Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-03, 18:57   #991
soffinka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny)
Poszlo expresem. 11 55 dotarlam do sali porodowej ze srednimi skurczami, a 25min bez parcia nawet wyskoczyla Gabi.

Te co będą sn: Sluchac się poloznej!
AGGUSIA tak.na Zaspie. Jedno miejsce bylo i jak przyjechalam po ktg wygladalo ze mnie odesla, bo slabe skurcze co 7-9min. Ale na fotelu wyszlo rozwarcie na 3,5palca i nisko pęcherz plodowy. Byla mowa o oksydocynie, aby wzmocnic skurcze, ale z lekarzem ustalilismy, ze najpierw zrobia jedna cc, a potem ja. Jak pol godziny pozniej dotarlam na porpdowke bylo 4,5palca a za chwilę przy dwoch skurczach pelne.. to tak w skrocie. Atmosfera super, studentki przemile, polozna swietna!

Wchodzi macierzynski od tp. Niezaleznie czy urodzilas czy nie. Przynajmniej tak bylo 3lata temu.

Tez chce taki poród !! Juz! :p
Ja mam TP na 6.06 a l4 do 8.06 :p
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 19:04   #992
ewka555
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61278671]Tak myślę, może być smietana 12% czy musi być ta tlusciejsza? [/QUOTE]

Może być 😊 u mnie tak dużo schodzi tej carbonary jak zrobie, ze robię zawsze z podwójnych proporcji
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 19:05   #993
fiazo
Zakorzenienie

Wow Elaine ekspresowy poród

Ja dziś dostałam info o porodzie cc koleżanki. Lozysko zaczęło się odklejać. Na szczęście akurat byli w klinice i szybka akcja. Wszystko z nimi dobrze

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 19:16   #994
Honcia
Zakorzenienie

Elaine to faktycznie expresowo poszło Brawo Ty

Siostra też mi cały czas powtarza żebym słuchała się połoznej

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 19:17   #995
ewka555
Zakorzenienie

Elaine gratulacje ! Witamy Gabrysie !

Tez bym chciała taki poród 😎
Stary 2016-06-03, 19:19   #996
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Ponadrabiam później co tam skrobałyście.

Słucham muzyki, nawet tańczę Jem ptasie mleczko, wycinam sowy z filcu, później będę szyć bo obiecałam dwa breloczki do kluczy kuzynce. I do tego zrobię sobie etui na tablet. Odkurzam, układam

Przyjaciółka się odezwała, dziś w fajny humorze. Mówi, że 4h było hardcore po oksytocynie a tak to w miarę.(Więc kroplówka to zło które możliwe mnie czeka, no trudno przeżyje). Znieczulenie chciała, ale jej w końcu nie dali. Ale ogólnie dziś lepsze nastawienia ma do wszystkiego

Teściowa od 2 tygodni w szpitalu i okazuje się, że jeszcze tydzień będzie. Cóż wnuczka tyle czekać nie może
Hehe super Poskacz trochę, to może córcia zrozumie, którędy się wychodzi

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, moja Hania ma dziś ewidentnie problem ze zrobieniem kupki, pręży się, i widać, że nie może jej zrobić.. nie płacze, ale robi się cała czerwona i "denerwuje" się. Masaż i "przykurczanie" nóżek nie pomaga. Jak jej mogę pomóc,żeby się nie męczyła i zrobiła kupkę??
Ja coś czytałam o czopkach glicerynowych (dla takiego maluszka wystarczy jego kawałek, nie cały)

Cytat:
Dziękuję dziewczyny)
Poszlo expresem. 11 55 dotarlam do sali porodowej ze srednimi skurczami, a 25min bez parcia nawet wyskoczyla Gabi.

AGGUSIA tak.na Zaspie. Jedno miejsce bylo i jak przyjechalam po ktg wygladalo ze mnie odesla, bo slabe skurcze co 7-9min. Ale na fotelu wyszlo rozwarcie na 3,5palca i nisko pęcherz plodowy. Byla mowa o oksydocynie, aby wzmocnic skurcze, ale z lekarzem ustalilismy, ze najpierw zrobia jedna cc, a potem ja. Jak pol godziny pozniej dotarlam na porpdowke bylo 4,5palca a za chwilę przy dwoch skurczach pelne.. to tak w skrocie. Atmosfera super, studentki przemile, polozna swietna!

Wchodzi macierzynski od tp. Niezaleznie czy urodzilas czy nie. Przynajmniej tak bylo 3lata temu.
Ja Cię, ale super! Nic tylko rodzić Też tak chcę! W domu wody Ci odeszły, skurcze miałaś czy jak?
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 19:19   #997
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Dziękuję dziewczyny)

Jak to możliwe że miałaś rozwarcie na 3,5 palca i nie umierałaś z bólu? Gdyby nie badanie na fotelu to posłusznie poszłabyś do domu??
Szok! Mój drugi poród też był ekspresowy, bo nawet płaszcza na porodówce mi nie zdążyli zdjąć ale jednak CZUŁAM że rodzę
Myślę, że wszystkie Ci zazdrościmy i życzymy sobie takich porodów jak Twój.
Jeszcze raz gratulacje, oby dalej też było bezproblemowo
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 19:23   #998
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Haneczka zobacz WINDI czt jAkoś tak w necie. To tskie cis co się do pupci dziecku wklada i lecą purty. Sorki za opis, wydaje się być to.okropne ale to czasem bardzo dobre wyjście. Czasem, bo nie powinno sie tego za często robic

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 19:28   #999
ania230
Zakorzenienie

Wieczorkiem Wam wrzucę zdjęcia pokoiku

Teraz zabieram się za pizze - przepis od dżanet wypróbuje

Postaram się nadrobić Was wieczorem. W klubie info.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 19:31   #1000
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Lightbulb Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Juz po wizycie.
dziekuje za kciuki

Niestety uparte me Dziecię ma wszystkich w nosie i siedzi tylkiem w dol. Takze mam sie psychicznie nastawiac na krojenie
na razie mam dola, musze sobie to wszystko przetrawic, moze jutro bedzie lepiej

Z przyjemniejszych wiesci- waga wg usg 2778 g, czyli wszystko wskazuje na to ze tym razem urodze troche wieksze dziecko , nie taka Kruszynę jak Bartus ( na tym samym etapie Barti wazyl wg usg 2340 g, a urodzil sie dwa tyg pozniej z waga 2620).
No i poza tym wszystko ok- wszystkie przeplywy, lozysko, wody w normie

a GBS nie wyhodowali mi, ale teraz to chyba juz nie ma znaczenia
No cóż, jak taki uparciuch Ci się trafił to nie poradzisz. Dobrze że reszta jest dobrze

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Elaine kciuki !!
Ja wróciłam z ktg żadnego skurczu chociaż podbrzusze boli jak na okres i to konkretnie

Uwaga weszłam po schodach na 7 piętro Brawo ja :p
I jakieś efekty tych schodów są?
Cytat:
Wiem wiem, że to nie koniec świata- mąż też mi to powtarza. Wiem, że te mleczka są teraz bardzo dobre dla dzieci, wiem też, że więź można budować inaczej. Ale przychodzą momenty, że łzy same lecą, bo zaczynam o tym za dużo myśleć.. między innymi dlatego właśnie, że nie mogłam w ogóle spróbować jak to jest kp. No ale trudno, nic nie poradzę. Nie będę głodzić dziecka, żeby tylko chwyciło pierś- nie chce, to jej nie zmuszę przecież.
No właśnie masowałam, położyłam na brzuszku i przeszło jej.- na szczęście nie płakała aż tak bardzo..
Mam też termofor ten z pestek- można go użyć w razie czego?(obym już nie musiała).
No właśnie słyszałam o tych butelkach. Ja kupiłam z aventa, też niby te przeciw kolkowe smoki mają.. mam nadzieję, że to się nie powtórzy i że to nie od mojego jedzenia...
A espumisan może być w razie co??
Haneczka i tak jesteś mega dzielna. Wiadomo kp jest ważne, ale czasem nie wychodzi. Mi na razie dobrze pisać,ale czuję że jeśli u mnie kp nie wypali, to też będę mieć mega doła, bo strasznie mi na tym zależy...
Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Elaine powodzenia

Olinka, Miszka gratuluję

Moja Kingusia waży już 2300 gr ! Pięknie przybiera na wadze.
dla Kingusi . Dzielna ta twoja córka!!
Cytat:
O 12 20 po expresowym porodzie sn przywitalismy Gabrysie) 3520g 55cm

Potem więcej napiszę
GRATULACJE!!!!
Mimo że soczek mnie ominie to cieszę się, że masz parkę
Stary 2016-06-03, 19:45   #1001
australia87
Zakorzenienie

Jeszcze Evelinke mogłaby się odezwać...
Stary 2016-06-03, 19:50   #1002
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Dziewczynki ile sztuk aktu urodzenia dziecka powinnam dostać w USC? Dali mi jeden i tak dumam czy to nie za mało...
Dla pracodawcy starczy kserokopia za,zgodność z oryginałem plus zaświadczenie ze szpitala ze od dnia xx urlop macierzyński.
Teraz wydają jeden. O drugi odpis pani mi kazała napisać wniosek. A jeszcze półtorej roku temu dawali 3 odpisy ot tak bez żadnych innych wniosków.

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 19:59   #1003
ania230
Zakorzenienie

Moja córcia dzisiaj spokojna :/ czasami wypycha stópki. Teraz zjadłam batona i napiłam się zimnej wody i czekam na jej szaleństwo.

Ciasto na pizze zrobione, teraz musi wyrosnąć

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
A na laktacje polecam femaltiker
Mam zamiar zakupić

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Ja juz na nogach. Powiem szczerze, balam się, ze wstanie na nogi to będzie jakiś horror.
A ja wstlam, wykapalam się i czuje się super. Najgorsze są tylko zmiany pozycji bo pracują mięśnie brzucha a poza tym lajcik. Tak wiec dziewczyny nie bojcie się CC

Super że tak szybko doszłaś do siebie.

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
A, i polecam zabrać do szpitala cos do nawiązania ust. U nas na sali przed porodem było mega gorąco i usta miałam bardzo wysuszone.
Nie miałam czym nawilzyc bo na codzien nie uzywam ale polecam zabrac

oo tak szminka spakowana

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-03, 20:03   #1004
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, moja Hania ma dziś ewidentnie problem ze zrobieniem kupki, pręży się, i widać, że nie może jej zrobić.. nie płacze, ale robi się cała czerwona i "denerwuje" się. Masaż i "przykurczanie" nóżek nie pomaga. Jak jej mogę pomóc,żeby się nie męczyła i zrobiła kupkę??
Sprobuj każdego dnia rano przed karmieniem podać Hani kilka lyczkow przygotowanej wody.
I spróbuj wozic w wózku tam i z powrotem tzn.gora dol , dość energicznie albo dziecko przyloz na klatke tak na kangurka, wstań i przysiadaj-gora dol. U nas bardzo pomagało na brzuszek a do tego dobre ćwiczenie na nogi
Oby szybko przeszło!

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 20:14   #1005
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny)

Super że tak szybko i w dobrej atmosferze Będziesz miała co wspominać

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Mój chłop to ma jednak zaskok jak diesel na mrozie.... Dzisiaj mnie pyta co to za torba w sypialni stoi...
Mam nadzieję, że przynajmniej ja głowy nie stracę jak się zacznie wcześniej
Obudził się

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-03, 20:15   #1006
LaLaRe87
Rozeznanie

Elaine, gratulacje!!! czekałam od kilku dni na jakieś info- zerkałam na insta, zerkałam tu bardzo się cieszę, że z malutką wszystko ok pozdrawiam)

Moja Marcelinka
LaLaRe87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 20:17   #1007
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
No to ogromne gratulacje!!!*
A jednak dziewczynka! super

Aha, dobrze wiedzieć.
Mam nadzieję, że jednak u nas nie trzeba będzie zmieniać butelek..
Ale dziękuję

Bartek tez mial problemy na poczatku z kupka. Podobno to normalne- tak nam mowila polozna, bo takie malenkie dzieci maja slabe miesnie brzuszka i ciezko im czasem wycisnac ta kupke. I jeszcze dodala " a sama sprobuj do tego zrobic kupe na lezaco"
U nas pomagalo masowanie brzuszka + podkurczanie nozek. Do tego pieluszke tetrowa nagrzewalam zelazkiem i przykladalam taka ciepla do brzuszka. Po jakims czasie jak miesnie sie wzmocnily to zniknely problemy, gdzies po ok. 1,5 miesiaca.
A Ty wiem ze masz ten termofor z peskami wisni- sprobuj moze tego zamiast tetry
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 20:18   #1008
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Sprobuj każdego dnia rano przed karmieniem podać Hani kilka lyczkow przygotowanej wody.
I spróbuj wozic w wózku tam i z powrotem tzn.gora dol , dość energicznie albo dziecko przyloz na klatke tak na kangurka, wstań i przysiadaj-gora dol. U nas bardzo pomagało na brzuszek a do tego dobre ćwiczenie na nogi
Oby szybko przeszło!
muszę sobie zapamiętać

Tz odebrał mi książkę " po prostu piersią" czas zacząć czytać i mam liście maliny. 2 razy dziennie je pić ?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-03, 20:21   #1009
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny)

Porod rewelacja!!

Jeszcze raz gratuluje!
Stary 2016-06-03, 20:35   #1010
ewka555
Zakorzenienie

Madzius90 mogę spytac skad jesteś? Z okolic Mazur albo Suwałk ?
Stary 2016-06-03, 20:48   #1011
haneczkab92
Ania

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61289756]Haneczka zobacz WINDI czt jAkoś tak w necie. To tskie cis co się do pupci dziecku wklada i lecą purty. Sorki za opis, wydaje się być to.okropne ale to czasem bardzo dobre wyjście. Czasem, bo nie powinno sie tego za często robic

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Niby okropne, ale wiem, że pomaga.

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
No cóż, jak taki uparciuch Ci się trafił to nie poradzisz. Dobrze że reszta jest dobrze

Haneczka i tak jesteś mega dzielna. Wiadomo kp jest ważne, ale czasem nie wychodzi. Mi na razie dobrze pisać,ale czuję że jeśli u mnie kp nie wypali, to też będę mieć mega doła, bo strasznie mi na tym zależy...

dla Kingusi . Dzielna ta twoja córka!!

GRATULACJE!!!!
Mimo że soczek mnie ominie to cieszę się, że masz parkę
No zaczynam się z tym powoli godzić, ale przychodzą momenty załamania..
Na pewno będzie ok

Cytat:
Oby szybko przeszło!
Dziękuję dobrze wiedzieć!

Cytat:
Bartek tez mial problemy na poczatku z kupka. Podobno to normalne- tak nam mowila polozna, bo takie malenkie dzieci maja slabe miesnie brzuszka i ciezko im czasem wycisnac ta kupke. I jeszcze dodala " a sama sprobuj do tego zrobic kupe na lezaco"
U nas pomagalo masowanie brzuszka + podkurczanie nozek. Do tego pieluszke tetrowa nagrzewalam zelazkiem i przykladalam taka ciepla do brzuszka. Po jakims czasie jak miesnie sie wzmocnily to zniknely problemy, gdzies po ok. 1,5 miesiaca.
A Ty wiem ze masz ten termofor z peskami wisni- sprobuj moze tego zamiast tetry
Dziękuję bardzo za rady!!!

Powiem tak- mąż wziął ją na kangurowanie na dłuższy czas, wcześniej masowałam brzuszek, kurczyłam nóżki i zrobiła kupkę w końcu. Przebrałam po czym po chwili poszła druga!
Zjadła- chlusnęła jedzeniem, zjadła drugi raz i śpi teraz. Oby było już ok
Dziękuję za wszystkie rady, na pewno zapamiętam w razie w...

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 20:58   #1012
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Madzius90 mogę spytac skad jesteś? Z okolic Mazur albo Suwałk ?
Mazury

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Niby okropne, ale wiem, że pomaga.

No zaczynam się z tym powoli godzić, ale przychodzą momenty załamania..
Na pewno będzie ok

Dziękuję dobrze wiedzieć!

Dziękuję bardzo za rady!!!

Powiem tak- mąż wziął ją na kangurowanie na dłuższy czas, wcześniej masowałam brzuszek, kurczyłam nóżki i zrobiła kupkę w końcu. Przebrałam po czym po chwili poszła druga!
Zjadła- chlusnęła jedzeniem, zjadła drugi raz i śpi teraz. Oby było już ok
Dziękuję za wszystkie rady, na pewno zapamiętam w razie w...
Jak to kupka dziecka potrafi sprawic radosc
Super ze pomoglo
Stary 2016-06-03, 21:03   #1013
ewka555
Zakorzenienie

Madzius, tak myślałam, czytając jak piszesz "powiedziałam DLA Bartka" Zawsze z koleżanki z Mazur się śmiałam, jak mowila, ze powiedziała dla mamy 😁

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Haneczka super ze malutkiej juz lepiej !
Stary 2016-06-03, 21:13   #1014
miszkaaa
Zakorzenienie

Haneczka, super, ze kupa poszła.

Oj, to prawda, ze jak ma się dzieci to zrobiona kupa potrafi wywołać radość jak wygrana w totka.
My obecnie mamy problem u starszego synka, który od kilku miesięcy wstrzymuje kupe i musimy wymuszać zrobienie czopkami. Jak juz wyjdzie to jest skakanie do gory i klaskanie a jak jeszcze wyjdzie bez wspomagania to cały dzień przezywam jak to cudownie, ze wyszła...

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

U nas godzina 20-ta a w naszej sali gwarno jak w mrowisku.
Tutejsi naprawdę nie maja wyczucia i przychodzą cale tabuny ludzi

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 21:15   #1015
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
U nas godzina 20-ta a w naszej sali gwarno jak w mrowisku.
Tutejsi naprawdę nie maja wyczucia i przychodzą cale tabuny ludzi

Jeszcze odwiedziny o tej porze? Faktycznie, zero wyczucia...
Pochwal się jak długi był Twój Kubuś? To bym dopisała do pierwszego posta
Stary 2016-06-03, 22:04   #1016
Cierpliwosc
Zadomowienie

To rozumiem, że obstawiające róż u Elaine właśnie sączą soczki
Pocytowałam z całego dnia i mi wcięło część:/
Cytat:
Zapomnialam wczesniej:

polecam jeszcze nakładki jednorazowe papierowe na sedes. Zbawienie.

Pomogły mi po poprzednim porodzie jak i teraz po CC kiedy jest strach przed jakimkolwiek parciem na kibelku.
Popieram!
Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Zastanawiałam się nad tym, może jeszcze gdzieś dorwę jak nie zapomnę i jak zdążę
Kupiłam Rossmannie, nawet udało mi się na promocję trafić
Madzia
Współczuję sytuacji z mieszkaniem przez sąsiada (jak można nie mieszkać i kogoś zalać???) i jeszcze tej szyby
Cytat:
Trzymam za Was kciuki, za sobotnie usg!!

A mi polozna dzis mowila ze juz sie nie przekreci . Takze przekreslila moja nadzieje
No coz trudno sie mowi. Niech mnie kroja, nie ja pierwsza i ostatnia
aby Mala zdrowa byla to najwazniejsze.
Na szczęście położna nie jest Bogiem, a nadzieja zawsze umiera ostatnia...
Co nie zmienia faktu, że pozytywne podejście do cc dobrze Ci zrobi

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Dwa i pół tyg temu miała 3350g, mam nadzieje ze nie przytyla jakoś super.
I tez bym chciala jak najdluzej ze skurczami posiedziec w domu. Tylko, ze jak najpierw odejda wody to trzeba do szpitala w dwie godziny dojechać. Z samymi skurczami moźna siedzieć.
Wiesz z tymi wodami, to różnie słyszałam. Koleżance w Wawie na Żelaznej bodajże na sr mówili, że jak czyste wody odchodzą to do 6h na porodówkę.
U mnie na sr położna powiedziała, że do 4h z czystymi wodami, ale jak są zielone lub z krwią, to nie ogarniamy Bożenki, tylko natychmiast obieramy kierunek szpital.
Myślę, że Twój Tż spokojnie zdąży.

Zebrah wyszły Ci te ruchanki? W sensie że smaczne

Edytowane przez Cierpliwosc
Czas edycji: 2016-06-03 o 22:13
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 22:08   #1017
Cierpliwosc
Zadomowienie

Patrzcie, co ktoś u mnie na fb wrzucił, mało nie urodziłam ze śmiechu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png wizaz.png (502,4 KB, 45 załadowań)
Stary 2016-06-03, 22:11   #1018
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
O 12 20 po expresowym porodzie sn przywitalismy Gabrysie) 3520g 55cm

Potem więcej napiszę
Gratulacje pozazdrościć tak szybkiego i sprawnego porodu.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 22:17   #1019
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Ania ja mam liście malin i stosuje się do zaleceń z opakowania, a na nim jest napisane żeby pić raz dziennie. Zerknij co masz u siebie.
Jak pizza?

Elaine poród ekspres super że tak sprAwnie poszło

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Patrzcie, co ktoś u mnie na fb wrzucił, mało nie urodziłam ze śmiechu
o tak!!!
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 22:18   #1020
Cierpliwosc
Zadomowienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61297671]Ania ja mam liście malin i stosuje się do zaleceń z opakowania, a na nim jest napisane żeby pić raz dziennie. Zerknij co masz u siebie.
Jak pizza?

Elaine poród ekspres super że tak sprAwnie poszło
[/QUOTE]
Ja mam liście z ogródka (dziś narwałam nowych, bo mi się kończą) piję dwa kubki dziennie, w niedzielę robię przerwę i od pon będę piła 3.
Trzeba zapytać Elaine ile ona piła, bo pisała, że piła, a każda by chciała w pół godziny urodzić...

Edytowane przez Cierpliwosc
Czas edycji: 2016-06-03 o 22:19
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości