Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-13, 01:10   #2881
zabciajs
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7

Nie daje rady psychicznie i fizycznie.
Ledwo sie poruszam; ledwo dziecko podnosze, ledwo leze,hemoroidy zewnetrzne doprowadzaja mnoe do szału.Pół dnia rycze.
Stary 2016-06-13, 02:04   #2882
Cierpliwosc
Zadomowienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61640081]Cierpliwość kochana córka ciekawie czy ja kiedyś usłyszę taki komplement. Fakt faktem ty serio ślicznie wyglądasz!
Moja teraz mówi "mamuna" zamiast mamusia i to mnie też rozczula
[/QUOTE]
czasem dziecko coś powie i łzy w oczach, nie?
A co do mojego wyglądu....ta sesja była 3 tygodnie temu...
Ale dziękuje za komplement
Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny witam się tylko na chwilę, nie jestem na bieżąco z góry przepraszam, ale nie mam czasu nawet na zrobienie sobie herbatki. Lila ur się o 14.39, Kubuś 14.42 obydwoje po 50 cm. Jadę na laktatorze, od wczoraj są tylko na moim mleku, jedzą już po 50/60ml głodomorki. Jutro chyba do domku :-D.
Gratulację mamusiom, które urodziły i trzymam kciuki, za te które czekają.
Cięcie to była szybka decyzja, bo na ktg tętno maluch bylo w dolnej granicy normy. Sama cesarka ok, gorzej po, miałam krwotok, na szczeście lekarze w porę zareagowali. Obkurczanie macicy koszmar i pionizacja masakra, wstałam dopiero po 28godz. Dzisiaj 5 doba po i już śmigam. Jutro do domku :-D. Dzieci są cudowne, to miłość od pierwszego spojrzenia <3 Jak wszystko się unormuję i znajdę czas to się odezwę.
matka na medal normalnie, a Twoje dzieciaczki przesłodkie i takie duże oczka
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61644791]Właśnie wsuwam pierwsze czereśnie z ogródka [/QUOTE]
Podziel się My mamy jakieś lipne drzewka, co roku tylko po parę sztuk owoców. Czekam na tel od babci Tż, bo ona ma takie mniam
Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy właśnie z całodziennej wycieczki z dziećmi do Ustronia. Przeszłam co najmniej z 5-6 km.( też pod górkę) i ledwo łażę teraz bo brzuch co chwilę twardnieje... Znając życie i tak przejdzie za chwilę
hehe i po co Ci było tyle łażenia?
Chciałaś na szlaku rodzić, żeby dziecku wszczepić miłość do gór?
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61651331]
Cierpliwość jak tam? Zeserwowalas dodatkowe atrakcje rodzinie i innym?
[/QUOTE]
nic, a nic, no poza moim słoniowatym wyglądem I jeszcze się ludzie na mnie gapili, jak szłam rynkiem wcinając hot-doga...normalnie jakbym miała ten brzuch od fast foodów
Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Hej Kobity. Jest mi ciężko nie mam mocy. Mala cały czas by ciumkala brodawki mam sine i bolą.
Jestem cholernie zmęczona. Kupilam herbate na laktacje Femaltiker i mam nadzieje ze zacznie szybko działać bo Maja daje mi popalic.

Znacie może dobra masc na brodawki? Przeciwbolowa czy co?

Jestem w pokoju z dziewczyną której syn ciagle placze i z druga które córka przyłoz do rany...
Jestem zmęczona placzem tego chłopca

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

W ogóle jestem zmęczona

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Nakladki na sutki nie pomagaja bo mała nie chce isc wziąść do ust

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Na razie mam laktator ręczny i zaczynam z nim działac

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Ale jak się wkurze to kupie elektryczny
Masz prawo być zmęczona, śpij razem z Mają. Na współlokatorów niestety nic nie poradzisz, ale może wcześniej ich wypiszą?
Dobrze, że Maja lubi ssać, to Ci najlepiej rozkręci laktację! Z kremem nie pomogę, bo nie stosowałam, ale dziś na pewno będzie położna laktacyjna, skorzystaj z jej rad!
I pamiętaj: uśmiech!
Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Znów inkubator,kolejny antybiotyk,młoda nie chce jeść,a mi chce się wyć:-(
popłacz sobie Radenko, wcale nie musisz być dzielna, ten przedłużający się pobyt w szpitalu i Basi w inkubatorze naprawdę może dobić, więc płacz, gdy nie masz jej przy sobie. Jeśli jesteś wierząca poszukaj kaplicy w szpitalu i tam się wyżal. Obiecuję modlitwę!

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Ledwo sie poruszam; ledwo dziecko podnosze, ledwo leze,hemoroidy zewnetrzne doprowadzaja mnoe do szału.Pół dnia rycze.
A kolejne pół patrzysz na swoje dziecko i masz w oczach łzy szczęścia i wzruszenia? I tego się trzymaj. Na hemoroidy maść sobie załatw (znaczy skonsultuj z lekarzem), pij herbatkę z malin i jedz rzeczy, które nie powodują zaparć i duuuużo pij (znam ten ból niestety).
Śpij razem z dzieckiem i niech się Tż wykazuje, Ty odpoczywaj, a niedługo niemoc minie.

Madzius piękny opis porodu. A niektórzy umniejszają wagę cc, że to tylko tak pojedziesz, wyciągną i już. A tu tyle emocji, uczuć, ach...
Fiazo za wyniki badań
Haneczko paznokcie...no jak już będą długie i się Hania zadrapie Na pewno wyczujesz moment I za zakup laktatora, u Ciebie to bardzo ważny wydatek, więc nie ma co żałować, że duży

Dziewczyny bazujące na ściąganym mleczku: ściągacie metodą 7:5:3?

Po raz kolejny dziękuję za miłe słowa w temacie naszej sesji brzuszkowej :dziękuje-kwiatek: Cieszę się bardzo, że Wam też się podoba

Jeszcze jeden tekst mojej córki. Wychodzę z wanny, owinęłam się beżowym ręcznikiem, a Sara: mamo wyglądasz jak słoń
Fiazo jakby się miała uczyć od ojca, to raczej takich tekstów, więc Piotruś może sam zaskoczy albo przyniesie z przedszkola jakiś komplement dla Ciebie

---------- Dopisano o 02:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:57 ----------

Żadna nie odważyła się rodzić na meczu? Przecież pięknie by było: urodzone, gdy Polacy wygrywali z Irlandią
Dziś piękna data, mój śp. dziadek był z 13czerwca...ale ja powinnam zaciskać nóżki, bo Tż siostrzenica i chrześnica w jednym kończy dziś 3latka, poczekam więc. Chociaż ostatnie dwa dni siedzieć nie mogę, bo mi Esia tak na pęcherz napiera i tam na dół w ogóle, że miejscami pozycji nie umiem sobie znaleźć tak mnie tam wszystko kłuje. Tyle, że nie pamiętam z I ciąży takich bóli w ogóle:/

Właśnie....Drugi raz jestem na tym etapie ciąży...i dalej nie ogarniam, że w brzuchu noszę takie duże dziecko... W sensie, że jak wyjdzie, to będzie taka kruszynka, no ale jakieś 3kg ponad 50cm, no kawał człowieka, a do mnie to jakoś nie dociera...
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 03:30   #2883
motylek1984
Zadomowienie

Witam się z nocnego odciągania, ja też jestem w drużynie lavi :-D. Wczoraj o 22 ściągłam 150ml w ciągu 50min:-D. Sutki niestety podrażnione. U mnie małe chwyciły przez brodawki, ale ciumkały przez godzinę, a za chwilę 40 butli zjadły, więc teraz przynajmniej wiem ile zjadają :-D

---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ----------

Cytat:
Współczuję kochana :-(

---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ----------

Ania, ja smaruję brodawki purelanem.
Myjecie brodawki z kremu przed odciąganiem?? Purelanu nie trzeba zmywać przy naturalnym karmieniu, bo w składzie ma naturalną lanolinę, ale nie wiem jak przy odciąganiu?? Jak długo odciągacie, wyczytałam gdzieś, że najlepszy system to 7-5-3 minut z każdej piersi na przemian, ale ja ciągne po 13, po 10min z kaźdej i tak do opróżnienia.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 04:51   #2884
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość

A kolejne pół patrzysz na swoje dziecko i masz w oczach łzy szczęścia i wzruszenia? I tego się trzymaj. Na hemoroidy maść sobie załatw (znaczy skonsultuj z lekarzem), pij herbatkę z malin i jedz rzeczy, które nie powodują zaparć i duuuużo pij (znam ten ból niestety).
Śpij razem z dzieckiem i niech się Tż wykazuje, Ty odpoczywaj, a niedługo niemoc minie.
Tak,kocham ją nad życie dlatego tak mnie wkurza moja niemoc.
W nocy o północy mąż mi jechał po inna. Wyczytał w internetach. Przygotowal mi też nasiadówke z kory dębu. Jaka to cherbatka z malin? A co do jedzenia to właśnie nie wiem co mam jeść. Jedni mówią,ze wszystko inni że np nie jeßć białka mleka krowiego. No i jak tu zjesc owsianke zeby jednak dziecku nie zaszkodzić? Suszone sliwki czy morele ciekawe jakby się skończyły.Mąż staje na rzęsach,ale tak chciałam Mu dac czas na nauke. Ma teraz sesje. Studia robi dla nas dla naszej rodzinki. Stypendium straci,a duzo nam ono wnosi.

Wkurzam się na ten nawał. Np od wczoraj w nocy jest chyba inny albo moje piersi są takie ciulowe,albo nie umiem dziecku podać bo karmic moge tylko na lezaco przez te hemoroidy. Podaje,dziecko nie moze złapać. Noc wczesniej czulam nabrzmiala twardą pierś a teraz byly miekkie wiec myslalam ze poleci z gorki. Wiec jak juz podalam to okazalo sie ze nic z tego. Dziecko głodne ja odciagam :/
Chyba umowie sie z doradcą,choc nie wiem czy oni do domu przychodzą?

Leze z lodem na d.pie. jakie to boskie uczucie;/
Stary 2016-06-13, 05:15   #2885
PikPik09
Raczkowanie

Witam w nowym tygodniu! Wczoraj minal tydzien od odejscia czopa sluzowego.braxtony mnie mecza bo sa niebolesne ale nieprzyjemne.ja to mam takie odczucie jakby mu ktos przelyk zaciskal od dolu plus bol jak na @. Od 4 nie spie bo tak sa 3 pod rzad po okolo 20-30 sek a potem pare minut przerwy i juz nieregularne krotsze i wogole. Ale zasnac ciezko.
Dzis zabieram syna na ktg zobaczymy jak sie sprawi...
Widze ze charakter watku nam sie zmienia : na poporodowo laktacyjno oczekujacy . ale to dobrze bo wiele z nas ma juz skarby przy sobie.milego dnia (u mnie pada)
Stary 2016-06-13, 05:43   #2886
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
Witam w nowym tygodniu! Wczoraj minal tydzien od odejscia czopa sluzowego.braxtony mnie mecza bo sa niebolesne ale nieprzyjemne.ja to mam takie odczucie jakby mu ktos przelyk zaciskal od dolu plus bol jak na @. Od 4 nie spie bo tak sa 3 pod rzad po okolo 20-30 sek a potem pare minut przerwy i juz nieregularne krotsze i wogole. Ale zasnac ciezko.
Widze ze charakter watku nam sie zmienia : na poporodowo laktacyjno oczekujacy . ale to dobrze bo wiele z nas ma juz skarby przy sobie.milego dnia (u mnie pada)
Ciekawe jak te skurcze na Ktg wyjdą - na ile procent

Ja sie witam z porannego karmienia
KP rozkręcone Ignas wsuwa az mu sie uszy trzęsą chociaż ja jako niedoświadczona mam milion pytań ale zobaczymy jak z jego waga bedzie
Od wczoraj jesteśmy w domku Jest cudnie
Pózniej odpalę komputer to wrzucę jakaś fotkę i wstawię opis porodu
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 06:06   #2887
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość

Po każdym karmieniu posmaruj brodawki swoim pokarmem jak nie pomaga to bepanthen albo maltan podobno maltan skuteczniejszy jak nie dajesz rady juz karmić to spróbuj odciągać oby mała załapała butelkę może jak nauczy sie butelkę to nakładki rownież polubi z jakiej firmy je masz? Prawdopodobnie jedne z lepszych i które maja rozmiary jest medela akurat u mnie w szpitalu położne laktacyjne sprzedawaja tak samo krem na brodawki maltan.

Powodzenie oby szybko ból minol a mała sprawnie i bezbolesnie zaczęła ssać
Tak robie ze smaruje bepathenem ale nie pomaga. Tz kupi dziś te druga maść. Udalo mi sie nałożyć dziś nakladki i ciumkala. Mleka nie mam wczoraj byl taki gesty a potem juz nic. Posiadam teraz ręczny laktator ale Tz powiedzial ze kupi elektryczne jak potrzebuje.... jejciu jak On mnie wspiera! Bez Niego to bym dawno odpuscila

Nie wiem kiedy nas wypuszcza planowane ze dziś ale wątpię bo Mai waga spadla az 210
Gdyby to mleko bylo w tych cyckach....

---------- Dopisano o 06:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:04 ----------

Przepraszam Kochane ale nie wiem co u której słychać
Mam nadzieje ze większość dobrych wieści!!!

---------- Dopisano o 06:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:06 ----------

Zdjęcie mojej śpiące Ksiezniczki

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 06:08   #2888
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Kobity. Jest mi ciężko nie mam mocy. Mala cały czas by ciumkala brodawki mam sine i bolą.
Jestem cholernie zmęczona. Kupilam herbate na laktacje Femaltiker i mam nadzieje ze zacznie szybko działać bo Maja daje mi popalic.

Jestem w pokoju z dziewczyną której syn ciagle placze i z druga które córka przyłoz do rany...

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

W ogóle jestem zmęczona

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Aniu to zrozumiale ze jestes zmeczona
Na brodawki polecam Maltan, tak jak dziewczyny pisaly.
ppczatki zawsze sa trudne, ale z czasem bedzie coraz lepiej
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 06:11   #2889
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Masz prawo być zmęczona, śpij razem z Mają. Na współlokatorów niestety nic nie poradzisz, ale może wcześniej ich wypiszą?
Dobrze, że Maja lubi ssać, to Ci najlepiej rozkręci laktację! Z kremem nie pomogę, bo nie stosowałam, ale dziś na pewno będzie położna laktacyjna, skorzystaj z jej rad!
I pamiętaj: uśmiech!
Dziekuje
Uśmiech jest jak na nią patrze...ale i strach co będzie jak nie bede miala mleka...

Teraz ciumkala godzine i nic. Została dokarmiona i ululalam Ja. Spi sobie dziewczyna

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-13, 06:12   #2890
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
A to tamten antybiotyk nie dal rady?
Wspolczuje, co sie naprzezywacie w tym szpitalu
Stary 2016-06-13, 06:15   #2891
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Ania, ja smaruję brodawki purelanem.
Myjecie brodawki z kremu przed odciąganiem?? Purelanu nie trzeba zmywać przy naturalnym karmieniu, bo w składzie ma naturalną lanolinę, ale nie wiem jak przy odciąganiu?? Jak długo odciągacie, wyczytałam gdzieś, że najlepszy system to 7-5-3 minut z każdej piersi na przemian, ale ja ciągne po 13, po 10min z kaźdej i tak do opróżnienia.
Od wczoraj stosuje metode 7-5-3 tylko ciężko mi tak recznym. Nie poddam się! Nie ma mowy! Nawet jakbym miala przechodzic katusze! Będzie mleko!

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-13, 06:17   #2892
ania230
Zakorzenienie

Moja największą Miłość! Moje Cudo!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1465791412918.jpg (38,5 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1465791427780.jpg (34,7 KB, 41 załadowań)

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-13, 06:24   #2893
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam zeby w koncu cos sie rozkrecilo tak na powaznie !

---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ----------

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość

KP rozkręcone Ignas wsuwa az mu sie uszy trzęsą chociaż ja jako niedoświadczona mam milion pytań ale zobaczymy jak z jego waga bedzie
Super ze juz w domku i ze kp tak ladnie Wam idzie

---------- Dopisano o 06:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:18 ----------

Cytat:
Tak robie ze smaruje bepathenem ale nie pomaga. Tz kupi dziś te druga maść. Udalo mi sie nałożyć dziś nakladki i ciumkala. Mleka nie mam wczoraj byl taki gesty a potem juz nic. Posiadam teraz ręczny laktator ale Tz powiedzial ze kupi elektryczne jak potrzebuje.... jejciu jak On mnie wspiera! Bez Niego to bym dawno odpuscila

Nie wiem kiedy nas wypuszcza planowane ze dziś ale wątpię bo Mai waga spadla az 210
Gdyby to mleko bylo w tych cyckach....

---------- Dopisano o 06:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:04 ----------

Przepraszam Kochane ale nie wiem co u której słychać
Mam nadzieje ze większość dobrych wieści!!!

---------- Dopisano o 06:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:06 ----------

Zdjęcie mojej śpiące Ksiezniczki
Laktacja musi sie rozkrecic. Jutro mija Ci trzecia dobra po porodzie? Zazwyczaj wtedy pojawia sie nawal, takze i mleczka bedzie duzo
A waga moze spasc do 10% takze nie przejmuj sie

U mnie tez Zuzia zleciala z wagi az 230 g w dwa dni , a jak pojawil sie nawal to w dobe przybrala az 70 g!

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2016-06-13 o 06:26
Stary 2016-06-13, 06:26   #2894
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Laktacja musi sie rozkrecic. Jutro mija Ci trzecia dobra po porodzie? Zazwyczaj wtedy pojawia sie nawal, takze i mleczka bedzie duzo
A waga moze spasc do 10% takze nie przejmuj sie

U mnie tez Zuzia zleciala z wagi az 230 g, a jak pojawil sie nawal to w dobre przybrala az 70 g!
Tak jutro. Mam nadzieje że mimo tego co mnie spotkalo w nagrodę otrzymam mleko dla mojej córeczki.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-13, 06:29   #2895
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Moja największą Miłość! Moje Cudo!
Piekna masz Córcię

---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ----------

Cytat:
Tak jutro. Mam nadzieje że mimo tego co mnie spotkalo w nagrodę otrzymam mleko dla mojej córeczki.
Na pewno
Tylko no stress! Bo on jest najwiekszym wrogiem laktacji
Stary 2016-06-13, 06:33   #2896
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Witam się w dwupaku przez weekend was podczytywałam, ale w sobotę miałam straszną nie moc a w niedzielę korzystaliśmy z TŻ z ostatniej niedzieli we dwoje
Ewka i MamaNiny - piękne brzuszki
Haniu współczuję sytuacji z lektorem ważne że już jest i jesteś zadowolona .
Anuszka śliczne te twoje dzieci
Motylek a nasze bliźniaki
Cytat:
Napisane przez masuriangirl Pokaż wiadomość
Dziś sn o godz. 11.30 urodził się Oluś. Waży 3900, mierzy 59 cm.
Czujemy się dobrze, poród był dla mnie ciężki, ale trwal tylko 3h.
GRATULACJE !!! Witamy w końcu Olusia po drugiej stronie brzucha.

Cytat:
Wiem że łatwo napisać, ale musisz się uzbroić jeszcze w cierpliwość. Na pewno już niedługo sytuacja się poprawi. Mocne kciuki za was.
Cytat:

W ogóle jestem zmęczona

Ania głowa do góry. Nikt chyba nie oczekuje, że będziesz wulkanem energii zaraz po porodzie. Na pewno będzie coraz lepiej. A jak opieka w szpitalu? Masz pomóc od doradcy laktacyjnego??
Cytat:
Zabciajs no musisz to przetrwać. Mocne kciuki za lepszy dzień.
Cytat:

Soffinka cudowne wieści czekamy na fotki

Dziewczyny byłam na szybko w klubie i piękne dzieci macie i oczywiście Cierpliwości piękną sesją ciążowa
Stary 2016-06-13, 06:38   #2897
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Ania głowa do góry. Nikt chyba nie oczekuje, że będziesz wulkanem energii zaraz po porodzie. Na pewno będzie coraz lepiej. A jak opieka w szpitalu? Masz pomóc od doradcy laktacyjnego??
Opieka dobrze. Pytaja sie. Pomagaja itp. Nie mialam jeszcze okazji porozmawiać z doradca bo go nie widzialam :/ ale oczywiście spróbuję.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-13, 06:43   #2898
kaska87
Zakorzenienie

Hej

Meldujemy sie z domu, nie mam czasu czytać a co doiero pisać ogarniamy się mąż.ma na szczęście dwa tygodnie wolne bo sama to bym chyba nie dała rady i wczoraj się poryczalam jak ja dam radę sama z dwójką no ale wyjścia nie ma

Na bieżąco.jestem z pierwszą stroną także gratuluję świeżo upieczonym mamusia i czekam na kolejne bobasy

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 07:07   #2899
fiazo
Zakorzenienie

Ania przytulam. Jesteś przemęczona. Jeśli Ci pomoże to płacz by się oczyścić. Krem tj wyżej np maltan. Najlepiej by nie trzeba było go zmywać.

Radena przytulam, jeszcze trochę i będzie dobrze!

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 07:14   #2900
Weronia93
Rozeznanie

Ania230 najważniejsze ze masz swsparcie w tż do jest juz bardzo dużo powolutku i do przodu mała juz schwytali i ssie to teraz tylko czekać pokarm a pewnie za chwile dostaniesz nawał i malutka szybko przbierze życzę szybkiego powrotu do domu

A ja witam sie w 39tc mam nadzieje ze po 18 czerwca urodze

---------- Dopisano o 06:14 ---------- Poprzedni post napisano o 06:10 ----------

Zabcias dzisiaj bedzie lepiej zobaczysz myśl pozytywnie współczuje bardzo ale taki nasz kobiet los buziaczki dasz radę wierzymy w Cieie i zaniedlugo będziesz sie z tego śmiała a ma Ci kto pomódz czasami trzeba odsapnąć chociaż na kilka godzin nawet 2 godzinki dadzą dużo
Stary 2016-06-13, 07:17   #2901
Madzia9999
Zakorzenienie

Aniu nie martw się brakiem mleczka, wiem to nie jest łatwe sama przez to płakałam w szpitalu pokarm miałam na 4dobę po cc.i od razu nawal ://
Ważne aby Maja jadła i przybierala na wadze, kp się jeszcze rozkreci musisz też myśleć pozytywnie!
Maja jest piękna
Wygogluj sobie czy nie masz w Krk wypożyczalni laktatorow zobaczysz np jaki Ci pasuje itd i potem kupisz wlasny!

Zabko wspaniale że tz tak Cię wspiera! Współczuję hemoroidow bidulka. Może wizyta u specjalisty Ci pomoże.
Pamiętaj grunt to pozytywne nastawienie!
Co do jedzennia jedz wszystko z umiarem, ja tak robię wg rad z SR i dziewczyn z wizażu

Radena przykro mi, że masz takie przejścia z Basia
Trzymajcie się cieplutko dziewczynki

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 07:19   #2902
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Robię ostanie badania przed CC i pierwszy raz od pół roku poszłam do normalnego punktu pobrań - co z tego że karta wielkości plakatu że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo a ja jestem jedyna w zaawansowanej ciąży... no nic ważne że w sumie dobrze się czuję to postoje.
Aniu odciągaj i walcz. Kp na pewno się uda.
Weronia a tobie czasem nie ściągają krążka 15.06? Bo myślałam że może będziesz do pary ze mną w środę
Stary 2016-06-13, 07:38   #2903
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Radena wyzal się biedna, tyle czasu w szpitalu może siły odebrać. Oby w końcu leczenie zaczęło przynosić pozytywne skutki i by jak najprędzej wypisali was ze szpitala
Basia jest pod fachową opieką

Zabcia hormony szaleją!!! To dlatego ogarnia Cię taka niemoc, pamiętaj, że nie jesteś sama i najważniejsze-że to minie!
Na hemoroidy ja polecam maść posterisan.
Do doradcy laktacyjnego dzwoń, większość przyjeżdża do domu .
Nie miej wyrzutów sumienia-proś o pomoc kogo tylko możesz!

Soffinka super że już jesteś w domu i że kp już rozkrecone

Ania laktacja jeszcze się rozkręci, daj sobie czas
A jak się nie uda to jest mm, Maja głodna nie będzie

Cierpliwość tekst córki o słoniu też uroczy jadłas hot doga?! No wiesz, jak możesz! Wyksztalcasz w dziecku złe nawyki żywieniowe!

Witam się również w dwupaku braxtony męczą mnie już jakis czas, ale tak po kilka dziennie. Z tym że tym razem bolą, nie pamiętam z pierwszej ciąży by mnie one bolały. W każdym bądź razie ta ciąża jest całkiem inna. Dużo lepiej ją znoszę niż pierwszą, ale dla odmiany końcówka daje popalić w pierwszej ciąży dzień po tp bawiłam się na weselu swojej siostry teraz czasen ledwo się ruszam

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Aniu Maja jest cudna, jakie ma fajne ciemne włoski

41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 07:43   #2904
Madzia9999
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61663286]Radena wyzal się biedna, tyle czasu w szpitalu może siły odebrać. Oby w końcu leczenie zaczęło przynosić pozytywne skutki i by jak najprędzej wypisali was ze szpitala
Basia jest pod fachową opieką

Zabcia hormony szaleją!!! To dlatego ogarnia Cię taka niemoc, pamiętaj, że nie jesteś sama i najważniejsze-że to minie!
Na hemoroidy ja polecam maść posterisan.
Do doradcy laktacyjnego dzwoń, większość przyjeżdża do domu .
Nie miej wyrzutów sumienia-proś o pomoc kogo tylko możesz!

Soffinka super że już jesteś w domu i że kp już rozkrecone

Ania laktacja jeszcze się rozkręci, daj sobie czas
A jak się nie uda to jest mm, Maja głodna nie będzie

Cierpliwość tekst córki o słoniu też uroczy jadłas hot doga?! No wiesz, jak możesz! Wyksztalcasz w dziecku złe nawyki żywieniowe!

Witam się również w dwupaku braxtony męczą mnie już jakis czas, ale tak po kilka dziennie. Z tym że tym razem bolą, nie pamiętam z pierwszej ciąży by mnie one bolały. W każdym bądź razie ta ciąża jest całkiem inna. Dużo lepiej ją znoszę niż pierwszą, ale dla odmiany końcówka daje popalić w pierwszej ciąży dzień po tp bawiłam się na weselu swojej siostry teraz czasen ledwo się ruszam

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Aniu Maja jest cudna, jakie ma fajne ciemne włoski

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
Pozytywna dziewczyna z Ciebie Z Twoich postów i porad zawsze biję optymizm

Hania od 5 nie śpi, ale tz jest Kochany nie budził mnie o północy jak mała się obudziła. Sam ją przewinal i nakarmil. Jedyny minus to, że pokarmu nie odciagnelam, ale niedawno prawie 110ml odciagnelam wiec nie jest źle.
Hania coś się pręży i przyciąga chyba z baczkiem lub kupa ma problem

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 08:06   #2905
fiazo
Zakorzenienie

Chudziaszek ja bym nie patrzyła na innych tylko bym szla pierwsza. Ja teraz też w kolejce do lab. Tylko że te specjalistyczne. Tu nie ma szans na uprzejmości.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 08:21   #2906
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
A to tamten antybiotyk nie dal rady?
Wspolczuje, co sie naprzezywacie w tym szpitalu
Niby coś tam dawał,ale za mało,bo młoda wcale nie ma siły ssac,jeszcze ją wieczorem zwazyly i spadła z wagi niestety. A po 3 dniach już powinna być widoczna poprawa. Już sama nie wiem kiedy stąd wyjdziemy... każde karmienie Basi to walka,ech
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 08:29   #2907
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Niby coś tam dawał,ale za mało,bo młoda wcale nie ma siły ssac,jeszcze ją wieczorem zwazyly i spadła z wagi niestety. A po 3 dniach już powinna być widoczna poprawa. Już sama nie wiem kiedy stąd wyjdziemy... każde karmienie Basi to walka,ech
Jeśli faktycznie taki problem z karmieniem Basi to dobrze że jesteście w szpitalu w domu dopiero byś się stresowala czy mała przybiera. Życzę wam żeby sytuacja się unormowala a Basia nabrała siły na jedzenie

Madzia miłe to co piszesz choć mam wrażenie że ostatnio tylko wam truje
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 09:07   #2908
201711281320
Konto usunięte

Witam się w dwupaku. Tak jak myślałam wczorajsze wycieczki nic nie dały na wygonienie mojego małego pasożyta

Cytat:

Jestem zmęczona placzem tego chłopca[COLOR="Silver"]
aniu przytulam
To normalne że jesteś zmęczona! W domu będzie lepiej. Laktacja pewnie się jeszcze rozkręci i pewnie jutro lub pojutrze będziesz się męczyć z nawałem.
Jak Maja chwyta pierś to dobrze. Sama pobudzi piersi do produkcji. Poproś o rady w kwestii prawidłowego przystawiania położne, zapytaj o spotkanie z doradcą laktacyjnym.
Będzie dobrze! Mleko na pewno się pojawi. Daj sobie i Mai jeszcze troszkę czasu.

Cytat:
O Boże! Współczuję Życzę Ci dużo siły i zdrowia dla Basi!

Cytat:
Spadek hormonalny plus zmęczenie chyba Cię dopadły...
Weź dziecko do swojego łóżka, leżcie i odpoczywajcie cały dzień. Karmcie się i śpijcie razem. Olej póki co inne obowiązki.

Cytat:
Właśnie....Drugi raz jestem na tym etapie ciąży...i dalej nie ogarniam, że w brzuchu noszę takie duże dziecko... W sensie, że jak wyjdzie, to będzie taka kruszynka, no ale jakieś 3kg ponad 50cm, no kawał człowieka, a do mnie to jakoś nie dociera...
Takie same miałam wczoraj przemyślenia

Cytat:
Tak,kocham ją nad życie dlatego tak mnie wkurza moja niemoc.
W nocy o północy mąż mi jechał po inna. Wyczytał w internetach. Przygotowal mi też nasiadówke z kory dębu. Jaka to cherbatka z malin? A co do jedzenia to właśnie nie wiem co mam jeść. Jedni mówią,ze wszystko inni że np nie jeßć białka mleka krowiego. No i jak tu zjesc owsianke zeby jednak dziecku nie zaszkodzić? Suszone sliwki czy morele ciekawe jakby się skończyły.Mąż staje na rzęsach,ale tak chciałam Mu dac czas na nauke. Ma teraz sesje. Studia robi dla nas dla naszej rodzinki. Stypendium straci,a duzo nam ono wnosi.

Wkurzam się na ten nawał. Np od wczoraj w nocy jest chyba inny albo moje piersi są takie ciulowe,albo nie umiem dziecku podać bo karmic moge tylko na lezaco przez te hemoroidy. Podaje,dziecko nie moze złapać. Noc wczesniej czulam nabrzmiala twardą pierś a teraz byly miekkie wiec myslalam ze poleci z gorki. Wiec jak juz podalam to okazalo sie ze nic z tego. Dziecko głodne ja odciagam :/
Chyba umowie sie z doradcą,choc nie wiem czy oni do domu przychodzą?

Leze z lodem na d.pie. jakie to boskie uczucie;/
Jedz normalnie, wybieraj lekkostrawne, zdrowe dania, nic w nadmiarze. Nie musisz bez powodu eliminować nabiału. Moim zdaniem śliwki i morele śmiało możesz zjeść.

Cytat:

za KP. Dobrze, że Wam poszło gładko!
Fajnie że w domku! Czekamy na fotki i opis porodu.

Cytat:
Długo Cię już męczy. Pewnie będziesz następna

Cytat:
Od wczoraj stosuje metode 7-5-3 tylko ciężko mi tak recznym. Nie poddam się! Nie ma mowy! Nawet jakbym miala przechodzic katusze! Będzie mleko!
Spokojnie.Będzie mleczko na pewno!
A Majeczka to sama słodycz Śliczną masz Aniu córunię!

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Hej

Meldujemy sie z domu, nie mam czasu czytać a co doiero pisać ogarniamy się mąż.ma na szczęście dwa tygodnie wolne bo sama to bym chyba nie dała rady i wczoraj się poryczalam jak ja dam radę sama z dwójką no ale wyjścia nie ma

Na bieżąco.jestem z pierwszą stroną także gratuluję świeżo upieczonym mamusia i czekam na kolejne bobasy
Dasz sobie świetnie radę! Fajnie, że jesteście w domku. Jak już się trochę ogarniecie w nowej sytuacji to skrobnij do nas coś czasem
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 09:07   #2909
ewka555
Zakorzenienie

Heej!

Radena dużo sily i zdrowka dla Was ! Najważniejsze ze Basia ma fachową opiekę!

Weszłam szybko do klubu, Cierpliwość wow! Piękne zdjęcia !!!

Australia sliczna ta Twoja Kruszynka, i jak się uśmiecha ladnie

Madzius piękny opis porodu !

Dzanet, przynajmniej masz jakies przepowiadacze, bo u mnie to niiiiiiic kompletnie... W środę mam wizytę wiec zobaczymy.

Ja dzis bylam w laboratorium, ostatnia morfo, toksoplazmoza i ..mial bycz mocz. I zla jedtem, bo jak zawsze cala noc latam siki, tak tej nocy bylam tylko raz a rano nie mogłam zrobic ! Eh. No nic,w środę mąż zawiezie bo ja nie pojadę bo za daleko, nam nadzieje ze wyrobi sie tak z zwiezieniem, ze na środę na wizytę bede miala wynik...

Dzanet pytalas o Zuzie, dziękuję Tak, tak, juz lepiej, goraczkowala po szczepieniu 1,5dnia i to jakos nie mocno, za to od wczoraj jakis kaszelek lekki, mam nadzieje ze przejdzie. No i wychodzi kolejny zab i wczoraj poszla spac o 23 -,- nie wiem skad tyle energii...
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 09:15   #2910
masuriangirl
Raczkowanie

Dziewczyny meldujemy się ze szpitala. Nie dam rady Was nadrobić - Olek to niesamowity ssak, ciagle chce cyca mimo, ze na razie tylko siara leci. Niestety ma podwyższone CRP. Nie wiadomo z jakiej przyczyny, więc na razie zostajemy...
Dziękuję za wszystkie gratulacje :-*
masuriangirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości