|
|
#3031 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Kupiłam sobie len mielony :-D
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3032 | ||
|
Rozeznanie
|
Śliczna!
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie na 4 dobe juz sciagaja szew tez mi sie wydaje ze szybko
Jakies uczulenie mi wyskoczylo dziwne na szyji i dekoldzie, nie bede narazie dawac jej swojego mleka poki nie zejdzie
|
|
|
|
#3034 | |
|
Konto usunięte
|
Jaka piękna Kruszyneczka
![]() Cytat:
Powodzenia, zdrowia i wytrwałości życzę Rozróżniasz je? Zawsze mnie to ciekawiło czy jakbym miała jednojajowe bliźniaki czy nie miałabym problemów z odróżnieniem ich ![]() Paula_ck, madzius super że u Was z kp też OK ![]() majkelę nam wsysło... dzanet, a do czego ten len? Jakiś magiczny specyfik? Mów!
|
|
|
|
|
#3035 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ponoć dwie łyżeczki dziennie sie je przed porodem. Nie zaszkodzi, bo zdrowe, a może pomoże lepsze oczywiście zmielone ziarenka na świeżo ale nie mam czym mielic.
|
|
|
|
|
#3036 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już po wizycie.
Wszystko rozpulchnione, główka Małej już jest bardzo nisko, 4 cm rozwarcia, skurcze 40% na KTG. Doktor powiedział, że jestem już gotowa do porodu, brak tylko skurczy. Jeśli do soboty się nie rozpakuję, to mam jechać znowu na KTG do szpitala.
|
#3037 |
|
Zadomowienie
|
Miqesi, to Ty jak skurczy dostaniesz to urodzisz w 5 minut :P
|
#3038 |
|
Rozeznanie
|
My po pierwszej kompieli, oczywiście dziadkowie musieli
cieszę się że ma mi kto pomagać chociaż momentami już ich nie mogę słuchać, wiem że chcą dobrze Oliwce kompanie bardzo się podobało mam nadzieję że tak będzie za każdym razem chce ja na jesieni już na basen zabrać.
|
|
|
|
#3039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę się rozejrzeć właśnie za nakładkani silikonowymi bo moje brodawki jakieś biedne mi się wydają... Cytat:
!!
|
|
#3040 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
pójdzie jak z płatka ta środa wysoce prawdopodobna! Chcesz kanapkę z siemienien lnianym? tata mi kupił bo.prosiłam, wziął opakowanie 450g chętnie się podzielę!
|
|
|
|
|
#3041 | ||||||||
|
Ania
|
Dziękuję dziewczyny za wsparcie
![]() Pojechałam do miasta, kupiłam to mleko z hipp, w razie "w" czopki glicerynowe i te rurki do pupci. Oczywiście wszystko w razie w mam nadzieję,oprócz mleka. Jak pojechałam, mama skorzystała z termometru..poszła kupa, ale widzę, że dalej biedna się męczy.. jest lepiej niż było,ale jednak.. ![]() Cytat:
ale naprawdę od kilku dni jej lekkie potrawy, bez truskawek i tego typu rzeczy... Noszę, robię masaże..wodę też jej dałam...niby się dopaja przy mm, ale ona więcej je mojego. ech ![]() Cytat:
Naświetlą małą i szybko jej przejdzie ![]() Piękna Twa córcia! ![]() Cytat:
![]() Bardzo bym chciała, żeby jadła tylko moje, ale niestety mam pokarmu odrobinę za mało ![]() I lekarka też mi powiedziała, że to od tego może być. wszystko co wymieniłaś robię, niewiele pomaga. z jednej strony wiem, że muszę być silna, bo stres tylko pogarsza sytuacje. Ale z drugiej, jak naprawdę nie umiem jej pomóc, to właśnie jest dołujące ![]() Cytat:
U lekarki byłyśmy wtedy sie ważyć, i chyba to już była ta wizyta. Wiem ze to mogą być te słabe mięśnie..mam nadzieję, że to to, a nie inny problem. Dziękuję Cytat:
![]() Oby infekcja szybko przeszła - czy miałaś ją w szpitalu??Cytat:
Cytat:
Ale zdarza się co 5 nawet.. choć dziś starałam sie co dwie ściągać. Nosze ją tak.. choć mała się wtedy trochę denerwuje.. Dobrze, że przybrał a pępuszek nie boli małego![]() A jak ubierasz? Cytat:
![]() brawo za kp
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||||||
|
|
|
#3042 |
|
Wtajemniczenie
|
Doktor to samo powiedział
Że jak pojawią się skurcze, to poród będzie bardzo szybko postępował ![]() Oby tak było
|
#3044 | |
|
Ania
|
Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#3045 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61702411]Wow 4cm to już coś
pójdzie jak z płatka ta środa wysoce prawdopodobna! Chcesz kanapkę z siemienien lnianym? tata mi kupił bo.prosiłam, wziął opakowanie 450g chętnie się podzielę![/QUOTE]Zaufam naturze, niczego nie łykam
|
#3046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak ja miałam rozwarcie na 2cm, to po godzinie było 8cm. Przeraża mnie, że można sobie tak z rozwarciem chodzić!
|
|
|
#3047 | |
|
Konto usunięte
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61700756]Veronique zjadła z tym wieczorem kanapki i Laura jest już nią
Ponoć dwie łyżeczki dziennie sie je przed porodem. Nie zaszkodzi, bo zdrowe, a może pomoże lepsze oczywiście zmielone ziarenka na świeżo ale nie mam czym mielic.[/QUOTE]Aaa, len! W sensie to magiczne siemię lniane! Wybacz, nie zajarzyłam przez ciążowy niedorozwój ![]() Cytat:
![]() ---- haneczko, nie wydaje mi się żeby te problemy Hani z kupką miały przyczynę w tym co jesz. to bardzo powszechny problem jest nawet u osób które w zasadzie nic nie jedzą. Ja u córki stosowałam czopki glicerynowe ale dopiero jak nie robiła kupy ponad tydzień. Wcześniej lekarka nie pozwoliła. Później podawałam jej taki syropek ułatwiający wypróżnienia ale nazwy nie pamiętam. Może pojedź do lekarza po jakąś radę jeżeli uważasz, że Hania za bardzo się męczy
|
|
|
|
|
#3048 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak położna przyszla to młody miał bodziaka z długim rękawkiem i spodenki i leżał w beciku. Kazała bez beta i spodenek- gołe nóżki. Teraz śpi już na noc ubrany podobnie, tyle że bez beta, ale otuliłam go lekko kocykiem bawełnianym. Nie wygląda mi na przegrzanego ![]() Miqesi- jeśli twoja bożena ma 4cm rozwarcia- WIEDZ ZE COS SIE DZIEJE ![]() Dzanet- mi położna dzisiaj kazala jesc siemie lniane ze wzgledu na kwasy omega, tylko mielic w mlynku na biezaco. Juz czuję jak to robię przy dwójce maluchów za kazdym razem Rafek lekko się rozwydrzył z babcią- no ciekawe jak będzie od środy... |
|
|
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa znowu wcięło mi cytaty i nie wiem, co komu
(MARIA, KASKA super ze w domu jestescie! MIQESI zebys do szpitala dala radę dojechac! U mnie przy slabych skurczach (albo prawie zadnych) od 4cm do narodzin Gabrysi minelo ok.25minut. Czekamy ))MARIA dobrze ze w domu juz i tesciowa pomaga MOTYLKU ladnie sciagasz mleczka ![]() ZABCIA, ANIA hormony i zmęczenie daja o sobie znac. Nie martwcie się. RADENA niezmiennie kciuki za powrot do zdrowia Basi! Jestem padnieta dzisiaj znowu. Wczoraj ogarnelam.cala chatę oprocz lazienki, jak chlopaki byli na basenie. A dzisiaj sesja nas wymeczyla. Jeszcze zostawiam info z ksiazki Warto karmic piersia i co dalej? O przybieraniu. Jutro przychodzi polozna. Mam nadzieję ze bedzie miala juz wagę. Aa i dziewczyny kp - pielegnujcie piersi zeby wam sie rozstepy nie zrobily. Mi z A znowu do E urosly..
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa i zalacznik
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
ZEBRAH kiedy maz zaczyna pracę? Dobrze ze tesciowa pomaga. Moja tez mnie mega odciazyla w ostatnich dniach przed porodem zajmujac sie kuchnią i Igim
nie mogę na nią narzekać. Dobrze, ze maly przybiera. Zakladaj jedna warstwę wiecej niz sobie. (Liczac kocyk)ASIEK do obrze ze coraz lepiejn oby zoltaczka szybko przeszla. Dobra, padam. Jutro doczytam resztę. Dobrej nocki! Dwupaki i mamuski spokojnej nocy.
|
#3052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życzę Ci porządnych skurczy zatem ![]() Cytat:
Hm, to moją tak samo ubieram i w becik zawijam, ale nawet nie tak mocno. Bez spodenek? W upały ok, ale dzisiaj taka średnia pogoda u mnie była ![]() Kurde, nie umiem dziecka usypiać Z godzinę właśnie się męczyłam, w końcu mężowi ją dałam, on ją ponosił może z minutę i odłożył do łóżeczka - Marysia śpi Nie wiem jak on to robi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2016-06-13 o 22:27 |
||
|
|
|
#3053 |
|
Konto usunięte
|
Haneczka jak mAła się męczy może warto skonsultować to z pediatra
Poczytaj sobie o probiotykach. Nie wiem jakie inne dziewczyny Mają zdanie na ten temat, ja podawałam probiotyki chyba do 6mc życia Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3054 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się wieczorem w dwupaku.
Dziś nawet miałam cichą nadzieję, że coś się zaczyna bo bolało mnie jak na okres i nawet na aerobik dla ciężarnych pobiegłam co by tą tendencję utrzymać . Skurcze znikły, w zamian dostałam zgagi tak, że nic z mojego chytrego planu nie wyszło. ![]() Jutro więc zaczynam głodówkę przed CC - od 15.00 mogę tylko pić i jeszcze czopek mam sobie zaaplikować na noc - same rozrywki jednym słowem. Z tego co pamiętam a mi cytowanie uciekło Ania - piękna twoja Majeczka. Ja dobrze pamiętam, że Ty w Żeromskim? Bo jak tak to niedaleko jest sklep Świat Dziecka (przy Al. Róż) i tam mają wypożyczalnie laktatorów, jak byś potrzebowała Miqesi - nie dość żeś franca ( acz z Twoimi odczuciami się zgadzam i je podzielam ) to jeszcze chcesz mnie przyćmić w dniu porodu ![]() Haneczko miszkaaa super, że młody przybiera. Brawa też dla starszaka Cierpliwosc jak by okna nie pomogły zapraszam do mnie - łazienka czeka ehh ja chciałam rodzić 16.06 i dupa w tego wyszła madzius90 jaki pracowity dzień ![]() Asiek121 śliczna kruszynka MariaFrancesca strasznie się ciesze że już jesteście w domu. Pewnie dla Ciebie to duża radość i ulga. Co do położnych to szkoda słów, tyle tam leżałaś, że powinni Cię już tam zameldować a na koniec takie coś?? Paula super że wy już w domu i że kp się rozkręciło. I dobrze że już huśtawka hormonalna już trochę minęła. Oby płaczu już nie było, tylko szczęście ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61702411]Wow 4cm to już coś pójdzie jak z płatka ta środa wysoce prawdopodobna! Chcesz kanapkę z siemienien lnianym? tata mi kupił bo.prosiłam, wziął opakowanie 450g chętnie się podzielę![/QUOTE] dzanet no nie chcę Cię martwić, acz twój tata albo ma mało wiary w siemienie albo w Ciebie skoro takie ilości kupił ![]() Wiolinkax GRATULACJE
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2016-06-13 o 23:04 |
|
|
|
|
#3055 |
|
Wtajemniczenie
|
Elaine, czym pielęgnujesz piersi? Ja smaruje tylko olejkiem migdałowym i się zastanawiam, czy to wystarczy...
|
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61698006]Kupiłam sobie len mielony :-D
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Taki ziarenka chyba lepsze ![]() Ja przed ciążą ziarenka piłam na wlosy, skórę i paznokcie. Myślici, że przy kp można siemię lniane? Cytat:
Ja miałam rozpuszalne i ekspresowo znikneły ![]() Maleństwo śliczne ![]() Zamowiłam sterylizator elekryczny, Wnerwia mnie gotowanie tych butelek u Nas woda jest zakamieniona, osad zostaje Używam brity ale i tak w garnku kamień
|
|
#3057 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ciężko mi sobie uzmysłowić, że za tydzień czeka mnie to samo Tylko jedno mnie zastanowiło, bo mi ten lekarz na kwalifikacji mówił, żeby nie zażywać środków przeczyszczających na noc, tylko dopiero rano przed szpitalem, nawet mi przekreślił, że nie wieczorem na karteczce o przygotowaniu do cc, chociaż w sumie dla mnie rozsądniej byłoby wieczorem, bo kij wie jaki to ma czas działania
|
||
|
|
|
#3058 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3059 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cf
Cytat:
Kurna taką przyjęta byłam na tej kwalifikacji, że może rzeczywiście tak mówili?że niby rano dopiero ten czopek? Logicznie by było na noc, ale z drugiej strony, kto lekarzy zrozumie. To zrobię tak jak piszesz - wezmę rano. A o której masz się stawić 21.06? Bo ja mam być w środę o 8.30 ale słyszałam, że jak jest kocioł to i do 17 można czekać
|
|
#3060 |
|
Rozeznanie
|
Oznak porodowych brak jedynie zmagam sie z okropna zgaga wrrr:/
Gratulacje dla mamusiek i ich dzieciaczków które wróciły juz do domu reszcie rownież życzę aby szybko wróciły
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.

w końcu znalazłam chwile żeby napisać co u nas. Jesteśmy w domu od czwartku, wypuscili nas po 4 dniach wiec szybciutko ale bardzo dobrze bo w domu od razu inaczej i zaczęło się układać wszystko. W szpitalu było źle bo raz że ból okropny a małym trzeba się zająć bo tylko pierwszego dnia był wzięty na noc i do tego brak pokarmu a nawet jak się pojawił to mały nie chciał ssać bo mam małe brodawki. Uratował mnie laktator bo rozkręcił laktacje i pierwsze dni to było ciągle ściąganie i butelka. Ale to już przeszłość bo od soboty mam dobre nakładki silikonowe z nuka i Tymek od razu załapał i teraz karmimy się pięknie piersią
Gratuluję wszystkim nowym mamusiom i powodzenia dla przyszlych!

lepsze oczywiście zmielone ziarenka na świeżo ale nie mam czym mielic.

!!
ta środa wysoce prawdopodobna! 

ja troche podczytuje ale nie mam kiedy napisac

Nie wiem jak on to robi