Sierpnióweczki 2016! Część V. - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-03, 11:00   #3121
malenstfo24
Rozeznanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
jak byscie były zainteresowane, znalazłam artykuł odnośnie podwyżek w BZ:
http://www.bankowo.info/bz-wbk-zmian...ierpnia-2016r/

ale polecam samemu, indywidualnie przejrzeć cennik i regulamin, który bank z pewnoscią już Wam dostarczył. Może większość opłat nie dotyczy Was
Przyda się dzięki
Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
ale musiałaś rodzicom stracha napędzić..
Moja Mama to mogłaby w ciąży z zaskoczenia wystąpić, bo nie wiedziała,że jestem w ogóle sąsiedzi to poźniej myśleli,że adoptowała po 4dzieci brzuch miała większy, plamienia też jakieś były bóle ją złapały do szpitala zdziwiona,że na ginekologie ją wiozą a tu tadam wymarzona córa do tej pory się dziwią,że taki żabol wyszedł
Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Ja też PKO BP więc nie pomogę zbytnio

A co do ruchów to mój Jasiek ma takie zrywy i wtedy da parę kopniaków (jesli w to felerne miejsce to boli) a tak inaczej są one mega przyjemne i nie cały czas odczuwalne. Więc też jest raczej spokojny. Czasem jak ma wjazd i pokopie z 15min to jestem zdziwiona, że tak długo
Mój syn to grzeczne dziecko wczoraj kopał z 15min przed szkoleniem, mówię do niego "Jasio mama musi poprowadzić szkolenie, prosze mnie nie dekoncentrować" i siedział ciuchutko, pierwszego kopniaka poczułam jak skończyłam
Wizażowa zaklinaczka dzieci
Cytat:
zaczynam wątpić w profesjonalizm lekarzy/diagnostów obsługujących USG

ja w wieku 18 lat dowiedziałam się, że urodziłam sie z 1 nerką... (miałam 3 usg dwa pierwsze wskazywały, że obie nerki prawidłowe dopiero 3 badanie nie stwierdziło obecności nerki, potem rentgen to potwierdził)
mój ojciec - lat 64 (po 8 usg (na każdym stwierdzano nerki obie prawidłowe i 1 operacji w ich okolicach) wczoraj dowiedział się, że urodził się z 1 nerką.
brak słów niby te stare aparaty do usg były niezbyt czytelne podobno, no ale kaman
Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Co do płci na usg...
Przyjaciolka pracuje w labor genet., m.in. Robią badania dna płodu.
Zrobilu badanie okreslili płeć i przyszła matka z pretensjami, ze błędny wynik jej dali bo lekarz na usg w 11tyg chyba powiedział inaczej. Zrobiła aferę, powtórzyli badania na swoj koszt i znow im wyszlo to samo. Matka uparcie twierdzi ze sie mylą, bo lekarz był pewien.
Chore normalnie. Czy ona pokocha to dziecko, skoro płeć ma takie znaczenie? I woli wierzyc w wynik z usg niz badan genetycznych?
Ja w pracy miałam znajomą, która urodziła córkę a miał być chłopak i facet odmówił wzięcia jej na ręce burak złamany druga żaliła mi się,że córka pewnie jej wyrośnie na giganciarę przerażają mnie tacy ludzie
Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
podbijam temat staników do karmienia, bo coś ucichł a też (jak zwykle) jestem w rozterce :P skąd zaopatrzyć się w takie "bylejakie" do szpitala ?
Ja kupiłam na allegro jakieś 2szmateksy za 12zł szt i są o.k zwykłe takie do białego doszyłam sobie guziczek zamiast kokardki bo mi po noszeniu odpadła szybko przy okazji zakupiłam też u tego samego sprzedawcy podkład na łóżko dla mnie do szpitala-ciężko czasem doprosić się o zmianę prześcieradła, więc mam i ja trochę pieluch tetrowych i majtasy porodowe

6 Lipiec 2013
<3<3

14.08.2016 Bartek moj Najwiekszy Skarb

malenstfo24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 11:03   #3122
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
dziewczynki eliminowane?? porażajace

podasz przepis na smalec czy szukac w necie?
http://www.jadlonomia.com/przepisy/w...ianski-smalec/

Zresztą polecam całego bloga jadlonomia - dla mnie guru wegańskie pod względem jakości i smakowitości
Stary 2016-06-03, 11:04   #3123
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Pomidor ma bardzo niski IG podobnie jak jajko. Obstawiam jednak chleb.

Pamiętaj, że przy cukrzycy to samo śniadanie jednego dnia da Ci wynik 100 a innego 120....
http://www.glukoza.pl/index.php/inde...emiczny-tabele

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Ten wybór wydaje mi się oczywisty dla każdego normalnego rodzica

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Moją ulubioną pastą jest pasta z soczewicy i marchewki - choć gotowana marchew może podnieść cukier więc zamieniam na pieczoną paprykę

I smalec z selera, tylko dostać tutaj seler czasami graniczy z cudem...wszędzie rzepa.
Dzięki za podpowiedzi.
Pomidor wydawał się pewny, dobrze wypada jeśli chodzi o IG, ale czytam na grupie cukrzycowej na fejsie, że niektórym dziewczynom podnosi zjedzony na śniadanie - albo tak uważają. Smutno byłoby jakby ten chleb odpadł, już został zupełnie sam na placu boju.
No nic, jutro będę miała okazję kupić ten popularny Probody, będzie jeszcze taka opcja. :P

Dostałam smsa, że III usg prenatalne odwołane, zadzwoniłam i okazało się, że lekarka nie może być w ten dzień po południu, więc się przepisałam na rano. Pewnie mąż nie będzie mógł pójść ze mną, ale trudno, zaczęło mi bardzo zależeć na dokładnych oględzinach przez tę specjalistkę, a później bym już się nie mogła umówić, bo byłoby po 32 tc.

Edytowane przez florencee
Czas edycji: 2016-06-03 o 11:06
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 11:07   #3124
Krefetka
Zadomowienie

znalazłam

zaskoczenie matki:

artykuł:
http://www.dailytelegraph.com.au/lif...edium=Facebook

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:

Zresztą polecam całego bloga jadlonomia - dla mnie guru wegańskie pod względem jakości i smakowitości

dzięki
a widzisz też z niego korzystam ale smalcu jakoś nie przyuważyłam

ja uwielbiam z tej strony ajvar

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-06-03 o 11:12
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 11:07   #3125
florencee
Zadomowienie

Cytat:

O, właśnie na tego bloga trafiłam w poszukiwaniu past z fasoli, dużo tam bardzo zachęcających przepisów.
Stary 2016-06-03, 11:09   #3126
TinkerrBell
Zadomowienie

Ja dziś miałam ciężką noc. Co chwilę biegałam na siku. Zgaga męczyła, chyba zacznę spać na stojąco...A jeszcze dziś o 6 rano wyrwałam z takim pełnym pęcherzem jakbym nie siusiała od 20 godzin przynajmniej.....

Później poszłam zaprowadzić pierworodną do szkoły, bo co któryś piątek mają wspólne zajęcia dla dzieci i rodziców, a że wcześniej pracowałam to nie mogłam chodzić to dziś poszłam, żeby jej smutno nie było.

Dziś po szkole młoda ucieka na jaccuzi do koleżanki i coś ala spa day dla nastolatek więc wróci późnym wieczorem albo jeszcze zakładam opcję że o 18 dostanę telefon "MaMoooOOOoooo mogę zostać u Emmy na nooocccccc, proszęęęęeeeeeee"

Także na obiad dla TŻ dziś jajko sadzone bo nic innego nie chce mi się robić Sprzątać też mi się nie chce.

Mogłaby przyjść jakaś marysia i kawę mi np zrobić i pranie też

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Dzięki za podpowiedzi.
Pomidor wydawał się pewny, dobrze wypada jeśli chodzi o IG, ale czytam na grupie cukrzycowej na fejsie, że niektórym dziewczynom podnosi zjedzony na śniadanie - albo tak uważają. Smutno byłoby jakby ten chleb odpadł, już został zupełnie sam na placu boju.
No nic, jutro będę miała okazję kupić ten popularny Probody, będzie jeszcze taka opcja. :P

Dostałam smsa, że III usg prenatalne odwołane, zadzwoniłam i okazało się, że lekarka nie może być w ten dzień po południu, więc się przepisałam na rano. Pewnie mąż nie będzie mógł pójść ze mną, ale trudno, zaczęło mi bardzo zależeć na dokładnych oględzinach przez tę specjalistkę, a później bym już się nie mogła umówić, bo byłoby po 32 tc.

Jeśli zjadają tego pomidora do chleba to chyba jednak im się wydaje....

Ja często jem serek wiejski z pomidorami, rzodkiewką, kiełkami i różnymi sałatami i po czymś takim mogę mieć później całkiem wypasione drugie śniadanie
Stary 2016-06-03, 11:12   #3127
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko nie wiem po kim w takim razie Nawet listonosz jest niski
Stary 2016-06-03, 11:14   #3128
TinkerrBell
Zadomowienie

No dobra, dziś przyjdzie reszta rzeczy do spakowania do torby do szpitala. Zostaną tylko pieluchy i chusteczki i spędzający mi sen z oczu stanik do karmienia.

Piżamy moje, ciuchy na wyjście, pieluchy tetrowe i ubranka do szpitala mam zamiar wyprać w jednym proszku. Tylko jeszcze ciągle mam zagwostkę w jakim....
Stary 2016-06-03, 11:26   #3129
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
ejjjj! bez soczewki to ja rozumiem moją ślepotę ale te fałdkę wyczuję nawet z zamkniętymi oczami!

Cytat:
Fajnie też wygląda taka pasta.

Hmm zaleta tego wszystkiego jest taka, że poznam jakieś ciekawe przepisy i tak ogólnie urozmaicę dietę.

ciekawe i smaczne przepisy.. wiele osób uważa,że wege jedzenie to jakaś pasza,ale jak się nabierze wprawy, uzyje właściwych przypraw to mięsożercy często wyjadają paluchami wegeszamkę (bo zakładam,że o ciekawych przepisach pisząc miałaś na mysli własnie wegetariańskie cuda)..

Cytat:
Jestem na grupie UK VBAC po CC i powiem Wam, że większość tych babek ma np bardzo wysokie BMI, są dużo starsze ode mnie i większość ma przenoszone ciąże. Po 40tc 0 dni

Więc to chyba jest tylko jakieś tam prawdopodobieństwo.
jak wiekszość tych przewidywań medycznych..

Cytat:
humus ok (jak sie zrobi samemu)

pasta słonecznikowa - nie kojarzę jaki IG mają prażone pestki
kurcze wszytsko trzeba analizować..widzisz ja nie wdrozona to rzucam to co mi na myśl przychodzi..

Cytat:

Moją ulubioną pastą jest pasta z soczewicy i marchewki - choć gotowana marchew może podnieść cukier więc zamieniam na pieczoną paprykę

I smalec z selera, tylko dostać tutaj seler czasami graniczy z cudem...wszędzie rzepa.

-
smalec z selera? skąd przepis, bo ten z fasoli to klasyk...robiłam też z oleju kokosowego coś podobnego..i z kaszą gryczaną,ale z selera chyba nie znam..

Cytat:
Napisane przez malenstfo24 Pokaż wiadomość
Przyda się dzięki

Moja Mama to mogłaby w ciąży z zaskoczenia wystąpić, bo nie wiedziała,że jestem w ogóle sąsiedzi to poźniej myśleli,że adoptowała po 4dzieci brzuch miała większy, plamienia też jakieś były bóle ją złapały do szpitala zdziwiona,że na ginekologie ją wiozą a tu tadam wymarzona córa do tej pory się dziwią,że taki żabol wyszedł
to mama jadąc na porodówkę nie wiedziała ,że jest w ciąży?

Cytat:
kiedy idziesz?

Cytat:
znalazłam

zaskoczenie matki:

artykuł:
http://www.dailytelegraph.com.au/lif...edium=Facebook

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

dzięki
a widzisz też z niego korzystam ale smalcu jakoś nie przyuważyłam

ja uwielbiam z tej strony ajvar

Cytat:
Ja dziś miałam ciężką noc. Co chwilę biegałam na siku. Zgaga męczyła, chyba zacznę spać na stojąco...A jeszcze dziś o 6 rano wyrwałam z takim pełnym pęcherzem jakbym nie siusiała od 20 godzin przynajmniej.....

Później poszłam zaprowadzić pierworodną do szkoły, bo co któryś piątek mają wspólne zajęcia dla dzieci i rodziców, a że wcześniej pracowałam to nie mogłam chodzić to dziś poszłam, żeby jej smutno nie było.

Dziś po szkole młoda ucieka na jaccuzi do koleżanki i coś ala spa day dla nastolatek więc wróci późnym wieczorem albo jeszcze zakładam opcję że o 18 dostanę telefon "MaMoooOOOoooo mogę zostać u Emmy na nooocccccc, proszęęęęeeeeeee"

Także na obiad dla TŻ dziś jajko sadzone bo nic innego nie chce mi się robić Sprzątać też mi się nie chce.

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Ja często jem serek wiejski z pomidorami, rzodkiewką, kiełkami i różnymi sałatami i po czymś takim mogę mieć później całkiem wypasione drugie śniadanie
fajnie to popołudnie Oliwii się zapowiada..

dziewczyny a co myslicie o takim staniku:
http://allegro.pl/babyono-biustonosz...933248262.html

dojrzałam do zakupu tych dziwnych rzeczy typu podkładu,majtasy itp..mam w koszyku na allegro
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 11:28   #3130
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:

ciekawe i smaczne przepisy.. wiele osób uważa,że wege jedzenie to jakaś pasza,ale jak się nabierze wprawy, uzyje właściwych przypraw to mięsożercy często wyjadają paluchami wegeszamkę (bo zakładam,że o ciekawych przepisach pisząc miałaś na mysli własnie wegetariańskie cuda)..

kurcze wszytsko trzeba analizować..widzisz ja nie wdrozona to rzucam to co mi na myśl przychodzi..

smalec z selera? skąd przepis, bo ten z fasoli to klasyk...robiłam też z oleju kokosowego coś podobnego..i z kaszą gryczaną,ale z selera chyba nie znam..

kiedy idziesz?

dojrzałam do zakupu tych dziwnych rzeczy typu podkładu,majtasy itp..mam w koszyku na allegro
No ładny, a na cyce jak donice coś jest:P?
Stary 2016-06-03, 11:31   #3131
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
No ładny, a na cyce jak donice coś jest:P?
takie coś znalazłam:
chyba nie wkleję..pewnie odrzuca z uwagi na efekty wizualne

Edytowane przez Piernik Torunski
Czas edycji: 2016-06-03 o 11:33

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-03, 11:33   #3132
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
takie coś znalazłam:

Nie widać zdjęcia
Stary 2016-06-03, 11:35   #3133
florencee
Zadomowienie

Cytat:

Współczuję takiej nocy. :/

Ech, a u mnie serek wiejski odpada na I śniadanie, a tak go lubiłam zjeść o poranku.

Cytat:

kiedy idziesz?

Właśnie to miałam na myśli, bo jestem nieobeznana jeśli chodzi o wegeszamkę, mnie się to zawsze wydawało fajne, ale byłam zbyt leniwa, żeby poszukać, dowiedzieć się, kupić.

USG będę miała 23.06.

Mi też ten stanik wpadł w oko na allegro, no ale o takich stanikach jeszcze nie wiem nic, jakie są najsensowniejsze. :P
Jakiś szał mnie opanował i najchętniej zamówiłabym wszystko. Poszukuję teraz pieluch tetrowych, kocyków, ręczników, wanienki i właśnie stanika, bo sklep, na który liczyłam, ten który zapewnił mi koszule i szlafroczek niestety staników nie oferował.
Stary 2016-06-03, 11:38   #3134
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:

Ech, a u mnie serek wiejski odpada na I śniadanie, a tak go lubiłam zjeść o poranku.

Właśnie to miałam na myśli, bo jestem nieobeznana jeśli chodzi o wegeszamkę, mnie się to zawsze wydawało fajne, ale byłam zbyt leniwa, żeby poszukać, dowiedzieć się, kupić.

USG będę miała 23.06.

Mi też ten stanik wpadł w oko na allegro, no ale o takich stanikach jeszcze nie wiem nic, jakie są najsensowniejsze. :P
Jakiś szał mnie opanował i najchętniej zamówiłabym wszystko. Poszukuję teraz pieluch tetrowych, kocyków, ręczników, wanienki i właśnie stanika, bo sklep, na który liczyłam, ten który zapewnił mi koszule i szlafroczek niestety staników nie oferował.

Dlaczego serek wiejski odpada?
On ma węgli tyle co nic, a tej laktozy to tam też śladowe ilości co by mogła cukier podnieść. No raczej nie więcej niż w chlebie:

Stary 2016-06-03, 11:42   #3135
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Dlaczego serek wiejski odpada?
On ma węgli tyle co nic, a tej laktozy to tam też śladowe ilości co by mogła cukier podnieść. No raczej nie więcej niż w chlebie:

Właśnie nie wiem, wydawał się bezpieczny. Wywalił zjedzony z płatkami owsianymi.
Stary 2016-06-03, 11:43   #3136
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

USG będę miała 23.06.

chyba większość osób tak ma,że planując posiłki robi to co znane..na codzień to ciężko też trochę pokombinować,ale teraz masz dobrą okazje..mama nadzieję,że Ci posmakują takie smaki..a może i tżet sie rozsmakuje

ja kliknełam ten stanik i tak się nie mieszczę w obecne już..
i też dokupiłam brakujące rzeczy..zostało mi juz niewiele do uzupełnienia m.in torba do wózka, organizer do szuflady, monitor oddechu i nawilżacz, więc w sumie bez tych rzeczy tez się obejdę..a i skarpety dla Małej
aha i pampki , chusteczki nawilżane i waciki..ale to już na miejscu a nie on-line..

zmierzyłam obwód brzucha,wychodzi 92cm..

Edytowane przez Piernik Torunski
Czas edycji: 2016-06-03 o 11:53
Stary 2016-06-03, 11:43   #3137
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie nie wiem, wydawał się bezpieczny. Wywalił zjedzony z płatkami owsianymi.
Bo płatki owsiane! Zjedz z warzywami Płatki owsiane na surowo mają średni IG a ugotowane już wysoki.
Stary 2016-06-03, 11:53   #3138
florencee
Zadomowienie

Cytat:
chyba większość osób tak ma,że planując posiłki robi to co znane..na codzień to ciężko też trochę pokombinować,ale teraz masz dobrą okazje..mama nadzieję,że Ci posmakują takie smaki..a może i tżet sie rozsmakuje

ja kliknełam ten stanik i tak się nie mieszczę w obecne już..
i też dokupiłam brakujące rzeczy..zostało mi juz niewiele do uzupełnienia m.in torba do wózka, organizator do szuflady, monitor oddechu i nawilżacz, więc w sumie bez tych rzeczy tez się obejdę..a i skarpety dla Małej
aha i pampki , chusteczki nawilżane i waciki..ale to już na miejscu a nie on-line..

Jak na razie TŻ jest zachwycony urozmaiceniami, on zawsze marzył o tym, żebyśmy zdrowo jedli, ale też mu się nie chciało.

Też kliknę stanik chyba, tylko się pomierzę, bo nie mam pojęcia jaki brać, i brzuch przy okazji też.

Cytat:
Bo płatki owsiane! Zjedz z warzywami Płatki owsiane na surowo mają średni IG a ugotowane już wysoki.
Pewnie tak, jeszcze dam mu szansę. Na II śniadanie dawały radę takie podlane wrzątkiem, ale o tej porze dnia są chyba mniejsze wymagania.

Dawały radę, bo właśnie znowu się zasłodziłam, 146, to nie jest mój dzień...
Stary 2016-06-03, 12:01   #3139
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Mój zeżarł komara, zanim zdążyłam jej zabrać a teraz uprawia
swoją ulubioną dyscyplinę czyli leżing i mruczing...
Jak mi się podobają niebieskie kociska

Cytat:
Wczoraj jak przebierałam wkładkę na nowa w łazience mój kot był bardzo zainteresowany, podchodził coraz bliżej a jak oderwałam ją z majtek i usłyszał ten dzwięk wyskoczył na wysokość umywalki i się najeżył

Cytat:
wiesz... wydaje się ze USG się nie myli... bo przecież widziała na własne oczy, a genetyka to raczej kosmos...

swoją drogą ciekawe co się rzeczywiście urodziło/urodzi...

teoretycznie wiem ze powinnam spodziewać się chłopca ale jak ktoś (dalsza rodzina lub przypadkowe osoby) się mnie pyta czy już wiem, czego się spodziewamy, to mówimy , że wiemy, że najprawdopodobniej będzie to dziecko... chyba, że się lekarz pomylił

i dalszych pytań już nie ma
My już się nastawiliśmy na chłopaka, tak mocno widać na usg, że raczej się to nie zmieni, ale biorę pod uwagę, że po porodzie może się okazać, że zamiast chłopaka wyszła dziewuszka Częściej się spotykam z pomyłką w drugą stronę, że tak chował siusiaka przez całą ciążę, że dziewczynka okazała się chłopczykiem, ale mimo wszystko nie wierzę na 100% Też w efekcie tak jak mówisz - na pewno urodzi się dziecko

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
podbijam temat staników do karmienia, bo coś ucichł a też (jak zwykle) jestem w rozterce :P skąd zaopatrzyć się w takie "bylejakie" do szpitala ?
W takie "bylejakie" to ja się zaopatruję w pierwszym lepszym też "bylejakim" sklepie z bielizną - a raczej babciowymi namiotami. Takimi typowo babciowymi. Kupiłam za całe 20 zł i planuję jeszcze po tej wypłacie wybrać się ponownie, tak jeszcze ze 2 kupić, oczywiście z zapasem miejsca na mleczarnię

Cytat:
Łatwiej będzie, jeśli dodacie się do znajomych na FB i wtedy Florence na grupie może zaprosić kogoś kogo ma w swoich znajomych. Jak admin zaakceptuje zaproszenie to u Świniaczka powinna się pojawić taka informacja.
Aaaaa takie buty

Cytat:
Też o tym myślałam, jakby mail Świniaczku nie doszedł, to jeszcze tak możemy zrobić.
Ciągle nic nie dostałam
Piszę do Ciebie PW

Cytat:
A idź Ty, miałam 82 przed ciążą, teraz to się nawet nie mierzę, bo nie wiem czy mi miarki wystarczy Ale ze 110 mogę mieć, to takie skromne założenie, bo obstawiam jeszcze więcej

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-03, 12:04   #3140
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Jak na razie TŻ jest zachwycony urozmaiceniami, on zawsze marzył o tym, żebyśmy zdrowo jedli, ale też mu się nie chciało.

Też kliknę stanik chyba, tylko się pomierzę, bo nie mam pojęcia jaki brać, i brzuch przy okazji też.

Pewnie tak, jeszcze dam mu szansę. Na II śniadanie dawały radę takie podlane wrzątkiem, ale o tej porze dnia są chyba mniejsze wymagania.

Dawały radę, bo właśnie znowu się zasłodziłam, 146, to nie jest mój dzień...
Powiem Ci, że na tej insulinie nie jest tak źle. Bo jak czujesz, że przedobrzyłaś to można to sobie świetnie wyrównać.

Jak mam ochotę na bułkę na śniadanie to ją po prostu zjadam...I wtedy zwiększam dawkę insuliny.

Dlatego mi dupa w ostatnich 3 tygodniach urosła, bo ciągle głodna jestem

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Jak mi się podobają niebieskie kociska

My już się nastawiliśmy na chłopaka, tak mocno widać na usg, że raczej się to nie zmieni, ale biorę pod uwagę, że po porodzie może się okazać, że zamiast chłopaka wyszła dziewuszka Częściej się spotykam z pomyłką w drugą stronę, że tak chował siusiaka przez całą ciążę, że dziewczynka okazała się chłopczykiem, ale mimo wszystko nie wierzę na 100% Też w efekcie tak jak mówisz - na pewno urodzi się dziecko

W takie "bylejakie" to ja się zaopatruję w pierwszym lepszym też "bylejakim" sklepie z bielizną - a raczej babciowymi namiotami. Takimi typowo babciowymi. Kupiłam za całe 20 zł i planuję jeszcze po tej wypłacie wybrać się ponownie, tak jeszcze ze 2 kupić, oczywiście z zapasem miejsca na mleczarnię

Aaaaa takie buty

Ciągle nic nie dostałam
Piszę do Ciebie PW

A idź Ty, miałam 82 przed ciążą, teraz to się nawet nie mierzę, bo nie wiem czy mi miarki wystarczy Ale ze 110 mogę mieć, to takie skromne założenie, bo obstawiam jeszcze więcej
Ja się zmierzyłam ....i....żałuję
Stary 2016-06-03, 12:19   #3141
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
fakt, ja odkryłam ze jeśli do wszystkiego (do czekolady, deseru itp) zjem warzywo: ogórek (bez róznicy czy surowy czy małosolny czy kiszony) , 2 patyki selera naciowego, garść szpinaku lub sałaty to cukier jest w ryzach.
tzn najpierw zjem coś "zakazanego" ale w racjonalnej ilości a pozniej zagryzę warzywkiem to cukier nie skacze.

obecnie w ten sposób testuje kanapki mleczne (od razu spieszę donieść ze kanapki mleczne mi nie smakują spodziewałam sie ze to cos jest fajnej konsystencji, wilgotne i jak nazwa mówi mleczne a tu straszne rozczarowanie bo mam suchy produkt, bardzo slodki o dziwnym posmaku i zapachu)
Stary 2016-06-03, 12:35   #3142
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:

Bo dopiero w domu zaczęłaś siedzieć, to ciągle głodna, mi to po jakimś czasie przeszło Bo na początku z nudów żarłam

A ja chyba pójdę się zmierzyć. I żałować

Stary 2016-06-03, 12:56   #3143
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Powiem Ci, że na tej insulinie nie jest tak źle. Bo jak czujesz, że przedobrzyłaś to można to sobie świetnie wyrównać.

Jak mam ochotę na bułkę na śniadanie to ją po prostu zjadam...I wtedy zwiększam dawkę insuliny.

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

To jest jakiś plus insuliny.
Ciekawe jak się to skończy u mnie, będzie trzeba to oczywiście wezmę bez narzekania i zapamiętam ten plus.

Cytat:
fakt, ja odkryłam ze jeśli do wszystkiego (do czekolady, deseru itp) zjem warzywo: ogórek (bez róznicy czy surowy czy małosolny czy kiszony) , 2 patyki selera naciowego, garść szpinaku lub sałaty to cukier jest w ryzach.
tzn najpierw zjem coś "zakazanego" ale w racjonalnej ilości a pozniej zagryzę warzywkiem to cukier nie skacze.

obecnie w ten sposób testuje kanapki mleczne (od razu spieszę donieść ze kanapki mleczne mi nie smakują spodziewałam sie ze to cos jest fajnej konsystencji, wilgotne i jak nazwa mówi mleczne a tu straszne rozczarowanie bo mam suchy produkt, bardzo slodki o dziwnym posmaku i zapachu)
Te warzywka to dobra opcja.
Kiszony u mnie chyba ratuje "podejrzane" posiłki.

U mnie obwód brzuszny 94.
A pod biustem 84 i teraz jak tu wybrać stanik z Babyono - D (80-85) czy E (80-85). http://allegro.pl/babyono-biustonosz...933248262.html

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-03, 13:13   #3144
Babygirl1990
Raczkowanie

Florencee, w naszym wypadku chyba lepiej wziąć większy stanik?
Moj obwód brzuszka 98cm, a w marcu liczył 82cm...
Stary 2016-06-03, 13:32   #3145
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
ja do smoothie daję sok z cytrusów..albo mleko roślinne,ale średnio lubię takie z mlekiem..

Sok z cytrusów lub jakikolwiek owocowy sok odpada przy cukrzycy ( chyba ze w małych ilościach i rozcieńczony woda). No chyba ze z cytryny

Wysłane za pomocą magii

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
To jest jakiś plus insuliny.

Ciekawe jak się to skończy u mnie, będzie trzeba to oczywiście wezmę bez narzekania i zapamiętam ten plus.

Te warzywka to dobra opcja.

Kiszony u mnie chyba ratuje "podejrzane" posiłki.

A pod biustem 84 i teraz jak tu wybrać stanik z Babyono - D (80-85) czy E (80-85). http://allegro.pl/babyono-biustonosz...933248262.html

Zwróć uwagę ze tam są przy d rożne obwody ... To zależy jaka masz miseczkę tak sie mi zdaje. Z tego co kojarzę to mierzy sie pod biustem na ścisk i zaokrągla w dół. Tak przynajmniej jest przy normalnych biustonoszach

Wysłane za pomocą magii

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

nie pamietam, ale któraś z Was szukała koszuli nocnej w typie meskiej koszuli.
Proszę:
http://www. kontri .pl/nocna-koszula-wygodna-zapinana-na-guziki-dn-nightwear-tcb,75173,180,1,pl-PL.html

trzeba usunac spacje po www. oraz przed .pl

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-06-03 o 13:34
Stary 2016-06-03, 13:35   #3146
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Mój brzuch normalnie w talii ma 110 cm, 5 cm niżej (na boczkach) już 124 Talia bąka

Stary 2016-06-03, 13:41   #3147
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Sok z cytrusów lub jakikolwiek owocowy sok odpada przy cukrzycy ( chyba ze w małych ilościach i rozcieńczony woda). No chyba ze z cytryny

Wysłane za pomocą magii

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Zwróć uwagę ze tam są przy d rożne obwody ... To zależy jaka masz miseczkę tak sie mi zdaje. Z tego co kojarzę to mierzy sie pod biustem na ścisk i zaokrągla w dół. Tak przynajmniej jest przy normalnych biustonoszach

Wysłane za pomocą magii

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

nie pamietam, ale któraś z Was szukała koszuli nocnej w typie meskiej koszuli.
Proszę:
http://www. kontri .pl/nocna-koszula-wygodna-zapinana-na-guziki-dn-nightwear-tcb,75173,180,1,pl-PL.html

trzeba usunac spacje po www. oraz przed .pl
Tak 5 cm w dół jeżeli dobrze pamiętam. Bo jednak ten stanik musi nosić ciężar. Jak będzie za luźno to cycki będą wisieć.

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Mój brzuch normalnie w talii ma 110 cm, 5 cm niżej (na boczkach) już 124 Talia bąka

Klepsydra!
Stary 2016-06-03, 13:52   #3148
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Ja to mam 100 w biuście i 100 w pasie - dąże do ideału do kształtu kuli albo jak mawia mój tata : 100 w pasie, 100 na wadze
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 13:57   #3149
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

to mamy podobne obwody
ja mimo,że pod biustem 82 wzięłam większy,żeby mi się lepiej oddychało
Stary 2016-06-03, 13:58   #3150
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Ja to mam 100 w biuście i 100 w pasie - dąże do ideału do kształtu kuli albo jak mawia mój tata : 100 w pasie, 100 na wadze
kula to idealna bryła.. a ja uwielbiam geometrię i jak każdy dążę do ideału...
w sumie to n razie mój biust jest blizej celu niz ja.. ja bardziej taki pustak ... tylko mierzyc mi sie nie chce
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości