|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016
Cytat:
Cytat:
mnie powiedziano, że 4d powinno się wykonywać nie wcześniej jak w 20tyg i takie też planuję wykonać. U mnie jest to koszt 150zł za usg + płytka.Nieeeee. To źródło witamin i błonnika ![]() Folinka, odpoczywasz? Jak masz wolne, to korzystaj ile się da i zaglądaj Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3572 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z drugiej strony szkoda jakby jeszcze nie bylo widac ;( |
|
|
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz trochę żałuję, że nie doinformowałam się dokładnie dlaczego 4d jest od 20tyg. Ale skoro u ciebie takie wykonywane są wcześniej, to ok. A zapisałaś się już? bo u mnie właśnie wcześniej nie zapisują. Z drugiej strony nie zamieszaliby informacji, że od 16tyg jeśli by nie robili. Od czegoś to zależy.
|
|
#3574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3575 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a jeśli chodzi o tymianek i rozmaryn to udam, że w ogóle tego nie czytałam straszne ,bo ja piję bardzo duzo mięty takiej prosto z ogródka rodziców i jem duzo ziół prosto z doniczek (w tym i tymianek i rozmaryn) Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#3576 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem zakochana w serduszku.. jak lekarz włącza to po prostu łzy same lecą.. ![]() Cytat:
robią jakieś dokładniejsze badania czy tylko dokładniej dzidziorka widać? ciemna masa ze mnie..Cytat:
o mamuńciu!ale śliczne zjadłam dzisiaj już chyba wszystko co miałam w domu i z przykrością muszę stwierdzić, że.. to nie było to
|
|
#3577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czas na zakupy zywnosciowe!!! ![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- 4D to chyba po prostu jest film nagrany |
|
|
|
|
#3578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cudne
|
|
#3579 |
|
Rozeznanie
|
Hej Mamusie
Chwilę mnie nie było, ale bronię się w lipcu i cały mój czas pochłania ten licencjat Dziewczyny, też tak często biegacie siusiu? Ja w nocy potrafię wstać z 4 razy...
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobię przed snem i dopiero rano
|
|
#3581 | |
|
Zadomowienie
|
Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016
Cytat:
U mnie z sikaniem jest tak dziwnie. Potrafię isc co 15 minut a potrafię pare godzin nie iść wcale. I nie zalezy to od ilości płynów , a w nocy wstaje max 1 raz choć najczesniej dopiero rano Edytowane przez mademoiselle_m Czas edycji: 2016-06-04 o 20:41 |
|
|
|
|
#3582 | |||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pamiętaj, że jeśli coś będzie z dzieciątkiem nie tak (odpukuje w niemalowane), to na Polnej mają najlepszy sprzęt do zadbania o maluszki. Nawet jeśli urodzisz w innym szpitalu, to jeśli jakieś parametry będą nie halo, to przewiozą bąbla na Polną. ja do ginekologa chodze tutaj i naprawdę polecam. na prowadzenie ciąży jest niezastąpiony. Zajmuje się również pacjentkami dotkniętymi niepłodnością i jak są jakieś nieprawidłowości to też. Cytat:
pamiętam tych chłopaków cieszących się jak durnie na widok moich piersi ... :/![]() Cytat:
Cytat:
Teraz już wszystkie fety dostępne w sklepach są pasteryzowane (specjalnie zapytałam koleżanki z Korfu. Przy okazji zakupów spojrzała), chyba, że kupujecie je od jakiegoś rolasa, wtedy nie jemy Muszę jeszcze tylko wyczaić, która wyspa bądź miejsce w Gr kontynentalnej będzie dla mnie najlepsze ![]() Dziś oglądałam film "Stowarzyszenie wędrujących jeansów" ha ha i oczywiście jest tam wątek Grecji, a dokładniej Santorini. Aż się popłakałam ze wzruszenia. Cholercia, chce już na te moje wakacje. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też piję dużo mięty z ogródka. tzn dużo... co 2 dni się zdarza na bank. Nie będę jej odstawiać. Idę przeczytać za to, co mam napisane na przywiezionej z Rodos przyprawie do sałatek. Zapewne jest tam tymianek i rozmaryn. tutaj trochę info o ziołach w ciąży. mięty polnej nie można niby pić, ale pieprzową już można ? ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
Ja chodzę siku dość często. Czasem leci tylko kilka kropel (chociaż czuję, że pęcherz ciśnie), a czasem leci ze mnie ciurkiem W nocy wstaję raz, około 6 rano (dla mnie to nadal noc ) i przed pójściem spać pilnuję, aby zbyt wiele nie pić (np jakiejś zbędnej herbaty z braku innego zajęcia
Edytowane przez malaDarunia Czas edycji: 2016-06-04 o 20:45 |
|||||||||||
|
|
|
#3583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja uwielbiam Grecję , ale sama w sumie nie wiem za co... Nic w tym kraju nie jest rewelacyjne ( w sensie np kuchnia, plaże, pogoda) ale całokształt mnie tak urzeka ze mogłabym tam jezdzic na każde wakacje |
|
|
|
|
#3584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3585 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaa.. to teraz już wiem ![]() Cytat:
![]() u mnie to zależy od tygodnia.. w jednym tygodniu wstaję kilka razy, a w innym to w ogóle czasem zapominam o sikaniu ![]() Cytat:
![]() a w tesco to mają też w formie wyprzedaży jakiejś większej czy tak czasem się trafia jakiś artykuł obniżony? ja tam uwielbiam babskie F&F ![]() mówicie o ciąży już tak wszystkim czy jeszcze staracie się trzymać dla siebie i najbliższych?
|
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My już mówimy, nie ukrywamy już
|
|
#3587 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja mieszkam koło wielkiego tesco 24h wiec jest tu dużo ciuchów dla dzieci. jak wchodzą rpzeceny to jest w czym wybierać!! ja mówię już każdemu o ciązy bo taka jestem szczęśliwa! ok kobitki, zbieram się, bo idę do klubu na panieński koleżanki. mam nadzieję, że trochę potanczę :P Powiem Wam szczerze, że nie mogę sie doczekac kiedy zobaczę się z koleżankami z technikum. Tyle to już lat zleciało!!! aż normalnie cała jestem nabuzowana że wychodzę :P Ile można siedzieć z tż (chociaż lubię jego towarzystwo)
Edytowane przez malaDarunia Czas edycji: 2016-06-04 o 21:41 |
||
|
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016
malaDarunia ja jade tylko na badania prenatalne, nie jestem z Poznania
takze mysle ze tak zle nie bedzie.. obyWysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- o ciazy mowimy ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3590 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
ale bym zjadła czereśnie....
|
#3593 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny ledwo żyję... mój synek nauczył się jeździć na rowerze i oczywiście tak szybko pedałuje, a ja boję się jeszcze go samego puścić więc biegam za nim jak szalona i czuję się jak bym maraton przebiegła . Poza tym również czekam z utęsknieniem na wyprzedaże, aby maleństwu coś kupić , i jakieś ciążowe spodnie też by mi się przydały a ciężko spotkać coś fajnego w rozsądnej cenie. Dobra pora odpocząć więc spokojnej nocy życzę .
|
|||||
|
|
|
#3594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
Zlo-powroze z sikanoem bedzie coraz gorzej
ale to zaprawia nas na w boju na nieprzespane noce po eksmisji lokatora---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Jak sobie przypomne pobudki co 1-1,5h to mam ciary i nie wiem jak ja to przetrwalam |
|
|
|
#3596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z wielka radoscia
|
|
|
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w 14tygodniu
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
mmmm rozmarzylam sie
![]() widzialam w lidlu za 14 zl kg... Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- cudnie !Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3599 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo, dasz znasz jak już przeceny wejdą? jak się udał wieczór? wytańczona? ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;61330411]Teraz w Tesco jest -20% z kuponem z maila. Szkoda tylko, ze Tesco nie mam po drodze :-/[/QUOTE] o masz, nie dostałam nic.. ..albo weszło mi do spamu ![]() o taaaaak! ![]() ostatnio chciałam sobie kupić, ale mój M. powiedział, że jak będzie tak jak z truskawkami to da mi szlaban na zakupy niedawno miałam taaaaką ochotę na truskawki. kupiłam sobie i.. zjadłam jedną, bo mi się odechciało. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale leci! gratuluję! dzień doberek! tak pytałam wczoraj o to czy już mówicie o ciąży.. u nas wiedzą już w pracy, wie najbliższa rodzina.. ale mam kuzynkę, z która też zawsze byłam blisko, a nie umiem jej powiedzieć .. była w ciąży już kilka razy.. za każdym razem dochodziło do poronienia i to mniej więcej w tym samym tygodniu. U nas na około dzieciaczki, a im nie może się udać.. jest cudowna i wiem, że kiedy jej powiemy będzie najszczęśliwsza na świecie, ale.. no właśnie - tylko przy nas. A zaraz potem będzie musiała to odchorować i swoje przeżyć.. wiem, że to nie nasza wina.. wiem, że to nie jej wina.. ale nie umiem. nie jestem w stanie do niej zadzwonić i jej tego powiedzieć.. wiem, że nie mogłabym przestać płakać i boję się, że mogłabym ją za to przepraszać, a przecież nie mogę.. strasznie to przeżywam i nie wiem jak mam to zrobić.. ..to jest jedyny powód dla którego nie mogę jeszcze wykrzyczeć o tym całemu światu, a tak bardzo bym chciała..
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

Swoją drogą to zwariować można, tymianek zly, rozmaryn zły, aloes też.

ciemna masa ze mnie..
o mamuńciu!

pamiętam tych chłopaków cieszących się jak durnie na widok moich piersi ... :/
W nocy obudziło mnie łaskotanie po twarzy, okazało się, że obleśny pająk sobie krążył wokół moich ust, aż krzyknęłam a tż wstał na równe nogi i się mnie pyta czy to już, czy ja rodzę i czy ma odpalać samochód 

. Poza tym również czekam z utęsknieniem na wyprzedaże, aby maleństwu coś kupić