Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegnamy - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-05, 07:47   #931
MajWija
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

A ja się witam z linea negra na brzuchu
Mąż rano rozmawiając z Leosiem i przytulajac się do brzucha nagle odskoczyl i pyta co mi się stało w brzuch hehe a ja patrze a tam ciemna kreska od pępka wzdłuż do łona
Myślałam, że robi się ta linia w późniejszej ciąży a tu zonk
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 07:55   #932
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość

Mam kurna straszny problem z paznokciami, jakiś czas temu były jeszcze super twarde, jak tipsy normalnie, a teraz tak się dziady rozdwajają że na milimetr nie można zapuścić no i lakier złazi zaraz z tych końcówek poszarpanych. A tak lubię mieć ładne pazurki 😢 to się wyżaliłam z rana😜

Piszę z telefonu-pozdro szejset
ja przed ciaza miala beznadziejne, wlasnie sie rozdwajaly ciagle, pekaly itd. teraz idealnie nie jest ale widze mega poprawe. przeszlo samo z siebie.

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Hej hej,
mnie niestety czeka zaraz... sprzątanie w tym tygodniu nie miałam kompletnie czasu, a wieczorami sił na ogarnięcie bajzelku, który się powoli tworzył i niestety, muszę to kiedyś zrobić.
Ale póki co chwilka relaksu przed kompem z czekoladą Milką

Ja tak miałam jakiś rok temu, dokładnie to co opisujesz. U mnie spowodowane prawdopodobnie pracą z dużą ilością papierów, które z tego co się dowiedziałam wyciągają wodę z paznokci, wysuszają je. Nic nie pomagało hybryda trzymała mi się tydzień, bo paznokieć się rozdwajał, odłamywał razem z fragmentem lakieru, masakra. Po pół roku w magiczny sposób przeszło mi samo. teraz jest już super.
ja na szczescie wczoraj ogarnelam chalupke. choc dzis mlody pod rana cuda tworzy i nie bardzo wyglada ta chalupka na posprzatana
o, to tak jak u mnie z tymi paznokciami, samo przeszlo

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Mąż rano rozmawiając z Leosiem i przytulajac się do brzucha nagle odskoczyl i pyta co mi się stało w brzuch hehe a ja patrze a tam ciemna kreska od pępka wzdłuż do łona
ja jeszcze nie mam.
a nawet nie pamietam kiedy mi sie w pierwszej ciazy zrobila

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 07:59   #933
sosowhat
Wtajemniczenie

W ogole wczoraj pojechalam na zakupy z tż. Lazilam po sklepie i nagle cos mnie zaczelo bolec, jakies pol godziny moj maly czlowieczek cos mi wbijał od środka w okolice pęcherza, tak bardzo ze ledwo szlam Dobrze ze sam pęcherz Maluch ominął bo by moglo być jeszcze mniej przyjemnie. A bol dopiero przeszedł jak doczłapałam się do auta, połozylam siedzenie i jakos do domu dojechalismy...
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 08:01   #934
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

dzień dobry
A ja się dzisiaj nudzę... TŻ cały weekend w pracy, samej mi się nigdzie nie chce ruszyć :/
co do paznokci to ja stosowałam przed ślubem odżywkę sally hansen złotą, ona niby jest przyspieszająca wzrost paznokcia, ale ja mam wrażenie, że również je wzmocniła, później miałam 3x hybryde, teraz zdjęłam i paznokcie znów w opłakanym stanie, także muszę odgrzebać odżywkę

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 08:02   #935
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
W ogole wczoraj pojechalam na zakupy z tż. Lazilam po sklepie i nagle cos mnie zaczelo bolec, jakies pol godziny moj maly czlowieczek cos mi wbijał od środka w okolice pęcherza, tak bardzo ze ledwo szlam Dobrze ze sam pęcherz Maluch ominął bo by moglo być jeszcze mniej przyjemnie. A bol dopiero przeszedł jak doczłapałam się do auta, połozylam siedzenie i jakos do domu dojechalismy...
ja mialam podobnie, 2 razy. ale to tak, ze nie moglam sie ruszyc. musialam to przeczekac poprostu. tyle ze u mnie to trwalo na szczescie chwilke, max pol minuty. ale bardzo dziwne uczucie, nie mozna nic z tym zrobic, trzeba czekac az przejdzie

Stary 2016-06-05, 08:09   #936
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Dobry
Ja się o 8.30 obudziłam, bo budzik zadzwonił. Ciekawe, do ktorej bym spała bez... no i głowa mnie boli, chyba za długo spałam.

Ja tej linea negra jeszcze nie mam. A propos brzucha to rośnie, muszę w końcu zacząć systematycznie amarować ten bębenek

My dziś relaxxxz, mieliśmy jechać nad Gardę swietować zaleglą rocznicę, ale obydwoje jesteśmy padnięci po tych targach w Ukrainie.
Pogoda się poprawiļa, więc wybierzemy się z psim dzieckiem na spacer nad rzekę

Co to jest pionizacja, o której pisałyście wczoraj?

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
A moje małe nic nie robi Już się zaczynam denerwować przed jutrzejszą wizyta.
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 08:14   #937
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Co to jest pionizacja, o której pisałyście wczoraj?[COLOR="Silver"]
Jest to stopniowa zmiana z pozycji leżącej do pozycji stojącej, np po cięciu cesarskim i znieczuleniu, moze kręcić Ci się w głowie, powinnaś mieć kogoś obok podczas pierwszego wstawania. Pionizacja powinna być stopniowa najpierw do pozycji siedzącej, później jeśli nie kręci się zbyt mocno w głowie to wstajesz,znów jeśli nie jest Ci słabo robisz kilka kroków i wracasz do łóżka. Za jakiś czas powtarzasz. Niektóre dziewczyny od razu wstają wyprostowane, zadowolone i biegną pod prysznic. Wszystko sprawa indywidualna.

Ja swojego malucha też jeszcze nie czuję wcale...

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-05, 08:16   #938
mietowka25
Zakorzenienie

Witam się i my ;-)

Ja na 11 na chwilę na zajęcia i też się zastanawiamy co robić popołudniu. W Gdyni niebardzo bo będzie szał ciał po tym że Arka weszła do ekstraklasy.

Na razie Tż robi mi omlet :-D
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 08:16   #939
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
Jest to stopniowa zmiana z pozycji leżącej do pozycji stojącej, np po cięciu cesarskim i znieczuleniu, moze kręcić Ci się w głowie, powinnaś mieć kogoś obok podczas pierwszego wstawania. Pionizacja powinna być stopniowa najpierw do pozycji siedzącej, później jeśli nie kręci się zbyt mocno w głowie to wstajesz,znów jeśli nie jest Ci słabo robisz kilka kroków i wracasz do łóżka. Za jakiś czas powtarzasz. Niektóre dziewczyny od razu wstają wyprostowane, zadowolone i biegną pod prysznic. Wszystko sprawa indywidualna.

Wszystko jasne, dzięki!

Mam nadzieję, że niedługo poczujemy nasze dzidziusie
Stary 2016-06-05, 08:22   #940
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Jeny, w paru postach wyklepałam jak to tutaj działa.
Masz prawo przed porodem, bodajże od 20 tygodnia skontaktować się z położną, może do Ciebie przyjść, odpowiedzieć na pytania i zmierzyć ciśnienie. Nie ustalasz z nią kwot, nie zawierasz transakcji. Bierze Cię pod opiekę, możesz do niej dzwonić z problemami. Nigdzie nie napisałam że pozostałe kobiety nie otrzymują pomocy, mają zapewnioną podstawową opiekę - śliskie pojęcie. Każdy szpital funkcjonuje inaczej, każdy oddział, kierownictwo jest różne, kadra, założenia i priorytety.
Z koleżanką położna wlazła pod prysznic i pomogła jej się umyć, tam nie wymaga się od pielęgniarek takich rzeczy, normalnie dają Ci wilgotną szmatkę czy gąbkę i obmyj się na sali, ewentualnie dopilnują żebyś nie zemdlała pod prysznicem. Krzywda nikomu się nie dzieje, nikt nie cierpi.
Nigdzie nie pisałam o konkretnych kwotach, dziewczyny wkładały do koperty pieniądze wg swojego uznania i możliwości, to nie są kwoty według cennika czy taryfikatora. Robiły to z wdzięczności, nie z przymusu. Mogły dać bombonierkę, ale każda uznała, że było warto dołożyć kasę.
Księdzu po kolędzie też wkładasz kasę do koperty. Jakie to obrzydliwe, niemoralne, a jednak do przyjęcia. No bo przecież przyjęło się, niektórzy psioczą, ale przecież nie wypada nie dać.
Chybiony argument. Koperta po kolędzie jest datkiem na Kościół (utrzymanie, kuria, cele charytatywne) nie do kieszeni księdza.
To co cały czas opisujesz to zwykła łapówa, czyli przestępstwo.
Temat chyba na wyczerpaniu, i tak każdy zrobi według swojego widzimisię

Cytat:
Mam nadzieję, że niedługo poczujemy nasze dzidziusie
W belly mnie wczoraj napisało, że mam szansę w tym tygodniu, ale jakoś słabo w to wierzę.

Cytat:
To chyba najczęściej dotyczy brunetek?
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 08:26   #941
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Witam się i my ;-)

Ja na 11 na chwilę na zajęcia i też się zastanawiamy co robić popołudniu. W Gdyni niebardzo bo będzie szał ciał po tym że Arka weszła do ekstraklasy.

Na razie Tż robi mi omlet :-D
Gdynia Orłowo ahhhh... mam nadzieję, że uda nam się na 4-5 dni pojechać nad morze

Ja miałam ochotę na racuchy, ale byłam zbyt głodna, żeby czekać godzinę aż urosną

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
W belly mnie wczoraj napisało, że mam szansę w tym tygodniu, ale jakoś słabo w to wierzę.

To chyba najczęściej dotyczy brunetek?
A w którym tyg jesteš? Ja w 19 i to moja pierwsza ciąża. Mnie wszyscy uspokajają, że to bardzo wcześnie. Jutro gin zapytam.

Edytowane przez aleksandramaj
Czas edycji: 2016-06-05 o 08:24

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-05, 08:34   #942
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
A w którym tyg jesteš? Ja w 19 i to moja pierwsza ciąża. Mnie wszyscy uspokajają, że to bardzo wcześnie. Jutro gin zapytam.
W 16 (15tc1d). Dlatego napisałam że nie wierzę, że to sie stanie w tym tygodniu.
Jak masz łożysko na przedniej ścianie, to ruchy będą odczuwalne później
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 08:38   #943
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Ja miałam ochotę na racuchy, ale byłam zbyt głodna, żeby czekać godzinę aż urosną
ze łot????

Stary 2016-06-05, 08:41   #944
mietowka25
Zakorzenienie

Teściowa to ma zawsze wyczucie.... Ja po prysznicu włosy do zrobienia a ona się wprasza na kawę... :-/
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 08:55   #945
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ze łot????
Nigdy sama nie robiłam drożdżowych racuchów, ale w przepisie jest napisane, że mają rosnąć godzinę w ciepłym miejscu

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Teściowa to ma zawsze wyczucie.... Ja po prysznicu włosy do zrobienia a ona się wprasza na kawę... :-/
Tak jak moja. Myję np kibelek i słyszę Alessandra Alessandra! Wychodzę w rękawiczkach ma rękach, ale i tak gada 15 min, jeśli nie zdołam jej przegonić jakoś taktownie
Stary 2016-06-05, 09:11   #946
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dzień dobry !

Ja zrobiłam na śniadanie pancakes, na proszku nie musiałam czekać aż wyrosną. Znalazłam parę truskawek w ogródku. Zrobiłam sosik owocowy, zblendowałam kiwi, banana, brzoskwinie i truskawki

A wczoraj byłam na korowodzie i jak zobaczyłam takie przedszkolaki w przebraniach zabek czy truskawek to aż łezka mi sie zakręciła, słodkie maluchy
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 09:24   #947
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się powoli też robi.

Po ciąży utrzymywała mi się około rok i mocno mnie to denerwowało

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:

Zawrotów głowy nie miałam, ale rana strasznie ciągnęła, trudno było się wyprostować. Dobrze jednak się starać, żeby nie chodzić zgięta i szurająca jak zombi (a widziałam takie dziewczyny w sali obok). Dla mnie najgorsze było jednak każde siadanie z pozycji leżącej.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 09:48   #948
Panna Izabela
Zakorzenienie

Ależ miałam ciężką noc... Wyprosiłam kebaba u męża i żałuję tego do dziś, dopiero go oddałam rano, a w nocy się budziłam z bólem brzucha, nad ranem też. Ciężkie te pobudki mam i sny głupie. No ale tak to już jest. Właśnie leżę po zastrzyku i czekam aż ból przejdzie i aż minie 30 min od Letroxu, żebym śniadanie mogła zjeść. Potem się może wybierzemy na mszę z błogosławieństwem dla kobiet w ciąży, ale w sumie musiałabym już wstać i się szykować bo musielibyśmy wyjechać za 25 min a mi szykowanie się zajmuje i tak dłużej lenia mam nie z tej ziemi.

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Dokladnie to samo pomyslalam. Tylko gdzie ja w Holandii taka wode dostane??

😊 lobuz leniwy tylko matke stresuje😉
W Holandii to nie wiem...

Cytat:
Pytałam o lekarza od prenatalnych Twojego kilka postów wyżej

---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ----------

A Ty piszesz o młodym w brzuchu? A ja się zastanawiam jak Ci mogło się dziecko cały dzień nie ruszać haha
Fajnie masz z tymi ruchami. Ja też już coś czuję, ale nie mogę póki co na 100% tego do ruchów przypisać bo nie wiem jeszcze jakie to uczucie.
Mam tak 2-3 razy na dzień i jest to zlokalizowane z prawej strony podbrzusza, macicy i takie uczucie wtedy jakby mi tak robaczek przez moment przeszedł albo motylek fruwal. Nigdy wcześniej tego nie miałam.
Myślisz że to mogą być początkowe ruchy? Tylko czy byłyby zlokalizowane póki co tylko z prawej strony macicy? A może dlatego tylko z prawej bo dziec jeszcze nie za duży (15t2d) i po prostu z tej prawej strony bardziej go odczuwam?
To może być to!!!

Cytat:
dzien doberek!
ja od rana siedze na allegro i przegladam sukienki. nie wiem czy wiecie ale jak narazie nadaja 460 stopni w cieniu
mam pootwierane chyba ze 30 zakladek, poporostu przepadlam. do tego stopnia ze zapomnialam sobie zmierzyc cukier po sniadaniu
byc moze to moja osttania ciaza (byc moze, bo w sumie to chcialabym 3 ale zobaczymy jak to bedzie przy dwojce ), idealnie mozna brzuszek pokazac w lato i chcialabym troche przyszalec. tym bardziej ze pierwsza ciaze przechodzilamw tiszertach i dresach
takze tego
jak narazie zakochalam sie w tych
http://allegro.pl/maxi-sukienka-szyf...996114183.html
i
http://allegro.pl/elegancka-ciazowa-...190270781.html
tylko nie wiem jak z dlugoscia bo narazie slinie sie do monitora i nie chce mi sie podniesc doopki zeby sie zmierzyc
Patrzyłam obie, ale nie widzę żeby mój brzuch miał się zmieścić w drugą i ładnie przy tym wyglądać, więc mnie pierwsza przekonuje

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry !

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Dziewczyny szybciej da sie poznać na usg dziewczynkę czy chlopca? Która płeć częściej jest mylona?
Dziewczynka częściej pozostaje dziewczynką, chłopcy się częściej zamieniają w dziewczynki. Tak słyszałam już od kilku lekarzy i sama doświadczyłam
Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
Dlatego wybieram szpital, gdzie nie trzeba wręczać koperty

Ale to dwie różne kwestie. Napiwek po wykonaniu usługi, kwiaty/bombonierka dla położnej po urodzeniu dziecka to wyraz wdzięczności i jako taki jest prawnie honorowany na całym świecie. Koperta przed wykonaniem usługi która i tak Ci się należy to przestępstwo.

Co do sukienek, bardzo mi się podoba ta http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0262435002.html
Tylko w CH gdzie byłam nie było rozmiaru, ale jak będzie okazja to upoluję
Idę piec ciacho z truskawkami
Skoro masz wybór, to super. Jakbym rodziła w moim w Wawie to bez koperty. W ogóle mi to potrzebny tylko mąż na sali on jest najlepszy do pomocy. Ale tutaj na miejscu jak mi przyjdzie rodzić to daj spokój.. Mam gdzieś czy to moralne czy nie. Wiem, że nie powinno tak być. Chciałabym żeby był cennik i żebym mogła mieć swoją położną. Ale najważniejsze jest dla mnie życie dziecka i jeśli ktoś się mną zajmie dobrze i będzie trzeba zapłacić to zrobię to, żeby nie stracić drugiego dziecka.
Cytat:
Napisane przez gamulak Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a co myślicie o poduszkach ciążowych do spania? Mam problem ze spaniem na lewym boku, najbardziej lubię na brzuchu
Macie? Planujecie kupić? Jak myślicie, który kształt będzie najlepszy? Ja myślę albo o kształcie C albo I.

Wyglądają tak:
https://supermami.pl/pl/poduszki-cia...typu-c-98.html

https://supermami.pl/pl/poduszki-cia...ypu-i-100.html

(to nie reklama, ja planuję uszyć )
Ja mam cebuszkę do karmienia i śpię tylko z nią

Cytat:
Zadowolona byłaś?
A powiedz mi normalnie Ci dał opis z tego badania prenatalnego z poszczególnymi wymiarami dzidzi itd plus zdjęcia?
Czy tylko powiedział, że wszystko ok i wsio?

Piszecie o tych położnych.
Ja chcę męża mieć przy sobie przed i po porodzie do tego stopnia żeby pomagał mi się wykąpać, czy skorzystać z toalety.
Wiadomo, jak zdarzy się w nocy siku, czy dwójka ;p to mam nadzieję poradzić sobie sama, chyba, że dogadam się z moją położna o odebranie porodu prywatnie, ale to wiadomo, że jej non stop nie będzie bo są różne zmiany.
Ale myślicie, że po SN jest taki problem z myciem się i załatwieniem???
Chyba można normalnie chodzić przecież.
Ja od razu jak Wiki zabrali to zanim poszłam na salę musiałam się umyć. Mąż ze mną poszedł, ale on był ze mną cały pobyt w szpitalu, na noc też. Chodził za każdym razem ze mną do łazienki, bo poród jest bardzo wyczerpujący i można zasłabnąć, a ja straciłam sporo krwi.
Cytat:
Ja to się chyba z nią urodziłam, odkąd pamiętam to ją mam

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 09:54   #949
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
U mnie tylko jakby troszkę ciemniejsze parę włosków na linii brzuch-pępek ale na szczęście nie jest to jakoś mocno widoczne

Cytat:
A moje małe nic nie robi Już się zaczynam denerwować przed jutrzejszą wizyta.
Nie denerwuj się, wrócisz jutro z dobrymi wiadomościami i szczęśliwa po wizycie, zobaczysz

Cytat:
No i ja, u mnie jeszcze wcześnie (14tc, a z usg 15), ale już 3 lekarzy powiedziało mi, że łożysko mam na przedniej ścianie, więc mam na poczucie pierwszych ruchów jeszcze nawet z 5 tygodni... myślę, że nie będą to za to delikatne muśnięcia, a już konkretniejsze kopniaczki w mamine wnętrzności

Zmęczyłam się tym sprzątaniem ale już sporo za mną. Teraz lecę ogarnąć kuchnię, a potem wróci TŻ i pomoże mi w reszcie prac. A potem już tylko relax
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-05, 09:57   #950
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Dziewczynka częściej pozostaje dziewczynką, chłopcy się częściej zamieniają w dziewczynki. Tak słyszałam już od kilku lekarzy i sama doświadczyłam
Dzięki, własnie o to mi chodziło pewnie chlopaka lekarz widział dlatego nie chciał powiedzieć tlumaczyl, ze czesto wargi sa ukrwione i mogą przypimnać chlopca Lepiej poczekać

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2016-06-05 o 09:59
Stary 2016-06-05, 10:22   #951
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Hej, u mnie nuda, pewnie przeleżę cały dzień na balkonie z książką i telefonem, w przerwach coś jedząc. Może upiekę jakieś ciasto.
Siedzę sama, bo TŻ musiał być wczoraj w pracy i nie przyjechał.

Za to jutro jadę pobrać krew na konflikt płytkowy (dzięki za linka!) i do dermatologa, twarz mam w opłakanym stanie - wcześniej biegałam lekko przypudrowana, ewentualnie z podkładem mineralnym, a teraz... szpachla i kielnia. , jeszcze przydałoby się odwiedzić laboratorium, bo równo za tydzień mam wizytę kontrolną może maluch ujawni płeć.
Ciemnej linii na brzuchu nie zanotowałam, za to pojawiła mi się słaba linia mięciutkich blond włosków (z koncentracją na okolice pępka)

Na kruche paznokcie polecam takie coś https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...nokci-2x5.html to mnie ratowało w kryzysowych momentach, nic tak dobrze nie działało na moją płytkę i skórki.
Stary 2016-06-05, 10:48   #952
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
hop hop, jest tu kto??????
wizaz wam nie dziala czy jak?
jakie plany na dzis? ja bym sie gdzies wybrala tylko nie wiem gdzie, pewnie ruszymy do miasta bo co tu w chalupie robic. jedynie jesc
Dzien dobry! My dopiero wstalismy. Tz
byl do rana na rybach, a Daniel wstal o 7 i kolo 8 stwierdzil ze idzie jeszcze spac wiec i ja wrocilam do lozka. Teraz ja z tz wstalam a mlody dalej spi☺. Dzisiaj sie wybieramy kolo 13 do centrum na lunch i buty danielowi musimy kupic, jakies adidaski i sandalki a pozniej jedziemy do ikei ogladac rzeczy dla niemowlat i musze poduszke danielowi kupic i koc.

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Witam witam 😀
Ja dziś mam obiadek u mamusi i potem może jakiś spacer do parku z małą, wczoraj mieliśmy gości i ledwo żywa byłam wieczorem bo pół dnia sprzątanie, potem szykowanie żarcia itp.

Mam kurna straszny problem z paznokciami, jakiś czas temu były jeszcze super twarde, jak tipsy normalnie, a teraz tak się dziady rozdwajają że na milimetr nie można zapuścić no i lakier złazi zaraz z tych końcówek poszarpanych. A tak lubię mieć ładne pazurki 😢 to się wyżaliłam z rana😜

Piszę z telefonu-pozdro szejset
Moje paznokcie to tez jakies nieporozumienie.
KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 10:52   #953
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ależ miałam ciężką noc... Wyprosiłam kebaba u męża i żałuję tego do dziś, dopiero go oddałam rano, a w nocy się budziłam z bólem brzucha, nad ranem też. Ciężkie te pobudki mam i sny głupie. No ale tak to już jest. Właśnie leżę po zastrzyku i czekam aż ból przejdzie i aż minie 30 min od Letroxu, żebym śniadanie mogła zjeść. Potem się może wybierzemy na mszę z błogosławieństwem dla kobiet w ciąży, ale w sumie musiałabym już wstać i się szykować bo musielibyśmy wyjechać za 25 min a mi szykowanie się zajmuje i tak dłużej lenia mam nie z tej ziemi.

W Holandii to nie wiem...

To może być to!!!

Patrzyłam obie, ale nie widzę żeby mój brzuch miał się zmieścić w drugą i ładnie przy tym wyglądać, więc mnie pierwsza przekonuje

Skoro masz wybór, to super. Jakbym rodziła w moim w Wawie to bez koperty. W ogóle mi to potrzebny tylko mąż na sali on jest najlepszy do pomocy. Ale tutaj na miejscu jak mi przyjdzie rodzić to daj spokój.. Mam gdzieś czy to moralne czy nie. Wiem, że nie powinno tak być. Chciałabym żeby był cennik i żebym mogła mieć swoją położną. Ale najważniejsze jest dla mnie życie dziecka i jeśli ktoś się mną zajmie dobrze i będzie trzeba zapłacić to zrobię to, żeby nie stracić drugiego dziecka.

Ja mam cebuszkę do karmienia i śpię tylko z nią

Ja od razu jak Wiki zabrali to zanim poszłam na salę musiałam się umyć. Mąż ze mną poszedł, ale on był ze mną cały pobyt w szpitalu, na noc też. Chodził za każdym razem ze mną do łazienki, bo poród jest bardzo wyczerpujący i można zasłabnąć, a ja straciłam sporo krwi.

Ja to się chyba z nią urodziłam, odkąd pamiętam to ją mam

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Ja też mam całe życie, tylko delikatną. Moja córeczka też ma. W ciąży krecha mocno pociemniala i przedłużyła sie kawałek nad pępek. Teraz jeszcze nic się nie dzieje. Sutki też nie ciemnieja.

Edytowane przez jalouse
Czas edycji: 2016-06-05 o 10:53
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 12:06   #954
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Nigdy sama nie robiłam drożdżowych racuchów, ale w przepisie jest napisane, że mają rosnąć godzinę w ciepłym miejscu [COLOR="Silver"]

:
aaaaaaaaa, drozdzowych... bo dla mnie racuchy to tylko i wylacznie z ziemniaka, czyli placki ziemniaczane

Stary 2016-06-05, 12:14   #955
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
aaaaaaaaa, drozdzowych... bo dla mnie racuchy to tylko i wylacznie z ziemniaka, czyli placki ziemniaczane
Jeszcze można zrobić racuchy na sodzie i kwaśnej śmietanie, lub maślance, najlepsze
Stary 2016-06-05, 12:19   #956
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
U mnie tylko jakby troszkę ciemniejsze parę włosków na linii brzuch-pępek ale na szczęście nie jest to jakoś mocno widoczne

Nie denerwuj się, wrócisz jutro z dobrymi wiadomościami i szczęśliwa po wizycie, zobaczysz

No i ja, u mnie jeszcze wcześnie (14tc, a z usg 15), ale już 3 lekarzy powiedziało mi, że łożysko mam na przedniej ścianie, więc mam na poczucie pierwszych ruchów jeszcze nawet z 5 tygodni... myślę, że nie będą to za to delikatne muśnięcia, a już konkretniejsze kopniaczki w mamine wnętrzności

Zmęczyłam się tym sprzątaniem ale już sporo za mną. Teraz lecę ogarnąć kuchnię, a potem wróci TŻ i pomoże mi w reszcie prac. A potem już tylko relax
Oby oby, dzięki
To czekamy nadal na ruchy naszych maluszków
Nie mam pojecia, gdzie mam łożysko, gin nic nie mówiła. Muszę jutro o killa rzeczy zapytać

Ja też mam jakby więcej włosów na brzuchu, jak tak dalej pójdzie, to będę wyglądała jak małpa

Wróciliśny z dwugodzinnego spaceru nad rzęką, psie dziecko sie wtszalało a mi nawet trochę ból głowy przeszedł. Ogarne się i lecimy do ikei, popatrzymy na łóžeczka, bo mają tam normalne ceny. Wszędzie łóżeczka po 300-400 euro conajmnaiej. Skąd na to wszystko brać kasę

Potem sobie może pojedziemy na spóźnioną urodzinową kolację. W co tu się ubrać
Stary 2016-06-05, 13:04   #957
Betameta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Nie wiem jak, to wygląda po porodzie sn, ale z tego co widziałam, to kobiety normalnie chodziły do wc. Po cc, az do pionizacji położne myly pacjentki, zmieniały podkłady. Po pionizacji chodziłam sama do wc, tz pomógł mi przy prysznicu. Dziecko dostalismy na trochę na tego samego dnia, po pionizacji dostałam ja na dzień, na noc zabrali, następnej nocy mogłam sama zdecydować, czy dam radę, a ostatniej bez pytania została ze mną. Sama ja przewijalam, jak się pobrudzila, to przebieraly ja położne w szpitalne ubranka. Jak ktoś chcial, to polozne wyjasnialy jak przystąpić dziecko, bez problemów przynosiły mm. Ogólnie nie skakaly wokół nas i dobrze.
Wizyty w toalecie nie wyglądają kolorowo, bardzo często są zaparcia. Położne proponuje czopki, żeby załatwić się przed wyjściem ze szpitala. Nie wiem jak po sn, ale po cc, a właściwie po cewniku, pierwsza jedynka, też jest klopotliwa.

Ja mam taką poduszkę http://motherhood.pl/sklep/kojec-motherhood-2/
Szczerze, to mi się jakoś bardzo nie przydała. Nie było mi niewygodnie spać. Do karmienia wolałam zwykły jasiek. Teraz kupię taką http://www.lamillou.com/shop/kura-babci-dany
Dziewczyny na wątku podkładaly sobie pod brzuch jaska, ale ja nie próbowałam.
Jak działa ta kura? Będziesz podkładać tylko pod brzuch czy straszy też pomiędzy nogi? Bo ja będę chciała coś właśnie krótszego, bo śpię na poduszce ortopedycznej, więc pod głowę nic nie chcę i jak kupię takie długie np. I to będzie za długie. Co się nada pod sam brzuch i między nogi?
Betameta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 13:15   #958
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Betameta Pokaż wiadomość
Jak działa ta kura? Będziesz podkładać tylko pod brzuch czy straszy też pomiędzy nogi? Bo ja będę chciała coś właśnie krótszego, bo śpię na poduszce ortopedycznej, więc pod głowę nic nie chcę i jak kupię takie długie np. I to będzie za długie. Co się nada pod sam brzuch i między nogi?
Ona jest do karmienia. A do spania może kup prostą poduszkę, a nie w kształcie C, Nie będziesz musiała poskładać pod głowę.
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 13:18   #959
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Dla mnie ziemniaczane to ziemniaczane a racuchy to takie na słodko wyrośnięte a porpos zjadłabym ziemniaczanych z cukrem

Pattycjazuzanna zjadłabym i takich, ale tytejsza śmietana jest niesmaczna i inna od naszej, nie wiem, co by wyszło. A maślanka... muszę sprawdzić, czy jest i jak by się to po włosku nazywało. Poszukam!

Edytowane przez aleksandramaj
Czas edycji: 2016-06-05 o 13:20
Stary 2016-06-05, 14:02   #960
Listopadowaa
Zakorzenienie

Wstawiłam do klubu swoj brzuchol. Od paru dni widzę, że sie mocno powiekszył. Ja sama jakas większa jestem. Bluzki nawet opięte.
Mierzyłąm sobie swoje skienki i jedna za mała, drugia idealna a trzecia dobra ale rok temu ja skracalam. Wtedy byla za dluga a teraz jest za krótka i dupe mi widać Ale to tlyko podszewka i myśle coś doszyć, bo sukienka ma idealny krój na ciąże. Pozniej wstawie wam zdjęcia do klubu, bedziecie mogly ocenić

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

A tak w ogole to jak bylam w piatek na wizycie to gin pytał sie czy juz czuje ruchy dziecka. Powedzialam, że nie, ze to za wcześnie ale on nie zaprzeczył. Powiedział tylko ze z medycznej strony to dopiero w 18-20 tygodnia mozna poczuć. Odniosłam wrażenie, że dał do zrozumienia ze można troszkę s zybciej poczuć ruchy. Może u szczupłych osob jednak to możliwe Także myslę, ze może jednak uda sie wcześniej coś poczuć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości