|
|
#4951 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing
Hej mamisity!
Jestem, jestem w dwupaku. Z rana odwiedziła mnie koleżanka,potem zakupy, potem mężowi pomagałam trochę w pracy i dzień zleciał. Zdobyłam numer do położnej z którą rodzilam córkę. Jutro z rana mam się stawić w szpitalu na ktg, powiedziała że jeśli potwierdza się słowa gin o niefajnym łożysku i gotowości to zobaczymy co dzień przyniesie ale się nie nastawiam.Zabcia jeszcze troszkę Mia - fajny wygodny biustonosz do karmienia Triumph - ma zaledwie kilka modeli ale są naprawdę wygodne - lezaczek bujaczek Fisher price - mamy Safari czy dżunglę, bardzo wytrzymały - termometr Każdy z brauna jest ok, moje znajome mają różne modele i żadna nie narzeka. - inhalator Polecany jest omron, my mamy soho amineb i jest w porządku, od ponad roku niezawodny Madlenka która położna wybralas? Urshoola wspolczuje bardzo. Piersi możesz rozgrzewać pod prysznicem, albo położyć zmiksowane ciepłe ziemniaki (info od mojej poprzedniej położnej środowiskowej), odciągnąć a potem zimna kapusta. Mnie ten mix pomógł . Monanka biegalas dziś ? Szacun tak w ogóle
Edytowane przez lourose Czas edycji: 2016-06-03 o 21:56 |
|
|
|
#4952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak nierozpakowana jeszcze moze jutro tosie zmieni ![]() Cytat:
Ja jestem zalamana od 20.30 walcze ze swoim dzieckiem taka byla glodna a za nic normalnie nie chciala jesc... Wiecie jaka to porazka jaki to z mojej strony bol ze ona tak placze przy cycu... to nie jest po prostu placz to jest przerazliwy krzyk szarpie sie bije raczkami o piers wyrywa sie z tak prezy tak ze nie sposob jej utrzymac na lezaco za nic sie nie przytuli i tak godzine dostawianie i uspokajnie... w koncu przed 22 zjadla ale jeszcze nie spi jeszcze mruczy w lozeczku... czuje sie taka zla matka gdy ona tak sie meczy przy cycu dla mnie to niepojete zawsze kp kojarzylo mi sie z bliskoscia spokojem cieplem itd. A moja mala przy cycu jak zasnie to swieto lasu
|
||
|
|
|
#4953 |
|
Wtajemniczenie
|
Mia a gdybyś odciagnela trochę mleka, podała butelka a jak trochę się uspokoi przystawila do piersi?
|
|
|
|
#4954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Dziewczyny, ja dziubek małej poprawiam paluchem za każdym razem, bez znaczenia czy ona już zlapie jedzenie czy nie. Dopiero jak ja sie czuję komfortowo to zaczynamy karmienie. dobrze przystawiona "rybka" naprawdę nie ma prawa boleć! Dzieci się psują mniej więcej po ukończeniu drugiego tygodnia życia
Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-06-03 o 22:34 |
|
|
|
|
#4955 |
|
Zadomowienie
|
konsternacja ospa nie, bo uwazam, ze sa duzo ważniejsze szczepienia (pneumo i meningo), a kalendarz szczepień i tak jest mocno naładowany. Jak nie zachoruje do 3-4 roku zycia to pewnie zaszczepimy. Starszy zachował zanim mogliśmy rozważać szczepienie, bo chwile przed pierwszymi urodzinami. Przeszło super łagodnie.
|
|
|
|
#4956 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Dzis znowu byl taniec with dragons, placz, napinanie, gazy, kupsztale jak slonie
Final jednak taki ze od godziny moje dziecie spi we wlasnym lozeczku!!! Szock i niedowierzanie. Ide skakac z radosci i spac jednoczesnie
|
|
|
|
#4957 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Rybka to podstawa i moja Iga tez juz wie ze najlepiej sie je rybka - i robi to pieknie wiec przynajmniej bolu u nas nie ma jak juz chce pannica zjesc ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4958 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Srodowiskową? |
|
|
|
|
#4959 |
|
Moderatorka z pazurem
|
U nas karmienie nr 1. Boszzzzzzzz, ale sie wydpaaaalam
|
|
|
|
#4960 |
|
Zakorzenienie
|
Trzeba było obudzić kociaka na jedzenie, bo zrobił sobie za długą przerwę. Ale zjadł na śpiocha i już śpi dalej a ja zostałam i kończę ściąganie.
|
|
|
|
#4961 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Kocie podziwiam cie za wytrwalosc w sciaganiu pokarmu. Szacun. Kiedy ty spisz?
|
|
|
|
#4962 |
|
Konto usunięte
|
Ja wlasnie skonczylam karmic.. po godzinie :| czy maly spi? A w zyciu.. oczy jak pińć złotych, no i oczywiscie najlepiej to jest na rączkach
![]() Dostal smoczka i leży i bablocze cos sam do siebie ;D Kocie, podbijam. Szacun ze tyle spedzasz nad tym czasu i robisz wszystko zeby maly mial jak najlepiej respekt!
|
|
|
|
#4963 |
|
Rozeznanie
|
My też się skończyłyśmy karmić.
Jak ja się pocę, cała poduszka mokra. Czy to jest normalne? :O |
|
|
|
#4964 |
|
Zakorzenienie
|
Też się poce okropnie... budzę się i mam koszulkę na dekolcie cała mokra masakra!
|
|
|
|
#4965 | |
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 05:06 ---------- Poprzedni post napisano o 05:06 ---------- Karmienie nr 2 |
|
|
|
|
#4966 |
|
Zakorzenienie
|
Nic
![]() 6 dzień.
|
|
#4967 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Normalka. U mnie 5 tygodni po porodzie i przeszlo, jeszcze troche. Tez bylam zaskoczona ze to jeden z objawow pologu :p Ja wlasnie jade na uczelnie musialam zostawic moich facetow na caly dzien! Najwczesniej bede o 21. No serce mi peka...---------- Dopisano o 05:01 ---------- Poprzedni post napisano o 05:00 ---------- Zobacz jak maluchowi jest dobrze u Ciebie! Zaraz wyjdzie. A jutro to juz napewno, wiec glowa do gory
|
|
|
|
|
#4969 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak tak
![]() Pisałaś chyba że miałaś dłuższy cykl więc termin późniejszy, Odlicz te dni no do niczego być na końcu. Wyobraź sobie że kiedyś zakładano wątki na dwa miesiące, czyli były mamy lipiec - sierpień to był dopiero zakres. Pierwsze dziewczyny rodziły w czerwcu, ostatnie we wrześniu.
|
|
|
|
#4970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4971 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze żaden mi nie uciekł ale z takim poważnym bieganiem czekam do skończenia tych 6 tygodni lub zielonego światła od ginekologa. Kurde, weszłam na wagę i poniżej 50.Tak z ciekawości. Mamy ta sama położna? U mnie wczoraj była po raz ostatni ![]() ---------- Dopisano o 05:26 ---------- Poprzedni post napisano o 05:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 05:29 ---------- Poprzedni post napisano o 05:26 ---------- U nas wczoraj znowu akcja "chyba ból brzucha". Podobno kolka to nie jest, bo ta trwa minimum trzy godziny. Te wieczorne wrzaski juz chyba takim standardem się staną ---------- Dopisano o 05:32 ---------- Poprzedni post napisano o 05:29 ---------- Cytat:
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2016-06-04 o 07:27 |
|||
|
|
|
#4972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
M. mi wczoraj przyniósł dwa koszyki truskawek ---------- Dopisano o 05:35 ---------- Poprzedni post napisano o 05:33 ---------- Cytat:
|
|
|
#4974 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W nocy mąż wstaje ze mną - karmi kociaka i idą spać dalej a ja ciągnę, tylko w dzień ogarniam sama ![]() Cytat:
W ogóle zaspamuję Wam trochę...koleżanka prowadzi bloga i chciała zacząć cykl z opisami dobrych porodów, tak żeby zerwać z mitem lansowanym w filmach i żeby dziewczyny w ciąży mogły sobie czytać i pozytywnie się nastawiać. Może chciałybyście opisać dla niej swoje? Dużo z nas ma naprawdę dobre wspomnienia, może warto się nimi podzielić w szerszym gronie? Ja swój poród już dla mniej opisałam
|
||
|
|
|
#4976 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4977 |
|
Rozeznanie
|
Z tym poceniem się to jest przegięcie.
Ja się w nocy budzę cała mokra, jakby mnie ktoś z wiadra oblał. Poduszka mokra, koszula, kołdra. Z piersi się też leje- to fakt, ale ten pot mnie zaskoczył. Dobrze, oczyszcza się organizm. Tylko jest to mało przyjemne. |
|
|
|
#4978 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mialam sciagac do poczucia ulgi tylko jak skoro nie leci ;'( Cytat:
---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- oj tak, jest to dosc irytujace uczucie z tym poceniem z piersi mi sie tez.dzis polalo akurat tej co mnie tsk mega boli, w sumie to sie ciesze kij tam z.przescieradlem wazne ze.cos.wycieklo samo skoro mam problem z odciaganiem....
|
|
#4979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4980 |
|
Zadomowienie
|
nie pomaga ze zdrowej leci z tej chorej nie, podejrzewam ze przez ten obrzek, ale zauwazylam ze jak mala karmie z drugiej piersi to z tej chorej tez leci wtedy, kazda kropla mnie cieszy jak splywa, cholernie boje sie zastoju i zapalenia piersi ropni....lekarka mowila ze nie jest zle ze stan zapalny brodawki ze mi ja mala za bardzo zmiazdzyla, nie wiem na czym u niej problem polega z tym ssaniem
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.

ale się nie nastawiam.