Pospałam dzisiaj trochę dłużej, chociaż kiepska noc była. Było mi gorąco i się budziłam

Dzisiaj 30+0
Gratuluję nowego tygodnia.

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
gratulacje nowego tygodnia!

Może jeszcze ktoś wie jak z tym macierzyńskim jest? Ja mam umowę tylko do porodu, niestety dlatego się zastanawiam.

Ja dziś mam kontrolę u gina w wielkim mieście , więc przy okazji wpadnę do rodziców. A jutro teście przyjeżdżają na weekend więc mieszkanie muszę ogarnąć. Teściowa się podobno zapowiedziała że chce myć okna, trochę mi glupio ale może skorzystam z propozycji
Przedarłam się przez te cudowne przepisy, ale zaznaczam, że mam kalafiora. I że najlepszym rozwiązaniem w takich sprawach jest zawsze telefon do ZUSu.
Skoro umowa została przedłużona do dnia porodu, to ubezpieczenie ustanie i zasiłek macierzyński wypłaci ZUS. Moim zdaniem wszystko należy złożyć do ZUSu.

http://www.zus.pl/files/INTERNET%20m...taniu%20II.pdf

http://www.infor.pl/prawo/zasilki/za...ierzynski.html

Powodzenia u gina!
Propozycja teściowej bardzo fajna, chyba bym skorzystała w tej szczególnej sytuacji.

Cytat:
Ja kupiłam właśnie używamy swing i nie działa. A dokładnie silnik pracuje ale nie ciągnie pompka;/ Już napisałam do tej dziewczyny i odda mi kasę. I chyba jednak kupię nowy.
Powiem Wam, że mimo, że jest czysty ten latkator to i tak jakoś mi niesmacznie wygląda. Co prawda miałam te wszystkie części kupić sobie nowe...Ale chyba jednak zdecyduję się na nowy - bo w razie W jest gwarancja.
A to lipa, dobrze że Ci odda kasę.
Z nowym zawsze większy komfort psychiczny, no i gwarancja jest cenna.

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość

Dzięki za polecenie!

A u mnie 28+0, zapomniałam wspomnieć.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 10:33   #2805
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
heheh mała dama Ci rośnie..no i taki brat to skarb

wziełam bez tego czujnika dziwnego bo to moim zdaniem niepotrzebne..whisbear z pomarańczową łapą
Wujek daje radę Lena go uwielbia, choć wiecznie Ją zaczepia, ale pozwala skakać po sobie, więc jest GIT

Ja Szumisia planuję kupić w sierpniu, albo zaraz po porodzie. Myslę
Stary 2016-06-02, 10:34   #2806
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Wujek daje radę Lena go uwielbia, choć wiecznie Ją zaczepia, ale pozwala skakać po sobie, więc jest GIT

Ja dostałam owieczke szumisia od siostry

Stary 2016-06-02, 10:36   #2807
iweczka
Zakorzenienie

Ziuta, fajna propozycja teściowej

Moja jak ostatnio była u Nas, powiedziała "daj spokój z myciem okien, umyjesz za rok"
Stary 2016-06-02, 10:37   #2808
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Georgia1976 Pokaż wiadomość
Z cyklu "jak to ktoś czasami palnie to aż miło"

Miałam dziś okazję spotkać się z dość dużym gronem mojej rodziny min i takiej co to kilka lat nie widziałam.
No i generalnie wszyscy (prawie) bardzo mili, gratulowali i mówili jak to ładnie wyglądam.
No i apropo "prawie": podchodzi do mnie ciotka ze swoją synową i najpierw jedna zaczyna:
- oj jak to córka odebrała ci urodę....
- na to ja, ze jak to? Ze wszyscy mówią, ze dobrze wyglądam ...
- ona: no tak dobrze, ale urodę mi odebrała
- ja: no ale moze wróci .....

I druga taka sama gadka - myślałam, ze padnę ze śmiechu bo miałam w głowie historię, którą któraś z Was opisywała, ze sie nie przejmuje wagą bo w sierpniu jej spadnie....

Nawet mój TŻ spytał, kto mi tak dał i, ze chyba wcześniej musiały mnie oplotkować....

I potem dziwić sie, ze tej ciotki nikt w rodzinie nie lubi
Złośliwa ciotka widać, że chciala dopiec..
Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Cześć Wam kochane Nadrabiałam Was stopniowo od poniedziałku. W końcu mi się udało, choć bardzo po łebkach

U mnie po wizycie prawie OK - za mało żelaza, kazał mi brać jedną tabletkę dziennie (nie powiedział jakie żelazo, nie powiedział ile mg; jak zapytałam jakie, to powiedział, żebym coś wybrała, bo dużo tego na rynku taki to mój doktorek). Żelaza nie kupiłam, zamierzam jeść amarantus - tabletki to różną mają wchłanialność, a amarantus do płatków czy jogurtu ponoć super poprawia wyniki. Szyjka bez reweli - robił dwa pomiary - od 2,8 do 3,1 ... I zamienił mi luteinę podjęzykową na dopochwową - ponoć bardziej skuteczna. Nie podoba mi się to, nienawidziłam dopochwowej. Kazał potestować, a weekend idę do niego po receptę i niby mam zdecydować, którą wolę (choć z góry wiem ).

Poza tym synem OK Wierzga cały czas, jest bardzo aktywny, ułożony główką do dołu i często kopie po lewych żebrach Ale cieszę się niezmiernie, że go cały czas czuję.

Zapytałam czy warto szczepić - ona by szczepiła na wszystko, wszystkim swoim wnukom funduje szczepionki, z ospą włącznie. ALE powiedziała, że jeśli ktoś ma dylemat na co szczepić, bo np. nie ma kasy, to zawsze na pewno na PNEUMOKOKI, ponieważ
1. jak złapie rotawirusa, to najwyżej się odwodni, pójdzie do szpitala, dostanie kroplówkę i przeżyje
2. meningokoki nie są teraz dość powszechne.
Brawo za udaną wizyte Najważniejsze, że Dzieć zdrowy a żelazem się nie przejmuj.. unormujesz
Co do szczepień.. też mam wątpliowości.. szczepić, czy ńie szczepić.. czy to znowu zwyczajne naciąganie na kasę..
Cytat:
Hej. Trochę narzekań: coś nie mogę ostatnio się wyspać, a dziś obudziłam się dodatkowo z migrenową aurą przed oczami i teraz bardzo mnie boli głowa. Ci studenci w sąsiednim bloku znowu głośno gadali w nocy (o 3) przy otwartym balkonie, niosło się, musiałam okno zamknąć i się dusić. Kurczę, ja w ich wieku o tej porze roku ryłam do sesji...
A brzuch i plecy bolały mnie po przebudzeniu rano dość mocno jak na okres, już trochę przeszło na szczęście.

Mi na urodzinach taty jeden pan powiedział, że widać że będzie chłopiec, bo mi twarz spuchła i nos się powiększył.
D
Też ostatnio coś dopada mnie migrena..
aaa to studenci są sąsiadami? To teraz wszystko jasne czemu wiecznie hałas.. współczuję ciężkiej nocy..
Dobrze, że ból przeszedł..

Co do pana.. Widzę, że niezły ekspert z niego w tej dziedzińie

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Mimo, że za oknem nie ma słońca to jest tak duszno, dziewczyny też Wam się tak ciężko oddycha? Wczoraj nocka była super a dzisiaj jej przeciwieństwo-znów wstałam połamana.
ojjj tak.. Mimo, że od zawsze mi słabo w lato przy duchocie i upałach to teraz gorzej to znoszę Chodzę zasapana i umęczona.. czasem trudno mi jednocześnie iść i mówić
Cytat:
Hej

Pospałam dzisiaj trochę dłużej, chociaż kiepska noc była. Było mi gorąco i się budziłam

Dzisiaj 30+0

Też mam z natury wklęsłe brodawki, ale powoli zaczynają mi się teochę same wyciągać. Ciekawe, jak to będzie po porodzie..

Tija mam jeszcze pytanie odnośnie karmienia po cc..
rozumiem, że po cc laktacja może być dopiero po kilku godzinach, dniach?? po porodzie.. ? To czym w tym momencie jest karmione dziecko? MM Czy w szpitalach czekają, az pojawi sie laktacja, a dziecko w tym czasie głoduje

Co do kp.. moim zdaniem jest to indywidualna sprawa.. Jeśli kobieta nie chce kp to w czym problem To jej sprawa, jej dziecko.. Na pewno tym nie zaszkodzi dziecku..
Ja akurat mam potrzebę kp, chce dać dziecku 'co naturalne', ale jak wyjdzie w praniu.. zobaczymy.. Jestem nastawiona na wszelkie ewentualnośći..

Co do laktatora to mąż ostatnio powiedział, żebym się nie piep***ła i kupiła nowy z Medeli.. że jak coś to przynajmniej mam gwarancje..

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 10:37   #2809
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
Ja dostałam owieczke szumisia od siostry
Fajnie
Stary 2016-06-02, 10:39   #2810
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się z kawą

No no, ale Ci rośnie mała elegantka!

Cytat:
za tą wagę to chyba biczowanko Cię czeka.. co to jest 12kg?
znowuzapomniałam tylko udaje, a tak naprawdę to równie skromna i wstydliwa co i my z Tiją
No właśnie, co to jest 12kg? Tylko biust i dziecko!

Też tak myślę, że znowu jest jednak skromną osóbką

Cytat:

Cytat:
Chyba też tak zrobię
Stary 2016-06-02, 10:41   #2811
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość

rozumiem, że po cc laktacja może być dopiero po kilku godzinach, dniach?? po porodzie.. ? To czym w tym momencie jest karmione dziecko? MM Czy w szpitalach czekają, az pojawi sie laktacja, a dziecko w tym czasie głoduje
Moja córka po CC była dokarmiana MM, na salę razem trafiłyśmy jakieś 24-28 h po porodzie.
Ładnie złapała cyca i laktacja się ładnie rozkręciła.
Nigdy więcej MM nie tknęła

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
No no, ale Ci rośnie mała elegantka!

O tak !
Uwielbia oglądać moją biżuterię i kosmetyki i ciągle pyta czy Jej oddam jak będę już stara
Stary 2016-06-02, 10:41   #2812
TinkerrBell
Zadomowienie

Wczorajsze wino nie wpłynęło na cukier - za to na moją całonocną zgagę tak. Także raczej to była pierwsza i ostatnia butelka, bo musiałam opróżnić chyba pół butelki gavisconu czy jak to tam się zwie by zasnąć. Pomijam fakt, że spałam prawie na siedząco a przekręcenie na prawy bok skutkowało powrotem zgagi. Więc w nocy bardziej czuwałam niż spałam;/

Dziś w planach mam sprzątanie kibelka, bo tylko tam się prosi o czystość - a tak jakimś cudownym sposobem reszta mieszkania względnie czysta. Widać, że człowiek nie pracuje

Czeka mnie jeszcze spacer z psem, umówiłam się ze znajomą na wspólne wyjście więc jeszcze skorzystam ze słońca, bo podobno po 15 mają już być chmury, które planują zagościć na dłużej wg mojej prognozy pogody. Także u mnie chyba koniec lata
Stary 2016-06-02, 10:42   #2813
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Co do kp.. moim zdaniem jest to indywidualna sprawa.. Jeśli kobieta nie chce kp to w czym problem To jej sprawa, jej dziecko.. Na pewno tym nie zaszkodzi dziecku..
Ja akurat mam potrzebę kp, chce dać dziecku 'co naturalne', ale jak wyjdzie w praniu.. zobaczymy.. Jestem nastawiona na wszelkie ewentualnośći..
Zgadzam się

Stary 2016-06-02, 10:44   #2814
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Ważne jest byś trafiła na jakąś dobrą osóbkę, która Ci przystawi dziecko do piersi jak najszybciej po CC. Jak już trafisz na salę poporodową upominaj się o to. Wtedy ta laktacja nie będzie aż taka "zaburzona" i w miarę szybko ruszy. Mogą chcieć je dokarmiać, ale możesz się nie zgodzić. Taki noworodek dopiero co wyciągnięty z brzucha ma niewielkie potrzeby jedzeniowe. Masz w załączniku obrazek poglądowy jakie to są ilości A taka dobra rada na to leżenie po CC - dziecko ciągle przy piersi (niech liże, cyca, dotyka, śpij na piersi) to dodatkowo pobudzi laktacje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sebyququ.jpg (61,4 KB, 16 załadowań)
Stary 2016-06-02, 10:45   #2815
Origa
Rozeznanie

Cytat:
tez mam podobne podejscie, tak samo TZ. Co ma byc to bedzie, ale nie nakrecam sie na karmienie piersią.
Fajnie by było gdyby bez problemu mogła karmić ale jesli bede sie tylko męczyła to ja podziękuję.
Szkoda, ze moja mama tego nie rozumie, skrzyczała mnie, ze powinnam karmic piersią i nie ma gadania ze nie. Jak powiedziałam o odciąganiu laktatorem i dawania z butelki to w ogóle była oburzona, ze jak tak mozna. Zaczeła mnie pouczać, ze mnie karmiła dwa lata i zawsze byłam dzięki temu super zdrowa. No dzięki mamo
Ja bym chciała kp, ale też nei za wszelką cenę. Moja mama mówi, że i mnie i siostrę cycem karmiła bez problemu - mam nadzieję, że to rodzinne Ale jak się nie da, to włosów z głowy z tego powodu rwać nie będę I myślę też o karmieniu z butelki mlekiem odciąganym

Cytat:
Moja mama zamówiła kiedyś sukienkę z Frozen z Alli i jakość to była taka porażka, że ja raczej nigdy tam nic nie zamówię...
To wszystko zalezy od sprzedawcy - jak z naszym alledrogo. Ja na obu portalach sprawdzam najpirw komentarze. Na alli jest o tyle fajnie, że tam kupujący wrzucają zdjęcia towaru po otrzymaniu, to sobie można porównać z opisami sprzedawców.

Cytat:
Życiowe

florencee gratulacje kolejnego tygodnia!

Właśnie rozmawiałam z koleżanką z pracy z biura na drugim końcu Polski. Powiedziala mi, że ma prywatny aparat tens i mi wyśle do łagodzenia bólu przy porodzie (w moim szpitalu nie ma). Inna koleżanka, która własnie wraca po macierzyńskim też skorzystała z jej uprzejmości i mówi, że meeeega jej pomogło. Ja do tej pory stosowałam tens w charakterze zabiegów rehabilitacyjnych na kręgosłup, ale wiem, że w niektórych szpitalach jest stosowany jako niefarmakologiczny sposób łagodzenia bólu. Tija, możesz cos na ten temat powiedzieć Mam tylko nadzieję, że w moim szpitalu nie będą mieli nic przeciwko temu, że to mój prywatny i pozwola uzywać
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 10:46   #2816
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

O tak !
Uwielbia oglądać moją biżuterię i kosmetyki i ciągle pyta czy Jej oddam jak będę już stara
Urocza jest!
Stary 2016-06-02, 10:49   #2817
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Też ostatnio coś dopada mnie migrena..
aaa to studenci są sąsiadami? To teraz wszystko jasne czemu wiecznie hałas.. współczuję ciężkiej nocy..
Dobrze, że ból przeszedł..

(...)

Co do laktatora to mąż ostatnio powiedział, żebym się nie piep***ła i kupiła nowy z Medeli.. że jak coś to przynajmniej mam gwarancje..
Ci studenci mieszkają w sumie w innym budynku, ale mamy wspólne podwórko, w którym dźwięki niosą się niczym w studni. :P

No to fajnie, będzie nowa Medela i z głowy.
Mój mówi, żebym zrobiła co chcę, bardzo pomocne.

Cytat:
Wczorajsze wino nie wpłynęło na cukier - za to na moją całonocną zgagę tak. Także raczej to była pierwsza i ostatnia butelka, bo musiałam opróżnić chyba pół butelki gavisconu czy jak to tam się zwie by zasnąć. Pomijam fakt, że spałam prawie na siedząco a przekręcenie na prawy bok skutkowało powrotem zgagi. Więc w nocy bardziej czuwałam niż spałam;/

Dziś w planach mam sprzątanie kibelka, bo tylko tam się prosi o czystość - a tak jakimś cudownym sposobem reszta mieszkania względnie czysta. Widać, że człowiek nie pracuje

Czeka mnie jeszcze spacer z psem, umówiłam się ze znajomą na wspólne wyjście więc jeszcze skorzystam ze słońca, bo podobno po 15 mają już być chmury, które planują zagościć na dłużej wg mojej prognozy pogody. Także u mnie chyba koniec lata
Współczuję zgagi. :/

U nas też chmury przyszły i chłodno coś się zrobiło, już miałam przygotowaną sukieneczkę na wyjście, ale wezmę jednak coś cieplejszego. :P
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 10:50   #2818
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość

Właśnie rozmawiałam z koleżanką z pracy z biura na drugim końcu Polski. Powiedziala mi, że ma prywatny aparat tens i mi wyśle do łagodzenia bólu przy porodzie (w moim szpitalu nie ma). Inna koleżanka, która własnie wraca po macierzyńskim też skorzystała z jej uprzejmości i mówi, że meeeega jej pomogło. Ja do tej pory stosowałam tens w charakterze zabiegów rehabilitacyjnych na kręgosłup, ale wiem, że w niektórych szpitalach jest stosowany jako niefarmakologiczny sposób łagodzenia bólu. Tija, możesz cos na ten temat powiedzieć Mam tylko nadzieję, że w moim szpitalu nie będą mieli nic przeciwko temu, że to mój prywatny i pozwola uzywać
Ostatnio się bawiłam tensem jak byłam w szpitalu Nalepiłam sobie na przedramię i tak wycelowałam w nerw, że mi się środkowy palec sam zginał

Te wszystkie metody łagodzenia bólu są dość niepewne, bo na jedną zadziała to, na drugą tamto, a na trzecią nic. Jak masz możliwość mieć swój tens to pewnie bierz Na pewno sobie tym nie zaszkodzić, a może Ci pomoże. Nalepia się go na okolice lędźwi i samemu reguluje moc przewodzenia. Najlepiej zacząć od początku porodu od delikatnego drażnienia i potem podkręcać w miarę rozwoju akcji. No i zdecydowanie lepiej działa gdy skurcze idą z krzyża. Malutkie to jest więc dużo miejsca w torbie nie zajmie
Stary 2016-06-02, 10:53   #2819
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość

Ja dziś mam kontrolę u gina w wielkim mieście , więc przy okazji wpadnę do rodziców. A jutro teście przyjeżdżają na weekend więc mieszkanie muszę ogarnąć. Teściowa się podobno zapowiedziała że chce myć okna, trochę mi glupio ale może skorzystam z propozycji
To Ty dziś światowa jesteś

Teściowej nie odmawiaj, niech sie mamusia wykaże

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Witam się dziś z domu - home office z kotem i poduchą - wężem

Kot szalał o 06:00 rano biegając po nas zdziwiony, że nikt nie wstaje, a teraz odsypia koło mnie rozłozony na pół kanapy i pomrukuje...lubię pracować z domu

Ty to masz zwierzyniec

Cytat:
Podobno na niektórych wsiach ubierają chłopców na różowo a dziewczynki na niebiesko - mały jezusek ubrany jest w różowe szaty a Maryja w niebieskie Zawsze się znajdzie wytłumaczenie

Za to ubranka "wyjściowe" kupie typowo męskie

Wysłane za pomocą magii
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 10:58   #2820
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Oo, to jest bardzo dobra koncepcja żeby dowiedzieć się o możliwość wypożyczenia. Mogę wziąć jakiś ręczny tani i nie miałabym takiego stresa, że nie będę mieć od razu elektrycznego.

Wózek zamówiłam i się skończyło moje przeżywanie, czy kółka takie czy siakie itp...

no właśnie ja chyba wezmę taki ręczny dla swojego świętego spokoju..dziewczyny na różnych forach polecały akuku - jest na gemini, ale na allegro chyba taniej stoi..

pokaż wózek

Cytat:

kurcze,ale mi motasz..ja myślałam,ze brat z brzucha te prezenty rozdaje a to Twój brat
ja chciałam mieć te szumy od początku,żeby Mała szybko sie osłuchała z dźwiękiem..

Cytat:

No właśnie, co to jest 12kg? Tylko biust i dziecko!

Też tak myślę, że znowu jest jednak skromną osóbką
o właśnie!
to mamy zgodność
p.s. a Ty się koleżanko wytłumacz ze swojego komentarza pod zdjęciem "tego się nie spodziewałam" -

Cytat:
Moja córka po CC była dokarmiana MM, na salę razem trafiłyśmy jakieś 24-28 h po porodzie.
Ładnie złapała cyca i laktacja się ładnie rozkręciła.
Nigdy więcej MM nie tknęła
super..krzepiace są takie info..

Cytat:

ja bym chyba nie płakała z tego powodu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości