|
|
#2791 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
![]() Młody był tak słodki, i tak mnie wytarmosił, że z tego wszystkiego wieczorem w łóżku miałam skurcze HB. Także dopisałabym, żeby nie tylko nie tykać piersi ale też omijać małe słodkie dzieci
|
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym się brzydziła używanego laktatora. Ale ja genrealnie jestem "obrzydliwa", brzydzi mnie strasznie dużo rzeczy
![]() Dziewczyny, które mają problem z żelazem, chciałam wam polecić ten preparat http://bazalekow.info/feroplex-5909990609994 w ciągu 10 dni stosowania, moje wyniki hemoglobiny podniosły się z 11.0 do 12.1. Nie jest to refundowany preparat, opakowanie 20 ampułek to koszt ok 50 zł (na 10 dni starcza), ale efekt jest niesamowity. Polecam bardzo ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2793 |
|
Zadomowienie
|
Wrzucam 2 zabawne obrazki jakie dziś zobaczyłam na FB
|
#2794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
Zabawne, juz wczesniej widziałam
|
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie to życiowe
|
#2797 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się z kawą
Wczoraj Dzień Dziecka, więc córka miała sporo atrakcji, dostała m.in.od mojego brata zestaw lakierów do paznokci - szał ![]() I odrazu "Mamo kiedy robimy manikur" W piątek mają imprezę w pkolu, będą trampoliny, dmuchańce, karuzele itp ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale kto wie co mnie czeka..... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja na szczęście takich nawiedzonych nie mam, no może jedna by sie trafiła (siostra mojego taty) ale nie widziałam Jej już ze 2 lata więc luzik ![]() Cytat:
Miłego Dziś nad ranem znowu złapał mnie skurcz w lewej łydce Nie budziłam tż, bo Lena do Nas przyszła w nocy i bałam się, że się obudzi, więc cierpiałam w samotności
|
||||||
|
|
|
#2798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
znowuzapomniałam tylko udaje, a tak naprawdę to równie skromna i wstydliwa co i my z Tiją ![]() he..widziałam to kiedyś..
|
||
|
|
|
#2799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja pierwszą córę karmiłam tylko butlą i więź między nami była równie silna jak między dzieckiem i matką karmionym piersią. Dziecko dalej jest przy Tobie, może patrzeć Ci w oczy, przytulać się do piersi, ciągnąć za włosy czy głaskać po policzku. Niestety młoda chorowała, ale dzieci karmione KP też chorują więc nie stawiałabym tego jako główny czynnik. Tym razem osobiście chciałabym powalczyć z KP dla wygody - bo jednak MM nie jest tak wygodne jak wyciągnięcie cycka I dla siebie. Ale jeśli będę uważała, że męczy mnie to psychicznie i fizycznie i robię coś wbrew sobie to też nie będę za wszelką cenę włosów sobie z głowy wyrywać
|
|
|
#2800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wziełam bez tego czujnika dziwnego bo to moim zdaniem niepotrzebne..whisbear z pomarańczową łapą
|
|
|
|
|
#2801 |
|
Zadomowienie
|
Najprawdziwsza prawda.....
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2016-06-02 o 10:27 |
|
|
|
|
#2803 | ||
|
Zakorzenienie
|
W DDTVN o karmieniu piersią
Cytat:
![]() Jak mnie coś wybudzi w nocy ze snu, ciężko mi sie potem wbić... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Hahaha ale to prawda, na dziecko wydaję dużo za dużo, a teraz będzie dwoje, Yeahhhhh , bankructwo murowane
|
||
|
|
|
#2804 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mogę wziąć jakiś ręczny tani i nie miałabym takiego stresa, że nie będę mieć od razu elektrycznego.Cytat:
Wózek zamówiłam i się skończyło moje przeżywanie, czy kółka takie czy siakie itp... Cytat:
![]() Brawa za kolejny tydzień! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I że najlepszym rozwiązaniem w takich sprawach jest zawsze telefon do ZUSu. ![]() Skoro umowa została przedłużona do dnia porodu, to ubezpieczenie ustanie i zasiłek macierzyński wypłaci ZUS. Moim zdaniem wszystko należy złożyć do ZUSu. http://www.zus.pl/files/INTERNET%20m...taniu%20II.pdf http://www.infor.pl/prawo/zasilki/za...ierzynski.html Powodzenia u gina! Propozycja teściowej bardzo fajna, chyba bym skorzystała w tej szczególnej sytuacji. ![]() Cytat:
Z nowym zawsze większy komfort psychiczny, no i gwarancja jest cenna. ![]() Cytat:
A u mnie 28+0, zapomniałam wspomnieć.
|
|||||||||
|
|
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lena go uwielbia, choć wiecznie Ją zaczepia, ale pozwala skakać po sobie, więc jest GIT ![]() Ja Szumisia planuję kupić w sierpniu, albo zaraz po porodzie. Myslę
|
|
|
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostałam owieczke szumisia od siostry
|
|
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
Ziuta, fajna propozycja teściowej
![]() Moja jak ostatnio była u Nas, powiedziała "daj spokój z myciem okien, umyjesz za rok"
|
|
|
|
#2808 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widać, że chciala dopiec.. Cytat:
Najważniejsze, że Dzieć zdrowy a żelazem się nie przejmuj.. unormujeszCo do szczepień.. też mam wątpliowości.. szczepić, czy ńie szczepić.. czy to znowu zwyczajne naciąganie na kasę.. ![]() Cytat:
![]() aaa to studenci są sąsiadami? To teraz wszystko jasne czemu wiecznie hałas.. współczuję ciężkiej nocy..Dobrze, że ból przeszedł.. Co do pana.. Widzę, że niezły ekspert z niego w tej dziedzińie ![]() Cytat:
Mimo, że od zawsze mi słabo w lato przy duchocie i upałach to teraz gorzej to znoszę Chodzę zasapana i umęczona.. czasem trudno mi jednocześnie iść i mówić![]() Cytat:
![]() Też mam z natury wklęsłe brodawki, ale powoli zaczynają mi się teochę same wyciągać. Ciekawe, jak to będzie po porodzie.. Tija mam jeszcze pytanie odnośnie karmienia po cc.. rozumiem, że po cc laktacja może być dopiero po kilku godzinach, dniach?? po porodzie.. ? To czym w tym momencie jest karmione dziecko? MM Czy w szpitalach czekają, az pojawi sie laktacja, a dziecko w tym czasie głoduje![]() Co do kp.. moim zdaniem jest to indywidualna sprawa.. Jeśli kobieta nie chce kp to w czym problem To jej sprawa, jej dziecko.. Na pewno tym nie zaszkodzi dziecku..Ja akurat mam potrzebę kp, chce dać dziecku 'co naturalne', ale jak wyjdzie w praniu.. zobaczymy.. Jestem nastawiona na wszelkie ewentualnośći.. Co do laktatora to mąż ostatnio powiedział, żebym się nie piep***ła i kupiła nowy z Medeli.. że jak coś to przynajmniej mam gwarancje..
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też tak myślę, że znowu jest jednak skromną osóbką ![]() Chyba też tak zrobię
|
|
#2811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładnie złapała cyca i laktacja się ładnie rozkręciła. Nigdy więcej MM nie tknęła ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- O tak ! Uwielbia oglądać moją biżuterię i kosmetyki i ciągle pyta czy Jej oddam jak będę już stara |
|
|
|
|
#2812 |
|
Zadomowienie
|
Wczorajsze wino nie wpłynęło na cukier - za to na moją całonocną zgagę tak. Także raczej to była pierwsza i ostatnia butelka, bo musiałam opróżnić chyba pół butelki gavisconu czy jak to tam się zwie by zasnąć. Pomijam fakt, że spałam prawie na siedząco a przekręcenie na prawy bok skutkowało powrotem zgagi. Więc w nocy bardziej czuwałam niż spałam;/
Dziś w planach mam sprzątanie kibelka, bo tylko tam się prosi o czystość - a tak jakimś cudownym sposobem reszta mieszkania względnie czysta. Widać, że człowiek nie pracuje Czeka mnie jeszcze spacer z psem, umówiłam się ze znajomą na wspólne wyjście więc jeszcze skorzystam ze słońca, bo podobno po 15 mają już być chmury, które planują zagościć na dłużej wg mojej prognozy pogody. ![]() Także u mnie chyba koniec lata
|
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A taka dobra rada na to leżenie po CC - dziecko ciągle przy piersi (niech liże, cyca, dotyka, śpij na piersi) to dodatkowo pobudzi laktacje
|
|
#2815 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale jak się nie da, to włosów z głowy z tego powodu rwać nie będę I myślę też o karmieniu z butelki mlekiem odciąganymCytat:
Życiowe ![]() florencee gratulacje kolejnego tygodnia! Właśnie rozmawiałam z koleżanką z pracy z biura na drugim końcu Polski. Powiedziala mi, że ma prywatny aparat tens i mi wyśle do łagodzenia bólu przy porodzie (w moim szpitalu nie ma). Inna koleżanka, która własnie wraca po macierzyńskim też skorzystała z jej uprzejmości i mówi, że meeeega jej pomogło. Ja do tej pory stosowałam tens w charakterze zabiegów rehabilitacyjnych na kręgosłup, ale wiem, że w niektórych szpitalach jest stosowany jako niefarmakologiczny sposób łagodzenia bólu. Tija, możesz cos na ten temat powiedzieć Mam tylko nadzieję, że w moim szpitalu nie będą mieli nic przeciwko temu, że to mój prywatny i pozwola uzywać
|
||
|
|
|
#2816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2817 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to fajnie, będzie nowa Medela i z głowy. ![]() Mój mówi, żebym zrobiła co chcę, bardzo pomocne. ![]() Cytat:
U nas też chmury przyszły i chłodno coś się zrobiło, już miałam przygotowaną sukieneczkę na wyjście, ale wezmę jednak coś cieplejszego. :P |
||
|
|
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nalepiłam sobie na przedramię i tak wycelowałam w nerw, że mi się środkowy palec sam zginał Te wszystkie metody łagodzenia bólu są dość niepewne, bo na jedną zadziała to, na drugą tamto, a na trzecią nic. Jak masz możliwość mieć swój tens to pewnie bierz Na pewno sobie tym nie zaszkodzić, a może Ci pomoże. Nalepia się go na okolice lędźwi i samemu reguluje moc przewodzenia. Najlepiej zacząć od początku porodu od delikatnego drażnienia i potem podkręcać w miarę rozwoju akcji. No i zdecydowanie lepiej działa gdy skurcze idą z krzyża. Malutkie to jest więc dużo miejsca w torbie nie zajmie
|
|
#2819 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teściowej nie odmawiaj, niech sie mamusia wykaże Cytat:
Ty to masz zwierzyniec ![]() Cytat:
Za to ubranka "wyjściowe" kupie typowo męskie ![]() Wysłane za pomocą magii |
|||
|
|
|
#2820 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokaż wózek ![]() Cytat:
![]() ja chciałam mieć te szumy od początku,żeby Mała szybko sie osłuchała z dźwiękiem.. Cytat:
to mamy zgodność p.s. a Ty się koleżanko wytłumacz ze swojego komentarza pod zdjęciem "tego się nie spodziewałam" - ![]() Cytat:
ja bym chyba nie płakała z tego powodu |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:45.

<3

cudownie. Może mi czegoś brakuje
dobrze że jutro wizyta i badanie krwi to zobaczymy jak wyniki 

czerwiec 2015