Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-13, 20:07   #3031
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7

Kupiłam sobie len mielony :-D

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 20:10   #3032
kiara92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Ona moja
Śliczna!

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, dopiero dziś po 80 dniach w szpitalu, wróciłam do domu. Dopadłav mnie jakaś infekcja, biegunki silne, gorączka 39,5. Do tego prawie zero pomocy ze strony położnyvch w opiecr nad dwójką. Dopiero jak teściowa zrobiła aferę. Masakra, ledwo dałam radę, fizycznie i psychicznie.

Gratuluję tym rozpakowanym, a nierozpakowanym życzę wytrwałości.
Super, że już jesteście w domku Tyle dni w szpitalu i jeszcze ta infekcja i brak pomocy ze strony położnych na koniec

Cytat:
Napisane przez Paula_ck Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny w końcu znalazłam chwile żeby napisać co u nas. Jesteśmy w domu od czwartku, wypuscili nas po 4 dniach wiec szybciutko ale bardzo dobrze bo w domu od razu inaczej i zaczęło się układać wszystko. W szpitalu było źle bo raz że ból okropny a małym trzeba się zająć bo tylko pierwszego dnia był wzięty na noc i do tego brak pokarmu a nawet jak się pojawił to mały nie chciał ssać bo mam małe brodawki. Uratował mnie laktator bo rozkręcił laktacje i pierwsze dni to było ciągle ściąganie i butelka. Ale to już przeszłość bo od soboty mam dobre nakładki silikonowe z nuka i Tymek od razu załapał i teraz karmimy się pięknie piersią Teraz jest już na prawdę super, dziecko szczęśliwe, mama szczęśliwa, już nie rycze ciągle Gratuluję wszystkim nowym mamusiom i powodzenia dla przyszlych!
Fajnie, że Was szybko wypisali i ładnie Wam już idzie karmienie
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 20:42   #3033
Asiek121
Zakorzenienie

u mnie na 4 dobe juz sciagaja szew tez mi sie wydaje ze szybko

Jakies uczulenie mi wyskoczylo dziwne na szyji i dekoldzie, nie bede narazie dawac jej swojego mleka poki nie zejdzie
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 20:59   #3034
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Ona moja
Jaka piękna Kruszyneczka Zatuliłabym

Cytat:
Hej Dziewczyny, dopiero dziś po 80 dniach w szpitalu, wróciłam do domu. Dopadłav mnie jakaś infekcja, biegunki silne, gorączka 39,5. Do tego prawie zero pomocy ze strony położnyvch w opiecr nad dwójką. Dopiero jak teściowa zrobiła aferę. Masakra, ledwo dałam radę, fizycznie i psychicznie.

O matko, wreszcie! Nie ma jak w domku co? Współczuję przejść. Musiało być ciężko z infekcją, po cc i z dwójką do opieki...
Powodzenia, zdrowia i wytrwałości życzę Czekamy na fotkę dziewczynek.
Rozróżniasz je? Zawsze mnie to ciekawiło czy jakbym miała jednojajowe bliźniaki czy nie miałabym problemów z odróżnieniem ich

Paula_ck, madzius super że u Was z kp też OK

majkelę nam wsysło...

dzanet, a do czego ten len? Jakiś magiczny specyfik? Mów!
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 21:04   #3035
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Jaka piękna Kruszyneczka Zatuliłabym

O matko, wreszcie! Nie ma jak w domku co? Współczuję przejść. Musiało być ciężko z infekcją, po cc i z dwójką do opieki...
Powodzenia, zdrowia i wytrwałości życzę Czekamy na fotkę dziewczynek.
Rozróżniasz je? Zawsze mnie to ciekawiło czy jakbym miała jednojajowe bliźniaki czy nie miałabym problemów z odróżnieniem ich

Paula_ck, madzius super że u Was z kp też OK

majkelę nam wsysło...

dzanet, a do czego ten len? Jakiś magiczny specyfik? Mów!
Veronique zjadła z tym wieczorem kanapki i Laura jest już nią

Ponoć dwie łyżeczki dziennie sie je przed porodem. Nie zaszkodzi, bo zdrowe, a może pomoże lepsze oczywiście zmielone ziarenka na świeżo ale nie mam czym mielic.
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 21:07   #3036
Miqesi
Wtajemniczenie

Ja już po wizycie.

Wszystko rozpulchnione, główka Małej już jest bardzo nisko, 4 cm rozwarcia, skurcze 40% na KTG. Doktor powiedział, że jestem już gotowa do porodu, brak tylko skurczy.
Jeśli do soboty się nie rozpakuję, to mam jechać znowu na KTG do szpitala.

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 21:22   #3037
Kociak85
Zadomowienie

Miqesi, to Ty jak skurczy dostaniesz to urodzisz w 5 minut :P
Stary 2016-06-13, 21:22   #3038
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

My po pierwszej kompieli, oczywiście dziadkowie musieli cieszę się że ma mi kto pomagać chociaż momentami już ich nie mogę słuchać, wiem że chcą dobrze Oliwce kompanie bardzo się podobało mam nadzieję że tak będzie za każdym razem chce ja na jesieni już na basen zabrać.
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 21:23   #3039
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny w końcu znalazłam chwile żeby napisać co u nas. Jesteśmy w domu od czwartku, wypuscili nas po 4 dniach wiec szybciutko ale bardzo dobrze bo w domu od razu inaczej i zaczęło się układać wszystko. W szpitalu było źle bo raz że ból okropny a małym trzeba się zająć bo tylko pierwszego dnia był wzięty na noc i do tego brak pokarmu a nawet jak się pojawił to mały nie chciał ssać bo mam małe brodawki. Uratował mnie laktator bo rozkręcił laktacje i pierwsze dni to było ciągle ściąganie i butelka. Ale to już przeszłość bo od soboty mam dobre nakładki silikonowe z nuka i Tymek od razu załapał i teraz karmimy się pięknie piersią Teraz jest już na prawdę super, dziecko szczęśliwe, mama szczęśliwa, już nie rycze ciągle Gratuluję wszystkim nowym mamusiom i powodzenia dla przyszlych!
Fajnie, że jesteście w domu i laktacja ja z się rozkręciła
Muszę się rozejrzeć właśnie za nakładkani silikonowymi bo moje brodawki jakieś biedne mi się wydają...
Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie.

Wszystko rozpulchnione, główka Małej już jest bardzo nisko, 4 cm rozwarcia, skurcze 40% na KTG. Doktor powiedział, że jestem już gotowa do porodu, brak tylko skurczy.
Czyli rodzimy nie lenimy się !!

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 21:34   #3040
Konto usunięte

Cytat:
Ja już po wizycie.

Wow 4cm to już coś pójdzie jak z płatka ta środa wysoce prawdopodobna!
Chcesz kanapkę z siemienien lnianym? tata mi kupił bo.prosiłam, wziął opakowanie 450g chętnie się podzielę!
Stary 2016-06-13, 21:34   #3041
haneczkab92
Ania

Dziękuję dziewczyny za wsparcie
Pojechałam do miasta, kupiłam to mleko z hipp, w razie "w" czopki glicerynowe i te rurki do pupci.
Oczywiście wszystko w razie w mam nadzieję,oprócz mleka.
Jak pojechałam, mama skorzystała z termometru..poszła kupa, ale widzę, że dalej biedna się męczy.. jest lepiej niż było,ale jednak..

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
GRATULACJE!!!
Najlepsza!! No niestety nie jesteś cudotwórczynią, czasem nawet największe wysiłki nie pomogą...
Możesz ją ponosić pionowo, robić masaże, położyć ciepły okład na brzuszek...Może spróbuj podać trochę wody do picia. Przy mm podaje się chyba takim maluszkom wodę do picia- poprawcie mnie jeżeli się mylę.
I nie zadręczaj się. Przecież to nie Twoja wina.
Ja już sama nie wiem.. może to jednak przez moje mleko i to co jem?
ale naprawdę od kilku dni jej lekkie potrawy, bez truskawek i tego typu rzeczy...
Noszę, robię masaże..wodę też jej dałam...niby się dopaja przy mm, ale ona więcej je mojego.
ech

Cytat:
rowniez ja pisze znad laktatora ;-)
Od wczoraj dopiero mam pokarm, udaje mi sie sciagac po 30 ml szalenstwo nie przystawiam do cycka bo musimy kontrolowac ile zjada
Zoltaczka jej wyszla i dzisiaj zabrali ją na 24h naswietlanie i dali kroplowke na wzmocnienie bo nawet nie dalo jej sie na jedzenie wybudzic ja troche podczytuje ale nie mam kiedy napisac

Jutro sciagaja mi szew bardzo sie boje
Ogolnie forma juz lepsza, najgorsze podnoszenie sie z lozka. Tz przywiazal mi pasek od szlafroka i sie na nim podciagam jak wstaje, paraolimpiada

Malutka jest taka kochana, wszystkie ubranka za duze, musze kupic na 44cm :-P
Szybko Ci szew ściągają. Ale to nie boli, przynajmniej mnie nie bolało.
Naświetlą małą i szybko jej przejdzie

Piękna Twa córcia!

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
Nie wiam jakie ty masz obserwacje ale mojnsyn mial sklonnosci do kolek na poczatku wlasnie jak laczylam mm z kp i oprocz mojej diety takiej tam rozluzniajacej to robilan masaze, kladlam na brzuszku i bujalam reka cialko, podgrzewalam pieluche czy lekko termoforek i okladalam brzuch, podginanie kolanek itp a jak juz nic nie dawalo rady to dostawal debridat tylko to na recepte bylo i nie pamietam od ktorego tygodnia mozna to dawac.ale te pare kropli dzialalo cuda.odbijal i baczki szly.nie wmawiaj sobie ze zla matka jestes.kazda to przechodzi.moj jak mial miesiac to lezelismy w szpitalu na zapalenie pluc potem mialam lezec z nim co pol roku z yego powodu a po drodze przeziebien domowych to niezlicze.tez sie dolowalam ale trzeba byc silnym zeby te opieke ogarnac. Przytulam cie mocno!!

Na ktg cisza w chwili braxtonow 25% max bylo i poza tym cisza.moze ze dwa mi sie trafily na te pol godz.starszak spisal sie ekstra na tym ktg
Dziekuję
Bardzo bym chciała, żeby jadła tylko moje, ale niestety mam pokarmu odrobinę za mało
I lekarka też mi powiedziała, że to od tego może być.
wszystko co wymieniłaś robię, niewiele pomaga.
z jednej strony wiem, że muszę być silna, bo stres tylko pogarsza sytuacje. Ale z drugiej, jak naprawdę nie umiem jej pomóc, to właśnie jest dołujące

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Super
Haneczka kochana , nie obwiniaj sie !
A byla u Was polozna i mowila cos na ten temat?
U pediatry na patronazu byliscie?

Mi polozna mowila przy Bartku jak tez mial takie problemy, ze to wina slabych miesni brzucha. No i na lezaco tez trudno kupke zrobic
Jedyne co nam pozostalo to cierpliwosc- tylko masowalismy brzuszek, pdzykladslismy ciepla tetre i podkurczalismy nozki, zeby mu ulzyc.
Niedlugo potem samo minelo.

Pamietaj ze jestes dla swojego dziecka najlepsza mama na swiecie ! Wiadomo ze chcialabys ulzyc Hani w cierpieniu, ale czasem nie da sie wiele zrobic. Tymbardziej ze probowalas juz wszystkiego wiec zla matka nie mozesz byc
Nie było u mnie położnej- olała sprawę chyba.
U lekarki byłyśmy wtedy sie ważyć, i chyba to już była ta wizyta.
Wiem ze to mogą być te słabe mięśnie..mam nadzieję, że to to, a nie inny problem.
Dziękuję

Cytat:

Jesteś moim wzorem! nie dość że tyle w szpitalu, to jeszcze z tego co pamiętam na leżąco!! brawo za wytrwałość
Oby infekcja szybko przeszła- czy miałaś ją w szpitalu??

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
HANECZKA tak mówisz, ze metoda 7 5 3 więcej sciagasz? Ja do tej pory scisgslam aż do opróżnienia.
Kurcze, może tez spróbuje...

AUSTRALIA pewnie wozenie brata znudzi mu się szybciej niż przypuszczamy
I zazdraszczam ilości mleka, tak trzymać!
Tak ściągam tą metodą. Zazwyczaj starcza- są opróżnione. Ale ja np ściągam po 6 godzinach, to mleka jest więcej, więc wtedy wydłużam trochę ściąganie.

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Radena dużo zdrówka dla Basi

Haneczka- pijesz herbatkę na laktację? Co ile ściągasz? Noś ją pionowo przytuloną do siebie i podtrzymaj jej nóżki w pozycji żabki. Bardzo pomaga niemowlakom na bączki. Na przybicie matczyne bardzo polecam melisę...

U nas była położna środowiskowa- wszystko dobrze. Młody przybył na wadze troszeczkę- ale w sumie to waga teraz inna niż w szpitalu więc może i błąd. W piątek się dowiem, bo ma przyjść znowu.
Strasznie mordowała pępuszka Leosiowi Octaniseptem i patyczkiem do uszu. Nie mogłam na to patrzeć... Powiedziała, że dziecko jest przegrzane. Nie umiem utrafić z tym ubraniem synka- a to za zimno i czkawka, a to się poci...
Piję femaltiker(choć mi się skończył a dopiero zamówię). ogólnie staram sie co 3-4 godziny. W nocy rzadziej.
Ale zdarza się co 5 nawet.. choć dziś starałam sie co dwie ściągać.
Nosze ją tak.. choć mała się wtedy trochę denerwuje..
Dobrze, że przybrał a pępuszek nie boli małego
A jak ubierasz?

Cytat:
No wiadomo, nie ma to jak w domu
brawo za kp

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 21:35   #3042
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Miqesi, to Ty jak skurczy dostaniesz to urodzisz w 5 minut :P
Doktor to samo powiedział Że jak pojawią się skurcze, to poród będzie bardzo szybko postępował
Oby tak było

Stary 2016-06-13, 21:37   #3043
fiazo
Zakorzenienie

Miqesi już jest jakaś wizja porodu

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 21:38   #3044
haneczkab92
Ania

Cytat:
Ja już po wizycie.

To ja nie wiem, czy Ty do środy wytrwasz

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 21:38   #3045
Miqesi
Wtajemniczenie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61702411]Wow 4cm to już coś pójdzie jak z płatka ta środa wysoce prawdopodobna!
Chcesz kanapkę z siemienien lnianym? tata mi kupił bo.prosiłam, wziął opakowanie 450g chętnie się podzielę![/QUOTE]

Zaufam naturze, niczego nie łykam

Stary 2016-06-13, 21:43   #3046
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja już po wizycie.

Izunia wybiera się na ten świat
Jak ja miałam rozwarcie na 2cm, to po godzinie było 8cm. Przeraża mnie, że można sobie tak z rozwarciem chodzić!

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 21:57   #3047
201711281320
Konto usunięte

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61700756]Veronique zjadła z tym wieczorem kanapki i Laura jest już nią

Ponoć dwie łyżeczki dziennie sie je przed porodem. Nie zaszkodzi, bo zdrowe, a może pomoże lepsze oczywiście zmielone ziarenka na świeżo ale nie mam czym mielic.[/QUOTE]

Aaa, len! W sensie to magiczne siemię lniane! Wybacz, nie zajarzyłam przez ciążowy niedorozwój

Cytat:
Ja już po wizycie.

4 cm. tak już, po prostu?? Jak się zacznie to uważaj żebyś po drodze do auta Izki nie zgubiła

----

haneczko, nie wydaje mi się żeby te problemy Hani z kupką miały przyczynę w tym co jesz. to bardzo powszechny problem jest nawet u osób które w zasadzie nic nie jedzą. Ja u córki stosowałam czopki glicerynowe ale dopiero jak nie robiła kupy ponad tydzień. Wcześniej lekarka nie pozwoliła. Później podawałam jej taki syropek ułatwiający wypróżnienia ale nazwy nie pamiętam.
Może pojedź do lekarza po jakąś radę jeżeli uważasz, że Hania za bardzo się męczy
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 21:58   #3048
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Piję femaltiker(choć mi się skończył a dopiero zamówię). ogólnie staram sie co 3-4 godziny. W nocy rzadziej.
Ale zdarza się co 5 nawet.. choć dziś starałam sie co dwie ściągać.
Nosze ją tak.. choć mała się wtedy trochę denerwuje..
Dobrze, że przybrał a pępuszek nie boli małego
A jak ubierasz?
Haneczka- mi mąż kupił jakąś taką herbatkę "pic na wodę" - główny składnik melisa i anyż. Także chyba producenci wyszli z założenia, że spokój matki to podstawa kp
Jak położna przyszla to młody miał bodziaka z długim rękawkiem i spodenki i leżał w beciku. Kazała bez beta i spodenek- gołe nóżki.
Teraz śpi już na noc ubrany podobnie, tyle że bez beta, ale otuliłam go lekko kocykiem bawełnianym. Nie wygląda mi na przegrzanego

Miqesi- jeśli twoja bożena ma 4cm rozwarcia- WIEDZ ZE COS SIE DZIEJE :mag ia:

Dzanet- mi położna dzisiaj kazala jesc siemie lniane ze wzgledu na kwasy omega, tylko mielic w mlynku na biezaco. Juz czuję jak to robię przy dwójce maluchów za kazdym razem

Rafek lekko się rozwydrzył z babcią- no ciekawe jak będzie od środy...
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 22:03   #3049
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Aaaaa znowu wcięło mi cytaty i nie wiem, co komu(
MARIA, KASKA super ze w domu jestescie!
MIQESI zebys do szpitala dala radę dojechac! U mnie przy slabych skurczach (albo prawie zadnych) od 4cm do narodzin Gabrysi minelo ok.25minut. Czekamy))
MARIA dobrze ze w domu juz i tesciowa pomaga
MOTYLKU ladnie sciagasz mleczka
ZABCIA, ANIA hormony i zmęczenie daja o sobie znac. Nie martwcie się.
RADENA niezmiennie kciuki za powrot do zdrowia Basi!

Jestem padnieta dzisiaj znowu. Wczoraj ogarnelam.cala chatę oprocz lazienki, jak chlopaki byli na basenie. A dzisiaj sesja nas wymeczyla.
Jeszcze zostawiam info z ksiazki Warto karmic piersia i co dalej? O przybieraniu.
Jutro przychodzi polozna. Mam nadzieję ze bedzie miala juz wagę. Aa i dziewczyny kp - pielegnujcie piersi zeby wam sie rozstepy nie zrobily. Mi z A znowu do E urosly..

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 22:03   #3050
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Aaaa i zalacznik
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1465848215293.jpg (45,3 KB, 27 załadowań)

Galeria pazurkowa:
Stary 2016-06-13, 22:14   #3051
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

ZEBRAH kiedy maz zaczyna pracę? Dobrze ze tesciowa pomaga. Moja tez mnie mega odciazyla w ostatnich dniach przed porodem zajmujac sie kuchnią i Igim nie mogę na nią narzekać. Dobrze, ze maly przybiera. Zakladaj jedna warstwę wiecej niz sobie. (Liczac kocyk)
ASIEK do obrze ze coraz lepiejn oby zoltaczka szybko przeszla.
Dobra, padam. Jutro doczytam resztę.
Dobrej nocki! Dwupaki i mamuski spokojnej nocy.

Galeria pazurkowa:
Stary 2016-06-13, 22:26   #3052
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już po wizycie.

Łoo kochana, ja przyjechałam do szpitala z 3cm. No, tyle że ze skurczami Życzę Ci porządnych skurczy zatem

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Haneczka- mi mąż kupił jakąś taką herbatkę "pic na wodę" - główny składnik melisa i anyż. Także chyba producenci wyszli z założenia, że spokój matki to podstawa kp

Jak położna przyszla to młody miał bodziaka z długim rękawkiem i spodenki i leżał w beciku. Kazała bez beta i spodenek- gołe nóżki.
Teraz śpi już na noc ubrany podobnie, tyle że bez beta, ale otuliłam go lekko kocykiem bawełnianym. Nie wygląda mi na przegrzanego
Haha!

Hm, to moją tak samo ubieram i w becik zawijam, ale nawet nie tak mocno. Bez spodenek? W upały ok, ale dzisiaj taka średnia pogoda u mnie była

Kurde, nie umiem dziecka usypiać Z godzinę właśnie się męczyłam, w końcu mężowi ją dałam, on ją ponosił może z minutę i odłożył do łóżeczka - Marysia śpi Nie wiem jak on to robi

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez australia87
Czas edycji: 2016-06-13 o 22:27
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 22:43   #3053
Konto usunięte

Haneczka jak mAła się męczy może warto skonsultować to z pediatra a dajesz małej probiotyk jakiś? Nam pamiętam pediatra zaleciła podawać, na początku dawałam dicloflor, poten floractin... takie maluszki mają często problemy z jelitami.
Poczytaj sobie o probiotykach. Nie wiem jakie inne dziewczyny Mają zdanie na ten temat, ja podawałam probiotyki chyba do 6mc życia

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-06-13, 22:59   #3054
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Witam się wieczorem w dwupaku.
Dziś nawet miałam cichą nadzieję, że coś się zaczyna bo bolało mnie jak na okres i nawet na aerobik dla ciężarnych pobiegłam co by tą tendencję utrzymać . Skurcze znikły, w zamian dostałam zgagi tak, że nic z mojego chytrego planu nie wyszło.
Jutro więc zaczynam głodówkę przed CC - od 15.00 mogę tylko pić i jeszcze czopek mam sobie zaaplikować na noc - same rozrywki jednym słowem.

Z tego co pamiętam a mi cytowanie uciekło
Ania - piękna twoja Majeczka. Ja dobrze pamiętam, że Ty w Żeromskim? Bo jak tak to niedaleko jest sklep Świat Dziecka (przy Al. Róż) i tam mają wypożyczalnie laktatorów, jak byś potrzebowała
Miqesi - nie dość żeś franca ( acz z Twoimi odczuciami się zgadzam i je podzielam ) to jeszcze chcesz mnie przyćmić w dniu porodu acz żeby nie było, że małostkowa jestem to zapraszam, możemy razem w środę rodzić
Haneczko żebyś mi tak ostatni raz o sobie pisała. Co to w ogóle za zwątpienie? Robisz wszystko najlepiej jak możesz i ani mi się waż w siebie wątpić.

miszkaaa super, że młody przybiera. Brawa też dla starszaka

Cierpliwosc jak by okna nie pomogły zapraszam do mnie - łazienka czeka ehh ja chciałam rodzić 16.06 i dupa w tego wyszła

madzius90 jaki pracowity dzień
Asiek121 śliczna kruszynka oby szybko żółtaczka poszła precz i żebyś mogła małą karmić piersią. Co do paraolimpiady to nie strasz..

MariaFrancesca strasznie się ciesze że już jesteście w domu. Pewnie dla Ciebie to duża radość i ulga. Co do położnych to szkoda słów, tyle tam leżałaś, że powinni Cię już tam zameldować a na koniec takie coś??

Paula super że wy już w domu i że kp się rozkręciło. I dobrze że już huśtawka hormonalna już trochę minęła. Oby płaczu już nie było, tylko szczęście

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Kurde, nie umiem dziecka usypiać Z godzinę właśnie się męczyłam, w końcu mężowi ją dałam, on ją ponosił może z minutę i odłożył do łóżeczka - Marysia śpi Nie wiem jak on to robi
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Marysia to chyba córusia tatusia
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61702411]Wow 4cm to już coś pójdzie jak z płatka ta środa wysoce prawdopodobna!
Chcesz kanapkę z siemienien lnianym? tata mi kupił bo.prosiłam, wziął opakowanie 450g chętnie się podzielę![/QUOTE]
dzanet no nie chcę Cię martwić, acz twój tata albo ma mało wiary w siemienie albo w Ciebie skoro takie ilości kupił

Wiolinkax GRATULACJE

Edytowane przez chudziaszek11
Czas edycji: 2016-06-13 o 23:04
chudziaszek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 23:13   #3055
__Veronique
Wtajemniczenie

Elaine, czym pielęgnujesz piersi? Ja smaruje tylko olejkiem migdałowym i się zastanawiam, czy to wystarczy...

Stary 2016-06-13, 23:24   #3056
Madzia9999
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61698006]Kupiłam sobie len mielony :-D

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
Taki ziarenka chyba lepsze
Ja przed ciążą ziarenka piłam na wlosy, skórę i paznokcie.
Myślici, że przy kp można siemię lniane?

Cytat:
u mnie na 4 dobe juz sciagaja szew tez mi sie wydaje ze szybko

Jakies uczulenie mi wyskoczylo dziwne na szyji i dekoldzie, nie bede narazie dawac jej swojego mleka poki nie zejdzie
Jakie masz szwy?
Ja miałam rozpuszalne i ekspresowo znikneły
Maleństwo śliczne

Zamowiłam sterylizator elekryczny, Wnerwia mnie gotowanie tych butelek u Nas woda jest zakamieniona, osad zostaje Używam brity ale i tak w garnku kamień

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 23:25   #3057
kiara92
Rozeznanie

Cytat:
Ja już po wizycie.

To ta środa brzmi bardzo realnie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Witam się wieczorem w dwupaku.
Dziś nawet miałam cichą nadzieję, że coś się zaczyna bo bolało mnie jak na okres i nawet na aerobik dla ciężarnych pobiegłam co by tą tendencję utrzymać . Skurcze znikły, w zamian dostałam zgagi tak, że nic z mojego chytrego planu nie wyszło.
Jutro więc zaczynam głodówkę przed CC - od 15.00 mogę tylko pić i jeszcze czopek mam sobie zaaplikować na noc - same rozrywki jednym słowem.
Ojejku, to Ty już za chwilę! Ciężko mi sobie uzmysłowić, że za tydzień czeka mnie to samo Tylko jedno mnie zastanowiło, bo mi ten lekarz na kwalifikacji mówił, żeby nie zażywać środków przeczyszczających na noc, tylko dopiero rano przed szpitalem, nawet mi przekreślił, że nie wieczorem na karteczce o przygotowaniu do cc, chociaż w sumie dla mnie rozsądniej byłoby wieczorem, bo kij wie jaki to ma czas działania
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 23:50   #3058
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Taki ziarenka chyba lepsze
Ja przed ciążą ziarenka piłam na wlosy, skórę i paznokcie.
Myślici, że przy kp można siemię lniane?
Nawet nie mówcie, że nie, bo jem codziennie w owsiance

Stary 2016-06-13, 23:54   #3059
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cf
Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
To ta środa brzmi bardzo realnie

Ojejku, to Ty już za chwilę! Ciężko mi sobie uzmysłowić, że za tydzień czeka mnie to samo Tylko jedno mnie zastanowiło, bo mi ten lekarz na kwalifikacji mówił, żeby nie zażywać środków przeczyszczających na noc, tylko dopiero rano przed szpitalem, nawet mi przekreślił, że nie wieczoremszna karteczce o przygotowaniu do cc, chociaż w sumie dla mnie rozsądniej byłoby wieczorem, bo kij wie jaki to ma czas działania
Ja na razie też sobie nie mogę uzmysłowić, że tak do 48h moje życie się tak diametralnie zmieni. Jakiś tak nie dociera do mnie, że zobaczę i przytulę MOJE dziecko. Wyobrażałam sobie ten moment tysiące razy, a teraz jak już tak blisko to jakoś do mnie nie dociera.
Kurna taką przyjęta byłam na tej kwalifikacji, że może rzeczywiście tak mówili?że niby rano dopiero ten czopek? Logicznie by było na noc, ale z drugiej strony, kto lekarzy zrozumie. To zrobię tak jak piszesz - wezmę rano.
A o której masz się stawić 21.06? Bo ja mam być w środę o 8.30 ale słyszałam, że jak jest kocioł to i do 17 można czekać
Stary 2016-06-13, 23:56   #3060
Weronia93
Rozeznanie

Oznak porodowych brak jedynie zmagam sie z okropna zgaga wrrr:/

Gratulacje dla mamusiek i ich dzieciaczków które wróciły juz do domu reszcie rownież życzę aby szybko wróciły
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości