|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Nie daje rady psychicznie i fizycznie.
Ledwo sie poruszam; ledwo dziecko podnosze, ledwo leze,hemoroidy zewnetrzne doprowadzaja mnoe do szału.Pół dnia rycze.
|
|
#2882 | |||||
|
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61640081]Cierpliwość kochana córka
ciekawie czy ja kiedyś usłyszę taki komplement. Fakt faktem ty serio ślicznie wyglądasz! Moja teraz mówi "mamuna" zamiast mamusia i to mnie też rozczula [/QUOTE] A co do mojego wyglądu....ta sesja była 3 tygodnie temu... Ale dziękuje za komplement Cytat:
matka na medal normalnie, a Twoje dzieciaczki przesłodkie ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61644791]Właśnie wsuwam pierwsze czereśnie z ogródka Podziel się My mamy jakieś lipne drzewka, co roku tylko po parę sztuk owoców. Czekam na tel od babci Tż, bo ona ma takie mniam ![]() Cytat:
Chciałaś na szlaku rodzić, żeby dziecku wszczepić miłość do gór? [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61651331] Cierpliwość jak tam? Zeserwowalas dodatkowe atrakcje rodzinie i innym? ![]() [/QUOTE] I jeszcze się ludzie na mnie gapili, jak szłam rynkiem wcinając hot-doga...normalnie jakbym miała ten brzuch od fast foodówCytat:
Dobrze, że Maja lubi ssać, to Ci najlepiej rozkręci laktację! Z kremem nie pomogę, bo nie stosowałam, ale dziś na pewno będzie położna laktacyjna, skorzystaj z jej rad! I pamiętaj: uśmiech! Cytat:
popłacz sobie Radenko, wcale nie musisz być dzielna, ten przedłużający się pobyt w szpitalu i Basi w inkubatorze naprawdę może dobić, więc płacz, gdy nie masz jej przy sobie. Jeśli jesteś wierząca poszukaj kaplicy w szpitalu i tam się wyżal. Obiecuję modlitwę!![]() Cytat:
Śpij razem z dzieckiem i niech się Tż wykazuje, Ty odpoczywaj, a niedługo niemoc minie. ![]() Madzius Fiazo za wyniki badańHaneczko paznokcie...no jak już będą długie i się Hania zadrapie Na pewno wyczujesz moment I za zakup laktatora, u Ciebie to bardzo ważny wydatek, więc nie ma co żałować, że dużyDziewczyny bazujące na ściąganym mleczku: ściągacie metodą 7:5:3? Po raz kolejny dziękuję za miłe słowa w temacie naszej sesji brzuszkowej :dziękuje-kwiatek: Cieszę się bardzo, że Wam też się podoba ![]() Jeszcze jeden tekst mojej córki. Wychodzę z wanny, owinęłam się beżowym ręcznikiem, a Sara: mamo wyglądasz jak słoń ![]() Fiazo jakby się miała uczyć od ojca, to raczej takich tekstów, więc Piotruś może sam zaskoczy albo przyniesie z przedszkola jakiś komplement dla Ciebie ---------- Dopisano o 02:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:57 ---------- Żadna nie odważyła się rodzić na meczu? Przecież pięknie by było: urodzone, gdy Polacy wygrywali z Irlandią ![]() Dziś piękna data, mój śp. dziadek był z 13czerwca...ale ja powinnam zaciskać nóżki, bo Tż siostrzenica i chrześnica w jednym kończy dziś 3latka, poczekam więc. Chociaż ostatnie dwa dni siedzieć nie mogę, bo mi Esia tak na pęcherz napiera i tam na dół w ogóle, że miejscami pozycji nie umiem sobie znaleźć tak mnie tam wszystko kłuje. Tyle, że nie pamiętam z I ciąży takich bóli w ogóle:/ Właśnie....Drugi raz jestem na tym etapie ciąży...i dalej nie ogarniam, że w brzuchu noszę takie duże dziecko... W sensie, że jak wyjdzie, to będzie taka kruszynka, no ale jakieś 3kg ponad 50cm, no kawał człowieka, a do mnie to jakoś nie dociera...
|
|
|
#2883 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się z nocnego odciągania, ja też jestem w drużynie lavi :-D. Wczoraj o 22 ściągłam 150ml w ciągu 50min:-D. Sutki niestety podrażnione. U mnie małe chwyciły przez brodawki, ale ciumkały przez godzinę, a za chwilę 40 butli zjadły, więc teraz przynajmniej wiem ile zjadają :-D
---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ---------- Ania, ja smaruję brodawki purelanem. Myjecie brodawki z kremu przed odciąganiem?? Purelanu nie trzeba zmywać przy naturalnym karmieniu, bo w składzie ma naturalną lanolinę, ale nie wiem jak przy odciąganiu?? Jak długo odciągacie, wyczytałam gdzieś, że najlepszy system to 7-5-3 minut z każdej piersi na przemian, ale ja ciągne po 13, po 10min z kaźdej i tak do opróżnienia. |
|
|
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W nocy o północy mąż mi jechał po inna. Wyczytał w internetach. Przygotowal mi też nasiadówke z kory dębu. Jaka to cherbatka z malin? A co do jedzenia to właśnie nie wiem co mam jeść. Jedni mówią,ze wszystko inni że np nie jeßć białka mleka krowiego. No i jak tu zjesc owsianke zeby jednak dziecku nie zaszkodzić? Suszone sliwki czy morele ciekawe jakby się skończyły.Mąż staje na rzęsach,ale tak chciałam Mu dac czas na nauke. Ma teraz sesje. Studia robi dla nas dla naszej rodzinki. Stypendium straci,a duzo nam ono wnosi. Wkurzam się na ten nawał. Np od wczoraj w nocy jest chyba inny albo moje piersi są takie ciulowe,albo nie umiem dziecku podać bo karmic moge tylko na lezaco przez te hemoroidy. Podaje,dziecko nie moze złapać. Noc wczesniej czulam nabrzmiala twardą pierś a teraz byly miekkie wiec myslalam ze poleci z gorki. Wiec jak juz podalam to okazalo sie ze nic z tego. Dziecko głodne ja odciagam :/ Chyba umowie sie z doradcą,choc nie wiem czy oni do domu przychodzą? Leze z lodem na d.pie. jakie to boskie uczucie;/
|
|
|
#2885 |
|
Raczkowanie
|
Witam w nowym tygodniu! Wczoraj minal tydzien od odejscia czopa sluzowego.braxtony mnie mecza bo sa niebolesne ale nieprzyjemne.ja to mam takie odczucie jakby mu ktos przelyk zaciskal od dolu plus bol jak na @. Od 4 nie spie bo tak sa 3 pod rzad po okolo 20-30 sek a potem pare minut przerwy i juz nieregularne krotsze i wogole. Ale zasnac ciezko.
Dzis zabieram syna na ktg zobaczymy jak sie sprawi... Widze ze charakter watku nam sie zmienia : na poporodowo laktacyjno oczekujacy . ale to dobrze bo wiele z nas ma juz skarby przy sobie.milego dnia (u mnie pada)
|
#2886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja sie witam z porannego karmienia KP rozkręcone Ignas wsuwa az mu sie uszy trzęsą chociaż ja jako niedoświadczona mam milion pytań ale zobaczymy jak z jego waga bedzie ![]() Od wczoraj jesteśmy w domku Jest cudnie Pózniej odpalę komputer to wrzucę jakaś fotkę i wstawię opis porodu |
|
|
|
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj byl taki gesty a potem juz nic. Posiadam teraz ręczny laktator ale Tz powiedzial ze kupi elektryczne jak potrzebuje.... jejciu jak On mnie wspiera! Bez Niego to bym dawno odpuscila Nie wiem kiedy nas wypuszcza planowane ze dziś ale wątpię bo Mai waga spadla az 210 Gdyby to mleko bylo w tych cyckach.... ---------- Dopisano o 06:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:04 ---------- Przepraszam Kochane ale nie wiem co u której słychać Mam nadzieje ze większość dobrych wieści!!! ---------- Dopisano o 06:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:06 ---------- Zdjęcie mojej śpiące Ksiezniczki
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na brodawki polecam Maltan, tak jak dziewczyny pisaly. ppczatki zawsze sa trudne, ale z czasem bedzie coraz lepiej
|
|
|
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uśmiech jest jak na nią patrze...ale i strach co będzie jak nie bede miala mleka... Teraz ciumkala godzine i nic. Została dokarmiona i ululalam Ja. Spi sobie dziewczyna
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
Moja największą Miłość!
|
#2893 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby w koncu cos sie rozkrecilo tak na powaznie ! ![]() ---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 06:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:18 ---------- Cytat:
A waga moze spasc do 10% takze nie przejmuj sie U mnie tez Zuzia zleciala z wagi az 230 g w dwa dni , a jak pojawil sie nawal to w dobe przybrala az 70 g! Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2016-06-13 o 06:26 |
|||
|
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Piekna masz Córcię
---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ---------- Cytat:
![]() Tylko no stress! Bo on jest najwiekszym wrogiem laktacji |
|
|
|
|
#2896 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w dwupaku
przez weekend was podczytywałam, ale w sobotę miałam straszną nie moc a w niedzielę korzystaliśmy z TŻ z ostatniej niedzieli we dwoje Ewka i MamaNiny - piękne brzuszki Haniu współczuję sytuacji z lektorem Anuszka śliczne te twoje dzieci Motylek a nasze bliźniaki Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
czekamy na fotkiDziewczyny byłam na szybko w klubie i piękne dzieci macie
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
Opieka dobrze. Pytaja sie. Pomagaja itp. Nie mialam jeszcze okazji porozmawiać z doradca bo go nie widzialam :/ ale oczywiście spróbuję.
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Meldujemy sie z domu, nie mam czasu czytać a co doiero pisać ogarniamy się mąż.ma na szczęście dwa tygodnie wolne bo sama to bym chyba nie dała rady i wczoraj się poryczalam jak ja dam radę sama z dwójką no ale wyjścia nie maNa bieżąco.jestem z pierwszą stroną także gratuluję świeżo upieczonym mamusia i czekam na kolejne bobasy
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
Ania przytulam. Jesteś przemęczona. Jeśli Ci pomoże to płacz by się oczyścić. Krem tj wyżej np maltan. Najlepiej by nie trzeba było go zmywać.
Radena przytulam, jeszcze trochę i będzie dobrze! |
|
|
|
#2900 |
|
Rozeznanie
|
Ania230 najważniejsze ze masz swsparcie w tż do jest juz bardzo dużo
powolutku i do przodu mała juz schwytali i ssie to teraz tylko czekać pokarm a pewnie za chwile dostaniesz nawał i malutka szybko przbierze życzę szybkiego powrotu do domu A ja witam sie w 39tc mam nadzieje ze po 18 czerwca urodze ![]() ---------- Dopisano o 06:14 ---------- Poprzedni post napisano o 06:10 ---------- Zabcias dzisiaj bedzie lepiej zobaczysz myśl pozytywnie współczuje bardzo ale taki nasz kobiet los buziaczki dasz radę wierzymy w Cieie i zaniedlugo będziesz sie z tego śmiała a ma Ci kto pomódz czasami trzeba odsapnąć chociaż na kilka godzin nawet 2 godzinki dadzą dużo
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu nie martw się brakiem mleczka, wiem to nie jest łatwe sama przez to płakałam w szpitalu
pokarm miałam na 4dobę po cc.i od razu nawal ://Ważne aby Maja jadła i przybierala na wadze, kp się jeszcze rozkreci musisz też myśleć pozytywnie!Maja jest piękna Wygogluj sobie czy nie masz w Krk wypożyczalni laktatorow zobaczysz np jaki Ci pasuje itd i potem kupisz wlasny! Zabko wspaniale że tz tak Cię wspiera! Współczuję hemoroidow bidulka. Może wizyta u specjalisty Ci pomoże.Pamiętaj grunt to pozytywne nastawienie! Co do jedzennia jedz wszystko z umiarem, ja tak robię wg rad z SR i dziewczyn z wizażu ![]() Radena przykro mi, że masz takie przejścia z Basia ![]() Trzymajcie się cieplutko dziewczynki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2902 |
|
Wtajemniczenie
|
Robię ostanie badania przed CC i pierwszy raz od pół roku poszłam do normalnego punktu pobrań - co z tego że karta wielkości plakatu że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo a ja jestem jedyna w zaawansowanej ciąży... no nic ważne że w sumie dobrze się czuję to postoje.
Aniu odciągaj i walcz. Kp na pewno się uda. Weronia a tobie czasem nie ściągają krążka 15.06? Bo myślałam że może będziesz do pary ze mną w środę
|
#2903 |
|
Konto usunięte
|
Radena wyzal się biedna, tyle czasu w szpitalu może siły odebrać. Oby w końcu leczenie zaczęło przynosić pozytywne skutki i by jak najprędzej wypisali was ze szpitala
Basia jest pod fachową opieką Zabcia hormony szaleją!!! To dlatego ogarnia Cię taka niemoc, pamiętaj, że nie jesteś sama i najważniejsze-że to minie! Na hemoroidy ja polecam maść posterisan. Do doradcy laktacyjnego dzwoń, większość przyjeżdża do domu . Nie miej wyrzutów sumienia-proś o pomoc kogo tylko możesz! Soffinka super że już jesteś w domu i że kp już rozkrecone ![]() Ania laktacja jeszcze się rozkręci, daj sobie czas A jak się nie uda to jest mm, Maja głodna nie będzie ![]() Cierpliwość tekst córki o słoniu też uroczy Witam się również w dwupaku braxtony męczą mnie już jakis czas, ale tak po kilka dziennie. Z tym że tym razem bolą, nie pamiętam z pierwszej ciąży by mnie one bolały. W każdym bądź razie ta ciąża jest całkiem inna. Dużo lepiej ją znoszę niż pierwszą, ale dla odmiany końcówka daje popalić w pierwszej ciąży dzień po tp bawiłam się na weselu swojej siostry teraz czasen ledwo się ruszam ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Aniu Maja jest cudna, jakie ma fajne ciemne włoski Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61663286]Radena wyzal się biedna, tyle czasu w szpitalu może siły odebrać. Oby w końcu leczenie zaczęło przynosić pozytywne skutki i by jak najprędzej wypisali was ze szpitala
Basia jest pod fachową opieką Zabcia hormony szaleją!!! To dlatego ogarnia Cię taka niemoc, pamiętaj, że nie jesteś sama i najważniejsze-że to minie! Na hemoroidy ja polecam maść posterisan. Do doradcy laktacyjnego dzwoń, większość przyjeżdża do domu . Nie miej wyrzutów sumienia-proś o pomoc kogo tylko możesz! Soffinka super że już jesteś w domu i że kp już rozkrecone ![]() Ania laktacja jeszcze się rozkręci, daj sobie czas A jak się nie uda to jest mm, Maja głodna nie będzie ![]() Cierpliwość tekst córki o słoniu też uroczy Witam się również w dwupaku braxtony męczą mnie już jakis czas, ale tak po kilka dziennie. Z tym że tym razem bolą, nie pamiętam z pierwszej ciąży by mnie one bolały. W każdym bądź razie ta ciąża jest całkiem inna. Dużo lepiej ją znoszę niż pierwszą, ale dla odmiany końcówka daje popalić w pierwszej ciąży dzień po tp bawiłam się na weselu swojej siostry teraz czasen ledwo się ruszam ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Aniu Maja jest cudna, jakie ma fajne ciemne włoski Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Pozytywna dziewczyna z Ciebie Z Twoich postów i porad zawsze biję optymizm Hania od 5 nie śpi, ale tz jest Kochany nie budził mnie o północy jak mała się obudziła. Sam ją przewinal i nakarmil. Jedyny minus to, że pokarmu nie odciagnelam, ale niedawno prawie 110ml odciagnelam wiec nie jest źle. Hania coś się pręży i przyciąga chyba z baczkiem lub kupa ma problem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
Chudziaszek ja bym nie patrzyła na innych tylko bym szla pierwsza. Ja teraz też w kolejce do lab. Tylko że te specjalistyczne. Tu nie ma szans na uprzejmości.
|
|
|
|
#2906 |
|
Zadomowienie
|
Niby coś tam dawał,ale za mało,bo młoda wcale nie ma siły ssac,jeszcze ją wieczorem zwazyly i spadła z wagi niestety. A po 3 dniach już powinna być widoczna poprawa. Już sama nie wiem kiedy stąd wyjdziemy... każde karmienie Basi to walka,ech
|
|
|
|
#2907 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
w domu dopiero byś się stresowala czy mała przybiera. Życzę wam żeby sytuacja się unormowala a Basia nabrała siły na jedzenie ![]() Madzia miłe to co piszesz
|
|
|
|
|
#2908 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Witam się w dwupaku. Tak jak myślałam wczorajsze wycieczki nic nie dały na wygonienie mojego małego pasożyta ![]() Cytat:
![]() To normalne że jesteś zmęczona! W domu będzie lepiej. Laktacja pewnie się jeszcze rozkręci i pewnie jutro lub pojutrze będziesz się męczyć z nawałem. Jak Maja chwyta pierś to dobrze. Sama pobudzi piersi do produkcji. Poproś o rady w kwestii prawidłowego przystawiania położne, zapytaj o spotkanie z doradcą laktacyjnym. Będzie dobrze! Mleko na pewno się pojawi. Daj sobie i Mai jeszcze troszkę czasu. Cytat:
Cytat:
Spadek hormonalny plus zmęczenie chyba Cię dopadły...Weź dziecko do swojego łóżka, leżcie i odpoczywajcie cały dzień. Karmcie się i śpijcie razem. Olej póki co inne obowiązki. Cytat:
Cytat:
Cytat:
za KP. Dobrze, że Wam poszło gładko!Fajnie że w domku! Czekamy na fotki i opis porodu. Cytat:
![]() Cytat:
A Majeczka to sama słodycz Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
Heej!
Radena dużo sily i zdrowka dla Was ! Najważniejsze ze Basia ma fachową opiekę! Weszłam szybko do klubu, Cierpliwość wow! Piękne zdjęcia !!! Australia sliczna ta Twoja Kruszynka, i jak się uśmiecha ladnie ![]() Madzius piękny opis porodu !Dzanet, przynajmniej masz jakies przepowiadacze, bo u mnie to niiiiiiic kompletnie... W środę mam wizytę wiec zobaczymy. Ja dzis bylam w laboratorium, ostatnia morfo, toksoplazmoza i ..mial bycz mocz. I zla jedtem, bo jak zawsze cala noc latam siki, tak tej nocy bylam tylko raz a rano nie mogłam zrobic ! Eh. No nic,w środę mąż zawiezie bo ja nie pojadę bo za daleko, nam nadzieje ze wyrobi sie tak z zwiezieniem, ze na środę na wizytę bede miala wynik... Dzanet pytalas o Zuzie, dziękuję |
|
|
|
#2910 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny meldujemy się ze szpitala. Nie dam rady Was nadrobić - Olek to niesamowity ssak, ciagle chce cyca mimo, ze na razie tylko siara leci. Niestety ma podwyższone CRP. Nie wiadomo z jakiej przyczyny, więc na razie zostajemy...
Dziękuję za wszystkie gratulacje :-* |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

ciekawie czy ja kiedyś usłyszę taki komplement. Fakt faktem ty serio ślicznie wyglądasz! 
matka na medal normalnie, a Twoje dzieciaczki przesłodkie 
My mamy jakieś lipne drzewka, co roku tylko po parę sztuk owoców. Czekam na tel od babci Tż, bo ona ma takie mniam 

I jeszcze się ludzie na mnie gapili, jak szłam rynkiem wcinając hot-doga...normalnie jakbym miała ten brzuch od fast foodów
nie mam mocy. Mala cały czas by ciumkala brodawki mam sine i bolą.
popłacz sobie Radenko, wcale nie musisz być dzielna, ten przedłużający się pobyt w szpitalu i Basi w inkubatorze naprawdę może dobić, więc płacz, gdy nie masz jej przy sobie. Jeśli jesteś wierząca poszukaj kaplicy w szpitalu i tam się wyżal. Obiecuję modlitwę!
za wyniki badań