Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-04, 16:16   #3571
kociulek
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Myślałam nad handlem owocami na ulicy, ale nie wiem czy trzeba mieć jakieś pozwolenie na to
To jest tak, że każdy może się przyczepić, np. sanepid czy masz książeczkę. Druga sprawa, że na bazarki przychodzą kobiety z tym co mają, całe dnie siedzą i nikt ich nie sprawdza. Co najwyżej bazarkowy "kanar" przychodzi ci po opłatę za miejscówkę. Z reguły są to grosze, zależy ile miejsca zajmujesz. Na mój gust żadne specjalne pozwolenia nie są wymagane, ale to też może zależeć od władz miasta.

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Mozna. Sama sie nastawiam, ze w 16 tyg zrobię 4d usg. Bo chcemy plec poznac a akurat mamy 5 lipca 8 rocznice jak jestesmy razem i to bedzie nasz wspolny prezent. Koszt to okolo £100 za 4d. A okolo £50-£70 za zwykle usg.
mnie powiedziano, że 4d powinno się wykonywać nie wcześniej jak w 20tyg i takie też planuję wykonać. U mnie jest to koszt 150zł za usg + płytka.

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
A pomidory nie sa przypadkiem ciezkostrawne? Zwlaszcza na czczo?
Nieeeee. To źródło witamin i błonnika

Folinka, odpoczywasz? Jak masz wolne, to korzystaj ile się da i zaglądaj A Ty wiesz już kiedy masz usg czy nadal czekasz?

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Wiecie co mam taka rade, ktora na mnie podzialala albo to przypadek. Otoz polozna powiedziala mi wczoraj, ze jej corka lyka witaminy na wieczor bo jak brala rano to sie zle czula, mdlosci itd. Nie wzielam dzisiaj witaminek, wezme wieczorem, tryskam energia, rano nie wymiotowalam. Nie wiem czy to przypadek, efekt placebo czy serio te witaminy tak pogarszaja nastroj. Na mnie podzialalo w kazdym razie
To ciekawa teoria nad którą nawet któregoś dnia zaczęłam się zastanawiać. Przez zamieszanie nie zdążyłam rano wziąć swoich wit i czułam się doskonale. Nawet podejrzewałam się, że wkraczam w etap bezmdłościowy. Niestety, moja uciecha skończyła się dnia następnego, gdy po wit. wszystko wróciło do normy. Plan był taki - witaminy na wieczór! Wszystko by się pewnie pięknie udało gdyby nie to, że lekarz bo obejrzeniu mnie kazał je brać 2 razy dziennie

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
ja po wizycie karta zalozona
zdjecia nie mam, bo za 2 tyg jade na prenatalne. ale dzidzie mi pokazal ale cuuuudo
machal do mnie i dupke pokazal mega przezycie.

doktor mowi ze zdrowa jestem jak ryba i tylko sie cieszyc malenstwo ma 44 mm serduszko widzialam jak bije
Cudowne wieści i niesamowite przeżycia. Cudo przeogromne zobaczyć nasze dzieciątko machające do nas gdy tak naprawdę jeszcze naocznie nie jesteśmy w stanie stwierdzić, że ono tam jest

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 16:41   #3572
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
To jest tak, że każdy może się przyczepić, np. sanepid czy masz książeczkę. Druga sprawa, że na bazarki przychodzą kobiety z tym co mają, całe dnie siedzą i nikt ich nie sprawdza. Co najwyżej bazarkowy "kanar" przychodzi ci po opłatę za miejscówkę. Z reguły są to grosze, zależy ile miejsca zajmujesz. Na mój gust żadne specjalne pozwolenia nie są wymagane, ale to też może zależeć od władz miasta.

mnie powiedziano, że 4d powinno się wykonywać nie wcześniej jak w 20tyg i takie też planuję wykonać. U mnie jest to koszt 150zł za usg + płytka.

Nieeeee. To źródło witamin i błonnika

Folinka, odpoczywasz? Jak masz wolne, to korzystaj ile się da i zaglądaj A Ty wiesz już kiedy masz usg czy nadal czekasz?

To ciekawa teoria nad którą nawet któregoś dnia zaczęłam się zastanawiać. Przez zamieszanie nie zdążyłam rano wziąć swoich wit i czułam się doskonale. Nawet podejrzewałam się, że wkraczam w etap bezmdłościowy. Niestety, moja uciecha skończyła się dnia następnego, gdy po wit. wszystko wróciło do normy. Plan był taki - witaminy na wieczór! Wszystko by się pewnie pięknie udało gdyby nie to, że lekarz bo obejrzeniu mnie kazał je brać 2 razy dziennie

Cudowne wieści i niesamowite przeżycia. Cudo przeogromne zobaczyć nasze dzieciątko machające do nas gdy tak naprawdę jeszcze naocznie nie jesteśmy w stanie stwierdzić, że ono tam jest
Tam gdzie sprawdzalam w prywatnej klinice potwierdzenie plci przez 4d wykonuja od 16 tygodnia.
Z drugiej strony szkoda jakby jeszcze nie bylo widac ;(
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 16:47   #3573
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Tam gdzie sprawdzalam w prywatnej klinice potwierdzenie plci przez 4d wykonuja od 16 tygodnia.
Teraz trochę żałuję, że nie doinformowałam się dokładnie dlaczego 4d jest od 20tyg. Ale skoro u ciebie takie wykonywane są wcześniej, to ok. A zapisałaś się już? bo u mnie właśnie wcześniej nie zapisują. Z drugiej strony nie zamieszaliby informacji, że od 16tyg jeśli by nie robili. Od czegoś to zależy.

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 16:55   #3574
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:

oj tak jeszcze super powiekszenie bylo

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 17:43   #3575
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Kadry widać mało doinformowane...aż wstyd. Jest ścisły przepis na to.

Haha no właśnie, ciekawe co na to greczynki Swoją drogą to zwariować można, tymianek zly, rozmaryn zły, aloes też.
kadry miały okazję się doszkolić

a jeśli chodzi o tymianek i rozmaryn to udam, że w ogóle tego nie czytałam któraś z was coś jeszcze pisała o mięcie ??
straszne ,bo ja piję bardzo duzo mięty takiej prosto z ogródka rodziców i jem duzo ziół prosto z doniczek (w tym i tymianek i rozmaryn)

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Hejo,
Ostatnio tylko podczytuje ale staram się być na bieżąco

Zaszalałam dziś i kupiłam w h&m skarpetki dla fasolki
moja fasolka też juz ma 2 pary
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg m.jpg (144,9 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg t.jpg (174,0 KB, 3 załadowań)
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 18:18   #3576
MarysN
Zakorzenienie

Cytat:
o taaaak
ja jestem zakochana w serduszku.. jak lekarz włącza to po prostu łzy same lecą..
Cytat:
a właśnie jak to jest z tym 4d?
robią jakieś dokładniejsze badania czy tylko dokładniej dzidziorka widać?
ciemna masa ze mnie..
Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
a jeśli chodzi o tymianek i rozmaryn to udam, że w ogóle tego nie czytałam któraś z was coś jeszcze pisała o mięcie ??
straszne ,bo ja piję bardzo duzo mięty takiej prosto z ogródka rodziców i jem duzo ziół prosto z doniczek (w tym i tymianek i rozmaryn)

mięta z ogródka o mamuńciu!

ale śliczne

zjadłam dzisiaj już chyba wszystko co miałam w domu i z przykrością muszę stwierdzić, że.. to nie było to

będzie nas o jedno więcej..
MarysN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 18:36   #3577
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MarysN Pokaż wiadomość
o taaaak
ja jestem zakochana w serduszku.. jak lekarz włącza to po prostu łzy same lecą..

a właśnie jak to jest z tym 4d?
robią jakieś dokładniejsze badania czy tylko dokładniej dzidziorka widać?
ciemna masa ze mnie..

mięta z ogródka o mamuńciu!

ale śliczne

zjadłam dzisiaj już chyba wszystko co miałam w domu i z przykrością muszę stwierdzić, że.. to nie było to
Hahaha
Czas na zakupy zywnosciowe!!!

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

4D to chyba po prostu jest film nagrany
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 20:21   #3578
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość

Hahahahahhahaah Mąż aparat ale ten pająk! Fuuuuuj! Ja wiem, że podobno sporo się ich zjada w nocy ale wolę o tym nie wiedzieć
Ja też bym wolała o tym nie wiedzieć

Cytat:

cudne

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 20:27   #3579
Velvet Wave
Rozeznanie

Hej Mamusie

Chwilę mnie nie było, ale bronię się w lipcu i cały mój czas pochłania ten licencjat .

Dziewczyny, też tak często biegacie siusiu? Ja w nocy potrafię wstać z 4 razy...

Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 20:38   #3580
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Hej Mamusie

Chwilę mnie nie było, ale bronię się w lipcu i cały mój czas pochłania ten licencjat .

Dziewczyny, też tak często biegacie siusiu? Ja w nocy potrafię wstać z 4 razy...
A ja nie wstaję wcale Zrobię przed snem i dopiero rano

Stary 2016-06-04, 20:40   #3581
mademoiselle_m
Zadomowienie

Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016

Cytat:
Hej Mamusie

U mnie z sikaniem jest tak dziwnie. Potrafię isc co 15 minut a potrafię pare godzin nie iść wcale. I nie zalezy to od ilości płynów , a w nocy wstaje max 1 raz choć najczesniej dopiero rano

Edytowane przez mademoiselle_m
Czas edycji: 2016-06-04 o 20:41
Stary 2016-06-04, 20:49   #3582
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Cytat:
aaa to ja mam namiar na Polna.
oo to nie jest zle najwazniejsze ze wsystko dobrze,bylas z tżtem?
Cytat:
Jesli na Polna masz isc prywatnie to ja odradzam - miałam tam badania prenatalne na NFZ i tragedia... Szybko szybko , nic nie mowia do Ciebie wiec nawet nie wiesz na co patrzysz. Na koniec stwierdzenie " wszystko ok" i następna. Razem ze mną czekały dziewczyny które były prywatnie i ich wizyty tez tak wyglądały, wiec jak juz płacić to moim zdaniem lepiej isc gdzie indziej.
Słyszałam dobre opinie o Ułańskiej , ja prywatne robiłam w klinice słonecznej i tam tez chyba pojde na połówkowe
ja chodziłam na polną przy pierwszej ciąży i na początku teraz tej obecnej (do przeszło 9t) i powiem szczerze, że nie polecam. Bardzo przedmiotowo traktowane pacjentki, rach ciach i idź babo w cholerkę. Ale to zależy wszystko od lekarza do którego się człowiek zapisuje. Raz np miałam zastępstwo i przyszła jakaś inna babeczka... jak zobaczyła, że moje jajo płodowe jest puste to widziałam, że współczuła, doradziła też co mam zrobić i odpowiedziała na moje pytania. a ta do której chodziłam zazwyczaj potraktowała mnie jakby to było coś normalnego dla kobiety. zero współczucia i wzrok mowiący "i czego tu jeszcze chcesz? nic z tej ciąży nie będzie. idź do chaty i czekaj na krwawienie" serio takie miałam odczucia. jeszcze miała taki głupkowaty uśmieszek.

Cytat:
no ja ide prywatnie nie jestem z Poznania, takie namiary mam od gina.

no ja nie chce szukac na wlasna reke bo takie namiary mam, ale w poznaniu jest rodzenstwo tżeta wiec sie dowiem gdzie one chodzily. ale tez niby na Polnej o ile dobrze pamietam.
jeżeli chodzi o porodówkę to dbają o pacjentkę. chociaż na bank i tak to zależy od tego, jaki akurat mają dzień.
Pamiętaj, że jeśli coś będzie z dzieciątkiem nie tak (odpukuje w niemalowane), to na Polnej mają najlepszy sprzęt do zadbania o maluszki. Nawet jeśli urodzisz w innym szpitalu, to jeśli jakieś parametry będą nie halo, to przewiozą bąbla na Polną.

ja do ginekologa chodze tutaj i naprawdę polecam. na prowadzenie ciąży jest niezastąpiony. Zajmuje się również pacjentkami dotkniętymi niepłodnością i jak są jakieś nieprawidłowości to też.

Cytat:
Napisane przez marlen1366 Pokaż wiadomość
Tak, byłam z mężem. Usiadł sobie na osobnej kanapie, miał ekranik, a ja na drugim końcu gabinetu

Super, że z maleństwem wszystko dobrze.
Na polną bym nie poszła ani na badanie ani rodzić. Jakoś średnio mnie bawi armia studentów przy badaniu. Ja rozumiem, że oni muszą się gdzieś uczyć ale wolę iść w takie miejsce, gdzie będę się czuć komfortowo a nie jak zwierze na wybiegu, które wszyscy oglądają. Chodzę prywatnie do ginekologa, a skierowanie dostałam na NFZ, nie zaplaciłam ani grosza, a jakaś babka przyszła bez skierowania to 250 zł.
Nie spotkałam się jeszcze ze studentami w czasie mojej wizyty. i mam nadzieję, że tak pozostanie. Do dziś pamiętam jak studenciaki oglądały mnie podczas prześwietlenia kręgosłupa. miałam wtedy z 14 lat. a trauma zawstydzenia towarzyszyła mi bardzo długo pamiętam tych chłopaków cieszących się jak durnie na widok moich piersi ... :/

Cytat:
Ja tez uwielbiam fetę i przyznam bez bicia że trochę podjadam ale opinie sa rożne: jedni mowia jeść na zdrowie inni ze nie wolno. Miałam pytac lekarki i zapomniałam, wiec póki co staram sie nie jeść. Ktos ma jakies potwierdzone przez lekarze info na ten temat??
Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Dyskusja o fecie zaczęła Darunia, mówiąc, że jej przywieziono z Grecji oryginalną...
można jeść fetę z pasteryzowanego mleka, jak moja z Grecji Teraz już wszystkie fety dostępne w sklepach są pasteryzowane (specjalnie zapytałam koleżanki z Korfu. Przy okazji zakupów spojrzała), chyba, że kupujecie je od jakiegoś rolasa, wtedy nie jemy . W Grecji siedziałam przez prawie 8 miesięcy. wróciłam we wrześniu zeszłego roku. i już nie mogę doczekać się, kiedy znowu tam wrócę. Swoją drogą, chyba się tam wyprowadzę na emeryturę, jeśli jej dożyję Muszę jeszcze tylko wyczaić, która wyspa bądź miejsce w Gr kontynentalnej będzie dla mnie najlepsze
Dziś oglądałam film "Stowarzyszenie wędrujących jeansów" ha ha i oczywiście jest tam wątek Grecji, a dokładniej Santorini. Aż się popłakałam ze wzruszenia. Cholercia, chce już na te moje wakacje.

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Ja też mam kilka rzeczy z allegro juz zapisanych, ale nie wiem czy będę zamawiać, bo kupowanie takich pierdółek sprawia mi tyle przyjemności, że chyba jednak się wybiorę po takie rzeczy do sklepu

I podobno w H&M z końcem czerwca ma być wyprzedaż na dziale dziecięcym i ciążowym

Witam się U nas dzisiaj ju trochę lepsza pogoda, ale wciąż mało słonecznie W nocy obudziło mnie łaskotanie po twarzy, okazało się, że obleśny pająk sobie krążył wokół moich ust, aż krzyknęłam a tż wstał na równe nogi i się mnie pyta czy to już, czy ja rodzę i czy ma odpalać samochód
Dzięki za info o H&M, bedę sobie zaglądała przy okazji. Ja czekam na promocje w tesco. F&F ma fajne kolekcje pajacyków itp. dobre ceny, ale czekam na lepsze.

Cytat:
Piszecie o tych zakupach to i ja zaczelam sie rozgladac za lozeczkiem i wozkiem.
Dzis mam tyle energii, ze posprzatalam 3 pokoje na gorze, tz posprzatal lazienke i toalete a ja pomylam podlogi... zostal mi dół ale zobaczylam w lodowce czereśnie i zrobilam sobie przerwę. Dziewczyny podrzuccie mi troche slonca! Niby jest ladnie ale brakuje mi slonca. Wirczorem bedziemy grillowac wiec weekend wykorzystam w pelni.
super, że znalazłaś w sobie tyle siły. Dużo zrobiłaś w domku! A nie ma to jak widzieć, że coś jest wysprzątane, czyściutkie i pachnące

Cytat:

chyba rosnę!
dzisiaj zaczynamy 13tydzień, termin mamy na 19.12.
wczoraj byliśmy u doktorka i zrobił nam prenatalne wszystkie pomiary są dobre, kość nosowa jest, rączki i nóżki są, serduszko bije najcudowniej na świecie a ja nareszcie mogę odetchnąć i cieszyć się ciążą
na chwilę obecną zanosi nam się na babę w domu ..ale lekarz mówił żeby się za bardzo nie sugerować, bo jeszcze w ciągu tygodnia-dwóch może nam się coś w tej kwestii pozmieniać 30go następna wizyta i powiedział, że już będziemy wiedzieć na 100%
Bardzo się cieszę, że wizyta była udana! Świetnie!

Cytat:

fajne skarpetuszki ja też już kilka rzeczy zamówiłam, takich uniseksów, także czekam aż przyjdzie.
Ja też piję dużo mięty z ogródka. tzn dużo... co 2 dni się zdarza na bank. Nie będę jej odstawiać.

Idę przeczytać za to, co mam napisane na przywiezionej z Rodos przyprawie do sałatek. Zapewne jest tam tymianek i rozmaryn. No trudno. Łyżkami tego nie jem, więc zapewne niewiele mi zagraża.

tutaj trochę info o ziołach w ciąży. mięty polnej nie można niby pić, ale pieprzową już można ?

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Hej Mamusie

Na jaki temat piszesz pracę licencjacką ? Fajny czas!

Ja chodzę siku dość często. Czasem leci tylko kilka kropel (chociaż czuję, że pęcherz ciśnie), a czasem leci ze mnie ciurkiem W nocy wstaję raz, około 6 rano (dla mnie to nadal noc) i przed pójściem spać pilnuję, aby zbyt wiele nie pić (np jakiejś zbędnej herbaty z braku innego zajęcia ) i oczywiście idę siku przed bezpośrednim położeniem się do łóżka

Edytowane przez malaDarunia
Czas edycji: 2016-06-04 o 20:45
malaDarunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 20:53   #3583
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
W Grecji siedziałam przez prawie 8 miesięcy. wróciłam we wrześniu zeszłego roku. i już nie mogę doczekać się, kiedy znowu tam wrócę. Swoją drogą, chyba się tam wyprowadzę na emeryturę, jeśli jej dożyję Muszę jeszcze tylko wyczaić, która wyspa bądź miejsce w Gr kontynentalnej będzie dla mnie najlepsze

Ja uwielbiam Grecję , ale sama w sumie nie wiem za co... Nic w tym kraju nie jest rewelacyjne ( w sensie np kuchnia, plaże, pogoda) ale całokształt mnie tak urzeka ze mogłabym tam jezdzic na każde wakacje
Stary 2016-06-04, 21:12   #3584
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Teraz trochę żałuję, że nie doinformowałam się dokładnie dlaczego 4d jest od 20tyg. Ale skoro u ciebie takie wykonywane są wcześniej, to ok. A zapisałaś się już? bo u mnie właśnie wcześniej nie zapisują. Z drugiej strony nie zamieszaliby informacji, że od 16tyg jeśli by nie robili. Od czegoś to zależy.
Ja ta informacje znalazłam na stronie internetowej kliniki, do ktorej chve isc. Jeszcze sie nie zapisalam.
Stary 2016-06-04, 21:14   #3585
MarysN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Hahaha
Czas na zakupy zywnosciowe!!!

4D to chyba po prostu jest film nagrany
zdecydowanie
aaa.. to teraz już wiem
Cytat:

u mnie to zależy od tygodnia.. w jednym tygodniu wstaję kilka razy, a w innym to w ogóle czasem zapominam o sikaniu
Cytat:
W Grecji siedziałam przez prawie 8 miesięcy. wróciłam we wrześniu zeszłego roku. i już nie mogę doczekać się, kiedy znowu tam wrócę. Swoją drogą, chyba się tam wyprowadzę na emeryturę, jeśli jej dożyję Muszę jeszcze tylko wyczaić, która wyspa bądź miejsce w Gr kontynentalnej będzie dla mnie najlepsze

Dzięki za info o H&M, bedę sobie zaglądała przy okazji. Ja czekam na promocje w tesco. F&F ma fajne kolekcje pajacyków itp. dobre ceny, ale czekam na lepsze.
jak tak dalej będą kombinować z tym wiekiem emerytalnym to ja osobiście już nie mam złudzeń co do tego czy dożyję

a w tesco to mają też w formie wyprzedaży jakiejś większej czy tak czasem się trafia jakiś artykuł obniżony?
ja tam uwielbiam babskie F&F wczoraj w nagrodę, że byłam grzeczna na USG mąż kupił mi tam taką zwiewną, leciutką sukienkę w kwiatki

mówicie o ciąży już tak wszystkim czy jeszcze staracie się trzymać dla siebie i najbliższych?

Stary 2016-06-04, 21:20   #3586
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
zdecydowanie
aaa.. to teraz już wiem

u mnie to zależy od tygodnia.. w jednym tygodniu wstaję kilka razy, a w innym to w ogóle czasem zapominam o sikaniu

jak tak dalej będą kombinować z tym wiekiem emerytalnym to ja osobiście już nie mam złudzeń co do tego czy dożyję

a w tesco to mają też w formie wyprzedaży jakiejś większej czy tak czasem się trafia jakiś artykuł obniżony?
ja tam uwielbiam babskie F&F wczoraj w nagrodę, że byłam grzeczna na USG mąż kupił mi tam taką zwiewną, leciutką sukienkę w kwiatki

mówicie o ciąży już tak wszystkim czy jeszcze staracie się trzymać dla siebie i najbliższych?

My już mówimy, nie ukrywamy już

Stary 2016-06-04, 21:35   #3587
malaDarunia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja uwielbiam Grecję , ale sama w sumie nie wiem za co... Nic w tym kraju nie jest rewelacyjne ( w sensie np kuchnia, plaże, pogoda) ale całokształt mnie tak urzeka ze mogłabym tam jezdzic na każde wakacje
no to witaj w klubie, ja mam to samo. wszystko zniszczone, naprawiane po grecku , czyli wcale, ale jakiś tam klimat jest. i te owoce morza...

Cytat:

ja mam nadzieję, ze jednak dożyję tego odpoczynku emerytalnego, pewnie już z garbem na plecach ale jednak się łudzę.

ja mieszkam koło wielkiego tesco 24h wiec jest tu dużo ciuchów dla dzieci. jak wchodzą rpzeceny to jest w czym wybierać!!

ja mówię już każdemu o ciązy bo taka jestem szczęśliwa!

ok kobitki, zbieram się, bo idę do klubu na panieński koleżanki. mam nadzieję, że trochę potanczę :P Powiem Wam szczerze, że nie mogę sie doczekac kiedy zobaczę się z koleżankami z technikum. Tyle to już lat zleciało!!! aż normalnie cała jestem nabuzowana że wychodzę :P Ile można siedzieć z tż (chociaż lubię jego towarzystwo)

Edytowane przez malaDarunia
Czas edycji: 2016-06-04 o 21:41
malaDarunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 21:44   #3588
kamisha
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016

malaDarunia ja jade tylko na badania prenatalne, nie jestem z Poznania takze mysle ze tak zle nie bedzie.. oby

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

o ciazy mowimy

Stary 2016-06-04, 21:52   #3589
malaDarunia
Wtajemniczenie

Cytat:
malaDarunia ja jade tylko na badania prenatalne, nie jestem z Poznania takze mysle ze tak zle nie bedzie.. oby
bedzie dobrze
Stary 2016-06-04, 21:53   #3590
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
zdecydowanie
aaa.. to teraz już wiem

Teraz w Tesco jest -20% z kuponem z maila. Szkoda tylko, ze Tesco nie mam po drodze :-/
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 22:04   #3591
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
bedzie dobrze
mam taka nadzieje
oby bylo git, a potem wracam do swojego gina

Stary 2016-06-04, 22:06   #3592
itstoolatex3
Zakorzenienie

ale bym zjadła czereśnie....

Stary 2016-06-04, 22:46   #3593
jjb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marlen1366 Pokaż wiadomość
Cześć, byłam wczoraj w Poznaniu na badaniach prenatalnych, z dzieckiem wszystko dobrze. Płci nam nie powiedział, bo podobno nie było widać. Najważniejsze, że parametry są dobre. Liczyłam na to ze poznamy płeć i zacznę robić zakupy a tu lipa. Ogladalam wczoraj ladne mebelki z voxu i moze sie zdecydujemy na nie.

Cytat:

Witam się U nas dzisiaj ju trochę lepsza pogoda, ale wciąż mało słonecznie W nocy obudziło mnie łaskotanie po twarzy, okazało się, że obleśny pająk sobie krążył wokół moich ust, aż krzyknęłam a tż wstał na równe nogi i się mnie pyta czy to już, czy ja rodzę i czy ma odpalać samochód
OMG !!

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Hejo,
Ostatnio tylko podczytuje ale staram się być na bieżąco

Zaszalałam dziś i kupiłam w h&m skarpetki dla fasolki
Super, szkoda że tak niewiele jest neutralnych rzeczy do zdobycia.

Cytat:
Hej Mamusie

Ja w tej ciąży na szczęście w nocy nie wstaje, ale w pierwszej to i kilka razy mi się zdarzyło .
Cytat:

ok kobitki, zbieram się, bo idę do klubu na panieński koleżanki. mam nadzieję, że trochę potanczę :P Powiem Wam szczerze, że nie mogę sie doczekac kiedy zobaczę się z koleżankami z technikum. Tyle to już lat zleciało!!! aż normalnie cała jestem nabuzowana że wychodzę :P Ile można siedzieć z tż (chociaż lubię jego towarzystwo)
Udanej zabawy !!

Dziewczyny ledwo żyję... mój synek nauczył się jeździć na rowerze i oczywiście tak szybko pedałuje, a ja boję się jeszcze go samego puścić więc biegam za nim jak szalona i czuję się jak bym maraton przebiegła . Poza tym również czekam z utęsknieniem na wyprzedaże, aby maleństwu coś kupić , i jakieś ciążowe spodnie też by mi się przydały a ciężko spotkać coś fajnego w rozsądnej cenie. Dobra pora odpocząć więc spokojnej nocy życzę .
jjb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 22:59   #3594
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Mamusie

Ja z dwa razy wstaję, może nawet częściej. Straciłam już rachubę

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
zdecydowanie
aaa.. to teraz już wiem

U mnie wszyscy więdzą 😊
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 23:13   #3595
iwona335
Zakorzenienie

Zlo-powroze z sikanoem bedzie coraz gorzej ale to zaprawia nas na w boju na nieprzespane noce po eksmisji lokatora

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Jak sobie przypomne pobudki co 1-1,5h to mam ciary i nie wiem jak ja to przetrwalam
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 00:49   #3596
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
zdecydowanie
aaa.. to teraz już wiem

Ja juz otwarcie o tym mowie z wielka radoscia
Stary 2016-06-05, 08:09   #3597
DoDoo
Zakorzenienie

Witam sie w 14tygodniu
Stary 2016-06-05, 09:19   #3598
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
mmmm rozmarzylam sie
widzialam w lidlu za 14 zl kg...

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Witam sie w 14tygodniu
cudnie !

Stary 2016-06-05, 09:36   #3599
MarysN
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam nadzieję, ze jednak dożyję tego odpoczynku emerytalnego, pewnie już z garbem na plecach ale jednak się łudzę.

ja mieszkam koło wielkiego tesco 24h wiec jest tu dużo ciuchów dla dzieci. jak wchodzą rpzeceny to jest w czym wybierać!!

No właściwie.. chyba tylko ta nadzieja może pomóc nam to przetrwać

ooo, dasz znasz jak już przeceny wejdą? ja tak blisko nie mam do tego dużego tesco, ale tam faktycznie fajne mają te ciuszki i można by się było przejechać..

jak się udał wieczór? wytańczona?
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;61330411]Teraz w Tesco jest -20% z kuponem z maila. Szkoda tylko, ze Tesco nie mam po drodze :-/[/QUOTE]
o masz, nie dostałam nic..
..albo weszło mi do spamu
Cytat:
o taaaaak!

ostatnio chciałam sobie kupić, ale mój M. powiedział, że jak będzie tak jak z truskawkami to da mi szlaban na zakupy niedawno miałam taaaaką ochotę na truskawki. kupiłam sobie i.. zjadłam jedną, bo mi się odechciało.
Cytat:
Napisane przez jjb Pokaż wiadomość
Dziewczyny ledwo żyję... mój synek nauczył się jeździć na rowerze i oczywiście tak szybko pedałuje, a ja boję się jeszcze go samego puścić więc biegam za nim jak szalona i czuję się jak bym maraton przebiegła . Poza tym również czekam z utęsknieniem na wyprzedaże, aby maleństwu coś kupić , i jakieś ciążowe spodnie też by mi się przydały a ciężko spotkać coś fajnego w rozsądnej cenie. Dobra pora odpocząć więc spokojnej nocy życzę .
oho! człowiek dumny, że synek nauczył się jeździć na rowerze, ale teraz to w sumie chwile by posiedział i o
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Zlo-powroze z sikanoem bedzie coraz gorzej ale to zaprawia nas na w boju na nieprzespane noce po eksmisji lokatora
coś w tym jest
Cytat:
Witam sie w 14tygodniu
ale leci! gratuluję!

dzień doberek!
tak pytałam wczoraj o to czy już mówicie o ciąży..
u nas wiedzą już w pracy, wie najbliższa rodzina.. ale mam kuzynkę, z która też zawsze byłam blisko, a nie umiem jej powiedzieć ..
była w ciąży już kilka razy.. za każdym razem dochodziło do poronienia i to mniej więcej w tym samym tygodniu. U nas na około dzieciaczki, a im nie może się udać.. jest cudowna i wiem, że kiedy jej powiemy będzie najszczęśliwsza na świecie, ale.. no właśnie - tylko przy nas. A zaraz potem będzie musiała to odchorować i swoje przeżyć..
wiem, że to nie nasza wina.. wiem, że to nie jej wina.. ale nie umiem. nie jestem w stanie do niej zadzwonić i jej tego powiedzieć.. wiem, że nie mogłabym przestać płakać i boję się, że mogłabym ją za to przepraszać, a przecież nie mogę..
strasznie to przeżywam i nie wiem jak mam to zrobić.. ..to jest jedyny powód dla którego nie mogę jeszcze wykrzyczeć o tym całemu światu, a tak bardzo bym chciała..

Stary 2016-06-05, 09:47   #3600
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie w 14tygodniu
Witamy!
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości