|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3751 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Ja dziś intensywnie (hhak na moją ciaze w ostatnim czasie). Od rana trochę roboty przed kompem (oberwalam od Bobo za to), naleśniki na obiad, truskawki w słoiki, teraz muszę sie ogarnąć i czekan na męża. Jedziemy na chwilę do pracy, potem obi (bo mam kwiatki na balkon), apteka, szkola rodzenia, odebrac laktator, moze wpadniemy do teściów.
---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
Ciekawe kiedy temat łóżeczka powróci, bo chyba nie wiedzą ze juz jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3752 |
Zakorzenienie
|
A jeszcze Wam powiem że materacyk to mi rodzice w żartach wypominają bo kupili mi taki z morskiej trawy jak byłam malutka, no wtedy to było coś
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Juz sie przyzwyczaiłam do obojętnosci mojej rodziny. tesciowie tez nie wykazują wielkiego zainteresowania. Co tam kogokolwiek obchodzi nowy członek rodziny pfff. ![]() Lepiej wrzucic na luz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3755 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Talantea, ja się ostatnio strasznie przewrażliwiona zrobiłam i coś, co mnie tylko trochę wkurzało (właśnie to, co robią prawie non stop moi rodzice), na chwilę obecną traktuję jako dramat i jestem na nich tak cięta, że do porodu zdążę im tętnice powygryzać... Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2016-06-08 o 11:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3756 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() u mnie też takie poglądy jeśli chodzi o kp i inne sprawy związane z dziećmi..szczególnie po stronie teściowej ![]() właśnie też chciałam jakąś dziewczyne znaleźć z dojazdem do klientki na pedicure,ale nie mam żadnego namiaru proszę (tylko nie przyjmuję reklamacji z uwagi na przyrost kg): ![]() Cytat:
![]() może wege krupnik z kaszą jaglaną/wiosenna zupa jarzynowa/zupa z soczewicy/krem z kalafiora? świetnie,że możesz się skonsultować z innym lekarzem..oby przyniosło to efekty.. śliczne rzeczy..te chmurki i gwiazdki sa przepiękne.. Cytat:
ja nie kupuję 50 mi szwagierka przyniosła własnie dwie paczki pampersów - 1 i 2 , bo jej córcia juz wyrosła a jest z końca marca..bardzo szybko rosną te dzieciątka.. Cytat:
![]() trzymam bardzo mocno.. daj znac po.. Cytat:
szkoda,że tak reagują bliskie osoby..byłoby mi bardzo przykro.. moja babcia ostatnio całowała zdjęcie USG naszej córci..a reszta zawsze chlipie jak widzi ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3757 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na szczeście moja mama nadrabia ![]()
Zuzia - 29.07.2016 19:01 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() LunaLov, co do leżenia - męczę się na chwilę obecną, jakbym miała 100000 lat, nigdy nie lubiłam wysokich temperatur i w ciąży odczuwam to jeszcze bardziej, czego oczywiście nikt nie pojmuję. Ale spoko, w ramach wyrozumiałości - jutro jadę dziadkowi ogród podlewać, skromne 6000 mkw warzywek i drzewek. Spoko, uwielbiam upały, na pewno będę się super czuć. Mam nadzieję, że mu tam na ryj padnę (ale tak, żeby się młodemu nic nie stało), żeby ich wszystkich postraszyć. Chociaż w sumie pewnie zamiast na strachu skończyło by się na tym, że miałabym objechaną dupę, jaka to ja delikatna jestem. Chociaż biorąc pod uwagę, że jadę z TŻem (będą dziadkowi dach na garażu demolować), to TŻ mnie usadzi na ławce i powie, że mam na tyłku siedzieć, a nie łazić i udawać, że się dobrze czuję, bo wszyscy tego oczekują. Czekam tylko, aż porzeczki zaczną się u dziadka do rwania, zapewne będę wołana i będzie bunt w całej rodzinie, jak odmówię. Tak więc Twoja teściowa tak wyrozumiała jak moja familia, nie zazdroszczę. Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2016-06-08 o 11:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3759 |
Zakorzenienie
|
ale to niekoniecznie obojętność..może przezorność? ostrożność? taki sposób radowania się? oczekiwania?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3760 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Obawiałam się pierwszej nocy z Esikiem, ale mnie miło chłopak zaskoczył ![]() ![]() ![]() ![]() Oprócz tego nic nowego. Ale chyba Tosia urosła, bo jej kopniaki są zdecydowanie mocniejsze ![]() Wczoraj wieczorem miałam problem ze zdjęciem pierścionka i obrączki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Super, że rzeczy dostaniecie ![]()
![]() |
#3761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oni zwykle sie tak bardzo nie interesują tym co u mnie sie dzieje, teraz tez nie przejawiają wiekszego entuzjazmu. Siostra powiedziała ze nie interesują jej dzieciece tematy bo ona nie lubi dzieci. Sama ma syna ![]() Mozliwe, ze nieco to sie zmieni jak Maks juz bedzie na swiecie, ale niczego nie oczekuję. TZ nawet mówi, zebym sie nie nastawiała bo pewnie bedzie tak jak zwykle, czyli olewka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3762 |
Zakorzenienie
|
To ja miałam poczucie ze jestem inkubatorem. Kiedy wizyta, jaki lekarz, czemu ten a nie inny, czemu usg tutaj, a ktos robił tam, a jak wyniki a czemu to i tamto. Poskarzylam sie mężowi, chyba cos z tym zrobił (albo teraz wypytuja jego) bo ja mam spokój.
A z wozkiem podejrzewam ze chodzi też o to , ze ini jakis znaleźli. No super boski, braliby, no juz by wzieli ale stwierdzili ze nas zapytają. Jak zapytałam o cos tam, to nie wiedzieli czy to ma ale super jest. No spoko, obejrzeliśmy na stronie producenta, rzeczywiście mógłby być. Ale jeszcze wczesniej powiedzialam mezowi, ze zadnego kupiwania wozka w ciemno, bo to ja zostaje z cdzieckiem w domu. To ja będę do południa z nim spacerowac. I to nie bedzie powrweze dziecko i pierwszy wózek i on ma mieć to, to i to. Facet przysłał zdjęcie i okazało sie ze wozek jest różowy. Nawet mo maz nie pokazał, powiedział tylko, ze jest różowy (a wg opisu mial male różowe wstawki). Jak odebraliśmy swój to teśc tylko zapytał czy ma takie kółka jak chciałam i całą resztę. No ma, szukaliśmy z konkretnym wyposazeniem i na inne nie zwracalismy uwagi. |
![]() ![]() |
![]() |
#3763 |
Raczkowanie
|
Pierniku te drożdzówki... omom całą blachę bym wszamała
Ja nie kupuję ciuszków na 50cm, teraz Mała już mierzy 42 więc myślę że w ponad 2 mce urośnie te ok 16 cm. A jak jednak będą potrzebne to na bieżąco TŻ będzie szukał. Ja w sumie ubranka/wózek/kocyki/śpiworki/łóżeczko/wanienke dostałam. Nam zostało zakupić kosmetyki, materacyk i fotelik. Moja mama zakupiła parę drobnych rzeczy typu ręczniczki kocyk, jeden kocyk sama zrobiła, pieluchy, parę ciuszków. Po porodzie moi rodzice się do nas wybierają żeby pomóc (1500km) więc sądzę że wtedy też coś przywiezie. a teściowie luz ... ale u nich to już chyba z 10 wnuk/wnuczka więc chleb powszedni :p Edytowane przez gosiaczkam Czas edycji: 2016-06-08 o 12:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3764 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
w sumie to ja tez dostałam dużo rzeczy,nie wspomniałam o tym,ale to spadkowe po dzieciach w r-nie.. łóżeczko, gondola,fotelik ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twoje wypieki wyglądają rewelacyjnie! ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3766 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem mnie zastanawia czy tacy ludzie robią to specjalnie czy mają po prostu taki charakter... Cytat:
![]() Cytat:
Skończyło się na tym, że teściowie zrobili nam przelew w dniu, kiedy jechaliśmy zamawiać wózek i w zasadzie niewiele do niego byśmy musieli dołożyć... ale ja właśnie wolę coś takiego niż tłumaczyć się z zakupów. Moja mama co prawda nakupowała sporo rzeczy, ale też dzwoniła, że zrobiła nam przelew "na wózek", pomimo że wózek kupiony ![]() Cytat:
![]() Ja sobie dzisiaj w większości poleguję, ale tak się zastanawiam czy mąż będzie bardzo krzyczał, gdy złapię za odkurzacz... ![]()
![]() |
#3767 | |
Zakorzenienie
|
dokładnie
moje będą tak dopiero wyglądać.. Cytat:
http://www.mojewypieki.com/przepis/d...mi-i-kruszonka mój by pewnie nie zauważył,że odkurzyłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3768 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny macie jakieś artykuły, blogi cokolwiek do poczytania o tym jedzeniu podczass karmienia piersią? Bo właśnie poruszylam temat z moją mamą i faktycznie widze, że "buleczka pszenna z masełkiem" a z szyneczka nie może być? "no nie wiem to musi być jakaś chudziutka i DOBRA szyneczka". A że jestem zielona w temacie to się chętnie dokształce ![]() Świniaczku może to samolubne ale ja doszłam do wniosku, że jak sama o siebie nie zadbam to nikt się mną nie zaopiekuje. TŻ niestety nie ma pojęcia co mi wolno a co nie, tzn orientuje się mniej więcej i stara się ale podejście jego mamy ma na niego spory wpływ i no raczej mi nie nadskakuje... podchodzi do tej ciąży jakby zadaniowo. Dlatego sama dbam o to co podnosze, robie, i jak dlugo odpoczywam. I ty też nie rób z siebie siłaczki nie rwij się do pracy ponad siły bo może byc wszystko ok ale jak odpukać nie będzie? Daruj sobie to podlewanie w pełnym słońcu ![]() A i jeszcze wam napisze że ja zaczynam już wizyty co 3 tyg.
Zuzia - 29.07.2016 19:01 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3769 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a te ręczniczki skąd? Ja za 2 tyg. wybieram się do Łodzi do Smyka.. bo u mńie w mieście nie ma ![]() Cytat:
![]() Od wczoraj kopie tak mocno, jak zwykle o 'stałych' porach ![]() ![]() Ja ńie kupuje rozm. 50, bo 56 wydają się już maleńkie ![]() Cytat:
![]() Daj znać co i jak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Zawsze nosiłam obrączkę z pierścionkiem na jednym palcu.. Od jakiegoś czasu pierścionek już zdjęłam, bo tez ledwo ściągałam ![]() ![]() Dzisiaj na obiad serwuję coś lekkiego i na słodko.. kakaowe naleśniki z serkiem homogenizowanym, truskawkami i bananem ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupię składniki na te bułeczki to może jutro albo pojutrze zrobię ![]()
![]() |
#3771 |
Rozeznanie
|
Odnośnie przesądów związanych z karmieniem to ostatnio mi mama mówiła że jak urodziła mojego brata a potem mnie to lekarz jej kazał odciągać siarę i wylewać bo to jest niedobre dla dziecka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3772 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3773 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a z blogów na pewno http://www.hafija.pl/ i chyba tu jeszcze coś było http://mataja.pl/ Jadę do dentysty! trzymajcie kciuki :P
![]() |
#3774 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może właśnie taką narzutkę dokupię. ![]() Na 50 nie planuję, jakby była taka potrzeba, to w szpitalu ubranka mają być dostępne (o ile tam będę rodzić, bo chodzi mi po głowie zmiana wyboru szpitala), a można na szybko dokupić takie malutkie w minimalnej ilości i patrzeć jak dorasta do reszty już zgromadzonej. ![]() Cytat:
![]() Przykre z takim niedostatkiem zainteresowania... A co do różowych ciuszków to po domu może się przydadzą. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co kupiłaś fajnego? Cytat:
![]() Umówiłam się z tą lekarką na wtorek, nie zaszkodzi skonsultować, bo ciężko mi to idzie. :P A nie wiadomo czy ta z przychodni taka dobra merytorycznie... Ta zrobiła na mnie pozytywne wrażenie przez telefon, no i tata do niej chodzi. Te bułeczki wyglądają super! Cytat:
![]() Obiadek będzie na pewno pyszny! |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3775 |
Zadomowienie
|
Hahaha ale sie uśmiałam... doktorek dzisiaj był jakoś wyjątkowo uśmiechnięty i żartobliwy
![]() ![]() Powiedział tak - szyjka miękka i krótka ale nie ma naporu. Zmierzyliśmy - wyszło, ze 2,7 (2tyg temu 3cm) ale kazał mi sie nie stresować i załóżmy ze jest tak samo. Pochwalił mnie za wyniki - żelazo jeszcze niskie ale mówił ze to dopiero za miesiąc będzie widać różnice. Mała wazy ok 1300g czyli tez za dużo nie urosła. Badał serduszko i wszystkie parametry - wszystko ok. Mam cudne zdjęcie - jak sie doktorek określił - artystyczne zrobił ![]() ![]() Pytałam czy liczyć ruchy powiedział tak - zamęczył sie pani. To tylko w książkach tak pięknie wyglada w rzeczywistości niekoniecznie. I ogólnie powiedział ze nie jest gorzej i ze ma być tak samo za dwa tygodnie. Powiedział mi ze chcialby żebym była za trzy tygodnie ale jego akurat nie ma i czy chce za 4 czy za 2 no ale ja za 4 nie wytrzymam :P wiec idę za dwa i mam zrobić wtedy ktg przed wizyta. Wiec ogólnie pozytywnie... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3776 |
Zakorzenienie
|
Muszę sie pochwalić. Dostanę Maternity Allowance
![]() superhuman fajnie, ze wszystko jest ok ![]() Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-06-08 o 14:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3777 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Brawo, fajnie ze sie udało ![]() Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
Pozytywna wizyta ![]() Wysłane za pomocą magii |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3778 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też bym wybrała 2 tygodnie, a nie 4, teraz prawie 4 mam czekać i już bym baaardzo chciała iść, normalnie miałabym wizytę dzisiaj, ale lekarz ma urlop. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3779 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() TŻ stara się nadrobić, bo wie, że nie lubię być olewana, a widzi, jak wygląda sprawa odkąd jestem w ciąży - tak jak zawsze Ania to, Ania tamto, wszyscy coś ode mnie chcieli i ciągle o coś pytali, tak teraz jestem traktowana jak trędowata ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3780 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To super ![]() A do mnie dzisiaj kadrowa dzwoniła czy nie chce przystąpić do ubezpieczenia bo podobno mąja jakieś zmiany i znieśli okres karencji i za urodzenie by mi wpadło tez trochę grosza. Także tez sie ucieszyłam. Ma sie dowiedzieć i dać mi znać Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.