|
|
#2101 | ||||||
|
Ania
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Cytat:
nie masz się co martwić głodne dziecko- da znać![]() Cytat:
będzie dobrze.Cytat:
musi nadrobić wagę przecież! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak swędzi to ponoć się goi ![]() Biedna Zuzia dobrze,że już lepiej kruszynce![]() Moja też co chwilę dziś się pręży, próbuje puścić bąka i średnio jej wychodzi.. zaczęłam jej dawać espumisan, więc mam nadzieję,że zadziała. Cytat:
przecież nie przetrzymasz dziecka nie wiadomo ile z jedzeniem! a jeszcze jak nie ulewa, to znaczy że zjada tylko ile trzeba!![]() Moja też sporo potrafi zjeść ![]() Dziewczyny jak stosować ten espumisan? w ulotce jest napisane że 5-10 kropel u niemowląt przed każdym karmieniem. Jak Wy stosowałyście?- te które używały??
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||||
|
|
|
#2102 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
:p
Cytat:
tak, jak pisaly dziewczyny, nie znasz dniia ani godziny ![]() Cytat:
!Gratulacje!! Jak się macie? Cytat:
kochana, przybrała, nie spadla! Igi tydzien od wyjscia nic nie przybral, a przez kolejne dwa dochodził do wagi urodzeniowej. Naprawde ważne ze przybiera, Cytat:
co to w ogole za rodzaj? Typ? Cytat:
600g duzo - troche to az dziwne. Na kp przez pierwszy miesiac najlepiej co 2h max 3h wybudzac i karmic. Szczegolnie też jak zoltaczka jest, bo wtedy malenstwo samo sie rzadko budzi. Cytat:
kp nie przekarmisz.Moja polozna tez nie miala wagi. Takze za dwa tygodnie sprawdze. Chyba ze dotra do przychodni wagi skladane, bo niby juz zamowioone. Ale tym razem jakas spokojna jestem. ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Jutro muszę umowic Gabi na usg bioderek, bo z tego co pamietam terminy koszmarne 3lata temu byly i w rezultacie prywatnie poszlismy. Musze tez deklarację na pediatre wypelnic. I siebie do endo umówić a męża na odczulanie.
|
|
#2103 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam po całym dniu nieobecności a tu tylko tyle napisane???
Gdzie reszta? Rodzicie? Cytat:
![]() Soffinka na pewn o niebawem się wszystko rozkręci, W końcu to dopiero dwa dni po terminie Cytat:
Jeszcze bym chciała się nacieszyć tą ciążą, bo bardzo lubię ten stan i lubię czuć moje dziecko w brzuchu. Tak, że ja tam mogę jeszcze poczekać![]() Cytat:
Mega szybki poród i słuszna waga Oliwki. Brawo Kasiu Cytat:
ale zobaczymy - jak by się wcześniej coś u Ciebie zaczęło to pisz -będę Ci trzymać miejsce![]() Cytat:
Mąż był na delegacji w Czechach - właśnie wcinam Studencką
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie za słodka
ale myślę że bym mogła zjeść ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- aaa wiem o co miałam Was Mamuśki zapytać - brałyście do szpitala swoje butelki do karmienia
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
Haneczkab a Twoja Hania płacze jak ma problem z gazami i kupa? U mnie czasem się pręży, przeciaga i mruczy daję radę tylko teraz nie wiem czy coś działać czy sams sobie z tym mała daję radę.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Maja bardzo aktywna po truskawkach
|
|
#2108 |
|
Konto usunięte
|
Chudziaszek o ja bym zjadła studencką
Jakiś czas temu widziałam je w biedronce Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie rana po cc nie swędziała
Czekolada studencka mmmmmm W szpitalu mają butelki z mlekiem przygotowane. Bynajmniej u mnie tak było 3 lata temu. ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Pada u mnie deszcz, mam nadzieje że wypada sie przez noc i jutro ladnie będzie. |
|
|
|
#2110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W sumie mam do szpitala spakowana torbę dla siebie i walizkę dla młodego. Myślicie że ok czy mnie wyśmieją z takim bagażem? PS. Mam na kartce co zabrać do szpitala coś o zapasie jedzenia i nie wiem jak mam to traktować . Chyba mi dadzą coś do jedzenia tam?? Bo nawet nie wiem co bym mogła wziąć do tego jedzenia ![]() HALO HALO CZY WSZYSCY JUŻ RODZĄ???
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
Elaine z gatunku 50 twarzy greya ale seria tej autorki mi się bardziej podoba. Sporo jej książek przeczytałam.
---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Ja mam tylko torbę dla siebie spakowaną. Dla maleństwa u mnie tylko potrzeba pieluszki i mokre chusteczki. Mam to oddzielnie, mąż najwyżej dowiezie. Jak Piotrek sie rodzil to tez nie mialam bo nie wiedziałam że tego dnia wyjdzie. Mąż dowiózł 3h po porodzie. |
|
|
|
#2112 |
|
Konto usunięte
|
Chudziaszek ten zapas jedzenia to myślę ze w razie długiego porodu żebyś coś miała. Albo na czas po porodzie a np przed posiłkiem szpitalnym.
A co do torby to sporo, ale nikt Cię nie wysmieje Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- W szpitalu w którym rodziłam dokarmiali strzykawka. Mam nadzieję ze to się nie zmieniło. Butelek i smoczkow nie biorę, tak samo laktatora-mąż dowiezie w razie czego Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2113 | ||
|
Ania
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli nie płacze, to znaczy, ze Twoja mała daje radę sama
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#2114 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie rodzę niestety
Chociaż teraz to chyba nawet by mi się nie chciało, bo zmęczona jestem i trochę mnie głowa pobolewa Elaine, śliczna ta Twoja Gabinka, widziałam w klubie Ja też mam tylko jedną torbę spakowaną. Dla Małego włożyłam tylko małą paczkę pieluszek, chusteczki, 3 bodziaki i 3 pajacyki, rożek i parę pieluch tetrowych. Idę do wyrka, może jeszcze coś chwilę poczytam. Dobrej, spokojnej/owocnej nocki! |
|
|
|
#2115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam torbę mała i walizeczkę ( przecież ta podpaski bella poł walizki mi zajmują, pampersy, podkłady) ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
|
|
#2116 |
|
Rozeznanie
|
Ja rownież spakowałem własna butelkę i Smoczek u mnie w szpitalu nie trzeba tylko ubranek mieć sowich jedynie na wyjście a 23 lata temu jak ja sie rodziłam dawali nawet na wyjście
![]() Spakowałem rownież obcinaczki do paznokci i szczoteczkę do włosów (zgaga meczy cała ciąże wiec może bedą jakieś włoski) Lektator i dodatkowe pieluchy nadzykowalam tż jc to przywiezie A torby do szpitala rownież mam dwie ale jedna torba to mam tam wszystko potrzebne dla mnie i maleństwa (pampersy,podkłady,hustec zki mokre, piżamę ,ręczniki,bieliznę,kosmet yki,sztućce ,kubek,słodycze,wodę ,herbatę na laktację, pieluchy tetrowe, kocyk , szlafrok,smoczki,butelki, itd.) a w drugiej torbie dodatkowe podkłady pieluchy ubranko na wyjście i kocyk jak by było chłodno ale tą torbę przyniesie tż juz po porodzie
Ślub 26.09.015 21.06.2016 Hanna Edytowane przez Weronia93 Czas edycji: 2016-06-08 o 22:31 |
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
Oczy się zamykają... dobranoc
|
#2118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na obchodzie lekarz mi sciagnal opatrunek i od razu lepiej, to nie rana swedziala a skora gdzie plaster byl przyklejony. No ale juz bez opatrunku, niech oddycha i sie goi. Tylko teraz jak chodze to brzuch mi sie trzesie jak galareta , plaster chociaz przytrzymywal ten zwis ![]() Hania na pewno przybiera. Jak tak ladnie je to nie ma innej opcji a na te plesniawki to pewnie cos do smarowania dostaniecie. A jakies objawy byly ze cos sie w buzi dzieje czy nic? |
|
|
|
|
#2119 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie żeby to było takie proste! Dzieci z żółtaczką nie wybudzają się do karmienia, bo tak jakby zapominają o głodzie. Dlatego trzeba pilnować i wybudzać je samemu, a podczas karmienia pilnować, żeby nie przysypiały. Tzn. one się w końcu do karmienia obudzą, ale karmienie na żądanie nie zda tu egzaminu, bo byłoby to za rzadko.
|
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie butelek nie trzeba, jakies daja jednorazowe czy coś takiego jak trzeba z butli. Smoczki spakowałam. Też mam 2 torby
|
|
|
|
|
#2121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a laktator wzielam tylko dlatego ze wiedzialam ze cc u mnie bedzie a po tym to roznie z laktacja ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Chudziaszek do jedzenia to jakies przekaski ewentualnie w razie dlugiego porodu. Albo cos co bedziesz chciala zjesc juz po porodzie bo wiadomo jakie jest szpitalne jadlo. I jak kolacja o 17 a sniadanie ok 8 to mozna pasc ![]() Nikt Cie nie wysmieje w szpitalu, spokojnie ![]() Ja tez mam dwie torby- jedna dla mnie, a druga mniejsza z rzeczami Zuzi. |
|
|
|
|
#2122 |
|
Rozeznanie
|
Kasia86 gratulacje
![]() Ja dzis troche polatalam po centrum, narobilam krokietow i ponioslo mnie znowu autobusem poza centrum, do meza na frytki. Bo nie chcial mi w domu zrobic ![]() Chyba troche przegielam, bo totalnie na nic sily nie mam. Gabrys wierci sie w brzuchu i w grazynie. Moze cos z tego bedzie ale nie sadze. Jutro musze zaczac chodzic w opasce na kolano, bo coraz gorzej :/ Tak piszecie o tych torbach, ze chyba jitro przepakuje moja. Bo juz nawet nie pamietam co tam jest
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoras o.espumisan pytala. chcialam sie dopytac czy najpierw próbowała masazu brzuszka? To w wielu przypadkach pomaga się wyproznic maluchowi dosc szybko i nie trzeba zadnych lekow.
ANIA wzielam laktator od razu z butelka i smokiem.do niej. a z mm widzialam.ze maja gotowe buteleczki w szpitalu. CHUDZIASZEK po pierwsze przekaska na porod - wafle, herbatniki, biszkopty (polecam) jakby sie wydluzal. A do szpitala tez potem.sie.przydadza, jak nie bedziesz dojadac jedzeniem.szpitalnym. mi bylo glodno trochę ![]() FIAZO czyli raczej nie dla mnie. Dzieki! SLIWECZKA dziękuję taka czarnulka z niej mala![]() Teoretycznie mam 1,5h do tego.aby ewentualnie budzic Gabi na karmienie. Tyle ze zwykle juz sie sama budzi. I nie wiem.czy isc spac czy nie....
|
#2124 |
|
Konto usunięte
|
Elaine półtorej godziny to.już całkiem konkretna drzemka
śpij!Ja się rozbudzilam przez zatkany nos, znowu mnie alergia dopada. Ale z wyrka jeszcze nie wychodzę! PikPik śniło mi się że urodziłas i wstawilas tu nam zdjęcie dzieciaków ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
Dzanet wspolczuje alergii. Zdrowka !
|
|
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
Dzanet, jak tam Wasze ząbki?
Nam się przebiła dopiero pierwsza czworka na dole, obok chce wyjść trojka i po drugiej stronie druga czworka. Ale wczoraj to byl taki ryk o 22, ze nie wiem czy moje dziecko kiedykolwiek tak plakalo. No strasznie. Najpierw caly wieczór szorowala wszystkim co się dało po dziąsłach, a potem taki placz. I pól dnia jesc nie chciała... Dalam jej wczoraj ibufen, a dzis mamy szczepienie. Ciekawe czy będzie mozna zaszczepić.. ---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ---------- Musze wejść na kompa i pooglądać fotki w końcu kurczę ! |
|
|
|
#2127 |
|
Raczkowanie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61511476]Elaine półtorej godziny to.już całkiem konkretna drzemka
śpij!Ja się rozbudzilam przez zatkany nos, znowu mnie alergia dopada. Ale z wyrka jeszcze nie wychodzę! PikPik śniło mi się że urodziłas i wstawilas tu nam zdjęcie dzieciaków ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Wczoraj podzialalismy z moim TZetem i ladnie mnie potem brzuch bolal i stawial sie ale nic dalej nie poszlo. a siedzialam jeszcze z tymi nasionkami z 20 min bo tak pisali ze to ma sie tam ulezec,dostac. A moj starszak powiedzial mi teraz rano ze mu sie snilo ze maly sie juz urodzil i lezal z nim w lozku.ale mi sie milo zrobilo
|
#2128 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana
![]() Ja dalej w dwupaku. Wczoraj namówiłam tż na przytulanki i mi brzuch twardnieje jak zacznę rodzić to znaczy, że jednak działa ten sex. Ale mam nadzieję, że nie zacznę bo planuje jeszcze w weekend Tż wykorzystać a potem to chyba dopiero w sierpniu![]() Cytat:
![]() A tak z ciekawości to macie dziurkę w smoczku od butelki? Bo ja nie mam a boję się sama zrobić, żeby za duża nie była ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61511476]Elaine półtorej godziny to.już całkiem konkretna drzemka śpij!Ja się rozbudzilam przez zatkany nos, znowu mnie alergia dopada. Ale z wyrka jeszcze nie wychodzę! PikPik śniło mi się że urodziłas i wstawilas tu nam zdjęcie dzieciaków ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Dzanet współczuję alergii. ---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ---------- Cytat:
|
|
#2129 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam jedna srednia torbe.ewent jedzenie bede musiala wziac osobno.a tak weszlo mi wszystko.boje sie ze jak sie zacznie dziac i ruszymy z kopyta to zapomne wziac fotelik samochodowy dla maluszka.musze go zaczac wozic w bagazniku
A m tz mnie troche wnerwil wczoraj.on w niedziele idzie na mecz do kolegow ja euro no ok nie bronie tylko mowie zeby nic nie pil bo jak zadzwonie itp a on ze jak to euro bez piwa.no slow brak
Doświadczenie przemawia: Istnieją tylko dwie bezwarunkowe miłości- miłość między matką,a dzieckiem oraz miłość Boga do ludzi. Edytowane przez PikPik09 Czas edycji: 2016-06-09 o 07:25 |
|
|
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te trzonowe zeby sa najgorsze przy wyzynaniu ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- PikPik, Chudziaszek za rozwoj sytuacji !
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.

nie masz się co martwić
A dziś waży już 2550
Chciała córeczkę, ale nie pykło
A obok mnie leży dziewczyna, która urodziła SN córeczkę o wadze 4200 

brzuch dalej na dole napięty mam, ale spadł nie wygladam już jak bym była w 6miesiącu ciąży

za rozwoj sytuacji !