|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn
A ja się witam z linea negra na brzuchu
![]() Mąż rano rozmawiając z Leosiem i przytulajac się do brzucha nagle odskoczyl i pyta co mi się stało w brzuch hehe a ja patrze a tam ciemna kreska od pępka wzdłuż do łona ![]() Myślałam, że robi się ta linia w późniejszej ciąży a tu zonk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#932 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn
Cytat:
Cytat:
![]() o, to tak jak u mnie z tymi paznokciami, samo przeszlo ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
a nawet nie pamietam kiedy mi sie w pierwszej ciazy zrobila |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Wtajemniczenie
|
W ogole wczoraj pojechalam na zakupy z tż. Lazilam po sklepie i nagle cos mnie zaczelo bolec, jakies pol godziny moj maly czlowieczek cos mi wbijał od środka w okolice pęcherza, tak bardzo ze ledwo szlam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() A ja się dzisiaj nudzę... TŻ cały weekend w pracy, samej mi się nigdzie nie chce ruszyć :/ co do paznokci to ja stosowałam przed ślubem odżywkę sally hansen złotą, ona niby jest przyspieszająca wzrost paznokcia, ale ja mam wrażenie, że również je wzmocniła, później miałam 3x hybryde, teraz zdjęłam i paznokcie znów w opłakanym stanie, także muszę odgrzebać odżywkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 | |
Wtajemniczenie
|
Dobry
![]() Ja się o 8.30 obudziłam, bo budzik zadzwonił. Ciekawe, do ktorej bym spała bez... ![]() Ja tej linea negra jeszcze nie mam. A propos brzucha to rośnie, muszę w końcu zacząć systematycznie amarować ten bębenek ![]() My dziś relaxxxz, mieliśmy jechać nad Gardę swietować zaleglą rocznicę, ale obydwoje jesteśmy padnięci po tych targach w Ukrainie. Pogoda się poprawiļa, więc wybierzemy się z psim dzieckiem na spacer nad rzekę ![]() Co to jest pionizacja, o której pisałyście wczoraj? ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#937 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja swojego malucha też jeszcze nie czuję wcale... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Zakorzenienie
|
Witam się i my ;-)
Ja na 11 na chwilę na zajęcia i też się zastanawiamy co robić popołudniu. W Gdyni niebardzo bo będzie szał ciał po tym że Arka weszła do ekstraklasy. Na razie Tż robi mi omlet :-D |
![]() ![]() |
![]() |
#939 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że niedługo poczujemy nasze dzidziusie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To co cały czas opisujesz to zwykła łapówa, czyli przestępstwo. Temat chyba na wyczerpaniu, i tak każdy zrobi według swojego widzimisię W belly mnie wczoraj napisało, że mam szansę w tym tygodniu, ale jakoś słabo w to wierzę. To chyba najczęściej dotyczy brunetek? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja miałam ochotę na racuchy, ale byłam zbyt głodna, żeby czekać godzinę aż urosną ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- A w którym tyg jesteš? Ja w 19 i to moja pierwsza ciąża. Mnie wszyscy uspokajają, że to bardzo wcześnie. Jutro gin zapytam. Edytowane przez aleksandramaj Czas edycji: 2016-06-05 o 08:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#942 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak masz łożysko na przedniej ścianie, to ruchy będą odczuwalne później |
|
![]() ![]() |
![]() |
#943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Zakorzenienie
|
Teściowa to ma zawsze wyczucie.... Ja po prysznicu włosy do zrobienia a ona się wprasza na kawę... :-/
|
![]() ![]() |
![]() |
#945 | |
Wtajemniczenie
|
Nigdy sama nie robiłam drożdżowych racuchów, ale w przepisie jest napisane, że mają rosnąć godzinę w ciepłym miejscu
![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry !
Ja zrobiłam na śniadanie pancakes, na proszku nie musiałam czekać aż wyrosną. Znalazłam parę truskawek w ogródku. Zrobiłam sosik owocowy, zblendowałam kiwi, banana, brzoskwinie i truskawki ![]() A wczoraj byłam na korowodzie i jak zobaczyłam takie przedszkolaki w przebraniach zabek czy truskawek to aż łezka mi sie zakręciła, słodkie maluchy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#947 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po ciąży utrzymywała mi się około rok i mocno mnie to denerwowało ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
![]() |
#948 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Ależ miałam ciężką noc... Wyprosiłam kebaba u męża i żałuję tego do dziś, dopiero go oddałam rano, a w nocy się budziłam z bólem brzucha, nad ranem też. Ciężkie te pobudki mam i sny głupie. No ale tak to już jest. Właśnie leżę po zastrzyku i czekam aż ból przejdzie i aż minie 30 min od Letroxu, żebym śniadanie mogła zjeść. Potem się może wybierzemy na mszę z błogosławieństwem dla kobiet w ciąży, ale w sumie musiałabym już wstać i się szykować bo musielibyśmy wyjechać za 25 min a mi szykowanie się zajmuje i tak dłużej
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#949 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i ja, u mnie jeszcze wcześnie (14tc, a z usg 15), ale już 3 lekarzy powiedziało mi, że łożysko mam na przedniej ścianie, więc mam na poczucie pierwszych ruchów jeszcze nawet z 5 tygodni... myślę, że nie będą to za to delikatne muśnięcia, a już konkretniejsze kopniaczki w mamine wnętrzności ![]() Zmęczyłam się tym sprzątaniem ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2016-06-05 o 09:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Wtajemniczenie
|
Hej, u mnie nuda, pewnie przeleżę cały dzień na balkonie z książką i telefonem, w przerwach coś jedząc. Może upiekę jakieś ciasto.
Siedzę sama, bo TŻ musiał być wczoraj w pracy i nie przyjechał. Za to jutro jadę pobrać krew na konflikt płytkowy (dzięki za linka!) i do dermatologa, twarz mam w opłakanym stanie - wcześniej biegałam lekko przypudrowana, ewentualnie z podkładem mineralnym, a teraz... szpachla i kielnia. ![]() ![]() Ciemnej linii na brzuchu nie zanotowałam, za to pojawiła mi się słaba linia mięciutkich blond włosków (z koncentracją na okolice pępka) ![]() Na kruche paznokcie polecam takie coś https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...nokci-2x5.html to mnie ratowało w kryzysowych momentach, nic tak dobrze nie działało na moją płytkę i skórki.
#952 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
byl do rana na rybach, a Daniel wstal o 7 i kolo 8 stwierdzil ze idzie jeszcze spac wiec i ja wrocilam do lozka. Teraz ja z tz wstalam a mlody dalej spi☺. Dzisiaj sie wybieramy kolo 13 do centrum na lunch i buty danielowi musimy kupic, jakies adidaski i sandalki a pozniej jedziemy do ikei ogladac rzeczy dla niemowlat i musze poduszke danielowi kupic i koc. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#953 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez jalouse Czas edycji: 2016-06-05 o 10:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#955 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#956 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To czekamy nadal na ruchy naszych maluszków ![]() Nie mam pojecia, gdzie mam łożysko, gin nic nie mówiła. Muszę jutro o killa rzeczy zapytać ![]() Ja też mam jakby więcej włosów na brzuchu, jak tak dalej pójdzie, to będę wyglądała jak małpa ![]() Wróciliśny z dwugodzinnego spaceru nad rzęką, psie dziecko sie wtszalało a mi nawet trochę ból głowy przeszedł. Ogarne się i lecimy do ikei, popatrzymy na łóžeczka, bo mają tam normalne ceny. Wszędzie łóżeczka po 300-400 euro conajmnaiej. Skąd na to wszystko brać kasę ![]() Potem sobie może pojedziemy na spóźnioną urodzinową kolację. W co tu się ubrać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#957 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#958 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Pattycjazuzanna zjadłabym i takich, ale tytejsza śmietana jest niesmaczna i inna od naszej, nie wiem, co by wyszło. A maślanka... muszę sprawdzić, czy jest i jak by się to po włosku nazywało. Poszukam! ![]() Edytowane przez aleksandramaj Czas edycji: 2016-06-05 o 13:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Zakorzenienie
|
Wstawiłam do klubu swoj brzuchol. Od paru dni widzę, że sie mocno powiekszył. Ja sama jakas większa jestem. Bluzki nawet opięte.
Mierzyłąm sobie swoje skienki i jedna za mała, drugia idealna a trzecia dobra ale rok temu ja skracalam. Wtedy byla za dluga a teraz jest za krótka i dupe mi widać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- A tak w ogole to jak bylam w piatek na wizycie to gin pytał sie czy juz czuje ruchy dziecka. Powedzialam, że nie, ze to za wcześnie ale on nie zaprzeczył. Powiedział tylko ze z medycznej strony to dopiero w 18-20 tygodnia mozna poczuć. Odniosłam wrażenie, że dał do zrozumienia ze można troszkę s zybciej poczuć ruchy. Może u szczupłych osob jednak to możliwe ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:11.