Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-08, 20:32   #2101
haneczkab92
Ania

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Położna dzisiaj u mnie była. Ważyła małą i okazało się, że przez tydzień Laura przybrała tylko 70g. Mam się narazie nie martwić, bo w szpitalu była dokarmiana a od wyjścia jest tylko na piersi, więc mogło być tak, że załóżmy przez dwa dni waga stała w miejscu i ruszyła dopiero później. Poza tym jednak przybrała, a nie schudła czy stoi w miejscu. Jeśli za tydzień sytuacja się powtórzy to wtedy raz dziennie mm.
A jednak mam popsuty humor. Laura bardzo ładnie je, pokarmu nie mam jakoś mega dużo, ale małej spokojnie wystarcza, więc myślałam, że przybierze więcej.
Spokojnie! dziewczyny napisały już co miały napisać nie masz się co martwić głodne dziecko- da znać

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
My tez mamy maly problem, bo Zuzia ma taka mala narosl nad tyleczkiem. Taki jakby ogonek. I na razie nie ma powodu do paniki, ale jednak trzeba bedzie to usunac i zbadac. Bo nie wiadomo czy to tylko sama skora czy cos powazniejszego. Czy bedzie rosnac razem z mala czy nie. No i wiadomo jak to u dziewczynki , nawet jesli nie jest to nic groznego to jednak jest defekt estetyczny.
No i przy przewijaniu zawsze sie boje ze moze to ja boli czy cos

Bartek tez ma znamie od urodzenia- naczyniaka na wysokosci na ktorej zaczynaja sie zebra po prawej stronie. Ale pomalutku mu zaczyna zanikac sam. Jesli do wieku szkolnego nie zniknie sam to mamy rozwazyc laserowe usuniecie. To w razie czego na pewno lagodniejsze rozwiazanie niz usuwanie chirurgiczne takiej narosli
Oj;/ no ale faktycznie, nie ma co panikować- tylko obserwować będzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Ważne, że przybiera na wadze! Gorzej jakby tak jak piszesz zmalała lub stała w miejscu, więc się nie martw

Za to moja Kinga codziennie przybiera 40-70 gr, ale to na moim mleku:O mm albo dajemy raz dziennie albo wcale, zależy czy mam pokarm. I glodomor sam się dopomina. Też się zastanawiam czy to nie za dużo, ale przecież ona miała ledwo ponad 2 kg jak się urodziła, więc chryba nadrabia. Jej najniżsZa waga po urodzeniu to 1740 A dziś waży już 2550
Brawo! musi nadrobić wagę przecież!

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Gratulacje! To szybko się uwinęłaś

Aaaa, u mnie z tą zgagą w ciąży się za bardzo nie sprawdziło, bo Marysia ma bardzo mało włosków, na dodatek blond, to już w ogóle nie rzucają się w oczy
Jeszcze z takich ciekawostek, to leżę na sali z babeczką, która urodziła czwarte dziecko - czwartego syna Chciała córeczkę, ale nie pykło A obok mnie leży dziewczyna, która urodziła SN córeczkę o wadze 4200 Nie wiem jak ona to zrobiła - jak ja ledwo marysiowe 3800 wycisnęłam
Zdjęcie poprosimy tak w ogóle jakby co!!

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Ja nie mialam zgagi w zadnej ciazy- Bartek urodzil sie praktycznie lysy, Zuzanka ma troche wloskow. Wiec to chyba jednak mit

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Pozwolili mi juz normalnie jesc
Ciesze sie jak glupia

A i rana po cc mnie swedzi. Mamusie po cc mialyscie tak?
Jeszcze nie bylo obchodu, ale na pewno zapytam

Zuzia spi juz prawie 2 godz. Bidulka nameczzyla sie troche, strasznie marudna dzis od rana byla. Po poludnii zaczela okropnie plakac. Najpierw myslalam ze moze glodna czy mokrego pampersa ma. Ale pampers zmieniony, cyca nie chce i placze.
Pozniej skumalam ze jej placz jest polaczony z puszczaniem baczkow. Az cala czerwona sie robila teraz chyba jej ulzylo w koncu
Mnie teraz swędzi cały czas praktycznie, no ale ja już sporo po cc. W każdym razie w szpitalu też mnie swędziała- lekarz kazał po prostu nie drapać
Jak swędzi to ponoć się goi
Biedna Zuzia dobrze,że już lepiej kruszynce

Moja też co chwilę dziś się pręży, próbuje puścić bąka i średnio jej wychodzi.. zaczęłam jej dawać espumisan, więc mam nadzieję,że zadziała.

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Madzius mnie teraz rana po cc swedzi, ale u mnie 15doba. Szwy się rozpuscily, teraz w kapieli mi strupki odchodząbrzuch dalej na dole napięty mam, ale spadł nie wygladam już jak bym była w 6miesiącu ciąży
Do mnie położna 2 razy przyszka ale bez wagi... wydaje Nam się, że Hania przybiera bo je moje mleczko i mm jak mojego mało. Też jak widzę, że głodna, wydziera się i łapki wkłada do buzi to daję jeść czasem 100ml potrafi zjeść. Teraz tak myślę czy ona się nie przejada, ale ulewac troszkę się zdarza ale nie notorycznie. Kupy wg położnej zdrowePołożna plesniawki w buziaku zobaczyła jutro idziemy do pediatry, oczko dalej ropieje te kanaliki chyba ma zatkane.
Dziś kolejna samodzielna kąpiel Hania w wodzie jest bardzo grzecznac robi takie wielkie oczy, otwarte na oscierz Myślę, że będziemy z nią od razu chodzić na basen

Weronika dobrze, ze córeczka przybiera na wadze

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Na pewno nie za dużo! przecież nie przetrzymasz dziecka nie wiadomo ile z jedzeniem! a jeszcze jak nie ulewa, to znaczy że zjada tylko ile trzeba!
Moja też sporo potrafi zjeść

Dziewczyny jak stosować ten espumisan? w ulotce jest napisane że 5-10 kropel u niemowląt przed każdym karmieniem.
Jak Wy stosowałyście?- te które używały??

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 20:56   #2102
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
To prawda, dziewczyny są dla nas łaskawe ostatnio
:p

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
Wiecie co musze przystopowac z tym forum naszym bo jak tak co chwile ktos rodzi to ja tez bym juz strasznie chciala a je przeciez z konca jestem i to wieki jeszcze potrwa.ciesze sie wami a jednoczesnie za bardzo nakrecam.czop juz wyszedl bo juz nic nie leci od wczoraj.a ktg jest po prostu frustrujace dla mnie.z dzieckiem ok wiadomo ale skurczykow to zadnych.wizyta 15.06 i znow pewnie uslysze ze nic sie nie dzieje.....

tak, jak pisaly dziewczyny, nie znasz dniia ani godziny

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
7.06.16 urodziłam SN Oliwke. 55cm 3420 g. Poród trwał 3 godz, trochę pod prysznicem na piłce, trochę na boku i znów na piłce tylko już na sali, skończyłam bokiem. Nie ma się czego bać, trochę bolało ale jak słyszy się płacz własnego dziecka żadnego bólu już się nie pamięta. Mąż był że mną cały czas.
Nie ma nic piękniejszego na świecie jak narodziny własnego maleństwa.

Gratuluję wszystkim mamusiom i trzymam kciuki za oczekujące, abyście miały conajmnie tak lekko jak ja.

!Gratulacje!! Jak się macie?

Cytat:
Położna dzisiaj u mnie była. Ważyła małą i okazało się, że przez tydzień Laura przybrała tylko 70g. Mam się narazie nie martwić, bo w szpitalu była dokarmiana a od wyjścia jest tylko na piersi, więc mogło być tak, że załóżmy przez dwa dni waga stała w miejscu i ruszyła dopiero później. Poza tym jednak przybrała, a nie schudła czy stoi w miejscu. Jeśli za tydzień sytuacja się powtórzy to wtedy raz dziennie mm.
A jednak mam popsuty humor. Laura bardzo ładnie je, pokarmu nie mam jakoś mega dużo, ale małej spokojnie wystarcza, więc myślałam, że przybierze więcej.

kochana, przybrała, nie spadla! Igi tydzien od wyjscia nic nie przybral, a przez kolejne dwa dochodził do wagi urodzeniowej. Naprawde ważne ze przybiera,

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Kasia gratulacje

Pikpik ja też z końca. Mimo że tyle porodów to modle się by jeszcze tydz posiedział. Jeden wcześniak w domu mi wystarczy.

Elaine najnowszą część cros'a day sylvia

Ja mam wizytę na 14go.

co to w ogole za rodzaj? Typ?

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
VERONiQUE u nas trochę podobna sytuacja. Wczoraj była położna i okazało się, ze mały spadł z wagi około 600g. Mi się nie chce w to wierzyć bo od urodzenia zjadał po 50ml mm a większość noworodków zjada polowe z tego. Od 2 dni jesteśmy tylko na moim mleku. Jutro przyjdzie i będzie go znowu ważyła.
I tez mamy żółtaczkę. Ale nie wiedziałam, ze powinien jeść co 2 godziny. Nam mówili, żeby nie przekraczać 4godz.

600g duzo - troche to az dziwne. Na kp przez pierwszy miesiac najlepiej co 2h max 3h wybudzac i karmic. Szczegolnie też jak zoltaczka jest, bo wtedy malenstwo samo sie rzadko budzi.

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Ważne, że przybiera na wadze! Gorzej jakby tak jak piszesz zmalała lub stała w miejscu, więc się nie martw

Za to moja Kinga codziennie przybiera 40-70 gr, ale to na moim mleku:O mm albo dajemy raz dziennie albo wcale, zależy czy mam pokarm. I glodomor sam się dopomina. Też się zastanawiam czy to nie za dużo, ale przecież ona miała ledwo ponad 2 kg jak się urodziła, więc chryba nadrabia. Jej najniżsZa waga po urodzeniu to 1740 A dziś waży już 2550
Pięknie, ksiazkowo przybiera! kp nie przekarmisz.

Moja polozna tez nie miala wagi. Takze za dwa tygodnie sprawdze. Chyba ze dotra do przychodni wagi skladane, bo niby juz zamowioone. Ale tym razem jakas spokojna jestem.

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Jutro muszę umowic Gabi na usg bioderek, bo z tego co pamietam terminy koszmarne 3lata temu byly i w rezultacie prywatnie poszlismy. Musze tez deklarację na pediatre wypelnic. I siebie do endo umówić a męża na odczulanie.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 20:59   #2103
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Wróciłam po całym dniu nieobecności a tu tylko tyle napisane???
Gdzie reszta? Rodzicie?
Cytat:
Chudziaszek jak ja Ci zazdroszczę wycukrowanej bożeny! Jak tym razem było? Mniej bolało niż za pierwszym razem??
Powiemm Ci że bolało dużo mniej i trwało tylko 15min. Włosy które po tym odrastają są zupełnie inne - bardziej takie jak na głowie cieńsze i miększe i jest ich mniej. Ja jak mi syn czasowo pozwoli to chyba zostane przy tej metodzie
Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
W piątek mam jechac na ktg
Soffinka na pewn o niebawem się wszystko rozkręci, W końcu to dopiero dwa dni po terminie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Ja też zazdroszczę dziewczynom, którw już mają przy sobie dzieciątka...
Ja w poniedzialek szlam na wizytę ustalac termin cc i juz byłam cała szczęśliwa, że to już blisko a tymczasem doktorek stwierdził, że nie ma się co śpieszyć i pewnie poczekamy do terminu... Z jednej strony lepiej, że Młoda rośnie w brzuchu i dojrzewa sobie w spokoju ale we mnie się samolub obudził
Może zacznie się samo wczesniej...
Mi się spieszyło do czasu wyznaczenia terminu CC - teraz jakoś mi się mniej spieszy Jeszcze bym chciała się nacieszyć tą ciążą, bo bardzo lubię ten stan i lubię czuć moje dziecko w brzuchu. Tak, że ja tam mogę jeszcze poczekać
Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
7.06.16 urodziłam SN Oliwke. 55cm 3420 g. Poród trwał 3 godz, trochę pod prysznicem na piłce, trochę na boku i znów na piłce tylko już na sali, skończyłam bokiem. Nie ma się czego bać, trochę bolało ale jak słyszy się płacz własnego dziecka żadnego bólu już się nie pamięta. Mąż był że mną cały czas.
Nie ma nic piękniejszego na świecie jak narodziny własnego maleństwa.

Gratuluję wszystkim mamusiom i trzymam kciuki za oczekujące, abyście miały conajmnie tak lekko jak ja.
GRATULACJE
Mega szybki poród i słuszna waga Oliwki. Brawo Kasiu
Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Gratulacje! Szybciutko poszło jak na pierwszy poród

Widzę, że już mamy więcej rozpakowanych mamuś niż w dwupaku, szybko to idzie Ja też z jednej strony chciałabym już przytulić swoje dzieciątko, ale z drugiej to dopiero drugi dzień mam ciążę donoszoną i wolałabym dotrwać do planowanej cc, bo gdyby wypadło coś nagle to nie mam pewności, że mój lekarz dałby radę przyjechać.
Miałam Ci pisać właśnie, żew chyba się n ie spotkamy na Ujastku skoro ja mam termin 15.06 a Ty 21.06 ale zobaczymy - jak by się wcześniej coś u Ciebie zaczęło to pisz -będę Ci trzymać miejsce
Cytat:
Veronique spokojnie - mała ładnie je, twój pokarm jej wystarcza i przybrała. Zobaczysz za tydzień że na ważeniu będzie dobrze

Mąż był na delegacji w Czechach - właśnie wcinam Studencką
Stary 2016-06-08, 21:05   #2104
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Dajemy Bebilon pro futura 1. U mnie też trzyma butelkę rączkami a jak widzi butelkę to nerwowa macha rączkamiGlodomor z niej mały

A Ty jakie mleczko dajesz?

My dla wcześniaków nestle pre nan
Stary 2016-06-08, 21:11   #2105
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Mąż był na delegacji w Czechach - właśnie wcinam Studencką
Jak dla mnie za słodka ale myślę że bym mogła zjeść z 5 lat temu płaciłam za nią 5 zł w Cieszynie

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

aaa wiem o co miałam Was Mamuśki zapytać - brałyście do szpitala swoje butelki do karmienia

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 21:18   #2106
Madzia9999
Zakorzenienie

Haneczkab a Twoja Hania płacze jak ma problem z gazami i kupa? U mnie czasem się pręży, przeciaga i mruczy daję radę tylko teraz nie wiem czy coś działać czy sams sobie z tym mała daję radę.

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 21:21   #2107
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Haneczkab a Twoja Hania płacze jak ma problem z gazami i kupa? U mnie czasem się pręży, przeciaga i mruczy daję radę tylko teraz nie wiem czy coś działać czy sams sobie z tym mała daję radę.

a masaż brzuszka,uginanie i podciąganie nóżek nic nie pomaga?

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Maja bardzo aktywna po truskawkach będę jadła do ostatniego dnia

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-08, 21:25   #2108
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Chudziaszek o ja bym zjadła studencką
Jakiś czas temu widziałam je w biedronce

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 22:04   #2109
fiazo
Zakorzenienie

Mnie rana po cc nie swędziała

Czekolada studencka mmmmmm

W szpitalu mają butelki z mlekiem przygotowane. Bynajmniej u mnie tak było 3 lata temu.

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Pada u mnie deszcz, mam nadzieje że wypada sie przez noc i jutro ladnie będzie.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 22:07   #2110
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie za słodka ale myślę że bym mogła zjeść z 5 lat temu płaciłam za nią 5 zł w Cieszynie

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

aaa wiem o co miałam Was Mamuśki zapytać - brałyście do szpitala swoje butelki do karmienia
Ja mam spakowaną butelkę i smoczki. Nie wiem czy dobrze czy nie. W praniu wyjdzie
W sumie mam do szpitala spakowana torbę dla siebie i walizkę dla młodego. Myślicie że ok czy mnie wyśmieją z takim bagażem?
PS. Mam na kartce co zabrać do szpitala coś o zapasie jedzenia i nie wiem jak mam to traktować . Chyba mi dadzą coś do jedzenia tam?? Bo nawet nie wiem co bym mogła wziąć do tego jedzenia

HALO HALO CZY WSZYSCY JUŻ RODZĄ???
Stary 2016-06-08, 22:10   #2111
fiazo
Zakorzenienie

Elaine z gatunku 50 twarzy greya ale seria tej autorki mi się bardziej podoba. Sporo jej książek przeczytałam.

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Ja mam tylko torbę dla siebie spakowaną. Dla maleństwa u mnie tylko potrzeba pieluszki i mokre chusteczki. Mam to oddzielnie, mąż najwyżej dowiezie. Jak Piotrek sie rodzil to tez nie mialam bo nie wiedziałam że tego dnia wyjdzie. Mąż dowiózł 3h po porodzie.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 22:13   #2112
Konto usunięte

Chudziaszek ten zapas jedzenia to myślę ze w razie długiego porodu żebyś coś miała. Albo na czas po porodzie a np przed posiłkiem szpitalnym.
A co do torby to sporo, ale nikt Cię nie wysmieje

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

W szpitalu w którym rodziłam dokarmiali strzykawka. Mam nadzieję ze to się nie zmieniło. Butelek i smoczkow nie biorę, tak samo laktatora-mąż dowiezie w razie czego

41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 22:17   #2113
haneczkab92
Ania

Cytat:

-
Mi mąż dowiózł, bo jak zobaczyłam jaki to tych buteleczek gotowych jest smoczek, to się przeraziłam- chyba ze trzy dziurki, strasznie mocno z nich leciało. Więc przywiozłam swoje. I jak lekarka zobaczyła- to powiedziała, że bardzo dobrze zrobiłam.

Cytat:

Czasami tylko się pręży i właśnie mruczy. Ale najczęściej zaczyna się denerwować, robić cała czerwona i płakać. ale nie płacze długo- chwilę i sama przestaje, nie trzeba jej brać na ręce. A czasami tak mocno, że trzeba.. masaż średnio pomaga, podkurczanie nóżek też. Ale teraz idzie więcej bączków, więc mam nadzieję, że ten espumisan da radę.
Jeśli nie płacze, to znaczy, ze Twoja mała daje radę sama

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 22:25   #2114
201711281320
Konto usunięte

Ja nie rodzę niestety Chociaż teraz to chyba nawet by mi się nie chciało, bo zmęczona jestem i trochę mnie głowa pobolewa
Elaine, śliczna ta Twoja Gabinka, widziałam w klubie
Ja też mam tylko jedną torbę spakowaną. Dla Małego włożyłam tylko małą paczkę pieluszek, chusteczki, 3 bodziaki i 3 pajacyki, rożek i parę pieluch tetrowych.

Idę do wyrka, może jeszcze coś chwilę poczytam.
Dobrej, spokojnej/owocnej nocki!
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 22:29   #2115
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam spakowaną butelkę i smoczki. Nie wiem czy dobrze czy nie. W praniu wyjdzie
W sumie mam do szpitala spakowana torbę dla siebie i walizkę dla młodego. Myślicie że ok czy mnie wyśmieją z takim bagażem?
PS. Mam na kartce co zabrać do szpitala coś o zapasie jedzenia i nie wiem jak mam to traktować . Chyba mi dadzą coś do jedzenia tam?? Bo nawet nie wiem co bym mogła wziąć do tego jedzenia

biszkopty, czekolada i może być banan tak dziewczyny kiedyś pisały i nie zapomnij o wodzie

ja też mam torbę mała i walizeczkę ( przecież ta podpaski bella poł walizki mi zajmują, pampersy, podkłady)

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Mi mąż dowiózł, bo jak zobaczyłam jaki to tych buteleczek gotowych jest smoczek, to się przeraziłam- chyba ze trzy dziurki, strasznie mocno z nich leciało. Więc przywiozłam swoje. I jak lekarka zobaczyła- to powiedziała, że bardzo dobrze zrobiłam.
no właśnie zawsze to Tż może dowieść

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-08, 22:30   #2116
Weronia93
Rozeznanie

Ja rownież spakowałem własna butelkę i Smoczek u mnie w szpitalu nie trzeba tylko ubranek mieć sowich jedynie na wyjście a 23 lata temu jak ja sie rodziłam dawali nawet na wyjście

Spakowałem rownież obcinaczki do paznokci i szczoteczkę do włosów (zgaga meczy cała ciąże wiec może bedą jakieś włoski)

Lektator i dodatkowe pieluchy nadzykowalam tż jc to przywiezie

A torby do szpitala rownież mam dwie ale jedna torba to mam tam wszystko potrzebne dla mnie i maleństwa (pampersy,podkłady,hustec zki mokre, piżamę ,ręczniki,bieliznę,kosmet yki,sztućce ,kubek,słodycze,wodę ,herbatę na laktację, pieluchy tetrowe, kocyk , szlafrok,smoczki,butelki, itd.) a w drugiej torbie dodatkowe podkłady pieluchy ubranko na wyjście i kocyk jak by było chłodno ale tą torbę przyniesie tż juz po porodzie

Edytowane przez Weronia93
Czas edycji: 2016-06-08 o 22:31
Weronia93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 22:43   #2117
ania230
Zakorzenienie

Oczy się zamykają... dobranoc

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-08, 22:59   #2118
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Madzius mnie teraz rana po cc swedzi, ale u mnie 15doba. Szwy się rozpuscily, teraz w kapieli mi strupki odchodząbrzuch dalej na dole napięty mam, ale spadł nie wygladam już jak bym była w 6miesiącu ciąży
Do mnie położna 2 razy przyszka ale bez wagi... wydaje Nam się, że Hania przybiera bo je moje mleczko i mm jak mojego mało. Też jak widzę, że głodna, wydziera się i łapki wkłada do buzi to daję jeść czasem 100ml potrafi zjeść. Teraz tak myślę czy ona się nie przejada, ale ulewac troszkę się zdarza ale nie notorycznie. Kupy wg położnej zdrowePołożna plesniawki w buziaku zobaczyła jutro idziemy do pediatry, oczko dalej ropieje te kanaliki chyba ma zatkane.
Dziś kolejna samodzielna kąpiel Hania w wodzie jest bardzo grzecznac robi takie wielkie oczy, otwarte na oscierz Myślę, że będziemy z nią od razu chodzić na basen

Weronika dobrze, ze córeczka przybiera na wadze

Dziekuje za odp
Na obchodzie lekarz mi sciagnal opatrunek i od razu lepiej, to nie rana swedziala a skora gdzie plaster byl przyklejony. No ale juz bez opatrunku, niech oddycha i sie goi. Tylko teraz jak chodze to brzuch mi sie trzesie jak galareta , plaster chociaz przytrzymywal ten zwis

Hania na pewno przybiera. Jak tak ladnie je to nie ma innej opcji
a na te plesniawki to pewnie cos do smarowania dostaniecie. A jakies objawy byly ze cos sie w buzi dzieje czy nic?
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 23:00   #2119
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Spokojnie! dziewczyny napisały już co miały napisać nie masz się co martwić głodne dziecko- da znać
No właśnie żeby to było takie proste! Dzieci z żółtaczką nie wybudzają się do karmienia, bo tak jakby zapominają o głodzie. Dlatego trzeba pilnować i wybudzać je samemu, a podczas karmienia pilnować, żeby nie przysypiały. Tzn. one się w końcu do karmienia obudzą, ale karmienie na żądanie nie zda tu egzaminu, bo byłoby to za rzadko.

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 23:01   #2120
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:

nie wszyscy

u mnie butelek nie trzeba, jakies daja jednorazowe czy coś takiego jak trzeba z butli. Smoczki spakowałam. Też mam 2 torby
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 23:08   #2121
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam ze soba tylko ta co w zestawie z laktatorem jest
a laktator wzielam tylko dlatego ze wiedzialam ze cc u mnie bedzie a po tym to roznie z laktacja

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Chudziaszek do jedzenia to jakies przekaski ewentualnie w razie dlugiego porodu. Albo cos co bedziesz chciala zjesc juz po porodzie bo wiadomo jakie jest szpitalne jadlo. I jak kolacja o 17 a sniadanie ok 8 to mozna pasc

Nikt Cie nie wysmieje w szpitalu, spokojnie
Ja tez mam dwie torby- jedna dla mnie, a druga mniejsza z rzeczami Zuzi.
Stary 2016-06-08, 23:27   #2122
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Kasia86 gratulacje

Ja dzis troche polatalam po centrum, narobilam krokietow i ponioslo mnie znowu autobusem poza centrum, do meza na frytki. Bo nie chcial mi w domu zrobic
Chyba troche przegielam, bo totalnie na nic sily nie mam. Gabrys wierci sie w brzuchu i w grazynie. Moze cos z tego bedzie ale nie sadze. Jutro musze zaczac chodzic w opasce na kolano, bo coraz gorzej :/
Tak piszecie o tych torbach, ze chyba jitro przepakuje moja. Bo juz nawet nie pamietam co tam jest

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 23:57   #2123
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Ktoras o.espumisan pytala. chcialam sie dopytac czy najpierw próbowała masazu brzuszka? To w wielu przypadkach pomaga się wyproznic maluchowi dosc szybko i nie trzeba zadnych lekow.
ANIA wzielam laktator od razu z butelka i smokiem.do niej. a z mm widzialam.ze maja gotowe buteleczki w szpitalu.
CHUDZIASZEK po pierwsze przekaska na porod - wafle, herbatniki, biszkopty (polecam) jakby sie wydluzal. A do szpitala tez potem.sie.przydadza, jak nie bedziesz dojadac jedzeniem.szpitalnym. mi bylo glodno trochę
FIAZO czyli raczej nie dla mnie. Dzieki!
SLIWECZKA dziękuję taka czarnulka z niej mala
Teoretycznie mam 1,5h do tego.aby ewentualnie budzic Gabi na karmienie. Tyle ze zwykle juz sie sama budzi. I nie wiem.czy isc spac czy nie....

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 05:41   #2124
Konto usunięte

Elaine półtorej godziny to.już całkiem konkretna drzemka śpij!

Ja się rozbudzilam przez zatkany nos, znowu mnie alergia dopada. Ale z wyrka jeszcze nie wychodzę!

PikPik śniło mi się że urodziłas i wstawilas tu nam zdjęcie dzieciaków

Stary 2016-06-09, 06:41   #2125
madzius90
Zakorzenienie

Dzanet wspolczuje alergii. Zdrowka !
Stary 2016-06-09, 06:48   #2126
ewka555
Zakorzenienie

Dzanet, jak tam Wasze ząbki?

Nam się przebiła dopiero pierwsza czworka na dole, obok chce wyjść trojka i po drugiej stronie druga czworka. Ale wczoraj to byl taki ryk o 22, ze nie wiem czy moje dziecko kiedykolwiek tak plakalo. No strasznie. Najpierw caly wieczór szorowala wszystkim co się dało po dziąsłach, a potem taki placz. I pól dnia jesc nie chciała...

Dalam jej wczoraj ibufen, a dzis mamy szczepienie. Ciekawe czy będzie mozna zaszczepić..

---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ----------

Musze wejść na kompa i pooglądać fotki w końcu kurczę !
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 07:12   #2127
PikPik09
Raczkowanie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61511476]Elaine półtorej godziny to.już całkiem konkretna drzemka śpij!

Ja się rozbudzilam przez zatkany nos, znowu mnie alergia dopada. Ale z wyrka jeszcze nie wychodzę!

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Wczoraj podzialalismy z moim TZetem i ladnie mnie potem brzuch bolal i stawial sie ale nic dalej nie poszlo. a siedzialam jeszcze z tymi nasionkami z 20 min bo tak pisali ze to ma sie tam ulezec,dostac. A moj starszak powiedzial mi teraz rano ze mu sie snilo ze maly sie juz urodzil i lezal z nim w lozku.ale mi sie milo zrobilo
Stary 2016-06-09, 07:18   #2128
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Witam się z rana
Ja dalej w dwupaku. Wczoraj namówiłam tż na przytulanki i mi brzuch twardnieje jak zacznę rodzić to znaczy, że jednak działa ten sex. Ale mam nadzieję, że nie zacznę bo planuje jeszcze w weekend Tż wykorzystać a potem to chyba dopiero w sierpniu
Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
nie wszyscy

u mnie butelek nie trzeba, jakies daja jednorazowe czy coś takiego jak trzeba z butli. Smoczki spakowałam. Też mam 2 torby
Ja właśnie nawet nie wiem czy trzeba czy nie trzeba tych butelek
A tak z ciekawości to macie dziurkę w smoczku od butelki? Bo ja nie mam a boję się sama zrobić, żeby za duża nie była

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61511476]Elaine półtorej godziny to.już całkiem konkretna drzemka śpij!

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Dzanet współczuję alergii. leż leż póki możesz.

---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość

Nam się przebiła dopiero pierwsza czworka na dole, obok chce wyjść trojka i po drugiej stronie druga czworka. Ale wczoraj to byl taki ryk o 22, ze nie wiem czy moje dziecko kiedykolwiek tak plakalo. No strasznie. Najpierw caly wieczór szorowala wszystkim co się dało po dziąsłach, a potem taki placz. I pól dnia jesc nie chciała...

Dalam jej wczoraj ibufen, a dzis mamy szczepienie. Ciekawe czy będzie mozna zaszczepić..

---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ----------

Oj biedna. Oby jak najszybciej się te zęby wyszły. Kciuki za szczepienie.
Stary 2016-06-09, 07:20   #2129
PikPik09
Raczkowanie

Ja mam jedna srednia torbe.ewent jedzenie bede musiala wziac osobno.a tak weszlo mi wszystko.boje sie ze jak sie zacznie dziac i ruszymy z kopyta to zapomne wziac fotelik samochodowy dla maluszka.musze go zaczac wozic w bagazniku
A m tz mnie troche wnerwil wczoraj.on w niedziele idzie na mecz do kolegow ja euro no ok nie bronie tylko mowie zeby nic nie pil bo jak zadzwonie itp a on ze jak to euro bez piwa.no slow brak

Edytowane przez PikPik09
Czas edycji: 2016-06-09 o 07:25
PikPik09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 07:40   #2130
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość

Biedna
Te trzonowe zeby sa najgorsze przy wyzynaniu

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

PikPik, Chudziaszek za rozwoj sytuacji !
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości